Page 1

Deze krant is een uitgave van Van Helvoort Uitgeverij B.V. in opdracht van Stichting Pinksterfeesten Nistelrode. Oplage 80.000 ex.

10 t/m 14 juni

Sieneke Pinksterloop Kermis

nders u a S n a e D met o.a.

Braderie

Nostalgische Route Straattheater Kinderparadijs

gratis toegang

Applepie communicatie

www.pinksterfeestennistelrode.nl “KOM OOK EENS SHOPPEN IN DE GROOTSTE MODEWINKEL VAN NEDERLAND” 2009

2006

2002

MOOI

1e EN 2e PINKSTERDAG GESLOTEN

NISTELRODE | 10.000M2 MODE | SCHOENEN | SPORT U B E N T VA N H A R T E W E L KO M 2 4 U U R P E R D A G 7 D A G E N P E R W E E K O P W W W .VA N T I L B U R G . N L


Pagina 2

De

ersdriehoek

Tramstraat 15 - 17 • 5388 GE Nistelrode • Tel.: 0412 - 611282

5+1

Laar 80a, 5388 HK Nistelrode Tel. 0412-612426

����� ��������� Een zorg minder! ������������������������������������������������ �����������������������������������������������������

������������� ������������������ �������������� ��������������� �������������������������������

v. Schijndel

VAN DEN ELZEN transport

Tegelhandel Natuursteen

M 06 51806053 F 0412 612600 Bus 16 5388 SP Nistelrode

Tegels, natuursteen, maatwerk, tegelwerk en advies

Tegels, natuursteen, maatwerk, tegelwerk en advies “Een tegelcollectie

“Een tegelcollectie die u gezien moet hebben” die u gezien moet hebben” Oostwijk 11 5406 XT Uden Industrieterrein Vluchtoord Tel.: 0413 - 27 01 10 Fax: 0413 - 27 09 22

Industrieterrein Vluchtoord

Openingstijden: ma. gesloten di. t/m do. 9.00 tot 18.00 uur vr. 9.00 tot 21.00 uur za. 9.00 tot 16.30 uur

www.vanschijndeltegels.nl

Bus 16 5388 SP Nistelrode M 06 51806053 F 0412 612600

Noorderbaan 8, 5388 RB Nistelrode Telefoon: 0412 - 613646 Fax: 0412 - 613848

�������������������


Pagina 3

Voorwoord van de voorzitter Eindelijk is het weer zover: Pinksterfeesten Nistelrode barsten weer los. Van vrijdag 10 juni t/m dinsdag 14 juni 2011 zal Nistelrode in het teken staan van dit bijzondere en gezellige evenement. In deze krant vindt u alle informatie over wat we dit jaar voor u in petto hebben. Vorig jaar organiseerde we samen met de Rabobank, de kermisexploitanten en de aangrenzende horeca-exploitanten voor de eerste keer een kermisavond voor mensen met een beperking. Na het gebleken succes en de vele enthousiaste reacties van afgelopen jaar, willen we ook dit jaar dit initiatief voortzetten en zal de kermis wederom starten op de vrijdagavond.

gaat onze dank uit naar alle deelnemende verenigingen, EHBO, Politie, Brandweer en al onze vrijwilligers die zich ieder jaar weer inzetten om er een paar geslaagde en gezellige Pinksterdagen van te maken. Pinksterfeesten Nistelrode beleefd dit jaar al weer zijn 37e editie. De laatste 8 jaar hiervan heb ik met veel plezier en passie deel uit mogen maken van de Stichting Pinksterfeesten. Dit jaar is mijn laatste jaar als voorzitter van de Stichting en kijk ik vol trots terug op de mooie edities van de Pinksterfeesten die we de afgelopen jaren met een team van betrokken en bevlogen vrijwilligers hebben georganiseerd. Een feest voor groot en klein dat bij Nistelrode hoort en waar we met zijn allen terecht trots op mogen zijn! Ik wens de Stichting veel succes en plezier in de toekomst en wil iedereen; de stichting, de vele vrijwilligers, de ondernemers, gemeente en overige betrokkenen bedanken voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren. Ik hoop jullie de komende jaren nog regelmatig terug te zien tijdens de Pinksterfeesten.

Met de Pinksterfeesten maakt u altijd de goede keuze Het leven zit vol met keuzes. De hele dag door, elk moment van de dag, moet je keuzes maken. Soms simpele keuzes, soms wat moeilijkere keuzes. U kunt er voor kiezen om met Pinksteren naar de Pinksterfeesten in Nistelrode te gaan. Een goede keus, kan ik u alvast vertellen. Maar dan? Wanneer gaat u en wat wilt u allemaal doen? Ik geef u een voorproefje.

Achter Van Tilburg zal, zoals gewoonlijk, een groot terras opgebouwd worden met een podium waar diverse muzikale optredens plaats zullen vinden. Ga daar zeker even een drankje drinken en genieten van een goed stukje muziek.

Op vrijdag 10 juni gaan de Pinksterfeesten voor de 2e keer van start voor mensen met een beperking die onder begeleiding kunnen genieten van de attracties. Een avond waarbij extra aandacht is voor deze mensen, maar die bedoeld is voor iedereen. Als afsluiter van de vrijdagavond zal Sieneke een groots optreden komen geven. Zaterdag is er de pinksterloop. U kunt mee gaan lopen of supporteren, ook supporteren wordt dit jaar beloond door de organisatie! Of kiest u ervoor om de Nostalgische route te gaan wandelen? Voor de editie 2011 is er samenwerking gezocht met de Maashorst. Er zullen dus een aantal nieuwe ambachten te zien zijn bij deze route. Of u gaat op zondag winkelen en op maandag genieten op het terras. Op maandagmiddag kunt u dan gaan dansen, springen en zingen bij een spectaculair optreden van Dean Saunders! Dinsdag is de braderie opgeruimd. Maar u kunt dan nog genieten van een gezellige middag op het heerlijke terras die geruisloos overgaat in een gezellige, Nisseroise avond, die dan ook nog eens afgesloten wordt met een grandioos vuurwerk.

Pinksterfeesten Nistelrode zou ook dit jaar niet mogelijk zijn zonder de financiële steun die we van de vele lokale ondernemers krijgen. We zijn enorm blij met deze steun en willen hen hiervoor hartelijk bedanken.

Kortom, u moet dus veel keuzes maken op de Nisseroise Pinksterfeesten, maar wees gerust. De organisatie heeft er ook dit jaar weer voor gezorgd, dat u geen slechte keuze maakt. De Pinksterfeesten staan ook in 2011, weer gegarandeerd voor echte, Nisseroise gezelligheid.

Namens Stichting Pinksterfeesten Nistelrode, Daarnaast zullen er dankzij de steun van de Rabobank dit jaar meer en nieuwe artiesten te zien zijn op en rondom het gehele parcours. Je zult op verschillende plaatsen muziek horen en diverse bijzondere acts zien. De zintuigen zullen zeker geprikkeld worden!

Bram Meijer Voorzitter

Namens de stichting een woord van dank aan de Gemeente Bernheze voor de samenwerking. Verder

����������������������������������������

������������������������� ���������������������������

���������������� �������������������� �����������������������

������������������������� ������������������������

Ik wens u veel plezier! Jos Heijmans

Burgemeester Gemeente Bernheze


Pagina 4

Tel. 06 - 54 61 38 23

M. van Wees Int. Transport • Hoogstraat 54 • 5388 ED Nistelrode

HUBERS FLEXIBEL KLUSSENBEDRIJF

A.J.M. HUBERS W. VAN HOUTSTRAAT 42 5388 CX NISTELRODE 0412-612592 06-25461949

STEIJGER ELEKTROSERVICE Jakkrid Steijger Kerkhoflaan 32 5388 AG Nistelrode

T F E I

06 536 68 061 0412 853142 info@steijgerelektroservice.nl www.steijgerelektroservice.nl

AUTOBEDRIJF ALFRED VAN DIJK Verkoop van nieuw en gebruikte auto’s voor al uw reparaties, APK, taxaties ruitreparaties, schadeafwikkelingen Waardsestraat 22 Nistelrode

Tel. 0412-612333 www.alfredvdijk.nl


Pagina 5

Artiesten carrousel

Vele nieuwe artiesten zorgen voor een zomers feest! We starten op vrijdag met niemand minder dan SIENEKE!

Het Coöperatief Dividend zorgde mede voor deze muzikale aanvulling tijdens de kermisavond op vrijdag. Tijdens de beide Pinksterdagen zullen er ook meer en nieuwe straatartiesten zijn dankzij de steun van de Rabobank. Deze avond komt de drumband van Nistelrode een speciaal optreden geven en een sportief optreden van de Zumba groep van HealthCenter Nistelrode. Het straattheater en de diverse muzikale acts zullen het parcours feestelijk omarmen. Samba-acts Freestyle Samba en Banda Nobra zullen er voor zorgen dat je niet stil kunt blijven staan. Toneelgroep Efkes Jonger laat zich met hun korte sketches van hun sterke kant zien. Ook zullen er dit jaar nog vele andere verrassende en nieuwe acts te zien zijn. Zoals de artiesten van Circus PomPom, zij staan voor grote tovertrucks, hilarische

clownsacts, jongleren, acrobatiek, steltloop en nog veel meer.... Clown Pinkie is een echte Nisseroise clown die voor de kinderen de meest gekke balloncreaties zal maken.Tovenaar Runewold spie-

gelt u de onzichtbare werkelijkheid voor, u ervaart de werking van zijn weggevlogen “gedachtegaaltje” Een wereld vol magie. Bapo bespeelt op hoogte met behulp van een tiental claxons, bevestigt over heel zijn lichaam, stukjes klassieke en hedendaagse muziek. Een originele geluidsverfrissing die geschikt is voor alle leeftijden.

en zingt over bloemetjes en bijtjes, maar ook over andere kleine en grote beesten. De Vreemde Fotograaf is feestfotograaf voor een

aantal vooraanstaande bladen. Hij toert door Nederland en België om topfeesten te bezoeken en op de plaat te zetten. Soms is het gewoon niet duidelijk in welke sfeer iemand zich begeeft. Hiervoor heeft hij iets verzonnen; met zijn feestkoffer laat hij, hoe dan ook, een feestelijke foto achter. De straatartiesten zullen zorgen voor groot feest op het gehele parcours!

De muzikale bij; Kazoem zoemt Op 1ste Pinksterdag wordt er op het plein achter van Tilburg Mode & Sport natuurlijk weer gezongen en dit keer wel heel zuiver en gezellig. Popkoor Enjoy, met leden uit Vorstenbosch en omgeving en Smartlappenkoor Saberdiosia uit Nistelrode zorgen dat ze samen met de band Impact uit Boekel de hele middag het niveau op meezing hoogte houden.

OMROEP BRABANT ‘ON TOUR’

kleding, abonnementen op tijdschriften en nog veel meer. Van jong tot oud zal men genieten van deze vrolijke tour.

Presentator en entertainer Rogier van Oosterhout brengt op 2e Pinksterdag de Omroep Brabant ‘On Tour’ mee naar Nistelrode. Het is een mobiele muziek en entertainmentshow, zoals nooit eerder in Noord Brabant was te zien, kosten noch moeite worden gespaard om van deze tour een waar spektakel te maken. Een evenement dat de bezoekers niet snel zullen vergeten. Men hoort de typische Omroep Brabant muziek en artiesten en iedereen maakt kans om prachtige prijzen te winnen. Zeker ook door de regionale Omroep Brabant promotie is dit een absoluut gegarandeerde publiekstrekker! HET PROGRAMMA Een vooral muzikaal en interactief programma met kandidaten uit het aanwezige publiek. Het betreft gevestigde en beginnende artiesten die regelmatig bij Omroep Brabant te horen en te zien zijn. Speciale optredens deze dag worden verzorgd door het muzikale duo Mike & Colin, Alex (Een bossie rode rozen) en Popstars winnaar Dean Saunders!

Op Pinksterfeesten Nistelrode zorgen we voor alle ingrediënten; goede muziek, een prettig terras en natuurlijk gaan we er van uit dat het prachtig weer zal zijn. Wij van de organisatie hopen met bovenstaande toppers een mooi programma te hebben om u zeker te vermaken.

Er is een gevarieerd prijzenpakket bestaande uit reizen, elektronica,

PRIJSDOORBRAAK PHILIPS 32PFL3605 LCD TV

• 82 CM BEELD • FULL HD • DIGITAL CRYSTAL CLEAR • USB AANSLUITING

8

m c 2 Van 499,- voor

e

2

299,-

PI

OP EN

Op = op. Kado-actie uitgesloten.

T TO 0 .0 U R 12 U N .00 VA 17

G DA ER ST NK

GRATIS PARKEREN

|

GRATIS KOFFIE

|

DESKUNDIG ADVIES

|

GRATIS INSTALLEREN

|

GRATIS AFTERSALES

Beter af bij Ben MEER KEUZE, MEER FUN, MEER VOORDEEL!

www.benvandijk.nl

Rondweg 9, Uden, 0413-243535

www.cookoutshop.nl


Pagina 6

Alles voor KAMPEREN, TUIN EN SPORT! 2e Pinksterdag van 10.00 - 17.00 uur geopend!

Bon voor een gratis kop koffie of thee!

Wilt u uw huis verbouwen of renoveren? Een dakraam, dakkapel of kozijn plaatsen? Neem dan contact op met Josse timmerwerken! Wij verzorgen de complete uitvoering van uw plannen! Jos van Helvoirt

De Ploeg 115

M 06 - 22701637

5384 HM Heesch

Jos Pittens

T 0412 - 451369

M 06 - 22731465 Deze bon is alleen geldig op 2e Pinksterdag 13 juni 2011

F 0412 - 480152 E josse@kpnplanet.nl

Rooiseweg 22 • Schijndel • Tel. (073) 5492356 Ma. t/m do. 09.30 - 18.00 uur • Vr. 09.30 - 21.00 uur • Za. 09.30 - 17.00 uur

Europa’s meest complete vrijetijdswarenhuis 70.000 M2 Kampeer, Tuin en Sportplezier!

MET ÉÉN KLIK NAAR DE M O O I S T E ZO M E RC O L L E C T I E

Onze speciale “Pinksterfeesten” acties!

www.vantilburgonline.nl

In de week vóór pinksteren hebben wij speciale acties! 35% korting op alle topmerken zonnebrillen en voor hoortoestelbatterijen geldt: 2 halen, 1 betalen

Verwen uw ogen & oren! Tramstraat 23, 5388 GE Nistelrode - T (0412) - 614 052 - kijk ook op www.hoogstede-optiek.nl gediplomeerd optometrist - contactlensspecialist - audicien - opticien

����������������������������������������� ������������������������������������� ������������������������������������� ��������������������������� ���������������������������������� ������������������������������������� ����������������������������������������

������������������� ���������������������������� ��������������������� ��������������� ��������������� ���������������� ������������ �����������������

���������������� ���������������������������� ������������������������

���������������������������������������������������������������������������������������������� ���������������������������������������������������������������� �� ����������������������������������������������� ��� ������������������������������ ��� ����������������������������

������������������������������ �����������������������

�������������� �������������������

�������������������������������������������������������������������������������������������������������������� ��������������������������������������������������������������������������������������������

����������������� ���������������������

Vakmanschap bij Het VisieOn Bij Het VisieOn weten we hoe belangrijk het uiterlijk voor je is. Zie je er goed uit, dan voel je je beter en dat straal je uit. Daarbij vinden wij de persoonlijke uitstraling belangrijker dan een bepaalde modevorm. Het kapsel en de visagie in de juiste combinatie.

���������������������������������������������������������������������������������������������������������������� ����������������������������������������������������������������������������������������������������� ��������������������������������������������������

12,5

���������������������������������������������

jarig

jubile

um

Zulke uitdagingen zijn Saskia Verbruggen zeker toevertrouwd. Deze ondernemende vakvrouw is meer dan 20 jaar actief in het visagieen kappersvak en werkt mee aan TV producties, films, shows en professionele fotoshoots, ook voor het bedrijfsleven. Daarnaast heeft zij lesgegeven en gewerkt voor het Kennis- en Ontwikkelingscentrum Kappersvak. Het VisieOn is méér dan alleen een kapsalon.

· Metamorfoses · Make-up advies (ook groepjes) · Haar- en kapseladvies (ook groepjes) · Sieraden van Camille Lucie · Het VisieOn werkt o.a. met Redken, Paul Mitchell, Pureology en Ben Nye

Het VisieOn | Hoenderweg 3 | 5406 NL Uden | t 0413 25 50 10 | f 0413 25 50 10 | e hetvisieon@wish.nl | w www.visieon.nl


Pagina 7

Motorgeronk van MiniBikes op Pinksterfeesten Nistelrode

EEN UNIEKE COMBINATIE

werkt het ook hier zo, het wordt met vallen en opstaan geleerd, het is ongelooflijk hoe hard ze gaan. Ze moeten duidelijk veel trainen. Dit kan maar op een tiental plekken: Zwolle, Stadskanaal, Lelystad, Nijmegen, Zaltbommel, Nijverdal, Goes, Swalmen en in Velp is ook een buitenbaantje dat is nog vrij dichtbij. Veldhoven is het dichtste bij.

Een enthousiast team is aan het trainen in Zaltbommel met de pocketbikes ofwel minibikes die tijdens de Pinksterfeesten in Nistelrode aanwezig zullen zijn. Victor Baarda en zijn zoon Sandro die beide fervente minibike-racers zijn, zijn lid van RAP Holland. Een landelijke organisatie die het pocketbike-racen fanatiek promoot, we spreken met vice-voorzitter Marco van Houtum en bestuurslid Esther van Houtum, van de Berg. De jubilerende RAP Holland organiseert jaarlijks in samenwerking met de KNMV [=Koninklijke Nederlandse Motorsport vereniging] negen wedstrijden voor het de Nederlands Kampioenschappen. Daarnaast zijn er nog enkele open bekerwedstrijden en 2 uurs-races. Een druk programma voor het bestuur, maar zeer professioneel. Ze gaan er voor om de minibikes op de kaart te zetten. Met een gewicht van zo’n 23 kilo is de 50 cm hoge minibike een redelijk veilige sport. Ook kleine kinderen vanaf 4 jaar kunnen er op rijden en dit zal dan ook op de twee pinksterdagen gedemonstreerd worden in Nistelrode. Victor Baarda een enthousiast lid van de vereniging vertelt: “We hebben twee spannende ‘Instapdagen’ tijdens de Pinksterfeesten georganiseerd om RAP Holland bekendheid te geven, want extra leden zijn altijd welkom.” Zijn zoon Sandro, zal er ook zijn tijdens deze dagen om andere kinderen te laten zien hoe gaaf het is. RAP Holland. De 16 jarige Tim van der Linde uit Nistelrode [zittend naast zijn nieuwe minibike op de foto] doet zijn best om mee te helpen aan de bekendheid voor deze gave sport. Hij doet het door goed te racen en doet dit jaar voor de vierde keer mee aan de Nederlands Kampioenschappen bij de standaard 40 cc 2 tact race. Op 16 april wist hij in Lierop voor de NK al 6e te worden. Vanaf zijn 12e jaar is hij al ervaring aan het opdoen en Tim geniet duidelijk, ook al

Een opstap naar de echte motorcross De NK is een officiële wedstrijd waarbij het volgens de officiële regels gaat. Officials van de KNMV zijn aanwezig, zoals bondscoach Hennie Lenting van het KNMV, maar ook de medische dienst [mmc], de EHBO en vlaggers. Vooraf aan de wedstrijden is er een vrije training. De twee kwalificatieronden zijn ervoor dat het niveau gekeurd wordt van de rijders. De minibikes zelf worden nagekeken, de remmen etc. daarna zijn er ’s middags twee wedstrijden. Vice-voorzitter Marco van Houtum is heel enthousiast en trots ook op de organisatie. Hij heeft samen met de andere mensen van de 10-jarige RAP Holland één doel: ‘We werken hard om de minibikers een echte doorstroom te geven naar de echte motorraces. We hebben Scott Deroue gehad, die met zijn 15 jaar vanuit de minibike race naar WK niveau doorgestroomd is.” Pinksterfeesten en Mini Bikes Tijdens de Pinksterfeesten in Nistelrode zal naast Jack Martens Tweewielers op het parkeerterrein een gedeelte afgezet worden, waar de kinderen ook een rondje kunnen rijden. Ook zullen ze een demonstratie houden en kunnen ze u van alle informatie voorzien. Meer informatie: www.pinksterfeestennistelrode.nl RAP Holland: www.rapholland.nl

De nostalgische route en Maashorst

De Nostalgische route is in 3 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde in het programma van de Pinksterfeesten. De belangstelling voor alles wat met ambacht en oude techniek te maken heeft is enorm gegroeid. Voor de editie 2011 is samenwerking gezocht met de Maashorst Ondernemers. Waar ligt deze Nostalgische Route? Wie tijdens de Pinksterdagen Nistelrode inkomt kan bij de Jumbo, kan rechtdoor richting kermisterrein en rechtsaf richting het kinderparadijs achter Van Tilburg. Bij de Jumbo linksaf begint het BKK plein van de Bernhezer Kunst Kring dit is de start van de nostalgische route. De standerdmolen Windlust is op beide dagen geopend met gratis rondleidingen, de oude tractoren en agrarische werktuigen van KLW laten honderden jaren oude techniek zien en Dorsclub De Stofvreters geven u alle info die u maar wil weten.

De organisatie van de Pinksterfeesten heeft maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan; de stichting FreeKenia zal aanwezig zijn op de Nostalgische route met cadeau-artikelen, heerlijke pannenkoeken (w.o. kersen/appel) en Chapati’s. dit is een Afrikaans plat brood dat bijna overal bij gegeten kan worden met en zonder “beleg”. Alle opbrengsten hiervan zijn voor het doel en de missie van Stichting Freekenia. Health Center Nistelrode is met enkele spectaculaire dansshows op de nostalgische route te vinden, maar ook het hoofdpodium achter Van Tilburg krijgt versterking van Health Center Nistelrode op zondag 1e pinksterdag om 12.00 uur en 13.00 uur o.a. Zumba, Bodypump en Streetdance, spectaculair! Komt dat zien!!

Verder zijn er activiteiten voor de kinderen in de vorm van oud Brabantse spelen, er is een terras ingericht waar koffie, thee en fris wordt geserveerd door de Supportersclub van Prinses Irene. Verder zal er gezellige nostalgische muziek klinken die u meeneemt terug in de tijd. Maashorst Ondernemers, Maashorst Betrokken Ondernemers en Health Center Nistelrode hebben de handen ineen geslagen om voor elk wat wils te bieden. Van Mook, de Echte Bakker, Michel van Mook zal brood bakken in een op hout gestookte oven op een stenen vloer. Kom een kijkje nemen en proef mee. D’n Kersenpluk, Twan van den Berg [foto] en Brigitte Koenen hebben in dit Maashorstgebied een echte kersenboomgaard; ten tijde van de Pinksterfeesten is

Sandro Baarda

de eerste pluk geweest en zijn er volop kersen.

Een boeiend en afwisselend aanbod dit jaar. Redenen genoeg om ook dit jaar weer de Nostalgische Route aan te doen.

* Vlot bouwen/varen * Mobiele klimwand * Blaaspijpschieten * Materiaalverhuur * Ardennen sur5al * Arrangementen * Boogschieten * Kratstapelen * Steptochten * Kanovaren * Abseilen * En meer! Go for adventure!?!

Voor activiteiten in Nistelrode en omgeving, op bijna elke gewenste locatie en aan uw wensen aan te passen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Clown Pinkie


Pagina 8

Kozijnen Binnendeuren Lijstwerk Plinten Vloeren Schuifkasten Tuinhuizen Tuinhout Speeltoestellen Trampolines

Machinale Houtbewerking Houthandel Dintherseweg 18A 5388 VG Nistelrode Tel. 0412-475740 Mobiel: 06-52624105 www.av-hout.nl Info@av-hout.nl

laminaat gordijnen tapijt zonwering marmoleum ��������������������������������� ����������������������������������� ������������������������������ ����������������������

Jaarrekeningen | Tussentijdse cijfers | Fiscale aangiften | Prognoses | Controlling

Uw administratie zonder zorgen... Als MKB-er bent u druk met de dagelijkse gang van zaken. Geen zorgen over alle administratieve werkzaamheden, is dan ook een geruststellende gedachte. Bij Maas & van Oss is uw administratie in goede handen. Zo houdt u bovendien tijd over voor momenten van ontspanning, voor momenten zonder zorgen… Met vriendelijke groeten, Peter Maas & Jelle van Oss

Ons nieuwe adres: administratie en advies

gecerticeerd

Tramstraat t 25 Tramstraat 25, 5388 GE Nistelrode | T 0412 617 491 | F 0412 617 493 E info@maasenvanoss.nl | www.maasenvanoss.nl

���������������������������������������������

�����������������������������������������������������

������������������������������������������������������������������������������������������������������������ ���������������������������������������������������������������������������������������������������������


Pagina 9

Vijf dagen kermis in Nistelrode Voor het eerst draaiden vorig jaar de attracties ook op vrijdagavond. Dit was een groot succes, de enthousiaste reacties zorgden dit jaar voor een herhaling, maar dan nog groter. De eerste dag van vijf dagen kermisfeest zorgen de aangrenzende horeca, de kermisexploitanten en gemeente Bernheze i.s.m. een Rabobankteam voor een onvergetelijke avond. Voor bezoekers met een beperking wordt het extra speciaal met gratis attractiekaartjes en

enkele consumpties. Op vrijdag houden de kermisexploitanten rekening met deze speciale groep. Onder andere door de bijdrage van het Coöperatief Dividend van de Rabobank Bernheze Maasland, kunnen we dit jaar een groot feest maken met zangeres Sieneke. Maar ook live muziek van de Dûrzakkers, de drumband en ook Healthcenter Nistelrode komt prachtige Zumba presentatie doen. Zaterdag tot en met dinsdag draaien de kermisattracties gewoon door. Na het feest op vrijdag zullen we zaterdag gewoon na de Pinksterloop natuurlijk allemaal op de kermis te zien zijn. Zondag en maandag zal de kermis aangevuld worden met de braderie, nostalgische route, gratis kinderparadijs en hierdoor gaat het Pinksterfeesten pas echt uit zijn voegen barsten. Dinsdag wordt het een fijne Nisseroise avond waar ‘s middags natuurlijk de kinderkaartjes gebruikt kunnen worden. We sluiten zoals altijd weer af met een grandioos vuurwerk op dinsdag avond. Draaien en zwieren tot je niet meer kan, dat doe je op de Pinksterfeesten Nistelrode. Van 10 tot en met 14 juni.

Rabobankmedewerkers actief betrokken bij extra kermisavond

Het mooie plan voor de extra kermisavond voor mensen met een beperking kreeg bijval van gemeente Bernheze en Rabobank Bernheze Maasland sloot zich daar graag bij aan. Een prachtige gratis avond voor mensen met een beperking uit Bernheze en omgeving was het resultaat. Net als vorig jaar zal een aantal medewerkers van deze bank ook dit jaar weer “Actief Betrokken” zijn en op vrijdagavond 10 juni de handen uit de mouwen steken met het ‘oranje’ stafteam. Actief Betrokken is de noemer waaronder alle teams van Rabobank Bernheze Maasland jaarlijks vrijwilligersactiviteiten ondernemen.

������������������������������� ����������������������

succes een aanvraag in voor een eenmalige uitkering vanuit het Coöperatief Dividend van Rabobank Bernheze Maasland. Met het Coöperatief Dividend wil Rabobank Bernheze Maasland een deel van de winst teruggeven aan de lokale gemeenschap. Zo wil de bank bijdragen aan een gezonde samenleving door diverse projecten te steunen waaronder zorgcentra, buurtprojecten kinderspeelplaatsen en gemeenschapshuizen. De leden van de bank kunnen meebeslissen over de besteding van dit dividend.

Coöperatief Dividend Om de extra kermisdag vanaf dit jaar definitief op de kaart te kunnen zetten, diende de stichting Pinksterfeesten Nistelrode met

��������������� �������� ���������������� ��������� ������������� ������ ���� �� ���� ��� ����������� ��� ����� ��� ������� ����� ��� ������ ����� �������������� �� ������ ��� �������� �� ������� ��� �������� ����� �� ����������������

�������������

��������

��������

�������� �������� ������ ������������ �� ����������� ��� ��������������������������������

������������������������ ������������������������������

��������������������������������


Pagina 10

DIERENVOEDERS JAN HERCKENRATH

����������������� ������������������ �������������������

���������������������������������� ����������������������������������� ������������������������������������������

Canadabaan 20, 5388 RT Nistelrode Tel.: (0412) 61 28 30/Fax:(0412) 61 11 10

NISTELRODE TEL. 0412-611088

������

������

Tel. (0412) 46 52 23 Fax (0412) 46 52 23 Privé: 0412 - 61 27 10

���������������������������

HET ADRES VOOR DE PARTICULIER

Waardsestraat 15, 5388 PP Nistelrode

Menzel 59, 5388 SX Nistelrode

Tel. 0412 - 611383. Mobiel 06 - 53716610

Loo 17a, 5388 SB Nistelrode

Fax 0412 - 613104

Tel.: 0412 - 612391 – Fax: 0412 - 613958

JOAN

Schilder werken Joan van Leuken

���

��� ���

�������

��������������������� ���������� ������������������ ��������������������

����������� �������

��������� ����������� ������������� �����������

L. Lindhout Bedrijvenweg 12 5388 PN Nistelrode Tel.: 0412-612772 Fax: 0412-613119 Autotel.: 06-53982837

http://www.gerritsbedrijfswagens.nl

Maxend 47 5388 TW Nistelrode

Tel. 0412-611205 Fax 0412-612518

Vendelweg 10 5388 RV Nistelrode T. 06-48455610 E.joanschilderwerken@gmail.com

• Water • Sanitair • CV • Dakbedekking • Zinkwerk Installatiebedrijf Loeffen • Donzel 82 • 5388 PD Nistelrode Tel.: (0412) 612469 • Fax: (0412) 613165 Vereniging van Nederlandse Installatiebedrijven

Tinka van Nuland ’t Broek 3 5388 XJ Nistelrode Tel. 0412-612743

CERTIFICAAT •DIABETISCHE VOET •VOETREFLEXMASSAGE

Menzel 35, 5388 SX Nistelrode Telefoon 0412-613225

DAGOPVANG & BUITENSCHOOLSE OPVANG

����������������������� �� ����������������������� ���� ���

Bedrijvenweg 6

������������������������������������������������� ������������������������������������������������������������������ ����������������������������������������������������������������������� �����������������������������������������������������������������

MAXEND 6 • 5388 GL NISTELRODE 0412-611942

WWW.DEBENJAMIN.COM • INFO@DEBENJAMIN.COM

������

5388 PN Nistelrode E. autobedrijf.timmermans@home.nl I. www.autobedrijf-timmermans.nl

T. 0412 61 22 21 F. 0412 61 21 60 M. 06 53 22 03 16

De Oude Ros 1 5388 PM Nistelrode Telefoon 0412-613000 Fax 0412-611393

Bedrijvenweg 10 5388 PN Nistelrode

������������������� �������������������������� ����������� ���������������������� ���������������������������������������

autoschade

06 - 42 08 16 19 Nistelrode

Tel. 0412-613023 Fax 0412-613268


Pagina 11

Scouting Mira Ceti is thuis op Pinksterfeesten Nistelrode leden meedoen, omdat ze er allemaal profijt van hebben.

Het zijn allemaal Nisseroise en met deze achtergrond al jaren thuis op het grootste feest van Nistelrode, de Pinksterfeesten Nistelrode. We zitten met Maarten het oudste jeugdlid, Stefan van den Broek en Daan van Hövell herinneringen op te halen. Maarten Bongers is met zijn 18 jaar al 10 jaar lid van de Scouting Mira Ceti uit Nistelrode. Sinds 4 jaar zit hij bij de Explorers. De doorgestroomde scout doet ook al jaren mee met de Pinksterdagen, wat door de meeste Explorers toch wel gezien wordt als een van de grootste activiteiten van het jaar. Geschiedenis Scouting Mira Ceti ‘T boekje ‘Scouting for boys’ was de oorsprong van de Scouting in Engeland door Baden Powell. In 1910 werd de eerste Nederlandse groep geïnstalleerd. Na 1938 ontstond de overkoepelende organisatie waar Nistelrode zich bij aansloot. In 1973 werden verschillende organen samen gevoegd en Scouting Nederland was geboren.

Mira Ceti is opgericht op 1 febr 1969, de naam onthuld door burgemeester J. v. Oosterhout in datzelfde jaar tijdens installatie van staf en verkenners. Pastoor Groothuyse wordt de beschermheer van de vereniging en sinds de komst van Pastoor Ouwens heeft deze het stokje overgenomen. Een beetje kennis over onze Scouting groep van Nistelrode leert ons dat de activiteiten vooral gebaseerd zijn op buitenleven, dienstbaarheid, expressie, ontdekken en spel & sport . Allemaal facetten waar de Pinksterfeesten aan voldoen. De Explorers zijn vier dagen van de partij met zo’n 15 leden, onder begeleiding van Hans, Dimphy, Stefan en Daan. Ze bouwen de activiteit die ze bieden op, als promotie voor de club en ze laten zich weer eens zien aan het dorp en de mensen. De opbrengst die de dagen oplevert doordat de Pinksterfeesten een vergoeding geeft voor de bereidheid, is voor het kamp. Dit betekent dat alle

Ieder jaar gaan ze 10 dagen op kamp naar het buitenland, dus daar moet wel wat geld voor opgehaald worden. Ze doen dan ook de ‘Grote clubactie’, Jantje beton collecteren, ze assisteren bij grote evenementen zoals bijvoorbeeld de Slabroekse Paardendagen en natuurlijk de Pinksterfeesten Nistelrode. Voor de enthousiaste Maarten die geniet van zijn deelname zal volgend jaar moeten stoppen bij de Explorers door zijn leeftijd en hoopt hij door te stromen als leider voor de jeugd.

actie die de Explorers samen met M2E Outdoor van Daan van Hövell die zijn materieel beschikbaar geeft. Ze hebben de klimwand waar vele jongeren en kinderen de klim wagen, terwijl de ouders en verzorgers heerlijk op het terras genieten van de optredens. Deze worden 1ste pinksterdag verzorgd door twee koren en een band. Tweede Pinksterdag zal ‘Omroep Brabant Roadshow’ Met Rogier van Oosterhout zorgen voor een goed uitzicht vanaf de klimwand en hopen dat er weer veel kinderen kunnen genieten dit jaar. Scouting Nistelrode: Mira Ceti wenst u allen een avontuurlijk Pinksterfeest.

Voor Mira Ceti de eerste keer nog bij het Pinksterfestijn. 12 jaar geleden was er het ‘Kinderspeelpaleis’ en om dit paleis met het terras te koppelen aan de braderie op het Laar, werd Mira Ceti gevraagd of ze een verbinding wilde maken. Hierdoor werd dan ook op De Wan een klimtoren/kabelbaan gerealiseerd. Enkele jaren later toen Tonnie van Es van D’n Haon met zijn feesttent kwam, werd gevraagd of ze op het parkeerterrein bij de oude Geurts fabriek wilde gaan staan. Van het terrein ‘Geurts’ verhuisden ze naar de weg en zo verplaatsten ze zich steeds verder naar het parkje op de Beek. De abseilwand, de verrijker, het kratten stapelen en de kabelbaan zijn erg gewilde activiteiten die de jeugd naar het centrum trekt. Sinds 2010 kunnen de jongere bezoekers bij Van Tilburg Mode & Sport achter op het parkeerterrein terecht bij de

DIERENSPECIAALZAAK/HOBBY- & KADOSHOP

E. van Acht Laar 53c 5388 HC Nistelrode Tel./fax 0412-611436

HOEVEELBELASTINGWILJIJBETALEN.NL

www.dierenspeciaalzaaknistelrode.nl

���������� ����������������

����������� ���������������������������������� �������������������������������

����������������� ������������������ ����������������� ������

���������������������������������� ���������������� �������������������������

����������������������������������� �������������������� Kersenboomgaard met vele rassen. In het kersenseizoen, half juni tot begin augustus, verkoop vanuit de boomgaard. Genieten van de Udense kers. Ook aanwezig op de Pinksterfeesten. U bent van harte welkom.

Torenweg 2 Uden 06 - 13 41 86 21 www.kersepluk.nl


Pagina 12

������������������������� ������������� ���������������� �����������

�����������

�������������

����� ��������� ��������� ���� ��� ������� ���������������������������������������

������������������� ������������������������������� ��������������������������������

badkamermarkt neemt deel aan totaalmarkt

The place to

BUY

De grootste collectie top-sanitair voor bodemprijzen!

www.unipol.nl

Op de juiste plek De juiste plek om te wonen of te werken. Bij Bernhez e makelaars & adviseurs doen we ons uiterste best om u daar te krijgen. Hoe we dat doen? Door niet alleen naar gevels en panden te kijken, maar vooral ook door te kijken én te luisteren naar de m ensen erachter. Als u ook op z oek bent naar de juiste plek, kom dan eerst naar Uden of ga naar www.bernheze.nl. Makelaardij onroerende zaken > taxaties > woningen > bedrijfshuisvesting > agrarisch onroerend goed

www.qualis.nl

www.buitenstate.nl

www.brabantnieuwbouw.nl

Hunnenpad 14 • 5349 BG OSS • T: 0412-611791 • F: 0412-634021

Bernheze makelaars & adviseurs Bit swijk 10, Uden [T] 0413 243818 www.bernhez e.nl

Joost van der Lee 06 54 32 71 65 Leon Westerlaken 06 54 75 34 70

��������������������������������� NISTELRODE Te l . : ( 0 4 1 2 ) 6 1 2 4 3 3 WANROIJ E-mail:info@drukkerijvandegraaf.nl

Maxend 55 5388 TW Nistelrode Tel. 0412 - 611770 Fax 0412 - 611838 www.vanderleestaalbouw.nl

· Internet:www.drukkerijvandegraaf.nl

Nu bij Drukkerij van de

Graaf:

Memobloks 65,-* 200 stuks voor � 2011 Aanbieding geldt tot 1 juli en *Vraag naar de voorwaard


Pagina 13

Ook met Pinksteren zorgt ‘t Pumpke voor de sfeer... Verwarmd terras ~ Mobiel feestcafé naast ‘t Pumpke

Tot ziens bij Eetcafé ‘t Pumpke

®

COMPLEET BIJ U THUIS

BBQ -Gourmet - tapas wij doen de afwas gratis thuisbezorgd www.BBQenzo.nl - Tel.: 0412 - 610102

De horeca serveert een cocktail.

Restaurant�D’n Bonte Wever

Ieder jaar proberen de horecaondernemers de juiste cocktail te schenken. Een lekker stukje muziek, een heerlijke stoel, een kopje koffie of iets fris. Dit jaar nemen de horecaondernemers op het plein ook nog twee consumpties per bezoeker van de kermis voor mensen met een beperking op zich.

De plek voor goed, gezellig en gastvrij genieten.

Café Den Haon zorgt op het braderie terrein voor een dorstlessende tussenstop. U kunt genieten van de mix aan mensen die u langs ziet lopen met ‘s middags en ‘s avonds life muziek. Café ’t Tramstation midden op de kermis, daar zal het 5 dagen groot feest zijn met de geluiden van de kermis op de achtergrond en de discotheek op de voorgrond.

���������������������������������������� 0412 - 610828

www.dnbontewever.nl

Eetcafe ’t Pumpke zorgt dat de reünie-achtige taferelen de ruimte krijgen. Lekker bijbuurten of bijkomen onder het genot van een drankje. Een huisnummer verder zal de mobiele feesttent weer zorgen voor de jeugdige feestvierders. Rainbow Centre helemaal verbouwd, met het prachtige terras, zorgt als ijssalon voor de heerlijkste verkoelingen en eethuis Anytime zal de lekkere trek verzorgen. Voor een lekker hapje en een drankje en genieten van de langskomende menigte. Cafetaria ’t Tramplein zal met Truus & Tamara en het hele team klaarstaan om u te voorzien van heerlijke gerechten en de juiste verfrissingen in de vorm van ijs en drank. U hoeft deze feestdagen niets te kort te komen. Achter Van Tilburg bij het kinderparadijs en dé ultieme stop voor volwassenen wordt dit jaar muzikaal verzorgt door Omroep Brabant. Met een geweldig programma van de ‘Omroep Brabant Roadshow’ met DEAN SAUNDERS, Alex en Colin & Mike! Hiermee weet u zich verzekerd van een heerlijke middag vol vertier. Om uw kinderen hoeft u zich niet ongerust over te maken, zij weten zich goed te vermaken met Scouting Nistelrode of de luchtkussens van Axi Traxi. U kunt ondertussen genieten van de muziek op het podium terwijl u heerlijk bijbuurt met oude bekenden. Peter en Mirjam en de mensen van Partycentrum ’t Maxend zorgen dat u niets te kort komt. Restaurant De Bonte Wever is het Pinksterweekend ook geopend en zal een thuis zijn voor Stichting Pinksterfeesten Nistelrode. Een centrale plek om u als bezoeker te voorzien van gewenste informatie. Intussen zorgt Ruud van der Linde voor een prachtige menu kaart met heerlijke gerechten die u goed zullen smaken tijdens een dagje Pinksterfeesten Nistelrode. Op www.pinksterfeestennistelrode.nl kunt u de actuele informatie volgen.

Als enige gebrouwen met zuiver mineraalwater.

L I E S H O U T

H O L L A N D

FEEST IN DE TENT

KERMIS 2011 NISTELRODE

zaterdag 10 juni: TRIGGER vanaf 21:30 uur

zondag 11 juni: vanaf 15:30 uur

HIKE

maandag 12 juni: BIG NICK vanaf 15:30 uur

Laar 20 5388HG Nistelrode


Pagina 14

Doelbewust onderweg ! VAN DRIEL VERVOERSERVICE is een toonaangevend personenvervoerbedrijf in Oost-Brabant. Het bedrijf biedt maatwerkoplossingen voor mobiliteit over de weg. Het servicepakket bestaat o.a. uit leerlingenvervoer, personeels- en groepsvervoer, rolstoel- en ziekenvervoer, taxi-, touringcarvervoer en autoverhuur.

VB Betonboringen & Sleuvenzagen is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van: betonboren - betonzagen - sleuvenzagen chemische verankering - precisie sloopwerk. We zijn een sterk groeiend betonboorbedrijf. Dat kwalitatief en kwantitatief aan de top staat in het boren en zagen in beton en het zagen van sleuven. Wij werken op kwalitatief eenzame hoogte.

postbus 57, 5388 ZH Nistelrode telefoon 0412-638349 fax 0412-613290 email info@vb-betonboringen.nl

www.vervoerservicevandriel.nl

WWW.VB-BETONBORINGEN.NL

WWW.BETON-ASFALTZAGEN.NL

Heerkens

Openhaarden & kachels

� � � � �� � �� ��� � � � �� �� � ��� ���� � �� �

������������������������ ���������������������������������������������� ��������������������������������������� ������������������������������������������ ������������������������������������������ �����������������������

2e Pinksterdag zijn wij open van 12.00 tot 17.00 uur

������������������������������ ��������������������������������������������� ��������������������������������� ���������������������������� ��������������������������� ��������������������������������� ���������������������������������������������������� ���������������������������������������������������

Het Runneke 10 NISTELRODE www.heerkens.nl Tel. 0412 613 030

�������������

� ����� � �����

������������������������������������������������������


Pagina 15

Zaterdag Pinksterloop

Sporten is gezond én leuk!

Van Tilburg Kinderparadijs De Kinderattracties helemaal GRATIS Terwijl u geniet van allerlei optredens twee dagen lang op het terras achter Van Tilburg Mode & Sport mist uw kind niets. Klimmen bij Mira Ceti, dansen op de muziek, luisteren naar het kindertheater of in de schmink?

Dat sporten gezond en leuk kan zijn; dat weten velen mensen. Voor velen is het dan ook de manier om goed aan de Pinksterfeesten te beginnen. Stichting Pinksterfeesten Nistelrode en Van Tilburg Mode en Sport organiseren zoals gebruikelijk deze loop, ook deze keer weer in samenwerking met Atletiekvereniging AV Oss ‘78. De loop is voor iedereen toegankelijk. Voor de jeugd zijn er twee afstanden. Voor de jongste lopers (tot en met 9) is er een loop van 1100 meter. Voor de jongens en meisjes van 10 tot en met 12 is de afstand 1650 meter. Alle deelnemers tot en met 12 jaar Dit jaar belonen we je zelfs als je komt supporteren! Je hebt op school een flyer gekregen en dit betekent dat als je die inlevert bij de inschrijfbalie net voor de start van de Pinksterloop? Dan loot jij mee naar een kermis pakket. Onder alle deelnemers tot en met 12 jaar die meelopen, verloot Stichting Pinksterfeesten Nistelrode o.a. dagkaarten voor het Lunapark op de kermis / Aeroclub zweefvliegtuigclub startbewijs!. Loop mee en

maak kans op één van deze prijzen. De jeugd vanaf 13 jaar en de volwassenen kunnen zich richten op twee verschillende afstanden. De kortste van de twee gaat over 4850 meter. Dit is de perfecte afstand voor de iets minder getrainde loper die zich toch flink wil inspannen. Maasland Run Classic En voor iedereen die dit nog niet genoeg vindt en beschikt over een lange adem, is het mogelijk een afstand van exact 10 km af te leggen. Deze loop is onderdeel van de Maasland Run Classic, hierin zullen dus de echte snelle dames en heren in mee lopen en strijden. Genoeg mogelijkheden voor jong en oud. Als je toe bent aan een stevige dosis inspanning, je buikje beu bent of simpelweg veel plezier beleeft aan het lopen van een leuke afstand, neem dan deel aan de Pinksterloop. Inschrijven is mogelijk vanaf 17.15 bij het wedstrijdsecretariaat voor de winkel van Van Tilburg Mode en Sport. De loop start voor de jeugd om 18.15 uur en diegene die voor vijf of tien kilometer gaan, starten om 19.00 uur.

Zoals u en uw kinderen weten, is er achter Van Tilburg Mode & Sport een heel plein ingericht met luchtkussens en speeltoestellen. Ook dit jaar is de beste ‘Zelfstandige Winkel van Nederland’ de sponsor van het kinderparadijs. Alle kinderen kunnen hier hun hart ophalen. Springen, duiken, vallen en klimmen tot je niet meer kan. De kinderen kunnen zich urenlang uitleven op springkussens, ballenbakken, klimrekken, glijbanen en touwladders. Maar naast de speeltoestellen is er nog veel meer te beleven in het kinderparadijs. De kinderen kunnen even een andere gedaante aannemen door zich te laten schminken. In allerlei creaties kunnen de kinderen worden omgetoverd, zoals een tijger, leeuw of vlinder. Niets is te gek!! De kinderen kunnen zich eindeloos uitleven: geen kaartjes, geen rijen, maar wel keus genoeg. Er is maar één denkbare reden om te stoppen. Als je te moe bent om nog op je benen te staan. Een groot feest en nog wat meer... Naast de vaste attracties probeert de organisatie Stichting Pinksterfeesten Nistelrode ieder jaar weer iets nieuw te brengen voor de kinderen. Dit jaar is daarvoor Muziek en Verteltheater Barbiance naar Nistelrode gehaald. Het poppentheater en koetsenproject met de doorlopende presentaties van 11.00 tot 17.00 uur zorgt dat de kinderen worden verkleed en plaats kunnen nemen in de koets. Hiervan wordt een digitale foto gemaakt die GRATIS per email thuis gestuurd kan of af te halen bij de plaatselijke ondernemer.

�������������� ������������� ������������� ���������������������������� ���������������������������

��������������������� �������������� ������������������������� D P VOORRAA O S J I D J I T L A �������������������������������� ���������������������������

Laar 1 • Nistelrode • T. 0412 61 11 85 • www.jacobsenjacobs.nl

Applepie communicatie

Genoeg vertier voor uw kroost, terwijl u onder het genot van een drankje heerlijk op het terras naar topmuzikanten kijkt en luistert...

MOOI

“KOM OOK EENS SHOPPEN IN DE GROOTSTE MODEWINKEL VAN NEDERLAND” 1e EN 2e PINKSTERDAG GESLOTEN

2009

2006

2002

NISTELRODE | 10.000M2 MODE | SCHOENEN | SPORT U B E N T VA N H A R T E W E L KO M 2 4 U U R P E R D A G 7 D A G E N P E R W E E K O P W W W .VA N T I L B U R G . N L


Pagina 16

EEN MUZIKAAL SUCCES VOOR UW FEEST OF EVENEMENT!

BKK organiseert kunstdorpje op braderie

drukwerk | grafisch ontwerp | digitaal printen

����������������� ����������������������������������������

Weijen 36 Nistelrode 0412 617340 info@drukkerijbuuts.nl www.drukkerijbuuts.nl

������������������������������������������������������������������������������������

De BKK organiseert voor de tweede keer een klein kunstdorpje op de braderie. Een tiental kunstenaars uit Bernheze laat haar werk zien, maar geeft ook de mogelijkheid om hen aan het werk te zien of een workshop bij te wonen. U kunt er onder andere meer te weten komen over pasteltekenen, modelbouw, glas-in-lood, aurarellen, wol- en zijdebeschilderingen, goudsmeden, olieverven, bronsgieten en poëzie. Bezoeken en workshops “De Bernhezer KunstKring (BKK) probeert kunst in de breedste zin van het woord (en beeld) toegankelijk te maken voor een groot publiek,” vertelt bestuurslid Arianne van der Lee. “Daarbij worden terugkerende activiteiten herkenbaar georganiseerd. Ook incidentele projecten krijgen aandacht. Tal van bekende dichters en schrijvers stonden al op de diverse podia in Bernheze tijdens ‘De Zin van Bernheze’ of ‘De Schrijverij’. Naast bezoeken en workshops rond dans en klassieke muziek worden er met enige regelmaat exposities georganiseerd voor kunstenaars uit de gemeente. Het ‘Afscheid nemen van een pand’ is daar een goed voorbeeld van. Het oude raadhuis in Heesch, verzorgingscentra Ter weer in Heeswijk-Dinther en de Stekkerhoek in Nistelrode werden groots uitgeluid. Stroom van aanmeldingen Tussendoor worden ‘passerende zaken’ aangepakt. Wat kan en past proberen we aandacht te geven. Niets is te groot, te klein of te apart. We willen vooral laten zien wat er gebeurt en leeft in de gemeente en daar de verdiende ruimte aan geven. De organisatie van de Pinksterfeesten heeft ons uitgenodigd om ons ook op dit festijn te presenteren en daar geven we graag gehoor aan. Een oproep in onze nieuwsbrief resulteerde meteen in een stroom van aanmeldingen. Gemeentedichter Mas Papo zal met in zijn kielzog een groep lokale dichters zorgen voor ‘poëzieblokjes’ op beide dagen. De BKK presenteert een kunstdorpje met diverse kunstenaars uit Bernheze en omstreken.” De kunstenaars zijn te vinden op het grasveld schuin tegenover Van Tilburg (’t Veer/DeBeekgraaf). Voor meer info of deelname aan een workshop tijdens de braderie: info@debkk.nl of www.debkk.nl

Individuele begeleiding voor uw basisschoolkind met leerproblemen ��������������������������

Klasse-RT���������������������������������������� �� ������������ �� �� ������������ �� ����������������

����������������� �������������������� ��������������� ������������� ������������������ ���������������

Klasse-RT Remedial Teaching


Pagina 17

Sponsoren & Begunstigers A&R Infra A.J.M. Kling bestratingsbedrijf Aannemersbedr. Ron van Roosmalen Aannemersbedr. Van de Beeten Albert van den Elzen Transport Apotheek Nistelrode Archief bewerking Daverveld Arjan Smits montage Auto- en Schadebedrijf Langens Autobedrijf Alfred van Dijk Autobedrijf P. Vlind Autobedrijf Timmermans Autoschade Gebr. van Oort Axitraxi Bakkerij van Mook Bart Duurzaam Schilderwerken Bavaria NV Beauty Therapist Didi BBQ Enzo Bed & Breakfast Nieuwenhuizen Ben van Dijk Electronics Bernheze Makelaars & Adviseurs Bevers Baderie Bevers Steencentrum BV Bezorg bakkerij Jos Sommers BHH Bouwbedrijf Huub van der Heijden Bloemengroothandel A. Lindhout Bloemsierkunst Ari-Jenne Boomkwekerij v/d Laar V.O.F. Bouwbedrijf Timmers BV Burgt schilderwerken Cafe d’n Haon Café ‘t Tramstation Cafetaria ‘t Tramplein Cafferata Fireworks Carla van Lieshout Charles Sonneveldt Financiele Diensten Cor van Schaijk Crisjan van Kessel Timmerwerken

R. van der Lee chauffeursdiensten

Crommenacker Automobielen Danen Design De Keramiekhoeve De Lorijn Horeca-exploitatie DFM bloemen D’n Bonte Wever D’n Kersepluk Drukkerij Buuts Drukkerij Jan Rijkers DSZ/Hobby-materialen E. van Acht DTG Kaarsen Eetcafé Laar Eetcafé ‘t Pumpke Eetcafé vd Heuvel Excellent Catering Fa. van de Wetering Loon en Grondverzetbedrijf Fransen Accountancy & Advies G.J. Eiland Handel & Advies Garage Gevers Gé-Dé Keukens Gerrits bedrijfswagens Geurts Mengvoeders B.V. Govers Waterservices Gracy.nl Groente en Fruitspeciaalzaak Ceelen GV Bouwservice Hanegraaf Verhuur Nistelrode Hanenberg Materieel B.V. Hanenberg Wegenbouw b.v. Healthcenter Nistelrode Heerkens Groente en Fruit Groothandel Grootverbruik Heerkens Openhaarden Hermes Machinale Houtbewerking BV Hoogstede Optiek & Horen Hoveniersbedrijf Chiel Brienen Hubers Flexibel Hubo Ketelaars

Installatiebedrijf Kerkhof & Pittens Installatiebedrijf Tiny Loeffen Installatiebedrijf Van Dinther Intense Salon voor huid en voet verzorging J.J. Herckenrath Jack Martens Tweewielers Jacobs en Jacobs Woonsfeer makers Janssen Partyverhuur Joan Schilderwerken Johns Woondesign Jos van der Heijden Loaderverhuur Jos van Roosmalen bouwservice Josse Timmerwerken VOF Juice BV Kapsalon Van Dinther Ketelaars H.O. Ketelaars Tuinservice Kinderopvang De Benjamin B.V. Klasse RT Kling Brandbeveiliging Kling van Dinther Langenhuizen Loonbedrijf LB Entertainment Leon Kerkhof Tuinontwerp Aanleg en Onderhoud Lijmbouw Van Oort Lips Groen Hoveniers BV Loodgietersbedrijf Van den Broek M. van den Brand Lijmwerken M. van Wees Internationaal Transport Maas & van Oss Administratie en Advies Machinaal Timmerbedrijf A. Verstegen Machinale Timmerwerkplaats Jan Loeffen Marya Schoenmode Mecabo Meubelmakerij Kocken Meubelspuiterij J.W.J. van Roosmalen MG service

Miles Travel Mooi Nisseroi More2Explore Nelissen Drankenhandel Oostendorp Otten Van Boekel Partycentrum ‘t Maxend Patrick Jacobs Interieuren Timmerwerken Pedicure Anja Daverveld Pedicure Tinka van Nuland PFK Picolino Pitt Digitale Assistentie Pittens Technisch Tekenburo Quintes R. van der Lee Chauffeursdiensten Raamdecoratietotaalmarkt.nl Rabobank Bernheze Maasland Rainbow Centre Reser Rietdekkersbedrijf Dolstra Rietdekkersbedrijf Mark de Laat Rini’s Fietsen Robben Keukens en Montage BV Rooijendijk Timmerwerk & Onderhoud RotecMetaal RWP Schoonheidssalon HEIDI Servicestation Van Duijnhoven Slagerij Jos Van Kessel Smits Ontwerpbureau Spanjers klussenbedrijf Steijger elektro service Steijn Sound & Vision Strijbosch BV Tekenburo Verkuijlen Ter Burg BV Theo van Bergen v.o.f. Thijs van der Lee Timmerwerken Timmers Natuursteen BV

Ton van Uden Bouwservice Ton Willemse Toon Ambachtelijke Schilderwerken Transportbedrijf A.G. van de Ven Unipol Holland BV Uw eigen nagelstyliste V.B. Betonboringen Van Bakel-Heerkens Van Boxtel Allcat Van de Graaf Drukkerijen Van de Wijgert Verhuur Van den Akker Staalcontructieen Installatiebedrijf b.v. Van der Lee Montagetechnieken Van der Lee Staalbouw Van der Lee Stalinrichting & Voersystemen Van der Wielen metaalbewerking Van Driel Schilderwerken Van Driel vervoersservice Van Erp Metaaldraaierij Van Grinsven Kraanverhuur Van Oort-Van der Meer administratiekantoor Van Ravensteijn & Smits Assurantiën Van Rooy Grondverzet Van Schijndel Tegelhandel Van Tilburg Mode en Sport Van Tilburg Online Van Wanrooij Electro Van Zantvoort Electro VB Betonboringen en sleuvenzagen VDL Mercedes Venwico Verbakel Lijmwerken Verwijst Zonweringen Vitaro Weij Kinderopvang Zin in een feestje

Fa. van de Wetering

Loon- en grondverzetbedrijf W. van Houtstraat 16 5388 CX Nistelrode rolandvanderlee@gmail.com 06-30732729

Zevenbergen 5-7 5388 PW Nistelrode Tel. 0412-451304 Fax 0412-404130

������������������������

M. Verbakel Boekweitstraat 18 5388 CB Nistelrode Tel. 0640660529 mdverbakel@home.nl


Pagina 18

Geurts Mengvoeders Maatwerk in mengvoeders. Ook voor uw bedrijf! ��������������������������������������� Maxend 5, 5388 GH Nistelrode E-mail: huboketelaars@home.nl Tel.: 0412-611033 Fax: 04312-612800

Voor meer informatie: Geurts Mengvoeders De Oude Ros 26 5388 PM Nistelrode 0412-611278 info@geurtsmengvoeders.nl www.geurtsmengvoeders.nl

������������������������ ������������������������ ���������������������������� ����������������������������� ��������������

��������� TUINSERVICE �������������� ������������������� �������������������� ��������������������

Verkoop van rubberen: - Veiligheidstegels - Dakterrastegels - Staltegels tbv paardenstallen - H-profielen tbv stapmolens

De Oude Ros 28 5388 PM Nistelrode Tel.nr.: 0412-610660 www.terburgbv.nl info@terburgbv.nl


Pagina 19

� � � � � � �� � � � � � � � � ��������� ���������������������

��������������� ������������ ���������� �����������

�������������� ��������������������

����������������� �����������

������������� ���������������

������������� ��������

������������ �����������

�������������������� ����������

������������� ����������

�������� ��������

����������� ��������

��������� �����������

����������������������� ��������

�������������� ����������

����������������� ����������

������������� ���

�������������� �����������

���������������������� ����������

������������������� �����

����������


Pagina 20

Programma Pinksterfeesten 2011 Vrijdag 10 juni

2e pinksterdag Maandag 13 juni

18.00

10.00 12.00 v.a.11.00

Kermis ‘voor mensen met een beperking’ van 18.00 tot21.00 uur Een avond met de Kapel ‘De Dûrzakkers’ en de slagwerkgroep Tijdens de avond komt ook een groots optreden van Sieneke, zij zal er een groot feest van maken. Ook deze avond bent u van harte welkom.

Zaterdag 11 juni 14.00 17.00

Kermis Pinksterloop Maasland Run Classic Kermis en muziek tot in de late uurtjes. Live muziek op terrassen en horecagelegenheden.

Nostalgische route met oude tractoren, de molen is open met activiteiten voor kinderen, en rondleidingen. De Bernhezer Kunst Kring verzorgt het unieke ‘Kunstplein’. ‘s Avonds Live muziek op de diverse terrassen. Voor meer informatie over de artiesten zie onze website.

1e pinksterdag Zondag 12 juni 10.00 11.00

Braderie Kermis veel attracties op het festival-traject. Veel straattheater o.a. Kazoem, Vreemde fotograaf, Sambaband Banda Nobra, Efkes Jonger e.v.a. Scouting Mira Ceti voor aktiviteit, Demo minibikes. Achter Van Tilburg Mode & Sport: Axi Traxi, gezellig terras waar u kunt genieten van de OMROEP BRABANT ON TOUR met o.a. Dean Suanders, en andere artiesten.

Braderie Kermis Veel straattheater op het festival-traject. o.a. Feestyle Samba, El Capstok, Cicus PomPom, Barbiance. Demo minibikes Nostalgische route met oude tractoren, de molen is open. Bernhezer Kunst Kring verzorgt het unieke ‘Kunstplein’. v.a.11.00 Achter Van Tilburg Mode & Sport o.a. Axi Traxi luchtkussens, smartlappen koor, Popkoor Enjoy, Impact, grime/schmink. ‘s Avonds Live muziek op de diverse terrassen.

Dinsdag 14 juni 15.00

c.a.22.30

Kermis op het Raadhuisplein, Een gezellige middag die geruisloos overgaat in een hele gezellige Nisseroise avond. ‘s Avonds Live muziek op de diverse terrassen en in de diverse horecagelegenheden. Grandioos afsluitend vuurwerk.

Meer informatie op www.pinksterfeestennistelrode.nl Natuurlijk gaan we er in 2011 weer een geweldig jaar van maken en zetten we de ouderwetse gezellige trend voort !

Applepie communicatie

1e en 2e Pinksterdag tussen 12.00 uur tot 13.00 uur life vanaf de pinksterfeestennistelrode

“KOM OOK EENS SHOPPEN IN DE GROOTSTE MODEWINKEL VAN NEDERLAND” 2009

2006

2002

MOOI

1e EN 2e PINKSTERDAG GESLOTEN

NISTELRODE | 10.000M2 MODE | SCHOENEN | SPORT U B E N T VA N H A R T E W E L KO M 2 4 U U R P E R D A G 7 D A G E N P E R W E E K O P W W W .VA N T I L B U R G . N L

Pinksterkrant Nistelrode  

Pinksterkrant Nistelrode

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you