Page 1

Projectsourcing “Ik heb al op zo veel boeiende projecten gewerkt. Tijdens mijn studies besefte ik helemaal niet dat ik met mijn diploma voor zoveel verschillende jobs in aanmerking zou komen.”

Margot, 35 jaar Opleiding: architecte

Projectsourcing biedt perspectieven aan mensen die een nieuwe wending willen geven aan hun professionele carrière. Margot, architecte, over haar carrière in projectsourcing Margot wist al heel snel wat ze later wilde worden. Als jong meisje al droomde ze van een job als architecte. Vooral het creatieve aspect van het beroep sprak haar aan. Na haar studies en een stage van 3 jaar kon ze al snel aan de slag bij een architect. Ze werkte er op zelfstandige basis, maar Margot kon moeilijk aarden in het klassieke, kleine architectenbureau. Anderzijds sprak het haar niet echt aan om zelf met een bureau te beginnen. Een advertentie in de krant bracht inspiratie: een projectsourcingbureau was op zoek naar een tekenaar. Dat was voor Margot de aanvang van een heel nieuw verhaal. En zo begon Margot aan haar eerste projectopdracht. Na deze opdracht boden zich nieuwe uitdagingen aan. Heel diverse projecten, zowel van kortere als van lange duur.

Federgon Havenlaan 86 C/bus 302 te 1000 Brussel, Tel: 02 203 38 03, info@federgon.be

Projectwerk garandeert een afwisselende en boeiende carrière Ondertussen werkt Margot een 8-tal jaar als projectmedewerker en was ze al in veel verschillende bedrijven actief, zowel in Brussel als korter bij huis. “Ik heb al op zo veel boeiende projecten gewerkt. Tijdens mijn studies besefte ik helemaal niet dat ik met mijn diploma voor zoveel verschillende jobs in aanmerking zou komen. Zo werkte ik als Facility Manager voor een grote bank, maar ik heb ook al verschillende grote bouwprojecten opgevolgd.”


“Ik werk in vaste loondienst en hoef mij zelf niet druk te maken over het papierwerk. Bovendien is het zo dat ik altijd de richting bepaal die ik uit wil, maar dat het bedrijf voortdurend zoekt voor mij. Mijn werkgever zorgt er ook steeds voor dat de overgang van het ene project naar het andere vlot verloopt.”

“Een bijkomend voordeel van dit werk is voor mij dat de onzekerheid van een zelfstandig beroep volledig wegvalt. Ik werk in vaste loondienst en hoef mij zelf niet druk te maken over het papierwerk. Bovendien is het zo dat ik altijd de richting bepaal die ik uit wil, maar dat het bedrijf voortdurend zoekt voor mij. Mijn werkgever zorgt er ook steeds voor dat de overgang van het ene project naar het andere vlot verloopt.” Projectwerk: ook voor mama’s die van uitdagingen houden Sinds 4 jaar is Margot ook mama. “Ook dit is fijn aan projectwerk: ik kan deze job perfect combineren met mijn gezin. Ik werk sinds een jaar aan 90 %. Dergelijke formules zijn altijd bespreekbaar. Ik weet heel goed wat ik wil: een uitdagende job die perfect te combineren is met mijn gezin, en hier wordt ook rekening mee gehouden. Ook nu vind ik het een enorm voordeel dat ik regelmatig van project kan wisselen en daardoor nooit vastgeroest raak. Terwijl andere mama’s met kleine kinderen misschien minder geneigd zijn om van job te veranderen omdat dit te veel energie vraagt en te veel risico inhoudt.” “Door de aard van mijn job ben ik vaak een van de weinige, soms zelfs de enige vrouw in een groep mannen. Maar ik voel mij steeds gerespecteerd en gewaardeerd. Een babbel met een vrouwelijke collega kan ik wel eens missen, maar dat kan dan wel weer op de teammeetings met de andere projectmedewerkers die geregeld door mijn werkgever worden georganiseerd. Dit zijn steeds mooie gelegenheden om mijn collega’s beter te leren kennen, bij te praten en ervaringen uit te wisselen.” Of ze haar job als projectmedewerker zou willen inwisselen voor een andere? “Dat zal niet zo snel gebeuren. Zolang ik met plezier ga werken, en dat is ondertussen al 8 jaar, blijf ik een zeer gemotiveerde projectmedewerker.”

Federgon Havenlaan 86 C/bus 302 te 1000 Brussel, Tel: 02 203 38 03, info@federgon.be

Bent u klaar voor een carrière als projectmedewerker?

Ga naar www.federgon.be/federatie/leden/, rubriek ’Commissie Projectsourcing’.

Margot, 35 jaar  
Margot, 35 jaar  

De gezichten van projectsourcing