Page 1

PUBLIREPORTAGE

De winkel is meer dan ooit het uithangbord van een slagerij. De gevel hoort potentiële klanten te overtuigen van de sterkte van je zaak, terwijl de inrichting het aankoopgedrag hoort te sturen. De realisatie van Wimag bij Slagerij Verplancke in Oostkamp onderstreept deze stelling. De nieuwe winkel oogt niet alleen bijzonder fraai, hij plaatst de producten ook optimaal in de kijker. “Ons assortiment komt veel beter tot haar recht en daar kan je als vakman alleen maar gelukkig om zijn”, aldus zaakvoerder Mario Verplancke.

Slagerij Verplancke en Wimag Kwaliteit over de hele lijn

Slagerij Verplancke is een familiebedrijf van de derde generatie. Mario en Chantal namen de zaak in 1991 over. Ondertussen staat ook zoon Jeffrey in de zaak. Zoveel ervaring vertaalt zich in een duidelijke kwaliteitsvisie. Mario verduidelijkt: “Ik stel hoge eisen aan mijn assortiment en trek die lijn door over mijn gehele zaakvoering. Ook de presentatie van mijn producten hoort optimaal te zijn. Ik had meteen een goed gevoel bij de aanpak en kunde van Wimag. Hun mensen tekenden een ontwerp uit dat de kwaliteit van mijn producten extra in de verf zet.”

Verkoop gestimuleerd

De slagerij bevindt zich langs een vrij drukke weg. De uitnodigende gevel trekt de aandacht van de passant. Binnen werd gekozen voor een hedendaagse uitstraling met tegelijk een knipoog naar het rijke verleden van deze zaak. De combinatie van materialen als eik en natuursteen mist haar effect niet: wie de slagerij bezoekt, voelt zich meteen welkom. Nieuw is onder meer het kassablok naast de toonbank en de aparte in- en uitgang van de zaak. “Wachtende klanten schuiven nu aan langsheen het volledige assortiment. Dat is bijvoorbeeld een troef voor de bereide gerechten in zelfbediening. De logische winkelinrichting van Wimag geeft de verkoop op die manier een extra duwtje in de rug”, aldus Mario.

Koeling en verlichting

Mario en Chantal trekken de kaart van de ambachtelijkheid. Hun boerenpaté en boerenworst lokt klanten uit de wijde omgeving. Die kwaliteit mag ook de klant niet ontgaan. Wimag zorgde voor de ideale

verlichting van de toonbank, waardoor de lekkernijen een gunstige kleurweergave genieten en versheid uitstralen. Een ander belangrijk aspect is uiteraard de koeling. Mario vertelt: “Een optimale conditionering is essentieel in een slagerij. Je wil als vakman immers niets aan het toeval overlaten. Wimag heeft me ook op dat vlak niet ontgoocheld. De temperatuur is constant, met een beperkt energieverbruik. Dat verlengt de levensduur van mijn producten.”

Geslaagde samenwerking

Slagerij Verplancke heropende eind maart de deuren. “Ik hou van glasheldere afspraken en juich toe dat de mensen van Wimag alle deadlines hebben gerespecteerd. Ook tijdens de werken werden we voortdurend op de hoogte gehouden. De nieuwe winkel is het resultaat van een geslaagde wisselwerking tussen onszelf en de inrichter. Wimag creëerde het ideale kader om mijn producten aan te prijzen. Nu is het aan ons team om onze klanten met kwalitatieve producten in de watten te leggen!”, aldus Mario.

Wimag bvba Aalterseweg 70, Knesselare Tel. 09-374 57 15 info@wimag.be www.wimag.be

Food&Meat - maart 2013

13

1313 fmaart wimagpubli  
1313 fmaart wimagpubli