Page 1

Iδιοκτησία: Ι. & Ε. KOYTΣOΛIONTOΥ Ο.Ε. Γραφεία: Φ. Tζαβέλλα 11 - IΩANNINA 453 33

G

G

Έτος 57ο - Aρ. φύλλου 16.226

Tηλ. Kέντρο 26510 25.677, 33.791 - Fax: 26510 30.350

G G

Tιμή 0,60 €

G

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

http://www.proinoslogos.gr

G

email:info@proinoslogos.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στόχος του νέου επιχειρησιακού προγράμματος (2014-2020)…

ΓΙΑ ΕΝΑΚΑΛΥΤΕΡΟΑΥΡΙΟ ΤΗΣΗΠΕΙΡΟΥ!

 ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης της Περιφέρειας… Όλα τώρα είναι διαφορετικά

Q Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης... • Σε 303.917.063,99 ευρώ ανέρχεται το διαθέσιμο σύνολο πόρων για τη διαχείριση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου 20142020, η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του οποίου είναι η μεθαυριανή Παρασκευή.

Ούτε η Γ.Γ. Υπ. Εργασίας έδωσε λύση για το Κέντρο Κόνιτσας σελ. 2

καταλόγους • Οι αποφάσεις αναβλήθηκαν για την άλλη Τετάρτη • Μέρα με την ημέρα εντείνονται οι διεργασίες στις δημοτικές παρατάξεις, καθώς ουσιαστικά έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, ενόψει των εκλογών του προσεχούς Μαΐου.

Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ

Μέχρι και η αντικατάσταση των παλαιωμένων και ενεργοβόρων πλωτών μεταφορικών μέσων της λίμνης Παμβώτιδας, με ηλεκτρικά, προβλέπεται στους στόχους του νέου επιχειρησιακού προγράμματος (2014-2020)… Η βασική εισήγηση έγινε από την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Τατιάνα Καλογιάννη.

Τελευταία ευκαιρία…

Ως την τελευταία ευκαιρία

«Πληγή» το παράνομο κυνήγι

Λαθροκυνηγοί έπεσαν στη…φάκα που έστησαν για αγριογούρουνα!

 Τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω • Ανακοίνωση της Ε’ ΚΟΗ σο, κάποιοι «κυνηγοί» δεν λένε να βάλουν μυαλό. Εξακολουθούν λοιπόν να θηρεύουν παράνομα αγριόχοιρους αμαυρώνοντας με τον τρόπο αυτό το όνομα και τη φήμη ολόκληρου του κυνηγετικού κόσμου. Εξάλλου, η λαθροθηρία και μάλιστα με τη χρήση απαράδεκτων ¯ 15η σελ.

PEΠOPTAZ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΗ • Μπορεί το κυνήγι αγριογούρουνου να απαγορεύεται πλέον διά… ροπάλου, αφού εδώ και μερικές εβδομάδες ολοκληρώθηκε η φετινή κυνηγετική περίοδος για το συγκεκριμένο θήραμα, ωστό-

Σε ετοιμότητα το «Χατζηκώστα» για την αντιμετώπιση κρουσμάτων γρίπης

σελ. 16

ΦΙΛΙΟΣ ή ΜΠΕΓΚΑΣ; Την απάντηση θα δώσουν απευθείας οι δημότες! ° Η Γραμματεία προτείνει τώρα καθολική ψηφοφορία από τους εκλογ.

Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ Οι θεματικοί του στόχοι παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν βουλευτές της Ηπείρου, εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τεχνικών και επαγγελματικών φορέων.

Στα… αζήτητα η δημοσκόπηση, ο χρόνος μετρά αντίστροφα

ανάπτυξης της περιφέρειας, αλλά και ολόκληρης ¯ 15η σελ.

Αναθεωρώντας εκ των υστέρων αρνητικά τις τιμές…

Θα ζητήσουν επιστροφή χρημάτων από εκτελεσθέντα δημόσια έργα; ® Σε αδιέξοδο πολλοί μικρομεσαίοι εργολήπτες, τονίζει στον «Π.Λ.» ο πολιτικός μηχανικός Σπύρος Κωνσταντόπουλος

• Απόφαση με αναδρομική ισχύ ετοιμάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες εις βάρος των μικρών και μεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων, η οποία προβλέπει αρνητική αναθεώρηση των τιμών για εργασίες που ήδη έχουν εκτελεστεί (!) σε δημόσια έργα. Αυτό αποκαλύπτει στον «Πρωινό Λόγο» ο γνωστός Γιαννιώτης πολιτικός μηχανικός Σπύρος Γ. Κωνσταντόπουλος, το-

Εκτός τόπου (στην Αθήνα) ενδιαφέρουσα ημερίδα

Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα και Οικοτεχνία νέα εργαλεία ανάπτυξης

° Φιλοσοφία τους η στήριξη παραδοσιακών προϊόντων… • Mια νέα μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας, το «Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα», που συνδυάζει διάφορες δράσεις και υπηρεσίες, αναδεικνύοντας την αγροτική ζωή, τα αγροτικά προϊόντα, τις ντόπιες καλλιεργητικές μεθόδους παραγωγής, τις συνήθειες της καθημερινής ζωής των

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΑ

H κυβέρνηση του… τσίπουρου!

Στους περισσότερους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων, έχουν ήδη σχηματοποιηθεί τα βασικά γκρουπ των «μονομάχων» και ήδη οι επικεφαλής των παρατάξεων κινούνται με γοργούς ρυθμούς στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους. Η πλέον χαρακτηριστική πάντως καθυστέρηση εξακολουθεί να υπάρχει στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων «Ενότητα

κατοίκων κ.ά., αλλά και η Οικοτεχνία αποτελούν τα δυο νέα «εργαλεία» της Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας. Και μπορεί σχετική ημερίδα να πραγματοποιείται αύ¯ 2η σελ.

Πολώνεται η κατάσταση Η κατάσταση στο εσωτερικό της παράταξης καθημερινά πολώνεται και οι αποστάσεις μεταξύ των Φ. Φίλιου και Θ. Μπέγκα συνεχώς μεγαλώνουν. Χθες υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση για αθέτηση της δέσμευσης που είχε α- ¯ 15η σελ.

Ο Δήμος «ξέχασε» να τιμήσει Κουρούκλη, Πίκουλα, Πανίδη!

® Παρά τη σημαντική προσφορά τους στα Γιάννενα νίζοντας ότι με την απόφαση αυτή χιλιάδες εργοληπτικές επιχειρήσεις θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα στο Κράτος, τα οποία όμως έχουν δαπανήσει σε εργασίες, υλικά, απόδοση ΦΠΑ κλπ. κάτι βεβαίως που δεν είχε προβλεφθεί όταν κατέθεταν τις προ- ¯ 15η σελ.

• Ένδεκα νέοι δρόμοι του Δήμου Ιωαννιτών... βαπτίστηκαν και πήραν το όνομά τους. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμ-

PEΠOPTAZ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ:

ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΕΤΣΗ βουλίου έγινε ονοματοθεσία νέων οδών (και μία μετονομασία) στις ε-

Tου Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ

® σελ. 9

Ως Επιχειρηματία και Άνθρωπο…

Τον Κώστα Μήτση τίμησαν οι Πωγωνήσιοι στην Αθήνα

 Ομιλία Ν. Γκόντα για τη ζωή, το έργο και την προσφορά του

• Γνήσιο τέκνο του ακριτικού Πωγωνίου είναι ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Κώστας Μήτσης. Ενός τόπου που ο ίδιος κρατά

Πολιτών- Νέα Γιάννενα», καθώς οι διαδικασίες για την επιλογή του επικεφαλής της, όχι μόνο δεν ολοκληρώνονται, αλλά πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα, που βασικό γνώρισμα είναι η περαιτέρω καθυστέρηση, η οποία εκ των πραγμάτων ευνοεί την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Φ. Φίλιου.

Βάπτισε έντεκα νέες οδούς, αλλά...

® Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑ

G Σάββατο, απογευματάκι. Kατηφορίζω προς Kαλούτσιανη μεριά, για να συναντήσω τον φίλο μου τον Mιχάλη, στο παραδοσιακό - λαϊκό καφενεδάκι. Σ’ αυτό που ανταμώνουμε συνήθως τις καθημερινές, γιατί τα Σαββατοκύριακα τ’ αφιερώνουμε στις οικογένειές μας. Aφού ήπιαμε τα καφεδάκια μας, είπαμε να το γυρίσουμε στο τσίπουρο. Eίχαμε καθίσει στο γωνιακό τραπέζι, όπως πάντα. Δίπλα μας, κοντά μας, απέναντί μας, άλλα τραπέζια. Kάθε παρέα είχε τη δική της κουβέντα. Kατά βάση, όλοι οι διάλογοι στα καφενεία είναι πολιτικοί. Tούτη τη φορά όμως, ξεπερνούσε σε ένταση τα πο- ¯ 9η σελ.

Αφού Φίλιος - Μπέγκας δεν τα βρίσκουν μέσα στην παράταξη, ζητούν τώρα από τους δημότες να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» για τον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών».

πάντα μέσα στην καρδιά του, αφού εκεί γεννήθηκε, κι εκεί πήγε σχολείο και εκεί βρίσκονται οι τάφοι των γονέων του. Στο Πω- ¯ 6η σελ.

ξής περιοχής: Δροσιά – Πεντέλη: Κωνσταντίνου Βλαχόπανου. Ολυμπιάδα Μαρμάρων: Άρη Κωνσταντινίδη, Πάτροκλου Καραντινού, Παναγιώτη Ζενέτου, Στάθη Παπαβρανούση ¯ 14η σελ.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Να είμαστε πιο αυστηροί με όσους ζητούν την ψήφο μας! Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ

G Κάθε δράση που αποβλέπει στην άνοδο στην εξουσία, ο τρόπος άσκησης της εξουσίας και η προσπάθεια για επηρεασμό του τρόπου αυτού από την αντιπολίτευση καλούνται πολιτική. Στον Επιτάφειο του Περικλέους η απολιτικότητα καταδικάζεται και ο πολίτης που δεν συμμετείχε στα κοινά είναι άχρηστος και καταχρηστικά ¯ 14η σελ.

Λεπτομέρειες στη σελ. 14


Σελ. 2η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

Σπ. Εργολάβος κατά του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου

Να παραιτηθεί ο Δ. Γιωτίτσας από Εφοροεπίτροπος • Προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Γιωτίτσα εξαπέλυσε ο Σπύρος Εργολάβος, αναφορικά με το θέμα των κληροδοτημάτων και τη συμμετοχή του στην Επιτροπή των Αγαθοεργών Καταστημάτων. Ο  κ.  Εργολάβος  κάλεσε τον Δημήτρη Γιωτίτσα να  παραιτηθεί  από  Εφοροεπίτροπος αν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος  δημοτικός  σύμβουλος,  λέγοντας πως «δε μπορεί να είναι μέλος ενός σκοταδιστικού οργανισμού και ταυτόχρονα μιας παράταξης που

λέει πως θέλει να φέρει την αναγέννηση». Ο κ. Εργολάβος αναφέρθηκε και στο θέμα των ΜΚΟ χαρακτηρίζοντας  την Ελλάδα  «χώρα  των σκανδάλων»,  επισημαίνοντας  πως  η  πολιτική ηγεσία  πρέπει  να  αφήσει  τη  Δικαιοσύνη  να κάνει  ελεύθερη  το  έργο της που δεν έκανε η ίδια.  Ως  παράδειγμα  έφερε  το  θέμα  των  Ηπειρωτικών  Κληροδοτημάτων,  αλλά  και  τα  χρήματα  που διατέθηκαν για την ανακαίνιση των μοναστηριών του νησιού. ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

Νέο Δ.Σ. στην Έν. Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων • Σε σώμα συγκροτήθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, που εκλέχτηκαν στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας. Η σύνθεσή του είναι η εξής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΙΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΝΤΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΟΣΜΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΑΜΙΑΣ: ΤΑΓΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι: ΓΚΟΥΝΤΕΒΕΝΟΣ Ιωάννης, ΣΤΑΥΡΟΥ Ευάγγελος, ΒΑΓΓΕΛΗΣ Γεώργιος. Αντιπρόσωποι στην ΠΟΑΣΥ εξελέγησαν οι εξής: ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Αριστοτέλης, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης, ΤΡΟΥΒΑΣ Νικόλαος, ΒΑΓΓΕΛΗΣ Αλέξανδρος, ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος, ΧΡΗΣΤΟΥ Αθανάσιος, ΝΤΑΡΑΣ Βασίλειος, ΑΛΕΞΙΟΥ Θεόδωρος, ΡΙΣΤΑΝΗ Ελένη, ΚΟΣΜΑ Σπυριδούλα, ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Νικόλαος, ΤΑΓΚΑΣ Σωτήριος, ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Δημήτριος, ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ Χρήστος. Εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Μεταθέσεων – Αποσπάσεων εκλέχτηκε ο Νικόλαος Τρουβάς.

Προθεσμία έως τις 14 Μαρτίου για μεταφορά των εκλογικών δικαιωμάτων •  Σε  τέσσερις  σταυρούς και  μια  περιφέρεια  για  τις  ευρωεκλογές  προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό  Εσωτερικών,  Γιάννη Μιχελάκη. Παράλληλα, ο κ. Μι-

χελάκης  αναφέρθηκε  και  στο θέμα  των  ετεροδημοτών  λέγοντας πως μέχρι τις 14 Μαρτίου θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν  τα  εκλογικά  τους  δικαιώματα. 

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τους εκπαιδευτικούς ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ • Με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην Ήπειρο, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Μαντάς και Κώστας Μπάρκας, αναφέρουν ότι τουλάχιστον 200 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, που  έχουν  τεθεί  σε  διαθεσιμότητα,  καλούνται  να  ενταχθούν  στο  προσωπικό  των  νοσοκομείων  σε  θέσεις  αντίστοιχες  με  των  αποφοίτων ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, δηλαδή ίδιων προσόντων με αυτών των μαθητών τους. 

Συνάντηση Χρ. Τσιρογιάννη με Περ. Διευθύντρια Εκπαίδευσης • Προβλήματα που έχουν σχέση  με  προβλήματα  στέγης  των σχολικών  μονάδων  της  Άρτας, εξέτασε  ο  υποψήφιος  δήμαρχος Αρταίων  Χρήστος Τσιρογιάννης,

σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στα  γραφεία  της  Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης  Ηπείρου και σε συνάντηση που είχε με τη Διευθύντρια κ. Θ. Χουλιάρα.

Αθωώθηκε ο Παν. Ψωμιάδης σε μήνυση Μ. Τρεμόπουλου • Τα αδέλφια Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης αθωώθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι αφοί Ψωμιάδη κατηγορούνταν ότι παρέλειψαν να ασκήσουν ή να ολοκληρώσουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και μετέπειτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η  υπόθεση  έφτασε  στις  δικα-

στικές  αίθουσες,  έπειτα  από  αναφορά  που  έκανε  ο  πρώην  ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε  τρεις  ξεχωριστές  υποθέσεις, από τις οποίες μία αφορούσε έκθεση  των  επιθεωρητών  δημόσιας  διοίκησης  για  τον  έλεγχο  της  λειτουργίας των παρακείμενων στη λίμνη Κορώνεια βιομηχανιών και κτηνοτροφικών μονάδων.

Νικόλαος Πλαχούρας ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ Μετεκπαιδευθείς στο King’s College Hospital London Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τ. Διευθυντής Μ-Γ Π.Π.Γ.Ν.Ι. Χαριλάου Τρικούπη 33, Ιωάννινα τηλ.: 26510-22827, κιν.: 6944-749637

KAI AΛΛA ΠOY ENΔIAΦEPOYN

 Eκδηλώσεις Γεγονότα

Το επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα

Ούτε η Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας έδωσε λύση για το Κέντρο Παιδιού Κόνιτσας Απλήρωτοι από το Μάιο οι προμηθευτές του

• Παρά την επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Έφης Μπέκου, την περασμένη εβδομάδα στην Κόνιτσα, τα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν με το Κέντρο Παιδικής Προστασίας, παραμένουν άλυτα. Όπως  ήδη  έχει  επισημάνει  ο «Π.Λ.», το πρώτο και βασικό είναι η διασφάλιση της σίτισης και στέγασης των παιδιών και ιδίως των ανήλικων  αλλοδαπών  που  φιλοξενούνται σε αυτό, αφού δεν έχει βρεθεί λύση για τον τρόπο συνέχισης της χρηματοδότησης, με δεδομένο ότι το  κοινοτικό  πρόγραμμα  που  υλοποιούσε  η  «ΜΕΡΙΜΝΑ»  έχει  λήξει. Το  δεύτερο  ζήτημα,  που  επίσης απασχολεί την Κόνιτσα και ιδιαίτερα  τους  προμηθευτές  του  Κέντρου, είναι τα ανεξόφλητα τιμολόγια που έχουν στα χέρια τους από τον περασμένο Μάιο.  Η κ. Μπέκου, παρουσία και του Προέδρου  του  Κέντρου  Κοινωνικής Πρόνοιας  Ηπείρου κ. Αθ. Τσά-

νη,  αναγνώρισε  το  πρόβλημα  που υπάρχει, ωστόσο η λύση παραπέμφθηκε για το μέλλον.  Η  καθυστέρηση  που  παρατηρείται,  όπως  μας  μετέφερε  αναγνώστης  μας  από  την  Κόνιτσα, έχει  οδηγήσει  σε  αδιέξοδο  τους προμηθευτές, οι οποίοι και δεν ευθύνονται  για  λανθασμένους  χειρισμούς  από  την  πρώην  Διοίκηση του  Κέντρου  ή  και  άλλους  εμπλεκόμενους φορείς. Οι ελπίδες τους τώρα  στρέφονται  σε  έκδοση  απόφασης του αρμόδιου Υφυπουργού ή  της  Γενικής  Γραμματέως,    προς τους  οποίους  έχει  απευθυνθεί  και εγγράφως    ο  Πρόεδρος  του  Κέντρου κ. Τσάνης, όπως ενημέρωσε τους προμηθευτές.

Μετά από 15 χρόνια

Κέρδη θα παρουσιάσει ο Πτηνοτροφικός Άρτας • Για πρώτη φορά στα τελευταία 15 χρόνια, ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας θα παρουσιάσει ουσιαστικό λειτουργικό κέρδος το οποίο μάλιστα θα υπερβεί το 1εκ €, στον ισολογισμό της 31/12/2013. Αυτό,  όπως  αναφέρει σε  ανακοίνωσή  του  ο Πρόεδρος  του  Συνεταιρισμού  κ.  Λεωνίδας Τσιαντής,  είναι  αποτέλεσμα της διαδικασίας εξυγίανσης  και  αναδιοργάνωσης  του  Συνεταιρισμού,  η  οποία ξεκίνησε  το  2012.  Ο Συνεταιρισμός διαψεύδει επίσης δημοσιεύματα, περί πρότασής εξαγοράς του από την εταιρία ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, προσθέτοντας ότι έχει μια πολύ καλή συνεργασία και τίποτε περισσότερο με το   τμήμα ζωοτροφών της. 

Oι Paguristas ευχαριστούν όσους πρόσφεραν φάρμακα • Όλους όσοι προσέφεραν από το υστέρημά τους, παραδίδοντας φάρμακα που είτε είχαν περισσέψει σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού τους είτε τα αγόρασαν ειδικά για να ενισχύσουν την προσπάθειά τους που είχε στόχο την «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή, ευχαριστούν οι Paguristas με χθεσινή ανακοίνωσή τους. Επίσης ευχαριστούν τους φαρμακοποιούς Μιχάλη Γκαραλάνη, Κατερίνα Καΐλη, Λουκά Ζαράχη, Μαριάννα Ζυγούνα, Απόστολο Κοντοχρήστο, Κατερίνα Παπανικολάου, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου και Δημήτρη Περώνη, τους εργαζόμενους των Hondos Center, του Ποιοτικού Ελέγχου της

Από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή

Επιστημονικό σεμινάριο Νεφρολογίας στην Πρέβεζα

• Το 22ο Επιστημονικό Σεμινάριό του με θέμα «Πρωτεϊνουρικά Σύνδρομα», διοργανώνει από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι 2 Μαρτίου στην Πρέβεζα (ξενοδοχείο Margarona Royal), το Ελληνικό Κολλέγιο Νεφρολογίας & Υπέρτασης (Ε.ΚΟ.ΝΥ.). Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και χορηγεί οκτώ μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CME Credits), αμοιβαία αναγνωρίσιμα από την UMES – EACCME. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται παρόμοιο ιατρικό Συνέδριο στην Πρέβεζα και στο οποίο θα φιλοξενηθεί σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα της Νεφρολογίας, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου. Παράλληλα, όλοι οι Ομιλητές, Εισηγητές και Πρόεδροι των

Στρογγυλών Τραπεζιών και των Διαλέξεων είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, με ευρύτατο κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, στις ειδικότητες της Νεφρολογίας, Παθολογίας, Καρδιολογίας, Παιδιατρικής και Μαιευτικής – Γυναικολογίας από την Ελλάδα και την Κύπρο. Αναφερόμενος στη σπουδαία αυτή επιστημονική πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Σεμιναρίου, Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Πρεβέζης κ. Μάνθος Δαρδαμάνης τόνισε ότι απώτερος σκοπός των διοργανωτών αποτελεί η παρουσίαση ενός επιστημονικού Προγράμματος υψηλού επιπέδου που θα πραγματεύεται συνολικά ένα από τα πιο «καυτά» προβλήματα της σύγχρονης Νεφρολογίας.

Και στα Γιάννενα

Δράση κοινωνικής αλληλεγγύης από την ΑΒ Βασιλόπουλος • Επεκτείνει και στα Γιάννενα η ΑΒ Βασιλόπουλος, τη δράση της με τον τίτλο, «52 Εβδομάδες, 52 δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα», που ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αττική στις 30 Σεπτεμβρίου. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, δίνει τη δυνατότητα και καλεί καταναλωτές, προμηθευτές, φίλους και συνεργάτες και στα Γιάννενα να γίνουν και οι ίδιοι κρίκοι αυτής της μεγάλης αλυσίδας αλληλεγγύης και να ενισχύσουν την Κοινωνική υπηρεσία Ιωαννίνων. Αυτό μπορεί να γίνει: Επιλέγοντας τα «προϊόντα αλληλεγγύης» με την ειδική σήμανση, τα καθαρά έσοδα από την πώληση των οποίων θα ενισχύουν τον παραπάνω φορέα. Αγοράζοντας τα προϊόντα μικρών και μεγάλων προμηθευτών που υποστηρίζουν την προσπάθεια της ΑΒ, διαθέτοντας ένα ποσό από τις πωλήσεις των προϊόντων τους. Συγκεντρώνοντας τρόφι-

μα στα καταστήματα ΑΒ, από τις 3 έως τις 9 Μαρτίου.

Παζάρι αλληλεγγύης στην Λαϊκή Αγ. Νικολάου • Το πρώτο παζάρι αλληλεγγύης της νέας χρονιάς θα πραγματοποιήσουν  ο  «μπαχτσές»  και το Δίκτυο Αλληλέγγυας Συνεργατικής  Οικονομίας  Ιωαννίνων  το Σάββατο, 8 Μαρτίου στη  Λαϊκή Αγορά του Αγίου Νικολάου.  Η  διοργάνωση  του  παζαριού θα  συζητηθεί  σε  ανοιχτή  συνέλευση  που  θα  γίνει  σήμερα, Τετάρτη και  ώρα  6 μ.μ. στο  στέκι του  Δικτύου  Αλληλεγγύης  (Τοσίτσα 16).

Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα και Οικοτεχνία νέα εργαλεία ανάπτυξης από 1η σελ.

φαρμακοβιομηχανίας HELP και του Intersport, καθώς και τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών για την προσφορά φαρμάκων, καθώς και για την πρόθεσή τους να στηρίξουν και μελλοντικά την «Κιβωτό του Κόσμου». • Όσοι θέλουν να προσφέρουν στην «Κιβωτό του Κόσμου», μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.: 210 5141953.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ • Η οικογένεια της Δαφνούλας Τσιάντα ευχαριστεί τον καθηγητή της ΜΕΘ κ. Γεώργιο Νάκο, τους ογκολόγους και τον καθηγητή κ. Περικλή Τσέκερη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τη μεγάλη προσπάθεια και ιατρική βοήθεια στον αείμνηστο σύζυγο και πατέρα Δημήτριο Τσιάντα.

ΕΥΑΓΓΕΛΗ Σ. ΛΑΜΠΡΗ–ΚΑΛΟΓΕΡΑ MD, MSc, PhD Ιατρός Παθολογοανατόμος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Master of Science Μοριακής Βιολογίας, Staffordshire Αγγλίας - Ιστολογική εξέταση - Ταχεία βιοψία - Ανοσοϊστοχημικός έλεγχος - Μριακές τεχνικές 28ης Οκτωβρίου 25, 45332 Ιωάννινα - τηλ/fax: 26510-26122 (2 γραμμές) κινητό: 6944730688 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.pathology-ioannina.com

ριο  το  πρωί    στην Αθήνα,  ωστόσο  το Υπουργείο  θα  μπορούσε  να  προγραμματίσει, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες,  ανάλογες  εκδηλώσεις  και  στην  επαρχία,  εκεί  όπου στην  πράξη  μπορούν  να  αναπτυχθούν αυτοί οι δυο καινοτόμοι θεσμοί  που  θα  βοηθήσουν  στην  παραγωγική  και  αναπτυξιακή  προσπάθεια της περιφέρειας. 

Η φιλοσοφία τους... Το  πολυλειτουργικό  αγρόκτημα  διαθέτει  τουλάχιστον:  καλλιεργήσιμη έκταση, φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο,  χώρο  εστίασης  ή  δυνατότητα εκπαίδευσης ή δυνατότητα επίδειξης  και  παρακολούθησης  της παραγωγικής  διαδικασίας  ή  οικοτεχνικής μεταποίησης. Η  φιλοσοφία  του  θεσμού  της οικοτεχνίας  είναι  η  ενίσχυση  του οικογενειακού  εισοδήματος  του παραγωγού  και  η  επιστροφή,  διάδοση  και  στήριξη  των  παραδοσιακών συνταγών και προϊόντων.  Πιο συγκεκριμένα, με την οικοτεχνία  ο  κατά  κύριο  επάγγελμα  αγρότης  και  η  οικογένειά  του  θα μπορούν να μεταποιούν μικρής κλίμακας  γεωργοκτηνοτροφικά  προϊόντα  αποκλειστικά  ιδίας  παραγωγής στο χώρο της αγροτικής τους κατοικίας ή της αγροτικής τους εκμετάλλευσης. Η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιείται  θα  είναι  ιδίας  παραγωγής  και  τα  μεταποιημένα προϊόντα  που  θα  παράγονται,  όπως  για  παράδειγμα  γλυκά  του κουταλιού,  κομπόστες,  τουρσιά,

σάλτσες, κτλ., θα προορίζονται για άμεση  διάθεση  από  τον  οικοτέχνη στους χώρους του ή στην τοπική αγορά. •  Με  μια  πρώτη  ανάγνωση λοιπόν μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι στην Ήπειρο υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για να αναπτυχθούν  και  να  τελεσφορήσουν  τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, αρκεί όμως  να  υπάρξει  το  ανάλογο  ενδιαφέρον  και  από  τους  τοπικούς φορείς.  Γι’  αυτό  ευκαιρίες  σαν  κι αυτές, δεν θα πρέπει να χάνονται, έστω και ως προς την ενημέρωση κάποιων  επιχειρηματιών,  που  θα μπορούσαν  με  σωστή  καθοδήγηση  να  επενδύσουν  στο  «Πολυλειτουργικό  Αγρόκτημα»  και  την  Οικοτεχνία. 

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Νομού •  Για  να  εκτελεστούν  απαραίτητες  τεχνικές  εργασίες  του ΔΕΔΔΗΕ  ΑΕ,  θα  γίνει  διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος μεθαύριο, Παρασκευή από ώρα 9 π.μ. έως 12 μ. στις  παρακάτω  περιοχές ως  εξής:  Λεπτοκαρυά,  Ραβενή, Χαραυγή,  Καλλιθέα,  Οικ.  Αγ. Βαρβάρας. Αν  οι  εργασίες  τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν  από  το  χρόνο  λήξης  των διακοπών  που  αναφέρονται  πιο πάνω.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

διαδόσεις... Μονίμως κατειλημμένοι!..

 Κι ενώ η πόλη συνεχίζει να… εμπλουτίζεται με καινούργιους πεζόδρομους, αρκετοί... εποχούμενοι συμπολίτες μας ακόμη να συνειδητοποιήσουν την χρησιμότητά τους, δείχνοντας και τον απαιτούμενο σε- ΦΩTO «Π.Λ.» βασμό στους πεζούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πεζόδρομος της Μουλαϊμίδου, που ενώ η είσοδός του είναι από την 28ης Οκτωβρίου (υπάρχει και η σχετική πινακίδα, αλλά ποιος νοιάζεται;) είναι σχεδόν μονίμως κατειλημμένη, συνήθως από μηχανάκια. Αλλά και από την πλευρά της Μπότσαρη (φωτό), με κάθε ευκαιρία κάποιος θα αφήσει το αυτοκίνητό του, είτε για να πάει μέχρι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είτε μέχρι την Βιβλιοθήκη, είτε ακόμη και για ένα καφεδάκι στις κοντινές καφετέριες. Αλλά και από την πλευρά του Ταχυδρομείου τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Πολλές φορές είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα ο πεζόδρομος να μένει μόνο… στη θεωρία. Κάτοικος της περιοχής αναρωτιέται. Αφού δεν υπάρχει η σχετική ευαισθησία από τους πολίτες, γιατί δεν επεμβαίνουν δραστικά οι Αρχές; Αν κοπούν μερικά τσουχτερά πρόστιμα, θα συνεχίσει να υφίσταται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση; Ε.

Τόσο σίγουρος είναι!.. Τι κι αν ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει στην «Ενότητα Πολιτών» για το ποιος θα είναι ο επικεφαλής της παράταξης στην επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές! Ο Φίλιππας Φίλιος φέρνει αύριο και την Παρασκευή στα Γιάννενα τους συναδέλφους του της περίφημης «Πρωτοβουλίας των πέντε Δημάρχων» για να συσκεφθούν! Από… τακτ και μόνο δεν θα μπορούσε να αναβάλει την συνάντηση στα Γιάννενα ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην παράταξή του; Μπορεί ο ίδιος να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος, οπότε… τζίφος η δουλειά! Εκτός κι αν είναι σίγουρος ότι αυτός τελικά θα παραμείνει επικεφαλής! Κ.Α.

Θα αντέξει;

 Θα αντέξει ο Αδ. Γεωργιάδης τις πιέσεις που του ασκούν τα συμφέροντα; Εάν το καταφέρει θα είναι ίσως ο μόνος υπουργός που τελείωσε μια μεταρρύθμιση χωρίς να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί. Αν μας δώσει ολοκληρωμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα είναι ήρωας. Το όνομά του θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια δίπλα στο όνομα του Γεννηματά. Και το περίεργο είναι ότι, αντί να έχει δίπλα του τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τη δική του ιδεολογία υπερασπίζεται με το «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», εκείνος στέλνει ασαφή μηνύματα. Βλέπεις, για να τους έχει όλους ευχαριστημένους κάνει αβαρίες ακόμη και στην ιδεολογία του… Κι αν κάνει από τώρα σκέψου τι θα γίνει αύριο… Θ.

Προσκύνημα στους Λιγκιάδες!

 «Άρωμα Ηπείρου» θα έχει η επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ στην Ελλάδα, αφού, όπως έγινε γνωστό, θα βρεθεί στα Γιάννενα, προκειμένου να επισκεφθεί το μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων, πιθανώς και την αρχαία Δωδώνη! Η επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στους Λιγκιάδες θα έχει ισχυρό συμβολισμό, αφού το χωριό υπήρξε θύμα της ναζιστικής θηριωδίας στον Β’ Παγκ. Πόλεμο. Εννοείται ότι την πρόσκληση να έρθει ο Γ. Γκάουκ στην περιοχή μας έκανε ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος και θα τον συνοδεύσει! Κ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το ιατρείο του Χειρούργου Ουρολόγου

Ζήκου Λιάμη μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση επί της οδού Κοραή 10-12 στον 1ο όροφο Τηλ. ιατρείου: 26510-39210 - Τηλ. οικίας: 26510-39478 Κιν.: 6937-222900

Σελ. 3η

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠPOΣKHNIO-ΠAPAΣKHNIO

Μας το κρατάνε μυστικό!..

 Εφιάλτης για τους Έλληνες το χρέος του κράτους! Για χάρη του θυσιάζεται η ζωή των πολιτών. Πρώτα αυτό και μετά ο άνθρωπος. Κοιμούνται ξυπνάνε το χρέος υπηρετούν. Οι παράπλευρες απώλειες δεν έχουν σημασία. Αφού έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν οι Έλληνες φορολογούμενοι, για χάρη του χρέους, δεν τους στέλνουν και τις φωτογραφίες των δανειστών ώστε να ξέρουν για ποιους κάνουν αυτές τις θυσίες; Νέα δάνεια και κάθε δόση προσφέρεται κατ’ ευθείαν στους «δανειστές». Για τις ανάγκες του κράτους δεν κρατάνε ούτε ένα ευρώ. Υποχώρηση έκαναν μόνο για τις τράπεζες. Μόλις ζήτησαν ανακεφαλαιοποίηση αμέσως ευαισθητοποιήθηκαν οι παράγοντες του κράτους και έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν!

Μονομερείς ευαισθησίες...

 Μας επιβάλουν κι άλλες θυσίες για να σώσουν τις τράπεζες κι ας είχαν κακοδιαχείριση! Οι εικόνες της κοινωνίας που ξεπέρασε τα όριά της τους αφήνουν αδιάφορους. Ουρές στα κοινωνικά συσσίτια! Οικογένειες δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ενοίκιό τους! Μαδέρια από οικοδομές και παλιές πόρτες στις σόμπες για να ζεσταθούν τα παιδιά και οι γέροι! Λάμπες πετρελαίου ή κεριά από την εκκλησία για να διαβάσουν οι μαθητές… Κι όμως, καμία κίνηση της πολιτικής τάξης για ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας που είναι η μόνη λύση για να επιβιώσει ο λαός, να εισπράξει περισσότερους φόρους το κράτος και να τονωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Λόγια από την κυβέρνηση, εκμετάλλευση των παθών του λαού από την αντιπολίτευση που βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εκπέμπει τις αντιπολιτευτικές της κορώνες. Για το κοινό εθνικό πρόβλημα καμία ενωτική κίνηση.

Ποιοι είναι οι δανειστές;

 Εμείς δεν ξέρουμε σε ποιους χρωστάμε! Αυτοί που μας κυβερνούν αλλά και οι αντιπολιτευόμενες πτέρυγες γιατί δεν ζήτησαν να γνωρίσουν τους δανειστές και να τους ζητήσουν να κάνουν υπομονή μέχρι που να επανεκκινηθεί η οικονομία μας; Αυτή η επιμονή τους να πάρουν οι αόρατοι δανειστές τα χρήματά τους σε βάρος ενός λαού που γονάτισε μας βάζει σε σκέψεις! Κι αν η κυβέρνηση κρύβει κάτι γιατί δεν το αποκαλύπτει η αντιπολίτευση; Από το να λένε κουβέντες στον αέρα θέλουμε να βρουν σε ποιους χρωστάμε και πόσα χρωστάμε στον καθένα! Ας μας πουν τουλάχιστον σε ποια χέρια παραδίδουν τις δόσεις που εκταμιεύονται όταν η τρόικα το αποφασίζει! Εκτός κι αν έχουν κάπου ένα κουμπαρά που τα ….αποθηκεύουν κι όποιος νομίζει ότι του ανήκουν πάει και τα παίρνει. Και πού βρίσκεται αυτός ο κουμπαράς;

Κατόπιν εορτής...

 Αυτό το χρόνο ίσως να φύγει και από την Ελλάδα η τρόικα! Κι εμείς πώς θα ζήσουμε χωρίς βαρβάρους; Αφού μας άλλαξαν τα φώτα, ακούγονται κατόπιν εορτής οι πρώτες αντιδράσεις: “Κακώς επενέβη το ΔΝΤ σε μια χώρα με υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα”, όπως ήταν Ελλαδα! Γι’ αυτό τα μέλη που το στηρίζουν οικονομικά το πιέζουν τώρα να φύγει! Η τρόικα λογοδοτεί στα όργανα της Ε.Ε επειδή επέβαλε τους όρους της σε χώρες της ευρωζώνης ενώ δεν έχει θεσμικό ρόλο! Κατόπιν εορτής σκέφτηκαν ότι έπρεπε να λειτουργούν τα ευρωπαϊκά όργανα για να σταματήσει και η μονομερής παρέμβαση των πολιτικών της Γερμανίας! Θα βρεθούν πολιτικοί με κύρος που θα ανατρέψουν τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ε.Ε ή θα τους αφήσουν να προχωρήσουν στο διαχωρισμό Βορρά και Νότου; Θεανώ Βλάχου

Έλεος, κ. Τσίπρα…

 Ο Αλέξης Τσίπρας μιμείται τόσο τη συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου όταν βρίσκεται στο εξωτερικό που όσο καλή διάθεση κι αν έχουμε για να ακούσουμε τι λέει, μας προκαλεί να αλλάξουμε κανάλι. Αν αυτό το έρημο το πλεόνασμα που το ακυρώνει με κάθε ευκαιρία που του δίνεται, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, είναι το εισιτήριό μας για να απαλλαγούμε από την Τρόικα αυτός γιατί δεν το δέχεται; Σε ποιους νομίζει ότι κάνει καλό; Πάντως, τους πιθανούς επενδυτές τους... προγκάει! Έλεος κ. Τσίπρα! Πέρα από το κομματικό συμφέρον κάπου υπάρχει και το εθνικό… ΜΑΤ ...οι διαδοσίες

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΚΙΤΣΑ

® Aπό τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΠΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ...

G Θα αρχίσω, αποφεύγοντας τις... τυμβωρυχίες, από την εκλογή του ως αρχηγού της Ν.Δ. τελείως αναπάντεχα απέναντι στο αδιαμφισβήτητο φαβορί, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς μέτρησε στην διαίσθηση των μελών της Ν.Δ., ώστε η εκλογή του να είναι πανηγυρική και αδιαμφισβήτητη από τον ευρύτερο «κόσμο», για πρώτη φορά, της Ν.Δ. Και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την πλήρως αμφισβητηθείσα εκλογή, από στενό κύκλο, μεταξύ Γ. Ράλλη και Ε. Αβέρωφ! Ήταν επομένως δύσκολο να αμφισβητηθεί η εκλογή του κ. Σαμαρά, πράγμα όμως, το οποίο έγινε και επήλθε η διάσπαση της Ν.Δ. Την εποχή της εκλογής του όμως, η Ελλάδα έμπαινε σε μια δύσκολη καμπή, την πιο δύσκολη ίσως της μεταπολιτευτικής ιστορίας της. Ο κ. Κώστας Καραμανλής διαδέχτηκε ένα φαύλο καθεστώς, το οποίο διαχειρίστηκε την μεταανδρεοπαπανδρεϊκή κατάσταση, με τον κ. Κώστα Σημίτη να μη μπορέσει τελικά να ελέγξει τα δημιουργηθέντα... «κυκλώματα» και από την διακυβέρνησή του να έχουν ξεκινήσει όλα τα επακολουθήσαντα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα (Ζήμενς κ.λπ.), σε σημείο να κινδυνεύσει η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004! Αυτούς τους τελευταίους τους πραγματοποίησε τελικά με την γνωστή μεγάλη και διεθνή επιτυχία η νέα Κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή, επωμισθείσα όμως και το τεράστιο κόστος τους, το οποίο επαυξήθηκε από τις αναγκαίες απ’ ευθείας αναθέσεις για δουλειές που είχαν καθυστερήσει δραματικά. Το θέμα μου όμως δεν είναι εκεί. Το θέμα μου βρίσκεται στο ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής είχε επαγγελθεί την ...«επανίδρυση του νοσούντος κράτους» και δεν το έκανε αρκεσθείς στην διακυβέρνηση με αυτό το «νοσούν κράτος», το οποίο τελικά και τον... «έριξε» μέσω Καρχιμάκη! Δεν μπορούμε φυσικά να μιλάμε για διακυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, επειδή εκείνος τον πρώτο δύσκολο χρόνο ζούσε στον κόσμο του... «λεφτά υπάρχουν» και ελάτε να φάμε! Μέσα σε αυτήν την κατάσταση βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ένας έμπειρος και προικισμένος οικονομολόγος και ηγέτης. Η φωνή του ήταν ...φωνή βοώντος εν τη ερήμω όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης! Κανονικά θα έπρεπε, ύστερα από την απόρριψη των ιδεών του στα ...Ζάππειο 1 και Ζάππειο 2, τα οποία λοιδωρήθηκαν και λοιδωρούνται ακόμα, να είχε φύγει και ν’ άφηνε την Ελλάδα να γίνει Αργεντινή και κάτι χειρότερο. Εκείνος όμως, σαν πραγματικός ηγέτης της πατρίδας του, έπεσε μέσα στη φωτιά και δεν λογάριασε ούτε την ίδια την σωματική του υγεία και ακεραιότητα. Το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνώρισαν πανηγυρικά τα λάθη τους στα μέτρα με τα οποία κάλεσαν τον κ. Α. Σαμαρά να κυβερνήσει, φορτώνοντας δυστυχία, ανέχεια και ανεργία τον ελληνικό λαό. Θα είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς, όταν τόσο ο Α. Σαμαράς, κυρίως όμως ο Ελληνικός λαός, που υπέστη και υφίσταται όλες τις στερήσεις, περιμένουν την ανταπόκριση στη συνέπεια των μέτρων που εκείνοι απαίτησαν. Ίδωμεν.

Μ.Κ.Ο.!..

G Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά ακούγαμε για την εκμετάλλευση της ξυλείας του Αμαζονίου, κυρίως από τις δυο πλουσιότερες χώρες του κόσμου τις Η.Π.Α. και του Καναδά, οι οποίες ψώνιζαν από τους εξαθλιωμένους και μη γνωρίζοντες και πολλά για περιβαλλοντικές καταστροφές γηγενείς, την ξυλεία αντί πινακίου φακής. Εκείνο που δεν γνωρίζαμε ήταν το ότι είχε ξυπνήσει τόσο πολύ η περιβαλλοντική ευαισθησία ανά τον κόσμο, ώστε σε διάφορες... φτωχές χώρες είχαν δημιουργηθεί... Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) για να πολεμήσουν το κακό στη ρίζα του, αναδασώνοντας τις περιοχές αυτές! Βέβαια, ένας ήταν ο τρόπος για να καταπολεμηθεί το κακό. Το σταμάτημα δηλαδή της εκμετάλλευσης της ξυλείας αυτής, πράγμα το οποίο θα γίνονταν τελείως ανέξοδα. Με τι όμως ξυλεία θα... εκδίδονταν οι «Τimes» της Νέας Υόρκης, η «Washington post», ή ακόμα και δεν ξέρω ποια άλλη «Journal» των δύο αυτών πλούσιων χωρών; Γι’ αυτό το λόγο, επί υπουργείας στο Υπ. των Εξωτερικών της Ελλάδας του Αμερικανοτραφούς κ. Γεωργίου Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια, που υπηρετούσαν σε αυτό οι στρατιές των... «γραικύλων» του κ. Πάγκαλου, βρέθηκε τρόπος να μη θιγούν τα τόσο μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα των δύο «φίλων και συμμάχων χωρών», με τον τρόπο της αναδασώσεως από χρηματοδοτούμενες από το φτωχό ταμείο της Ελλάδας (ΜΚΟ). Εκείνο, που δεν μπόρεσα να καταλάβω ήταν η χρηματοδότηση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Κούβας. Ένας τόσο έξυπνος όμως Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδας ...ήξερε τι έκανε! Μη χειρότερα Θεέ μου. Γι - Πας


Σελ. 4η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Νο

1

Αυθεντική Ηπειρώτικη Φέτα

Θετικές οι προβλέψεις της Κομισιόν…

Ανάπτυξη 0,6% στην Ελλάδα το 2014

Ε

® Στο 25,7% από 26,4% θα διαμορφωθεί η ανεργία…

πί τα βελτίω αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς στη νέα έκθεσή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα εκτιμά ότι η ύφεση το 2013 διαμορφώθηκε στο 3,7% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 4%. Για το 2014 η Κομισιόν προβλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη με ρυθμό 0,6%, ενώ το 2015 η ανάπτυξη αναμένεται να επιταχυνθεί στο 2,9%. Η Κομισιόν αναμένει βελτίωση και στην αγορά εργασίας, εκτιμώντας ότι το ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωθεί στο 26,4% το 2013 για να μειωθεί στο 25,7% το 2014 και στο 24,6% το 2015. Αναφορικά με το ελληνικό χρέος αναμένεται το 2013 να φτάσει στο 177,3% του ΑΕΠ, ενώ στη συνέχεια θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση του στο 177% το 2014 και στο 171,1% το 2015 Ο αποπληθωρισμός θα συνεχιστεί και το 2014, με ρυθμό 0,6%,

από 0,9% το 2013, ενώ οι τιμές θα σημειώσουν αύξηση 0,2% το 2015.

Στην Ευρωζώνη Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά επίσης ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα διαμορφωθεί στο 1,2% το 2014, μετά από την ύφεση του 0,4% το 2013. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η πορεία της ανάπτυξης της Ευρωζώνης θα ενισχυθεί στο 1,8% το 2015, ενώ αντίστοιχα σε επίπεδο Ε.Ε. αναμένεται ανάπτυξη 0,1% το 2013, 1,5% το 2014 και 2% το 2015. Ταυτόχρονα, όμως, η Ευρωπαϊ-

Αύριο η καταβολή αποζημιώσεων σε παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ 

Ποια ποσά αντιστοιχούν στην Ήπειρο

• Αύριο Πέμπτη ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.747 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2013. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, βαμβάκι, κηπευτικά, σιτηρά και σανοδοτικά φυτά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Η κατανομή των ποσών στην Ήπειρο έχει ως εξής: Νομός Ιωαννίνων: 21.095 ευρώ Νομός Άρτης: 240.092 ευρώ Νομός Θεσπρωτίας: 94.311 ευρώ Νομός Πρεβέζης: 18.391 ευρώ

κή Επιτροπή υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πορεία των τιμών και της αγοράς εργασίας, καθώς ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη το 2014 θα κινηθεί στο 1%, έναντι 1,5% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Για το 2015 ο πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί στο 1,3%, από 1,4% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Σε ό,τι αφορά στην ανεργία, η Κομισιόν την υπολογίζει στο 12% για το τρέχον έτος, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για 12,2%.

Για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Τις νέες υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ παρουσίασε χθες ο Κ. Μητσοτάκης

 Και online σύνδεσή τους με φορείς του Δημοσίου

• Τις νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα ΚΕΠ παρουσίασε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν από τα ΚΕΠ, απλά και άμεσα: Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ Πιστοποιητικά Δημοτολογίου Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης Βεβαίωση γέννησης

Μείωση των εξόδων επικοινωνίας για όλους με κινητό COSMOTE και ΟΤΕ Double Play • Για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στην επικοινωνία, η COSMOTE δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές της, ιδιώτες & επαγγελματίες, να μειώσουν το πάγιο του κινητού τους, έως και 20%, εφόσον διαθέτουν ΟΤΕ Double Play ή ΟΤΕ Business Double Play. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη νέα προσφορά της COSMOTE όλοι μπορούν να απολαμβάνουν ποιοτική επικοινωνία, με ακόμα πιο οικονομικό τρόπο: 20% έκπτωση στο πάγιο του κινητού COSMOTE, αν διαθέτουν και OTE Double Play. 10% έκπτωση στο πάγιο του κινητού COSMOTE, αν διαθέτουν και Πρόγραμμα ΟΤΕ Σταθερής Τηλεφωνίας. Για τους εταιρικούς πελάτες COSMOTE, η νέα προσφορά ισχύει στο σύνολο των παγίων των προγραμμάτων COSMOTE BUSINESS , με δυνατότητα να απολαμβάνουν έκπτωση έως και 20%, εφόσον διαθέτουν και προγράμματα ΟΤΕ. Το ετήσιο όφελος μπορεί να είναι έως και 360€. Ειδικότερα: 20% έκπτωση στα πάγια COSMOTE BUSINESS, αν διαθέτουν OTE Business Double Play. 10% έκπτωση στα πάγια COSMOTE BUSINESS, αν διαθέτουν οποιοδήποτε πρόγραμμα ΟΤΕ Double Play ή Πρόγραμμα Σταθερής Τηλεφωνίας από τον ΟΤΕ. • Για να μάθετε την έκπτωση που αντιστοιχεί στο πάγιο του COSMOTE κινητού σας, μπορείτε να καλέσετε στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης COSMOTE - 13838 για ιδιώτες ή 13839 για εταιρικούς πελάτες, να επισκεφτείτε το www.cosmote.gr ή το δίκτυο καταστημάτων COSMOTE, ΟΤΕ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ. H προσφορά ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

 Βεβαίωση ιθαγένειας Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης,

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Υποχώρηση κατά 0,2% των ελληνικών εξαγωγών το 2013 

Μείωση 4,8% των εισαγωγών

• Ισχνή μείωση κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές το 2013, ωστόσο η μεγαλύτερη πτώση των εισαγωγών είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το εμπορικό έλλειμμα. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών κατά το χρονικό διάστημα ΙανουαρίουΔεκεμβρίου 2013 ανήλθε στο ποσό των 27,541 δισ. ευρώ έναντι 27,58 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του 2012, παρουσιάζοντας μείωση 0,2%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 368,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2,1%. Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2013 ανήλθε στο ποσό των 46,88 δισ. ευρώ έναντι 49,31 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του 2012, παρουσιά-

Από 1 έως 3 Νοεμβρίου…

• Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η 1η διοργάνωση της έκθεσης DAIRY EXPO το Νοέμβριο του 2013, που αφορά τον τομέα της Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας η διοργανώτρια εταιρεία o.mind Creatives, με περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας στην πραγματοποίηση εκθέσεων, εγγυάται την άρτια διοργάνωση και της 2ης έκθεσης DAIRY EXPO και τη συνεχή ανάπτυξή της. Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1, 2 & 3 Νοεμβρίου 2014 στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,

ζοντας μείωση 4,9%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 1.516,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή 4,8%. Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το χρονικό διάστημα

Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2013 ανήλθε σε 19,34 δισ. ευρώ έναντι 21,72 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του 2012, παρουσιάζοντας μείωση 11%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση κατά 1.148,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 8,1%.

πλήθος Ελλήνων παραγωγών τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Επίσης εταιρείες που παρέχουν εξοπλισμούς για κτηνοτροφικές μονάδες, αμελκτικά συστήματα, παγολεκάνες, εναλάκτες, εξοπλισμούς τυροκομίων και βιομηχανιών γάλακτος θα έχουν σημαντική θέση στη 2η διοργάνωση. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την ήδη επιτυχημένη διοργάνωση, την 3η MEAT DAYS 2014, την έκθεση για το κρέας και τα προϊόντα του, στις ίδιες ημερομηνίες και στον ίδιο εκθεσιακό χώρο.

Έκθεση Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας στην Αθήνα

12ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών τηλ. (26510) 93713, 94225 FAX (26510) 93696

«τα ΚΕΠ ενισχύονται και παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες online, με μία αίτηση, στη στιγμή». Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, μέσα στους επόμενους μήνες οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ και σε σχέση με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το eπαράβολο, καθώς και πιστοποιητικά στρατολογίας. Επιπλέον, η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει από σήμερα τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 5η

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Νο

1

Αυθεντική Ηπειρώτικη Φέτα

Τα παρουσίασε ο Υπ. Περιβάλλοντος

Προγράμματα 200 εκ. ευρώ για την εξοικονόμηση ενέργειας ® Στα 700 εκατ. ευρώ το Εξοικονομώ κατ' Οίκον

Η

ελληνικών πόλεων. Ογδόντα επίτευξη των ευρωπαϊεφτά προτάσεις έχουν, ήδη, αξιοκών στόχων εξοικονόμηλογηθεί θετικά για συμμετοχή σης ενέργειας μπορεί να στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποφέρει σε ευρωπαϊκό επίπεσυνολικού προϋπολογισμού δο μείωση των δαπανών κατά 15.000.000 ευρώ. 240 δισ. ευρώ το χρόνο και • Το πρόγραμμα Πράσινες 2.000.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, Αγροτικές και Νησιωτικές «Κοιεπεσήμανε ο Υπουργός Περινότητες» που επιδιώκει την αειβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιμαφόρο περιφερειακή ανάπτυξη, τικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτην ανάδειξη των ιδιαίτερων χατης, μιλώντας χθες σε συμπόσιο με θέμα «Αειφόρες ρακτηριστικών απομονωμένων «κοινοτήτων» και τη δηΚοινότητες στη ΝΑ Ευρώπη» που διοργανώνει το Κέ- μιουργία νέων θέσεων εργασίας, αξιοποιώντας την ντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. προστιθέμενη αξία και τις προοπτικές της τοπικής οιΕπίσης, ο κ. Μανιάτης παρουσίασε τα προγράμμα- κονομίας. Εφτά προτάσεις έχουν, ήδη, αξιολογηθεί θετα, ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, με τα οποία το τικά για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, συΥΠΕΚΑ υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες για εξοικονόμη- νολικού προϋπολογισμού 37.000.000 ευρώ. ση ενέργειας. Αυτά είναι τα εξής: Σε αυτά προστίθενται οι πόροι του προγράμματος • Το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΟΤΑ, με το οποίο Εξοικονομώ κατ' Οίκον, περίπου 700 εκατ. ευρώ, για την προβλέπεται η υλοποίηση δράσεων με στόχο τη μείωση ενεργειακή αναβάθμιση άνω των 65.000 κατοικιών ελτης ενεργειακής κατανάλωσης στο αστικό περιβάλλον, ληνικών νοικοκυριών χαμηλού και μεσαίου εισοδήμαδίνοντας, κυρίως, έμφαση στα δημοτικά κτίρια, αλλά και τος. τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στον τομέα των δημοτιΕγκρίθηκαν οι κανόνες από το Ευρ. Κοινοβούλιο κών μεταφορών και στις ενεργοβόρες δημοτικές εγκαταστάσεις. Εκατόν σαράντα πέντε έργα από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν, ήδη, ενταχθεί στο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 98.000.000 ευρώ, ενώ προωθείται η • Στη δέσμευση και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από ένταξη άλλων 11 έργων, με συνολιεγκληματικές ενέργειες θα μπορούν πλέον να προβαίνουν ευκολότεκό προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ. ρα οι αρχές των κρατών μελών σύμφωνα με τους νέους κανόνες που • Το πρόγραμμα Βιοκλιματικές ενέκρινε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Αναβαθμίσεις Δημοσίων Ανοικτών Στρασβούργο. Χώρων. Ολοκληρώθηκε η ένταξη 16 Με το εν λόγω νομοσχέδιο τα κράτη μέλη πράξεων, συνολικού προϋπολογιυποχρεώνονται να προβαίνουν στη δήμευση σμού 60.000.000 ευρώ. Από τις προτων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται τεινόμενες βιοκλιματικές αναβαθμίαπό εγκληματικές πράξεις, όπως η διακίνηση σεις αναμένεται η βελτίωση του μιναρκωτικών, η παραχάραξη, η εμπορία ανθρώκροκλίματος του πυκνοδομημένου πων και το λαθρεμπόριο όπλων, κατόπιν της τεαστικού ιστού των γύρω περιοχών λεσίδικης καταδίκης του εκάστοτε εγκληματία. και η αύξηση των χώρων πρασίνου. Χάρη στους νέους κανόνες τα κράτη μέλη • Το πρόγραμμα Πράσινα Δώθα μπορούν να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν μέματα σε Δημόσια Κτίρια που αποσω παρόμοιων εγκλημάτων, όπως είναι οι περιπτώσεις ενεργητικής ή σκοπεί στον σχεδιασμό και την υλοπαθητικής δωροδοκίας είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στα θεσμικά όρποίηση επιδεικτικών έργων καταγανα της ΕΕ ή των κρατών μελών της ΕΕ, η συμμετοχή σε εγκληματική σκευής πράσινων δωμάτων σε δηοργάνωση, η παιδική πορνογραφία ή τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. μόσια κτίρια, εντός του ιστού των

Ευκολότερη η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από εγκληματικές ενέργειες

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στην χθεσινή συνεδρίαση

Με κέρδη 3,48% έκλεισε το Χρηματιστήριο ® Στις 1.261,92 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

• Ισχυρή ανοδική αντίδραση, με αυξημένο τζίρο, κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην χθεσινή συνεδρίαση, μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικές απώλειες 4,77%. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.261,92 μονάδες σημειώνοντας υψηλά κέρδη 3,48%. Η αξία των συναλλαγών βελτιώθηκε σε σχέση με τις προηγούμε-

νες συνεδριάσεις και ανήλθε στα 84,14 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,91%. Με κέρδη έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τιτάν (+6,93%), του ΟΤΕ (+6,64%), της ΔΕΗ

(+5,71%), της Folli Follie (+5,34%), της Μυτιληναίος (+4,01%), της MIG (+3,98%), της Εθνικής (+3,64%), της ΜΕΤΚΑ (+3,59%) και της Jumbo (+3,28%). Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Υγείας (+8,14%), των Τηλεπικοινωνιών (+6,64%), του Εμπορίου (+5,33%) και των Κατασκευών (+5,19%). Ανοδικά κινήθηκαν 100 μετοχές, 35 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές.

Από την «Αναπτυξιακή Ηπείρου»

Εκπαιδευτικά σεμινάρια οινογνωσίας πραγματοποιήθηκαν στα Γιάννενα • Η εταιρεία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (δ.τ.: «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»), επικεφαλής εταίρος του έργου με τίτλο «Crossborder Network for the Promotion of Wine Products» (ακρωνύμιο «WINE-NET») του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 20072013», πραγματοποίησε στα Γιάννενα σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Wine & Spirit Professional Center (W.S.P.C.)/ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΝΟΥ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ, ο οποίος είναι ο μοναδικός Πιστοποιημένος Φορέας Εκπαίδευσης Κρασιών και Αποσταγμάτων από το Υπουργείο Παιδείας και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων, δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα Οινογνωσίας – Οινολογίας, συνολικής διάρκειας 24 ωρών το καθένα (θεωρία και πρακτική), στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 6.2 «Δράσεις Εκπαίδευσης» / «Training Activities» του έργου «WINE-NET». Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και σε αυτά συμμετείχαν 30 επαγγελματίες του οινικού εμπορίου των Ιωαννίνων. Αμπελουργοί, Γεωπόνοι, Οινοπαραγωγοί, Οινολόγοι, Στελέχη Οινοπαραγωγών Επιχειρήσεων και Στελέχη Χονδρεμπορίου και Λιανεμπορίου καθώς και Στελέχη από την αγορά της Εστίασης απαρτίζανε το σύνο-

ΟΓΑ: Έως 31/3 παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων Υγείας • Την παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων Υγείας ανακοίνωσε χθες ο ΟΓΑ. Συγκεκριμένα, η ισχύς των βιβλιαρίων Υγείας των δικαιούχων περίθαλψης του οργανισμού, που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου.

λο των συμμετεχόντων. Όπως, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα σεμινάρια πέτυχαν να εφοδιάσουν με τα απαραίτητα γνωστικά και εμπορικά εργαλεία τους επαγγελματίες των Ιωαννίνων που σχετίζονται με τον οίνο και επιθυμούσαν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις. Το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στην οινοπαραγωγική περιοχή Ζίτσα στα οινοποιεία: «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» & «ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε.». Τα δύο μεγαλύτερα κέντρα οινοπαραγωγής είναι η Ζίτσα και το Μέτσοβο, ενώ ενδιαφέρον έχουν και τα Τζουμέρκα. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης M.W επικεφαλής της διεξαγωγής

των σεμιναρίων και των εκπαιδευτικών επισκέψεων στα οινοποιεία «ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε.» & «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» είπε, μεταξύ άλλων, για τα κρασιά της Ηπείρου: «Η Ήπειρος είναι, σε αμπελουργικό και οινικό επίπεδο, μια από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Ελλάδας και ίσως ολόκληρης της Ευρώπης. Τα ιδιαίτερα κλιματολογικά χαρακτηριστικά μαζί με μια σειρά ποικιλιών που δεν απαντώνται πουθενά άλλου, δίνουν κρασιά πολλών διαφορετικών τύπων, πάντα όμως υψηλής ποιότητας και ξεχωριστού χαρακτήρα».

Διευκρινίσεις από τον Υφυπ. Ανάπτυξης

Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις στις τράπεζες για την προστασία της κύριας κατοικίας

• Μέχρι και την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν τις υπεύθυνες δηλώσεις των οφειλετών για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Η προθεσμία αυτή είχε τεθεί με δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή διάταξης του Ν. 4224/2013, η οποία ορίζει ότι κατά τη διάρκεια απαγόρευσης του πλειστηριασμού οι οφειλέτες έχουν υποχρέωση υποβολής στον δανειστή με κάθε πρόσφορο μέσο, υπεύθυνης δήλωσης στην οποία αναγράφονται και επικαιροποιημένα στοιρή λεπτομε , οφειλέτη του τα πλήρη στοιχεία χεία επικοινωνίας, περιγραφή της πλήρωσης των παραπάνω προϋπο ξεπου σμού λογαρια ν κινήσεω των ή αναγραφ ρής θέσεων και λεπτομε περνούν το ποσό των 1.000 ευρώ τους τελευταίους είκοσι 24 μήνες πριν την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης. Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης της παρούσας υποπαραγράφου μέχρι 31.1.2014, ή εντός δύο μηνών από την επίδοση επιταγής προς εκτέλεση, αίρεται για τον συγκεκριμένο οφειλέτη και τη συγκεκριμένη οφειλή η απαγόρευση πλειστηριασμού.


Σελ. 6η

Παρουσιάστηκε το τετράτομο έργο του

Λαμπρή εκδήλωση για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο • Παρουσία πολιτικών, εκκλησιαστικών αρχών και πλήθους κόσμου, παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα το τετράτομο έργο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας για την Ιεραποστολή, που εξέδωσε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για το τετράτομο έργο και την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας μίλησαν: Οι Κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.κ. Μάριος Μπέγζος και Μιχαήλ Τρίτος, ο Δημοσιογράφος κ. Κώστας Ιορδανίδης και ο Δρ. Θεολογίας κ. Νικόλαος Τσιρέβελος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνιά-

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

δου, Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Στη συνέχεια μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας με θέμα: «Οικουμένη Πίστη - Πολιτισμός». Προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με τις δραστηριότητες του κ. Αναστασίου στην Αφρική και την Αλβανία και την εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν πάνω από τριάντα Μητροπολίτες, οι Υπουργοί Πολιτισμού και Ανάπτυξης κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Χατζηδάκης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Κυριαζής, Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου, η Πριγκίπισσα Ειρήνη, η κα Ντόρα Μπακογιάννη, Ανώτεροι Δικαστικοί και πλήθος κόσμου.

• Μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία, αναφορικά με την ανανέωση των προσώπων που συμμετέχουν στην Αυτοδιοίκηση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα, ότι η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί νέα πρόσωπα. Σε αυτή τη λογική λοιπόν κάποιοι αυτοχαρακτηριζόμενοι ως «νέοι», εκδήλωσαν την πρόθεση να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι στα Γιάννενα. Είναι απόλυτα κατανοητή η φιλοδοξία κάθε ανθρώπου, όπως επίσης είναι απόλυτα κατανοητή η ανάγκη τα Γιάννενα να πορευτούν σε διαφορετικό δρόμο. Αυτό το οποίο ενδεχόμενα δεν μπορεί να γίνει κατανοητό είναι ότι ενώ η ανανέωση είναι το εξαγόμενο αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων, τα «νέα» πρόσωπα που θέλουν να διεκδικήσουν το Δήμο είναι στις τελευταίες θέσεις αντί των πρώτων. Σε μία πρώτη ανάγνωση, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι στερούνται αναγνωρισιμότητας. Πως είναι δυνατόν όμως να στερείται αναγνωρισιμότητας ένας Αντιδήμαρχος, ένας πρώην Αντιπεριφερειάρχης; Σίγουρα δεν είναι αυτή η αιτία της μη αποδοχής στις δημοσκοπήσεις. Υπάρχουν όμως και διεκδικητές που δεν συμμετείχαν μέχρι σήμερα σε κάποια Δημοτική ή Περιφερειακή

Θεσπρωτή δασκάλα έκανε δώρο…

Διδακτικό Αλφαβητάρι για την Παναγία στους μαθητές

• Η Θεσπρωτή δασκάλα (από το Πολύδροσο Θεσπρωτίας) Μαρία Λαμπρίδου, με εξαιρετικά εκπαιδευτικά προσόντα και μεγάλη ευαισθησία για τους μαθητές της, ετοίμασε και έκανε δώρο στα πρωτάκια του 5ου δημοτικού σχολείου Σμύρνης, όπου υπηρετεί, ένα όμορφο και διδακτικό Αλφαβητάρι για την Παναγιά. Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που μόνα τους τα πρωτάκια μπορούν να διαβάσουν, αλλά αποτελεί ερέθισμα να ρωτήσουν γονείς και δασκάλους για όσες απορίες τους δημιουργηθούν. Όπως επισημαίνει η κ. Λαμπρίδου, το Αλφαβηγώνι εξάλλου, επιστρέφει συχνά και σήμερα μαζί με τη σύντροφό του Ελένη αναζητώντας λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, ενώ είναι γνωστή η πολύπλευρη προσφορά του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του. Γι’ αυτήν ακριβώς την αγάπη και την προσφορά του ο Κώστας Μήτσης τιμήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από την Αδελφότητα Κρυονεριτών, παρουσία εκατοντάδων αποδήμων Πωγωνήσιων και εκπροσώπων του Δήμου Πωγωνίου. Η επιτυχημένη εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατάμεστη από κόσμο μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «Novotel». Σ’ αυτήν το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Ντάλλας και Β. Μάτσιας, ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Γ. Ντόντης, ο Δημ. Σύμβουλος Ν. Γκαλίτσης, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, ο πρ. Υπουργός Αντώνης Φούσας, ο Εφέτης Κώστας Παππάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων Αθηνών Σταύρος Παππάς, ο καθηγητής Ιατρικής Στεφ. Φούσας κ.α..

¯ από 1η σελ.

τάρι διαθέτει και παράρτημα για τους μεγάλους με πρόσθετες πληροφορίες και ιδέες. Να τονισθεί επίσης ότι αποτελεί το πρώτο μέρος ενός πρότζεκτ για την Πρώτη Δημοτικού και θα συνοδευτεί και από κατάλληλες δραστηριότητες και ασκήσεις. Είναι σημαντικό παιδαγωγικό βήμα τα μικρά παιδιά να εξοικειώνονται με την ορθοδοξία από τα πρώτα μαθητικά τους χρόνια. Η.Μ.

«Θα είμαι δίπλα σας…» Λαμβάνοντας το λόγο στο τέλος της εκδήλωσης ο Κώστας Μήτσης εμφανώς συγκινημένος υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα δίπλα στο πολύπαθο ακριτικό Πωγώνι όπου έκανε τα πρώτα βήματα της ζωής του και όπου βρίσκονται σήμερα οι τάφοι των γονέων του και δεσμεύθηκε πως θα συνδράμει τις δραστηριότητες του Δήμου, ενώ απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα για την ενίσχυση του καινούριου παραρτήματος της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή.

Η ομιλία Ν. Γκόντα Μιλώντας για τη ζωή και την προσφορά του Κώστα Μήτση, ο πρ. Δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας, μεταξύ άλλων, τόνισε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Αν κάποιος θέλει να είναι ακριβής με μια σύντομη αναφορά στη ζωή του γίγαντα του τουρισμού, του Κώστα Μήτση, αυτά που θα πρέπει να πει μοιάζουν με παραμύθι, αγγίζουν τα όρια της φαντασίας, τα όρια ενός σεναρίου που μόνο στον κινηματογράφο μπορεί να συμβαίνει. Από γονείς τους αείμνηστους χωριανούς σας

ΠΟΨΕΙΣ

Η ανανέωση στην Αυτοδιοίκηση... ® Του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΑΛΙΑΜΑΝΗ, πολιτευτή της Ν.Δ.

παράταξη, οι οποίοι προβάλλουν τη συμμετοχή τους σε συλλόγους και οργανώσεις της πόλης. Όταν είσαι Αντιδήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης και θέλεις να ηγηθείς, τότε η θητεία σου πρέπει να ήταν τέτοια, που ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης να φαινόταν «λίγοι» μπροστά στο έργο που έχεις επιτελέσει από τη θέση ευθύνης που είχες. Όταν πάλι επικαλείσαι τη συμμετοχή σε συλλόγους και οργανώσεις, πρέπει το έργο σου εκεί να ήταν τέτοιο που η αναγνωρισιμότητα θα ήταν φυσικό επακόλουθο και όχι ζητούμενο. Άλλωστε μπορεί η διαδικασία να μην είναι κομματική, αλλά είναι άκρως πολιτική. Ναι μεν οι λύσεις για τα Αυτοδιοικητικά ζητήματα δεν θα προκύψουν από τα κόμματα, αλλά θα είναι πολιτικές επιλογές που θα σηματοδοτούν το «αύριο» των κατοίκων. Το «αύριο» των κατοίκων και της πόλης δεν θα προκύψει με μαγικό ραβδί από κανέναν. Θα προκύψει διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς ρεβανσιστική λογική και δουλεύοντας προτάσεις για το μέλλον, εναρμονισμένες στο νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. Η ύπαρξη οράματος από τον

επόμενο Δήμαρχο και τη Δημοτική του ομάδα, είναι απαραίτητο στοιχείο, όπως επίσης και το εχέγγυο της χρηστής διαχείρισης. Ιδανικός συνδυασμός είναι η εμπειρία με τη φρεσκάδα νέων ανθρώπων και ιδεών στη Δημοτική ομάδα, γιατί ομαδική δουλειά απαιτείται. Αν λοιπόν σε δεύτερη ανάγνωση προσπαθήσουμε να ερμη-

νεύσουμε τη βούληση των πολιτών, όπως αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, καταλήγουμε σε ένα βασικό συμπέρασμα. Η πόλη χρειάζεται νέους ανθρώπους στην ομάδα με έναν έμπειρο, αποδεδειγμένα ικανό επικεφαλής και όχι έναν «νέο» επικεφαλής με γερασμένη ομάδα.

Στελέχη του ΠΣΗΕ συνάντησαν τον Υπ. Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη

 Συζήτησαν θέματα που αφορούν τους απόδημους Ηπειρώτες • Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας της αντ ιπρο σω πίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της Χρυσόστομο Δήμου και τον Γενικό Γραμματέα Ελευθέριο Δημητρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Υπουργό Γιάννη Μιχελάκη (φωτό). Ο Υπουργός Εσωτερικών, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπία, έκανε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, τις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει καθημερινώς ο ελληνικός λαός. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην πρό-

Συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων • Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου θα συνεδριάσει σήμερα, Τετάρτη και ώρα 10 π.μ. με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ άλλων, θα γίνει έγκριση απόφασης της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Π.Ε. Ιωαννίνων για τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού θέσεων για σύσταση και λειτουργία εκ περιτροπής των νέων λαϊκών αγορών σε περιοχές Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών.

θεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την άμεση επαναφορά του ειδικού επιδόματος του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες και τους Πόντιους Ομογενείς. Ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του ΠΣΗΕ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και χαιρέτησαν την σημαντική αυτή απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η αντιπροσωπία ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δραστηριότητες του ΠΣΗΕ ανά την Οικουμένη και έθεσε κωδικοποιημένα τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες αλλά και τους απόδημους Ηπειρώτες. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε όπως γίνει απλοποίηση και επίσπευση της διαδικασίας που αφορά τη χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας στους ομογενείς, κατόχους δελτίου ταυτότητας ομογενούς. Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Τον Κώστα Μήτση τίμησαν οι Πωγωνήσιοι στην Αθήνα Σταύρο και Ουρανία Μήτση, μέσα σε μια ταραγμένη εποχή, στα πέτρινα χρόνια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και την σκοτεινή κατοχή της χώρας μας που την ακολουθεί ακόμη πιο σκοτεινή περίοδος του εμφυλίου γεννιέται ο Κώστας. Ο κυρ – Σταύρος, ακολουθώντας την μοίρα των περισσότερων Ηπειρωτών βρίσκεται στην Αθήνα σε αναζήτηση καλλίτερης τύχης για την οικογένειά του.

Στα χρόνια της Κατοχής… Άλλωστε, η μοίρα όλων των Ηπειρωτών είναι ο μισεμός, η ξενιτιά και ο ξεριζωμός. Ο μικρός Κώστας στο Κρυονέρι μαζί με την αείμνηστη κυρά Ουρανία που πασχίζει με όλες τις δυνάμεις της να διασφαλίσει τον επιούσιο, να αντιμετωπίσει το φάσμα της πείνας. Ο μικρός Κώστας δίπλα της και παράλληλα μαθητής στο

Λαμπρή εκδήλωση Την λαμπρή εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρυονεριτών Αθηνών Χαρίλαος Ιωάννου, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στο ζεύγος Μήτση και στην αγάπη που δείχνει για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κρυονέρι Πωγωνίου. Ακολούθως ο γραμματέας της Αδελφότητας Παναγιώτης Κώτσης παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης που περιλάμβανε και Πωγωνήσια παραδοσιακή μουσική. Κύριος ομιλητής ήταν ο πρ. Δήμαρχος Ιωαννίνων και προσωπικός φίλος του Κ. Μήτση Νίκος Γκόντας, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρά λόγια στα πρώτα εκείνα δύσκολα χρόνια που εκείνος έζησε στο Κρυονέρι αλλά και στο επιχειρηματικό και κοινωνικό έργο του τιμώμενου επιχειρηματία.

Α

ρώντας ένα ολόκληρο νοικοκυριό μόνος του, έχοντας μέσα του την αγωνία και το φόβο για την τύχη της κυρά Ουρανίας. Ευτυχώς μετά από ενάμιση μήνα στη φυλακή η μάνα του επιστρέφει στο σπίτι και άρον – άρον αρχίζει με χίλιες δυσκολίες το ταξίδι της μετανάστευσης. Έρχονται στα Γιάννενα, χωρίς παπούτσια και, όπως αφηγείται ο ίδιος, κοιμάται κάτω από το κρεβάτι ενός συγγενή τους σε χάνι των Ιωαννίνων (ήταν μάλλον η πρώτη του επαφή με τον τουρισμό). Καταφέρνουν να φτάσουν στην Αθήνα που όλη η οικογένεια εργάζεται σε κάθε μορφής εργασίας. Ο ίδιος ξεκινάει στην εφηβεία του σαν καφετζής στην Ομόνοια, φοιτώντας ταυτόχρονα στο εξατάξιο γυμνάσιο. Ακολουθεί η συνέχιση των σπουδών του στη σχολή Ροντήρη, ενώ παράλληλα αρχίζει δειλά – δειλά με την κυρά Ουρανία να εργάζεται στα πλεκτά και να οργώνει την Ελλάδα προκειμένου να προωθήσει το προϊόν.

νιάς, όπου ο όμιλος υποδέχθηκε πάνω από 400.000 τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου, πραγματοποιώντας υψηλότατη κερδοφορία και αύξηση πάνω από 10%, σε συνδυασμό με την επερχόμενη τουριστική σαιζόν που προμηνύεται ακόμη καλλίτερη, αναδεικνύουν τον όμιλο αδιαφιλονίκητα πρώτο στη χώρα, κυρίαρχο της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού και ένα από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως! Η απασχόληση στον όμιλο 3.500 εργαζομένων στην τραγική περίοδο που διανύει η χώρα μας είναι οξυγόνο, ανάσα ζωής και το πιο αισιόδοξο μήνυμα. Και η δραστηριότητα δεν σταματάει εδώ. Τα 150 στρέμματα στην καλλίτερη παραλία της Μυκόνου, στην ΕΛΙΑ και τα 60 στρέμματα στην παραλίμνια περιοχή στα Γιάννενα, περιμένουν να καλυφθούν οι αντι-

Επιχειρηματική δράση

Ο Κώστας Μήτσης με τη σύντροφό του Ελένη κατά την πρόσφατη εκδήλωση στην Αθήνα. δημοτικό σχολείο του Κρυονερίου. Τα ψωμοτόπια του Πωγωνίου δύσκολα μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της επιβίωσης, πάντως και αυτά με σκληρή δουλειά στα χωράφια, μια αγελάδα, πολύ λίγα ζωντανά, μη φανταστείτε τίποτε σπουδαία, λίγες κότες και αυτά οικόσιτα. Μέσα σ’ αυτές τις δυσκολίες, η σύλληψη της κυρά Ουρανίας και η φυλάκισή της, χωρίς κανένα λόγο ει μη μόνο γιατί ανήκε όπως και όλο το χωριό στην μία πλευρά της διχασμένης από ξενοκίνητες δυνάμεις χώρας μας, αφήνει τον μικρό Κώστα μόνο και αβοήθητο να παλεύει για την επιβίωσή του. Ο μικρός Κώστας, με πατέρα ξενιτεμένο στην Αθήνα και μάνα άδικα και χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει τον λόγο στη φυλακή, καλείται να επιβιώσει, καλείται να διαχειριστεί το νοικοκυριό, ζωντανά και ολόκληρο το σπιτικό.

Οι πρώτες του δουλειές Πιστεύω ήταν η πρώτη του… επιχείρηση σε ηλικία μόλις 8 ετών, ήταν η στιγμή που γεννήθηκε ο επιχειρηματίας που στη συνέχεια έμελλε να κατακτήσει τουριστικά τη χώρα. Κατάφερε να επιβιώσει αρμέγοντας την γελάδα, μαζεύοντας τα αυγά από τις κότες και συντη-

Το 1954 ιδρύει στην Αθήνα την πλεκτοβιομηχανία «Κ. Μήτσης Α.Ε.», ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα επέκτεινε τις δραστηριότητές του στον κλάδο με την εξαγορά της κλωστοϋφαντουργικής εταιρίας EPIOTEK και το βαφείο στην Χαλκίδα ΒΑΦΙ ΑΕ. Τον Απρίλιο του 1967 συλλαμβάνεται για τις πολιτικές του οικογενειακές καταβολές και κρατείται στην Ασφάλεια. Μετά από λίγες εβδομάδες αποφυλακίζεται και καταφέρνει το 1971 να αρχίσει μια νέα περίοδο επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ένα εντελώς νέο αντικείμενο, όπως είναι αυτό του τουρισμού. Η χρονιά αυτή ήταν σταθμός για τη δημιουργία του ομίλου. Ιδρύει την εταιρία Κ. ΜΗΤΣΗΣ Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ χτίζοντας το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Ramira Beach» στην πόλη της Κω, ενώ σε δύο χρόνια έρχεται να προστεθεί ο «Norida Club» στην Καρδάμαινα της Κω. Τα χρόνια που ακολουθούν, είναι χρόνια παραγωγικής δημιουργίας και διαρκούς επέκτασης στον ξενοδοχειακό τομέα για τον όμιλο «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» (MITSIS GROUP OF HOTELS) καθώς επεκτείνεται και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας όπως η Ρόδος και η Κρήτη, τα Καμένα Βούρλα, η Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, η Αθήνα. Σήμερα ο όμιλος «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» διαθέτει 20 πολυτελή και υπερπολυτελή ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας πάνω από 20.000 κλίνες! Στον όμιλο επιχειρήσεων Μήτση ανήκουν επίσης η οινοποιία «ΚΑΒΕΙΡΟΣ», η «Εντυποεκδοτική ΑΕΒΕ» που εκδίδει τις εφημερίδες «Βραδυνή», «Βραδυνή της Κυριακής» και «Ευρωεπιχειρηματική Οικονομία».

300 εκατ. επενδύσεις! Η οικονομική κρίση που ξέσπασε προ τριετίας περίπου βρίσκει τον όμιλο στην κορύφωση των επενδυτικών σχεδίων. Το όλο επενδυτικό πρόγραμμα ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, πρόγραμμα - μαμούθ στην μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση που την βιώνουμε όλοι μας. Τα αποτελέσματα της περυσινής τουριστικής χρο-

Ο Νίκος Γκόντας μίλησε για τη ζωή και την επιχειρηματική πορεία του τιμώμενου… δράσεις των ανεγκέφαλων και ηθικών αυτουργών της σύγχρονης μάστιγας της ανεργίας, προκειμένου να ξεκινήσουν νέες επενδύσεις.

Δεμένος με το Πωγώνι Το θαύμα ΜΗΤΣΗΣ, ο γίγαντας του τουρισμού, σε πλήρη δράση. Ο λαός μας λέει ότι πίσω από ένα μεγάλο άνδρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα. Εγώ θα πω πώς δίπλα στον Κώστα Μήτση βρίσκεται για τέταρτη δεκαετία η σύντροφος της ζωής του η αγαπημένη του Ελένη, η συμβολή της οποίας στο θαύμα ΜΗΤΣΗΣ είναι καταλυτική. Μαζί δημιούργησαν τον κολοσσό του τουρισμού. Είναι πατέρας του Σταύρου που τον ακολουθεί στην επιχειρηματική δράση και όταν τον ρωτάει κανείς «από πού είσαι», η απάντησή του είναι από το Κρυονέρι Ιωαννίνων, καθώς επίσης και της Χριστίνας που του χάρισε τρία εγγόνια. Η σκέψη του όλα τα χρόνια παραμένει στις ρίζες του, ποτέ δε λησμόνησε από πού ξεκίνησε, γι’ αυτό τις λίγες ημέρες του χρόνου που μπορεί να ησυχάσει από τις πολυποίκιλες δραστηριότητες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σ’ όλο τον κόσμο, βρίσκει καταφύγιο στο αγαπημένο του χωριό όπου και οι τάφοι των γονιών του, στο πατρικό του σπίτι. ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟΝΟΤΑ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ... ΓΕΓΟ Έκθεση με σπάνια έργα

«Η Ήπειρος του Edward Lear» στο Αρχαιολογικό Μουσείο • Η Ήπειρος και τα νησιά του Ιονίου κατά τον 19ο αιώνα υπήρξαν προορισμός Περιηγητών και Ζωγράφων. Aνάμεσά τους ξεχώρισε ο Άγγλος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ποιητής και ζωγράφος Edward Lear (1812-1888). Tα έργα του παραπέμπουν τόσο στην πρωτότυπη ματιά του στους τόπους και στα τοπία, όσο και σε ιστορικά γεγονότα, όπως η Τουρκοκρατία στην Ήπειρο, η Βρετανική Αρμοστεία στα Επτάνησα και ο ξεριζωμός των Σουλιωτών. Συνολικά 70 από τα έργα αυτά παρουσιάζονται (αίθουσα «Διώνη») μέχρι τις 30 Απριλίου στο πλαίσιο έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων με τίτλο «Η Ήπειρος του Edward Lear». Η έκθεση στοχεύει να παρουσιάσει, μέσα από κείμενα, σπάνιες εκδόσεις, υδατογραφίες, ελαιογραφίες, λιθογραφίες και έργα άλλων τεχνικών,

την έκδηλη αγάπη του βικτωριανού καλλιτέχνη για την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά. Παράλληλα, θα εκτεθούν δημιουργίες άλλων καλλιτεχνών – περιηγητών, οι οποίοι, επίσης με την τέχνη τους, ύμνησαν την ομορφιά του τόπου μας σαγηνεύοντας το ευρωπαϊκό κοινό. Όλα αυτά τα έργα δάνεισαν από τις Συλλογές τους η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, ο κ. Γεώργιος Χ. Σουρτζίνος, ο κ. Αναστάσιος Παπασταύρος, ο κ. Παναγιώτης Τσιλίκης, ο κ. Ζήκος Παπαζώτος, o κ. Θωμάς Μεσσήνης, η κ. Μαίρη Κωνσταντίνου - Καραμούτσου και το Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολις» στην Πρέβεζα. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα, Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο. • Το Αρχ/κό Μουσείο Ιωαννίνων είναι ανοιχτό, εκτός Δευτέρας, από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

Σεμινάρια για το Ροκ με το Γιώργο Γάκη • Συνεχίζονται στις 10 και 11 Μαρτίου, ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων τα σεμινάρια για την ιστορία της ροκ μουσικής, τα οποία παρουσιάζει ο Γιώργος Γάκης με καλεσμένους μαθητές των σχολείων της πόλης των Ιωαννίνων. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ζωντανή μουσική.

Στο Μιτσικέλι θα ανέβει ο Ορειβατικός Ιωαννίνων • Στο Μιτσικέλι (1.810 μ.) θα ανέβει την Κυριακή, 2 Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Η πρώτη πορεία είναι διάσχιση από το παραδοσιακό μονοπάτι στις Καρυές μέχρι τους Λιγγιάδες και η δεύτερη περιλαμβάνει τη δια-

δρομή Καρυές – Μιτσικέλι –Λιγγιάδες. Αρχηγοί Σωκράτης Γούλας και Χρήστος Αναγνωστόπουλος. • Πληροφορίες στα γραφεία του Ορειβατικού (Σμύρνης 15), καθημερινά 7 με 9 μ.μ. και στο τηλ.: 26510 – 22138.

Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων δέχεται συμμετοχές για αγώνες • Κάλεσμα στα μέλη του που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον 7ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Μιχάλης Κούσης» που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 30 Μαρτίου στο Αγρίνιο απευθύνει ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων. Τα μέλη του Σ.Δ.Ι. που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει να το δηλώσουν στο Σύλλογο μέχρι την Κυριακή, 23 Μαρτίου. Αποδέκτες επικοινωνίας οι: Δεμερτζής Γιώργος (6980-499050) και Ανδρούτσος Αλέξης (6936-762859). • Μέχρι την Δευτέρα, 10 Μαρτίου θα πρέπει να δηλώ-

Γενική συνέλευση Εργαζομένων ΟΤΑ • Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων σήμερα, Τετάρτη και ώρα 12 μ. στα «Λιθαρίτσια», όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, την αφαίμαξη των εφάπαξ και τις νέες αξιολογήσεις των υπαλλήλων.

Σελ. 7η

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ομιλία Αθ. Σουσόπουλου στον Πνευματικό Φάρο • Ο Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Σουσόπουλος θα μιλήσει σήμερα, Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευαμτικού Φάρου Ιωαννίνων (Καβάσιλα 6, πλησίον ΙΚΑ). Θέμα της ομιλίας του «Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυκοκαλυβίτης, ο νέος Άγιος της Εκκλησίας».

Εκδήλωση στο ΙΒΕ για την Αυτονομία της Βορ. Ηπείρου Το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών (ΙΒΕ) οργανώνει εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την «Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου» (17 Φεβρουαρίου 1914), σήμερα, Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία του Ι.Β.Ε. (Κουγκίου 1Α, 6ος όροφος). Θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ξενοφών Κοντούρης με θέμα: «Η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου» (1914). Θα ακολουθήσει το κόψιμο της πίτας για το 2014.

Σήμερα (8.30 μ.μ.)

Μια βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη • Σήμερα, Τετάρτη και ώρα 8.30 μ.μ. το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» ένα αφιέρωμα στον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη. Στην βραδιά του αφιερώματος στον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη, θα μιλήσουν ο Σωτήρης Σόρογκας, ζωγράφος - καθηγητής ΕΜΠ και ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής – δοκιμιογράφος, καθώς και ο ίδιος ο ποιητής για το έργο του. Μουσικά θα συνοδεύει στο πιάνο, η μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Νατάσα Σταύρου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«Μια τεράστια έκρηξη» στο θέατρο Πολυθέαμα • Το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Μια τεράστια έκρηξη» παρουσιάζεται στο Πολυθέαμα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9:15 μ.μ. Πρόκειται για μία σύγχρονη κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό και πολλές εκπλήξεις. Η σκηνοθεσία είναι του Θοδωρή Γκόγκου, τα σκηνικά και κουστούμια της Μαρίας Κατσούρα, η μουσική του Γιώργου Παπαθανασίου, οι φωτογραφίες του Χρήστου Γκλίβα. Παίζουν οι ηθοποιοί Θοδωρής Γκόγκος, Στέλλα Κατσαρού, Αγγελική Μιχαλοπούλου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και 5 ευρώ για φοιτητές και ανέργους. Λόγω των εορταστικών ημερών αυτή την εβδομάδα η παράσταση θα δοθεί μόνο μεθαύριο, Παρασκευή.

ΙΑΤΡΟΣ βιοπαθολόγος - μικροβιολόγος Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ./Fax: 26510-64141 • Κιν.: 6974 427559 • Email: biotest@in.com Συμβεβλημένος με Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όλα τα ταμεία

• Μετά τις sold out εμφανίσεις του ανά την Ελλάδα ο Σταμάτης Γαρδέλης έρχεται αύριο, Πέμπτη στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στο bar Rasim για μία και μοναδική εμφάνιση, στήνοντας ένα μουσικό πρόγραμμα με ετερόκλητα κομμάτια που θα κάνουν… κατάσταση! Το πάρτι ξεκινάει στις 11 μ.μ.. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

///

Ο Κωστής Μαραβέγιας στον Πολυχώρο Αγορά

• Ο Κωστής Μαραβέγιας, με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου του cd-ζωντανή ηχογράφηση από τις δυο sold out καλοκαιρινές συναυλίες του στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προσκαλεί το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει σε μια μοναδική συναυλία μεθαύριο, Παρασκευή στη Μουσική Σκηνή του Πολυχώρου Αγορά. Τον συνοδεύει η μπάντα του: Νίκος Αγγλούπας (κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι, ακορντεόν), Κρίτωνας Μπελλώνιας (τύμπανα) και Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο). * Οι πόρτες ανοίγουν 10 μ.μ.. Προπώληση - φοιτητικό -μαθητικό -άνεργων 10 ευρώ. Είσοδος 12 ευρώ.

///

...Και η Ματούλα Ζαµάνη

• «Αστρικό ραντεβού» στη Μουσική Σκηνή του Πολυχώρου Αγορά δίνουν το Σάββατο, 1 Μαρτίου η Ματούλα Ζαμάνη και οι σωματοφύλακές της για να μοιραστούν μαζί με το κοινό τους πρωτόγνωρα συναισθήματα, αγνές επιθυμίες, ολοκαίνουριες μουσικές και πονηρά βλέμματα, με αποσκευές το Varligali, το επερχόμενο Muma και με φαντασιακές διασκευές. Επί σκηνής θα είναι οι μουσικοί Σπύρος Μοσχούτης (Τύμπανα, Όπι, Μαγικά), Χρήστος Πεντεβής (Βιολί), Κώστας Νικολόπουλος (Κιθάρα), Νίκος Σάλτας (Πλήκτρα) και Βασίλης Λεμονιάς (Τσέλο). Προσέλευση κοινού 10 μ.μ.. Τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ στην προπώληση και 8 ευρώ στην είσοδο.

Απαγορεύεται η κίνηση Ι.Χ.

Εργασίες πεζοδρόμησης στην οδό Ζυγομάλη • Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων του κέντρου των Ιωαννίνων και οι εργασίες μεταφέρονται στην εμπορική «καρδιά» της πόλης. Έτσι, στο πλαίσιο εκτέλεσης των έργων, απαγορεύεται στο εξής η κίνηση και η στάθμευση οχημάτων στην οδό Ζυγομάλη, από τη Χαριλάου Τρικούπη μέχρι και την οδό Γρηγορίου Σακκά. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 16 Απριλίου και στο διάστημα αυτό η κίνηση των πεζών θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και μέσω της εργοταξιακής

///

Κεχαγιόγλου, Στόικος και Εκµέκ στο Υπερωκεάνειο

σήμανσης. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, η συγκεκριμένη οδός θα έχει μετατραπεί σε πεζοδρόμο και θα ισχύουν οι απαγορεύσεις που προβλέπονται από τον ΚΟΚ.

Συνεχίζονται οι εξετάσεις στο Κέντρο Αυτοεξέτασης Μαστού • Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - Παράρτημα Ιωαννίνων, συνεχίζει και φέτος την λειτουργία του Κέντρου Διδαχής Αυτοεξέτασης Μαστού – Χαράλαμπος Μπάτσης.

Εγγραφές στο Αρσάκειο για την επόμενη σχολ. χρονιά • Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα δέχεται η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία αιτήσεις εγγραφής νέων μαθητών και μαθητριών σε όλες τις βαθμίδες των Αρσακείων Σχολείων Ιωαννίνων (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Α’ και Β’ Γυμνασίου) για το σχολικό έτος 2014 – 15. Στις εγγραφές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες: Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων, Επαρχ. οδός Βασιλικής – Λογγάδων, τηλ.: 26510 – 52055, ώρες επικοινωνίας 9 π.μ. με 2 μ.μ.

Η εξέταση και η διδαχή στην αυτοεξέταση μαστού θα γίνεται σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά από τους Ιατρούς κ. Χαράλαμπο Χαρίση, Επίκουρο Καθηγητή Χειρουργικής, την κα Ελευθερία Ιγνατιάδου, Επίμελήτρια Α' και με τη βοήθεια της μαίας κας Άννας Ιωακειμίδου. Η ανταπόκριση του γυναικείου πληθυσμού της πόλης μας είναι διαρκώς αυξανόμενη. Το Κέντρο λειτουργεί κάθε Πέμπτη και ώρες 5 έως 7 το απόγευμα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία του Παραρτήματος, Γ. Παπανδρέου 2 (πίσω από το παλιό Χατζηκώστα). • Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλ: 26510-25555 και ώρες 11.0013.00 μ.μ.

Μελίνα Κων. Ζάκκα πρότυπο μικροβιολογικό εργαστήριο ΔΟΛΙΩΤΗΣ Α. ΧΑΡΗΣ

Ο Σταµάτης Γαρδέλης αύριο στο Rasim

Σήμερα, 7 μ.μ.

Κάθε Πέμπτη απόγευμα σουν συμμετοχή τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων και στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Σ.Δ.Ι. θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή στην Θεσ/νίκη για τον αγώνα.

Στους ρυθμούς της ζωντανής μουσικής...

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

 Ψυχολογική αξιολόγηση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων. Διάγνωση - αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών. Επαγγελματικός προσανατολισμός. Συμβουλευτ.-Ψυχοθεραπεία. (Δέχεται με ραντεβού)

Iωάννινα, Πινδάρου 4 Τηλ.: 26510 26560 κιν.: 6972897763

• Tρεις ακόμη βραδιές με ζωντανή μουσική παρουσιάζει το Υπερωκεάνειο. Μεθαύριο, Παρασκευή και το Σάββατο, 1 Μαρτίου θα εμφανιστεί ζωντανά η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου παρέα με τον Παντελή Στόικο και τους «Απ’ όλων 7», παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με παραδοσιακές μελωδίες Ευρωπαϊκών χωρών και jazz ρυθμούς. Την Κυριακή, 2 Μαρτίου θα πάρουν σειρά οι Εκμέκ, μια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που παίζει ελληνικά και έθνικ κομμάτια.

Παράσταση χορού στο Πνευματικό Κέντρο

Μαθήματα σκίτσου στον «Κόσμος» Ιωαννίνων

• Η παράσταση χορού της Αγγελική Στελάτου με τίτλο «μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ» θα δοθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων το Σάββατο, 8 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ.. Τα κοστούμια είναι της Δέσποινας Μακαρούνη και οι φωτογραφίες της Λίλλας Σωτηρίου και της Ειρήνης Βασιλάτου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και 7 ευρώ των ανέργων και το φοιτητικό.

• Συνεχίζεται καθημερινά, ώρα 6 μ.μ. από τον τηλεοπτικό σταθμό «Κόσμος» Ιωαννίνων η εκπομπή σκίτσου «Καρέ Καρέ Μαθήματα σκίτσου στην τηλεόραση» από τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη. Η εκπομπή ασχολείται με τον τρόπο και τη διαδικασία δημιουργίας ενός σκίτσου. Είναι διάρκειας 20 - 25 λεπτών και ο σκιτσογράφος κάθε φορά παρουσιάζει ένα διαφορετικό θέμα – άσκηση.


Σελ. 8η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η ατζέντα της Αποκριάς... Από το ΚΔΑΠ «Αερόστατο»

Διαδραστικό εργαστήρι παιχνιδιού και μαγειρικής • Ένα διαδραστικό εργαστήρι παιχνιδιού και μαγειρικής που δίνει ιδέες για αποκριάτικα πάρτυ, γιορτές αλλά και για όμορφες καθημερινές στιγμές με φίλους στο σπίτι διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Αερόστατο».

Το εργαστήρι θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, ώρες 6 με 8 μ.μ. (για μικρά και μεγάλα νήπια) και μεθαύριο, Παρασκευή, ώρες 6.30 με 8.30 μ.μ. (για παιδιά δημοτικού). * Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 26510-74644, απογευματινές ώρες.

Γιορτινά εργαστήρια διοργανώνει η «Σβούρα» • Δύο εργαστήρια διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά «Σβούρα» την περίοδο των Αποκριών. Συγκεκριμένα, αύριο, Πέμπτη και ώρα 6 μ.μ. θα κάνει εργαστήριο με θέμα «Μια ιστορία για ένα Τσίρκο», για

παιδιά 5 έως 12 ετών. Επίσης, μεθαύριο, Παρασκευή, ώρα 6 μ.μ. θα ακολουθήσουν οι «Μαγικές Μεταμορφώσεις. Εργαστήριο για παιδιά 5 έως 12 ετών. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 26510 – 37187.

«Βγάλτε τις μάσκες» από το ΚΔΑΠ «Ρόδα» • Αποκριάτικο δρώμενο με τίτλο «Βγάλτε τις μάσκες» θα παρουσιάσει η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Ρόδα» αύριο, Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ. στον πεζόδρομο της Μουλαιμίδου.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις από το Σύλλογο Πετσαλίου

Χορός και Τζαμάλα στο Μαντείο Δωδώνης

Εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετσαλίου «Άγιος Νικόλαος» το βράδυ της Κυριακής, 2 Μαρτίου και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετσαλίου.

• Την Κυριακή, 2 Μαρτίου, από το απόγευμα, στο χωριό Μαντείο Δωδώνης θα γίνει αποκριάτικος χορός και θα ανάψει Τζαμάλα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει λαϊκοδημοτική ορχήστρα.

Γλέντι με δημοτικά στο «Μεζεδοπωλείο Ονείρων» • Αποκριάτικο γλέντι θα φιλοξενήσει το ουζερί «Μεζεδοπωλείο Ονείρων» στο Τζαμί Καλούτσιανης το ερχόμενο Σάββατο, 1 Μαρτίου, το βράδυ. Συμμετέχει η κομπανία των Ηλία Χαλιγιάννη (κλαρίνο), Ντίνας Αλεξοπούλου και Σταύρου Πόγια (τραγούδι).

Dr., Dr. Θωμάς Σ. Ράπης MD, PhD, PhD Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Χειρουργός Κεφαλής & Τραχήλου τ. Συντονιστής Διευθυντής Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων Χειρουργική Ογκολογία και Επανορθωτική Χειρ/κή Κεφαλής και Τραχήλου • Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική Προσώπου • Κρανιο-Γναθο-προσωπικό Τραύμα • Τραχηλοπροσωπικές λοιμώξεις • Συγγενείς Ανωμαλίες (Σχιστίες) • Δερματοχειρουργική

• Νεοπλάσματα Σιελογόνων Αδένων • Ορθογναθική Χειρουργική (Οστεοτομίες) • Χειρουργική του Θυρεοειδούς αδένα • Στοματική Χειρουργική • Θεραπεία Προσωπαλγιών και Νευραλγίας Τριδύμου νεύρου •Διάγνωση και θεραπεία λεμφαδένων τραχηλικών πεδίων

Λεωφ. Δωδώνης 20-22, 2ος όροφος, Ιωάννινα Τηλ./Fax: 26510-49510 - Κιν.: 6945-854441 • E-mail: th-rapis@otenet.gr, th.rapis@gmail.com

αν ψάχνετε για... ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ 

Τηλ. 26510 23333

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2/2014 8.30 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι & 5.30 το απόγευμα έως το πρωί: ΛΙΑΣΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Μεγάλου Αλεξάνδρου 124, τηλ. 31994 8.30 το πρωί έως 9 το βράδυ: ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Αβέρωφ 26, τηλ. 35887 ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Βλαχλείδη 7, τηλ. 24330 ΚΥΡΟΥΣΗ ΦΑΝΗ, Μολοσσών 8 (Λακκώματα), τηλ. 41355 ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Ναπολέοντος Ζέρβα 1, τηλ. 38350 ΚΑΪΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, 28ης Οκτωβρίου 24Β, τηλ. 27678 ΜΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ, Βηλαρά 84, τηλ. 22329 ΜΠΟΥΚΟΣ ΖΗΣΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Αγίας Μαρίνας 64 & Χρ. Κατσάρη, τηλ. 35586 ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ, Ναπολέοντος Ζέρβα 37, τηλ. 35304 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πλατεία Ομήρου 12, τηλ. 66909 ΤΣΑΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, Καρδαμήτσια, τηλ. 28215 ΤΣΙΑΜΠΟΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗ, Στ. Νιάρχου & Δήλου 1, τηλ. 2651002414

 Κ.Τ.Ε.Ο. Τηλ. επικοινωνίας (ραντεβού) 93333. 

«ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» KAΘHMEPINH ΠOΛITIKH-OIKONOMIKH EΦHMEPIΔA THΣ HΠEIPOY Φ.Tζαβέλλα 11β-ΓIANNINA 453 33 • Διαφημίσεις-Συνδρομές-Λογιστήριο: Τηλ. 2651025677 Σύνταξη: Τηλ. 26510 33791 - FAX: 26510 30350 • ΚΩΔΙΚΟΣ: 1823 http://www.proinoslogos.gr • e-mail: info@proinoslogos.gr Ιδιοκτησία: Ι. & Ε. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Ο.Ε. Έκδοση-Διεύθυνση: ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Οικονομική Διεύθυνση: ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Διεύθυνση Σύνταξης: ΕΥΔΟΞΙΑ Β. ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ Σύνταξη: Κ. ΑΓΟΡΗΣ - Γ. ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ - Ν. ΜΑΝΟΥΡΗΣ Υπεύθυνος Διαφημιστικού: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Nομικός Σύμβουλος: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΕΠΟΝΗ-ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗ Προϊστάμενος Τυπογραφείου: ΣΠΥΡΟΣ Π. ΖΑΧΑΡΗΣ

Σύμβουλος Έκδοσης: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ Γρ. Aθηνών: Καρόλου 24 Πλ.Καραϊσκάκη 10437 • Tηλ.: 210-5231636 και 210-5234647 Tιμή Φύλλου 0,60 • ETHΣIEΣ ΣYNΔPOMEΣ: Iδιωτών: 150,00 - Tραπεζών, Oργανισμών, Δήμων, Kοινοτήτων, Nομ. Προσώπων: 180,00 - Eξωτερικού: Δολλάρια 280,00 EKTYΠΩΣH: TYΠOEKΔOTIKH HΠEIPOY E.Π.E. - Πέραμα Iωαννίνων - Tηλ.: 2651081750

Παρέλαση καρναβαλιού θα γίνει στο Δήμο Ζίτσας • Διήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων με στόχο τη διάσωση και την προβολή της μακράς παράδοσης των εθίμων διοργανώνει ο Δήμος Ζίτσας. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή της Τυρινής, 2 Μαρτίου στην έδρα του Δήμου, στην Ελεούσα. Με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Ελεούσας, του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών και της Δημοτικής Κοινότητας, το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον «Παρέλαση Καρναβαλιού», που θα ξεκινήσει στις 6:30 μ.μ. από το παλιό δημαρχείο και θα τερματίσει στην πλατεία του νέου Δημαρχείου, όπου θα είναι αναμμένη μια από τις μεγαλύτερες τζαμάλες. • Την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Μεγ. Γαρδικίου «Το Καστρί

Χοροί - Συνεστιάσεις... Η Οµάδα του ΣΕΟ

• Αποκριάτικο χορό διοργανώνει η Ομάδα Συνεργασίας Ιωαννίνων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σήμερα, Τετάρτη στο «Σούσουρο» και προσκαλεί μέλη και φίλους να παραβρεθούν. Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ..

Οι Συνταξιούχοι ∆άσκαλοι

• Τον καθιερωμένο ετήσιο χορό του θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ιωαννίνων μεθαύριο, Παρασκευή και ώρα 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Serai». Η τιμή κατ’ άτομο είναι 16 ευρώ και η εκδήλωση περιλαμβάνει δημοτική και λαϊκή ορχήστρα. Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά στα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

της Πασσαρώνας» και το Σύλλογο Γυναικών Ελεούσας, θα γιορταστούν τα «Κούλουμα» στη θέση Εικονίσματα του Μεγ. Γαρδικίου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ.. Οι επισκέπτες και στις δυο εκδηλώσεις θα απολαύσουν διάφορα εδέσματα και ντόπιο κρασί, δωρεάν από το Δήμο, και θα διασκεδάσουν με ζωντανή παραδοσιακή μουσική του τόπου από το συγκρότημα του Παπαγεωργίου Βασίλη. Παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, με τη συμμετοχή των φορέων τους.

Ετήσια Συνέλευση της ΕΛ.ΕΤ.Α Sport • Την ετήσια τακτική γενική Συνέλευση των μελών της θα κάνει η ΕΛ.ΕΤ.Α Sport σήμερα, Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στο χώρο της Φρόντζου Πολιτείας. Μετά τη λήξη της συνέλευσης θ’ ακολουθήσει η κοπή της πίτας για το 2014.

Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη γιορτάζει με τα παιδιά

Παραδοσιακά έθιμα και Κούλουμα στο Δροσοχώρι

• Τις Απόκριες γιόρτασε χθες η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη παρέα με τους μαθητές του 16ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, σπάζοντας την Pinata (φωτό). Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αποκριάς θα συνεχιστούν σήμερα, Τετάρτη με τα μέλη της Λέσχης Μικρών Αναγνωστών. Τα μέλη της Λέσχης θα ανακαλύψουν το έθιμο της Μασκαράτας από την

• Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή, 2 Μαρτίου και ώρα 4:30 μ.μ. θα αναβιώσει στο Δροσοχώρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού η Τζαμάλα και αναπαραστάσεις αποκριάτικων εθίμων όπως, το Γαϊτανάκι, το δρώμενο της Χάψας, ο Γανωτζής, τοι χοροί γώρω από τη φωτιά, τα πολυφωνικά τραγούδια, τα πειράγματα και οι αναπαραστάσεις του παππού και της γιαγιάς, με άφθονο κρασί και πλούσια φαγητά! Την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου τα Κούλουμα θα γιορταστούν στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δροσοχωρίου.

πλούσια λαογραφία της Ελλάδας, καθώς και αποκριάτικες παραδόσεις από όλον τον κόσμο.

Με το καρναβάλι Γυναικών

Αποκριάτικο χρώμα στην πόλη της Άρτας • Και φέτος οι γυναίκες θα δώσουν έναν αποκριάτικο, χαρούμενο τόνο στην πόλη της Άρτας μέσω του Καρναβαλιού τους. Κόντρα στη μιζέρια και στην κρίση, με χρώμα και με πολύ χιούμορ θα σατιρίσουν τη δύσκολη καθημερινότητα. Σήμερα, Τετάρτη, με ώρα έναρξης 7 μ.μ. από την Πλατεία Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί η καρναβαλική παρέλαση η οποία αντιστέκεται στο χρόνο επί 33 χρόνια. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 18 γκρουπ, ενώ θα παρελάσουν 6 άρματα.

 ΤΗΛΕΦΩ ΝΑ S.O.S. 

Άμεση Δράση: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .100 Πυροσβεστική Yπηρεσία: . . . . . . . . . . . . .199 Δασοπυρόσβεση: . . . . . . . . . . . . . . . . . . .191 Γενικό Kρατ. Nοσ/μείο «Xατζηκώστα»: .80111 Eξωτερικά ιατρεία: . . . . . . . . . . . .80444 Παν/κό Nοσοκομείο (Δουρούτη): . . . . .99.111 Eξωτ. ιατρεία: . . . . . . . . . .99504-99505 Eπείγοντα - ασθενοφόρα: . . . . . . . . . . . . .166 ΙΚΑ (Ραντεβού) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .184 Κέντρο Δηλητηριάσεων: . . . . . . . . . .7793777 Bλάβες: ΔEH: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1050 OTE: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .13888 ΔEYAI: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .54500 EΛΠA: . . . . . . . . . . .49695 - 49643 και 10400 HELLAS SERVICE . . . . . . . . . . . . . . . . . .1057 EXPRESS SERVICE . . . . . . . . . . . . . . . . .1154 ΟΔ. ΒΟΗΘΕΙΑ INTERAMERICAN . . . . . . .1168 ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ (24 ώρες) . . .31600, 6946-333335 Πληρ. Καταλόγου (ΟΤΕ) . . . . . . . . . . . .11888

 ΣΥΓΚΟΙΝΩ ΝΙΕΣ 

Αναπολώντας τα παλιά…

Απόκριες του 1958. Καρναβαλική παρέλαση στα Γιάννενα και συγκεκριμένα μπροστά από το κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών. Ο πρώτος που έκανε καρναβάλι στην πόλη μας ήταν ο αείμνηστος καλλιτέχνης Γιώργος Μέλλης που βρίσκεται πίσω και από τον ένα μασκαρά της φωτογραφίας... (Αρχείο Άγγελου Κήτα)

ΦΕΡΥ ΜΠΟΟΥΤ HΓOYMENITΣA - KEPKYPA 26650 99400 ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΟ (πληροφορίες) 22239 ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ (Γ. Παπανδρέου 45) Τηλ. Δρομολογίων 14505 Eκδοτήρια Aθηνών: 26286 Θεσσαλονίκης: 27442 Kόνιτσα-Kακαβιά-Πωγώνι: 26211 • ΠΑΤΡΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ - ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΑ 25014 • ΛΑΡΙΣΗΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ - ΗΛΕΙΑΣ & ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 41248 «OLYMPIC AIR» AEPOΔPOMIO: Τηλ. 26510-26218 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: AΘHNA-IΩANNINA Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκ. 10.40 π.μ. & 19.30 μ.μ. Τρίτη-Τετάρτη-Σάββατο 10.40 π.μ. Κυριακή 19.30 μ.μ. IΩANNINA-AΘHNA Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκ. 12.10 μ.μ. & 21.00 μ.μ. Τρίτη-Τετάρτη-Σάββατο 12.10 μ.μ. Κυριακή 21.00 μ.μ.

 ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ Τηλ: 46.777, 46.778, 46.779

 ΣΙΝΕΜΑ 

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (ODEON) Tηλ. 26510-83105 • BARBIE Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΩΝ • ΦΩΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ • ΨΥΧΡΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ • ROBOCOP • ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ • MIA XEIMΩΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ • ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΝΔΡΕΣ • ΜΠΕΛ & ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ: ΔΥΟ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ • DELIVERY MAN: ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ • NYMPHOMANIAC PART II • NON STOP (26/2) • VAMPIRE ACADEMY

σήμερα Τ Ε Τ Α Ρ Τ Η Ανατολή: 07.01’ Δύση: 18.15’ Σελήνη 27 ημ.

26

ΕΤΟΣ: 2014 Μήνας: 2ος Εβδ.: 9

Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ:

† Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, Πορφυρίου Επισκ. Γάζης ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

26-2-1909

– Ογκώδες συλλαλητήριο στην Πλατεία Ομονοίας. Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης Γεώργιου Θεοτόκη.

26-2-1936

– Έπειτα από μακροχρόνιες έρευνες, ο Φέρντιναντ Πόρσε παρουσιάζει το «λαϊκό αυτοκίνητο», γνωστότερο ως Volkswagen.

26-2-1986

– Φεύγει από τη ζωή η Αμαλία Φλέμιγκ, σύζυγος και επιστημονική συνεργάτιδα του μεγάλου επιστήμονα Αλεξάντερ Φλέμιγκ.

σαν σήμερα Ο ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 26 Φεβρουαρίου 1989 (Η πρώτη σελίδα σε τίτλους)

25

χρόνια πριν

 9.000 αιτήσεις σε μια μέρα, για διορισμό στη Δουρούτη. Χαμός για μία θέση! Ξεσηκώνεται το εργατικό Κέντρο. Ο Κ. Μητσοτάκης στα Γιάννενα. Από 17 έως 20 Μαρτίου θα περιοδεύσει στους Νομούς της Ηπείρου. Εκλογομαγειρέματα των πασοκικών… 52 ψηφοδέλτια από… 51 ψηφοφόρους! Η Ν.Ε. «Ν.Δ.» καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις. Από τη δίκη για την «υπόθεση Φατούρου». Πλασματικά τα «κέρδη» των 166 εκατ. της «Δωδώνης». Κυβέρνηση συνεργασίας προτείνει η ΔΗΑΝΑ. Η ομιλία Στεφανόπουλου στα Γιάννενα.


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

 Με τον ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

 ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!

Τις μεγάλες κουβέντες αυτές τις ημέρες τις είπε ο Λέανδρος Ρακιντζής με αφορμή τις Μ.Κ.Ο. «Όπου υπάρχουν λεφτά υπάρχει και κακοδιαχείριση». Ευτυχώς που είμαστε φτωχοί και μας φύλαξε ο Θεός για κάτι τέτοιο...

 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ;

Λαλίστατος ο κ. Ρακιντζής που, ενώ είναι τόσα χρόνια στην ίδια θέση και καμία κυβέρνηση δεν τον έχει αλλάξει, κάθε τόσο ως τηλεοπτικός αστέρας παραδίδει στην πυρά όλους όσους έχουν πέσει στην αντίληψη των ΜΜΕ πρώτα και μετά τους κρεμάει ανάποδα. Γιατί όμως τώρα κι όχι τόσα χρόνια που ο ίδιος ήταν στην ίδια θέση και την ίδια δουλειά έκανε;

 ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...

Ζούμε στον αστερισμό των ΜΚΟ και έχουν αρχίσει να βαράνε τα όργανα. Τους άφησαν να φάνε και να σκάσουν από το πολύ φαΐ και μετά να τους αποκαλύψουν! Αυτό γίνεται τώρα όταν ήταν γνωστό το φαγοπότι που γίνονταν επί δύο δεκαετίες...

 ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ...

Όποιος ήταν κοντά στα πολιτικά και κομματικά γραφεία έπαιρνε χαμπάρι τον κύκλο των ΜΚΟ κι έστηνε μια δική του! Στην αρχή μιλούσαμε για καμιά διακοσαριά όλες κι όλες ΜΚΟ, για να μαθαίνουμε τώρα ότι ήταν χιλιάδες από δαύτες. Κάθε επιτήδειος έφτιαχνε την δική του ή τις δικές του ΜΚΟ, ένας είχε 50 και ροκάνιζε - ροκάνιζε εκατομμύρια.

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

Το παράπονο όλων ημών ήταν που δεν έφτασε το μυαλό μας σε τέτοιες δημιουργίες, που ενώ δεν φάγαμε, καλούμεθα να τις πληρώσουμε. Να πληρώσουμε τον Άλεξ Ρόντος του Γιωργάκη και τον Συρμόγλου της εποχής Καραμανλή. Να λοιπόν γιατί έλεγε ο Γιώργος «λεφτά υπάρχουν». Από τρελό και μικρό μαθαίνει κανείς την αλήθεια.

 ΤΟΝ... ΑΜΠΑΚΟ!

Έφαγε τον... άμπακο η Παπανδρεοπαρέα, η Σημιτοπαρέα και έστειλαν τον λογαριασμό να πληρωθεί από ανέργους! Έβαλαν δε στο

Σελ. 9η

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

κάδρο και τον Καραμανλή και ήλθε κι έδεσε το γλυκό της λαμογιάς.

 ΤΟ ΠΕΛΕΚΟΥΔΙ...

Έσκασε μύτη ο Άλεξ Ρόντος του Γιωργάκη και πάνω που άναψε το πελεκούδι μεταξύ της πράσινης φυλής που είχε το προνόμιο στο φαγοπότι, έβαλαν στο στόχαστρο τον Καραμανλή μέσω ενός Συρμόγλου που ήταν, λέει, ο άνθρωπος που δεν μπορούσε να λειτουργήσει με γραφείο κάτω των 700 τ.μ. Τύφλα να’ χει το μέγαρο Μαξίμου όπου δούλευε ο Καραμανλής. Ποιος τον έπιανε τον Χασαπόπουλο που βρήκε λαμόγια στη Ν.Δ.

ΠΟΤΕ, κ. ΠΡΟΕΔΡΕ;

• «Ο λαός θα ξεπεράσει την κρίση», μας επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Καρ. Παπούλιας που παρέστη στα 101α Ελευθέρια της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, για να μη ξεχνιώμαστε. Πότε θα γίνει αυτό δεν μας το προσδιόρισε ο Πρόεδρος...

 Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ...

Χιλιάδες λοιπόν οι μπαγαπόντηδες, που όταν έβρεχε ευρουλάκια, κρατούσαν ανάποδα ομπρέλα και... δώσε και μένα μπάρμπα! Όλοι τους είχαν ένα μπάρμπα που φρόντιζε για τ’ ανίψια ή ένα μπαμπά που φρόντιζε για παιδιά, γαμπρούς, νύφες, εγγόνια, ενώ οι κουμπαριές έδιναν κι έπαιρναν, διότι θεωρείται ιερός δεσμός η κουμπαριά στη χώρα μας!

 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Για να μη μιλάμε στον αέρα κι επειδή έχω επικαλεστεί αρκετές φορές την συνομιλία μου με τον Α. Σαμαρά όταν για πρώτη φορά του ετέθη από μένα δημόσια στην ΔΕΘ το ερώτημα τι θα κάνει με τις ΜΚΟ όταν γίνει πρωθυπουργός, την απάντηση μπορεί να την βρει κανείς στην συγκεκριμένη συνέντευξη της 18/9/2011 και στο σημείο 2.57’. Όλη η συνέντευξη είναι στο «Υou Tube»! Αυτή η εξήγηση για όσους τυχόν αμφισβητούν αυτή την κουβέντα που έγινε τότε και που έσκασε τώρα σαν βόμβα κι όποιον πάρουν τα βλήματα για τα οποία θα βρεθεί μία ΜΚΟ να... μαζέψει τα θραύσματα!

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Σ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ Πλαστικός Χειρουργός

• Face lift, βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ωτοπλαστική • Αυξητική - µειωτική - ανόρθωση µαστών - γυναικοµαστία, αποκατάσταση µαστού • Κοιλιοπλαστική, λιπογλυπτική, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση µηρών, αφαίρεση σπίλων • Αnti-Ageing, Botox, υαλουρονικό οξύ, µεσοθεραπεία, δερµοαπόξεση • Εφαρµογές Laser, κηλίδες, ευρυαγγείες, ανάπλαση προσώπου, αποτρίχωση µε Laser • Κυτταρίτιδα, σύσφιξη, ραγάδες, ουλές

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού Λεωφόρος Δωδώνης 18 (έναντι ξενοδοχείου Grand Serai - Ξενία) Τηλ. 26510-46941 - κιν.: 697 7271 288 e-mail: kostantissiafakas@gmail.com

ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΧΡΟΝΗΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ • Λειτουργικός έλεγχος πνευμόνων (σπιρομέτρηση, μέτρηση διαχυτικής ικανότητας πνευμόνων) • Παρακολούθηση βρογχικού άσθματος (μέτρηση εκπνεόμενου NO-FeNO-με NIOX) • Ανάλυση αερίων αίματος • Νυχτερινή οξυμετρία • Ιατρείο διακοπής καπνίσματος • Προεγχειρητικός έλεγχος Φ. Τζαβέλλα 2 και 28ης Οκτωβρίου (γωνία) Β’ όροφος Τηλ. 2651307055, κιν. 6944277037 - Email: christoschronis@hotmail.gr Δέχεται καθημερινά: 9.00-13:30 πρωί και 18:00-20:30 απόγευμα. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού

ΑΓΩΝΙΑ ΤΕΛΟΣ!

Χ ΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΑ

Επί τέλους τελείωσε η αγωνία των Ηπειρωτών με το αν θα είναι ή όχι εκ νέου υποψήφιος ο Αλ. Καχριμάνης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την επίλυση των προβλημάτων της Ηπείρου. Την βαθειά ανακούφιση την αισθάνθηκε η κ. Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούσε αν θα έχει τον Καχριμάνη απέναντί της ή κανέναν άλλο σε περίπτωση που ο Αλέκος έκοβε πέρα, αφού είναι γνωστό ότι του έπρηζε το συκώτι η κεντρική εξουσία. Άλλο να χάνεις από οποιονδήποτε κι άλλο να χάνεις από τον Καχριμάνη, σκέφτηκε η κ. Γεροβασίλη, η οποία όπως ήθελε θα παραμείνει στο... κυνοβούλιο!

H κυβέρνηση του… τσίπουρου!

ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ... Όποιος θέλει κομματικές ταμπέλες δεν έχει θέση ανάμεσά μας, φαίνεται να λέει ο Αλέκος Καχριμάνης, δίνοντας το μήνυμα προς υποψηφίους. Την ίδια στιγμή στο πλάι του φιγουράριζαν οι τέσσερις αντιπεριφερειάρχες που ήταν εκπρόσωποι «όλου» του πολιτικού φάσματος! Άστο καλύτερα, κυρ Αλέκο, μη το σκουντάς το ζήτημα. Με το μπαρδόν δηλαδή...

Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ... Ο Γιώργος Ζάψας είναι ο εκλεκτός των παρατάξεων ΔΗΜΑΡ ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Μακριά από μας κι όπου θέλει ας μπει, σκέφτηκαν οι εναπομείναντες ΠΑΣΟΚοι και είπαν ναι στον Γ. Ζάψα, ο οποίος δεν λέει όχι σ’ ότι νάναι...

 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ! «Κεραυνός εν αιθρία» η απόφαση του δημάρχου Κόνιτσας Παναγιώτη Γαργάλα να μην ξαναδιεκδικήσει δημαρχία. Με μια δήλωσή του λιτή αποχωρεί από τα αυτοδιοικητικά της Κόνιτσας και δεν εξειδικεύει τους λόγους. Πριν από 15 μέρες ο κ. Γαργάλας σε μία συνάντηση που είχαμε στο Δικαστικό Μέγαρο προσπαθούσε να μου εξηγήσει τους σοβαρούς λόγους που τον ωθούν να ξαναδιεκδικήσει τον Δήμο Κόνιτσας...

 ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...

Περίεργο πράγμα την σήμερον ημέραν να βρίσκεται κανείς στον δημαρχιακό θώκο και να δηλώνει αυστηρή ιδιώτευση, όταν ανά πάσαν την χώρα οι υποψήφιοι φυτρώνουν σαν τα... μανιτάρια! Τι συνέβη λοιπόν και πικράθηκε ο κ. Γαργάλας που τους έδωσε πέντε να έχουν δέκα; Κάτι «αδελφοκτόνο» οσμίζομαι και αυτό είναι άδικο λίγο πριν την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών...

 ΟΡΓΑΣΜΟΣ!..

Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα έναν τουριστικό οργασμό στην περιοχή μας που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί. Πρώτα ήταν οι Τούρκοι με τους Εβραίους και ακολουθούν οι Σκανδιναβοί του Βορείου Σέλαος που θα έλθουν για λίγο ήλιο, λίγη θάλασσα και... κανά τσίπουρο!

 Η ΑΠΟΡΙΑ...

Δεν θα διαφωνήσω με την τουριστική προβολή που γίνεται της Ηπείρου, τέλος πάντων όποια κι όπως γίνεται, αλλά απορώ γιατί δεν βλέπουμε και τον απόηχο αυτής της προσπάθειας. Επί εποχής Πανοζάχου ξοδεύτηκαν κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ για την προβολή της Ηπείρου κι ανάθεμά αν είδαμε έστω μία αφίσα απ’ όλο αυτό το πρόγραμμα.

 ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...

Κάθε τόσο ακούμε ότι έρχονται όπου νάναι οι τουρίστες κι ότι γίνεται μια σκληρή δουλειά απ’ όσους πάνε κι έρχονται στα εξωτερικά ξοδεύοντας μόνο χωρίς να έχουμε το ανάλογο όφελος. Πομφόλυγες κι αυτές όπως το «Τούρκος Τουρίστας» που έχει γίνει ανέκδοτο με δύο λέξεις.

 ΟΥΤΕ ΜΚΟ ΝΑ ΗΤΑΝ!

Θυμάμαι επί Πανοζάχου για να «δοθεί» αυτό το πακέτο της τουριστικής προβολής είχε γίνει επανάσταση. Είχε ξεκινήσει επί προκατόχου του όπου άρχισε το «τσιμπολόγημα» από τις εταιρίες, για να αλλάξουν οι τυχεροί, που ούτε τους είδαμε ούτε τους απαντήσαμε. Ας

μας πει κάποιος σε πόσους επισκέπτες του εξωτερικού μεταφράστηκαν τα τόσα έξοδα προβολής που έγιναν. Τελικά ούτε ΜΚΟ να ήταν εκείνο το πακέτο!..

 ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ!..

Αν είναι να προσελκύουμε τουρίστες πληρώνοντάς τους όλα τα έξοδα μεταφοράς - διαμονής - διατροφής, καλύτερα να μας λείπουν. Ο τόπος μας αποτελεί τουριστικό προορισμό Ελλήνων και μόνο. Καμιά φορά φιλοξενούμε και κανέναν ομογενή της διασποράς που μας επισκέπτεται σε κανένα συνέδριο όπως γίνεται μια φορά το χρόνο και που εναγωνίως ψάχνονται για σπόνσορες φιλοξενίας.

 Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ...

Μια αναστάτωση διακρίνουμε το τελευταίο διάστημα μεταξύ εκείνων που ήταν διορισμένοι Ευρωβουλευτές κι εκείνων που ήταν υπό διορισμόν. Οι πρώτοι ανακάλυψαν μετά από χρόνια ότι προέρχονται από την Ελλάδα και θέλουν να ξαναμείνουν και οι δεύτεροι έμειναν απλά με τον καημό! Αμφότεροι απόμειναν με τον διορισμό στο χέρι, ενώ για μια θέση στην Ευρωβουλή θα πέσουν στα πεδία των μαχών της σταυροδοσίας. Τους έφερε τη σκούφια γύρω ο Α. Σαμαράς με την απόφαση που πήρε για εκλογή με σταυρό...

 Ο ΠΑΝΑΓΗΣ...

Υποψήφιος με σταυρό για την Ευρωβουλή θα είναι και ο Παναγ. Ψωμιάδης, ο οποίος μπορεί να είναι ένας υποψήφιος με τη Ν.Δ. ανάμεσα στους 42 που έχει το δικαίωμα να κατεβάσει. Εκεί θα δούμε αν ο λαός αντέχει άλλο Παναγή της καρδιάς ή θα του βάλει τέρμα στο... μαρτύριο της πολιτικής!

 Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ...

Ο Γιάννης Γιάννης διορίζεται από την Κυβέρνηση Ράμα ως Πρόξενος στα Γιάννινα κι αυτό έχει την αξία του. Ο Γιάννης Γιάννης ήταν από τους πρώτους έξι μειονοτικούς βουλευτές όταν άνοιξαν τα σύνορα που του οργανώσαμε την υποδοχή στην πόλη μας στην πρώτη τους έξοδο από τις φυλακές του Χότζα και του Ραμίζ Αλία. Στέλεχος της «Ομόνοιας» του Ντούλες μέχρι πρόσφατα και περί την Μητρόπολη Αργυροκάστρου εντρυφήσας στο πλάι του Ορφέα έδινε την μάχη του Ελληνισμού από όποιο μετερίζι κατείχε. Καλωσορίζουμε τον Γιάννη Γιάννη και του ευχόμαστε καλή δουλειά και προ πάντων καλή δύναμη ν’ αντέξει. Ξέρει αυτός τι εννοούμε...

Ο τολμηρός Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης ggtolmiros@hotmail.com

Σύγχρονη ιαγνωστική ΤΜΗΜΑ: ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ • ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ • ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ • ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ • ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

ΤΜΗΜΑ: ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ • TRIPLEX ΑΓΓΕΙΩΝ • ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Ιωάννινα: Δαγκλή 7, Τ.Κ. 45444 Τηλ. 26510-23614, 26510-23615, Fax: 26510-20614 e-mail: info-ioa@epirusdiagnosis.gr • www.epirusdiagnosis.gr

 Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑ

 από 1η σελ.

λιτικά όρια των προηγούμενων συζητήσεων. «Kαραμανλής, Παπανδρέου, Mητσοτάκης, Pάλλης, Σημίτης, Bενιζέλος, Mικρά Aσία, Zάλογγο, Pεπούση, Tατσόπουλος, Bαλιανάτος, Kασιδιάρης, M.K.O.» (Mη Kυβερνητικές Oργανώσεις), κι άλλα τέτοια ακούγονταν σχεδόν απ’ όλους τους θαμώνες. Kαι κάπου - κάπου ο καφετζής, να προσπαθεί να «επιβάλει την τάξη». «Πιο ήρεμα, βρε παιδιά, δεν θα σκοτωθούμε κιόλας, όλοι Έλληνες είμαστε»!.. «Ικίνος ου «αναθεματισμένους» ου Bινιζέλους φταίει για όλα», είπε κάποιος, αγαναχτισμένος κι αναψοκοκκίνισαν ακόμη και τ’ αφτιά του. Άντε τώρα, μέσ’ στην οχλοβοή, να καταλάβεις ποιον εννοούσε. Τον σημερινό Ευάγγελο ή τον αείμνηστο Ελευθέριο; Όμως απ’ ό,τι έπιαναν τ’ αφτιά μας, έτσι «τσατ-πατ», μάλλον «τρισάγιο» στον Λευτεράκη έρριχνε!.. «Nα καταβρωμίσ’ν» κι οι τριακόσ’ τς Bουλής, να κάτσ’νι κι να βρουν λύσ’ για να βγάλ’ν τ’ χώρα απ’ τουν υπόνουμου», συμπλήρωσε κάποιος άλλος.«Tσούκου - τσούκου», και χωρίς να καταλάβουμε, ήπιαμε καμιά 6άδα καραφάκια, ο καθένας μας. Έτσι σερβίρεται τώρα το τσίπουρο, σε καραφάκια των 0,50 λίτρων, δηλαδή ένα «διπλό» που λέγαμε παλιά. Eδώ που τα λέμε –ή μάλλον τα γράφουμε– ούτε εγώ ούτε ο Mιχάλης είμαστε για παραπάνω από 1-2 καραφάκια, αλλά αυτή τη φορά ξεχαστήκαμε, αφοσιωθήκαμε στην πολιτική ανάλυση των συνδαιτυμόνων (συμποτών μας, για την ακρίβεια), και «πατήσαμε» τον «όρκο» μας. Eγώ, ευτυχώς αυτή τη φορά, είχα κατέβει με τα πόδια, κι όχι με το ποδήλατο, όπως το συνηθίζω, γιατί σίγουρα, μετά το γερό αυτό «τσιΠιες – πιες το τσιπουράκι, κατέληξα στον πουροτσούξιμο» δεν θα θυμόύπνο μου να βγάλω… νέα κυβέρνηση! μουν πού το άφησα. (Aυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο της πόλης έχω να παρκάρω από τότε που μ’ έγραψαν για παράνομη στάθμευση και πλήρωσα 8 χιλιάδες δραχμές· από τότε δηλαδή που το σημερινό μου NISSAN λεγόταν DATSUN). Kάποια στιγμή, αποφασίσαμε να φύγουμε. «Kατάστημα, φέρε μας τον λογαριασμό», φώναξε ο Mιχάλης, αλλά καθώς «ψεύδιζε» λιγάκι, ο καφετζής δεν τον κατάλαβε, οπότε θέλησα εγώ να επαναλάβω. Mε το ζόρι άρθρωσα τη λέξη «Λογαριασμό», και μάλλον πιο ψευδά απ’ τον Mιχάλη. Πληρώσαμε, χαιρετίσαμε τους συμπότες μας, χαιρετηθήκαμε και μεταξύ μας και φύγαμε. Aνεβαίνοντας τη Xατζή Πελλερέν, διαπίστωσα κάτι «βαρκάτους» κυματισμούς στα βήματά μου, καθώς με βάρεσε ο φλεβαρήσιος κρύος αέρας. Όσο ανέβαινα προς το σπίτι μου, πότε μου ’ρχονταν να «βγάλω τα σ’κώτια μου», πότε μου ’φερναν όλα γύρω και πότε τα ’βλεπα διπλά. Δυσκολεύτηκα λιγάκι, όμως τελικά έφτασα στην πολυκατοικία όπου διαμένω. Με τη δεύτερη ή τρίτη προσπάθεια, «βρήκα την… τρύπα»· κατάφερα να ξεκλειδώσω την εξώπορτα. Σαν ανέβηκα με το ασανσέρ στον όροφό μου (αυτό το «φτύχισα»), άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματός μας η συμβία μου· ήταν τόσο αφοσιωμένη στο τούρκικο σήριαλ, που δεν έδωσε σημασία σε τι κατάσταση βρισκόταν το «στεφάνι» της· γύρισε γρήγορα τα μάτια της στην οθόνη της τηλεόρασης, μη τυχόν και της ξεφύγει καμιά σκηνή! Mε το ζόρι έβγαλα τα παπούτσια μου στον διάδρομο, καθώς και τη μία κάλτσα. Tη δεύτερη νόμισα πως την είχα βγάλει, αλλά το πρωί της Kυριακής που ξύπνησα, είδα πως τη φορούσα. Eίχα ξεκαλτσώσει μόνο το ένα μου πόδι!.. Πώς βρέθηκα στο κρεβάτι μας, ούτε που το θυμάμαι! Δεν θυμάμαι επίσης αν σκεπάστηκα μόνος μου ή με σκέπασε η γυναίκα μου… Γύρω στα ξημερώματα της Kυριακής, και πάνω στον πιο γλυκό μου ύπνο, με σκουντάει η γυναίκα μου: – E, ε!.. τι κάνεις έτσι; – Tι; ροχαλίζω; – Tι ροχαλίζεις, μωρέ, εσύ παραμιλάς και χοροπηδάς!… – Kαλά… Γύρισα πλευρό και σταμάτησα μάλλον, γιατί δεν κατάλαβα να με ξαναενοχλήσει…Έβλεπα, λέει, πως θα σχηματίζονταν νέα κυβέρνηση. Δεν μπόρεσα να ξεδιαλύνω στον ύπνο μου, ποιος θα ήταν Πρωθυπουργός, την υπόλοιπη όμως σύνθεση τη θυμάμαι πολύ καλά. Bέβαια, δεν μου άρεσαν κάνα-δυο προσωπικότητες, αλλά στο σύνολό της, η σύνθεση μού ήταν πολύ συμπαθής. Aποτελούνταν δε από τους: Yπουργούς: Yγείας: Δημ. Παπαδημούλη. Παιδείας: Λιάνα Kανέλη. Eργασίας: Δημ. Kουτσούμπα. Oικονομικών: Γιώργο Kαρατζαφέρη, Kαζάκη ή Mηλιό. Δημόσιας Tάξης: Nίκο Σοφιανό. Δικαιοσύνης: Θανάση Παφίλη. Bιομηχανίας: Παναγιώτη Λαφαζάνη. Πολιτισμού: Nίκο Mπογιόπουλο. Eσωτερικών: Hλία Kασιδιάρη. (Nαι!.. ναι!.. Hλία Kασιδιάρη). Eξωτερικών: Aλέξη Tσίπρα. Γεωργίας: Δημ. Στρατούλη. Άμυνας: Φώτη Kουβέλη. Nαυτιλίας: Πάνο Kαμμένο. Tύπου & Πληροφοριών: Γιώργο Tράγκα - Nίκο Xατζηνικολάου.Ωραία, πολύ ωραία! λέω. Tώρα θα δούμε και τι «καπνό φουμάρει» ο καθένας από δαύτους. Γιατί, μέχρι τώρα, όλοι τους παρουσιάζονταν σαν προστάτες των συμφερόντων μας και σαν «σωτήρες» τού Έθνους. Να δούμε, θα κάνουν τίποτε καλύτερο ετούτοι, ή θα αποδειχτούν κι αυτοί «κότες»;Ξύπνησα, κι όταν με ρώτησε η συμβία μου τι έβλεπα στον ύπνο μου κι ήμουν τόσο ευτυχισμένος, δεν της το αποκάλυψα. Λένε πως «τα όνειρα της Kυριακής ζουν ώς το μεσημέρι». Ήθελα να δω αν το όνειρό μου θα ’βγαινε αληθινό!.. Kαι σαν πέρασε το μεσημέρι, προσγειώθηκα στην πραγματικότητα. Όνειρο χειμωνιάτικης νύχτας ήταν, της είπα, και αιτία ήταν το «άγιο τσιπουράκι»!.. Mε τον φίλο μου τον Mιχάλη, τα είχαμε «τσούξει» για τα καλά, κι εγώ είχα σχηματίσει τη δική μου κυβέρνηση!..


Σελ. 10η

Q ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ & ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, Αγγειοχειρουργός Διδάκτωρ Πανεπιστη-

μίου Ιωαννίνων, Master Πανεπιστημίου Αθηνών, Μετεκπαιδευθείς στην Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. Παθήσεις φλεβών-αρτηριών-λεμφαγγείων. Θεραπεία κιρσών με ενδοφλεβικό LASER.Θεραπεία ευρυαγγειών.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Μυοσκελετικές παθήσεις- αθλητικές κακώσεις- οστεοπόρωση. Λ. Δωδώνης 75, Ιωάννινα, Τηλ. 2651028497 - Ωρ. Λειτουργίας: 09:00-14:00, 18:00-21:00, www.iasi-ioannina.gr

Μπαλίτας Αστέριος

Αγγειοχειρουργός - Αγγειολόγος.

Μετεκπαιδευθείς στη Γερμανία, εξειδικευθείς στην Ενδαγγειακή Χειρουργική. Αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων και κιρσών με Laser, Σκληροθεραπεία - Laser ευρυαγγειών, Ενδαγγειακή θεραπεία ανευρυσμάτων, Αγγειοπλαστική περιφερικών αγγείων, Πλήρης προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος αγγείων. Δέχεται κατόπιν Ραντεβού. Δαγκλή 1, Α Κτίριο 1ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. Ιατρείου 26510 70007, Κιν.: 6946 981282 www.vein.gr - email: abalitas@otenet.gr

Q ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δ. ΑΛΥΜΑΡΑ

Διερεύνηση και αντιμετώπιση: παθολογικών τιμών γενικής αίματος (αιματοκρίτη, λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων) • διαταραχών πήξης αίματος • λεμφαδενοπάθειας και σπληνομεγαλίας. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Καθημερινά 9.00-13.00 και κάθε Πέμπτη απόγευμα 17.30-20.30. Απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, 1ος όροφος. Τηλ. Ιατρείου: 26510 34700 - κινητό: 6948 574225

Q ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑ Π. ΓΕΙΤΟΝΑ

• ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΑΚΡΩΝ (ανοικτού τύπου) • ΑξΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ (SpiRAL CT) - ΑξΟΝΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ - CT ΑΓΓεΙΟΓΡΑΦΙΑ • ΤRipLEX ΑΓΓεΙΩΝ • YΠεΡΗΧOΙ• ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ Συμβάσεις με όλα τα ταμεία • Δωδώνης 68 Ιωάννινα, Τηλ.: 26510-85721, 26510-85731, FAX: 26510-85731, e-mail: diagnosh@otenet.gr • Ώρες λειτουργίας: 8:30-14.30, 17.30-21.00 καθημερινά. Σάββατο κατόπιν ραντεβού

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΖΩΗΣ

ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων 28ης Οκτωβρίου 17α, 1ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. Ιατρείου 26510-75622, fax: 26510-75633, κινητό: 6946-500405, e-mail: chzois@otenet.gr • Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 το πρωί και 18:00-21.00 το απόγευμα. Τετάρτη και Παρασκευή το απόγευμα, μόνο με ραντεβού

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ - Διδάκτωρ Παν/μίου Ιωαννίνων

Μετεκπαιδευθείς εις MAYO CLINIC, Rochester, ΗΠΑ & Πανεπιστημιακό Νοσ/μείο Gasthuisberg, Λουβένη, ΒΕΛΓΙΟ - Κάτοχος Ευρωπαϊκού Τίτλου Γαστρεντερολογίας (EBGH) Γαστροσκόπηση – Κολοσκόπηση με διοξείδιο του άνθρακα - 24ωρη φορητή πεχαμετρία (γαστροοισοφαγική-λαρυγγική παλινδρόμηση) Μανομετρία οισοφάγου (δυσφαγία, κινητικές διαταραχές, σκληρόδερμα) Ορθοπρωκτική μανομετρία - χρόνος διέλευσης - βιοανάδραση πυελικού εδάφους (ακράτεια, χρόνια δυσκοιλιότητα, πυελική ασυνέργεια) Δέχεται: πρωΐ 9-2, απογεύματα 6-9 πλην Τετάρτης, Σάββατο κλειστά. Παπάζογλου 4, 2ος όροφος, τηλ. & φαξ: 2651 304733, κινητό: 6944654048, e-mail: paplos@hotmail.com

ΧΡΥΣΟΥΛΑ Φ. ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ Γαστροσκόπηση - (Υδρο)κολονοσκόπηση Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή πρωί: 9.00-1.30, απόγευμα: 5.30-8.00. Τετάρτη απόγευμα και Παρασκευή απόγευμα το ιατρείο λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16, Ιωάννινα τηλ.: 26510-65145 - κιν.: 6972-926687 email: c.tasolamprou@gmail.com

Q ΓΕΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ

Δέχεται καθημερινά 10.00 - 13.00 (πρωί) και 19.00 - 21.00 (απόγευμα). Δαγκλή 5 - Ιωάννινα. Τηλ. 26510 74900 • κιν. 6945 797908

Q ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Επ. Καθηγητής του Πανεπ. Ιωαννίνων Μιχ. Αγγέλου 20 - Τηλ.: 26510-83639 Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Dr.OYPANIA ZΩH - TOΛH

ΔiΔAKTΩp iATpiKHΣ ΣXOΛHΣ ΠANεΠΙΣΤΗMiOY ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Γρ. Σακκά 7, Ιωάννινα. Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού. Tηλ/Fax: 2651 0 32902 - E-mail: ozoi@otenet.gr

Dr.ΣΠYPIΔΩN Π. ΠPINTZHΣ

Eιδικός Δερματολόγος - Διδάκτωρ A.Π.Θ. Δέχεται ώρες: 10:30-12:30 και 6 - 8:30. iατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49. Tηλ. iατρείου: 26510-78068 - Oικίας: 26510-23437

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣ. ΧΑΒΕΛΑΣ

Μιχ. Αγγέλου 5, Ιωάννινα. Tηλ./Fax: 2651033169 • κιν. 6944-220873. www.charrychavel.gr, email: charrychavel@gmail.com. Δέχεται καθημερινά εκτός Σα-Κυ, από 9.30-14.00 και 6.00-8.30. Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα μόνο ραντεβού.

Q ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ ΛΑΜΠΡΙΝΗ Ν. ΓΚΟΥΒΑ

Ιατρός Ενδοκρινολόγος ειδικευθείσα στην ενδοκρινολογική Κλινική Διαβητολογικό Κέντρο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων. εκπαίδευση στην Μονάδα ενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Διαβήτη του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Μιχαήλ Αγγέλου 53, 45333 Ιωάννινα, Fax: 26510-26790 Τηλ. 26510-25006, Κινητό: 697-2590363 e-mail: bgkouva@yahoo.gr

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑ ΓΡΥΠΑΙΟΥ

Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα 6-9 μ.μ. • Τρίτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Τετάρτη 10 π.μ. - 14 μ.μ. • Πέμπτη 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 6-9 μ.μ. • Παρασκευή 10 π.μ. - 1.30 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Οκτωβρίου & Φ. Τζαβέλλα 2. Tηλ. iατρείου 26510-36060 - κινητό: 6932 736306

Δρ ΔHMHTPIOΣ KIOPTΣHΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΤΣΑΜΠΟΥΛΑΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ τ. Καθηγητής Ακτινολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΥΠεΡΗΧΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ TRipLEX ΑΓΓεΙΩΝ • Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ ΩΡεΣ ΛεΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡεΙΟΥ Πρωί: Καθημερινά πλην Σαββάτου, 9.00-13.00 Απόγευμα: Τρίτη-Πέμπτη, 18.00-20.00 Δωδώνης 50, 45 332 Ιωάννινα 3ος όροφος τηλ. 26514-02506 και (κινητό) 6937-589048

email: ktsampoulas@hotmail.com

ΑΡΕΤΗ Γ. ΧΑΡΙΣΙΑΔΗ-ΚΑΤΣΕΝΟΥ

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης εξειδικευθείσα στην Παιδιατρική Ακτινολογία στο Παν/κό Νοσοκομείο Αrmand Trousseau Παρίσι, πρ. επ. Ακτινολογικού εργαστηρίου ΠΓΝΙ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ (εγκεφάλου, ισχίων, τραχήλου, μαλακών μορίων, κοιλίας) – Triplex αγγείων - ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΥΣΤΕΟΓΡΑΦΙΕΣ VUS. Δαγκλή 5 (3ος όροφος) Ιωάννινα - Τηλ & Fax: 2651022911, Κιν: 6972698154 Δέχεται: πρωί 9:3013:30 - Απογεύματα: 18:00-21:00 – εξυπηρέτηση επειγόντων Περιστατικών - www.charisiadi.gr email: info@charisiadi.gr

Q ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ

AΘANAΣIOΣ E. BΛAXOΠOYΛOΣ

EIΔIKOΣ ΓAΣTPENTEPOΛOΓOΣ Δέχεται: Καθημερινά το πρωΐ με ραντεβού - Απόγευμα 6 - 8.30 χωρίς ραντεβού - Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί κλειστό. 28ης Oκτωβρίου 49 iΩANNiNA THΛ.: 26510-76975 Kινητό: 6932490211

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Eιδικός Mεταβολισμού - Παχυσαρκίας Παν/μίου Παρισίων. Αναπληρωτής Kαθηγητής Πανεπιστημίου iωαννίνων Δέχεται Tρίτη και Tετάρτη 6-9 μ.μ. Xαρ. Tρικούπη 2 (3ος όροφος). Tηλ. 26510-30265 • κιν. 6974-662299

Dr. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΞΗΤΑ-ΚΛΕΦΤΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων

Ώρες λειτουργίας (με ραντεβού): ΔευτέραΤετάρτη-Παρασκευή: 9 π.μ. - 3.30 μ.μ., Τρίτη-Πέμπτη: 9 π.μ. - 2 μ.μ., 6 μ.μ.- 9 μ.μ. Χαριλάου Τρικούπη 4 (2ος όροφος) Τηλ./fax: 26510-65130, κιν.: 6974-890765

Q ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ

Δρ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ Θ. ΓΚΑΝΙΑΤΣΑΣ

Καρδιολόγος. Διδάκτωρ Πανεπιστη-

μίου Bochum Γερμανίας. Εξειδικευμένος στην επεμβατική αντιμετώπιση αρρυθμιών. Έλεγχος/Προγραμματισμός βηματοδοτών και απινιδωτών. Υπέρηχοι καρδιάς, Δοκιμασία κόπωσης, Holter Ρυθμού και Πίεσης, Event Recorder. Συμβ. ΥΠΕΘΑ. Δέχεται καθημερινά 08:00-14:00 και από 17:0020:00, Σάββατο 08:00-12:00. επισκέψεις κατ’ οίκον. Οπλαρχηγού Πουτέτση 5 (2ος όροφος). Τηλ/Fax 2651022448, Κιν. 6949798270

ΖΩΝΙΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ειδικός Καρδιολόγος Σύγχρονο Καρδιολογικό Ιατρείο Πλήρης καρδιολογικός έλεγχος Υπέρηχος καρδιάς (TRipLEX) • Δοκιμασία κόπωσης σε κυλιόμετο τάπητα • HOLTER ρυθμού 24 ωρών • ΗΟLTER πίεσης 24/48 ωρών • Μελέτη – Θεραπεία Υπέρτασης Μελέτη Λιπιδαιμικού προφίλ – Καρδιαγγειακού κινδύνου • Δυνατότητα κατ’ οίκον υπερήχου καρδιάς (TRipLEX) 28ης Οκτωβρίου 21 Ιωάννινα, 1ος όροφος, Τηλ. 2651021775 / 6977689955 mail: zoniosg@gmail.com • web: zonioskardiologos.gr Ώρες λειτουργίας 08.00 με 14.00 και 17.30 με 21.00 Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού

ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

Υπέρηχοι Καρδιάς - Triplex - Δοκιμασία Κόπωσης Holter ρυθμού - Holter πίεσης - Ρύθμιση υπέρτασης και υπερλιπιδαιμίας. Δέχεται καθημερινά από 9 - 13.30 και από 17.30 - 20.30. Σάββατο με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 16 - 1ος όροφ. - Τηλ. Ιατρείου: 26510 72200 κιν. 6944 624190

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΝΤΟΥΚΑΣ

Α.Μ.Ι.Σ.Ι. 2293. Δέχεται καθημερινά 8:30 - 1:30 και 5:30 - 8:30. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Κ. Φρόντζου 8. Τηλ. ιατρείου: 26510 24040 - κιν.: 6945 552278, οικίας: 26510 74843

Q ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΙ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ

Δαγκλή 1, Β’ κτίριο Ιωάννινα. ΔεΧεΤΑΙ: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 έως 14.00 και 18.00 έως 20.00 απογ. Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ Τηλ. επικ.: 26510-72670, 6972-033960 e-mail: vagpapadiotis@gmail.com

Q ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

ΕΛΕΝΑ Ι. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΚΟΛΙΑ Μ.D.

τ. Ιατρός Νοσοκομείου - Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» Αθηνών

• Πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο • Προληπτικός έλεγχος τραχήλου μήτρας-τεστ παπανικολάου • Παρακολούθηση κύησης χαμηλού και υψηλού κινδύνου- NST • Παρακολούθηση υποβοηθούμενης αναπαραγωγής • Διερεύνηση υπογονιμότητας • Γυναικολογική ενδοκρινολογία • εφηβική Γυναικολογία • Έλεγχος εμμηνόπαυσης • Γυναικολογικές παθήσεις • Παθήσεις μαστού • Αισθητική γυναικολογία. Κοραή 5 - Ιωάννινα 45444 (2ος όροφος), Τηλ./Fax: 2651038110, κιν.: 6944-147758 • e-mail: elena_georgopoulou@yahoo. com. Από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.3013.30 και 17.30-21.00. Το Σάββατο πρωί με ραντεβού.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ M.D.

• Γυναικολογικός-Υπερηχογραφικός έλεγχος-NST • Μαιευτικός - Υπερηχογραφικός έλεγχος • Koλποσκοπικός έλεγχος τραχήλου μήτρας

Δέχεται καθημερινά: 9.00-13.30 (πρωΐ) - 18.00 20.30 (απόγευμα) εκτός Tετάρτης απόγευμα Σάββατο πρωί με ραντεβού. iατρείο: Ι. Γούναρη 2 - 2ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-31016 κιν.: 6945-594292 - οικίας: 26510-57706

Dr. ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

Χειρουργός Μαιευτήρας - Γυναικολόγος ειδίκευση στα νοσοκομεία Aarau και Schaffhausen, ελβετία εξειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική Ουρογυναικολογία και Γυναικολογική Ογκολογία Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βέρνης, ελβετία τ. επιμελητής Νοσοκομείου Schaffhausen, Eλβετία Συνεργάτης κλινικής ΙΑΣΩ Μ. Αγγέλου 53, 45332 Ιωάννινα, τηλ. 26510-26550 26790 • Fax: 26510-26790, κιν.: 6973-786790

Q ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πλατεία Νότη Μπότσαρη 5 & Δαγκλή (έναντι ξενοδοχείου εγνατία). Τηλ. 26510-20632

KΩNΣTANTINOΣ X. ΔHMOΣ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 έως 13.00 και 18.00 έως 20.00 (εκτός Tετάρτης απόγευμα), Σάββατο με ραντεβού. Πλατεία Aγ. Aποστόλων 4 (Πάνω από Πλατεία XATZH), Aμπελόκηποι, iωάννινα. Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ. Tηλ. 26510-72965 - Fax: 26510-72835, κιν.: 6947-937102

ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.

28ης Oκτωβρίου 20 - 1ος όροφος. Τηλ. ιατρείου: 26510-70800. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 π.μ.- 14.00 μ.μ., απόγευμα 18.0021.00 μ.μ. - Σάββατο: 09.00 π.μ. - 14.00 μ.μ.

ΛΑΜΠΡΟΣ Π. ΛΩΛΑΣ

Κ. Φρόντζου 7, Ιωάννινα, 1ος όροφος, τηλ. / fax. 26510-39002, κιν. 6945-375317. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 14:00 και 18:00 έως 20:30 (εκτός Τετάρτης απόγευμα). Σάββατο 09:00 έως 11:00

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Φώτου Τζαβέλλα 2 & 28ης Οκτωβρίου, 2ος όροφος. Δέχεται καθημερινά 08:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30, εκτός Τετάρτης απόγευμα. Σάββατο 09:00 - 13:00. Τηλέφωνο & Fax: 26510-70870, Κινητό: 6942988549. Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑεε, εΤΑΑ)

ΜΙΧΑΛΗΣ Λ. ΤΑΤΣΗΣ

Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος Καθημερινά 08:00-13:30 και 18:00-20:00 (εκτός Τετάρτης) Σάββατο με ραντεβού 28ης Οκτωβρίου 34 1ος όροφος τηλ/φαξ: 26510-73091 κιν: 6974825872 Συμβεβλημένος με εΟΠΥΥ

NIKOΣ Γ. TΣOMΠIKOΣ

Xαρ. Tρικούπη 6 Tηλ: iατρείου 22.657 Oικίας: 74.186 ΣYMBEBΛHMENΟΣ ME OΛA TA TAMEiA

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΟΥ-ΧΡΗΣΤΟΥ

Μικροβιολόγος - Βιοπαθολόγος τ. Επικ. Επιμελήτρια Αιματολογικού Εργαστηρίου ΠΓΝΙ Χαρ. Τρικούπη 4 - 1ος όροφος Συμβεβλημένη με εΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑεε, εΤΑΑ) Καθημερινά: 7.30 - 13.30 μ.μ. Τηλ. - Fax: 26510-32554 - Κιν.: 6972-895118

Q ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ

Σύγχρονο Νευρολογικό Ιατρείο ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΚΟΥ-ΦΩΤΟΥ

Υπ. Διδάκτωρ της Νευρολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων-Μετεκπαιδευθείσα στην Πανεπιστημιακή Νευρολ. Κλινική του pitié-Salpêtrière, Παρίσι - εξειδίκευση στις διαταραχές μνήμης, νόσο Αλτσχάιμερ (άνοια) και Πάρκινσον plus - Διερεύνηση και παρακολούθηση Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, εγκεφαλικών και επιληψίας - Μυογράφημα-εγκεφαλογράφημα - Λειτουργική απεικόνιση εγκεφάλου (γνωσιακά δυναμικά) - Διακρανιακός ερεθισμός για διαταραχές μνήμης, ημικρανία, νευροπαθητικό πόνο Χαρ. Τρικούπη 13Α, Ιωάννινα, τηλ.2651078009 κιν.6974-208438. Δέχεται: Δευτ ως Παρ. 9.00-1.30 / Δευ-Τρ-Πέμ-Παρ. 6.00-8.30

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΝΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ οδός Δαγκλή αρ. 7 - 1ος όροφος Στο Κέντρο μας λειτουργεί καθημερινά εξειδικευμένο ιατρείο: Πάρκινσον και παρεμφερών εξωπυραμιδικών νοσημάτων με δυνατότητα διακρανιακού υπέρηχου στελέχους εγκεφάλου, sniffin test και ανάλυσης τρόμου. Ρύθμισης και παρακολούθηση Βηματοδοτών εγκεφάλου καθώς και αντλιών Apogo. Σκλήρυνση κατά πλάκας Άνοιας Αγγειακών εγκεφαλικών Περιφερικού νευρικού συστήματος Ρύθμιση παραγόντων κινδύνου Προγραμματισμού αποκατάστασης και πρόληψης. Πιστοποιημένο ιατρείο θεραπείας χρόνιου πόνου για Αυχεναλγία-Κεφαλαλγία-Ημικρανία-Οσφυαλγία-Μεθερπητικό άλγος και νευροπαθητικούς πόνους. Ιατρικός Βελονισμός (πιστοποίηση ΙΑΝ). Μεσοθεραπεία (πιστοποίηση DGM) Botox (νευρολογικές παθήσεις). Πλήρες νευρολογικό εργαστήριο: • Ηλεκτρομυογράφημα • εγκεφαλογράφημα • Προκλητά δυναμικά • Διακρανιακό Triplex αγγείων εγκεφάλου και καρωτίδων (ΦεΚ: Α’ 168/2/10/2003) • Υπέρηχοι εγκεφάλου-περιφερικών νεύρων-αγγείων οφθαλμού και οπτικού νεύρου. Επιστημονικοί Υπεύθυνοι: ΣΟΦΙΑ Γ. ΤΣΟΥΛΗ, PhD - Νευρολόγος. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Π.Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, τ. επιμελήτρια Νευρολογικής Κλινικής ΠΠΓΝΙ. Κιν.: 6972895823 ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΜΙΧΟΣ - Νευρολόγος. τ. επιμελητής Κλινικής parkinson και Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, Κολωνία Γερμανίας • ειδικευθείς στις Νευρολογικές Ακαδημαϊκές Κλινικές Freiburg kαι Ηeidelberg, Γερμανίας. Κιν.: 6946120208 Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Πέμπτη 09.00-14.00 και 18.00-21.00. Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 09.00 - 17.00. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλείσθε να κλείνετε ραντεβού στα τηλ.: 26510-73310 και 26510-76636. Υπάρχει σύμβαση με όλες τις Ιδιωτικές Ασφάλειες για ΔΩΡΕΑΝ Παροχή Υπηρεσιών Τιμές προσιτές

Dr. ΓPHΓOPIOΣ Δ. NAΣIOΣ

Ιατρός Νευρολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Έμμισθος Επιστ. Συνεργάτης Πανεπιστημιακών Νευρολογικών Κλινικών Freiburg και Ulm Γερμανίας Εξωτερικός Συνεργάτης Κέντρου Αποκατάστασης «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Εξειδικευμένος στην Κλινική Νευροφυσιολογία, Νευρο-ωτολογία και Νευρο-οφθαλμολογία Πλήρες Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο Εξειδικευμένο Ιατρείο Νευροεκφυλιστικών νόσων, Επιληψιών και Πολλαπλής σκλήρυνσης ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 6 και ΣΤΑΔΙΟΥ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651025486, 2651065238, 6944435777. e-mail: grigoriosnasios@gmail.com

Q ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ

ΕΛΛΗ ΚΟΛΙΟΥΣΗ - ΣΙΑΚΑ

Ιατρείο Νεφρολογίας και Υπέρτασης, HOLTER πίεσης και μικροσκοπική εξέταση ούρων αντίθετης φάσης. Δέχεται καθημερινά με ραντεβού, 9:30 - 13:30 και 17:30 - 20:00. Συμβεβλημένη με ε.Ο.Π.Υ.Υ. 28ης Oκτωβρίου 36 κ’ Κοραή (γωνία) (1ος όροφος), τηλ. 26510 39339, κιν.: 6947-819083

Q ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ

ΛΗΔΑ Β. ΚΩΣΤΑΔΗΜΑ

Πυρσινέλλα 10, 3ος όροφος, Ιωάννινα Δέχεται καθημερινά (Δευτ. - Παρ.): 10.30-13.30 και 18.00-20.00. Τετάρτη μόνο με ραντεβού Τηλ. Ιατρείου: 2651-400679, κιν.: 6972-205889

Q ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΚΗΣ

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9-14. Απόγευμα μόνο με ραντεβού. Τηλ. Ιατρείου: 2651033577 • Κινητό: 6998-436282 - email: spgakis@mail.com • Κοραή 10-12 - Ιωάννινα

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΟΥ ΓΚΡΙΜΟΤΣΗ

•Λεύκανση με το σύστημα ZOOM 2 (USA) •Ψηφιακή ακτινογραφία • Αισθητική οδοντιατρική Ιατρείο: Δαγκλή 7 (Δίπλα από ΑΤε). Τηλ.: 26510 29328 - Κιν.: 6972 900853

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΡΕΝΤΖΟΣ

ΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, FEBO, MSc

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ (Fellow of European Board of Ophthalmology) • MASTER in Health Care Management (MSc) • Μετεκπαιδευθείς στο Moorfields Eye Hospital, Λονδίνο, Αγγλία Χαριλάου Τρικούπη 13, 3ος όροφος, τηλ. 26510-30500. Το ιατρείο λειτουργεί: Δευτέρα-Παρασκευή: 09.00-13.30 & 18.00-21.00. Σάββατο πρωί: ειδικές Διαγνωστικές εξετάσεις (ραντεβού).

ΒΑΪΑ Θ. ΡΟΥΝΤΟΥ-ΥΦΑΝΤΗ

Χειρουργός Οφθαλμίατρος Σύγχρονο Οφθαλμολογικό Ιατρείο Ώρες λειτουργίας: πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή: 9.00-13.30 - απόγευμα Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 18.00 - 20.30. Χαριλάου Τρικούπη 35, 4ος όροφος. Τηλ./Fax: 26511-17377 κιν.: 6973-691311

Q ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ IΩΑΝΝΗΣ Α. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

Δέχεται Δευτέρα έως Παρασκευή. Πρωί: 11 π.μ. - 1.30 μ.μ. - Απόγευμα (με ραντεβού): 6 μ.μ. - 8 μ.μ. Ιατρείο: 28ης Oκτωβρίου 49 (1ος όροφος). Τηλ. Ιατρείου: 26510-36039 • κινητό: 6945-399755

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΔΗΜΟΣ

Δέχεται καθημερινά: Πρωΐ: 9:00 π.μ. - 13.30 μ.μ. Απόγευμα: 6 - 8.30 το βράδυ (εκτός απόγευμα Τετάρτης) • Σάββατο πρωί με ραντεβού. Δ/νση: 28ης Oκτωβρίου 32 (πρώην Κλινική Δογορίτη). Τηλ. Ιατρείου: 2651074470, Κινητό: 6973-691599

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΘ. ΝΙΚΑΣ

Ειδικός Ιατρός Εσωτερικής Παθολογίας πρ. Επικ. Ιατρός Α’ Παθ/κής Κλ. ΠΓΝΙ

Ώρες λειτουργίας του ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή 09.30-13.30 και 18.00-21.00 (εκτός απογεύματος Τετάρτης) 28ης Οκτωβρίου 17α (2ος όροφος), Ιωάννινα Τηλ. & fax: 26510-77933, κιν.: 6945545430

ΗΛΙΑΣ Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δέχεται καθημερινά: Πρωί 9.00 π.μ. - 1.30 μ.μ. - Απόγευμα 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. εκτός Τετάρτης απογεύματος (μόνο ραντεβού) Συμβεβλημένος με ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑεε(ΤεΒε), ΔεΗ, ΟΤε. Δ/νση: Σακελλαρίου 1-3 (Πλ. Πάργης) 3ος όροφος • Τηλ. Ιατρείου: 26510-74477, κιν. 6937 309908

Q ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ

ΚΑΙΤΗ Α. ΔΡΙΜΤΖΙΑ-ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-13.30 κ’ 17.30-20.30 (Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού). Χαριλάου Τρικούπη 28 (3ος Όροφος) (άνωθεν καταστημάτων Ζάρα) Ιωάννινα. Τηλ. 2651-30051 κιν. 6944-856594, Fax: 26510-30061, email: kdrimtzia@yahoo.gr

ΑΚΗΣ Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

• Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 14.00 και 5.30 - 8.30, Σάββατο πρωί με ραντεβού. • Βαλαωρίτου 12 (μεταξύ Άλσους και Λυκείου Ζωσιμαίας) - Ιωάννινα • Τηλ. 2651027116, κιν.: 6946-468778 • email: akisoikono@yahoo.gr

ΠΑΠΠΑΣ Η. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

τ. Ιατρός Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Μετεκπαιδευθείς στην Παιδοπνευμολογία - Σπιρο-

Κοραή 8, 1ος όροφος, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-39618 - 39817 - κιν.: 697 4959732

μετρία Ι. Γούναρη 3 (απέναντι από το ρολόι), Τ.Κ. 45444, Ιωάννινα • Τηλ.: 26510-25545, 6976436489 • www.thanospappas.gr • thanospapp@ gmail.com

ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΡΙΑ Ε. ΦΙΝΤΖΟΥ-ΖΙΩΓΑ

Q ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Μετεκπαίδευση στο University Hospital Al. Manzoni – Lecco – italy • Πελματογράφος για ανάλυση βάδισης και παθήσεις κάτω άκρων. Δέχεται καθημερινά 09:00-14:00 και 17:30-20:30 εκτός Τετάρτης απόγευμα. Χαριλάου Τρικούπη 4. Ιωάννινα. Τηλ/Fax:2651401131. Κιν:6974398839. E-mail:dimgartz@yahoo.com

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Μετεκπαιδευθείς στη Βρετανία (Gwent, Oxford) Μουλαϊμίδου 5 (πεζόδρομος δίπλα στον ΟΤε) Πρωί 9-2, απόγευμα με ραντεβού, εκτός Τετάρτης τηλ: 26513 01654 κιν: 6973 745 742

Q ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΔΟΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

28ης Οκτωβρίου 59, έναντι Κοραή, 1ος Όροφος. Δευτέρα - Παρασκευή 08.30 - 13.30 και 18.00 21.00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού. Τηλ. 26510-39222 (ιατρείου), 6947-271713 (κινητό 24 ώρες). Ιστοσελίδα: www.urologyioannina.com, E-mail: dimikalo@gmail.com

ZHKOΣ Δ. ΛIAMHΣ

Κοραή 10-12 - 1ος όροφος. Τηλ: Ιατρείο: 2651039210. Σπίτι: 26510-39478. Κιν: 6937-222900. Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00-13:30 & 18:0021:00 - Σάββατο: Δέχεται με ραντεβού.

ANAΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΣΥΛΑΚΟΣ

Δέχεται καθημερινά: 09:00 - 13:30 και 17.00 - 20.00, εκτός Τετάρτης απογεύματος 17.00 19.00. Κοραή 8 (3ος όροφος) - Τηλ.- Fax: 26510-75276 - Kιν. 6934 300303. e-mail: anasylakos@yahoo.gr

KIMΩN TΣOYKANEΛHΣ

Παπάζογλου 3 (1ος όροφος) 453 32. Tηλ. ιατρείου: 26510-33326 - Kινητό: 6942056871. Tηλ. οικίας: 26510-44921

Q ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Παιδίατρος εξειδικευθείσα στη Νεογνολογία Μιχαήλ Αγγέλου 15, 4ος όροφος Ιωάννινα. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 13:30 πρωί, 18:00 20:30 απόγευμα. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο με ραντεβού. Τηλ./Fax: 26515-51194, κινητό: 6975-784104 • email: mfintzou@gmail/com

Q ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων, Οικογένειας Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπεία, Αποκατάσταση Ψυχικές δυσκολίες παιδιών και εφήβων που εκδηλώνονται με διαταραχές στο συναίσθημα, στη συμπεριφορά, στην ένταξη στο σχολείο – αναπτυξιακές διαταραχές (π.χ. λόγου, μάθησης, αυτισμός κ.ά.) – διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/ υπερκινητικότητα – σοβαρά γεγονότα ζωής (π.χ. διαζύγιο, ασθένεια, απώλεια αγαπημένου προσώπου κ.ά) – προβλήματα σχέσεων – δυσκολίες του γονέα στην άσκηση του ρόλου του – ατομική, ομαδική, οικογενειακή ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων Υπεύθυνοι Παιδοψυχίατροι: Χαριτίδου Σ. Ευμορφίλη Καρατζένης Ε. Δημήτρης Δέχονται με ραντεβού: 28ης Οκτωβρίου 25, Ιωάννινα. Tηλ. 2651026590, 2651025029 κιν. 6946615985, 6972034331. E-mail: eumorfili@yahoo.com, dimkaratzenis@yahoo.com

Q ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π. ΖΩΗΣ

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

• Ιατρείο βρογχικού άσθματος • Παρακολούθηση ασθενών με ΧΑΠ • Ιατρείο διακοπής καπνίσματος • Παρακολούθηση ασθενών με διαταραχές ύπνου • Λειτουργικός έλεγχος αναπνευστικού συστήματος • Μέτρηση αερίων αρτηριακού αίματος • Οξυμετρία • Καταγραφή νυχτερινής οξυμετρίας • Προεγχειρητικός έλεγχος. Μιχαήλ Αγγέλου 26 - Ιωάννινα. Τηλ.-Φαξ: 26510 79966, κιν.: 697 3228391 email: panzois@yahoo.gr. Δέχεται καθημερινά: Πρωί 09.00-13.00. Απόγευμα 18.00-21.00. Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Σελ. 11η

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΥΓΕΙΑ Εσείς πώς τα πάτε με τις συγκρούσεις;

Η

σύγκρουση είναι σίγουρα μια λέξη που στο μυαλό των περισσότερων από εμάς αναπαρίσταται με αρνητικές έννοιες ή εμπειρίες. Κάθε άνθρωπος έχει βρεθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του μπροστά σε μια άβολη και δυσάρεστη κατάσταση όπως είναι η σύγκρουση. Τις περισσότερες φορές μάλιστα λίγοι θυμούνται και το πώς κατέληξαν να βρεθούν αντιμέτωποι με μια διαμάχη. Οι περισσότεροι κρατάνε στη μνήμη τους το δυσάρεστο κομμάτι της, το οποίο αφορά την ψυχολογική αναστάτωση που τους προκάλεσε, το θυμό και πολλά ακόμη αρνητικά συναισθήματα. Πώς όμως φτάνουμε στη σύγκρουση; Ο δρόμος προς τη σύγκρουση συνήθως ξεκινάει από μια διαφορά που προκύπτει σε μια σχέση. Η διαφορά μπορεί να αφορά μια άποψη, μια ιδεολογία, μια συμπεριφορά που δημιουργεί πρόβλημα στον άλλο, προσβάλλει, αφορά αντικρουόμενα συμφέροντα ή γενικώς δεν είναι αποδεκτή και συνήθως προκαλεί ενόχληση. Αυτή λοιπόν η διαφοροποίηση, όταν γίνεται αισθητή, οδηγεί σε ένταση. Το αίσθημα της έντασης δεν εξαλείφεται από μόνο του γιατί η προαναφερθείσα διαφορά βιώνεται πολλές φορές ως αγεφύρωτη από το άτομο. Όταν μάλιστα κρατάει για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να εκτονωθεί ώστε να επέλθει η ψυχική του ηρεμία. Σε αυτό το σημείο η σύγκρουση είναι προ

ματισμό πάνω στο κρίσιμο θέμα των ανθρώπινων σχεσεων. Γι’αυτό και δεν ® Της ΕΛΕΟΝΩΡΑΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑ, Ψυχολόγου είναι σπάνιο να βλέπουμε ανθρώπους που μπροστά στο των πυλών. φόβο μιας σύγκρουσης θυσιάζουν μια Η επερχόμενη σύγκρουση πολλές σχέση με μεγάλες δυνατότητες. φορές μας ‘’ξεβολεύει’’ από την ησυχία Η σύγκρουση, αν και δυσάρεστη και τους ρυθμούς της καθημερινότητάς ως εμπειρία, είναι ένδειξη υγείας σε μια μας,φαντάζει απειλητική και δύσκολη σχέση, αρκεί βέβαια να οδηγεί σε ένα στο χειρισμό της. Όμως ταυτόχρονα α- ανώτερο επίπεδο εξέλιξης τόσο τη μοποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να νάδα όσο και τη δυάδα. Όταν μπαίνουξεδιαλύνουμε τις διαφορές που κάνουν με στη διαδικασία να συγκρουστούμε, μια σημαντική σχέση να γίνεται δυσλειακούμε πολύ προσεκτικά την άλλη τουργική. Ο άνθρωπος που επιδιώκει πλευρά, εξηγούμε πώς οδηγηθήκαμε την αντιπαράθεση, στην στη δική μας συμπεριφορά, προσπαουσία απευθύνει μια θούμε να κατανοήσουμε τις επιθυμίες ‘’πρόσκληση’’ στον άλκαι τις ανάγκες του άλλου, αποφεύγουλο προκειμένου να βρούνε μια λύση μαζί. με τη χρήση χαρακτηρισμών ή κατηγοΔηλώνει το ενδιαφέρον ριών, διατηρούμε ήρεμο τόνο στη φωτου γι’αυτή τη σχέση, νή και προπαντός μένουμε στη συζήτητη διάθεσή του να συζη- ση μέχρι να προκύψει συμφωνία. Αποτηθεί η διαφορά καθώς χωρούμε όταν και ο συζητητής μας έχει και να μειωθεί η ένταση ολοκληρώσει και όταν έχουμε την αίπου αυτή δημιουργεί, προς όφελος και σθηση ότι η σχέση έγινε πιο ουσιαστική των δύο. Αντίστοιχα, ο άνθρωπος που και δυνατή. Ακόμα και αν δεν καταλήβρίσκεται στην άλλη πλευρά δείχνει την ξουμε σε συμφωνία, πάλι είμαστε κερίδια πρόθεση όταν ανταποκρίνεται στο δισμένοι από τη διαδικασία γιατί γνωρίσυγκρουσιακό διάλογο εξηγώντας τη ζουμε τί πήγε στραβά. Το μήνυμα λοιπόν είναι ‘’συγκρουθέση και τη συμπεριφορά του και ακούγοντας προσεκτικά την οπτική του άλ- στείτε’’ αλλά με το σωστό τρόπο,για σημαντικό λόγο και αν σας νοιάζει να λου. Πολλοί άνθρωποι συχνά αποφεύ- διατηρήσετε τη σχέση. Ακόμα και αν τα γουν να εμπλακούν σε μια διαμάχη που πράγματα δεν καταλήξουν σε μια θετιβλέπουν να έρχεται και για διάφορους κή έκβαση θα γνωρίζετε γιατί αυτή η λόγους εγκαταλείπουν ακόμα και τη σχέση δεν ευδοκίμησε. σχέση. Μπορεί ο άλλος άνθρωπος να * Η Ελεονώρα Παντούλα είναι ψυπαραμένει σημαντικός για τους ίδιους, αλλά ο φόβος ή η έλλειψη εκπαίδευσής χολόγος Α.Π.Θ.,σύμβουλος ζευγατους πάνω στις συγκρούσεις, τους στε- ριών,συντονίστρια-εκπαιδεύτρια Σχορεί τη δυνατότητα να διαχειριστούν με λών γονέων,ειδικευμένη σε διαταραδεξιότητα και αποτελεσματικότητα τέ- χές άγχους και φοβίες,μέλος του Πατοιες καταστάσεις. Η τακτική της φυ- νελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου. γής που υιοθετούσαν στο παρελθόν Πουλίτσα 3 & Κουγκίου,Ιωάννινα.Τηλ. δεν τους αφήνει να δουν την κατάστα- επικοινωνίας 6974022088. e-mail: ση ως ερέθισμα για σκέψη και προβλη- mercytime@gmail.com

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ – ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ

• Πλήρης Λειτουργικός Έλεγχος Αναπνοής • Πληθυσμογραφία • Ανάλυση Αερίων Αίματος • Προεγχειρητικός Έλεγχος • Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος Καθημερινά: Πρωί 09:00 - 13:30, Απόγευμα 18:00 - 20:30. Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα με ραντεβού. Βλαχλείδη 9. e-mail: thanoskostoulas78@gmail.com. Τηλ.: 26510 64777, κιν. 6945 267006

ΤΖΙΝΑ Δ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, MD

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ - ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ Ιατρείο διακοπής καπνίσματος Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, Μέτρηση διαχυτικής ικανότητας, Αέρια αίματος, Προεγχειρητική εκτίμηση ασθενούς, Μελέτη ύπνου. Δέχεται καθημερινά: 9.00 - 17.00. Δωδώνης 24, 2ος όροφος. Τηλ. 26510-03978, Κιν.: 6944-528253 e-mail:gchristidi@yahoo.gr

Q ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

Dr. ΓΕΩΡΓΙAΔΗΣ Ν. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρες λειτουργίας ιατρείου: Δευτέρα – Παρασκευή (9.00 – 14.00), απόγευμα (6-8 μ.μ.) Χαρ. Τρικούπη 24. Τηλ. 26510 26006, κιν.: 6932918877.

Dr. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΨΥΧΟΣ

Ρευματολόγος Ακαδημίας 10 Ιωάννινα Τηλ. ιατρείου: 26510-67267 FAX: 26510-67665, κιν.: 6932-267273 e-mail: drpsyhos@otenet.gr

Q ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ

ΕΥΑΝΘΙΑ Μ. ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ τ. Διευθύντρια εΣΥ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Ιωαννίνων. Εξειδικευμένη Συστημική Ψυχοθεραπεία ατομική - ομάδος - ζεύγους - γονέων. Δέχεται με ραντεβού. Αραβαντινού 18, τηλ.: 26510-44838, κιν.: 6909-187262, e-mail: evlavrentzou@yahoo.com

ΓEΩPΓIA MOIPOΠOYΛOY- ΛENTZAPH

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Μιχ. Αγγέλου 26 (έναντι βιβλιοπωλείου “Δωδώνη”) 1ος όροφος. Tηλ. 26510-75487 - iΩANNiNA Δέχεται με ραντεβού

AΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΩΣΤΟΥΛΑ

Ψυχίατρος M.Sc. • ειδικευθείσα στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών • M.Sc. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων • Τέως επιμελήτρια Ψ.Ν. Κέρκυρας Δέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού Δωδώνης 20-22, Ιωάννινα, 1ος όροφος Τηλ.-Fax: 26510-66003, Kιν.: 6977-708955 e-mail: athanasiapan@yahoo.gr

Δρ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταδίου 10 (1ος όροφος) • Τηλ. 26510-27270 • email:pappavan gelis@htomail. com • Δέχεται με ραντεβού.

ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗΣ, ΜD, MPH, PhD

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ, Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων επιστημονικά άρτια διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των ψυχικών διαταραχών. εξειδίκευση στις ανθεκτικές περιπτώσεις, βελτιστοποίηση της φαρμακευτικής αγωγής, γνωσιακή - συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Χαριλάου Τρικούπη 28, 2ος όροφος. Τηλ. για ραντεβού: 6944-413495, 2651 305912. email: p.skapinakis@gmail.com

ΜΑΡΘΑ ΤΣΑΤΣΑΝΗ-ΝΟΥΣΙΑ Μ.D.

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δέχεται: Δευτέρα - Παρασκευή 9-13.30 Απογεύματα με ραντεβού Δαγκλή 1, Ιωάννινα, Τ.Κ. 45444 Τηλ. - Fax: 26510-22322 - κιν.: 6977579557. e-mail: mtsatsani@gmail.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Τ. ΧΡΗΣΤΟΥ

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων Κοραή 13, 2ος όροφος, Ιωάννινα • ΔεΧεΤΑΙ Με ΡΑΝΤεΒΟΥ • Τηλ. ιατρείου 26510-25722 • Κινητό: 6973-029901

Q ΩΡΛ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΪΝΤ Ι. ΑΝΤΑΜ

επεμβάσεις με υπερήχους - (Ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς νάρκωση) • Δέχεται καθημερινά πρωΐ: 9 - 13.00 & απόγευμα: 6 - 20.30. 28ης Οκτωβρίου 21 - 1ος όροφος - ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Τηλ. ιατρείου: 75532, οικίας: 20577 - Κινητό: 6932-521398

AΘANAΣIOΣ EYAΓΓEΛOY ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

Xειρουργεί με υπερήχους. 28ης Oκτωβρίου 45 Tηλ. ιατρ. 26510-20.258, οικ. 26510-45.006. Δέχεται καθημερινά 9-1 πρωί και 6-8.30 απόγευμα.

Dr. ΝΑΥΣΙΚΑ Β. ΖΙΑΒΡΑ-ΚΑΣΤΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων Μετεκπαιδευθείσα στο Charing Cross Hospital imperial College του Λονδίνου • Ν. Δοσίου 8, Ιωάννινα - Τηλ.: (26510) 73528 - Κινητό: 6974 498585 - e-mail: nziavra@ioa.teiep.gr

ΚΑΤΣΕΝΟΣ ΕΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος. ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ. Μετεκπαιδευθείς στην ΩΡΛ Κλινική του Παιδιατρικού Παν/κού Νοσοκομείου Armand - Trousseau, Παρίσι • εργαστήριο Νευροωτολογίας - Ακοολογίας • Τμήμα ενδοσκοπήσεων • Ιατρείο ΩΡΛ αλλεργίας • επεμβάσεις με ραδιοσυχνότητες. Δέχεται Καθημερινά από 9:00 - 14:00 & 17:30 - 20:30, Σάββατο μόνο με ραντεβού. Πλατεία Πάργης & Σμύρνης 2 (2ος όροφος), Ιωάννινα. Τηλ & Fax: 2651030006, κιν.: 6944 474555, e-mail: info@katsenos.gr

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παπάζογλου 8 Δέχεται καθημερινά: πρωΐ 9.00 - 13.00, απόγευμα: 6.00 - 8.00, εκτός απογεύματος Τετάρτης • Τηλ.: 2651037747, κινητό 6945-296606

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ. ΠΑΝΟΥ

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος τ. Επικ. Επιμελήτρια Γ.Ν.Ι. Χατζηκώστα • Δέχεται καθημερινά: πρωί 9.0013.30, απόγευμα 18.00-20.30 (Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί με ραντεβού) Μ. Αγγέλου 15 (εντός στοάς) 3ος όροφος Τηλ./Φax: 26510-38300, κιν.: 6945-773674 e-mail: panoukaterina@gmail.com url: www.panoukaterina.gr

Dr ΝΟΥΣΙΑ Ε. ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΣΟΦΙΑ

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης, τ. Επιμελήτρια Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» Χαριλάου Τρικούπη 13 - Ιωάννινα • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 13.30, & 18.00-20.30 Τετάρτη απόγευμα: με ραντεβού για ειδικές διαγνωστικές και χειρουργικές πράξεις • Τηλ.-Fax: 26510-25696, κινητό 6946-460318 • email: csenousia@ yahoo.gr.

Q ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ ΖΑΜΠΙΡΑ ΧΡ. ΜΕΛΙΝΑ, MSc, pGDip

Πτυχιούχος ΑεΙ του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LONDON METROpOLiTAN UNiVERSiTY). Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διατροφολογία και ειδική στον ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ. Διαθέτει τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗΣ και ΑξΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ. Αναλαμβάνει παιδική και ενήλικη ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, καθώς και δίαιτες για κάθε περίπτωση. Βλαχλείδη 5, Ιωάννινα. Τηλ. 26510-71119.

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής & Υποστήριξης Προγράμματα διατροφής για: • Υγιεινή διατροφή • Παχυσαρκία • Ανορεξία • Αθλητές • εγκυμοσύνη - Θηλασμό • Παθολογικές καταστάσεις (υπερλιπιδαιμίες, διαβήτης, ανορεξία) • Έλεγχος σωματομετρήσεων (λιπομέτρηση, έλεγχος βασικού μεταβολισμού μυικής μάζας, έλεγχος υγρών σώματος). Χαρ. Τρικούπη 4, 2ος όροφος, Ιωάννινα • Τηλ. / Fax: 26510-20380, Κιν.: 6944-632466 • email: apostolis_theoharous@hotmail.com

Σ

οβαρούς κινδύνους για την υγεία εγκυμονεί η μη άμεση χειρουργική αντιμετώπιση της κήλης, όταν αυτή εμφανιστεί! Αυτό υποστηρίζουν σε τελευταία μεγάλη πολυκεντρική έρευνα Αμερικανοί και ευρωπαίοι επιστήμονες, βασισμένοι σε μελέτες στατιστικών στοιχείων των τελευταίων 20 χρόνων. «Πράγματι, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων (το 5% των πασχόντων από κήλη), που δεν αποκατέστησε άμεσα χειρουργικά την κήλη, άσχετα αν τον ενοχλούσε ή όχι, αντιμετώπισε στο μέλλον σοβαρές συνέπειες στην υγεία του», τόνισε ο διαπρεπής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της ελληνικής επιστημονικής εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες από μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της ευρώπης, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε πρόσφατο συνέδριο προηγμένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής, στο Μπορντώ της Γαλλίας, αν κάποιος δεν αποκαταστήσει άμεσα την κήλη του, μπορεί στο μέλλον να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες στην υγεία του. Συγκεκριμένα με το πέρασμα του χρόνου: Τα οποιαδήποτε συμπτώματα, όπως ο πόνος και η δυσφορία θα επιδεινωθούν, επηρεάζοντας την ποιότητα της ζωής του και τη δυνατότητα εργασίας του Η κήλη θα διευρύνεται με μεγάλη πιθανότητα αργότερα η αποκατάσταση της να εξελιχθεί σε σοβαρή και περίπλοκη χειρουργική επέμβαση ενδέχεται σε ποσοστό 5% να υπάρξει περίσφιξη (στραγγαλισμός και διάτρηση του έντερου με άμεσο κίνδυνο περιτονίτιδας), περίπτωση που απαιτεί επείγουσα χειρουργική επέμβαση ,όπου κι αν μπορεί να γίνει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή Η κήλη δεν γίνεται να θεραπευτεί από μόνη της ούτε να καλυτερέψει με την γυμναστική. είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διευρύνεται όλο και περισσότερο και μαζί μ’ αυτή θα μεγαλώνει και το πρόβλημα.

Απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση της κήλης... Λαπαροσκοπική αποκατάσταση «Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κήλης είναι ο χειρουργικός, αναφέρει ο Δρ. Αν. ξιάρχος. Και προσθέτει πως η εξέλιξη της χειρουργικής με την χρησιμοποίηση πλέγματος έχει μειώσει κατακόρυφα τις υποτροπές». Σύμφωνα με τους χειρουργούς η πραγματική επανάσταση στην αντιμετώπιση της κήλης έγινε τα τελευταία 20 χρόνια με την εφαρμογή της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης με χρήση πλέγματος. Κι αυτό γιατί το ποσοστό υποτροπής πλέον είναι κάτω του 2%, όταν η επέμβαση γίνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο χειρουργό. Μάλιστα τα αμέσως επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι η βασική τεχνική αντιμετώπιση της πάθησης. Συγκεκριμένα η λαπαροσκοπική αποκατάσταση της κήλης έχει σαφή πλεονεκτήματα έναντι του ανοιχτού χειρουργείου, όπως: Απουσία τομών Μηδαμινή απώλεια αίματος Ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία Μηδαμινά ποσοστά υποτροπής Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Πώς προκαλείται η κήλη Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κήλη προκαλείται όταν υπάρξει ρήξη στο κοιλιακό τοίχωμα και δημιουργηθεί οπή μέσω της οποίας βγαίνει προς τα έξω μέρος του εντέρου. Ο ασθενής νοιώθει μια διόγκωση, κάτι που βγαίνει και φουσκώνει προς τα έξω, όπως ακριβώς προβάλλει η σαμπρέλα μέσα από μια σχισμή στο λάστιχο. Αυτή η προβολή, που μπορεί να προκαλεί αίσθημα βάρους ή και πόνο, μπορεί να απειλήσει την υγεία του ασθενούς αν υποστεί περίσφιξη. Τότε η διάτρηση του εντέρου είναι προ των πυλών και ο κίνδυνος περιτονίτιδας υπαρκτός. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει άμεσα να χειρουργούνται οι κήλες.

Γιατροί και Κλινικές των Ιωαννίνων ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Φ. ΚΑΤΣΑΜΑΝΗ, M.Sc (Med.Sc)

Πτυχιούχος ΑεΙ • Μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή • Πανεπιστήμιο Γλασκώβης – Σκωτία. Member of Nutrition Society UK. Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. εξεΤΑΣΗ ΜεΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ • ΛΙΠΟΜεΤΡΗΣΗ • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛεΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙεΣ • εΓΚΥΜΟΣΥΝΗ • ΘΗΛΑΣΜΟΣ • ΠΑΘΗΣεΙΣ. Δευτέρα και Τετάρτη 10.00 έως 17.00. Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 10.00 έως 14.00 και 18.00 έως 21.00. Σάββατο με ραντεβού. Πυρσινέλλα 6 Ιωάννινα, τηλ. 26510-20210 και κιν. 6941-585838. Σε ειδικές περιπτώσεις επισκέψεις κατ’ οίκον, www.diaitologos.gr.

ΕΥΓΕΝΙΑ Η. ΠΕΤΡΙΔΗ

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Μεταβολισμό NUMESI-PARIS 7 • Φυσιολογικές Παθολογικές Καταστάσεις • Παχυσαρκία • Νευρική Ανορεξία • Παιδική - εφηβική Διατροφή • εγκυμοσύνη • Αθλητισμός. Φ. Τζαβέλλα 2 - Ιωάννινα - Τηλ. & Fax: 2651076211, Κιν.: 6984-046488 - e-mail: evipetridi@hotmail.com

Q ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΚENTΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ MAΛΛIOY XPIΣTINA

Εργοθεραπεία – Λογοθεραπεία – Ειδικό Παιδαγωγικό Δέχεται καθημερινά έναντι Αεροδρομίου Τηλ. κέντρου: 26510 63985 - κιν. 6937 814113 www.ergotherapia-ioannina.gr

Q ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ MSc

Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Μετεκπαιδευθείσα στην Θεραπευτική Εκπαιδευτική Ιππασία και στην Ιπποθεραπεία στο BadWildungen Γερμανίας • Απευθύνεται σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση, πολλαπλή σκλήρυνση, βλάβες νωτιαίου μυελού, ορθοπεδικές παθήσεις, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παθήσεις ΚΝΣ, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μυικές παθήσεις αλλά και σε άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο Down, υπερκινητικότητα, τύφλωση – κώφωση. εθνικής Αντίστασης 1, Κατσικάς Ιωαννίνων, Τηλ. 6936-892931

Q ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΤΟΛΗ - ΑΛΕΞΙΟΥ

Eιδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής και Ομιλίας. Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, Μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Λογοπεδικών και Φωνιάτρων Πυρσινέλλα 21, τηλ. γραφείου 2651020720, κινητό 6944-728974

ΕΛΕΑΝΝΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ, M.S., CCC-SLp

Πτυχιούχος Παν/μίου Βοστώνης, ΗΠΑ Master - Παθολογία Λόγου & Ομιλίας • ειδικός στις Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Σίτισης - Κατάποσης (Δυσφαγία) • Μέλος Αμερικάνικου (Α.S.H.A.) & Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών • Διδάσκουσα Σχολής Λογοθεραπείας ΤεΙ Ιωαννίνων. Δέχεται με ραντεβού. Χαρ. Τρικούπη 5, 1ος όροφος • Τηλ. 2651032467, κιν: 6978-777297 • e-mail: info@virvidaki.gr.

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Λογοθεραπεία - εργοθεραπεία - Ψυχολογική Στήριξη για παιδιά και ενήλικες ΜΑΡΙΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, M.Sc, MRCSLT, επιστημονική Υπεύθυνη Μετεκπαιδευθείσα στην Αγγλία, City University London ειδικός στις διαταραχές Λόγου, Φωνής, Ομιλίας και Κατάποσης. Κερκύρας 5, Ιωάννινα, τηλ. 2651067320, κιν. 6986180630. Δεκτά όλα τα ταμεία

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΩΛΗ

εκπαιδευθείσα στο pECS Γνώστης ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας • Μαθησιακές δυσκολίες • Δυσλεξία • Διαταραχές Φώνησης & Ροής της ομιλίας • Διάχυτες Αναπτυξιακές Δια/χές • Αυτισμός • εξελεκτικές Αρθρωτικές, Φωνολογικές και Γλωσσικές Δια/χές • Βαρηκοΐα - Κώφωση • Νοητική Υστέρηση • Νευρολογικές Παθήσεις • Σύνδρομα. Συνεδρίες κατ’ οίκον, κιν. 6944-558596

ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ρήνα Χριστιάνα-Λιβέρης Διονύσης • Πρόληψη-Διάγνωση-Αποκατάσταση Διαταραχών Λόγου-Ομιλίαςεπικοινωνίας & Κατάποσης (Δυσφαγία) σε παιδιά & ενήλικες (Αρθρωση, Μαθησιακές δυσκολίες, Τραυλισμός, Βαρηκοΐα - Κώφωση, Διάφορα Σύνδρομα, εγκεφαλικές βλάβες & αποκατάσταση έπειτα από ατύχημα). • εκπαιδευμένοι στη μέθοδο pecs. Μέλος Συλλόγου Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών ελλάδος. • Χρήση διαγνωστικών μέσων κατάλληλων για την έγκαιρη αξιολόγηση καθώς και επιστημονικού θεραπευτικού υλικού για τη σωστή αποκατάσταση. • Συμβουλευτική γονέων. • Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Χ. Κάτσαρη 31, Ιωάννινα, τηλ. 2651301832, κιν. 69550278606955869393

Q ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

ΓΚΑΖΙΑΝΗ Α. ΕΛΕΝΗ, ΜSc

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, MASTER ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

• ΠΡΟΤΥΠΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΧΕΝΑ-ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ DOc DEcOMPRESSION ενδείκνυται για παθήσεις: κήλες μεσοσπονδύλιων δίσκων, εκφυλισμένοι δίσκοι, κυκλοτερή προβολή δίσκων, λέπτυνση δίσκων, εκφυλισμένες αρθρικές επιφάνειες, οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΝΟΥ HILTERAPIA® Θεραπεία HILT®: ΝΕΑ θεραπευτική προσέγγιση του πόνου με τη θεραπεία HILT®(Υψηλής ενέργειας Θεραπεία Laser). Ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία, που εγγυάται βέλτιστα και μακροχρόνια αποτελέσματα από το πρώτο 15λεπτο της θεραπείας. Απευθύνεται στις περισσότερες επώδυνες καταστάσεις και αθλητικά τραύματα, όπως: οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία, παθολογίες αρθρώσεων, οστεοαρθρίτιδα γόνατος, διαστρέμματα, τενοντοπάθειες, κακώσεις μηνίσκων και συνδέσμων, μυϊκές θλάσεις, χονδροπάθειες κ.α. • ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΗΧΟΣ (επικονδυλίτιδα, τενοντώδεις ασβεστοποιήσεις, άκανθα πτέρνας, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τροχαντηρίτιδα κ.λ.) Χρησιμοποιούνται παράλληλα ηλεκτ/πεία, υπέρηχος, διαθερμία, μαγνητικά πεδία, CpM κ.α. Σύμβαση με όλα τα ταμεία • Ώρες λειτουργίας: 8.30-14.30 • Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνας 12 (δίπλα στην Αγροτική Τράπεζα Καλούτσιανης). Τηλ.:26510-24111, 6976493035

ΜΑΝΤΖΙOΣ Κ. ΘΕOΔΩΡOΣ

ΦΥΣΙΚOΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, Cert. MDT Μηχανική διάγνωση και θεραπεία οσφύος / αυχένα, μυοσκελετικών παθήσεων, μέθοδος McKENZiE. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 9-13.30 και 17.3021.00 (Σάββατο με ραντεβού), 28ης Οκτωβρίου 45, 1ος όροφος. Τηλ. 26510-38355 & κιν. 6932-158566 www.mckenziemdt.org

NΑΝΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΑΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

Σύγχρονοι μέθοδοι θεραπείας: • Αυχενικό Σύνδρομο • Οστεοαρθρίτιδα - Αρθρίτιδες • Οσφυαλγία - Ισχιαλγία • Ημικρανία • Μηνίσκοι - Κακώσεις Συνδέσμων • Διαστρέμματα - Θλάσεις • επικονδυλίτιδα • Κύφωση - Σκολίωση • Νευραλγίες - Παρέσεις - Παραλύσεις • Μεταγχειρητικές Δυσκαμψίες. Χρησιμοποιούνται: Ηλεκτροθεραπείες, Υπέρηχοι, Διαθερμίες, Laser, Ηλεκτρομαγνητικά πεδία, CpM, POWER PLATE (Όργανο σύγχρονης γυμναστικής). CΥBEX (ΝεΟ). DEEP OSCILLATION (ΝεΟ - μηχάνημα αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων). Φυσικοθεραπεία, Κινητική Αποκατάσταση. Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά: 09.00 - 14.30 & 16.30 21.00 Σάββατο κατόπιν ραντεβού Θεραπείες κατ’ οίκον. Βαλαωρίτου 4 (πλησίον Άλσους) Ιωάννινα Τηλ.: 26510-22338 Κιν.: 6945 593717

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΣΕΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ • Φυσικοθεραπείες • Ηλεκτροθεραπεία /

Laser / Υπέρηχοι • εξειδικευμένος σε αθλητικές κακώσεις • Θεραπεία με την μέθοδο pNF για νευρολογικές παθήσεις • Μυοχαλαρωτικά μασάζ • Fango Massage • Medical Hot Stone • Σύγχρονα όργανα για ευεργετική γυμναστική • ειδικά προγράμματα για μυϊκή ενδυνάμωση • Δευτέρα - Παρασκευή: 8.30 - 14.00 & 17.30 - 21.30 Μαρίκας Κοτοπούλη 64 (Ριζάρειος Πολιτεία - ισόγειο) Τηλ. - Fax: 26510-72120 - κιν. 6947456737

ΤΣΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φυσικοθεραπευτής - Καθ. Φυσικής Αγωγής Υπερσύγχρονο φυσικοθεραπευτικό κέντρο

Αντιμετωπίζονται άμεσα μυοσκελετικά προβλήματα και αποκατάσταση μεταχειρουργικών καταστάσεων: Όπως: Ολική αρθροπλαστική γόνατος - ισχύου • στροφέων ώμου • πρόσθιος χιαστός μηνίσκος • κατάγματα - διαστρέμματα - μεταταρσαλγίες (διόρθωση στάση σώματος κατόπιν ειδικών πάτων) • προβλήματα μέσης - αυχένα • επικονδυλίτιδες - τενοντίτιδες - περιαρθρίτιδες • θλάσεις • ημικρανίες • όλες οι νευρολογικές παθήσεις Θεραπείες κατ’ οίκον - Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ Καθημερινά: 9-1 και 5-9. Λαμπρίδου 9, ισόγειο. Τηλ.: 26510-42288 - email: pplateioannina@yahoo.gr

Q ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

ΛΑΠΠΑ Χ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ειδ. Αναλυτική κ’ Συστημική Παιδιών-Εφήβων-Ενηλίκων Δέχεται με ραντεβού, Χ. Τρικούπη 10, 1ος όροφος. Τηλ. επικοινωνίας 6986-701233

ΒΙΚΥ ΜΠΑΟΥΡΔΑ

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, MSc Υπ. Διδάκτωρ Πανεπ/μίου Ιωαννίνων • Aτομική συμβουλευτική σε παιδιά, εφή-

βους, ενήλικες • Συμβουλευτική σε οικογένειες γονείς και ζευγάρια • Διάγνωση και διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών • Οργάνωση και λειτουργία ομάδων Σχολών Γονέων 28ης Οκτωβρίου 17, Ιωάννινα (εντός στοάς, έναντι ΟΤε) Τηλ.: 6977-257640 και 26511-17750

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ (ΜΙΝΑ) ΜΠΡΟΥΜΟΥ

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, M.Sc. Ομάδες Σχολών Γονέων. Δέχεται με ραντεβού. 28ης Οκτωβρίου 19 (ισόγειο) (έναντι ΟΤε) Ιωάννινα. Τηλ.: 6938-900415. e-mail: broumou_mina@hotmail.gr

ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ

Σύμβουλος ζευγαριών - Συντονίστρια - εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων (εξελικτικό Σύστημα Μαρίας Χουρδάκη). Διαταραχές Άγχους, Πουλίτσα 3 κ’ Κουγκίου (πίσω από τα Δικαστήρια). Τηλ.: 6974-022088 e-mail: mercytime@gmail. com Δέχεται με ραντεβού


Σελ. 12η

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στο Σουλόπουλο 6 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 22 στρεμμάτων. Πληρ. τηλ.: 6941-461026 και 26510-45584. ΟΙΚ/12549 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 413 τ.μ. περιοχή Μέλανδρα με συντελεστή δόμησης 0,50. Πληρ. τηλ. 6938-919791 και 6936-569710. ΟΙΚ/12761 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1.100 τ.μ., με παλαιά πέτρινη διώροφη οικοδομή, στην Πλατανιά Ιωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6972-769665. ΟΙΚ/12779 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στα Σύβοτα Λευκάδας: α) Οικόπεδο 3.800 τ.μ. άρτιο και οικοδομίσιμο, βλέπει θάλασσα και απέχει 120 μ. από τη θάλασσα. Έχει νερό και ρεύμα. β) 11 στρέμματα (4.800 τ.μ. άρτιο και οικοδομίσιμο) 800 μέτρα από θάλασσα. Βλέπει θάλασσα και γ) 4 στρέμματα άρτιο οικοδομίσιμο βλέπει θάλασσα και απέχει 300 μ. Πληρ. τηλ. 26510-79450 και 6972647712. ΟΙΚ/13140

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ισόγειο κατάστημα 105 τ.μ. στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη. Πληρ. τηλ.: 26510-29768, ώρες καταστημάτων και 6944-298816

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 1) ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – ΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΡΟΣΟΨΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΒΕΡΩΦ, 1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ, 35 Μ2 ΚΑΙ 45 Μ2 2) ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΥΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΨΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 300 Μ2 ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6944-297472

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Στην Ελεούσα Ιωαννίνων α) αγροτεμάχιο (θέση Μύτικα) 2,5 στρέμματα και β) δύο αγροτεμάχια στον κάμπο της Ελεούσας 4,6 στρέμ. και 2,2 στρέμ. σε τιμή ευκαιρίας Πληρ. τηλ. 6942 - 240540

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 9,35 στρεμ. επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών με φάτσα 95 m, πριν από το Εμπορικό Πάρκο και τα ΕΠΙΠΛΑ ΠΑΠΠΑΣ. Πληροφ. τηλ.

6932-396397

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κτήμα εκτάσεως 11 στρεμ. εξ αδιαιρέτου ομαλό και τετραγωνισμένο στη θέση «Χατζήμπεη» δίπλα από το πολυκατάστημα «ΜΕΤΡΟ» και με άμεση πρόσβαση στην περιφερειακή οδό.

Πληροφορίες στα τηλ. 26510-49787 & 26510-25733

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων οικόπεδο 2.400 τ.μ., έτοιμο για οικοδόμηση. Πληρ. τηλ. 6979332679. ΟΙΚ/13144 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στον Κατσικά Ιωαννίνων, 430 τ.μ., με Σ.Δ. 0,6. Πληρ. τηλ. 6932-411406. ΟΙΚ/13181 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1.700 τ.μ. περίπου, άρτιο και οικοδομήσιμο, με παλιό πέτρινο σπίτι 68 τ.μ., σε κεντρικό δρόμο στον οικισμό Μολυβαδιά Σερβιανών Δήμου Δωδώνης. Πληρ. τηλ. 210-6026370 και 6977-478519. ΟΙΚ/13183

ΠΩΛOYNTAI διαμερίσματα, δυάρια, τριάρια, τεσσάρια, στην Eλεούσα Iωαννίνων. Πληρ. τηλ. 6944792801. AK/5962 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 80 τ.μ., 1ου ορόφου, στο κέντρο της πόλης, ανακαινισμένο, με πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 26510-66243. ΑΚ/12780 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μεζονέτα παραθαλάσσια στο Κανάλι Πρέβεζας στον οικισμό των γιατρών. Πληρ. τηλ. 6956-423686. ΑΚ/12894 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μεζονέτα (υπό κατασκευή) γωνιακή τριών επιπέδων 170 τ.μ. συμπεριλαμβανομένου του υπογείου, στα Καρδαμίτσια σε οικόπεδο αποκλειστικής χρήσης 200 τ.μ. Πληρ. 26510-71631 και 6944-736944. ΑΚ/13147

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΨΗΣΤΑΡΙΑ στο κέντρο της πόλης, λόγω αναχώρησης.

ΠΛΗΡ. ΤΗΛ.: 6942-279736

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ κοντά στο κέντρο της πόλης, πρόσφατα ανακαινισμένο, με εσωτερικό χώρο 110 τ.μ. και εξωτερικό κλειστό χώρο 55 τ.μ. Μόνο σοβαρές προτάσεις. - ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ και νάυλον κατεβατά.

Τηλ. επικοινωνίας: 6986-731841 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε τιμή ευκαιρίας, λόγω αναχωρήσεως, τρία ποτιστικά αγροκτήματα, 5,5 - 4,2 και 3,5 στρεμμάτων, στον κάμπο της Λαψίστας, κατάλληλα για πτηνοτροφεία. Πληροφορίες τηλ. 26510-25443.

Πωλούνται ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ – STUDIOS 27,5 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της οδού Ευεργετών περιοχή Αρχιμανδρειού - Ζωσιμαίας και 38 τ.μ στον 1o όροφο πολυκατοικίας με αποθήκη επί της παρόδου Καστρισόια πλησίον Ζωσιμαίας Σχολής

Πληρ. τηλ. 6974-498668 (Τεχνικό Γραφείο)

ENOIKIAZΟΝTAΙ: α) Διαμέρισμα 100 τ.μ. επί της οδού Βηλαρά 73, 2ος όροφος, ανακαινισμένο, με τζάκι. β) Κατάστημα 240 τ.μ. με πατάρι 100 τ.μ., που μπορεί να χωριστεί στα δύο, κατάλληλο για ΚΕΚ ή Φροντιστήριο, στην ΚΑ’ Φεβρουαρίου 11, στο Τζαμί Καλούτσιανης. γ) Κατάστημα 50 τ.μ. στην οδό Δημ. Χατζή 73. Πληρ. τηλ. 26510-29105, 26510-51629 και 6946-285823. EN/52 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα στην οδό Αγίας Μαρίνης 54, έναντι Πνευματικού Κέντρου, κοντά στην Λαϊκή Αγορά, 25 τ.μ., ισόγειο, 25 πατάρι, 25 υπόγειο, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ.: 26510-28050, κιν.: 6974-718390. ΕΝ/12450 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τριάρι, 1ος όροφος, Μητροπόλεως και Άννης Κομνηνής 4. Πληρ. τηλ.: 6943 404704, 26510 - 32626, 26510 27334. ΕΝ/12456 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 5 γραφεία στην οδό Ν. Ζέρβα 4-6, στο Β’ κτίριο, στον 1ο όροφο. Το ένα είναι 50 τ.μ. και τα άλλα 30 τ.μ. το καθένα. Ενοικιάζονται είτε μεμονωμένα είτε ως ενιαίος χώρος. Πληρ. τηλ. 6944-783076. ΕΝ/12886 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κεντρικό κατάστημα νεόκτιστο επί τις οδού Αβέρωφ 20 (πρώην ελληνική τράπεζα) 110 τ.μ. ισόγειο και 110 τ.μ. υπόγειο φωτισμένο, άπαντα με κλιματισμό και ιδιωτικό χώρο επί της οδού Αβέρωφ 40 τ.μ. Tηλ. 6944-297472. ΕΝ/12995

ENOIKIAZETAI

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μικρό μαγαζάκι στην Σιώζιου Κυπρίου 9 (ιστορικό κέντρο της πόλης). Πληρ. τηλ. 6932-797464. ΕΝ/12999 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 80 τ.μ. Ακαδημίας 3 (κέντρο), 1ος όροφος, 2 κρεββατοκάμαρες, λιβιγκρουμ, χωριστή κουζίνα, μπάνιο, κεντρική θέρμανση. Πληρ. τηλ. 26510-25665 και 6940557317. ΕΝ/13000 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στο κέντρο. Τηλ. ιδιοκτήτη 6945897799. ΕΝ/13006 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο δυάρια ισόγεια, σε νεόκτιστη οικοδομή, με αυλή και χώρο στάθμευσης, αυτονομία θέρμανσης, στην περιοχή Φιλοθέη, δίπλα από την Ίωνος Δραγούμη και κάτω από το Γ.Ν. «Χατζηκώστα». Πληρ. τηλ. 6948073022. ΕΝ/13012 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 95 τ.μ. στον πρώτο όροφο με αυτονομία θέρμανσης, boiler, αυλή, στα Καρδαμίτσια. Πληρ. τηλ. 6974 068431. ΕΝ/13062 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ δυάρι 40 τ.μ. στους Αμπελόκηπους, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 26510-71310 και 6936-743756. ΕΝ/13077 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα τριάρι, ΚΑ’ Φεβρουαρίου 158 και σε φοιτητές -τριες. Πληρ. τηλ. 2651078334 και 6984-924911. ΕΝ/13103 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ στον ΚΑΤΣΙΚΑ α) διαμέρισμα 80 τ.μ. με αυλή 40 τ.μ., στον 2ο όροφο, με αυτονομία θέρμανσης, χωρίς κοινόχρηστα, με κλειστό γκαράζ και β) γκαρσονιέρα 40 τ.μ., χωρίς κοινόχρηστα, με πάρκινγκ. Πληρ. τηλ. 6945-791078. ΕΝ/13120

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) Διαμέρισμα 90 τ.μ., διαμπερές, 2ος όροφος, μεγάλες βεράντες, αυτονομία θέρμανσης, πάρκινγκ και αποχέτευση με καινούργια θερμομονωτικά κουφώματα, παρκέ πατώματα, φρεσκοβαμμένο και β) Διαμέρισμα ισόγειο 90 τ.μ., αυτονομία θέρμανσης, θερμομονωτικά κουφώματα, πάρκινγκ και αποχέτευση, οδός ρήγα Φεραίου 30 Καρδαμίτσια, 600 μ. από το «Χατζηκώστα». Πληρ. 26510-75538 και 6948-699465. ΕΝ/13141 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ: α) Διαμέρισμα διομισάρι 46 τ.μ. υπερυψωμένο ισόγειο, με αυτονομία θέρμανσης και ΧΩΡΙΣ κοινόχρηστα Μεγ. Αλεξάνδρου 97. β) Γκαρσονιέρα 33 τ.μ. 1ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση και αποθήκη, Πίνδου 15 Αμπελόκηποι. Πληρ. τηλ. 26510-23055, 6946-486555 και 6936-230490. ΕΝ/13152 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ στο κέντρο της πόλης στην οδό Σουλίου 23α και Καραολή Δημητρίου 15, γωνία: α) δυάρι 70 τ.μ., καινούργιο, δύο ξεχωριστά δωμάτια με A/C και χωρίς κοινόχρηστα, προσφέρεται και για φοιτητές για συγκατοίκηση, β) δύο γκαρσονιέρες κανούργιες με A/C, η μία με 0τζάκι. Τηλ. 6944 332726, 6949 738650. ΕΝ/13161 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Ελεούσα επαγγελματική στέγη 150 τ.μ., ύψος 5 μέτρα και προαύλιο χώρο. Πληρ. τηλ. 26510 61216 και 62580. ΕΝ/13162

ENOIKIAZETAI

η επιχείρηση "ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ" στην οδό Στ.Νιάρχου 1, στα Ιωάννινα. Η επιχείρηση είναι εν ενεργεία, με πλήρη εξοπλισμό, έτοιμο πελατολόγιο και τζίρο. Λειτουργεί σε χώρο 200μ2 με αυλή 60μ2.

γραφείο 30 τ.μ. στην οδό Πυρσινέλλα 5, 3ος όροφος, με αιρκοντίσιον, WC με προθάλαμο, κατάλληλο και για συστέγαση. Πληρ. τηλ.: 26510-91864

στο κέντρο της πόλης οδός Αβέρωφ 10, διαμέρισμα 90 τ.μ., κατάλληλο και για Γραφεία. Πληρ. τηλ.: 6944-294404

6948-081589

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

6948-300348

ΝΤΟΥΜΠΑΪ

6 ημέρες

575 ευρώ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΡΩΜΗ ΠΡΑΓΑ

4 ημέρες 4 ημέρες 6 ημέρες

από 119 ευρώ από 205 ευρώ 345 ευρώ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

28ης Οκτωβρίου 17Α - απέναντι από τον ΟΤΕ (εντός Στοάς)

ENOIKIAZETAI γκαρσονιέρα 35 τ.μ. επί της οδού Μ. Μπότσαρη 13 Τηλ. 26510-71167

ENOIKIAZETAI επαγγελματική στέγη 99 τ.μ. στον 2ο όροφο κτιρίου της Κεντρικής Πλατείας (Πλατ. Δημοκρατίας 9), πλήρως ελεύθερη προς την πλατεία, το πάρκο και τη λίμνη, αλλά και διαμπερής προς πίσω άνετο ακάλυπτο χώρο. Πληρ. τηλ.: 26510-25733

6973-920039

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στη Δροσιά, με αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα. Πληρ. τηλ. 26510-46121 και 6973-547865. ΕΝ/13182 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 66 τ.μ., κεντρικά στην οδό Σπύρου Λάμπρου 11, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6974-891833. ΕΝ/13188 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ οροφοδιαμέρισμα 100 τ.μ. στην οδό Χρήστου Αδαμίδου (πάροδος Μεγ. Αλεξάνδρου) στον 1ο όροφο σε δυόροφη οικοδομή, με αυτόνομη θέρμανση, boiler, τζάκι, δύο λουτρά και αποθήκη εντός του διαμερίσματος. Πληρ. τηλ. 26510-29105, 6946285823. ΕΝ/13189 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Γραφεία - Ιατρεία με αυτονομία θέρμανσης, Χαρ. Τρικούπη 14. Πληρ. 26510 23007, 6932 033119. ΕΝ/13191 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 130 τ.μ., 2ου ορόφου, με αυτόνομη θέρμανση, 3 υπνοδωμάτια, αποθήκη, θέση πάρκιγκ. Τζαβέλλα 7 (κέντρο). Πληρ. τηλ. 26510-32300 και 6944-611113. ΕΝ/13210

κατάστημα κεντρικό, νεόκτιστο, επί της οδού Αβέρωφ, επιφάνειας 110 τ.μ. με υπόγειο φωτισμένο 110 τ.μ. Πληρ. τηλ.: 6944-297472

κατάστημα στην οδό Ιεράρχου Γερβασίου 49, συνέχεια της Μητροπόλεως (εκκλησίας). Ισόγειο 230 τ.μ., πατάρι 110 τ.μ., υπόγειο 84 τ.μ. (σύνολο 424 τ.μ.). Χώρος έμπροσθεν καταστήματος 90 τ.μ. (αποκλειστικά ιδιωτικός).

Πληρ. τηλ. 26510-23459 και 6942-050690

Οικοδομικές άδειες Μελέτες Επιβλέψεις

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΩΚ. ΜΠΑΝΤΙΑ πολιτικός μηχανικός τ.ε. κιν. 6979-228982

Τοπογραφικές αποτυπώσεις Οριοθετήσεις Χαρτογραφήσεις

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΣΩΚ. ΜΠΑΝΤΙΑ τοπογράφος μηχανικός τ.ε. κιν. 6979-228981

Δ/νση: Χρ. Κατσάρη 29 Ιωάννινα και Βασιλική Ιωαννίνων

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ! ΑΓΟΡΑ - ΕΝΕΧΥΡΟ ΧΡΥΣΩΝ & ΑΣΗΜΕΝΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ, ΛΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ (Με κρατική άδεια) Πληροφορίες κ. Βασίλης Πλατεία Δημοκρατίας και Γούναρη 2 (Έναντι ρολογιού) Τηλ. 6987-554105 και 2651-402097


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μεγάλο δυάρι, 60 τ.μ., 2ος όροφος, με μεγάλη βεράντα, αυτονομία θέρμανσης και θέση πάρκινγκ, οδός Δημ. Χατζή 23, Αμπελόκηποι. Πληρ. 6977 634813. ΕΝ/13213 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2 δωματίων, κουζίνα - μπάνιο, 1ος όροφος, κεντρική θέρμανση, aircondition, οδός Μ. Κοτοπούλη 46, Αμπελόκηποι. Τιμή 260 ευρώ. Πληρ. 6947120830. ΕΝ/13215 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 50 τ.μ., στον πρώτο όροφο, καινούργιας κατασκευής, με αυτονομία θέρμανσης, βεράντα, αποχέτευση, ιδιόκτητη αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας, επί της οδού Μακρυγιάννη 48 (πριν το Νοσοκομείο Χατζηκώστα). Το διαμέρισμα θα είναι διαθέσιμο από την 1η Απριλίου. Πληρ. τηλ. 6972-232820 και 6972-339158. ΕΝ/13216

ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα, ζητά εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Πληρ. 6941468400. ΖΗΤ/13172 ΖΗΤΕΙΤΑΙ φαρμακοποιός για συστέγαση σε φαρμακείο των Ιωαννίνων με σύγχρονο εξοπλισμό και σταθερό ύψος πωλήσεων. Λεπτομέρεις σε αυτοπρόσωπη συνάντηση. Τηλ. 6947-726123. ΖΗΤ/13178 ΖΗΤΕΙΤΑΙ πιτσαδόρος - μάγειρας για κεντρική πιτσαρία. Πληρ. τηλ. 6939-318611. ΖΗΤ/13184

Φαρμακευτική εταιρία ζητεί να προσλάβει με έδρα τα Ιωάννινα και περιοχή ευθύνης Ήπειρο και Κέρκυρα:

Πωλητή Φαρμακείων Ο/Η υποψήφιος πρέπει να έχει: -Ηλικία έως 40 ετών -Καλή γνώση Αγγλικών και Η/Υ -Τουλάχιστον 3ετής εμπειρία πωλήσεων σε Φαρμακεία -Προϋπηρεσία στην Ιατρική ενημέρωση θα εκτιμηθεί ως πρόσθετο προσόν -Δίπλωμα οδήγησης Παρακαλώ για αποστολή βιογραφικών (απαραίτητα με φωτογραφία) στην Τ.Θ. 7, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25, 45003 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σελ. 13η

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΕΤΑΙΡΙΑ ανταλλακτικών αυτοκινήτου, ζητεί νέο έως 20 ετών, με όρεξη για δουλειά, τελειόφοιτο λυκείου, κάτοχο διπλώματος αυτοκινήτου και μηχανής. Τηλ. επικ. 26410-46512. ΖΗΤ/13190 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων ζητά εργασία σε μικροβιολογικό εργαστήριο ή άλλο ιατρείο, κάτοχος ECDL, κάρτας ανεργίας και πτυχίο Αγγλικής γλώσσας. Πληρ. τηλ. 6982-911643. ΖΗΤ/13197 ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΑ με έδρα τη Φιλοθέη Άρτας, ζητούνται πτυχιούχοι ΑΕΙ Βιολόγοι - Χημικοί - Χημικοί Μηχανικοί. Απαραίτητη η άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας. Αποστολή βιογραφικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση xilogian@otenet.gr. ΖΗΤ/13202 ΖΗΤΕΙΤΑΙ άτομο για επιχείρηση εφευρέσεις. Πληρ. 6983 010697. ΖΗΤ/13203 ΖΗΤΕΙΤΑΙ από Λογιστικό γραφείο άτομο για μισθοδοσία επιχειρήσεων. Απαιτείται πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ και σχετική προϋπηρεσία. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 6937-403090. ΖΗΤ/13206 ΖΗΤΕΙΤΑΙ άτομο, κορίτσι ή αγόρι, για ντελίβερι, από καφετέρια, με μηχανάκι, στους Αμπελόκηπους. Πληρ. τηλ. 26510-28441. ΖΗΤ/13209

Η εταιρία στρωμάτων

DIMSTEL ζητά άνδρα ηλικίας 20-30 ετών για εργασία. Τα βιογραφικά να αποσταλούν στο e-mail: HR@dimstel.gr

Eπισκευάζονται παλιά ρολλά και συναρμολογούνται παντός είδους έπιπλα (ντουλάπια, ντουλάπες, κουζίνες), τοποθέτηση πατωμάτων laminate και αναπαλαίωση επίπλων.

Πληροφορίες - τηλέφωνα: 26510-37415 και 6977-508049 κ. Κώστας

ΖΗΤΕΙΤΑΙ έμπειρος μάγειρας - ψήστης (γνώστης σούβλας) με προϋπηρεσία και βιογραφικό. Πληρ. τηλ. 6972-609666. ΖΗΤ/13211 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για εργασία σε μεζεδοπωλείο, για σέρβις-κουζίνα. Τηλ. 6948411294. ΖΗΤ/13212 ΖΗΤΕΙΤΑΙ νέος-α έως 25 ετών με ευχάριστο παρουσιαστικό και καλή επικοινωνία με τα μικρά παιδιά για part-time απασχόληση, μόνο τα Σαββατοκύριακα, ως διασκεδαστής-στρια σε παιδικά πάρτυ στην περιοχή των Ιωαννίνων. Πληρ. τηλ. 26510-49106 και 6971900239. ΖΗΤ/13214 ΖΗΤΕΙΤΑΙ υπεύθυνη καταστήματος και πωλήτρια για κατάστημα γυναικείων ρούχων, για full time & part time αντίστοιχα, με γνώσεις υπολογιστή, αγγλικών και styling. Υποβολή βιογραφικών: johnpanouso@yahoo.gr ΖΗΤ/13217

ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά εργασία ως οικιακή βοηθός ή να φροντίζει ηλικιωμένα άτομα. Πληρ. τηλ. 6946-359511. ΖΗΤ/13218

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ!! Με αγορά ή ενέχυρο χρυσών, ασημένιων κοσμημάτων, νομισμάτων, λιρών και άλλων πολύτιμων. Φύλαξη με ασφάλεια σε τραπεζική θυρίδα (με κρατική άδεια). Ξεχασμένα χρυσαφικά στο συρτάρι; Εκμεταλλευτείτε το άμεσα. Πληρ. κ. Βασίλης, 6987-554105 και 2651402097. ΔΙΑ/12043 ΠΩΛΕΙΤΑΙ άδεια ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΠΑΠ σε κεντρικό σημείο της πόλης (χωρίς οικονομικά βάρη προς τρίτους). Πληρ. τηλ. 6944415047. ΔΙΑ/12792 ΠΩΛΕΙΤΑΙ επιχείρηση video club με πλήρη εξοπλισμό και έτοιμο πελατολόγιο. Πληρ. τηλ. 6978877093. ΔΙΑ/12928

ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΡΟΥΧΩΝ ΖΗΤΕΙ Πωλήτριες με εμπειρία στην Παιδική - Γυναικεία και Ανδρική Ένδυση Απαραίτηση η γνώση Αγγλικών και Η/Υ. Κατάθεση Βιογραφικών στο υπό ανακαίνιση κατάστημα Χαρ. Τρικούπη 6, Ιωάννινα, ώρες 11.00 έως 13.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Υπεύθυνος κ. Δημήτρης.

Η εταιρία Δ. Ζιώγας Διαφημιστική Ζητά να προσλάβει εξωτερικό πωλητή-τρια. Ο/Η πρέπει να έχει: • Ευχέρεια λόγου και επικοινωνίας • Δίπλωμα και εμπειρία οδήγησης Προϋπηρεσία στο χώρο της πώλησης θα ληφθεί υπ’όψην.

Βιογραφικά παραλαμβάνονται καθημερινά 12 π.μ. έως 14 μ.μ. Τηλ. επικοινωνίας: 26510-94094.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ φαρμακοποιός για συστέγαση σε φαρμακείο των Ιωαννίνων με σύγχρονο εξοπλισμό και σταθερό ύψος πωλήσεων. Λεπτομέρεις σε αυτοπρόσωπη συνάντηση. Τηλ. 6947-726123. ΔΙΑ/13177 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΧΥΡΟ στην πόλη των Τρικάλων. Πληρ. τηλ. 2431029085. ΔΙΑ/13187 ΠΩΛΕΙΤΑΙ η επιχείρηση καφέ μπαρ «ΜΕΖΖΟ» στο κέντρο της πόλης (Δωδώνης 31). Πληρ. τηλ. 6934-205820. ΔΙΑ/13201

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ φιλόλογος με ειδίκευση στη νοηματική γλώσσα και σε μαθησιακές δυσκολίες, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου. Υπεύθυνη προετοιμασία. Τιμές προσιτές. Πληρ.: 695-6994367. ΜΑΘ/12318 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ με μεταπτυχιακές σπουδές και εμπειρία, παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ και φοιτητές. Παρέχεται δωρεάν έντυπο υλικό. Πληρ. τηλ. 6936 212675. ΜΑΘ/13158

Δασκάλα (αριστούχος

απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης & κάτοχος Proficiency) παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού όλων των επιπέδων, κάνοντας χρήση νέων τεχνολογιών εναλλακτικά, με συνέπεια, εργατικότητα & υπευθυνότητα. Τιμές οικονομικής κρίσης!

Τηλέφωνο: 6974-387500

Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας απόφοιτος ΑΠΘ παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές.

Τηλ. 6976-076669

ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ με μεγάλη εμπειρία σε εκπαίδευση, βιομηχανική παραγωγή, διαχείριση έργου και διασφάλιση ποιότητας, παραδίδει μαθήματα ΧΗΜΕΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ. Πληρ. 6972085205. ΜΑΘ/13192 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικής Φιλολογίας με εικοσαετή φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει μαθήματα Αγγλικών με τα πιο σύγχρονα μέσα διδασκαλίας. Προετοιμασία για πτυχία Lower, Advanced, Proficiency. Πληρ. 6947750258. ΜΑΘ/13193 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Παιδαγωγικού και κάτοχος διπλώματος πιάνου παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού και αναλαμβάνει τη φύλαξη μικρών παιδιών. Πληρ. τηλ. 6977-745227. ΜΑΘ/13195 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πιάνου παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον, σε πολύ καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 6972713912. ΜΑΘ/13207

ΠΩΛΕΙΤΑΙ POLO CLASSIC. Τιμή κρίσης. Πληρ. τηλ. 6942-508746. ΑΥΤ/13185

ΦΥΣΙΚΟΣ με μεταπτυχιακό στη Διδακτική της Φυσικής παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τηλ. 6974759754

Καθηγήτρια Αγγλικών με πολυετή φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6947-418115 & 26510-30509

ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ MANAGER - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓIA ΚΑΛΥΨΗ MONIMHΣ ΘΕΣΗΣ (ΑΝΔΡΑΣ ή ΓΥΝΑΙΚΑ) ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: • ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΑΛΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ. • ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΕΤH • ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 55 ΕΤΩΝ • ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΑΓΓΛΙΚΑ) • ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (OFFICE) • ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΟΛΟΣΩΜΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ E MAIL: career@auditae.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ! AKHΣ PENTZEΠHΣ υ ες τ ο ο ιτ υχί ν δυ ις επ Για τ ΤΤΟ έγινα Τ1 ΑΝ Ο στο Λ πές στον μ εκπο

ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Για τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η οικογένεια Ρεντζέπη από το 1950 έχει δημιουργήσει το πανίσχυρο ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ φέρνοντας την ευτυχία σε χιλιάδες ανθρώπους. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ο Διάσημος Μελλοντολόγος επισκέπτεται τα Ιωάννινα και δέχεται προσωπικά ραντεβού.

Τηλ. Επικ.: 6932-973197 Γραφείο Αθηνών: 210-8813945 www.rentzepis.gr


Σελ. 14η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

¯ από 1η σελ.

T Ο T ΡΙΤΟ Μ ΑΤΙ

και ίσως νωρίτερα απ’ ότι υποονομάζεται πολίλογίζεται και η Ιστορία θα κρίνει της. Φορείς όμως αν «τα έδωσε όλα» ή όχι και πότης πολιτικής δράσης είναι τα σο πέτυχε στην αποστολή του. πολιτικά κόμματα που διακρίνοΣίγουρα έχει δώσει σε αυτόν τον νται σε κόμματα αρχών και κόμρόλο πολλά παραπάνω από αυματα προσώπων, δεν εκφράτά που περίμεναν οι περισσότεζουν ολόκληρη την κοινωνία αλροι. Πιστεύω όμως ότι έχει έλθει λά ένα κομμάτι αυτής, το η ώρα να είμεθα, ως πολίτες, καθένα τους ξεκινά από ορισμέπιο αυστηροί με όποιον διεκδινη κοινωνική και πολιτική ιδεοτην θέση να κυβερνήσει τη λογία αναφερομένη κυρίως στον Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ κεί χώρα, να μη ψηφίζουμε ως τιτρόπο οργάνωσης της οικονομωροί και προ παντώς να μη μίας, γι’ αυτό και τα ονομάζουμε φιλελεύθερα, σοσιαλιστικά, κομμουνιστικά θέσεις στοιχειώδους ευθύνης. Παρ’ όλα αυ- «πουλάμε» την ψήφο μας για ένα διορισμό κ.ο.κ. κόμματα, επιδιώκοντα την άνοδό τά επιμένουν κάποιοι να ασχολούνται μόνο στο Δημόσιο. Να θέτουμε, παντού και πάμε επικοινωνιακά παιχνίδια. «Δεν στα είπα ντοτε, το ατομικό συμφέρον, κάτω από το τους στην εξουσία. μου, πως θα με στηρίξει η Χ εφη- συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Εμπιαγαπητέ Με την πολιτική δράση και τους πολιτικούς θεσμούς ασχολείται όχι μόνο η Πολιτι- μερίδα και το τάδε κανάλι», «εντάξει μου εί- στευθήκαμε στο παρελθόν ανθρώπους κή Επιστήμη (ή Πολιτειολογία) αλλά και η πε ο Ψ μεγαλοεπιχειρηματίας ότι θα με βοη- που δεν είχαν κολλήσει ένα ένσημο και δεν Πολιτική Κοινωνιολογία, καθώς και η Πολι- θήσει», «προχώρα μου είπε ο πρόεδρος της είχαν νιώσει ποτέ τον κίνδυνο της απόλυτική Φιλοσοφία με αποτέλεσμα, άλλοι μεν Ω συνδικαλιστικής ηγεσίας», είναι ορισμένα σης. Θεωρήσαμε ότι τα φυλλάδια με τα ωραία γραφήματα και τα «παχιά λόνα θεωρούν την πολιτική σαν τέχνη και από τα αποφθέγματα που ακούς από δήγια» ήταν επαρκή κυβερνητικά σχέδια. εξορθολογισμένη δράση, άλλοι σαν Μην την πατήσουμε ξανά, γιατί τα σκόπιμη και ιδιοτελή δράση και άλλοι πράγματα είναι πολύ – πολύ σοβαρά σαν έκφραση δύναμης. Η πολιτική και γιατί κατά τον Μένανδρον «το δις όμως σαν σκοπιμότητα και ιδιοτελής εξαμαρτείν τ’ αυτόν, ουκ ανδρός σοδράση περιέχει, αναμφίβολα, μέσα φού» (το να υποπέσει κανείς δύο φοτης και τον δόλο, άρα δεν έχει καμία ρές στο ίδιο σφάλμα δεν χαρακτηρίζει σχέση με την ηθική. Πολύ περισσότεάνδρα σοφό). ρο δεν έχει σχέση με την ηθική όταν εκδηλώνεται σαν δύναμη ή όταν χρησιΔυστυχώς η πολιτική τάξη της Ελλάμοποιεί βία και δη της μορφής του δας φαίνεται να στερείται το ένστικτο Υπαρκτού Σοσιαλισμού. της επιβίωσης που θα το οδηγούσε σε Πέραν των ανωτέρω η πολιτική θα μια στοιχειώδη συνεννόηση ώστε να πρέπει να σέβεται την ελευθερία του διαφύγουμε από την παγίδα της κρίεκφράζεσθαι, τα ανθρώπινα δικαιώμασης. Οι αδυναμίες και η έλλειψη αυτοτα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. πεποίθησης της κυβέρνησης συναουν βαίν Ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταλα Θα ήθελα όμως να ρωτήσω έναν – έναν σπισμού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), καθώς και η γού ουρ όσους ονειρεύονται να γίνουν πρωθυ- πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του πρωθυπ εμμονική άρνηση των αντιπολιτευοπουργοί σ’ αυτήν την χώρα, αρχής γεμένων κομμάτων σε οποιαδήποτε μεσε μια διαλυμένη χώρα... νομένης από τον νεαρό Πρόεδρο του ταρρύθμιση, απέδειξαν ότι δεν έχουΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αν πρώτον, το με κουλτούρα συνεργασίας και συμβιβαέχουν σκεφθεί καλά και αν δεύτερον, είναι θεν σοβαρούς ανθρώπους. Και λοιπόν; σμού, ότι ο καθένας επιμένει στις δικές του αρκούντως προετοιμασμένοι με συγκεκρι- Άντε να βοηθήσουν ο Χ, ο Ψ ή ο Ω, μετά ποι- θέσεις και ας είναι αδιέξοδες, οπότε αναμένο σχέδιο και ακόμα πιο συγκεκριμένη ος θα κυβερνήσει τη χώρα μέσα σε αντίξοες δύεται το ερώτημα: Πώς γίνεται και οι πρωομάδα που θα το εκτελέσει. Δεν είναι λίγοι, συνθήκες; Τότε ο Χ, ο Ψ και ο Ω θα είναι ταγωνιστές της δημόσιας ζωής μας να αδυεν προκειμένω, οι ονειροπόλοι. Μερικοί νιώ- απέναντι αν δεν του κάνεις τα χατήρια νατούν να αντικρίσουν την πραγματικότηθουν αδικημένοι από την Ιστορία, άλλοι θέ- όπως έχει συμβεί πάντοτε στο παρελθόν. τα, ώστε να αντιμετωπίσουν μαζί τους Για να μην παρεξηγηθούμε. Το να αγα- άμεσους κινδύνους, θέτοντας την αντιπαλουν να πάρουν εκδίκηση για αδικίες που υπέστησαν οι… γονείς τους, άλλοι είναι πά κάποιος τη δόξα, την απόκτηση γοή- ράθεσή τους για λίγο στο περιθώριο; απλά ανώριμοι να πιστεύουν ότι και η πρω- τρου και φήμης, την ανάγκη συνεισφοράς Για πάνω από τρία χρόνια η πολιτική θυπουργία θα τους έλθει τόσο εύκολα όσο υπέρ του κοινωνικού συνόλου, είναι συνυ- διαμάχη αφορά το ψευδοδίλημμα: «Μνημότους ήλθαν και όλα τα υπόλοιπα στη ζωή φασμένα με την φύση του ανθρώπου, οπό- νιο ή αντι-Μνημόνιο;». Έτσι αποφύγαμε σοτους. Ελάχιστοι είναι όμως εκείνοι που κα- τε οι φιλοδοξίες όλων είναι θεμιτές. Αυτό βαρή συζήτηση για το τι σημαίνει η υποταλαβαίνουν πόσο δύσκολη είναι η δουλειά που εξοργίζει όμως είναι η επιπολαιότητα στήριξη ή μη των μεταρρυθμίσεων που του πρωθυπουργού σε μια διαλυμένη χώ- και η αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία χρειάζονται ώστε η Ελλάδα να καταστεί ρα, επιβεβαιώνοντας τοιουτοτρόπως την προετοιμάζονται όλοι, από πολύ δεξιά ως βιώσιμη, για να δούμε ποιοι είναι πράγματι πολύ αριστερά. Ένδοια επιτελών, παντελής υπέρ της προόδου και ποιοι επιμένουν να ιδιαιτερότητα της φυλής μας… Η άγνοια κινδύνου που επιδεικνύουν εί- απουσία σχεδιασμού, μεγάλα λόγια και τα- κρατούν τη χώρα στον βάλτο της αποτυναι εντυπωσιακή. Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε κτικισμοί της πλάκας. χίας. Πέρα από την σύγχυση περί ΜνημονίΓι’ αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας ου ουσιαστικότερος παράγοντας του πολινα αντιλαμβάνονται πως, για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες, μια μεγάλη στραβο- φταίμε και εμείς, βέβαια, πολίτες και μέσα τικού τέλματος είναι η νοοτροπία ότι δεν τιμονιά στο πηδάλιο της χώρας μπορεί να ενημέρωσης. Αποθεώνουμε την επικοινω- χρειάζεται να κάνουμε τίποτε για να σώέχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο νιακή μαεστρία και τον ελαφρολαϊκισμό και σουμε την Ελλάδα. Αντιθέτως, μπορούμε και τους ίδιους και σε μια τέτοια περίπτωση καταδικάζουμε «ελαφρά τη καρδία» και να… ερωτοτροπούμε με την καταστροφή, είναι δυνατό οι κομματικοί παρατρεχάμενοι κατ’ εξακολούθηση το γκρίζο, το σοβαρό, επειδή κάποιος θα την κάνει για εμάς. Παπου έμοιαζαν γίγαντες στα κομματικά γρα- το μελετημένο στυλ οιουδήποτε άλλου. ρακολουθώντας την επίμονη άγνοια της φεία να μοιάζουν νάνοι μόλις αναλάβουν Φαίνεται πως σήμερα πουλάει η «μαγκιά» πραγματικότητας και την αλαζονεία που και ο καλός χειρισμός της επικοινωνίας. επιδεικνύουν τα κόμματα της αντιπολίτευΈτσι όμως δεν οδη- σης σε συνδυασμό με την αγωνία όσων μεγούμεθα πουθενά. λών της Κυβέρνησης έχουν επαφή με τους ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο νυν Πρωθυ- δανειστές, είναι προφανές ότι η Ελλάδα είΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ πουργός Αντώνης ναι αφημένη στη μοίρα όσων δεν μπορούν ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡ/ΣΜΟΥ Σαμαράς θα φύγει να συνεννοηθούν μεταξύ τους, οπότε τις ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ από την εξουσία αποφάσεις θα τις πάρουν άλλοι… Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Να είμαστε πιο αυστηροί με όσους ζητούν την ψήφο μας!

ΤΜΗΜΑ: Δομών Περιβάλλοντος Αρ. Πρωτ.: 17498/1701

ΘΕΜΑ: Δημοσίευση (1) μίας Διακήρυξης Δημόσιας Σύμβασης Το κείμενο της Διακήρυξης έχει ως εξής: • Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου, διενεργεί ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ Τ.Δ, ΚΟΥΚΛΙΩΝ, ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ, ΡΙΑΧΟΒΟΥ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ, ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ», με προϋπολογισμό 624.000,00 ΕΥΡΩ. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) κατηγορία υδραυλικών ή ηλεκτρομηχανολογικών, με προϋπολογισμό 432.689,86 ΕΥΡΩ και β) κατηγορία ηλεκτρομηχανολογικών, με προϋπολογισμό 61.628,16 ΕΥΡΩ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα). Η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών και ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η 18-03-2014 και ώρα 10.00 π.μ. και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης, του άρθρου 6 του Ν. 3669/08. Τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού τα γραφεία της Δ/νσης Τεχν. Έργων, της Περιφέρειας Ηπείρου. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί: Α) ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.ΕΠ. που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, ήτοι τάξεις: α) 1η ή 2η τάξη, ανεξάρτητα από την έδρα τους ή στην 3η τάξη με έδρα το Νομό Ιωαννίνων, για έργα κατηγορίας ηλεκτρομηχανολογικών ή β) στην 1η ή 2η τάξη, ανεξάρτητα από την έδρα τους ή στην 3η τάξη με έδρα το Νομό Ιωαννίνων, για έργα κατηγορίας υδραυλικών και στην Α1 ή Α2 ή 1η τάξη ανεξάρτητα από τη έδρα τους για έργα κατηγορίας ηλεκτρομηχανολογικών, Β) αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι προερχόμενοι από κράτη της Ε. Ε. ή του Ε.Ο.Χ. ή του Π.Ο.Ε. που έχουν υπογράψει την Σ.Δ.Σ. ή που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν κυρωθεί με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου, στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών και είναι εγγεγραμμένοι και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του ΜΕΕΠ και Γ) αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι προερχόμενοι από τα ανωτέρω β' κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο. Οι εγγυήσεις συμμετοχής είναι 9.887,00 EYPΩ και δεν γίνονται δεκτές αν έχουν χρόνο ισχύος μικρότερο των επτά (7) μηνών από την ημερομηνία δημοπράτησης. Το χρονικό διάστημα δέσμευσης για την προσφορά είναι έξι (6) μήνες από την ημερομηνία υποβολής της. Η χρηματοδότηση είναι από το ΕΣΠΑ 2007 2013, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης «Ε.Τ.ΠΑ» μέσω του Ε.Π. «Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 -2013». Η πληρωμή θα γίνεται σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο υλοποίησης του έργου. Δύναται να χορηγηθεί προκαταβολή στον Ανάδοχο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν.3669/2008 (άρθρο 242 του Ν. 4072/2012 ΦΕΚ Α86). Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε διακόσιες σαράντα (240) ημέρες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για τη διακήρυξη δίνονται μέχρι τις 13-03-2014 στο τηλ.: 2651087401, FAX: 26510 87449, αρμόδιος υπάλληλος Κος: Μπακανιάρης Ε., στη Δ/νση Τεχνικών Έργων, της Περιφέρειας Ηπείρου, Πλατεία Πύρρου 1 - 452 21 - Ιωάννινα και τη διαδικτυακή διεύθυνση www.php.gov,gr. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου. Ιωάννινα 25-2-2014 Ο Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Περιφερειάρχης Ηπείρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. & ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Διδακτικού & Εκπ/κού εν γένει Προσωπικού Αριθ. Πρωτ.: 1506

Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο Τελούμε την Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014, 40νθήμερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της λατρευτής μας μητέρας, γιαγιάς, προγιαγιάς, αδελφής & θείας

ΟΛΓΑΣ χ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΛΑΖΟΥ Ετών 92 - Από Πύργο Κονίτσης Κατοίκου Ιωαννίνων Τα παιδιά: Χρήστος Λάζος, Ευθυμία Λάζου & Βασίλειος Τζιάλλας Τα εγγόνια: Αντιγόνη Τζιάλλα & Παναγιώτης Βρέτας, Γεώργιος Τζιάλλας Η δισεγγονή: Όλγα Τα αδέλφια: Λευκοθέα Οικονόμου, Γεωργία Τσαρτσάλη, Ευανθία Βαρδάκη Τα ανίψια - Οι λοιποί συγγενείς • Συλλυπητήρια θα δεχθούμε στην αίθουσα της εκκλησίας. Γραφεία Tελετών και Mνημοσύνων ΚΑΖΑΝΑΣ ΘΕΟΦΙΛ. - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΤ., KA’ Φεβρουαρίου 81 & 90 Iωάννινα, τηλ. 26510-20336, κιν. 6977-400472, 6972-097029

Ο Δήμος «ξέχασε» να τιμήσει Κουρούκλη, Πίκουλα, Πανίδη! ¯ από 1η σελ.

και Δημητρίου Πικιώνη Άμμος Μαρμάρων: Δημητρίου Κώτση (κάθετος στην Πετροπουλάκη) Νεοχωρόπουλο: Γεωργίου Σαββαντίδη και Νικηφόρου Βρετάκου. Λόφος Βελισσαρίου: Απολλωνίας Ζευγάρια: Λάμπρου Μάλαμα (μετονομασία της οδού Κ. Παλαμά) Σεισμόπληκτα: Ικαρίας.

Εύλογα ερωτήματα • Ας μας επιτραπούν τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Μασσαλά και την Γνωμοδοτική Επιτροπή (την πρόεδρο κ. Ευγενία Καλλιανέζου) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας: 1) Γιατί δεν τιμήθηκαν οι τέως Δήμαρχοι Ιωαννίνων Γεράσιμος Κουρούκλης και Αλέξανδρος Πίκουλας; Οι διακεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί (Εφέτες), προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες – και μάλιστα σε δύσκολες περιόδους) στην πόλη μας. Ο πρώτος εξ αυτών, ο Γεράσιμος Κουρούκλης, δεν αναφέρεται προφανώς εκ παραδρομής, στον πίνακα των διατελεσάντων Δημάρχων, ο οποίος είναι ανηρτημένος στην Κεντρική Αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου. 2) Γιατί αγνοήθηκε ο Δημοσθένης Πανίδης, ο οποίος προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην πόλη ως Δημοτικός Σύμβουλος σε τρεις περιόδους και ως δημοσιογράφος, εκδότης – διευθυντής της ημερήσιας εφημερίδας Ιωαννίνων «ΚΗΡΥΞ»; Γιατί δεν ελήφθησαν υπ’ όψη οι σχετικές προτάσεις; Θα δώσεις πειστική απάντηση ο κ. Βασ. Μασσαλάς και η κυρία Ευγενία Καλλιανέζου;

Με μεγάλη προσφορά Παραθέτουμε συνοπτικά στοιχεία των διατελεσάντων Δημάρχων Ιωαννίνων και του αείμνηστου Δημοσιογράφου Δημοσθένη Πανίδη. • ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ Γεννήθηκε στο Ληξούρι Κεφαλληνίας το 1897. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, εισήλθε στον δικαστικό κλάδο. Μετατέθηκε από την Άρτα στα Γιάννινα, ως Εφέτης. Ανέλαβε καθήκοντα «Υπηρεσιακού Δημάρχου» από 2 Σεπτεμβρίου 1950 έως 19 Μαΐου 1951. • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ Γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Δωρίδος το 1922. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, εισήλθε στον δικαστικό κλάδο. Υπηρέτησε στο Εφετείο Ιωαννίνων, ως Εφέτης. Διετέλεσε «Υπηρεσιακός Δήμαρχος», μετά την μεταπολίτευση και μέχρι τον Μάρτιο του 1975, που διενεργήθηκαν εκλογές. • ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΝΙΔΗΣ Γεννήθηκε στο Λάμποβο της Βορείου Ηπείρου το 1897. Εξέδωσε στα Γιάννινα την ημερήσια εφημερίδα «ΚΗΡΥΞ», την οποία κράτησε 55 ολόκληρα χρόνια. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος τις περιόδους 1945-46 και 1947-48, με Δήμαρχο τον Δημήτριο Βλαχλείδη και 1949-50 με Δημάρχους τους Δημήτριο Βλαχλείδη και Γεράσιμο Κουρούκλη. Όλη τη ζωή του υπήρξε ένας δυνατός «πυρετός» αγάπης προς τα Γιάννινα και τη δημοσιογραφία που αντικατοπτρίζονταν στον «ΚΗΡΥΚΑ».

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Μια μοναδική πρ του «ΠΡΩΙΝΟ οσφορά Υ ΛΟ ΓΟ Υ»

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ την πλήρωση θέσεων καθηγητών των Τμημάτων: α) Φυσικής, β) Διοίκησης Επιχειρήσεων και γ) Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (με έδρα το Αγρίνιο) του Πανεπιστημίου Πατρών. ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗΣ ΥΛΗΣ - Μία (1) θέση καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Φυσική των Υλικών με εφαρμογές στη Μικροηλεκτρονική (Πειραματική)». ΦΕΚ Δημοσίευσης: 86/24-1-2014 τ.Γ’ ΑΔΑ: ΒΙΨ1469Β7Θ-ΛΜΞ

Ευκαιρία για χειμερινές διακοπές στην Ελλάδα

ΣΧΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚAΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - Μία (1) θέση καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Διοίκηση Παραγωγής». ΦΕΚ Δημοσίευσης: 127/4-2-2014 τ.Γ’ ΑΔΑ: ΒΙΡΜ469Β7Θ-ΠΝ5 ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Μία (1) θέση καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Αξιολόγηση Επενδύσεων». ΦΕΚ Δημοσίευσης: 127/4-2-2014 τ.Γ’ ΑΔΑ: ΒΙΡΜ469Β7Θ-ΡΝ2 Λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τις ανωτέρω θέσεις είναι η 18-4-2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών (http://www.admin.upatras.gr) και για περισσότερες πληροφορίες στις Γραμματείες των Τμημάτων: α) Φυσικής: τηλ.: 2610-996072, 2610-996077, e-mail: secrphysics@upatras.gr, Ιστότοπος: www.physics.upatras.gr β) Διοίκησης Επιχειρήσεων: τηλ.: 2610-969974, 2610-997586, e-mail: secretar@upatras.gr, Ιστότοπος: www.bma.upatras.gr γ) Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων: τηλ.: 26410-74121, 26410-74109, e-mail: askepeta@upatras.gr, Ιστότοπος: www.deapt.upatras.gr Πάτρα 18-2-2014 Η ΑΣΚΟΥΣΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

• Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε όλη τη χώρα και μπορεί κάποιος να επιλέξει ανάμεσα σε καταλύματα 1, 2, 3 και 4 αστέρων (στην ιστοσελίδα www.kemen.gr ή στα τηλ. 6984-606358 και 6984629197). Αρχικά, ο «Π.Λ.» θα προσφέρει την ευκαιρία αυτή στους πρώτους 150 αναγνώστες του, που θα προσκομίσουν στα γραφεία της εφημερίδας (Φ. Τζαβέλλα 11) από 5 κουπόνια ο καθένας.

ειρά ηθεί σ ς... ρ η τ Θα ητα ρα ιότ προτε

Το «Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία του «Πρωινού Λόγου», προσκομίζοντας 5 κουπόνια από αυτά που δημοσιεύονται καθημερινά στη σελ. 1 Η οργάνωση του «Κοινωνικού Τουρισμού» γίνεται από την ΚΕΜΕΝ Ελλάς - Μαρία Κ. Χαλιορή (www.kemen.gr). Ο «Πρωινός Λόγος» δεν έχει καμιά ευθύνη για τη σχέση μεταξύ ξενοδοχείου-πελάτη-KEMEN Ελλάς, παρά μόνο για τη διάθεση των κουπονιών


ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

® Διαφέρουν κι ενδιαφέρουν... Λαθροκυνηγοί έπεσαν στη…φάκα που έστησαν για αγριογούρουνα! μέσων όπως η ¯ από 1η σελ. «φάκα» και η θηλιά, αποτελεί «πληγή» και προσβάλει σύσσωμη την κυνηγετική οικογένεια, γι’ αυτό και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά!

Τρεις στη… φάκα Στην… φάκα λοιπόν που είχαν στήσει για να πιάσουν αγριογούρουνα έπεσαν τρεις λαθροθήρες κοντά στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μετά από καλά στημένη επιχείρηση που οργάνωσαν θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε συνεργασία με αστυνομικούς της περιοχής. Οι «κυνηγοί» αποδείχθηκαν αδίστακτοι, αφού είχαν στήσει σε αγροτική περιοχή της Πέρδικας οκτώ θηλιές και μία «φάκα» για να παγιδεύσουν θηράματα. Μάλιστα, ως «δόλωμα» χρησιμοποίησαν εντόσθια ζώων και νεκρά κατσίκια (!) που είχαν αφήσει κοντά στις παγίδες, όμως τελικά έπεσαν οι ίδιοι στο δόκανο των Αρχών!

Δικογραφία και ανακριτής Θηροφύλακες και αστυνομικοί έπιασαν επ’ αυτοφώρω τρεις από τους τέσσερις λαθροθήρες που είχαν εντοπίσει, ενώ ο τέταρτος της παρέας διέφυγε της σύλληψης, έχει ταυτοποιηθεί όμως και αναζητείται. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη άσκηση θήρας, σε περίοδο κατά την οποία απαγορεύε-

Σελ. 15η

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ται το κυνήγι, καθώς επίσης και για την χρήση μη νόμιμων μέσων – εργαλείων, για την κάρπωση αγριόχοιρων. Κατασχέθηκαν οι θηλιές και η «φάκα», που είχαν στήσει, όπως και ένα κυνηγετικό όπλο που έφερε μαζί του ο ένας από τους συλληφθέντες. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ηγουμενίτσας, η οποία έδωσε εντολή, να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία των ανακρίσεων.

Η Κυνηγ/κή Ομοσπονδία Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό λαθροθηρίας στην περιοχή μας, το Δ.Σ. της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε ανακοίνωσή του εκφράζει για μία ακόμη φορά την αποφασιστικότητά του, όπως και της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυνηγετικού κόσμου, να παταχθεί το φαινόμενο της λαθροθηρίας, που αποτελεί «πληγή» για τη δραστηριότητα του κυνηγίου και προσβάλει σύσσωμη την κυνηγετική οικογένεια. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «η δράση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο και την ίδια μεθοδικότητα και καλούμε όσους έχουν κάποια σχετική πληροφορία για αντίστοιχα περιστατικά λαθροθηρίας, να απευθύνονται στην Ε’ ΚΟΗ και στους Θηροφύλακες, για να επιλαμβάνονται άμεσα και αποτελεσματικά».

Η ΔEKATH ΠΕΜΠΤΗ ΣEΛIΔA Eνδιαφέρουν και διαφέρουν !... ¯ από 1η σελ.

της χώρας χαρακτήρισε τη νέα Προγραμματική Περίοδο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης στον χαιρετισμό του, επισημαίνοντας την αλλαγή φιλοσοφίας που τη διακρίνει: «Για την ένταξη στο πρόγραμμα έργων στη νέα Προγραμματική Περίοδο πλέον απαιτούνται συνέργειες με βασικές κατευθύνσεις την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Δεν θα υπάρχουν τα έργα, όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Όλα είναι διαφορετικά. Ήδη έγινε μια προέγκριση ένταξης στη νέα Περίοδο 2014-2020, κατ' εξαίρεση για την Περιφέρεια Ηπείρου, για το έργο «Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου». Ήταν μια πρόταση που δουλεύτηκε και από το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες. Στη συγκεκριμένη πρόταση προβλέπεται αναστήλωση στα αρχαία θέατρα, υποδομές πρόσβασης σε αυτά, όπως η παράκαμψη της Εθνικής Οδού έξω από το αρχαίο θέατρο της Νικόπολης, αλλά μέσα στις συνέργειες προστίθενται και δράσεις του πρωτογενούς τομέα, όπου προβλέπεται και πώληση τοπικών προϊόντων. Αυτό θεωρήθηκε πρωτοπόρο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στα έργα περιβάλλοντος και αγροτικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της νέας Περιόδου 2014-2020, σημειώνοντας ό-

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ! τι: «με βάση τις κατευθύνσεις της νέας Περιόδου οι Δήμαρχοι θα δώσουν έμφαση σε έργα περιβάλλοντος, όπως βιολογικούς καθαρισμούς και αποχετεύσεις». Σε αυτά, όπως είπε, δεν περιλαμβάνεται το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, για το οποίο οι 13 Περιφερειάρχες πέτυχαν το 30% των πόρων του, να τους διαχειριστούν οι Περιφέρειες.

Η Τ. Καλογιάννη Η Αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Τ. Καλογιάννη ξεκίνησε την εισήγησή της λέγοντας ότι «οι κεντρικές πολιτικές επιλογές των τελευταίων ετών, ενώ περικλείονται από το πλαίσιο ενός πολύ σοβαρού μεταρρυθμιστικού προγράμματος, το οποίο ο τόπος βεβαίως και είχε ανάγκη, επισκιάστηκαν από άναρχα, επιπόλαια και αιφνιδιαστικά φορολογικά μέτρα, που επέφεραν την κοινά διαπιστωμένη σήμερα δυσβάσταχτη καθημερινότητα». Και σημείωσε ότι «ως Περιφερειακή Αρχή, προτιμήσαμε αντί για βαρύγδουπες εξαγγελίες, τη συστηματική και μεθοδική δουλειά», αναφερόμενη στους σταθμούς της προσπάθειας αυτής, που ήταν, σύμφωνα με την κ. Καλογιάννη: 1. Η ανάπτυξη μιας πρότυπης συστηματικής σχέσης με όλους τους Δήμους και τους φορείς της Ηπείρου, προωθώντας

ΦΙΛΙΟΣ ή ΜΠΕΓΚΑΣ; Την απάντηση θα δώσουν απευθείας οι δημότες! ναλάβει η Γραμματεία – με ομόφωνη απόφασή της μάλιστα- για πραγματοποίηση σήμερα της Ολομέλειας της παράταξης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιλογής του επικεφαλής της. ¯ από 1η σελ.

Στα …αζήτητα η δημοσκόπηση Τα πράγματα ωστόσο οδηγούνται σε νέες ατέρμονες διαδικασίες και σε αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Η αξιολόγηση που θα έκανε – υποτίθεται η Γραμματεία- πάει τώρα «περίπατο», ενώ στα «αζήτητα» φαίνεται να καταλήγει και η δημοσκόπηση, βάσει της οποίας – θεωρητικά – η παράταξη θα κατέληγε στην επιλογή του επικεφαλής της. Τελικά όχι μόνο δεν λαμβάνεται υπόψη, αλλά ούτε καν ανακοινώνεται στο σύνολό της, παρά το δημόσιο αίτημα του Θ. Μπέγκα, που θεωρεί ότι σκόπιμα γίνεται η απόκρυψή της, καθώς τα ποιοτικά στοιχεία ενισχύουν τη δική του υποψηφιότητα, έναντι αυτής του κ. Φίλιου.

Στις 5 Μαρτίου η Ολομέλεια Τα μέλη της Γραμματείας αποφάσισαν να εισηγηθούν στην Ολομέλεια, που ορίστηκε για την Τετάρτη 5 Μαρτίου – αν και πάλι δεν μετάθεση της ημερομηνίας- τη διεξαγωγή καθολικής ψηφοφορίας των δημοτών από τους εκλογικούς καταλόγους. Χαρακτηριστικό της δυστοκίας που υπάρχει και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί και

στους κόλπους της Γραμματείας, είναι το γεγονός ότι και οι δύο αποφάσεις (για ολομέλεια στις 5 Μαρτίου και για καθολική ψηφοφορία) πάρθηκαν κατά πλειοψηφία. Αυτό αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι οι διαδικασίες κινούνται βάσει του πλάνου που έχει θέσει σε εφαρμογή ο νυν Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, τον οποίο ευνοεί η καθυστέρηση που σημειώνεται και με δεδομένο ότι, ως ενεργεία δήμαρχος, ευνοείται σε επίπεδο προβολής αλλά και οργανωτικής δομής σε επίπεδο παράταξης. Η απόφαση μετάθεσης της ημερομηνίας σύγκλησης της Ολομέλειας της παράταξης, προκάλεσε την αντίδραση του Θωμά Μπέγκα, ο οποίος δήλωσε ότι δεν κατανοεί το αίτημα της αναβολής που υποβλήθηκε από την πλευρά του κ. Φίλιου, έσπευσε όμως να προσθέσειπροφανώς για να διασκεδάσει τα περί αποχώρησής του σε περίπτωση μη επιλογής του- ότι δεν χαρίζει σε κανέναν την παράταξη, χαιρετίζοντας παράλληλα την απόφαση για προσφυγή στους πολίτες. Βέβαια την ίδια ώρα στελέχη που κινούνται στο χώρο της Δημοτικής Αρχής, δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για την απόφαση ανοικτής εκλογής από όλους τους δημότες του νέου επικεφαλής της παράταξης, καθώς όπως σημείωναν στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα επικρατήσει εκείνος που έχει στα χέρια του τους μηχανισμούς που μπορούν να κινητοποιήσουν

ΣΤΟΥΣ

δημότες από όλους τους πολιτικούς χώρους. Και αυτός φαίνεται ότι είναι ο νυν Δήμαρχος Φ. Φίλιος.

Διχασμένοι και χωρΙσμένοι Από την άλλη σημείωναν, ότι ακόμη και αν Φίλιος- Μπέγκας, αποδεχτούν το όποιο αποτέλεσμα και παραμείνουν στην παράταξη, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, η συνεργασία τους θα είναι σχεδόν αδύνατη, με δεδομένο μάλιστα ότι η επικοινωνία τους σήμερα γίνεται με δημόσιες ανακοινώσεις και δηλώσεις. Παρά τους «όρκους» για την ενότητα της παράταξης και παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, είναι «κοινό μυστικό», ότι τόσο ο κ. Φίλιος, όσο και ο κ. Μπέγκας, έχουν ξεκινήσει τις επαφές τους και κλείνουν ήδη υποψήφιους συμβούλους, οι οποίοι ασφαλώς μετά την ολοκλήρωση των εσωπαραταξιακών διαδικασιών θα κληθούν να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις, τόσο των ιδίων, όσο και της παράταξης στην οποία ήδη εντάσσονται.

Ανοίγματα από Ν. Γκόντα Και ενώ στην «Ενότητα Πολιτών», οι ατέρμονες διαδικασίες συνεχίζονται, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», μεθοδικά συμπληρώνει, ημέρα με την ημέρα το ψηφοδέλτιό της. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της συνεργάτιδας μας Βίλιαν Στα-

ΑΛΛΟΥΣ

Ομιλία Χρ. Βούζα στην Αθήνα

Να δώσουμε έμφαση στην αναθέρμανση του αγροτικού τομέα • Με ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα, παρέα με ετεροδημότες άνοιξε την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για το Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Χρυσόστομος Βούζας. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πολιτικοί από το χώρο της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων. Στο πλαίσιό της έγινε η παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης αρχών και θέσεων καθώς και βασικών αξόνων του επικαιροποιημένου και κοστολογημένου σχεδίου παραγωγικής ανασύνταξης και κοινωνικής πρόνοιας της παράταξης για το Δήμο Ζίτσας. Ο Χρ. Βούζας κατά την ομιλία του έδωσε έμφαση στην αναθέρμανση του αγροτικού τομέα και στην τόνωση της πρωτογενούς παραγωγής μέσω δράσεων, παρεμβάσεων και στοχευμένων πολιτικών μέσω σχεδίασης και υλοποίησης προγραμμάτων προσέλκυσης και στήριξης νέων αγροτών!

σινού, που ακολουθεί, το ψηφοδέλτιο της παράταξης του Ν. Γκόντα, αναμένεται να είναι υπερκομματικό, καθώς στο πλευρό του τ. Δημάρχου, συμπαρατάσσονται πρόσωπα και από άλλους χώρους πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Ένα από αυτά είναι ο Οδυσσέας Τσαμπαλάς, που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ήταν υποψήφιος με τον Γιάννη Μελανίδη το 2006. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος μιλώντας στην Βίλιαν Στασινού λέγοντας πως στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν χρώματα στους συνδυασμούς και ο Νίκος Γκόντας είναι ο πλέον κατάλληλος να είναι Δήμαρχος. Εκτίμησε ακόμη ότι η υποψηφιότητα Γκόντα υπερέχει στα σημεία, καθώς έχει δώσει δείγματα γραφής στο παρελθόν με μεγάλο έργο στην πόλη και αυτό το έργο συγκρινόμενο με την επόμενη και σημερινή θητεία στο Δήμο θα αναδείξει τον καλύτερο. Της δήλωσης του κ. Οδυσσέα Τσαμπαλά, είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ματίνας Παππά, αθλήτριας Άρσης Βαρών, η οποία γνωστοποίησε την απόφασή της να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Νίκου Γκόντα, υπογραμμίζοντας ότι κατέληξε στην επιλογή αυτή, γιατί πιστεύει ότι το ψηφοδέλτιό του, «σε συνδυασμό με την εμπειρία του ίδιου, μπορεί να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας».

ΔΗΜΟΥΣ

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μόνο ο Δήμος Ζίτσας έχει στην κατοχή του περίπου 48 χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής αγροτικής γης, έκταση που θα μπορούσε να παραχωρηθεί για αξιοποίηση ακόμη και δωρεάν σε νέους αγρότες ή και υφιστάμενους παραγωγούς και μικροκαλλιεργητές. Ο κ. Βούζας μίλησε για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από την πλευρά του Δήμου σε τομείς της αποκαλούμενης «κοινωνικής οικονομίας» στηρίζοντας είτε συμμετοχικά είτε επιστημονικά σε καινοτόμα συνεταιριστικά σχήματα και ομάδες παραγωγών. Τόνισε πως «οι παραγωγοί του Δήμου της Ζίτσας και οι νέοι άνθρωποι έχουν τη θέληση και την επιμονή, την τόλμη και τη γνώση να δημιουργήσουν νέα ποιοτικά προϊόντα και σύγχρονες υπηρεσίες στηρίζοντας και την τοπική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη».

Ο Γ. Αργύρης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στα Βορ. Τζουμέρκα • Tην απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Βορ. Τζουμέρκων για προσωπικούς λόγους ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Αργύρης. «Μετά από πολύχρονη ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, για αρκετά χρόνια στην Κοινότητα του χωριού μου και τελευταία στο Δήμο Βορ. Τζουμέρκων, ανακοινώνω ότι δεν θα είμαι πάλι υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, για προσωπικούς λόγους», τονίζει ο κ. Αργύρης, ευχαριστώντας πρόσωπα και φορείς με τους οποίους συνεργάστηκε και τους συνδημότες του για τη στήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

την ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. 2. Η δημιουργία του ιστότοπου www.politis.gov.gr για την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. 3. Η επιλογή ως στρατηγικού στόχου της διαφύλαξης του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, επιδεικνύοντας συστηματική παραγωγική δραστηριότητα τόσο στην υλοποίηση έργων όσο και στον σχεδιασμό νέων υποδομών και λειτουργιών. 4. Η Διαχείριση των διατιθέμενων κονδυλίων των τρεχόντων χρηματοδοτικών μέσων, κατά τρόπο υπεύθυνο και εναρμονισμένο τόσο στις προδιαγραφές αυτών, όσο και στις ανάγκες του τόπου.

ντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους χαμηλής κατανάλωσης τεχνολογίας LED καθώς και σύστημα παρακολούθησης και τηλεδιαχείρισης της λειτουργίας του φωτισμού. • Την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου, τεκμηριωμένου και με μετρήσιμα προσδοκώμενα αποτελέσματα Επιχειρησιακού Προγράμματος, η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου επιχειρεί να αξιοποιήσει, με τα μέγιστα ανταποδοτικά οφέλη και περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα κοινοτικά κονδύλια της επερχόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020.

Οι στόχοι…

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου Γρηγόρης Σιαμόπουλος στην εισήγησή του τόνισε πως τη νέα Προγραμματική Περίοδο διέπει νέο όραμα, με στοχευμένες δράσεις και αποτελέσματα τόσο σε εθνικό, όσο και περιφερειακό επίπεδο. • Την προτεινόμενη στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης, που αποτελεί προϋπόθεση (αιρεσιμότητα) για την Περίοδο 2014-2020 ανέπτυξε ο Σύμβουλος Μελετητής Γ. Στρογγυλόπουλος.

Στη συνέχεια η κ. Καλογιάννη αναφέρθηκε στους στόχους του νέου προγράμματος, οι οποίοι συνοψίζονται: • Στην περαιτέρω ένταξη έργων για την προστασία του περιβάλλοντος συμβάλλοντας καταλυτικά στην οικιστική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος για το σύνολο της Περιφέρειας, με άμεση προτεραιότητα στα έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων των Δήμων Αμβρακικού, Φιλοθέης και Ζαλόγγου, οι μελέτες των οποίων βρίσκονται σε τελικό στάδιο. • Στην πρόσβαση της Περιφέρειας Ηπείρου σε φθηνή ενέργεια. Η Περιφέρεια απευθύνεται εγγράφως στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, διεκδικώντας άμεση πρόσβαση της Ηπείρου σε φθηνή ενέργεια, μέσω της αδειοδότησης και χρηματοδότησης για την εφαρμογή της τεχνολογίας συστήματος αποκεντρωμένης χρήσης CNG/LNG. • Στην ένταξη έργων στα πλαίσια της στρατηγικής της Μακρο - Περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου, με κύρια στόχευση την επίτευξη: της ανταγωνιστικότητας του παραγωγικού κλάδου των υδατοκαλλιεργειών, της ενίσχυσης του Τουριστικού Κλάδου και της προστασίας και ανάδειξης των οικοσυστημάτων μας. • Την ένταξη έργων στη Διευκόλυνση “Συνδέοντας την Ευρώπη”, στους τομείς των Μεταφορών, της Ενέργειας και των Τηλεπικοινωνιών. Η Περιφέρεια ήδη συγκρότησε πρόταση χρηματοδότησης κατάλληλων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1,46 δισ. ευρώ, την οποία και παρέδωσε στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn. • Τη χρηματοδότηση μελετών, μέσω του προγράμματος ELENA (European Local EΝergy Assistance) για σημαντικές δράσεις όπως: ▪ Εγκατάσταση Ηλεκτρικού Τραμ, σαν βιώσιμο μέσο μεταφοράς (στην Γραμμή Πανεπιστήμιο – Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – Βελισάριο – Κέντρο Πόλης - Μώλος και πρόβλεψη επέκτασης μέχρι το Αεροδρόμιο). ▪ Αντικατάσταση των υπαρχόντων παλαιωμένων και ενεργοβόρων πλωτών μεταφορικών μέσων της λίμνης Παμβώτιδας, με ηλεκτρικά και την επέκταση του δικτύου πλεύσης τους (με στάσεις πέραν του Μώλου και του Νησιού, στο Πέραμα και τη Λιμνοπούλα). ▪Επισκευή του δικτύου Δημόσιου Φωτισμού, με α-

Εισήγηση της Ε.Δ.Α.

Η παράταξη «Αύριο Για την Ήπειρο» Στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Διαβούλευσης ο επικεφαλής της παράταξης «Αύριο Για την Ήπειρο» Γιάννης Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι τα 300 εκατ. ευρώ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 θα μπορούσαν θεωρητικά να αποτελέσουν ένα χρηματοδοτικό εργαλείο. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε «χωρίς τον παράγοντα, που λέγεται «πολιτική αλλαγή» και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, η μοίρα και του νέου ΕΣΠΑ είναι προδιαγραμμένη. Θα είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των Τραπεζών, των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων, που είναι στενά συνδεδεμένα με πολιτικά συμφέροντα μέσα στα αστικά κόμματα εξουσίας. Είναι αναγκαίο να σπάσει η κατεστημένη μορφή διαχείρισης από τις δυνάμεις εκείνες που μοιράστηκαν την εξουσία και πρωταγωνίστησαν στα φαινόμενα διαπλοκής τις προηγούμενες δεκαετίες και να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο δημοκρατικού ελέγχου και συμμετοχής στον προγραμματισμό και στον απολογισμό. »Και τα συμπεράσματα αυτά ισχύουν απολύτως και για το κομμάτι, που πρόκειται να διαχειριστεί αυτοτελώς η Περιφέρεια Ηπείρου στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού της Προγράμματος, σε όλους τους στόχους, όπου προβλέπεται η διάθεση πόρων…». Παράλληλα, χαρακτήρισε την Επιτροπή Διαβούλευσης «διακοσμητικό σώμα για την εκφώνηση γενικόλογων αρχών, όπου κάθε φορέας βρίσκει την ευκαιρία να πει και τον καημό του αλλά ποσώς όλα αυτά μπορούν να συντεθούν».

Θα ζητήσουν επιστροφή χρημάτων από εκτελεσθέντα δημόσια έργα; ¯ από 1η σελ.

σφορές τους για τα δημόσια έργα. Προκλητικά από την απόφαση αυτή εξαιρούνται οι εταιρείες κατασκευής των μεγάλων έργων! Είναι τοις πάσι γνωστό – αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος – ότι οι μικρομεσαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις κάνουν σήμερα υπερπροσπάθειες για να επιβιώσουν και να σταθούν σε καιρούς πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης. Και είναι αυτές που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα έργα του νέου ΕΣΠΑ, που αυτά λέγεται ότι θα οδηγήσουν την χώρα στην ανάπτυξη. Ας σημειωθεί ότι έως τέλος Μαρτίου πρόκειται να λειτουργήσουν πλήρως δυο εργοτάξια της Ιόνιας Οδού στην Ήπειρο, στην περιοχή της Φιλιππιάδας και στο Επι-

σκοπικό Ιωαννίνων, έτσι ώστε να αρχίσει εντατικά η κατασκευή του μεγάλου αυτού οδικού άξονα, που θα απασχολήσει περίπου 4.000 εργαζόμενους. Σε υπεργολαβίες του έργου αυτού υπολόγιζαν και οι μικρομεσαίοι εργολάβοι δημοσίων έργων, οι οποίοι όμως εάν τελικά προχωρήσει η απόφαση για επιστροφή χρημάτων στο κράτος για έργα που εκτέλεσαν κατά το παρελθόν, θα γονατίσουν οικονομικά. Οι αρμόδιοι φορείς - και οι τοπικοί - οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, προκειμένου να βρεθεί η ανάλογη λύση, ώστε να επιβιώσουν όσες ακόμη μικρομεσαίες κατασκευαστικές επιχειρήσεις δημοσίων έργων αντέχουν και να μην οδηγηθούν στην καταστροφή.


Σελ. 16η

ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

O «ΠPΩΪNOΣ ΛOΓOΣ» στον παλμό των γεγονότων... ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:

Η Ε.Ε. ξέφυγε από το όραμα και τις επιδιώξεις των εμπνευστών της • Ποικίλα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με την ομιλία του προς το Σώμα της Ιεραρχίας, που ξεκίνησε χθες τις εργασίες της στο Συνοδικό Μέγαρο της Μονής Πετράκη. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει τη σημασία  της  υπέρβασης  των  προβλημάτων  που διχάζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία και τη διαφύλαξη της ενότητας της σε μια εποχή είναι αναγκαία  όσο  ποτέ  η  κοινή  μαρτυρία  των Ορθοδόξων.  «Η ενότητα των Ορθοδόξων, και κυρίως η πνευματικότητα πού πηγάζει από την ορθόδοξη διδασκαλία, προσφέρει σημαντικό μήνυμα και δείκτη πορείας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», τονίζει ο κ. Ιερώνυμος. Ταυτόχρονα ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην κρίση που πλήττει την Ευρώπη, κρίση αμφισβήτησης των αξιών και των παραδόσεων αλλά και κρίση αρχών αφού αυτά που πρεσβεύει σήμερα η Ε.Ε. απέχουν από το όραμα και τις επιδιώξεις των εμπνευστών και ιδρυτών της. Ιδιαίτερη  έμφαση  έδωσε  ο  Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος  στον  ρόλο  της Εκκλησίας στο σημερινό ευρωπαϊκό τοπίο.     

AΘΛ HTIKA Β’ Ερασιτεχνική

Η 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ • Διεξάγεται σήμερα (3.30 μ.μ.) η 26η αγωνιστική του πρώτου ομίλου στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία. Τα παιχνίδια: Πρωτόπαππα - Ασβεστοχώρι (Κατσικογιάννης), Βουνοπλαγιά  -  Δαβάκης  (Μάντζιος),  Αγρ.  Αστέρας  -  Ραφταναίοι  (Τασιούλας), Περίβλεπτος  -  Ανάργυροι  (Κατσουλίδης),  Αμπελόκηποι  -  Πωγωνάτος (Μπούμπας),  Ζωοδόχος  -  ΠΑΟ  Κόνιτσας  (Κατσανάκης),  Σταυράκι  -  Πεντέλη (Ντάρας), Κεφαλόβρυσο - Αγ. Μαρίνα (Σιαμέτης).

Ξεκινάει το Σάββατο

Νέα περίοδος μαθημάτων Ιστιοπλοΐας από τον Ι.Ο.Ι.

XIONOΔΡΟΜΙΑ

• Νέα περίοδο μαθημάτων  Ιστιοπλοΐας για  παιδιά  και  εφήβους  στη  λίμνη  θα πραγματοποιήσει  ο Ιστιοπλοϊκός  Όμιλος Ιωαννίνων.  Η  εαρινή περίοδος  αρχίζει  το Σάββατο, 1 Μαρτίου, ώρα  12 μ., στο  Λεμβαρχείο  αριθμ.  11  του  Ε.Α.Ν.Κ.Ι. (είσοδος  κλειστού  γυμναστηρίου του Ε.Α.Ν.Κ.Ι.), όπου θα γίνουν και οι εγγραφές των ενδιαφερομένων. 

Στα  μαθήματα  μπορούν  να  συμμετέχουν  παιδιά  ηλικίας από  6  έως  14  ετών καθώς και έφηβοι.  Η  εκπαίδευση  των παιδιών  και  των εφήβων γίνεται από έμπειρους  εκπαιδευτές,  και  χρησιμοποιούνται σκάφη τύπου Optimist που  είναι  ειδικά  σχεδιασμένα  για παιδιά  και  σκάφη  τύπου  Laser  για εφήβους. 

Επιτυχίες του ΕΟΣ Μετσόβου σε Πρωτ/μα Δρόμου Αντοχής

•  Σε  αντίξοες  καιρικές  και χιονοδρομικές  συνθήκες διεξήχθη  πρόσφατα  το  Πανελλήνιο πρωτάθλημα Δρόμου Αντοχής στις Πολιτσές Μετσόβου  χάρη  στη  θέληση  και  στην  αποφασιστικότητα  της  οργανωτικής  επιτροπής  και  των  αθλητών που  συμμετείχαν.  Αγωνιστικά,  ο  ΕΟΣ  Μετσόβου  πέτυχε τις  περισσότερες  νίκες  στις  κατηγορίες των αρρένων και ο ΕΟΣ Νάουσας  στις  κατηγορίες  των  θηλέων.  Στο  αγώνισμα  του  Σπριντ  ο Κλεάνθης Καραμίχας κέρδισε μάλλον εύκολα τον αγώνα (ΠΑΧ και διεθνή)  και  μαζί  με  τον  Γεώργιο

Παπάση ήταν  οι  νικητές  και  στο ομαδικό  σπριντ.  Ο  ίδιος  αθλητής ήταν και ο νικητής στην κατηγορία αντρών στα 10 χλμ. Στις γυναίκες η Μαρία Τσακίρη τους ΕΟΣ Δράμας δεν  είχε  ουσιαστικά  αντίπαλο  στα δύο αγωνίσματα σπριντ και 5 χλμ. Στο  ομαδικό  σπριντ  υπερίσχυσε  η ομάδα  του  ΕΟΣ  Νάουσας  με  τις Γεωργία Νιμπήτη και  Χαρίκλεια Τζουβάρα.  Η  Χρυσαυγή Τσουρέκα (ΜΕΤ) είχε δύο χάλκινα σε ισάριθμα  ατομικά  αγωνίσματα.  Στους Παίδες  ο  Νικόλαος Τσουρέκας (ΜΕΤ)  και  στους  Πανπαίδες  ο  Παναγιώτης Παπάσης (ΜΕΤ) ήταν οι μεγάλοι νικητές και στα τρία αγωνίσματα.

Μετάλλια για το Σπάρτακο σε αγώνες στη Θεσ/νίκη • Πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν αθλητές του Σπάρτακου Ιωαννίνων στους πρώτους διεθνείς αγώνες Judo της φετινής χρονιάς που διεξήχθησαν πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα,  στην  κατηγορία JUNIORS A  ο Ασίμ Σάλο πήρε το χάλκινο  μετάλλιο  και  ο  Γεώργιος Κατσανάκης κατέλαβε την πέμπτη θέση.  Στην  κατηγορία  JUNIORS  B ο  Έρβιν Σάλο κατέκτησε  το  ασημένιο  μετάλλιο.  Στην    κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ  Β  ο  Δημήτρης Καλογήρου πήρε  το  χρυσό  και  ανάλογη διάκριση πέτυχε ο Ευάγγελος Καλογήρου.  Τέλος,  στην  κατηγορία ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  Α  η  Θεοφανία Βασιλείου πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Μαύρη Ζώνη •  Την  Μαύρη  Ζώνη  στο  Τζούντο από την Ανώτατη Αρχή των πολεμικών τεχνών της Ιαπωνίας, γνωστή  με  την  ονομασία  Dai  Nippon Butoku  Kai  έλαβε  ο  παλαίμαχος πρωταθλητής  του  Σπάρτακου  Δημήτριος Μάντζιος στο πλαίσιο παραδοσιακής  τελετής.  Ο  σύλλογος είναι  ο  μοναδικός  πιστοποιημένος σε όλη την Ελλάδα με τη συγκεκριμένη ζώνη.

Όπως διαβεβαίωσε ο Διοικητής του Λ. Γεωργόπουλος

Σε ετοιμότητα το «Χατζηκώστα» για την αντιμετώπιση κρουσμάτων γρίπης Ένα από αυτά εισήχθη στην Εντατική…

• Στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων νοσηλεύονται κρούσματα γρίπης και μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του «Χατζηκώστα» Λάμπρος Γεωργόπουλος χθες στην εκπομπή «Βήμα στον Πολίτη» ένα από τα περιστατικά εισήχθη και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για υποδοχή και τυχόν άλλων κρουσμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Ελλείψεις εμβολίων… Στο  μεταξύ,  όπως  ήδη  έχει γράψει  ο  «Π.Λ.»,  σοβαρά  προβλήματα αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία των  Ιωαννίνων  και  κατ’  επέκταση όλοι οι  πολίτες, αφού δεν μπορούν να βρουν εύκολα τη δεύτερη δόση των  αντιγριπικών  εμβολίων.  Μάλιστα,  σε  πολλές  περιπτώσεις  δεν μπορεί να καλυφθεί η δόση και για τις ευπαθείς ομάδες.  O  Πρόεδρος  του  Φαρμακευτικού  Συλλόγου  Ιωαννίνων  Θεόδωρος  Ντούσκας,  υπογράμμισε  ότι  η ποσότητα των εμβολίων είναι μειωμένη κατά 30%, από αυτά που είχαν παραγγείλει  οι  φαρμακοποιοί  και «δεν υπάρχει πρόβλεψη να έρθουν». Κάλεσε, μάλιστα, τις ευπαθείς ομάδες να βρουν λύσεις με τους θεράποντες  ιατρούς,  ενώ  σημείωσε  ότι

Σε Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Γιάννενα

Εντοπίστηκαν οι δράστες κλοπών και διαρρήξεων

δεν  χρειάζεται  πανικός.  Την  ίδια ώρα συνάνθρωποί μας που ανήκουν στις  ευπαθείς  ομάδες  πληθυσμού διαμαρτύρονται  εντόνως  από  την αδυναμία  προμήθειας  εμβολίων, βάλλοντας κατά του Υπουργείου. 

Αναβάθμιση αιμοδυναμικού Παράλληλα,  ο  κ.  Γεωργόπουλος  ανακοίνωσε  στην  εκπομπή  ότι με την προμήθεια νέου αγγειογράφου  αξίας  περίπου  400.000  ευρώ, αναβαθμίζεται το αιμοδυναμικό κέντρο, το οποίο όμως θα κλείσει για ένα  περίπου  20ημερο,  ώστε  να εγκατασταθεί  το  νέο  μηχάνημα. Για όσο διάστημα το κέντρο παραμείνει κλειστό, οι ανάγκες θα καλυφθούν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών

Προς άρση η απαγόρευση δημοσκοπήσεων για τις εκλογές • Την άρση της απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων για τις εκλογές προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ανέφερε  ότι  τις  επόμενες  ημέρες  το υπουργείο  Εσωτερικών  θα  καταθέσει  νομοθετική ρύθμιση  για  την αλλαγή  του  τρόπου  εκλογής  των ευρωβουλευτών και  θα  φέρει  ρύθμιση,  με  την οποία  θα  άρει  την  απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων  που  ίσχυε  15  ημέρες  πριν

Από το αστυνοµικό δελτίο

από τις εκλογές. «Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο. Όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση, το Διαδίκτυο δεν είχε τη δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας, παραμονές των εκλογών, υποστήριζε ό,τι ήθελε, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει» είπε ο υπουργός Εσωτερικών. 

• Ένας 28χρονος Αλβανός, δύο Ρομά και ένας 61χρονος Έλληνας, είναι οι δράστες κλοπών και διαρρήξεων που έγιναν σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Γιάννενα. Όπως  προέκυψε  από  τις  εργαστηριακές έρευνες των αστυνομικών ο Αλβανός  ήταν  ο δράστης δύο διαρρήξεων  που  είχε κάνει πριν ένα περίπου χρόνο, στην Πέρδικα και στα Σύβοτα. Στην Πέρδικα,  από  σπίτι  58χρονης  αλλοδαπής είχε κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στα Σύβοτα διέρρηξε σπίτι 24χρονου, χωρίς όμως να βρει κάτι  να  τον…  ενθουσιάσει  για  να  το πάρει.  

Ρομά… σε δράση •  Η  παραβατικότητα  από  Ρομά,  απασχολεί  για  άλλη  μια  φορά τις αστυνομικές υπηρεσίες Πρέβεζας και Άρτας. Το τελευταίο κρούσμα,  έγινε  το  πρωί  της  Δευτέρας στο χωριό Σκιαδά, με τη συμμετοχή  τεσσάρων  συνολικά  Ρομά.  Οι δράστες εισήλθαν σε σπίτι 67χρονου  ημεδαπού,  από  τον  οποίο  πήραν 500 ευρώ και χρυσά νομίσματα, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε

Ι.Χ. αυτοκίνητο και διέφυγαν. Αργά το βράδυ αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος  (ΟΠΚΕ)  της  Άρτας,  εντόπισαν  στο  Κομπότι το  αυτοκίνητο  των Ρομά,  και  συνέβαλαν  τους  δύο  επιβαίνοντες  άνδρες, ηλικίας  27  και  19 χρόνων.  Οι  συλληφθέντες οδηγήθηκαν  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας,  ενώ  συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών τους και την εξέταση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Πορτοφολάς στο «Χατζηκώστα» • Το τρίτο περιστατικό κλοπής που περιλαμβάνει το χθεσινό αστυνομικό δελτίο, έχει να κάνει με την κλοπή  πορτοφολιού,  που  περιείχε προσωπικά αντικείμενα και χρήματα,  από θάλαμο του νοσοκομείου «Χατζηκώστα»  Ιωαννίνων.  Θύμα μια 47χρονη γυναίκα, και δράστης ένας 61χρονος Έλληνας.  Η ανακάλυψη του δράστη έγινε χθες τα ξημερώματα, ο οποίος και συνελήφθη. 

Σε ένα τετραήμερο, σ’ όλη την Ελλάδα

Βεβαιώθηκαν 13.939 τροχαίες παραβάσεις! • Σε 13.939 ανήλθαν οι παραβάσεις που βεβαίωσαν τα κλιμάκια ελέγχου της Τροχαίας σε όλη τη χώρα, κατά το τετραήμερο από 20 μέχρι 23 Φεβρουαρίου. Τη  «μερίδα  του  λέοντος» κατέχουν  οι  παραβάσεις  για υπερβολική  ταχύτητα,  που ανήλθαν  σε  2.068.    Επίσης 684 αυτοκίνητα βρέθηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφαλιστήρια  συμβόλαια,  ενώ  573 οδηγοί  μοτοποδηλάτων  κυκλοφορούσαν  χωρίς  κράνος.  Χωρίς  ζώνης ασφάλειας  εντοπίστηκαν  532  οδηγοί,  ενώ  άλλοι  496  οδηγούσαν  με  την επήρεια  οινοπνεύματος.  Από  τις  άλλες  παρεμβάσεις  ξεχωρίζουν  οι  269 παραβάσεις για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, οι 226 για φθαρμένα ελαστικά, ενώ 159 οδηγούσαν με άδεια ικανότητας οδήγησης. 

ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ; Με τον ΑΡΗ ΛΕΚΚΟ • Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Χρηστοβασίλης (φωτό) δεν προβληματιστεί ΣΟΒΑΡΑ απ’ όλα όσα διαδραματίστηκαν μετά τη λήξη του Κυριακάτικου αγώνα εις βάρος του, τότε είναι «καταδικασμένος» εν ευθέτω χρόνω να ξαναζήσει τον ίδιο «εφιάλτη», σε παρόμοια ή και μεγαλύτερη ένταση. Απ’ το καλοκαίρι και μετά η σχέση του με τους  φιλάθλους  βρίσκεται  διαρκώς  σε  «τεντωμένο  σχοινί»...  Όλα όσα έχουν συμβεί απλά ανάβουν ακόμη περισσότερο τη «φωτιά» σ’ ένα... καζάνι που βράζει και ήταν λογικό ότι κάποια στιγμή θα γίνονταν το «μπαμ»... Η  αποπομπή  Χριστόπουλου,  η  στέρηση αδειοδότησης, το «αστείο» Παντελίδη, οι μεταγραφές  που  δεν  έγιναν,  η  ιστορία  με  τον Ντε Βινσέντι, η πώληση Κολοβέτσιου, το «πάρε  -  δώσε»  με  τους  δανεικούς  απ’  τον  Ολυμπιακό, τα «ύποπτα» παιχνίδια, κλπ., ήταν γεγονότα  που  συνέβαλλαν  στη  «ρήξη»  μεταξύ των δύο πλευρών και κανένας δεν μπορεί να εκφραστεί με σιγουριά για τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει ένας εν δυνάμει «εμφύλιος» μέσα στην ομάδα... Όλα όσα έγιναν την Κυριακή με τις αποδοκιμασίες, τη συγκέντρωση του κόσμου έξω απ’ τ’ αποδυτήρια, την αποχώρηση του μεγαλομέτοχου με συνοδεία αστυνομικής δύναμης, κλπ., μας θυμίζουν καταστάσεις ΕΠΩΔΥΝΕΣ απ’ το «κακό» παρελθόν του ΠΑΣ, τις οποίες θέλουμε να ξεχάσουμε. Αν αμφιβάλει ο κ. Χρηστοβασίλης ας... ρωτήσει  πρώην  «συναδέλφους»  του  που  έβλεπαν τους αγώνες από παρακείμενες... ταρά-

τσες ή δεν εμφανίζονταν καν στο γήπεδο για  ν’  αποφύγουν  την  οργή  των  φιλάθλων.  Το θέμα λοιπόν είναι πώς θα ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ την επανάληψη τέτοιων φαινομένων που μόνο τιμητικά δεν χαρακτηρίζονται για την ιστορία του συλλόγου. Αν  δεν  αντιληφθεί  πρώτος  ο  μεγαλομέτοχος ότι δεν φταίει ο... γυαλός, αλλά ο ίδιος... αρμενίζει στραβά, τότε δύο τινά προβλέπονται. Ή θα παρακολουθεί τα παιχνίδια σε «κλοιό» από σεκιουριτάδες ή θα... ναυλώνει πούλμαν απ’ την Άρτα για να έρχεται κόσμος στο γήπεδο... Σε  καμία  περίπτωση  δεν  είναι  τυχαία  η  αγανάκτηση  των φιλάθλων,  αλλά  οι  «κολαούζοι»  που  περιβάλλουν  τον  κ. Χρηστοβασίλη  τον...  καθησυχάζουν  ότι  «δεν μας φτύνουν απλώς βρέχει»... Στο χέρι του είναι να «κόψει» αυτόν τον «συρφετό» που αποδεδειγμένα έχει βλάψει την ομάδα, όχι μία αλλά πολλές φορές. Άνθρωποι που έχουν συνδέσει τ’ όνομά τους με «μαύρες σελίδες» ή πάσης φύσεως ατασθαλίες γύρω απ’ τον ΠΑΣ, είναι ανεπίτρεπτο σήμερα να φέρουν τον τίτλο του «τιμητή των πάντων»... Δεν ξέρω αν το «παραμύθιασμα» που «φλομώσαν»  τον  πρόεδρο,  τον  έχει  κάνει  τόσο «απαθή»  σχετικά  με  τα  όσα  του  καταλογίζονται. Πάντως η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί είναι ότι άλλοι αποφασίζουν σε «γκρίζα δωμάτια» για τις τύχες του ντόπιου σωματείου. Σε όλους τους υπόλοιπους απλά κολλάνε την «ταμπέλα» του εχθρού, για να κάνουν εκείνοι απερίσπαστοι τη «δουλειά» τους... Να θυμάται όμως ο κ. Χρηστοβασίλης πως

«όποιος  σπέρνει  ανέμους,  θερίζει  θύελλες» και αν αγνοήσει, για μια ακόμη φορά, όσα έγιναν  την  Κυριακή  τότε  θα  είναι  σαν  να  βάζει μόνος του το κεφάλι στην γκιλοτίνα... Η υπομονή του κόσμου αρχίζει να στερεύει, ο «αναμορφωτής» Πετράκης είχε... σύντομη ημερομηνία λήξης και οι λίγοι που «ξεγελάστηκαν» απ’ τις τρεις νίκες τώρα καταλαβαίνουν όλο το σκηνικό που διαμορφώθηκε «αριστοτεχνικά» για να την «κάνει» ο Τσιώλης. Η  ιστορία  μας  έχει  αποδείξει πολλάκις ότι η μεγαλύτερη αιτία «συμφορών» ήταν οι συμβουλάτορες του εκάστοτε «βασιλιά»... Τώρα  μάλιστα  οι  τελευταίοι χρησιμοποιούν  τον...  όψιμο υποστηρικτή της ομάδας «τηλεδιαιτητή» Περικλή Βασιλάκη, ο οποίος είδε... τρία πέναλτι κόντρα στη Βέροια... Εμείς  θα  πούμε  τρία  πράγματα.  Πρώτον, αν έδιναν εναντίον του ΠΑΣ πέναλτι σαν κι αυτό της διεκδίκησης Γεωργιάδη - Ακόστα, θα είχαμε... βγει στην Εθνική Οδό να «καίμε λάστιχα»... Δεύτερον, θα δούμε τον κ. Βασιλάκη στο ματς με τον Ολυμπιακό με πόση ευκολία θα... βλέπει πέναλτι ή άλλες παραβάσεις υπέρ του ΠΑΣ... Τρίτον, τρία πέναλτι «διέκρινε» την Κυριακή ο «βασιλικότερος του Βασιλέως»... κος Βασιλάκης, όσα ακριβώς είχε «πνίξει» όντας διαιτητής σε μια απ’ τις θρυλικότερες «σφαγές» του ΠΑΣ μέσα στο Ζωσιμάδες την περίοδο 1985-86 στην ήττα 0-1 απ’ την ΑΕΚ, μαζί με δύο γκολ που είχε ακυρώσει. «Μπράβο» του αν λειτουργεί με «συμψηφιστική» νοοτροπία, όμως ας του πει κάποιος ότι δεν χρειαζόμαστε ούτε «μετά Χριστόν προφήτες», ούτε... Γιαννενάρχες της πεντάρας... Νισάφι πια...

26 02 2014pdf  

newspapers,articles

26 02 2014pdf  

newspapers,articles

Advertisement