Page 1

Emergencia en Haití El pasado día 13 de enero todos nos vimos sorprendidos por la noticia del terremoto que asoló Haití, el país más pobre de América Latina. Desde diferentes organizaciones y entidades se empieza a intentar dar respuesta a esta emergencia humanitaria y nosotros como entidad también nos queremos añadir a ese movimiento de solidaridad.

Si alguien desea hacer alguna aportación lo puede hacer en la siguiente cuenta corriente. Cuenta bancaria: 2100 1005 0200149103

Está ONG está promocionada por los Salesianos y todas las ayudas llegan directamente a los damnificados y no mantienen estructuras de A todos nos has dejado sin organización palabras la imágenes que transmiten en la televisión. Desde diferentes organismos se han puesto en marcha campañas de ayuda para los damnificados y por ello os sugerimos que los que deseen colaborar en la reconstrucción dela país los pueden hacer a través de la organización no gubernamental VOLS Butlletí d'activitats del Grupo Unión nº1

febrer 2010

Ens trobaràs a: c/ Mar s/n (davant del CEIP Mediterrània) 08930 Sant Adrià de Besòs (Barcelona) Tel. :: 93.381.15.78


Trobada Creativa de Dinamitzadors

Aula d'estudi, 28 de desembre de 2009

Som els nens i nenes de l’Aula d’Estudi i us volem proposar una recepta de cuina que vam fer fa un mes al taller de cuina.

Una vegada amb les mans netes ens van donar un bol a cadascun de nosaltres, i va començar l’aventura de cuinar i crear crestes de tonyina…

I a que no sabeu que vam fer???

En el bol es va posant una mica de cada ingredient i per últim una mica de tomàquet fregit i es junta tot per fet el farciment, després vam començar a omplir les masses i donar-les forma, el farciment el posàvem en el mig i després les tancàvem doblegant i senyant-les amb una forquilla.

Doncs Crestes de tonyina , umm! Que bones que ens van sortir! I per això volem compartir amb vosaltres la nostra experiència i com no, la recepta!

Ens ho vam passar molt bé! Va ser molt divertit cuinar i encara més donarL’últim pas de la recepta es fregir-les, li forma a la cresta! Però el moment de però per nosaltres això encara es perillós menjar-les va ser dels millors perquè així que la Núria i la Laura van acabar de estaven bonísimes! INGREDIENTS: Massa per a crestes, Tonyina, Ceba, Tomàquet fregit, Olives, Ous durs

Menu de Nadal La Gloria de l’Òmnia ha fet una postal nadalenca amb el d’aquest dies menú (encara que com es tant equilibrat podríem fer-lo servir la resta de l’any) i m’ha demanat que la publiques al blog :) Que vagi de gust!! I Bon Nadal a tothom.

fer aquest pas.

I arriba el moment de dir BON PROFIT!!!! Òmnia, 23 de desembre de 2009


Taller de cuina

Punt Òmnia, 19 de gener de 2010

El passat divendres vam realitzar al trobades per treballar projectes, Punt Òmnia la primera Trobada idees i materials amb un caire Creativa de Dinamitzadors. creatiu. La idea es passar un Va ser un matí plé d’energia, maté treballant junts, compartint i idees i …. I és que una altra cosa creant. no, però els dinamitzadors òmnia, de creatius som un munt.

Aquesta trobada es va organitzar a arrel de que uns quants dinamitzadors ens vam animar a organitzar unes petites (o grans)

L'equip educatiu es forma Aquest Nadal hem aprofitat per fer un forat per a una cosa que nosaltres considerem fonamental: la Formació. Ens hem centrat en el Sistema Preventiu de Don Bosco, un model pedagògic centrat en l’esperança, la confiança i el vincle o aliança amb els nois i noies. Mirant de respondre al qüestionament que es fa J.M. Petitclerc que es planteja si té encara vigència en la protecció de la joventut de les nostres societats modernes, un sistema pedagògic dissenyat fa tant temps, vam mirat de fer una lectura actual d’aquest Sistema Preventiu.

Grupo Unión, 5 de gener de 2010

Aquesta relectura ens impulsa i ens fa entendre la vigència de la nostra acció educativa centrada en els infants i joves que són “l’avui”. El seu nom és “avui” Moltes de les coses que necessitem poden esperar. L’infant no pot. Avui és quan els seus ossos s’estan formant, la seva ment s’està desenvolupant i els seus valors s’estan establint. A ell no li podem dir demà. El seu nom és “avui”. Gabriela Mistral


Des del quart primera Animació al Carrer, 19 de gener de 2010

Em desperto pel matí amb una sensació diferent al cos, sembla que surt el sol, després de tants dies de pluja. De sobte un soroll de tambors travessa la finestra. Ja tornen a ser aquí. Els nois i noies de Grupo Unión tornen a sortir al carrer. No tenia gaires ganes de sortir, pensava baixar a comprar al pa abans de dinar, però potser amb tanta música i aquest espectacle que hi ha preparat al mig de la plaça, m’animo a fer un tomb pel barri, agafar caramels de la rua i esmorzar xocolata amb xurros abans de veure Desastrosus cirkus actuar. Ah! I que no se’m oblidi la càmera de fer fotos!

Adrilàndia 2010 Grupo Unión, 14 de gener de 2010

A Sant Adrià, aquest any com ja fa 15 anys s’ha celebrat el saló infantil Adrilàndia. És un moment en el que l’entitat Grupo Unión es fa present al municipi. Nens, nenes i famílies de tot Sant Adrià s’han acostat aquests dies al saló i han pogut gaudir del taller de titelles de mitjó, al mateix temps que han pogut conèixer la nostra entitat a través dels plafons i material de difusió que hi hem dut.

Els reis al Grupo Unión! Grupo Unión, 5 de gener de 2010

Un any més, seguint la tradició, els tres Reis d’orient, Melcior, Gaspar i Baltasar han vingut de molt lluny, per a fer una visita al nostre barri. Aquest any, però, han canviat d’escenari i ha estat als locals de la nostra entitat on van passar la tarda de divendres dia 18 de desembre. Durant dues hores van estar recollint totes les cartes d’aquells nens i nenes que van voler anar a saludar-los.

:.:.:.:.: continua llegint a www.grupounion.cat :.:.:.:.:

Butlletí del Grupo Unión  

Primer butlletí de les activitats del Grupo Unión, febrer del 2010