Page 1


Čitajte vesele priče iz zaselka Kukumijau

"Prijatelji zauvijek" - knjiga 1. Prijatelji Velika jurnjava Budilica

"Nove pustolovine prijatelja" - knjiga 2. Gošća Dnevnik Janka Mauzera Kukumijau


Helme Heine

Prijatelji zauvijek knjiga 1.

PLANET ZOE


Prijatelji


Svakoga jutra Pero Pjetlić budi stanovnike zaselka Kukumijau. U tome mu marljivo pomažu mišić Janko Mauzer i punašni praščić Valdemar. Pravi prijatelji uvijek su tu kad ih trebaš. Onda iz sjenika izvlače stari bicikl i jure u novi dan.


Isplovili su tako na otvorene vode i cijeli dan srÄ?ano gusarili jezercem.


Na kraju ih je ipak glad otjerala na kopno.


Prvo su pokušali pecati. No želuci su im tako glasno zavijali da su sve ribice pobjegle.


Tamo iza kokošinjca, kraj bačve za kišnicu, zakleli su se na vječno prijateljstvo i svečano obećali da se nikada neće rastajati.


Te su noći naumili prespavati kod Janka Mauzera. Pero Pjetlić nažalost je zapeo u mišjoj rupi.


Pa su se premjestili u svinjac, kod punašnoga Valdemara. No tamo se pokazalo da Janko Mauzer ima osjetljiv nos.


Velika jurnjava


"Daj i nama da malo probamo!" molio je Valdemar, a Pero se složio kukurikom oduševljenja. "To su moja kolica", suprotstavio se Janko odrješito. "Prva vožnja je moja." Nije htio čuti nikakva protivljenja.


Janko je još uvijek bio preslab da se biciklom vraća kući. Pa su izvukli kolica iz provalije, napunili ih svježim sijenom i unutra položili svog ozlijeđenog prijatelja.


Pero je na svojim koturaljkama služio kao zamjenski kotač, a snažni Valdemar bio je dobar motor. Dok su jurili nizbrdo, lica su im opet zadovoljno sjajila.


Budilica


Naša tri mala prijatelja imala su jednu veliku želju: htjeli su barem jednom ostati budni do ponoći. Bili bi to već odavno učinili, no Pero se bojao da će prespavati zoru. A pijetlu koji prespava buđenje, cijeli se kokošinjac smije.


Prijatelji zauvijek, Helme Heine  

Pero Pjetlić, mišić Janko i punašni praščić Valdemar najbolji su prijatelji i najviše na svijetu vole zajedno provoditi vrijeme. Na starome...

Prijatelji zauvijek, Helme Heine  

Pero Pjetlić, mišić Janko i punašni praščić Valdemar najbolji su prijatelji i najviše na svijetu vole zajedno provoditi vrijeme. Na starome...

Advertisement