Page 1

voorjaar 2014 - Koop & Wonen

in Haaksbergen

47

Pagina’s

Vol met tips en wooninspiratie!

KOPEN

WONEN

GEZONDHEID

DUURZAAM

BOUW & ONDERHOUD


21

INHOUDSOPGAVE

24

04

08 over ons team eindredactie: Elise Verheij art director: Lars Broekhuis bladmanager: Marco Visser marketing: Koop&Wonen drukwerk: DrukwerkDeal

06


Eigen kavel kopen? Natuurlijk zijn en komen er in Haaksbergen kavels om uw droomhuis te realiseren

Twentse Allure De nieuwe keuken samenstellen

Zonwering

Zonne energie Geen subsidie Wel teruggave van de BTW

06 08 10 18 22 28 32 36 40 46

Uw huis ‘anders’ verkopen Bespaar duizenden euro’s Geen courtage betalen en toch vakkundig en opvallend de woning verkopen.

Spanplafond Langer voor u zelf zorgen Het is belangrijk om in de toekomst rekening te houden met een langer verblijf in de eigen woning

Professionele verf


4 / MAGAZINE TEMPLATE

WIJ HELPEN KOPERS VAN A TOT Z Koop&Wonen is een concept dat inspringt op de groeiende behoefte van mensen om iemand in de arm te nemen die helpt om de juiste beslissingen te nemen als u een huis koopt, verkoopt, verbouwt of inricht.

oNZE KOOP- EN WOONADVISEUR, WIJ NOEMEN HEM DE ‘HOUSEPLANNER’, HELPT U GRAAG BIJ UW ZOEKTOCHT.


MAGAZINE TEMPLATE / 5

Kelsey Lammersen en Marco Visser zijn bekende gezichten...

Er komt veel bij kijken wanneer u op een eigen kavel een droomhuis wilt bouwen of een bestaande woning wilt verbouwen. U moet nadenken over 1001 zaken en een beetje hulp daarbij zal welkom zijn. Hoe beter wij u leren kennen, hoe beter we kunnen adviseren. We gaan samen op zoek naar de beste oplossingen voor al uw vragen en wensen. Kopen&Wonen wil uw partner worden in uw zoektocht naar een nieuwe woonplek, de verbouwing, woninginrichting en andere koop- en woon gerelateerde zaken. Wat zijn uw wensen als het gaat om de plek waar u wilt gaan bouwen? Hoeveel ruimte wilt u hebben voor uw keuken, slaapkamer of badkamer? Wat zijn de afmetingen waar we rekening mee moeten houden? Misschien bent u van plan om de bestaande woning te verbouwen. Hoe is de routing in huis en waar bevinden zich ramen en deuren? Als we hier een goed beeld van hebben, weten we waar uw droomkeuken, bad-

kamer of vloer in moet passen. Laten we die ruimte goed benutten! U heeft ongetwijfeld alvast nagedacht over wat u wilt. Misschien hoort u bij de klanten die al een duidelijk beeld hebben van hun toekomstige woning of appartement. U weet of het een landelijke of moderne woning moet worden. U weet misschien ook al of er een inloopdouche in de badkamer moet komen of een slaapkamer op de begane grond. Veel mensen hebben meestal nog geen vast omlijnd plan. Vaak moet de eigen woning eerst nog verkocht worden. Of nog belangrijker; wat zoekt u? U wilt misschien beginnen met inspiratie op te doen! Onze koop- en woonadviseur, wij noemen hem de ‘Houseplanner’, helpt u graag bij uw zoektocht.


6 / MAGAZINE TEMPLATE

Eigen kavel kopen in Haaksbergen? Natuurlijk zijn er ook in Haaksbergen, nu en in de toekomst, voldoende mogelijkheden om uw droomhuis te bouwen op een eigen kavel. Onze koop- en woonadviseur is op de hoogte van het aanbod en adviseert u graag.

In de Hassinkbrink zijn nog steeds kavels te koop.

Soluptas etur sum harum facia dolest, consequis vitaspe rspernatium satota tuitation consequ asperna taspertior ka mumang that


MAGAZINE TEMPLATE / 7

De kavels aan de Hengelosestraat

D

e afgelopen jaren zijn er al heel wat woningen gebouwd op vrije kavels in de Veldmaat. Inmiddels is de gemeente daar met de verkoop gestart van de tweede fase. Maar er zijn of komen ook kavels beschikbaar op andere plekken in het dorp. Aan de Hengelosestraat komen op enig moment waarschijnlijk kavels beschikbaar op de plek waar vroeger Garage Hilderink ‘de Greune’ gevestigd was. En aan de Goorsestraat is op de kruising met de M.A. de Ruyterstraat voldoende grond voor zo’n tien nieuwbouwwoningen. Of en wanneer de grond beschikbaar komt hangt natuurlijk af van de eigenaren. Soms is dat de gemeente, maar ook projectontwikkelaars en anderen hebben grond in hun bezit.

Natuurlijk zullen de grondeigenaren zich moeten realiseren dat kopers vooral interesse hebben als de grond tegen een reële prijs kan worden aangekocht. De grondprijzen zijn jarenlang gestegen toen er een grote vraag was naar vrije kavels. Steeds meer gemeentes, projectontwikkelaars en grondeigenaren inventariseren vandaag de dag vooraf aan welk type woningbouw in een gemeente behoefte is. Ze stemmen hun aanbod daar op af. Daarmee voorkomen ze dat ze prachtige bouwplannen presenteren voor woningen waaraan volstrekt geen behoefte is in een gemeente. Op onze website kunt u aangeven welke type woning u op een bepaalde locatie in Haaksbergen zou willen realiseren. Wij informeren u dan over nieuw aanbod.

Kavels aan de Goorsestraat


8 / MAGAZINE TEMPLATE

HOE BESPAART U ZICH DUIZENDEN EURO’S BIJ DE VERKOOP? De eerste spreekwoordelijke schapen zijn al over de dam. Zij kiezen er voor om in plaats van de makelaarscourtage een bedrag af te spreken waarvoor zij op het moment van verhuizen bij Koop&Wonen een deel van de woninginrichting kopen.

.

IN PLAATS VAN BIJNA TWEE PROCENT COURTAGE AAN EEN MAKELAAR SPREEKT U MET ONS EEN GEGARANDEERDE BESTEDING AF VOOR UW WONINGINRICHTING


MAGAZINE TEMPLATE / 9

Bij Koop&Wonen betaald u geen vast percentage van de opbrengst van uw woning als wij u helpen om uw woning te verkopen. Wij vinden dat in alle gevallen de kosten van onze dienstverlening in verhouding moeten staan tot de inspanningen die wij moeten verrichten om uw opdracht af te handelen.

van een huis een thuis te maken.

“Meestal spreken wij met de verkoper een bedrag af dat bij een succesvolle verkoop besteed wordt aan de woninginrichting van de nieuwe woning. Wij vragen onze klanten dus een bedrag dat men minimaal bij ons gaat besteden zodra men gaat verhuizen” zegt Marco Visser. Hij is koop- en woonadviseur bij de vestiging van Koop&Wonen aan de Spoorstraat.

Bel voor een afspraak: 085-7602733

Natuurlijk kan er in een uitzonderlijk geval sprake zijn dat een verkoper zelf niet verhuisd naar een andere woning. Maar dat zal zelden het geval zijn. In 95% van de gevallen koopt of huurt een verkoper weer een andere woning en vrijwel altijd gaat dat gepaard met de aanschaf van nieuwe gordijnen, vloerbedekking of andere zaken die nodig zijn om

“Het is geen enkel probleem wanneer u al een makelaar hebben ingeschakeld. Ons concept is niet vergelijkbaar met de makelaarsformule. Wij adviseren van A tot Z en daar hoort het helpen bij de verkoop nu eenmaal bij” besluit Marco.


10 / MAGAZINE TEMPLATE

een woning om oud in te worden!

CHOPINSTRAAT 33 een patio bungalow aan een rustig plein

N

abij het centrum van Haaksbergen ligt deze royale bungalow. Deze fraaie bungalow heeft een goede

ligging op een rustig pleintje met veel vrijheid en een fraaie besloten patiotuin op het westen. De bungalow is in goede staat van onderhoud. De woning is voorzien van dubbel glas en is recentelijk van buiten geschilderd. De ligging is prachtig, zowel vrijheid aan de voor- als aan de achterzijde van de woning, met diverse uitvalswegen nabij de woning. Ook het centrum met al haar voorzieningen is op korte afstand van de woning gelegen.


MAGAZINE TEMPLATE / 11

Indeling:

PATIO BUNGALOW

entree, hal, stookruimte met Nefit Smartline HR ketel, toilet met fontein, royale woonkamer met houtkachel, open keuken, tuindeur naar patiotuin, hal met badkamer v.v. ligbad/douche, wastafel en een lichtkoepel, 2slaapkamers waarvan 1 met wastafel en een zeer royale ouderslaapkamer.

de tuin is volledig afgesloten

VEILIG EN BESCHUT!

gedateerde, maar GOED ONDERHOUDEN WONING direct wonen of ingrijpend verbouwen; u kunt het zelf bepalen

Bijzonderheden: • • • • •

fraaie ligging aan pleintje en mooi ruim perceel fraaie, royale patiotuin met zonnige ligging aangebouwde garage uitstekende ligging t.o.v. uitvalswegen alsmede diverse voorzieningen bij de koop is een bankgarantie van 10% van de koopsom vereist


12 / MAGAZINE TEMPLATE

ruimte te over in deze speelse woning!

BOERENMAAT 52

er is voldoende ruimte voor uw eigen haarstudio, schoonheidssalon of kantoor!

D

eze bijzonder ruime woning van 600 m続 aan de Boerenmaat 52 past precies bij u. De speelse indeling van

deze split-level woning zorgt voor extra veel ruimte, die u helemaal kunt indelen zoals u dat zelf wilt. Heeft u ambitieuze plannen om voor uzelf te beginnen? De woning beschikt over zowel een garage in het souterrain als op de begane grond waardoor er voldoende ruimte is voor uw eigen haarstudio, schoonheidssalon of kantoor!


MAGAZINE TEMPLATE / 13

En dat in een rustige, kindvriendelijke woonwijk ĂŠn nabij het centrum van Haaksbergen. De kelder bestaat uit een ruime garage die ook plaats biedt voor uw wasmachine en droger. Op de begane grond vindt u naast hal, toilet, meterkast, provisiekast en woonkeuken ook een tweede garage en een carport.

2ONDER1 KAP

Bovendien is de begane grond aan de achterzijde 2,40 meter uitgebouwd. Dit biedt u extra mogelijkheden. Vervolgens zijn er de woonkamer , overloop, ouderslaapkamer met balkon en badkamer, CV-ruimte met nieuwe CV-ketel (2014) en nog 2 slaapkamers te vinden.

de tuin is sfeervol en intiem

VEILIG EN BESCHUT!

fraaie kindvriendelijke ligging

GOED ONDERHOUDEN WONING kantoor of praktijk aan huis!

Voor nog meer opslag is er nog een zolderberging. De keuken van deze dynamische woning is modern en de badkamer is in 2012 vernieuwd. U kunt er zo in! Als u niet te veel werk wilt hebben met uw tuin, maar wel van lekker buiten zitten houdt, dan zit u hier helemaal goed.

U kunt namelijk genieten van een onderhoudsvriendelijke omsloten achtertuin met volop privacy.


14 / MAGAZINE TEMPLATE

sterk in prijs verlaagd!

SPOORSTRAAT 43B een nieuw gebouwd appartement

I

n het centrum van Haaksbergen gelegen riant appartement met een woonoppervlak van 100 vierkante meter. Met een fraai

dakterras op de zonkant. De bereikbaarheid is

zowel via een trapopgang aan de Spoor-

straat als via een lift en een trappenhuis aan de achterzijde.

Het appartement is in 2009 gebouwd en bevind zich boven de sfeervolle bloem- en interieurwinkel Twentse Allure.


MAGAZINE TEMPLATE / 15

APPARTEMENT

Entree, hal met toiletruimte en meterkast, bergruimte met aansluitmogelijkheid voor de wasmachine, grote slaapkamer, royale woonkamer met eethoek, badkamer en een 2e slaapkamer (die ook als werkvertrek kan dienen). Beide appartementen hebben een overdekte stallingsplaats voor 1 auto en een ruime berging op de 1e verdieping naast de toegang. (de lift is ook berekend op de fiets). Beide appartementen zijn voorzien van vloerverwarming.

fraai dakterras op de zonkant

BEREIKBAAR VIA LIFT!

riant appartement BOVEN TWENSTE ALLURE u kunt de inrichting nog helemaal zelf bepalen.


16 / MAGAZINE TEMPLATE

de andere manier om uw huis te verkopen E

r zijn voldoende redenen om wĂŠl een makelaar in te schakelen bij de verkoop van uw huis. Een goede makelaar kent de regio, het aanbod en het prijspeil. Wanneer u kiest voor een NVM makelaar dan is uw woning altijd vindbaar op Funda. De woningen van de NVM makelaars krijgen namelijk een betere plek bij de zoekresultaten.

Alleen een bord in de tuin en vermelding op Funda?

Wist u dat in 70 tot 80% van de verkoop transacties een woning verkocht wordt aan iemand binnen een straal van 10 km?


MAGAZINE TEMPLATE / 17

Steeds meer verkopers stellen zichzelf de vraag of het nog wel zinvol is om een makelaar in te schakelen. Want in een tijd van crisis wilt u geen onnodige kosten maken. Toch?

E

igenlijk is het best wel raadzaam om een goede NVM makelaar in te schakelen, ware het niet dat de moderne verkoper zich vooral 1 ding moet afvragen. Waarom laat de makelaar u niet gewoon een marktconforme prijs betalen voor zijn diensten? Een uurtarief of een prijs per bezichtiging zou toch veel logischer zijn dan een vast percentage van de opbrengst? Of een bonus wanneer hij er in slaagt om de woning snel en tegen een goede prijs te verkopen. Wanneer de makelaar een paar duizend euro ontvangt omdat hij u helpt om de woning snel te verkopen tegen een goede prijs is dat echt niet te veel. Maar om nu zonder enige onderbouwing gewoon bijna 2% in rekening te brengen van de opbrengst van de woning; dat is een sterk verouderd prijsmodel.

Veel verkopers hebben bij het inschakelen van een makelaar een goed gevoel. Dat is vooral een gevoel, want natuurlijk is het prima mogelijk om zelf tot overeenstemming te komen met een koper. En de noodzakelijke overeenkomsten kunt u natuurlijk bij de notaris laten maken of downloaden via de website van de Vereniging Eigen Huis. Wist u dat in bijna 70 tot 80% van de verkooptransacties een woning verkocht wordt aan iemand die binnen een straal van tien kilometer van de woning woont? Dus gewoon aan dorpsgenoten!

Waar u op zit te wachten is extra aandacht voor uw woning in Haaksbergen en omgeving! En vooral daarin wil Koop&Wonen uw partner zijn. Wij zorgen dat uw woning de extra aandacht krijgt die het verschil kan maken. Uw woning moet opvallen in het aanbod van bijna 300 woningen die in Haaksbergen te koop worden aangeboden. Meer info: www.helpdemakelaar.nl

Maak zelf optimaal gebruik van dat gegeven. In Haaksbergen zijn gemiddeld zo’n 300 woningen in de verkoop; zorg dat uw woning opvalt in die massa! Regel samen met de makelaar, of desnoods zelf, dat de woning voldoende reclame krijgt in het dorp.

Laat uw woning zien in de winkels en op andere locaties in het dorp.


18 / MAGAZINE TEMPLATE

alles voor de woninginrichTIng bij twenTSe allure Bloemen en planten bepalen het beeld als u langs Twentse Allure aan de Spoorstraat rijd. Maar de winkel is veel meer dan een bloemenzaak. Lederen banken, houten tafels en sindskort ook gordijnen, vloerbedekking en verf zorgen er voor dat u in de winkel terecht kunt voor de complete woninginrichting.

Een winkel vol sfeer. Dat was wat de eigenaren voor ogen hadden toen ze jaren geleden verhuisden van De Kalter naar de huidige locatie. De bloemenwinkel ‘Sinnema’ werd ingeruild voor een prachtig eigen pand waarin de klant terecht moest kunnen voor alles dat te maken had met sfeer in en om de woning.

producten voor de complete woninginrichting. ‘Op dit moment is een aparte hoek ingericht waarin nu al een verrassend assortiment te zien is van gordijnstoffen, vloerbedekking, raamdecoratie en zelfs verf. En het assortiment groeit met de week’ zegt Marco Visser.

Sinds 1 april is het assortiment uitgebreid met vloerbedekking, gordijnen, verf en andere producten die u nodig heeft om van uw huis uw thuis te maken. ‘Wij merken dat steeds meer klanten het lekker vinden om na het kopen van een bos bloemen nog even rond te lopen om de sfeer te proeven in het achterste deel van onze winkel.’ zegt Ellen van het Veer die samen met haar man Robert het concept bedacht, Dankzij de huidige samenwerking met Koop&Wonen is inmiddels een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan; meer dan voorheen kan de klant in de winkel terecht voor een ruim assortiment

Laat u verrassen in het tweede deel van de winkel.


MAGAZINE TEMPLATE / 19

SINDS 1 APRIL IS HET ASSORTIMENT UITGEBREID MET VLOERBEDEKKING, GORDIJNEN, VERF EN ANDERE VPRODUCTEN


20 / MAGAZINE TEMPLATE

Gemakkelijk toepasbaar en milieu vriendelijk

Look-in heeft voor alle productsoorten 21 soorten

sfeer begint met unieke collecties

HET VINDEN VAN DE JUISTE LEVERANCIERS IS TIJDROVEND, MAAR LOONT ZICH WEL

Het verzamelen van de juiste stalen heeft bijna een half jaar geduurd, maar het resultaat mag er zijn. In de winkel van Twentse Allure treft u bijvoorbeeld de unieke LOOK-in collectie aan. Deze bestaat uit 21 soorten van diverse producten.


MAGAZINE TEMPLATE / 21

Een deel van de stalen zorgt nu al voor sfeer

Z

e werkten jarenlang als duo in de Haaksbergse vestiging van de Decorette. Kelsey Lammersen en Marco Visser. Allebei houden ze van alles dat te maken heeft met het sfeervol inrichten van de woning. “Je volgt natuurlijk niet voor niets een studie om dit geweldige vak te kunnen uitoefenen. Productkennis en vooral het luisteren naar de wensen van de klanten moet er voor zorgen dat wij onze klanten helpen om van hun huis een ‘thuis’ te maken” zegt Kelsey. Beiden staan met een ferme glimlach tussen de stalen die zijn uitgestald in een eigen hoek bij Twentse Allure. “Ik wilde eindelijk eens op eigen benen staan, nadat ik bijna twintig jaar lang in loondienst werkzaam was binnen de woninginrichting branche. Mede dankzij de crisis merk ik dat er nieuwe kansen ontstaan in onze branche” zegt Marco. Grote winkelketens merken al jarenlang dat de klant van de toekomst op een andere manier zijn woninginrichting aan-

schaft. Er zijn steeds minder mensen die vloerbedekking vanaf de rol in de winkel kopen en mensen verdiepen zich vooraf via het internet veel beter in de producten die beschikbaar zijn. Daarnaast is er de verwachting dat de nieuwbouwwereld en de woninginrichting branche steeds meer naar elkaar toe zullen trekken. “Duurzaam bouwen en wonen zal richting 2020 een belangrijk item worden. Vooral omdat er wetgeving aan zit te komen die er voor moeten zorgen dat we een duurzamere samenleving krijgen. Zo zal er meer aandacht komen voor hergebruik van materialen en het realiseren van oplossingen die er voor zorgen dat de woning steeds energiezuiniger en dus duurzamer wordt”. Het afgelopen half jaar heeft hij afspraken kunnen maken met bekende merken, maar ook met nieuwe concepten zoals de Look-in collectie.

“Hoewel we geen grote winkel hebben ben ik er zeker van dat we samen met de klanten de juiste keuzes kunnen maken. We werken samen met anderen en kunnen snel stalen laten binnenkomen als mocht blijken dat we een bepaalde kleur of materiaal niet in ons assortiment hebben” besluit de 35-jarige ondernemer. vvv


22 / MAGAZINE TEMPLATE

de nieuwe keuken samenstellen? Wanneer u aan de slag gaat met het uitzoeken van een nieuwe keuken begint u natuurlijk enthousiast, want er zijn veel winkels, etalages en tijdschriften waarin de ene keuken u nog meer aanspreekt dan de andere.

Samen met de kinderen kokerellen kan een factor zijn.

de samenstelling van de keuken wordt mede bepaald door factoren zoals : hobby, leeftijd, kinderen en gemak


MAGAZINE TEMPLATE / 23

Design en compact

A

l snel bemerkt u dat het samenstellen van uw eigen keuken daardoor niet gemakkelijker wordt. U ziet door de bomen het bos niet meer. Welke apparatuur past nu het beste bij uw manier van koken? En in welke stijl wil ik mijn keuken laten uitvoeren? Voor u het weet raakt u de kluts kwijt.. Wanneer u straks eenmaal de woning hebt gevonden waar u doorgaans een behoorlijke tijd van uw leven gaat slijten, dan komt al snel de wens om ook de keuken even aan te pakken. Als hobbykok, en wie is dat niet, wilt u een praktische, mooie , sfeervolle keuken waar u de lekkerste gerechten kunt bereiden. Maar hoe komt u tot de juiste keuzes? Want zodra u de ene keuze hebt gemaakt komt het volgende probleem al weer om de hoek kijken. U moet kiezen voor een bepaalde stijl en indeling. Belangrijkste bij het ontwerpen van de keuken bent u eigenlijk zelf: hoe staat u voor het fornuis? Wat kookt u het liefst en waarom vindt u koken zo leuk?

Veel producenten van keuken- en inbouwapparatuur hebben onderzoek gedaan naar wat de wensen van de hobbykok zijn. Zij weten aan welke eigenschappen de inbouwapparatuur moet voldoen. Zo is uit onderzoek gebleken dat u het fijn vindt als de keuken opgeruimd is, wanneer alles er zo zijn eigen plekje heeft en het geheel er verzorgd uitziet. Veel hobbykoks zoeken enthousiast naar kookinspiratie en willen in de gerechten die ze bereiden hun eigen creativiteit inbrengen. Ze koken met passie en zijn nieuwsgierig. Maar ook kinderen gaan steeds sneller zelfstandig koken, omdat ze dankzij tv kanalen zoals 24Kitchen zien hoe leuk en lekker het is om zelf te kokerellen. De samenstelling van uw keuken wordt dus mede bepaald door factoren zoals: hobby, leeftijd, kinderen en gemak. Zaken die de keukenprofessional graag voor u op een rijtje zet.


24 / MAGAZINE TEMPLATE

tijdloze keukens en strakke belijning

Johan Bos Keukens Verfrissend en verrassend in vele opzichten

designkeukens met warme detaillering

warme keukens in de sfeer van vroeger

vernieuwend met een modern, klassieke uitstraling

keukens van toen in de sfeer van nu

Een sfeervolle keuken, waarin gebruiksgemak centraal staat, draagt bij aan ultiem woongenot. Ontwerper Johan Bos heeft dit helemaal begrepen. Met uw wensen als vertrekpunt brengt hij een prachtige, praktische en persoonlijke keuken in beeld. En dat voor een prettige prijs. Het mooie is‌ Johan Bos Keukens is verrassend dichtbij. Letterlijk en ďŹ guurlijk!


MAGAZINE TEMPLATE / 25

Met plezier in je keuken staan, daar doe je het toch voor? De

combinatie van onder meer kleuren, werkblad, tegels, afwerk-

één is een tijdloze strak moderne keuken op het lijf geschre-

details en vloer. Schreeuwerige kortingsleuzen zijn aan Johan

ven. De ander voelt zich meer thuis in een klassiek landelijke

Bos niet besteed. “Ik houd van een transparante begroting en

stijl. Hoe dan ook, het draait vooral om gebruiksvriendelijkheid.

leg liever meteen een eerlijke prijs op tafel.”

De ideale keuken is een puur persoonlijke beleving. Met zijn jarenlange ervaring weet Johan Bos dat als geen ander. Goed

Kwaliteit, van ontwerp tot eindresultaat

luisteren naar de mensen. Een deskundig en eerlijk advies ge-

Johan Bos werkt samen met vaste partners die net als hijzelf

ven. Een kwaliteitsproduct bieden. Met deze ingrediënten geeft

geen concessies wensen te doen aan kwaliteit. Het installatie-

de Haaksbergse ontwerper uw wensen vorm. En als daar ook

werk, de plaatsing en inbouw: dat moet gewoon perfect zijn.

nog eens een verrassend vriendelijke prijs aan blijkt te hangen,

Uw keuken wordt kookklaar opgeleverd. Net als u kijkt ook

dan komt uw droomkeuken verrassend dichtbij.

Johan Bos uit naar dat moment. “Het is elke keer weer een

Verrassend veelzijdige collectie

fantastisch gevoel wanneer mensen enthousiast zijn over het eindresultaat.” Ook na oplevering is Johan Bos Keukens ver-

Over smaak valt niet te twisten. Bovendien heeft niet iedereen

rassend dichtbij. Mocht er onverhoopt een probleempje zijn,

even veel te besteden. Het assortiment bij Johan Bos Keukens

dan is het contact snel gelegd. Uit enthousiaste reacties blijkt

is dan ook verrassend breed. Wat te denken van een handge-

dat de keukens van Johan Bos iets losmaken bij de mensen. D

maakte droomkeuken, tot in detail gestyled naar uw persoonlij-

keukenontwerper glimlacht: “Ja, wij hebben een bijzonder pro

ke wensen? Zo’n project is bij onze bedreven houtbewerker in

duct, waarbij gebruiksgemak centraal staat. Echt wat je noem

goede handen. Dat mooie kwaliteit niet per definitie duur hoeft

een gave keuken!” Kom gerust eens kijken in de inspirerende

te zijn blijkt uit de verrassend voordelige Spiritlijn. Door slimme

showroom van Johan Bos Keukens.

inkoop brengt Johan Bos eigentijdse topkeukens binnen bereik. Uit een pakket aan mogelijkheden stelt u – vakkundig begeleid

Johan Bos Keukens

door Johan Bos – een verrassend complete keuken samen. Een

Textielstraat 15, 7483 PC Haaksbergen

tweede leven voor een bestaande keuken? Ook een verfrissen-

I www.johanboskeukens.nl

de renovatie omringt Johan Bos met de grootst mogelijke zorg. Van het opnieuw kleuren van bestaande kastdeurtjes tot het uitbreiden of verplaatsen van de complete keuken. Voor elk wat wils, het klinkt cliché. Maar bij Johan Bos Keukens is dat nou eenmaal een feit.

Tijd nemen Het begint met wensen en ideeën. Voor de inventarisatie ervan neemt Johan Bos graag de tijd. Hoeveel ruimte is beschikbaar en wat wil iemand besteden? Wordt de keuken gebruikt door een echte keukenprins(es)? En is hij bedoeld als ontmoetingsplek voor het gezin of puur functioneel? Vervolgens gaat Johan Bos aan de slag met een eerste ontwerp. Een driedimensionale presentatie geeft een levensechte indruk van de nieuwe keuken. Verrassend ook als blijkt dat vele extra’s bij Johan Bos Keukens standaard zijn. Spannend onderdeel van het traject is de ontdekkingstocht door de showroom naar de juiste

T 053 - 572 29

E info@johanboskeukens


26 / MAGAZINE TEMPLATE

De sfeermakers van Loman PARKET Parket, pvc of laminaat: een vak apart

Het leveren, leggen, schuren en renoveren van parketvloeren kun je met recht een vak noemen. En als je ruim twintig jaar in dat vak zit, dan weet je waar je over praat. Aan een professioneel gelegde kwaliteitsvloer zult u jarenlang plezier beleven. Parket, pvc of laminaat? Modern, traditioneel of ‘oud’? Het is maar net wat u wenst! Loman PARKET heeft een breed assortiment in elke prijsklasse. Het maken van de juiste keuze vraagt om een deskundig en eerlijk advies. Vakspecialist Marco Loman is u daarbij graag van dienst.

Update Staat uw huis al een tijdje te koop? Te lang naar uw zin? Om het voor kopers aantrekkelijker te maken zou een update wellicht kunnen werken. Een vloer is sfeerbepalend. “Mensen willen liever niet te veel investeren in een huis dat ze toch verkopen. Dat is ook beslist niet nodig! Door slim in te kopen kunnen we een serie vloeren aanbieden voor een zacht prijsje. Daarmee krijgt het interieur meteen een andere sfeer”, weet Marco Loman. “Een nieuwe vloer of renovatie van de oude vloer doet wonderen.” Overigens kan in geval van een uitbouw of erker de bestaande vloer worden doorgetrokken naar het nieuwe gedeelte. Een precisieklus voor de vakman.

De charme van hout De één valt voor een massief houten vloer, voor de eerlijkheid en charme van puur natuur. Het leggen van een traditionele parketvloer is een klus voor de ambachtsman. Marco Loman beheerst de diverse legtechnieken. Zoals de tapis of Bourgogne gelegde vloer in stroken, visgraat of andere patronen. Ook voor de afwerking zijn er tal van mogelijkheden. Er is beslist iets bij wat aansluit bij uw wensen en leefsituatie. Vloerverwarming hoeft geen probleem te zijn als u kiest voor een parketvloer. Die combinatie vereist echter een speciale ondergrond en een andere manier van leggen.


MAGAZINE TEMPLATE / 27

Verrassend pvc Anderen kiezen voor topkwaliteit en onderhoudsgemak in kunststof. Pvc vloeren hebben de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De motieven – zoals ‘hout’ of ‘natuursteen’ - zijn nauwelijks van ‘echt’ te onderscheiden. Het kleurenpalet is verrassend groot. Een pvc vloer en vloerverwarming vormen een even sfeervolle als behaaglijke combinatie. Wist u dat een pvc vloer zonder hak- en breekwerk over een verouderde tegelvloer kan worden gelegd? Omdat pvc delen vrij dun zijn levert het hoogteverschil doorgaans geen problemen op.

Laminaat Ook de collectie laminaat is zeer uitgebreid. Loman PARKET werkt al jaren samen met vaste producenten. “Fabrikanten waarmee we goede ervaringen hebben. Daardoor zijn we in staat prima vloeren te leveren tegen superscherpe prijzen. En dat gewoon in Haaksbergen…” Welke vloer u ook kiest, het aanbrengen van de juiste ondervloer is van groot belang. Dat kunt u met een gerust hart overlaten aan de vakspecialist.

Stofvrij schuren Bij het leggen van een parketvloer of het plegen van ‘groot onderhoud’ ontkom je er niet aan: schuren. De overlast van stof weten we echter tot nagenoeg nul te beperken. Loman PARKET werkt met geavanceerde apparatuur. Onze schuurmachine is uitgerust met een speciaal afzuigsysteem, gekoppeld aan een krachtige stofzuiger. Dit voorkomt dat zelfs het fijnste stof uw hele huis door dwarrelt. In stofvrij schuren zijn we goed! Kijk ook eens naar de praktijkfilmpjes op www.lomanparket.nl. Loman PARKET Textielstraat 15, 7483 PC Haaksbergen

M 06 - 27 033 024

I www.lomanparket.nl

E info@lomanparket.nl


28 / MAGAZINE TEMPLATE

Energie besparen met zonwering Bijna iedereen heeft vandaag de dag een HR-ketel in huis. En steeds meer mensen die nieuw gaan bouwen kiezen voor HR glas. HR zonwering kan de volgende stap zijn naar energie besparing!

HR zonwering houd de warmte buiten


MAGAZINE TEMPLATE / 29

R

amen blijken nog steeds te zorgen voor veel verlies van energie. Ook al is uw huis uitgevoerd met HR+ of HR++ glas dan lekt er nog steeds energie van buiten naar binnen en van binnen naar buiten, afhankelijk van temperatuur verschil binnen en buiten. HR zonwering is een zonwering, welke in de zomer periode warmte uit huis houdt, waardoor koeling overbodig is en in de winter of nacht periode, wanneer het buiten kouder is dan binnen, kan de zonwering langs het glas neergelaten worden en fungeert de zonwering als isolatie.

het rolluik heeft van zichzelf een isolerende werking, maar ook de luchtlaag tussen het rolluik en het glas werkt als een isolator

Een rolluik als isolatie wordt vooral in de Zuidelijke landen, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk toegepast. Overdag kunnen de rolluiken al naar gelang verder worden opgehaald of gedeeltelijk voor het raam blijven. Het rolluik heeft van zichzelf een isolerende werking, maar ook de luchtlaag tussen het rolluik en het glas werkt als een isolator. Een screen is een vlakhangende zonwering, welke langs het raam naar beneden zakt. Het doek is in verschillende transparanties te kiezen en kan verschillende isolerende waarden hebben. Evenals een rolluik, sluit een HR screen de luchtlaag tussen het doek en het glas op, waardoor deze laag als isolator werkt. De echte zonwering kan u informeren over de vele mogelijkheden.

Rolluiken dragen bij aan energiebesparing


30 / MAGAZINE TEMPLATE

LB E R S Albers zonwering levert en monteert al meer dan 40 jaar diverse soorten zonweringen, voor zowel de particuliere- als zakelijke markt.

Om te kunnen instaan voor de kwaliteit en goede service werken we alleen met gerenommeerde merken; de installatie nemen we van begin tot het eind in eigen hand. Deze combinatie geeft u extra zekerheid.

Zo zijn onze monteurs VCA gecertificeerd en zit er op onze buitenzonwering van Sun-Circle 7 jaar fabrieks garantie. In onze showroom hebben we een uitgebreid assortiment van binnen- en buitenzonwering. Onder het genot van een kop koffie krijgt u advies op maat. Ook voor een gratis offerte aan huis!

Wij hebben al meer dan 40 jaar ervaring als het gaat om advies, levering en montage

Openingstijden showroom: Maandag van 8.00 uur tot 17.00 uur Dinsdag t/m donderdag van 12.00 uur tot 17.00 uur Vrijdag van 12.00 uur tot 16.00 uur Zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur Het Lentfert 104, 7547 SP Enschede Tel: 053 432 2444 Afspraak op een ander tijdstip is altijd mogelijk.


MAGAZINE TEMPLATE / 31

Een knikarmscherm met lange volant


32 / MAGAZINE TEMPLATE

de voordelen van een spanplafond U staat er wellicht niet bij stil maar een spanplafond is een prima alternatief als u de woning wilt opknappen. En vooral dankzij de mogelijkheid om werkelijk van alles op het spanplafond te printen wint het spanplafond aan populariteit.

Een van de grote voordelen van een spanplafond is dat u de ruimte waarin dit plafond geplaatst moet worden niet hoeft te ontruimen; meubels, planten en andere zaken kunnen in principe gewoon blijven staan.

En dan zijn er nog tal van andere voordelen; • snelle plaatsing • geen krimpnaden • naadloos tot ruim 5 strekkende meter • verlichting naar wens plaatsbaar • schoonmaken met water • diverse kleuren

Het spanplafond heeft de afgelopen tien jaar een snelle ontwikkeling doorgemaakt en steeds meer mensen kiezen voor spanplafonds. Het bied alle mogelijkheden van optimale creativiteit in de woonkamer of andere ruimtes. Sfeer en ambiance worden mede dankzij een spanplafond in positieve zin bepaald. Wanneer u een slechte akoestiek heeft en dus veel galm in uw woning bied een spanplafond hoogstwaarschijnlijk de uitkomst. Een akoestisch spanplafond is voorzien van ontelbaar veel, minuscule, gaatjes. Die gaatjes zijn niet met het blote oog waarneembaar. Aan de achterzijde van dit spanplafond zit een heel dun laagje rubber en aan het oude plafond wordt een 2 cm dikke polyester isolatiedeken bevestigd. De galm gaat via de wand naar het

spanplafond en wordt geabsorbeerd door het spanplafond en de isolatie. Omdat het plafond zacht is, bent u de galm kwijt. In een akoestisch spanplafond kunt u ook spotjes, hanglampen, et cetera plaatsen. Schoonmaken van het plafond wordt ook met warm water gedaan. Het is bij een spanplafond wel belangrijk om vooraf goed een goed verlichtingsplan op te stellen. Gelukkig is er inmiddels wel een hele ruimte keuze voor wat betreft de verlichting.


MAGAZINE TEMPLATE / 33

het is bij een spanplafond wel belangrijk om vooraf een goed verlichtingssplan op te stellen


34 / MAGAZINE TEMPLATE

Marcel Wesseling Spanplafonds worden tegenwoordig steeds bekender en meer toegepast. Voordelen zijn: geen krimpnaden, snelle plaatsing, meubels kunt u laten staan, naadloos tot 5,05 m1, verlichting naar wens, schoonmaken met water, diverse kleuren, akoestisch. Na 12 jaar een bouwbedrijf te hebben gehad met mijn broer, en wij diverse keren de polyester spanplafonds hadden gezien ,heb ik er voor gekozen om verder te gaan in de spanplafonds. We zijn dealer geworden van het merk Clipso en sinds 3 jaar ook van het merk Descor, dit zijn kwalitief gezien zeer goede spanplafonds met een hoog afwerkings niveau. Met een goed team zijn we in 2002 begonnen met het verkopen en instaleren van de spanplafonds . Daarnaast zijn we ook lid geworden van het keurmerk CBW. We Hebben een grote showroom in haaksbergen bij PotzWonen(textielstaat 28) waar wij onze plafonds aan u kunnen laten zien. We staan daar elke laatste zaterdag van de maand van 1400 tot 17.00 uur. Of natuurlijk op afspraak.

Heeft u interesse in een spanplafond willen wij graag een offerte voor u maken, wij kunnen vrijblijvend bij u komen, of u belt of mailt ons voor een prijs opgave. Kijk ook op: www.marcelwesseling.nl

Marcel Wesseling: Eibergsestraat 148 7481 HN Haaksbergen T + 31(0)6 - 50 20 75 94 info@marcelwesseling.nl

met een goed team zijn we in 2002 begonnen met het verkopen en installeren van spanplafonds!


MAGAZINE TEMPLATE / 35


36 / MAGAZINE TEMPLATE

Uw gezondheid hebt u maar voor een deel zelf in de handen.

LANGER VOOR U ZELF ZORGEN MEER EN MEER WORDEN ER PRODUCTEN EN DIENSTEN AANGEBODEN DIE ER VOOR ZORGEN DAT U LANGER VOOR U ZELF KUNT ZORGEN.


MAGAZINE TEMPLATE / 37

H

et is goed om richting de toekomst te zorgen dat sommige zaken aangepast worden, zodat u langer zelfstandig kunt blijven wonen. De bezuiningen op de zorg maken duidelijk dat we met zijn allen een andere toekomst toegemoet gaan. Verpleeghuizen sluiten de deuren omdat ze geen middelen beschikbaar krijgen. De gemeente neemt steeds meer taken over van de landelijke overheid en we zullen allemaal merken dat er gevolgen zijn in de voorzieningen die er voorheen waren. Deskundigen waarschuwen nu al dat u ‘zo lang je een alarmknop kunt indrukken’ thuis moet blijven wonen. Het is dus verstandig om te zorgen dat de eigen woning de noodzakelijke aanpassingen krijgt om thuis oud te worden. De tijden van weleer lijken terug te keren: de familie zal weer voor een groot deel de zorg op zich moeten nemen van de ouders. Natuurlijk kan bij de bouw van een nieuwe woning eenvoudig rekening worden gehouden met belangrijke zaken. Zo kunt

u natuurlijk zorgen dat er op de begane grond een slaapkamer en goede sanitaire voorzieningen worden gerealiseerd. Maar ook in de bestaande bouw kunt u prima voorzieningen realiseren die straks van harte welkom zijn als lijf en leden u een beetje in de steek beginnen te laten: •

Maak stopcontacten op een hoogte tussen de 90 en 120 cm

Plaats een klokthermostaat in plaats van een handbediende

Pas uw badkamer en sanitair aan

Laat deuren wegdraaien van de kamerruimte

Vermijd drempels

Gelukkig spelen lokale installateurs en anderen nu al handig in op de nieuwe ontwikkelingen. Meer en meer worden er producten en diensten aangeboden die er voor zorgen dat u langer voor u zelf kunt zorgen.

Een woning zonder drempels is geweldig als u een rollator gebruikt.

Bijna dagelijks is het in het nieuws; de bezuinigingen in de zorg maken het noodzakelijk dat u weer gaat nadenken over oud worden in de eigen woning. Verzorgingshuizen moeten sluiten en het zal steeds lastiger worden om nog een plekje te vinden; zelfs als u een indicatie hebt.

Is uw badkamer wel echt geschikt om te douchen als u ouder wordt?


38 / MAGAZINE TEMPLATE

Ceramique Tegels & Sanitair is al vele jaren de winkel voor betaalbare badkamers en sanitair. Maar wij leveren veel meer voor de doe-het-zelver en de professionele gebruiker. En als u langer thuis wilt wonen kunnen wij u ook adviseren! Ceramique Tegels & Sanitair in Haaksbergen wordt gerund door Ben Scharenborg die kan bogen op jarenlange ervaring in de nieuw- en verbouwproducten. Vanuit de showroom aan de Tolstraat 21c in Haaksbergen wordt naast de keramiek- en tegelhandel eveneens sanitair verkocht. Met een ruim assortiment natuursteen producten zoals vensterbanken, tegels en plateaus. Ook is een compleet programma hardglas, douchedeuren, wanden en schuifdeuren opgenomen. Een

complete badkamer voor elk budget en wel met een goede prijs-kwaliteit verhouding, met mooie materialen. Kom in onze showroom van 400 m² met assortiment van de mooiste tegels van vele topmerken. Ook voor de doe-het-zelver of als vakman bent vindt u bij ons een compleet assortiment: tegellijmen, voegmiddelen, sanitairkitten, gereedschappen en schoonmaakmiddelen, alsmede een compleet gamma tegelhoek- profielen.

kom in onze showroom van 400 vierkante meter... Ceramique Tegels & Sanitair Tolstraat 21 c 7482 DC Haaksbergen T 053 57 24 415 F 053 57 24 881 info@ceramique-haaksbergen.nl www.ceramique-haaksbergen.nl


MAGAZINE TEMPLATE / 39

Sfeervol sanitair


40 / MAGAZINE TEMPLATE

Gemakkelijk toepasbaar en milieu vriendelijk

Zonne energie zonder subsidie

wie sinds medio 2013 zonnepanelen heeft of ze gaat aanschaffen, kan de betaalde btw terugkrijgen van de belastingdienst

Sinds kort ziet de Belastingdienst particulieren die stroom opwekken als ondernemer. Dat betekent dat u de betaalde btw over de aanschaf terug kunt vragen. Hiervoor moet u wel wat administratieve handelingen doen. Maar het levert u geld op: al gauw â‚Ź600 bij een systeem van 2000 Wattpiek. Doet u niets, dan ondervind u geen nadeel.


MAGAZINE TEMPLATE / 41

I

n Nederland zijn voornamelijk 2 technieken in gebruik die zonlicht omzetten in een andere vorm van energie: zonnecollectoren (of zonneboilers) en zonnepanelen. Particulieren kunnen op dit moment geen subsidie meer krijgen voor zonnepanelen en er zijn ook geen plannen voor een nieuwe subsidie regeling.

elektriciteit kan eenvoudig aan het elektriciteitsnet worden geleverd. Ook zijn er steeds meer producten op de markt waarbij zonnecellen geĂŻntegreerd worden in bouwmaterialen, zoals dakbedekking, gevelpanelen of dakpannen.

Zonnecollectoren

Bijna alle analoge elektriciteitsmeters lopen terug wanneer u minder elektriciteit gebruikt dan het PV-systeem levert. Alleen de nieuwste elektronische meters zijn zo gemaakt dat ze niet terug kunnen lopen. In dat geval is een zogeheten viertels elektriciteitsmeter nodig. Een dergelijke elektriciteitsmeter registreert zowel het verbruik als de teruglevering van energie in zowel het dag- als nachttarief.

Een zonnecollector of zonneboiler gebruikt de energie van de zon om water te verwarmen dat gebruikt wordt in de keuken of de badkamer. Een zonneboiler is een aanvullend systeem op de verwarmingsketel. Het apparaat wordt niet gebruikt voor de verwarming van een woning. Daarvoor is een zonneboilercombi nodig. Zonnepanelen Zonnepanelen (PV-panelen) zetten het zonlicht om in elektriciteit (zonnestroom). Het is een gemakkelijk toepasbare en milieuvriendelijke techniek om elektriciteit op te wekken. Teveel opgewekte

Terugleveren energie

Voor het terugleveren van de energie die uw zonnepaneel teveel produceert, kunt u een vergoeding krijgen. De hoeveelheid energie die u terug levert wordt afgetrokken van de energie die u van uw energiebedrijf heeft ontvangen. Dit heet salderen.

Teruggave btw Wie sinds medio 2013 zonnepanelen heeft of ze gaat aanschaffen, kan de betaalde btw terugkrijgen van de Belastingdienst. Hiervoor moet u wel wat administratieve handelingen doen. Maar het levert u geld op: al gauw â‚Ź600 bij een systeem van 2000 Wattpiek. Doet u niets, dan ondervind u geen nadeel. De regeling geldt met terugwerkende kracht sinds 20 juni 2013, dus voor wie zijn zonnepanelen vanaf die datum aanschafte. Ook wanneer u subsidie heeft gekregen bij de aanschaf van de panelen. In de toekomst kan de regeling verdwijnen, aangezien er op Europees niveau wordt gesproken over aanpassing van de regels. Het is dus niet verplicht om u te melden bij de Belastingdienst. Doet u dit niet, dan krijgt u geen btw op de aanschaf terug, maar hoeft uvv ook geen vrijstelling voor de btw-heffing aan te vragen.


42 / MAGAZINE TEMPLATE

Rouwenhorst Installatietechniek is een begrip in Haaksbergen. Al 40 jaar is de winkel aan de Blankenburgerstraat, achter het gemeentehuis, een feit. En sinds 2006 is de bedrijfshal op de Greune een opvallende verschijning. Rouwenhorst is uw adres voor al uw particuliere opdrachten op het gebied van warmte-, koel-, water- en tegenwoordig ook zonne-energie techniek. Bij InstalCenter Rouwenhorst aan de Blankenburgerstraat vindt u niet alleen een uitgebreid aanbod op het gebied van verwarming, maar bij ons kunt u ook terecht voor sanitair, elektra en klimaat beheersing. Bij iedere vestiging kunt u terecht voor advies, aanschaf en installatie. Voor de zakelijke markt is er Rouwenhorst Installatietechniek op industrieterrein de Greune. Het grote aantal bedrijfsmatige opdrachten bevestigen dat Rouwenhorst Installatietechniek al jarenlang een betrouwbare partner is voor bedrijven in Haaksbergen en ver daar buiten.

warmte - koel water- en tegenwoordig ook zonneengerie


MAGAZINE TEMPLATE / 43


44 / MAGAZINE TEMPLATE

betrouwbare garanties zijn doorslaggevend Frank Rouwenhorst, Rouwenhorst Installatietechniek in Haaksbergen

Onze klanten zijn in hoofdzaak 50+’ers die de middelen hebben om de panelen te betalen. Ze kunnen 21% btw terugvorderen als subsidie, maar het blijft een hele investering. Nefitpanelen zijn Duitse panelen waar een TĂœV-keur op staat.


MAGAZINE TEMPLATE / 45 Ik zeg weleens tegen klanten: we kunnen vast en zeker als we goed zoeken elders goedkopere panelen krijgen. Maar je moet er 25 jaar plezier van hebben, ook qua opbrengst. En wat heb je aan garanties een partij er over vijf jaar niet meer is? Dat is wel een doorslaggevend argument. Nefit is een organisatie waarvan wij verwachten dat die er tegen die tijd nog wél is. getest onder sneeuwen hagelbelasting. Dat geeft niet alleen vertrouwen bij de consument, maar ook bij verzekeraars merk ik. Die vragen ernaar als de panelen worden aangemeld voor de opstalverzekering. Het systeem als geheel is oerdegelijk, van rvs.

Ik heb onlangs gezien hoe een collega het deed, maar daar zit echt een wereld van verschil in qua montagemateriaal. Het Nefit-systeem werkt heel gemakkelijk. Onze monteurs hadden het zó onder de knie na de training bij Nefit.’

mensen kiezen toch voor kwaliteit


46 / MAGAZINE TEMPLATE

kies voor kwaliteit professionele verf De vier seizoenen zorgen in ons land de laatste jaren voor steeds grotere verrassingen. Dit jaar hebben we geen sneeuw gezien en dachten wij begin van deze maand dat de zomer al was begonnen. En juist die grote veranderingen zorgen er voor dat u als huiseigenaar de juiste verf moet kiezen als u de woning van de buitenkant ‘aanpakt’.

Bij het buiten schilderen is het daarom belangrijk om de juiste verf te gebruiken; professionele verf. Geen goedkope ‘hobby’verf, maar een verf die al tientallen jaren heeft bewezen dat ze de woning beschermt tegen alle jaargetijden. Verf die zeker 7 tot 8 jaren bescherming biedt. In alle verfspeciaalzaken is deze professionele verf te koop. De verf is wat duurder, maar dat geld verdient u in de loop van de jaren dubbel en dwars

terug. De verf beschermt uw huis veel langer. En wat ook belangrijk is: de verf strijkt beter en is zuiniger in het verbruik. Net als de verf is het belangrijk om goed gereedschap te gebruiken. Want hoe irritant is het wel niet als u steeds van die haren in de verf hebt zitten? De professionele huisschilder adviseert zijn klanten daarom om goede verf te kopen. Gewoon omdat zijn klanten dan

Het is altijd verstandig om bij aankoop van een woning vooraf een inspectie te laten doen door een professionele schilder

voor lange tijd van het schilderen van de buitenkant van de woning verlost zijn! Bij de koop van een andere woning krijgt u vaak te maken met het nodige schilderwerk; zeker als u een bestaande woning koopt. Want veel verkopers slaan het buiten schilderen in de laatste jaren voor de verkoop van hun woning het liefst over.


MAGAZINE TEMPLATE / 47


K&w redesign voorjaar 2014 9  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you