Page 1

Paula R. 5ĂŠ Marsupilamis Curs 2012-13


Hi havia una vegada un extraterrestre que va venir directament de l’espai al món dels monstres per comprar una casa.

Es deia Iris, era molt petit, tenia dues antenes, un nas molt gran que li feia llum per la nit i uns ulls gegants. El seu veí es deia Felipe, era un drac amb la pell vermella com el foc que, en comptes d’escopir foc per la boca, escopia llaminadures. Això el convertia en el monstre més famós del barri.

2


El pobre Iris no podia dormir perquè el seu veí Felipe feia festes cada dia a cada hora, tota l’estona.

Un dia l’Iris va anar a casa del Felipe i va trucar al timbre. Aquest va sonar com a una ovella “beebeebee”. De sobte el Felipe va sortir per una porta gegant de més de dos metres d’alçada. Aleshores l’Iris li va dir: -

ποτσ ϖαιγαρ ελ ϖολυµ.

El Felipe li va tancar la porta ràpidament perquè no l’entenia. El pobre Iris va tornar cap a casa molt trist, volia trobar per internet algun col·legi que l’ajudés a parlar l’idioma dels monstres. Va trobar una escola que es deia Orlandai. Es va matricular i el van posar a la classe de cinquè, la seva professora es deia Ester Lamela.

El primer dia de classe l’Iris va dir “hola” a la seva mestra: -

ηολα εστερ.

La professora li va dir “hola”, però li costava molt d’entendre el que deia l’Iris. Es notava que era molt llest, durant aquell matí ho va encertar tot, sobretot sabia molt de mates. -

Quant és 35 menys 9?

L’Iris va dir ràpidament: -

ϖιντι−σισ.

El professor de mates , en Batet, no l’entenia i es va estranyar. L’Iris com que sabia que el Batet no comprenia res del que deia, ho va escriure a la pissarra.

3


Quan van acabar las classes del matí va anar al menjador perquè era hora de dinar. Aquell dia tocava de primer, ulls de granota amb caldo de pipi de cavall, de segon trompa d’elefant fregida, i de postres hi havia una cosa que si un marcià s’ho menjava s’engreixava fins acabar explotant.

Després de dinar va anar a jugar a futbol amb els altres companys, el van escollir l’últim perquè no sabien si era bo o no jugant a futbol. De seguida varen comprovar que no tenia ni idea d’aquell esport, no sabia què era allò dels tres pals amb una xarxa, així que el varen posar de porter. Li va sortir prou bé perquè com que tenia els ulls molt grossos, ho veia tot molt bé. Al final li van marcar un gol, però es va anul·lar perquè van tocar el timbre per tornar a la classe.

4


A la tarda van fer “castellano” i van llegir el llibre de “ Las Brujas”. La professora feia veure que era una bruixa, les imitava, es va posar uns guants, es va pintar la llengua blava amb un xiclet de Coca-cola, es va posar perruca i va afegir-se cotó als peus perquè fossin quadrats.

Quan va acabar la classe van fer jocs organitzats i tot seguit vòlei d’extraescolars.

Allà

va

conèixer

molts

monstres:

pops,

crancs,

escamarlans...

En arribar a casa es va trobar la seva àvia cuinant, estava preparant budells d’ornitorinc amb peus de vaca. Després de sopar la seva àvia li va donar un anell daurat amb l’abecedari marcat. L’Iris li va preguntar per què servia. L’àvia li va dir: -

Serveix per poder parlar l’idioma dels monstres.

Ell tot content se’n va anar a dormir pensant que l’endemà ja s’entendria amb els seus companys de classe. Però alguna cosa va passar que sense saber com, l’Iris va perdre l’anell. Quin desastre!!! Quan l’Iris li estava a punt d’explicar a la seva àvia el que havia passat, varen sentir un soroll molt fort que provenia de la casa del costat, la del Felipe.

5


L’àvia va anar fins a casa seva i va veure que estava fent una altra festa, com cada nit, va tocar al timbre i va aparèixer el Felipe. L’àvia de l’Iris va demanar-li que aturessin aquella festa. En Felipe li va dir que no ho pensava fer perquè volia ser el més popular del món dels monstres.

L’àvia, molt enfadada, va anar fins el seu garatge per agafar unes eines que li servissin per tallar els cables de so. Abans de tornar a casa del veí, però, va decidir anar a la seva habitació per prendre’s una poció màgica que la faria petita. Encara no ho havia explicat, però l’àvia tenia poders màgics des que als 5 anys li va caure un meteorit al cap.

6


Quan es va beure la poció es va fer diminuta i va anar a casa del Felipe. Amb una eina que fa forats a les parets va aconseguir entrar dins de la casa. Va anar per darrera de l’aparell de so, era tan petita que ningú se n’adonava que estava allà, i va tallar els cables. Es va fer el silenci absolut, semblava que havia passat un àngel.

En Felipe estava segur que havia sigut la seva veïna així que va anar a casa seva i va trucar a la porta. Va aparèixer l’extraterrestre, en Felipe va dir amb veu seria: -

On està la teva àvia?

L’Iris va contestar: -

α λα σεϖα αϖιταχιο.

El Felipe no va entendre res i l’Iris, li va demanar que l’acompanyés dins, però no hi havia ningú. De sobte sense saber com, va sortir del no-res l’àvia.

7


El Felipe es va posar més vermell que de costum, després lila , blau, taronja, marró i al final negre, va agafar la Heidi pel coll, tenia la intenció d’escanyar-la, però els extraterrestres no poden morir escanyats.

L’endemà, quan van sospitar que l’anell el podia tenir en Felipe, van voler saber on era amb un GPS d’anells, només posant el dit on anava l’anell, el GPS el detectava automàticament. L’aparell deia que estava a la muntanya de Montserrat però que haurien de fer un recorregut seguint en Felipe per trobar-lo. Va dibuixar el mapa en un full:

Havien d’anar en cotxe, però el tenien aparcat al Camp Nou. Llavors van agafar menjar i begudes, i van començar el viatge. Pel camí varen veure una tortuga portant una llebre, la llebre no tenia peus, ni cua, ni tampoc melic. Quan van arribar al Camp Nou van tenir la sensació que no era tan gran com semblava per la televisió. Abans d’agafar el cotxe, van anar a la taverna del costat, però van sortir de seguida perquè hi havia

8


masses borratxos. Com que era de nit, l’Iris i la seva avia Heidi, van instal·lar el seu cotxe llit. Quan es va fer de dia, es van llevar i van continuar el camí fins arribar a l’edifici dels Picapedres.

En arribar van veure que ells no parlaven, sinó que es comunicaven picant pedres. El Felipe tampoc estava allí així que van decidir anar cap a Montserrat.

No va ser difícil trobar la muntanya perquè el Felipe era una mica despistat i anava deixant un rastre amb la seva cua. En arribar van veure que el drac Felipe estava dins d’una cova fent un forat. Es van llençar damunt seu. Van començar a rodolar muntanya a vall. El Felipe no para de cridar: 9


- Aaaaaaaaaaahhhhhh deixa’m, tonto marcià!!!!! Mentre, l’àvia Heidi va agafar l’anell i va començar a baixar la muntanya. Va trobar l’Iris tot ple de fang, li va donar l’anell i li va dir: -

Cuida’l molt bé, adéu!

Va ser en aquell moment quan va desaparèixer la seva àvia davant dels seus ulls, quan va descobrir que la Heidi era un esperit. El drac es va espantar tant que no va tornar a tenir problemes amb l’extraterrestre. Fins i tot, passat els anys, quan l’Iris es va casar i va tenir tres fills, el Felipe va ser padrí d’un d’ells i la mona li feia tota plena de les llaminadures que escopia.

I conte contat, conte acabat!

10

L'aventura de l'Iris  

Conte Sant Jordi

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you