Page 34

Ekologija

P

interest je jedna od najpopularnijih društvenih mreža današnjice. Preko 150 miliona aktivnih korisnika svakog mjeseca u prosjeku obavi ukupno dvije milijarde pretraga koristeći upravo ovu platformu. Imajući to u vidu, ne treba da nas čudi pojava da svi blogovi i portali koji žele da povećaju broj pregleda svojih sadržaja sve više prilagođavaju svoje sadržaje Pinterestu. Ova dopadljiva i pregledna mreža stavlja fotografije u prvi plan. One su uglavnom propraćene kratkim opisom u kojem je naznačen sajt sa kojeg je fotografija preuzeta. Ukoliko vam se neka objava dopadne, od pronalaženja izvora kompletnog originalnog sadržaja dijeli vas samo jedan klik. Na Zapadu, on je glavni saveznik ljudi kada je u pitanju sastavljanje lista za trgovinu i pronalaženje ideja za „uradi sam“ projekte. Kako Pinterest nije među najpopularnijim društvenim mrežama na našim prostorima, odlučili smo da vam je približimo i to iz ugla „eco-friendly“ načina življenja.

Kako Pinterest može pomoći sa eco-friendly načinom života? Jedan od osnovnih postulata zdravog življenja je: „redukuj, ponovo koristi, recikliraj“. Pinterest vam može pomoći da se bolje upoznate sa svakim od njegovih elemenata. U mnoštvu fotografija kućnih ljubimaca, holivudskih zvijezda i citata poznatih, na ovoj platformi se kriju pravi biseri lako primjenljivih savjeta i projekata. Naići ćete na pregršt grafika, tabela i sličica sa objašnjenjima kako da svedete na minimum konzumaciju preparata loših po planetu, ali i konzumaciju samu po sebi. Dobićete inspiraciju za to kako da nađete novu namjenu stvarima koje već imate u domaćinstvu. Naučićete originalne načine za recikliranje proizvoda koji samo sjede u vašem domu, bez ikakve funkcije, čekajući da budu upotrijebljeni ili odbačeni. 34 l mart

Prilagođavanjem sopstvenih navika „eco-friendly“ principima pomoći ćete da manje otpada završi na deponiji pored lokalnog parka, na plaži ili pokraj rijeke. Predviđa se da će uskoro u okeanu biti više plastike nego živih bića. Svako od nas može da pruži minimalan doprinos, koji, kada se sve zbroji, može da ima veliki odjek i jak uticaj. Pinterest se nudi kao saveznik koji je besplatan i lak za korištenje. Vi odlučujete šta će se naći na naslovnoj strani vašeg profila, pa samim tim možete osigurati da su sve novosti na koje naiđete relevantne za vaš način življenja. Kreiranje tabli („boards“), tj. kolekcija objava koje ste sačuvali, može postati lako uz nekoliko metoda koje će osigurati najbolje rezultate:

Plezir magazin mart #43 2017  
Plezir magazin mart #43 2017  

Magazine devoted to fashion, art, design,music, film, lifestyle

Advertisement