__MAIN_TEXT__

Page 1

JEPPESEN BJÆLKEHUSE Find dit pusterum i en 85-årig designklassiker


FIND DIT PUSTERUM


04

PLANET HUSE

JEPPESEN BJÆLKEHUSE

Hvad er det egentligt, vi rejser så langt efter? Sådan rigtigt at rejse. I frit fald væk fra hverdagens trummerum. Helt derud, hvor pæren slukkes og gnisten tændes. Det lyder langt væk, gør det ikke? Men at rejse er faktisk ligeså meget en mental bevægelse, som den er fysisk, og du behøver ikke flyve om på den anden side af kloden for at finde velfortjent tanke- og hjerterum. Du skal faktisk kun bruge en time. Ud af byen, ud i dit eget sommerhus. Smag lidt på den sætning. Uanset hvilke billeder, du nu sidder med på nethinden, så har vi erfaringen til at bygge lige præcis det sommerhus, som bliver dit – og din families – helt eget pusterum i mange år fremover.


Indhold 0 8 Pusterum 1 2

Jeppesen bjælkehuset – en 85-årig designklassiker

1 4

Made in Vestjylland

1 6

Familien Olesens danske oase – Kundehistorie

2 2

Skræddersyet Jeppesen bjælkehus

24 Indretningsrådgivning – Hjælp til at sætte jeres stil 2 8 Luksushus i de vestjyske klitter – Kundehistorie 3 2 I skovens dybe stille ro – Kundehistorie 3 6 Kom indenfor på udstillingerne 3 8 Unikke valg – Kundehistorie 44 Bjælkehus med kant – Kundehistorie 5 0 Fra storby til bjælkehus – Kundehistorie 5 6 Sublim beliggenhed – Kundehistorie 6 2 Bedre finish færdigt arbejde 64 Det dufter af træ i Ribe 6 8 Planet Huse – 32 år med træ


08

PLANET HUSE

PUSTERUM

PUSTERUM Vi har travlt. Travlere, måske, end nogensinde før. Sådan føles det i hvert fald. Og hånd i hånd med den følelse følger behovet for fred og ro; for en mere naturlig afkobling i en snart fuldstændigt opkoblet, virtuel verden. Flere og flere drømmer om et personligt fristed tættere på naturen, med en dybere forbindelse end den, wifi kan give os. Det pusterum kan vi både finde og bygge for jer…


09

Drømmen om sommerhuslivet. Lange, fredfyldte dage, hvor naturens lyde tager over og tempoet er sat helt ned. Den drøm starter her.

Måske forestiller du dig nu et råt, rustikt lille hus ud til et brusende hav, eller måske ser du et klassisk sommerhus med plads til hele familien hyggeligt gemt væk imellem bølgende klitter, eller måske ser du en bjælkehytte helt derude i skoven, hvor gøgen gør det, en gøg nu gør. Et samlingssted for familien og for vennerne. Hvor stemningen er mere afslappet, og vi tager os god tid. Hvor vi har mindre brug for elektronikken og mere brug for hinanden. Find inspiration til jeres drømme her.


Et bjælkehus i skoven med brændeovn og familierum HVAD ER JERES DRØM?


12

PLANET HUSE

JEPPESEN BJÆLKEHUSET – EN 85-ÅRIG DESIGNKLASSIKER

JEPPESEN BJÆLKEHUSET – EN 85-ÅRIG DESIGNKLASSIKER

Jeppesen huset er ikke som dengang i 1930’erne. Det er bedre. Det er langtidsholdbart, og det er kvalitet helt ind i kernen af de tunge træbjælker, der er special-skåret og samlet millimeterpræcist. Men det nostalgiske udtryk, der emmer af dansk sommerhusstemning er der stadigvæk, og indbyder, nu som dengang, til hygge og afslapning.


13

Jeppesen er et bjælkehus med en skøn, rustik atmos­fære, der leder tankerne hen på barn­ dommens varme sommerdage med sand mellem tæerne.

Historien om Hr. Jeppesens bjælkehus Viktor Kristian Jeppesen opførte det første Jeppesen Bjælkehus i Nordsjælland i starten af 1930’erne. Der blev dengang primært bygget på Sjælland, men i 1960’erne flyttede hele virksomheden til Sønderjylland. I det sønderjyske blev produktionen udvidet, og Jeppesen bjælkehuset har siden dengang gennemgået en løbende produktudvikling, med respekt for arkitektur og design. Planet Huse overtog det karakteristiske brand i 2008, og det er i dag et af de mest succesfulde og kendte danske sommerhus-brands. Hr. Jeppesen satte sig dengang for at bygge kønne bjælke­ huse med et sundt indeklima. Det har vi ikke ændret på den dag i dag, vi har blot skabt endnu mere plads til personlighed. Det gælder uanset om drømmen er et hyggeligt mindre hus eller et imponerende vinkelhus på mere end 200 m2. Og uanset individuelle ønsker til indretning af bad, køkken, terrasse, og hvad I ellers drømmer om, så kan I med Jeppesen skabe jeres helt eget drømmehus.


14

PLANET HUSE

MADE IN VESTJYLLAND


Made in Vestjylland Når du bygger med os, bygger du udelukkende med dygtige fagfolk og håndværkere, hvoraf mange har været hos os en menneskealder, og for hvem det at levere et ordentligt stykke arbejde rent faktisk betyder noget. Så kan det godt være, vi er lidt jyske i det, men vi behøver såmænd ikke de store armbevægelser for at levere varen. En vare der er håndlavet, når det giver mening. Og industrielt fremstillet vha. præcisionsværktøj, når det er hensigtsmæssigt. Men den røde tråd igennem hele processen fra tegning til nøglefærdigt fritidshus er altid at bygge mest muligt fritidshus til dig. Det har vi nu gjort i 32 år.


16

PLANET HUSE

FAMILIEN OLESENS DANSKE OASE

FAMILIEN OLESENS DANSKE OASE

Familien Olesen bor i det lille hertugdømme Luxembourg. De har boet i udlandet i 13 år og kommer ofte hjem til Danmark. Med 3 teenagere og en hund var det efterhånden ved at være opslidende at være afhængig af at skulle bo hos familien og venner eller arrangere lejebolig eller hotel, så idéen om et fritidshus som familiens danske base lå lige for.


17

Johnny Olesen fortæller: ”Vi havde kig på 2 byggefirmaer og bad begge om en skitse på baggrund af vores ønsker. Planet Huses arkitektteam havde noget klart i løbet af en uge, som vi straks gik i gang med at kigge på og justere sammen med salgs- og byggerådgiveren. Det andet firma reagerede først noget senere, og da var vi allerede næsten færdige med at få grundplanen på plads hos Planet Huse. Det var tydeligt at mærke, at salgs- og byggerådgiveren havde teamet i Ribe med sig, og den følelse af effektivitet og hurtig respons var afgørende for vores valg”.

Hornbæk here we come Med teenagere på hhv. 17, 15 og 13 år, var der udover kravet om wifi, også et ønske om at være et sted, hvor der sker noget. Her er Hornbæk helt perfekt. Der er masser af liv i byen, hyggelige caféer, butikker og små spisesteder, og så er der andre teenagere at hænge ud med, når familien bliver for kedelig. Da først grundplanen var på plads, tog vores dygtige projektleder Hermann Sillesen over som kontaktperson og familiens rådgiver, da de sidste indretningsdetaljer skulle på plads. ”Vi kunne godt mærke, at Hermann havde konstrueret mange Jeppesen huse, så vi lænede os virkelig op ad hans erfaring”, forklarer Johnny.

”Vi har følt os trygge og godt tilpas under hele processen, selv om vi sad hjemme i Luxemburg det meste af tiden. Der var altid svar med det samme, og samspillet i udviklingsfasen mellem arkitektteamet i Ribe, salgs-og byggerådgiveren i Roskilde og os i Luxemburg fungerede bare perfekt”, fortæller Tina og Johnny Olesen.


18

PLANET HUSE

FAMILIEN OLESENS DANSKE OASE

Effektivt og hurtigt byggeri Alt var på plads, men som det sommetider sker, lod bygge­tilladelsen vente på sig. Tina og Johnny trippede utålmodigt. Uden fundament måtte drømmen om at flytte ind i huset i påskeferien nok opgives. Så da tilladelsen endelig dukkede op, satte vi gang i fundamentet den følgende dag. Tilfældigvis var familien i Danmark på vinterferie kort tid efter, så de kiggede forbi. ”Det så godt ud, men der stod stadig en gravko, så vi var ikke sikre på, at alt var helt klart. Derfor skrev jeg en mail til Hermann samme aften, og han svarede tilbage næste morgen, at det håbede han da, for han havde lige sendt alle materialer og elementer afsted med lastbil fra Ribe”. Johnny griner, og fortæller videre: ”Da vi så kom ud på grunden et par dage efter, var alle elementerne med vinduer og det hele sat op, og vi kunne se huset – det gik bare stærkt”.

Favoritstedet i huset er køkken-alrummet – et dejligt og lyst hyggerum for hele familien. Tina har stået for den stilfulde og personlige indretning i nordisk stil, men vin-køleskabet er helt Johnnys fortjeneste.


19

Lækkert og smart med udebruser og direkte adgang Praktisk skydedør mellem

til det store badeværelse.

entré og bryggers.

1659

Udebrus

VM

giver ekstra lys til

Bryggers 3.7 m²

Entré 3.5 m²

Værelse 3 8.2 m²

VVB

&

køkken/alrummet.

Badeværelse 1 8.6 m²

He m s ba ov de er væ væ re rel l s se e

Værelse 2 10.9 m²

To ovenlysvinduer

Badeværelse 2 6.9 m²

730

Fransk dør

Værelse 4 12.8 m²

Velux

1137

OPV

OVN

Værelse 1 9.9 m²

Am Kø er l e i ka sk ne ab r

Velux

Køkken/Alrum 35.8 m² Morsø

Her fik Johnny opfyldt ønsket

407

om et vinkøleskab.

400

Opholdsstue 22.5 m²

1 : 125 981

630

Bebygget areal

177 m2

Bolig areal

147 m2

Træterrasse

147 m2

Sovepladser

8 + 2 pers.

inkl. hems

48

Ørstedsvej 57-59, 6760 Ribe, Danmark - Tlf. 76883800 - info@planethuse.dk - ww

MODEL: EMNE: DATO: REV. 1:

Jeppesen 177/147 Grundplan

27.11.2019

BEBYGGET ARE HERAF OVERDÆ BOLIG AREAL: 1

BYGHERRE: REV. 4:

REV. 2:

REV. 5:

REV. 3:

REV. 6:

BELIGGENHE


20

PLANET HUSE

FAMILIEN OLESENS DANSKE OASE

På trods af forsinkelsen med byggetilladelsen fik familien alligevel lov til at overtage huset i påskeferien. ”Vi var imponerede over, hvor effektivt byggeriet havde kørt, og vi følte også, at Planet Huse virkelig gjorde en indsats for at vores hus kunne stå klart til os, så vi var bare glade, da vi kunne træde over dørtærsklen til vores nye danske hjem”, smiler Johnny. Familien Olesen har nu fået deres helt eget pusterum, når de er i Danmark: ”Vi har vores ting her, vi slapper af, og nu er det os, som kan invitere gæster. Det har gjort en kæmpe forskel, at vi ikke skal være afhængige af venner og bekendte, og huset fungerer bare rigtig godt for os,” forklarer Johnny, og Tina tilføjer: ”der falder en helt speciel ro over os, når vi kommer herop, tempoet daler helt automatisk, og vi nyder at være sammen som familie”.

Lækkert loungehjørne på den store terrasse ud for køkkenet.


“Vi har følt os trygge og godt tilpas under hele processen”


22

PLANET HUSE

SKRÆDDERSYET JEPPESEN BJÆLKEHUS

SKAB DIT HELT EGET PUSTERUM Kan selv, vil selv, og I må gerne selv. Hos os er plantegningen nemlig kun begyndelsen. Og I bestemmer selv, hvor den slutter. Flyt vægge og skab rum til mere. Eller til mindre. Sæt jeres eget præg på alt fra køkken til kvist. Et Planet hus kan tilpasses jeres behov, jeres smag, dig – og din families - livsstil.


23

Vinklerne skal altid være 90 grader i et Jeppesen hus – ellers passer bjælkerne ikke sammen i hjørnet, men bortset fra det, så er der kun få begrænsninger.

Fornem rummene,

Få drømmen ned på papir Start med at hente inspiration i Jeppesen husene her i bogen og se flere grundplaner i husguiden eller på planethuse.dk. Brug en af grundplanerne som udgangspunkt og glem ikke, at jeres grund også spiller en stor rolle. Vores salgs- og byggerådgiver hjælper og guider jer og tager gerne et professionelt kig på grunden sammen med jer, så vi fra start tager hensyn til læ, lys, udsigt og naboer. Arkitektteamet er jeres sparringspartner. Den kreative frihed er jeres. Men vi assisterer med råd, erfaring, vejledning og inspiration, og vores egne arkitekter og indretningsrådgiver står til jeres rådighed igennem hele designfasen. Og det bedste af det hele, det koster ikke en krone, når du vælger ét Jeppesen Bjælkehus.

størrelsen og lyset i et af vores udstillings­huse – det er en stor hjælp, når I skal designe jeres eget Jeppesen hus.

Lad os mødes til et gratis og uforpligtende tjek af bygge­ grunden


24

PLANET HUSE

INDRETNINGSRÅDGIVNING

HJÆLP TIL AT

SÆTTE JERES STIL Mød Lene Damkær Ebbesen - Planet Huses egen indretnings­rådgiver, som har styr på trenden og alle de mange valgmuligheder, der er for at sætte jeres eget helt personlige præg på jeres Jeppesen hus.

Lene hjælper gerne med den røde tråd


25

Skal køkkenet være hvidt eller farvet. Enkelt med glatte låger eller romantisk med fyldningslåger? Vi er helt opdaterede på de nyeste køkken muligheder.

Hjælp til den røde tråd Man kan godt blive lidt overrasket over de mange valg, man faktisk har, når husdesign og plantegning er på plads. Gulve, lofter, fliser, armaturer og selvfølgelig køkkenet. Mulighederne er praktisk talt uendelige. Og netop derfor skal der være en rød tråd i det hele. Det kender Lene Damkær Ebbesen rigtig meget til. Som indretningsrådgiver med et godt blik for farveharmonier, stilarter, overflader og vigtigst af alt for jeres personlighed er hun en super guide ud i alle de spændende materialer og løsninger. Kontakt Lene via jeres salgs- og byggerådgiver, hvis I ønsker ekstra sparring på indretningen til jeres Jeppesen Bjælkehus.

Der er mange muligheder for at skabe et per­sonligt badeværelse, og Lene kan guide til alle muligheder for specielle fliser og flot bruseafskærmning.

Et tip fra Lene: Vi har nok alle lidt vikingeblod i årene – under alle omstændigheder er et udebad altid et hit. Vælg den enkle udebruser som her eller giv plads til lidt privat­ liv med en ori­g inal Jeppesen bruseniche.


Vi inviterer til et kig på 6 unikke Jeppesen bjælkehuse DET FØRSTE ER DETTE SKØNNE STORE HUS I VEJERS


28

PLANET HUSE

LUKSUSHUS I DE VESTJYSKE KLITTER

Luksushus i de vestjyske klitter Jeppesen bjælkehuset er i luksusklassen med masser af plads og lækre detaljer helt efter familiens ønsker. Her er plads til mange gæster omkring spisebordet, og det er lige præcis, som de har ønsket sig. Her elsker man nemlig at samle venner og familie til skøn mad og afslapning.


29

Masser af terrasse Huset imponerer med sit symmetriske udtryk, hvor garagen er integreret og der er en indbydende overdækket indgang, men det er på terrasse-siden, man for alvor forelsker sig i dette hus. Her er et stort overdækket loungeområde perfekt til en hyggelig middag, og med varmen fra den udendørs pejs kan man sidde ude hele aftenen. Her er også et skønt hjørne, hvor man kan sidde i læ og nyde solen og det skønne klitlandskab ved Vejers. Der er dobbeltdøre til den store terrasse fra stue, spisestue og hele tre af de 5 soveværelser.

Når de voksne hygger sig med kaffen efter en god middag omkring det store egetræsbord, indtager ungerne hemsen med puder og spil.


Den murede pejs går igen i den store stue, hvor der også er tænkt et funktionelt barområde ind – igen helt efter familiens ønsker. Der er smukke plankegulve i stue, køkken og spisestue-området og så er der dobbeltdøre og vinduer på hele den side, der vender mod terrassen. Her kommer aldrig til at mangle lys.

Smuk symmetri fra indgangssiden med integreret garage og overdækket indgang.


1417 31

Værelse 2 8.8 m²

Badeværelse 1 3.8 m²

Redskabsrum 4.4 m²

Teknikrum 4.5 m²

Værelse 1 9.2 m²

El-Velux

730

VM TT

Gang 6.1 m² Værelse 3 10.9 m²

Garage 28.1 m²

Bryggers 8.8 m²

Hems over bryggers

OVN

OPV

Køkken/Alrum 43.7 m²

2305

845

Se et lignende hus i Husguiden Jeppesen 277/239

Entré 3.7 m²

Værelse 4 9.0 m²

Badeværelse 2 9.0 m²

Pejs

730

Indsats

Stue 35.4 m²

El-Velux El-Velux

Værelse 5 17.3 m²

1 : 125 1027

Denne tegning er o beskyttet af PLANE

Bebygget areal

277 m2

Træterrasse

188 m2

Bolig areal

239 m2

Sovepladser

10 + 2 pers.

inkl. hems


32

PLANET HUSE

I SKOVENS DYBE STILLE RO

I skovens dybe stille ro Skovgrunden var perfekt for Lone og Kim, som drømte om et bjælkehus i skoven. Et pusterum fra travle karrierer i København. Hvor de kan udskifte byens summen af trafik, mennesker og elektronik med suset i trækronerne, fuglefløjt og naturens skiftende farver.


Indretning i kontrast til skovens mørke Skoven er fantastisk men også mørk, så for at holde på lyset indenfor er der malet hvidt overalt, og for at trække naturligt dagslys ind, er der desuden tilføjet 3 ovenlysvinduer i stue og køkken. Derudover går naturens materialer og farver igen i indretningen af bjælkehuset. Et smukt massivt egetræsspisebord med designstole udgør spisepladsen, og i køkkenet har parret også valgt egetræsbordplader og små hylder i ege­ træ. Og flotte grønne låger i køkkenets højskabe samt i klædeskabene i sove­ værelset matcher også alt det grønne udenfor.

En enkel indretning i hvidt og naturens farver. Her er roligt og rart at være.

En brændeovn hygger og luner i vinterperioden.


34

PLANET HUSE

I SKOVENS DYBE STILLE RO

Isoleret redskabsrum som en del af huset.

Ba

Værelse 2 13.6 m²

de v 5.9 ære m² l s e 1

Værelse 2 8.1 m²

Redskabsrum 6.1 m²

378

Værelse 1 11.4 m²

Ba de 4. v æ 4 re m lse ² 2

70

1655

910

OVN

Spise-/Opholdsstue 38.1 m²

Ovenlys

Entré 3.1 m²

Køkken 10.7 m²

Bryggers 3.4 m²

VM

OPV

352

VVB

Ovenlys Ovenlys

370

1 : 125

730

715

210

Praktisk skydedør mellem

Stor overdækket terrasse

køkken og entré.

med udsigt til skov.

Denne tegning er ophavsretlig beskyttet af PLANET - Huse A

Ørstedsvej 57-59, 6760 Ribe, Danmark - Tlf. 76883800 - info@planethuse.dk - www.planethuse.dk

Bebygget areal Bolig areal Træterrasse Sovepladser

MODEL: EMNE: DATO: REV. 1: REV. 2: REV. 3:

Jeppesen 169/127 Grundplan 2

169 m 11/06/18

BYGHERRE:

127 m2

REV. 4:

83 m2

REV. 6:

6 pers.

BEBYGGET AREAL INKL: OVERDÆKKET: 169 M². HERAF OVERDÆKKET: 42 M². TERRASSE: 83 M². BOLIG AREAL: 127 M². HERAF INTGR. REDSKABSRUM: 8 M².

REV. 5:

BELIGGENHED:

SÆLGER:

Approve

TEGNER:

Autho

Lone & Kim Benjaminsen

EMNE NR.:

000

SAGS NR.:

Project Statu

Åkandevej 17, 3210 Vejby.

TEGN. NR.:

MÅLSTOK:

1 : 10

0


35

Sus i trækronerne og fuglefløjt er inkluderet Bjælkehuset med de enkle sorte vinduer markerer sig smukt på toppen af grunden omgivet af høje bøgetræer. Lone og Kim nyder det store område, hvor de bruger tid på fine udendørs projekter og bla bruger tømmeret fra de træer, som blev fældet for at gøre plads til huset. De har allerede skabt flotte haverum ved at placere nogle af de store bjælker i kombination med brosten og små højbede omkring terrassen.

Unikke detaljer med terrazzogulv i badeværelset og grønne låger i soveværelset.

Bemærk det flotte indgangsparti med brosten og nedlagte egeplanker, som Lone og Kim selv har udtænkt og udført.


36

PLANET HUSE

KOM INDENFOR PÅ UDSTILLINGERNE

Højt til loftet? Store vinduespartier? Hvor meget plads tager en sauna? Hvor store skal børnenes værelser være? Kig forbi og få syn for sagen. Rundt omkring i landet har vi nemlig allerede bygget mange forskellige fritidshuse, hvor I er velkomne til at kigge indenfor og fornemme, hvor lys stuen er, om køkkenet føles rigtigt, eller hvor meget plads der er på hemsen. Besøg vores udstillinger i Middelfart og Roskilde, deltag i en af vores inspirations­aftener, eller besøg et Åbent Hus arrangement. Vi kan også arrangere en eksklusiv fremvisning i et af de mange Jeppesen huse, vi har bygget i Danmark.


37

Vi kan også mødes til et gratis og uforpligtende tjek af bygge­ grunden

Kom forbi vores udstillingshuse i Middelbart og Roskilde. Der står Jeppesen huse begge steder og erfarne bygge-­ rådgivere, som giver tips og vejledning til indretning og design. Det er også her, vi inviterer til inspirations­a ftener med indretningsrådgiver, arkitekt og udlejningsbureau. Se hvornår den næste afholdes på planethuse.dk/inspirationsaften. Ude i sommerlandet holder vi Åbent Hus i nogle af de spændende huse, vi har bygget til vores kunder eller som udstillingshuse – tjek tid og sted på planethuse.dk/kom-og-oplev-husene


38

PLANET HUSE

UNIKKE VALG

Unikke valg Det var en strålende solskinsdag, Louise og Kim overtog deres nye Jeppesen bjælkehus ved Nykøbing Sjælland, så Louise startede med at rulle de imponerende foldedøre ud mod vandet til side og begejstret finde sig en plads på kanten af terrassen.


39

Fra inde til ude på et øjeblik Det er et fantastisk hus med en formidabel beliggenhed, og udover de specielle foldedøre er der flere andre smukke karakteristika. Taget er nemlig et spåntag lavet af canadisk cedertræ, som giver huset et helt unikt og smukt udtryk. Og så er der ikke kun ét hus. Parret har 4 børn, så dem skulle der selvfølgelig være plads til i det nye sommerhus, men derudover var det også vigtigt med god plads til besøgende venner og familie. Derfor valgte Louise og Kim at bygge et anneks med 2 værelser og badeværelse. Så er der plads til familien, og vennerne har deres eget lille bjælkehus. Alle soveværelser har i øvrigt direkte adgang til terrassen, og det gælder også anneksets to værelser.

Køkkenet er et friskt pust med flotte mintgrønne glatte låger, der er afsluttet med en smuk bred egebordplade.


Når man sidder på den sydvendte terrasse snydes man ikke for hav­ udsigten mod nord NÅR FOLDEDØRENE SKYDES TIL SIDE ER DER KIG IGENNEM HUSET


42

PLANET HUSE

UNIKKE VALG

Når de imponerende folde­

Der er masser af plads i

døre åbnes bliver terrassen

Stort luksus forældreværelse

fællesrummet for familien

en del af stuen.

med havudsigt og eget bade-

på seks.

værelse. 2200

Foldedøre

VVB

Vin Køl

l se re æ ² v de 5 m Ba 6 .

2

Værelse 4 8.8 m²

Entré 5.0 m²

Badeværelse 1 8.1 m²

TT

Fryser

OPV

VM

Glasvæg

Bryggers 5.3 m²

Værelse A1 9.8 m²

Se et lignende hus i Husguiden Jeppesen 187/161

Installationer

Entré 2.0 m² Badeværelse A1 6.3 m²

oteret 90° counter clock

REV. 4:

Jeppesen 187/161 + A38

Grundplan

187 m

Bolig areal

161 m2

Anneks

38 m2

Ørstedsvej 57-59, 6760 Ribe, Danmark - Tlf. 76883800 - info

EMNE:

27.11.2019

MODEL:

DATO:

REV. 1:

Bebygget areal

Træterrasse

273 m2

Sovepladser

8 + 4 pers.

inkl. anneks

Værelse A2 9.8 m²

2

1 : 125

400

940

Foldedøre

Værelse 3 13.7 m²

Gang 7.5 m² Glasvæg

730

Indsatspejs

Køkken/Spise-/Opholdsstue 63.8 m²

Værelse 2 8.5 m²

Udebrus

Værelse 1 8.4 m²


43

Til vinterhalvåret er der yderligere hygge med indbygget pejs i gavlen.

Plads, plads og mere plads Det store køkken og fællesrum har masser af plads til hyggelig spisning omkring det flotte plankebord, og så er der rigeligt med rum til leg og afslapning med børnene.

Stor terrasse og overdækning giver plads til at nyde havudsigten.


44

PLANET HUSE

BJÆLKEHUS MED KANT

Bjælkehus med kant Det nye Jeppesen bjælkehus i Hornbæk er et unikt fristed for familien og deres voksne børn og børnebørn. Huset emmer af ro – her er stilsikkert indrettet i bløde, afdæmpede farver. Grunden er stor og afgrænset af træer til naboerne, så det store terrasseområde er afskærmet og privat. Der er en stærk tilknytning til attraktive Hornbæk, hvor familien tidligere havde haft et ældre sommerhus.


45

Skræddersyet fra inderst til yderst Udvendigt er udtrykket nostalgisk bjælkehus, der yderligere understreges med det smukke græstørvstag. Vinduerne er sorte i modsætning til de klassiske hvide, som er det look, vi oftest ser. Det sorte nedtoner det romantiske og gør det samlede udtryk mere rustikt og afdæmpet. Udeområdet er stort og gennemtænkt. Fordøren indrammes med et smukt overdækket gavlparti med brostensbelægning, så her føler alle sig velkomne. På havesiden bruges den store terrasse i vinklen til spiseog loungeområde, og her er der indbyggede markiser, der skygger for solen og skærmer for en let regnbyge. Yndlingsspottet i huset må være sove­ værelset med dobbeltdøre til loungeter­ rassen – her er lys, luft og en udsigt til haven, der gør det nemt at stå op.

Gavlpartiet huser endnu et lækkert loungeområde med direkte adgang fra stuen, og her er der overdækning, så hynderne kan blive liggende hele sommeren.


Kontrasten mellem det mørke ydre og det lyse indre giver det unikke hus kant og fungerer fabelagtigt


REV. 6:

REV. 3:

REV. 5:

REV. 2:

REV. 4:

REV. 1:

11/06/18

Grundplan

EMNE:

BJÆLKEHUS MED KANT

MODEL:

PLANET HUSE

DATO:

Project Name

Enter address

BELIGGENHED:

Owner

BYGHERRE:

48

BEBYGGET AREAL INKL: OVERDÆKK HERAF OVERDÆKKET: ? M². BOLIG AREAL: ? M². TERRASSE: ? M².

Ørstedsvej 57-59, 6760 Ribe, Danmark - Tlf. 76883800 - info@planethuse.dk - www.planethuse.dk

Lækkert stor forældre­a fdeling

Enhver madentusiasts

med privat badeværelse og egen

køkken­d røm med plads,

udgang til terrassen.

lys og praktisk grovkøkken/ bryggers. 1819

Bænk

Glasvæg

Udebrus

Badeværelse 2 7.7 m²

Bryggers 5.5 m² OVN

Installationer

OPV

Værelse 1 9.1 m²

VM TT

Entré 11.7 m² 730

Køkken/Alrum 42.7 m²

Værelse 3 17.7 m²

Badeværelse 1 5.8 m²

Værelse 2 12.1 m²

Glasvæg

1265

Reol

TV

Markise

535

Markise

Stue 35.0 m²

Gaspejs

270

930

730

Markisen blev bygget ind i

Indbygget gaspejs sikrer

huset, så derfor ses den stort

hyggen uden at svine.

set ikke, når den ikke bruges.

Bebygget areal

201 m2

Bolig areal

172 m2

Træterrasse

74 m2

Sovepladser

6 pers.

160


49

Provenceinspireret sommerhuscharme Der er glatte malede vægge og lofter i hele huset, så indvendigt er det slet ikke et traditionelt bjælkehus. Indretningen er holdt helt enkel med hvide vægge og et lækkert plankegulv. Smukke plankeborde, flotte krukker og keramik hentet hjem fra Provence tilfører den stilsikre indretning afslappet sommerhuscharme. Køkkenet er imponerende med fyldningslåger og smuk marmorbordplade – her er plads til at være mange, og der er praktisk forlænget med et mindre grovkøkken, som også fungerer som vaskerum.


50

PLANET HUSE

FRA STORBY TIL BJÆLKEHUS

Fra storby til bjælkehus Når helårsboligen er en rigtig storby-lejlighed lige midt i det indre København, er det fantastisk at kunne køre til sommerhuset i Hornbæk, åbne alle dobbeltdørene og nyde en kop kaffe på terrassen omgivet af blomstrende rhododendron og akkompagneret af fuglesang.


51

Her nyder vi naturen Rhododendronbuskene, flotte havemøbler og masser af blomsterkrukker understreger romantikken og hyggen ved det flotte længehus med den imponerende overdækkede terrasse. Her nyder familien at kunne åbne alle døre og trække lys og frisk luft indenfor i alle rum. Væg- og loftsbeklædning er af træ, som er hvidmalet i hele huset, og det blændende hvide tilfører huset en nordisk enkelhed og et smukt lys i alle rum. Lyset er essentielt for familien, og derfor er der også tilføjet 2 store veluxvinduer i køkken og spiseområdet. Køkkenet er også holdt helt i hvidt med de klassiske fyldningslåger og en enkel hvid bordplade, der inviterer til at fordybe sig i kulinariske fristelser. Når vejret ikke er udevejr er favoritpladsen de store bløde sofaer med udkig til haven og en behagelig varme fra brændeovnen.

De bløde sofaer vender selvfølgelig ud mod haven.

Det fine blændende hvide er sat sammen med et rustikt plankebord og tilbehør i naturmaterialer.


52

PLANET HUSE

FRA STORBY TIL BJÆLKEHUS


53

Skøn bjælke­husromantik med masser af uderum og sol hele dagen


VM TT

Værelse 3 20.9 m²

Badeværelse 2 6.6 m²

Værelse 2 7.1 m²

Bebygget areal

154 m2

Bolig areal

128 m2

Anneks

29 m2

Træterrasse

44 m2

Sovepladser

6 + 4 pers.

inkl. anneks

Gang 7.5 m²

1750

VVB

Værelse 1 9.1 m²

Entré 5.9 m²

OPV

Alle værelser har dobbeltdøre mod terrassen. Velux

Køkken/Spise-/Opholdsstue 45.1 m²

To ovenlysvinduer tilfører dejligt naturligt lys til køkken-alrummet. Velux

300

Morsø

Der er skygge og god plads under den store overdækning i gavlen.

Se et lignende hus i Husguiden: Jeppesen 154/128

Jeppesen 154/128 + A29

Entré 1.6 m²

730

Badeværelse 1 4.9 m²

Værelse A2 8.0 m²

Ørstedsvej 57-59, 6760 Ribe, Danmark - Tlf. 76883800 - info@planethuse.dk - www.planethuse.dk

Værelse A1 8.0 m²

e rels evæ Bad 3.4 m²

399

730

BEBYGGET AREAL INKL: OVERDÆKKET: 183 M². HERAF OVERDÆKKET: 26 M². HERAF ANNEKS: 29 M².

FRA STORBY TIL BJÆLKEHUS

MODEL:

PLANET HUSE

SÆLGER:

Denne teg beskyttet a

54


55

Ovenlysvinduet sørger for masser af naturligt lys i det fine køkken.

LuksussovevĂŚrelse med lysindfald fra tre sider.


56

PLANET HUSE

SUBLIM BELIGGENHED

Sublim beliggenhed Det er svært at forestille sig et bedre sted til et ægte pusterum. Der er en formidabel udsigt over Nekselø bugten, og grunden skråner både mod vandet og mod skoven bagved, hvor rådyrene trisser uforstyrrede rundt. Louise og Søren faldt for udsigten, naturen og dermed mulig­ heden for at trække stikket til en ellers hektisk hverdag.


57

Med havet til den ene side og skoven til den anden giver bjælkehuset hele familien ro og ekstra energi.

Ønskede sig et bjælkehus på toppen Der lå et gammelt murstenshus på grunden, og det var placeret i en hulning uden havudsigt, så for Louise og Søren var det afgørende at kunne bygge højere oppe med udsigt over vandet. Det er lykkedes til fulde med Jeppesen bjælkehuset.

I indretningen blev der også tegnet en separat forældre-afdeling med eget badeværelse. Louise og Søren har fået et fantastisk hjørnesoveværelse med uhindret udsigt over vandet samt kig til skoven. Hvem ville ikke drømme om at vågne op her?


Alle ønsker opfyldt Louise ønskede sig en alkove, og Søren ønskede sig et vinkøleskab, og de fik begge dele. Vinkøleskabet er i det rummelige bryggers, og alkoven er placeret mellem køkken og spiseområde og er alletiders sted at nyde et glas vin, mens de andre laver mad. Det er også perfekt til en god krimi eller bare en lur.

Sol hele dagen De to store terrasseområder mod øst og vest er forbundet mod syd, så dagen starter med morgensol mod skoven og slutter med solnedgangen over vandet. Her er altid en plads i solen til både forældre, hund og teenagere.

Terrassen ved køkkenet har et stort overdækket lounge­område, hvor der også er indrettet et lækkert udekøkken.


59

Alkoven er ideel til en Spisestuen er perfekt placeret

middagslur eller en god

Et skønt loungeområde med

med udsigt over vandet.

roman.

læ og overdækning.

1600

H yl de r

Gang 1.2 m² Fransk dør

Badeværelse 1 4.5 m²

Bryggers 7.3 m²

Værelse 2 8.6 m²

Alkove

us

Værelse 3 7.9 m²

337

Værelse 1 10.6 m²

399

VVB

U de br

Vin Køl

VM

Glaslåge

OVN Udekøkken

Lækkert udekøkken.

Værelse 4 7.0 m²

Ba d

684

Gang 2.1 m²

ev 3. ære 9 m ls e ² 2

1177

Spise-/Opholdsstue 45.6 m²

H yl de r

OPV

331

Køkken 12.5 m²

100

Hylder

Værelse 5 7.7 m²

1 : 125 225

195

337

393

450

Bebygget areal

184 m2

Bolig areal

146 m2

Ørstedsvej 57-59, 6760 Ribe, Danmark - Tlf. 76883800 - info@planethuse.dk - www.planethuse.dk

Træterrasse

165 m2

EMNE:

Sovepladser

10 pers.

MODEL: DATO: REV. 1:

Jeppesen 184/146 Grundplan

26.11.2019

BEBYGGET AREAL INKL: OVERDÆKKET: 184 M HERAF OVERDÆKKET: 38 M². BOLIG AREAL: 146 M². TERRASSE: 165 M².

BYGHERRE:

Louise & Søren

BELIGGENHED:

Knarbo Agre

REV. 4:

REV. 2:

REV. 5:

REV. 3:

REV. 6:


Solnedgangen over vandet nydes fra terrassen


61

Louise og Søren har opnået det, de ønskede sig. Hus og omgivelser indbyder til at nyde naturen og koble helt af fra hverdagens summen og høje tempo.


62

PLANET HUSE

GODT HÅNDVÆRK – SÅDAN BYGGER VI

BEDRE FINISH FÆRDIGT ARBEJDE Hos Planet Huse lever og ånder vi for godt og solidt håndværk. Også under overfladen. Små detaljer, du ikke lige ser med det blotte øje, men som ved nærmere eftersyn ikke bare højner det arkitektoniske udtryk, de forlænger også husets levetid.


63

Sommerhus hele året rundt. Vi isolerer 25% bedre end minimumskravene. Vi tjekker desuden, at huset er tæt med en blower door test. Så får I mest muligt ud af den gode isolering. Spørg os om flere muligheder for et lavt energiforbrug.

Ser godt ud og højner kvaliteten Alle Jeppesen bjælker bliver malet i alt 4 gange. Første gang med grunder, derefter 2 gange maling i produktionen, og endelig når bjælkerne er monteret på huset, males de en sidste gang. De står rent og flot på det færdige hus og uden synlige skruer – de er nemlig skjult i de vandrette samlinger, som har dobbelt not og feder. Alle bjælkerne monteres desuden med snefang under nederste bjælke. Udover at holde sneen væk, beskytter det også mod skadedyr.

Drypnæsen er en smig der skæres på alle de nederste bjælker. Dette lille hak minimerer risikoen for råd, fordi vandet drypper af, inden træet kan nå at opsuge det.


64

PLANET HUSE

GODT HÅNDVÆRK – SÅDAN BYGGER VI

Håndværkerne i produktionen færdiggør byggeelementer og tilskærer materialer, så teamet på byggepladsen kan koncentrere sig om at samle de store byggesæt – snildt og nemt. I Ribe står også den helt specielle maskine, der kan fræse den unikke knudehak-samling i Jeppesen bjælkerne – den findes der kun én af, så den passer vi rigtig godt på.


Det dufter af træ i Ribe. Vi er den virksomhed i branchen, der færdiggør mest i produktionen. Her er nemlig lyst og tørt og godt. Her står de højteknologiske save. Her har håndværkerne de bedste arbejdsbetingelser. Her udføres effektivt præcisionsarbejde hver eneste dag. Udover præcision og høj kvalitet, er fordelen ved at bygge med elementer som samlesæt, at husene bliver opført og lukket på kort tid og dermed garanterer jer et tørt kvalitetsbyggeri.


Find mere Jeppesen BjĂŚlkehus inspiration pĂĽ planethuse.dk


68

PLANET HUSE

PLANET HUSE – 32 ÅR MED TRÆ

PLANET HUSE FORDI ERFARING BETYDER NOGET… Tryghed, Tillid og Troværdighed. Disse tre nøgleord afspejler sig i alt, hvad vi foretager os. Fra vores indledende snak omkring valg af hustype, til rådgivning i købsfasen om indretning og placering, frem gennem hele projekteringen og byggeriet og lige indtil du får nøglen til dit nye fritidshus udleveret.

Adm. Direktør Torben Basse foran et af de tidlige Planet Huse og med et skræddersyet Neptun hus i baggrunden.


Med en læretid i en tømmerhandel var Planet Huses administrerende direktør Torben Basse allerede træ-specialist, da han grundlagde virksomheden for 32 år siden. Kærligheden til god kvalitet og stærkt håndværk ligger i generne sammen med en jysk tilgang til penge og investeringer. Evnen til at se mulighederne med moderne faciliteter, teknologi og et effektivt produktions-flow kommer med erfaring og hjælpes godt på vej af en stab af engagerede og dedikerede medarbejdere. Det er den kombination, som gør Planet Huse til den stærkeste samarbejdspartner, når det gælder byggeri af fritidshuse.

Der tages forbehold for trykfejl i kataloget. Alle angivne mål og størrelser er ca. angivelser. Ret til designændringer samt konstruktionsændringer/forbedringer forbeholdes. Der vises billeder af huse med ekstraudstyr, som er opført baseret på individuelle behov og ønsker. Tak til House Doctor for lån af produkter til styling på nogle af billederne. Alle Planet Huses tegninger i vores salgsmateriale, kataloger og på vores website er beskyttet af ophavsret og er varemærkeregistreret. Må kun anvendes i forbindelse med opførelse af et fritidshus leveret af Planet Huse A/S.


BLIV MERE INSPIRERET OG FIND DIT PUSTERUM PÃ… PLANETHUSE.DK


FIND DIT PUSTERUM

Sjælland Planet Huse - Udstilling Lykkegårdsvej 7, 4000 Roskilde Tlf.: + 45 61 61 85 86 Tlf.: + 45 30 89 80 81 Tlf.: + 45 40 20 55 21 Fyn og Jylland Planet Huse - Udstilling Huset Middelfart Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart Tlf.: + 45 40 42 85 85 Tlf.: + 45 40 40 70 03

5

5

SØLV 2020

Højeste kreditværdighed Bisnode 2020

Hovedkontor Ørstedsvej 55-59 6760 Ribe Tlf.: + 45 76 88 38 00 CVR: 14345507 planethuse.dk info@planethuse.dk

Profile for Planet Huse A/S

Inspirationskatalog med Jeppesen Bjælkehuse fra Planet Huse  

Bliv inspireret af de mange smukke og funktionelle Jeppesen Bjælkehuse fra Planet Huse.

Inspirationskatalog med Jeppesen Bjælkehuse fra Planet Huse  

Bliv inspireret af de mange smukke og funktionelle Jeppesen Bjælkehuse fra Planet Huse.