Page 75

ovekovečilo te trenutke. Same su znale kako žele da se predstave. Sunce u kadru je napravilo potpuni ka-bum sa njima. Pritom je meni sunčeva energija sve što mi je potrebno. Ne moram da jedem, sve dok je Sunca. Tada sve ispliva iz mene. U tim momentima sam shvatila da sam i ja jebeno perfektna žena. Da više nemam problem da se skinem bilo gde, bilo kada. Zašto se žene oslobode toliko pred tobom, kako otkrivaš njihovu ženstvenost?

Zato što su sve žene sa kojima radim i koje želim da ovekovečim fotografijom zapravo moja refleksija. Sve žene sa kojima sam radila, sve te fotografije su zapravo ja. Vaše emocije, svi uhvaćeni kadrovi, to sam ja. Znači da sam ja zapravo ceo taj univerzum žena koje sam fotografisala. Nakon te spoznaje,

ti zapravo počneš da ceniš i voliš to što si žena i što postojiš. Naša utroba je sama srž zemlje, jako jezgro koje daje sve ostale refleksije. Žene su bića koja će uvek biti dominantna, šta god radile u životu. Nama samo može neko biti potčinjen ili biti deset lestvica iza nas. Ne postoji muškarac koji može da se nosi sa tim. Lajt motiv moje priče, koju još uvek gradim i koju ću nastaviti i ko zna gde ću stići, jeste rečenica koju sam čula od muža svoje bliske drugarice koja glasi: „Ja ako umrem, umreću od ljubavi prema tebi, ako to bude infarkt to će biti od ljubavi prema tebi.“ i odbijam da mislim da je to poseban slučaj. Verujem da je to ono što ženi treba i što ljudima treba. Ta vrsta iskrene, intenzivne ljubavi dve jedinke. Danas se vozim osamdesetčetvorkom, prevelika gužva, vruće je, moja anksioznost dolazi do potpunog izražaja.

Plezir magazin mart #43 2017  
Plezir magazin mart #43 2017  

Magazine devoted to fashion, art, design,music, film, lifestyle

Advertisement