Page 158

Zdravlje Kada ste se vi prvi put susreli sa japanskim matcha čajem?

Prvi susret sa Matcha čajem je imao Siniša u jednom od Matcha barova u San Francisku. To je, može se tako reći, bila i ljubav na prvi „ukusni” pogled. U celom pokretu koji se zalaže za zdraviju ishranu i proširenje svesti da ono što je zdravo može i te kako biti atraktivnog ukusa i izgleda, naša ljubav prema Matchi je prvo krenula od ukusa čaja i njegove raznolikosti. Kada se taj prvi utisak udružio sa neverovatno pozitivnim delovanjem na naš organizam postao je deo svakodnevnog rituala uživanja. Šta vas je osvojilo kod OVOG čaja i kako ste odlučili da matchu dovedete u Srbiju?

Umirujuć ukus i vidan efekat na celokupno zdravlje. Mi smo osetili promene u opštem stanju organizma i raspoloženju nakon redovnog uživanja u čaju i to nas i jeste ohrabrilo da ga ponudimo ljudima oko nas. Prvo smo ga poručivali za sebe, a nakon toga došli na ideju da ga i uvezemo jer je prilično teško doći do Matcha čaja izuzetnog kvaliteta koji zaista čini organizmu ono što obećava.

Matchanna je simbolika za neku našu filozofiju koja isključuje toksine što kroz otrove kojima se hranimo, preko nezdravih odnosa koje gajimo nih oboljenja. U odnosu na zeleni čaj postoji neko grubo poređenje da jedna šoljica Matcha čaja ima onoliko antioksidanasa koliko i 10 šoljica rinfuznog zelenog čaja. Ukus je neuporediv. Matcha čaj ima puniji i bogatiji a blaži ukus, nama lično atraktivniji. Kako vi upotrebljavate matcha čaj? Pored konvencionalnog načina pripreme kao toplog napitka, često možemo naići i na recepte za pripremu matcha sladoleda i raznih poslastica. Postoji li neki recept koji biste želeli da podelite

Koji su najveći benefiti redovnog

sa nama i našim čitaocima?

konzumiranja matcha čaja i DA LI je

Mi ga najčešće konzumiramo u njegovom originalnom obliku, razmućenog u običnoj vodi prokuvanoj na 80 stepeni, iz jednostavnog razloga što se na taj način najbolje oseti autentični ukus čaja i nutritivne vrednosti razviju pun potencijal. Recept za Matcha smuti sa borovnicom je jedna od toplih preporuka zbog velikog broja antioksidanasa. Za ovaj smuti je potrebna čaša svežih ili smrznutih borovnica, dve kašike meda, malo sveže mente, jedan ceđeni limun i kašičica Matcha praha. Sve to stavite u blender sa malo vode i izmiksate. Ova količina je dovoljna za dve osobe i može se piti u bilo koje doba dana!

ovakav zeleni čaj INTENZIVNIJEG UKUSA i bogatiji antioksidansima u odnosu na zeleni čaj u rinfuzi?

Matcha čaj je neverovatno zdrav, to je najbolji uvod kada god govorimo o njemu. Dobar je za srce, bogat je hlorofilom pa hrani krvna zrnca, čini dobro za metabolizam. L teanin utiče na alfa talase u mozgu čime se postiže stanje mira i balansa, pozitivno utiče na raspoloženje onih koji ga redovno koriste. Matcha čaj ima izuzetno povoljan učinak na kompletan izgled kože, njenu elastičnost i čistoću, generalno zbog visokog broja antioksidanasa pruža jake imune odbrane, jača organizam i štiti od broj158 l mart

Plezir magazin mart #43 2017  
Plezir magazin mart #43 2017  

Magazine devoted to fashion, art, design,music, film, lifestyle

Advertisement