Page 1

Kevät ja Kesä

2019 Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenten uutuuskirjat


#omankylankirjat #luekirja #pirkkalaiskirjailijat

“Lue kirja!

n a m “O kylän ! t a j r i k

kevät ja kesä 2019

Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenten uutuuskirjat Julkaisu 3/2019 Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenten ilmoittamien tietojen pohjalta. Taitto: Johanna Valkama • Kansikuva: Hannu Peltonen Syksy ja Talvi 2019 -kirjakatalogi ilmestyy syyskuussa 2019.

www.pirkkalaiskirjailijat.net


Pirkkalaiskirjailijat ry:n puheenjohtajalta

tehtaillaan tarinoita! Pirkkalaiskirjailijoiden kirjakatalogi niputtaa yksiin kansiin kaikki oman kylän uutuuskirjat! Kevät ja Kesä 2018 -katalogissa on mukana laadukasta lukemista joka makuun – aikuisille, lapsille ja nuorille. Toivomme, että tämän katalogin myötä lukijat löytävät paikalliset kirjansa ja kirjailijansa entistä helpommin.

hallitus jakaa Alex Matson -palkinnon, joka annetaan elämäntyöstä ansioituneelle pirkanmaalaiselle kirjailijalle. Talvipäivien ohjelma on nähtävissä yhdistyksen nettisivuilla ja se sisältää myös paljon yleisötapahtumia.

Pirkkalaiskirjailijat ry on Suomen ensimmäinen maakunnallinen kirjailijayhdistys. Se perustettiin hotelli Tammerissa Tampereella 21.11.1943. Pirkkalaiskirjailijat toimii Pirkanmaan kirjailijoiden yhdyssiteenä, kirjailijantyön henkisten ja aineellisten edellytysten kehittäjänä. Tällä hetkellä, maaliskuussa 2019 Pirkkalaiskirjailijoihin kuuluu 178 jäsentä.

Pirkkalaiskirjailijoiden perinteinen Roosalupi kuuluu osaksi sekä Talvipäivien että Hotelli Ilveksessä järjestettävien Vihtorin kirjamessujen tarjontaa. Tilaisuuteen on ilmainen sisäänpääsy. Lauantaina 23.3.2019 klo 14:10-15:30 Roosalupi Vihtorin kirjamessuilla (Hotelli Ilves, Ball Room)

Toimintamme tavoitteena on innostaa suurta yleisöä lukemaan, tuoda kirjailijoita lähemmäksi lukevaa yleisöä ja edistää kotimaista kirjallisuutta.

Kirjailijavieraina Siltalan kirjailijat Aulikki Oksanen, Harry Salmenniemi ja Eeva Turunen. Tutustu myös Finlaysonin alueella toimivan Tampereen Tarinatehtaan tarjontaan ja katso tulevat tapahtumamme osoitteessa www.pirkkalaiskirjailijat.net/tapahtumat

Yhdistyksemme toimii aktiivisesti Pirkanmaalla, järjestäen erilaisia kirjallisuustapahtumia ja osallistuen kirjallisuutta edistäviin taidehankkeisiin. Yhdistyksemme jäsenet tarjoavat erilaisia kirjallisuuteen liittyviä asiantuntijapalveluja sekä arvostelupalvelua harrastajakirjoittajille. Pirkkalaiskirjailijoilla on lisäksi omaa julkaisutoimintaa.

Tarinaterveisin, Tuija Välipakka Pirkkalaiskirjailijat ry:n puheenjohtaja

Ajankohtaista Vuosittain järjestettävät kirjailijayhdistysten Talvipäivät pidetään tänä vuonna Tampereella 22.-24.3.2019 ja järjestäjänä toimii Pirkkalaiskirjailijat ry. Tampereen kaupungin vastaanotolla Raatihuoneella (perjantaina 22.3.) Pirkkalaisten 1


TEE KIRJASTASI TOTT JULKAISE OMA KIRJAS Viimeisen 20 vuoden aikana yli 40 000 kirjailijaa on toteuttanut unelmansa ja julkaissut BoD:n kautta oman kirjansa, omien toiveidensa mukaan, ilman taloudellista riskiä. Omakustantajana otat kirjasi julkaisun omiin käsiisi, me autamme sinua halutessasi matkasi joka vaiheessa, esimerkiksi kannen suunnittelussa, sisuksen taitossa tai kielenhuollossa. Kirjasi saa BoD:lta ISBN-tunnuksen ja huolehdimme siitä, että se on kirjakauppojen ja 2

kirjastojen s tilauksesta, y

Aloita oma k

*Näin se käy: Oh Rekisteröidy kot on voimassa 30


ODI O K I T KORT A J H A L 2019*

ILIJA A J R I K

TA SI

aatavilla niin painettuna kuin e-kirjana. Painamme kirjat yhdestä kappaleesta alkaen, ilman vähimmäispainosmäärää.

kirjaprojektisi osoitteessa www.bod.fi

heisella koodilla voit julkaista kirjasi maksutta BoD Classic-palvelun kautta. tisivullamme myBoD-käyttäjätilille ja toteuta oma kirjaprojektisi. Koodi 0.6.2019 asti. Yksi maksuton julkaisu/asiakas. Etua ei voi vaihtaa rahaksi.

3


RUNOT JA NOVELLIT >> proosa lasten ja nuorten kirjat

4


JULKAISU 4/2019

©Marko Niemi

Tiina Lehikoinen

Terra Nova Runokokoelma

Tiina Lehikoinen (s. 1982) on Siurossa asuva kirjailija ja kuvataiteilija. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri ja taiteiden maisteri. Lehikoisen edellinen runokokoelma Multa (2016, Poesia) oli ehdolla Yleisradion Tanssiva karhu -palkinnon saajaksi.

Tiina Lehikoisen kuudes runokokoelma Terra Nova puntaroi sivilisaatiomme erilaisia utooppisia hankkeita ja luotaa länsimaisen kulttuurin murroskohtia löytöretkistä virtuaalivallankumoukseen. Kuvitteellisen tieteisseikkailun sijaan runot puhuvat lihaisista ruumiista ja juurtumisesta. Ja toivosta, sillä myös toisenlaiset maailmat ovat mahdollisia. Näiden maailmojen ajattelu tarjoaa meille mahdollisuuden olla radikaalisti uudenlaisia, uusia. Terra Nova on itsenäinen rinnakkaisteos Lehikoisen vuonna 2016 ilmestyneelle, kiitetylle Multa-kokoelmalle.

Kustantaja: Poesia Kustantajan kotisivut: https://poesia.fi Sivumäärä: n. 112 Kirjailijan muita teoksia: Yksityisiä tragedioita (Like, 2017) Multa (Poesia, 2016) Samaan aikaan toisaalla (Poesia, 2013) Kirjailijan kotisivut: www: https://tiinalehikoinen.wordpress.com Twitter: https://twitter.com/KaisaTiina

5


Maisemissa

Mai semi ssa

ntamo

ntamo

Maisemissa on Tiina Poutasen toinen runokokoelma. Kuvataiteilijana tunnetun tekijän esikoinen, Eläimet liikkuvat ilmaiseksi (ntamo 2012), sai kiitosta ”veitsenterävistä” ja ”nyrjähtäneistä” kuvista.

Tiina Pouta n en

Tiina Poutanen

”tavoittaa sateenkaarta sen taianomaista luonnon ylittävää hohdetta värit tunkeutuvat liikennemerkkien läpi saarnen läpi ruohon läpi lasin läpi silmien sisään ja värjäävät verkkokalvot, alkaa pimeää hakkaava sade kotikunnas, luonnollinen maa ylityksen jälkeen”

JULKAISU 04/2018

©Leena Häkkinen

Tiina Poutanen

Maisemissa Kuvataiteilija Tiina Poutasen Maisemissa on hänen toinen runokokoelmansa. Esikoisteoksen Eläimet liikkuvat ilmaiseksi (2012) tapaan se keskittyy olemisen ja esittämisen sekä kokemisen ja muistamisen kysymyksiin. Säe on entistä lujempi, ajatus täyttä liikettä, ilmaisu kuin luonnonvoima.

Luonnonvoimaa Kirjallisuudentutkija Anna Tomi luonnehti esikoista Eläimet liikkuvat ilmaiseksi (2012) ”tutkivaksi” teokseksi, joka tulvii ”veitsenteräviä mutta nyrjähtäneitä” kuvia. Uusi kirjakin keskittyy olemisen ja esittämisen, kokemisen ja muistamisen kiehtoviin tapahtumiin. Erityisteemana on luonnon paljous ja puhuvuus sekä mahdottomat mutta välttämättömät yritykset vangita sitä enemmän tai vähemmän ikuisiksi näkymiksi. Maisemissa on yhtä täyteläinen kuin originellikin.

Kustantaja: ntamo Kustantajan kotisivut: www.ntamo.net Sivumäärä: 72 Kirjailijan muita teoksia: Eläimet liikkuvat ilmaiseksi, ntamo, 2012 Kirjailijan kotisivut: https://tiinapoutanen.wordpress.com https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/tiina-poutanen

ntamo

6


siin vuonna 1938 muuttanut Willy Kyrklund (1921-2009) loi ruotsalaistuneena ja arvostetun Kristiina Drewsin ansiokkaasti suomentama Odysseuksenlaajan soutaja ilmestyituotannon. ruotsinkielisenä alkuteoksena nimellä Elpënor Odysseuksen soutaja ilmestyi ruotsinkielisenä alkuteoksena nimellä Elpënor vuonna 1986. Sekä proosaa ja runoutta että näytelmiä kirjoittanut Kyrklund devuonna 1986. Sekä proosaa ja runoutta että näytelmiä kirjoittanut Kyrklund debytoi kertomuskokoelmallaan vuonna 1948 ja jatkoi uraansa aina vuoteen 1996. bytoi kertomuskokoelmallaan vuonna 1948 ja jatkoi uraansa aina vuoteen 1996.

Ovh 27,50Ovh € 27,50 • 120€ sivua • ISBN 9789527347065 • 120 sivua • ISBN 9789527347065 elokuussa • Sid. • Kl. 82.2,proosarunoelma proosarunoelma Ilmestyy:Ilmestyy: elokuussa 2019 2019 • Sid. • Kl. 82.2,

Anna Elina Isoaro Anna Elina Isoaro Tämänilmaiset

Tämänilmaiset

MA RUNOKOKOEL

MA

RUNOKOKOEL

Miten kirjoittaa kaikkein traagisimmasta aikuisen ihmisen kokemuksesta, oman lapsen kuolemasta? Ja voiko kirjoittaminen tuoda lohtua? Miten kirjoittaa kaikkein traagisimmasta aikuisen Arkea on kuitenkin elettävä, ja juuri arjen pienet ihmisen kokemuksesta, oman yksityiskohdat tekevät näkyviksi surunlapsen moni- kuoletahoiset vaiheet. Samalla nämä välähdykset masta? Ja voiko kirjoittaminen tuoda lohtua? kasvavat kaikillejasuurta Arkea onhenkilökohtaisesta kuitenkin elettävä, juuri surua arjen pienet kokeneille yhteiseksi mielenmaisemaksi, jonka yksityiskohdat tekevät näkyviksi surun monitaustalla kuuluu ikiaikainen Tuonelan tuutulaulutahoiset vaiheet. Samalla nämä välähdykset jen perinne. Anna Elina Isoaro kasvavat henkilökohtaisesta kaikillekolmas suurta surua Tämänilmaiset on Anna Elina Isoaron runokokoelma. Hän debytoi vuonna 2011 Runo-Kaarina kokeneille yhteiseksi mielenmaisemaksi, jonka-kilpailun voittaneella teoksellaan Puolen mantereen kerhossa. Kolme vuotta taustalla kuuluu ikiaikainen Tuonelan tuutulaulusitten julkaistu Rakkautta ja vasta-aineita voitti Tampereen kaupunjen perinne. Anna Elina gin kirjallisuuspalkinnon. Isoaro työskentelee kirjallisuuden lääninTämänilmaiset on Anna Elina Isoaron kolmas taiteilijana Pirkanmaalla.

Isoaro

runokokoelma. Hän debytoi vuonna 2011 Runo-Kaarina -kilpailun Ovh 24,50 €teoksellaan • 80 sivuaPuolen • ISBN 9789527347041 voittaneella mantereen kerhossa. Kolme vuotta Ilmestyy: elokuussa 2019 • Sid. • Kl. 82.2, sitten julkaistu Rakkautta ja vasta-aineita voittirunokoTampereen kaupunkoelma gin kirjallisuuspalkinnon. Isoaro työskentelee kirjallisuuden läänintaiteilijana Pirkanmaalla.

Ovh 24,50 € • 80 sivua • ISBN 9789527347041 Ilmestyy: elokuussa 2019 • Sid. • Kl. 82.2, runokokoelma

Anna Elina Isoaro (s. 1981) debytoi runoilijana vuonna 2011 Runo Kaarina -kilpailun voittaneella teoksellaan Puolen mantereen kerhossa. Vuonna 2016 julkaistu Rakkautta ja vasta-aineita sai Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon. Tämänilmaiset on Isoaron kolmas runokokoelma. Runoilijantyönsä lisäksi Anna Elina Isoaro toimii kirjallisuuden läänintaiteilijana Pirkanmaalla.

7


JULKAISU 03/2018

Arto Lappi

Taivaanpohjassa laulavat valaat

Arto Lappi (s. 1966) on tamperelainen runoilija ja suomentaja, jolta on ilmestynyt 10 omaa kirjaa sekä 6 suomennostyötä. Hänen tunnetuimmat runonsa ovat itämaistyylisiä tanka- ja haikurunoja.

Valitut runot 2000-2019 Taivaanpohjassa laulavat valaat on laajamittainen valikoima mitallisen runon mestarin Arto Lapin (s. 1966) tuotannosta. Runot ovat tekijän itsensä valitsemia, paikka paikoin vanhoja runoja on hiottu ja mukana on runsas määrä uusia runoja. Aiheenmukaisesti järjestetty kirja toimii omana kokoelmanaan. Esipuheen on kirjoittanut esseisti Tero Tähtinen.

Kustantaja: Enostone Kustantajan kotisivu: https://enostone.fi Sivumäärä: 100 Kirjailijan muita teoksia: Veden ääret, 2018 Sulavesien tanssi, Sanasato, 2016 Kärpäshäiriö, Sammakko, 2014 Kirjailijan kotisivut: http://harakanpaja.blogspot.fi/

Eihän perhonen edes siivistään tiedä. Sehän lentää vain, raottuvista nupuista juopunut keväänlehti.

8


©Marjaana Malkamäki

JULKAISU 2/2019

Jyrki Vainonen

Yön ja päivän tarinoita

Jyrki Vainonen on moneen kertaan palkittu ja yli kymmenelle kielelle käännetty kirjailija, joka on julkaissut romaaneja, novelleja, esseitä, satiirin ja kuunnelman. Hänet tunnetaan myös suomentajana ja kirjoittajien ohjaajana. Kirjallisuuden ja kirjailijoiden asioita hän on ajanut erilaisissa luottamustoimissa kirjallisuuden alan järjestöissä.

Ihmeitä ja ihmisiä Novelleja ihmisistä, joiden turvallisuudentunne järkkyy, ja esiin nousee elämän syvistä pohjavirroista kumpuava yksinäisyys. Menetykset, muistot ja elämänvalinnat luovat Yön ja päivän tarinoiden henkilöiden elämään omalakisen, kolhuisen todellisuutensa, jossa alitajuinen ja pimeä sekoittuvat toivoon ja lohtuun. Tarinoiden groteski kuvasto ja symboliikka hiertävät ruumista ja mieltä toisiaan vasten synnyttäen erilaisia lihan ja hengen liittoja: joskus ilkamoivia, joskus melankolisia, usein surrealistisia ja kummia.

Kustantaja: Aula & co Kustantajan kotisivut: www.aulakustannus.fi Sivumäärä: n. 200 Kirjailijan muita teoksia: Linnunpöntönrakentaja, Atena,2012 Swiftin ovella, Tammi, 2011 Mykkä jumala, Loki-Kirjat, 2003

9


JULKAISU 02/2019

J.S. Meresmaa

Lintuhäkin muotoinen soittorasia J.S. Meresmaa on tamperelainen kirjailija, joka lumoutuu kaiken kokoisista tarinoista.

Nauti yksitellen tai ahmi kerralla! Varjovaimo pitää puolisolle seuraa vaimon työmatkan ajan. Omenan siemenet kertovat elinpäivien määrän. Uudet kengät keventävät askelta enemmän kuin ostaja kuvittelikaan. Hunnutettu morsian soutaa noutamaan uutta sulhasta joka vuosi.

Kustantaja: Osuuskumma-kustannus Kustantajan kotisivut: www.osuuskumma.fi Sivumäärä: 36

Kaksi tusinaa outoja pikkutarinoita, jotka on punottu unista – joskus painajaisista.

Kirjailijan muita teoksia: Hämäränsäteet, Robustos, 2018 Mifongin lunastama, Myllylahti, 2017 Naakkamestari, Robustos, 2016 Kirjailijat kotisivut: www: jsmeresmaa.com Twitter: @jsmeresmaa Instagram: @jsmeresmaa

10


PROOSA >> lasten ja nuorten kirjat


JULKAISU 05/2019

Taru Kumara-Moisio

Taniwha Taru Kumara-Moisio (s.1976) on pirkanmaalainen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja sekä kirjailija, jota kiehtovat ihmisyyden rajat.

Maagisrealistinen tarina pureutuu ihmisyyden ytimeen ja sanoo vähässä paljon: keitä me olemme toisillemme? Taniwha on tragikoominen romaani suomalaisperheen vuodesta UudessaSeelannissa. Se kertoo peloista, elämänjanosta sekä maailman kauneudesta ja kauheudesta. Vieraassa ympäristössä tuttujakin kasvoja oppii katsomaan tarkemmin kuin ennen.

Kustantaja: Osuuskumma Kustantajan kotisivut: osuuskumma.fi Sivumäärä: 225 Kirjailijan muita teoksia: Ihmisversoja, Atrain&Nord, 2019 Maan vetovoima, Nordbooks, 2014 Kirjailijan kotisivut: www: https://tarukumaramoisio.wordpress.com Twitter: @mannerluokka Instagram: taru.kumara_moisio

12


JULKAISU 02/2019

Anni Nupponen

Valkoinen kaupunki Anni Nupponen on Atorox- ja Kuvastaja-palkittu kirjailija. Hän kirjoittaa sodasta, vallankäytöstä ja lokeroihin sopimattomista ihmissuhteista. Nupponen asuu Tampereella kolmen kissan kanssa. Valkoinen kaupunki on hänen kuudes kaunokirjallinen teoksensa.

Nainen kurkottaa kohti aurinkoa jäätyneessä kaupungissa. Maailma on jäätynyt ilmastokatastrofin seurauksena ja ihmiskunnan rippeet ovat vetäytyneet suljettuihin kaupunkeihin. Sonja, kuuluisan taiteilijan Sasha Marun tytär, haluaa oppia tuntemaan edesmenneen isänsä. Valkoinen kaupunki on romaani taiteesta, kylmyydestä, rajoista ja niiden ylittämisestä.

Kustantaja: Osuuskumma Kustantajan kotisivut: osuuskumma.fi Sivumäärä: 277 Kirjailijan muita teoksia: Hirviöasiakaspalvelu, Osuuskumma, 2016 Kauheat lapset, Osuuskumma, 2015 Kirjailijan kotisivut Facebook: @kirjailijanupponen Instagram @annimanni_

13


Marjo Katriina Saarinen

Jälki

Marjo Katriina Saarinen

84.2   • SIDOTTU, SUOJAPAPERI  • 130  × 207 MM  176 SIVUA  •  ULKOASU JENNI SAARI 

ISBN 978-951-851-922-8  •  ILMESTYY HELMIKUUSSA

Marjo Katriina Saarinen

Jälki

  MYÖS  SÄHKÖKIRJANA

Jälki

84.2   • SIDOTTU, SUOJAPAPERI  • 130  × 207 MM  176 SIVUA  •  ULKOASU JENNI SAARI 

84.2   • SIDOTTU, SUOJAPAPERI  • 130  × 207 MM  ISBN 978-951-851-922-8  •  ILMESTYY HELMIKUUSSA 176 SIVUA  •  ULKOASU JENNI SAARI  MYÖS  SÄHKÖKIRJANA

ISBN 978-951-851-922-8  •  ILMESTYY HELMIKUUSSA   MYÖS  SÄHKÖKIRJANA

Marjo Katriina Saarinen

Jälki

En usko, että Kain läsnäolo on koskaan täyttänyt minua niin tiiviisti kuin poissa­ olo. Hänen olemattomuutensa kiertää tuulen 84.2  ja • SIDOTTU, SUOJAPAPERI  tavoin nurkissani, hyrisee huutaa. Kumisen • 130  × 207 MM  176 SIVUA  •  ULKOASU JENNI SAARI  hänen katoamistaan lakkaamatta. ” ISBN 978-951-851-922-8  •  ILMESTYY HELMIKUUSSA   MYÖS  SÄHKÖKIRJANA

””

KUVA ANNINA MANNIL A

M

KUVA ANNINA MANNIL A

arionin miesystävä katoaa. Noin vain, monen riidan ja sovun päätteeksi. Kaita ei löydä perhe, poliisi, etsintäpartiot, selvännäkijät, kukaan johon Marion laittaa yksi kerrallaan toivonsa. Mitä tapahtui? Marionilla on johtolankoinaan vain hänen ja Kain yhteinen, pari vuotta kestänyt elämä, matkat ja keskustelut, ja viimeisten aikojen tapahtumat, viimeisen aamupäivän kuva silmiensä edessä. Poliisin ollessa vaitonainen Marion ajautuu hetki hetkeltä syvemmälle hänen ja Kain suhteen jälkiin, itseensä, epäilyksiinsä. Epätietoisuus on yhtä karmeaa kuin rakkauden menettäminen, ja tätä välitilaa Marion yrittää paikata järkeilemällä, muistamalla, uneksimalla. Marjo Katriina Saarisen toinen romaani Jälki näyttää tarkasti ja armottomasti, kuinka kriiKUVA ANNINA MANNIL A

En usko, että Kain läsnäolo on koskaan täyttänyt minua niin tiiviisti kuin poissa­ nen olemattomuutensa kiertää tuulen nurkissani, hyrisee ja huutaa. Kumisen katoamistaan lakkaamatta.”

arionin miesystävä katoaa. Noin vain, sin hetk monen riidan ja sovun päätteeksi. Kaita merkityk ei löydä perhe, poliisi, etsintäpartiot, selvän- netykses näkijät, kukaan johon Marion laittaa yksi ker- nen kuin rallaan toivonsa. Mitä tapahtui? vain tyhj Marionilla on johtolankoinaan vain hänen ja Kain yhteinen, pari vuotta kestänyt elämä, matkat ja keskustelut, ja viimeisten aiko- MARJO K jen tapahtumat, viimeisenkatoaa. aamupäivän sinopiske hetk arionin miesystävä Noin kuva vain, on arionin miesystävä katoaa. No silmiensä edessä. Poliisin ollessa vaitonainen Taideaine monen riidan ja sovun päätteeksi. Kaita merkity suutta, yl Marion hetkeltä syvemmälle hä- päätteek monen riidan jaselvänsovun ei löydäajautuu perhe, hetki poliisi, etsintäpartiot, netykses Hän on to nen ja Kain suhteen jälkiin, itseensä, epäilyknäkijät, kukaan johon Marion laittaa yksi kernen kuin ei löydä perhe, poliisi, etsintäpartiot, siinsä. on yhtä karmeaa kuin ohjelmien rallaanEpätietoisuus toivonsa. Mitä tapahtui? vain tyh näkijät, kukaan johon Marion laittaa y rakkauden menettäminen, ja tätä välitilaa Ma- sekä äidi Marionilla on johtolankoinaan vain hänen rallaan toivonsa. Mitä tapahtui? rion yrittää paikata järkeilemällä, muistamalja Kain yhteinen, pari vuotta kestänyt elä- viidentois Marionillajaon johtolankoinaan vain Ke la, uneksimalla. mä, matkat ja keskustelut, viimeisten aiko- sensa, MARJO  ja Kain yhteinen, pari vuotta kestä Marjo Katriina Saarisen toinen romaani Jälki jen tapahtumat, viimeisen aamupäivän kuva Sanomien on opisk Tamperee näyttää tarkasti ja Poliisin armottomasti, kuinka krii-ja viimeist mä, matkat ja keskustelut, silmiensä edessä. ollessa vaitonainen Taideain sin hetkellä pienimmätkin asiat latautuvat suutta, y Marion ajautuu hetkeltä syvemmälle hä-aamupäiv jenhetki tapahtumat, viimeisen merkityksellä, kuinkajälkiin, selvittämättömästä meHänvait on t nen ja Kain suhteen itseensä, epäilyksilmiensä edessä. Poliisin ollessa netyksestä EnK ustann u s versoaa o s a k e y hjotain tiö T epäättymätöntä. o s Kaunokirjallisuus – romaanit ohjelmie siinsä. Epätietoisuus on yhtä karmeaa kuin Marion ajautuu hetki hetkeltä syvemm nen kuin arvoitus ratkeaa, kadonnut löytyy,Maon sekä äidi rakkauden menettäminen, ja tätä välitilaa nen ja Kain suhteen jälkiin, itseensä, vain on täytettävä. rion tyhjää yrittääjoka paikata järkeilemällä, muistamal- viidentoi siinsä. Epätietoisuus on yhtä sensa, karme Ke la, uneksimalla. rakkauden menettäminen, ja tätä välit Marjo Katriina Saarisen toinen romaani Jälki Sanomie MARJO KATRIINA SAARINEN (s. 1969) rion paikata järkeilemällä, mu näyttää tarkasti ja yrittää armottomasti, kuinka krii- Tampere

M M

En usko, että Kain läsnäolo on koskaan En usko, että Kain läsnäolo on koskaan täyttänyt minua niin tiiviisti kuin poissa­ minua niin tiiviisti olo. Hänentäyttänyt olemattomuutensa kiertää tuulenkuin poissa­ tavoin hyrisee ja huutaa. Kumisen olo. nurkissani, Hänen olemattomuutensa kiertää tuulen hänen katoamistaan lakkaamatta. tavoin nurkissani, hyrisee ja”huutaa. Kumisen

hänen katoamistaan lakkaamatta.”

M

on opiskellut Tampereen yliopistossa la, uneksimalla.

Taideaineiden laitoksella mm. Suomen kirjalli-

Marjo Katriina Saarisen toinen roma näyttää tarkasti ja armottomasti, kuin Hän on toiminut Oriveden opiston kirjoittajasuutta, ja draamaa.– romaanit K u s t a nyleistä n u s o s kirjallisuustiedettä a k e y h t i ö T e o s Kaunokirjallisuus ohjelmien suunnittelijana ja vastuuopettajana

KUVA ANNINA MANNIL A

sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana

viidentoista vuoden K u s t aajan. n n uHänen s o s a kesikoisteoke y h t i ö T e o s Kaunokirja sensa, Kerrottu huone (Teos, 2017) oli Helsingin Sanomien esikoispalkintoehdokas ja voitti Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon.

K u s t a n n u s o s a k e y h t i ö T e o s Kaunokirjallisuus – romaanit

14

17


© Merja Tanhua

YLLÄMME KAARTUVA TAIVAS

Juha Siro on kirjoittanut 5 romaania ja 5 runokokoelmaa. Hän on saanut Suomen Kirjailijaliiton palkinnon ja Olvisäätiön kirjallisuuspalkinnon, Tampereen kaupungin luovan kirjallisuuden palkinto on myönnetty hänelle 5 kertaa. Hän on ollut ehdolla myös Runebergpalkinnon ja HS:n esikoiskirjapalkinnon saajaksi.

juha siro Millaiseksi ihminen kasvaa pahan keskellä? 1930-luvun Berliinissä poika varttuu mieheksi samalla kun fasismi nousee Saksassa. Ilmastonmuutoksen runtelemassa tulevaisuudessa kolme miestä etsii turvapaikkaa aavikolla. Juha Siron kuudes romaani on universaali kertomus ihmisyydestä, kahdessa aikatasossa liikkuva taidokas tarina yhteiskunnista, joissa yksilö on alistettu suuremman hyödyn periaatteelle. Lopulta tärkeimmäksi nousee kuitenkin kysymys rakkauden mahdollisuudesta ja mahdottomuudesta, ja menneen ja tulevan väliin jää lukija.

sid., N. 320 s., isBN 978-952-01-1852-5 isBN 978-952-01-1882-2 TaMMiKuu

Idolista sanottua: ”Idoli on herkkävaistoinen sukellus ihmismieleen.” – Turun Sanomat

KoTiMaiNEN KauNoKirjaLLisuus

15

5


JULKAISU 11/2018

Pekka Vapaaoksa

Vakoojatar Pekka Vapaaoksa julkaisi esikoiskirjansa 80-vuotiaana. Hän on syntynyt vuonna 1938, mutta ei anna iän hidastaa itseään. Kirjoittamaan hänet ajoi saksalais-suomalaisen suvun värikäs historia ja sen naisten erikoiset elämät. Kirjailija asuu Tampereen Messukylässä ja kirjoittaa nyt kolmatta kirjaansa.

Kustantaja: PV Kustannus Kustantajan kotisivut: https://www.facebook.com/PVKustannus Sivumäärä: 240 Kirjailijan muita teoksia: Puna-Anna, PV Kustannus 2018

16

Suomalaisnainen natsien vakoojana – perustuu tositapahtumiin Nuori Maire innostuu politiikasta ja värväytyy saksalaisten palvelukseen. Hänestä tulee Marietta, natsien vakooja, jota ei tunnisteta suomalaiseksi edes maanmiestensä keskuudessa. Sukulaisten hoivissa Suolahdessa häntä odottaa pieni poika, joka pääsee välillä äidin mukana matkoille. Saksassa Marietta oppii viettelyn ja petoksen taidot, muttei rakasta itse ketään. Kun hän lopulta suunnittelee tulevaisuutta, tragedia vie sen häneltä. Kun natsit häviävät ja alkavat vetäytyä Suomesta, Marietta pakenee heidän mukanaan epävarmaan tulevaisuuteen, jossa hänelle ja taidoilleen ei ole enää käyttöä. Nyt hän itse kuuluu vihollisiin. Löytääkö hän kodin maailmasta, jonka sota on hajottanut?


JULKAISU 04/2019

Unto Katajamäki

Maanpetturit Unto Katajamäki (FM) on Tampereella asuva päätoiminen kirjailija, joka on tehnyt pitkän työuran koulumaailmassa toimien mm. rehtorina ja opetustoimenjohtajana. Viime vuosien historiapainotteiset romaanit ovat Katajamäen ominta aluetta. Laaja historiantuntemus ja tutkijanote takaavat, että faktat ovat tarinoissa kohdallaan ja niiden pohjalle rakennettu tarina toimii.

Unto Katajamäki kirjoittaa suomettumisen aikaan vaietusta aiheesta jännittävästi ja todenmukaisesti. Valokuvat lentokentistä, tutka-asemista, teollisuuslaitoksista, keskeisistä silloista ja rautateiden risteyksistä sekä kartat niiden sijainnista kulkivat salaisten postipaikkojen kautta venäläisille. Samaan aikaan huhut äärivasemmiston vallankaappaussuunnitelmista pitivät jännitystä yllä. Toimittaja Leo Virta tekee selvitystyötä maanpetturiverkostoista. Hän joutuu toteamaan, ettei kilpailussa vakoiluaineistosta kaihdeta edes murhia.

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Bookcover Kustantajan kotisivut: www.bookcover.fi Sivumäärä: 348 Kirjailijan muita teoksia: Kosolan kujanjuoksu, Bookcover, 2018 Kun kellot vaikenivat, Bookcover, 2017 Punaisen Valpon varjossa, Bookcover, 2016

Historiantutkijan asiantuntemuksella kirjoitettu romaani kertoo Suomessa tapahtuneesta vakoilusta ja kommunistien vehkeilystä samalla viihdyttävän, mutta myös vakavan tarinan.

17


18


JULKAISU 08/2019

Johanna Valkama

Jäävuonon Ruusu Lumoava, historiallinen Metsän ja meren suku -saaga laajenee uudelle mantereelle.

Janica Lönn

Johanna Valkama (s.1982) on kotoisin Tampereelta ja asuu nykyään Nokialla aviomiehensä ja kahden poikansa kanssa. Hänen viikinkiaikaan sijoittuva historiallinen romaanisarjansa Metsän ja meren suku on hurmannut lukijat taianomaisella pohjoisen luonnon kuvauksella.

Erik Punaisen äpärätytär Freydis on kyllästynyt jäämään velipuolensa Leif Erikssonin varjoon. Hän lähtee uskaliaalle matkalle kohti salaperäistä Viinimaata. Purjehduksella retkikunta kohtaa merijäitä murskaavia valaita, myyttisiä villahärkiä ja suuria valkoisia susia.

Kustantaja: Otava Kustantajan kotisivut: otava.fi Sivumäärä: n. 350 Sarja: Metsän ja meren suku, osa IV

Perillä odottaa vielä suurempi haaste, kun Freydis tapaa poikkeuksellisen vahvan soturin, joka ei kavahda viikinkinaisen ylpeyttä. Kunnia ja heräävät tunteet kamppailevat Freydisin sisällä. Voiko Viinimaan viikinkien itseoikeutettu kuningatar vaihtaa leiriä ja kääntyä vieraan heimon puolelle?

Kirjailijan muita teoksia: Kaukosaarten Aino, Otava, 2018 Linnavuoren Tuuli, Otava, 2017 Itämeren Auri, Otava, 2016 Kirjailijan kotisivut: www.johannavalkama.com Facebook @ItamerenAuri Instagram: @johanna.valkama

19


JULKAISU 02/2019

Jaakko Melentjeff

Papin kosto YTM Jaakko Melentjeff (s. 1965) työskentelee sosiaalityöntekijänä Tampereen kaupungin palveluksessa psykiatrian poliklinikalla. Hän pyöräilee työmatkat Ylöjärveltä läpi vuoden ja suhtautuu shakkiin intohimoisesti. Hukkuneet on hänen esikoisteoksensa.

Kun koston aallot iskevät kukaan ei ole turvassa. Ukrainan rajalla ihmiset pakenevat pimeyteen. Hämeenkyrössä kesämökille teloitetaan mies viileän ammattimaisesti. Ruotsalaisessa vankilassa suomalainen perheenisä yrittää murhata miljonäärin. Tampereella rikospoliisin Paula Korhonen ja hänen ruotsalainen kollegansa Annmari Akselsson yrittävät selvittää tavanomaista mutkikkaampia tapauksia. Papin kosto on kiihkeätempoinen trilleri ja itsenäinen jatko-osa Hukkuneille. Ajankohtaisia aiheita käsittelevä teos kysyy, voiko kostamalla saada oikeutta.

Kustantaja: Atena Kustantajan kotisivut: atena.fi Sivumäärä: n. 392 Sarja: NORDSA/Hukkuneet II Kirjailijan muita teoksia: Hukkuneet, Atena, v. 2017 Die Ertrunkenen, Antium Verlag, v. 2018 Kirjailijan kotisivut: www.jaakkomelentjeff.fi/ Facebook: @JaakkoMelentjeffOfficial Twitter: @JMelentjeff

20


KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

Uusi jäsen3! © Roosa-Maria Kauppila

marko annala (s. 1972) on metalliyhtye Mokoman keulakuvana tunnettu muusikko, rocklyyrikko ja kirjailija. Annalan kiitelty esikoisromaani Värityskirja ilmestyi vuonna 2017, ja se voitti Tiiliskivi-kirjallisuuspalkinnon. Teos huomioitiin myös Vuoden rockteko -palkintoehdokkuudella.

Marko Annala

PAASTO Sid., n. 230 s., ISBN 978-952-01-1810-5 Ilm. syyskuussa 2018 Sähkökirja Äänikirja

Värityskirjasta sanottua:

Romaani uskosta, rehellisyydestä ja rakkauden kaipuusta

”Annala debytoi uskottavasti kirjailijana esikoisromaanillaan. Lisää odotetaan.” – Aamulehti

Eräänä aamuna Matias tunnustaa vaimolleen, että hän on elänyt kymmenen vuotta valheessa. Tunnustus ravistelee hänen elämäänsä perustuksia myöten, ja Matias joutuu punnitsemaan, millaisia uhrauksia rehellisyys itseään kohtaan vaatii. Marko Annalan toinen romaani kertoo uskonkriisinsä kanssa kamppailevasta miehestä, joka uskaltautuu viimeinkin kääntämään katseensa syvälle sisimpäänsä tietämättä kuinka se häntä muuttaisi.

”Annalan teos on lupaava kirjallinen aloitus.” – Lapin Kansa ”Värityskirja on pysäyttävä lukukokemus. Annalan kauniskielisyys luo uskomattoman sielukkaan tarinan, joka kaikessa realistisuudessaan uppoaa lukijan ihon alle pysyvästi.” – Imperiumi.net ”Annala on mestari luomaan tunnelmia ja kuvailemaan ympäristöä.” – Nousu

21


JP Koskinen

TOUKOKUUN TUONEN KUKAT Elena ja Lauri Hukkasen ainoa lapsi on kuollut rattijuopon yliajamana vuosia sitten. Tapaus on tutkittu, ja syyllinenkin on tuomionsa jo kärsinyt, kun Elena alkaa epäillä, ettei pojan kohtaloksi koitunut onnettomuus ollutkaan ikävä sattumus. Yksityisetsivät Arosuo ja Tulikoski saavat tutkittavakseen vanhan tapauksen, jossa menneisyyden haamut nousevat haudoistaan eivätkä jätä rauhaan edes tukjoiden omia demoneita. Toukokuun tuonen kukat on JP Koskisen Murhan vuosi -sarjan viides osa. Murhan vuosi seuraa kuukausi kuukaudelta vuoden kiertoa kohti Tulikosken suvun mystistä salaisuutta. ISBN 978-952-289-523-3 Ilmestyy 5/2019 Kirjastoluokka 84.2 Sidottu

Docendo ja CrimeTime yhteistyöSSä. Marja Aarnipuro

SYÖPÄLÄÄKÄRIN KUOLEMA CrimeTime-kirjojen kustantamisesta vastaa Pulitzer Oy Riikonen on kaiken nähnyt ja urallaan menestyvä JPKaarina Koskisen murhan vuodessa kääntyy kalenterilehti. Viikko-lehden reportteri, jonka uutisnenä onCrimeTime johdattanut jo Pulitzer Oy osuuskunta Viides osa Toukokuun tuonen kukat ilmestyy – Y-tunnus 0785170-5 Y-tunnus 2394427-4 kahden henkirikoksen jäljille. Ura- ja perhepaineiden keskelOravatie 14 Vuorimiehenkatu 15 kuinkas muutenkaan – toukokuussa. lä sinnittelevästä keski-ikäisestä Kaarinasta on00140 hyvää vauhtia 00800 Helsinki Helsinki

kehittymässä rikostoimittaja, kun hänelle läheinen syöpäKustantaminen, myynti- ja markkinointi lääkäri katoaa ja löytyy kuolleena. huomaa olevanJouni Tervo,Kaarina toimitusjohtaja Pulitzer Oy sa taas murhamysteerin keskellä, mutta samalla hänen oma Puhelin 050 4618 646 terveytensä horjuu. Kuollutjouni.tervo@crime.fi lääkäri kun ehtii jättää Kaarinalle www.crime.fi (kannet ja kirjailijakuvat) tappavan testamentin. Syöpälääkärin kuolema on Avun päätoimittajan Marja Aarnipuron kolmas dekkari. Se jatkaa suosittua Kaarina Riikonen ratkaisee -sarjaa.

22

ISBN 978-952-289-524-0Marja Aarnipuro


REHELLISIÄ RIKOKSIA

Seppo Jokinen

ROTTASANKARI Helmikuinen perjantai puree tamperelaisia pakkastakin kireämmin. Poliisia kohti on ammuttu. Vaikka siitä selvitään ilman hengenmenetyksiä, syyttävä sormi osoittaa komisario Koskiseen. Hänen katsotaan saattaneen alaisensa vaaraan epäammattimaisilla ja ohjeiden vastaisilla toimillaan. Vain joitakin tunteja myöhemmin tullut pommiuhkaus ei helpota rikoskomisarion päivää. Siitä huolimatta Koskista kiinnostaa enemmän se, kuka elvytti keskellä yötä yksityisasunnossaan murhayrityksen kohteeksi joutuneen naisen. Kuka on se vaatimaton sankari, joka pelasti ihmishengen mutta katosi heti sen jälkeen teille tietymättömille? Rottasankari jatkaa Seppo Jokisen huippusuosittua Komisario Koskinen -sarjaa. ISBN 978-952-289-520-2 Ilmestyy 4/2019 Kirjastoluokka 84.2 Sidottu Sivu 38 | Docendon kirjaluettelo – Kevät 2019

23


LASTEN JA NUORTEN KIRJAT >>


JULKAISU 03/2019

Alexandra Salmela & Linda Bondestam

Mielikutitusystävä Alexandra Salmela (1980 Bratislava, Tšekkoslovakia) on tamperelaistunut kirjailija, joka julkaisee sekä suomeksi että slovakiksi. Salmelan esikoisromaani 27 eli kuolema tekee taiteilijan palkittiin Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnolla, oli Finlandiaehdokas ja sai Kaiharin kulttuuripalkinnon.

Papu-Pau inhoaa keksiviikkoja ja tämä keksiviikko on eritoten kurja: Karnevaalien sijasta koulussa pidettiin vaalit, lounaaksi oli punaista höystöä ja suihkulähteellä vaani Kovis. Sitten tapahtui satatuhattatriljoonaa kamaluutta, Koviksen taikalaatta meni päreiksi ja Strombrööd joutui saarnapuun vankilaan. Maailma painoi kuin graniitinharmaa lentotukialus ja sanat hankasivat kurkussa. Onneksi tällaisia tilanteita varten on keksitty mielikutitus ja mielikutitusystävät. Ja Gepardi on paras mielikutitusystävä ikinä!

Kustantaja: Teos Kustantajan kotisivut: www.teos.fi Sivumäärä: n. 120 Kirjailijan muita teoksia: Antisankari, Teos, 2015 Kirahviäiti ja muita hölmöjä aikuisia, Teos, 2013 27 eli Kuolema tekee taiteilijan, Teos, 2010

Linda Bondestam (s. 1977) on yksi Pohjoismaiden keskeisimpiä nykykuvittajia.

25


© JYRKI SAHINOJA

JULKAISU 05/2018

Juha-Pekka Koskinen

Gabriel Hullo &

pihistelevä peikko

Juha-Pekka Koskinen on monipuolinen, taitava ja palkittu kirjailija, joka ammentaa aiheita historiasta, uskonnosta, vallasta ja vieraudesta, eikä kaihda yliluonnollisiakaan vivahteita.

Runomittaan riimitelty kummitussatu Gabriel Hullo on omalaatuinen poika, jolla on vilkas mielikuvitus, kaipaus kauhutarinoihin ja ystävinään isoisien aaveet sekä naapurin Kaisu. Eräänä päivänä Kaapon äiti houkuttelee lapset taidemuseoon. Vaikuttava peikkomaalaus hiipii jopa uniin. Museoretki saa dramaattisen käänteen, kun aamun lehti kertoo taidevarkaudesta. Pihistetty teos on tietenkin tuo peikkotaulu! Kun jäljet johtavat synkkään metsään, ovat myös aavevaarien neuvot tarpeen. Riittääkö pikkuetsivien nokkeluus ratkaisemaan rikoksen?

Kustantaja: Haamu Kustantajan kotisivu: www.haamukustannus.com Sivumäärä: 40 Sarjan nimi: Hullo-sarja Hullo-sarjassa ilmestynyt myös: Gabriel Hullo & kadonnut kummitus, Haamu, 2018 Gabriel Hullo & merimatka Meksikoon, Haamu, 2017 Gabriel Hullo & hirveä Hekla, Haamu, 2016 Kirjailijan kotisivut: www: jpkoskinen.com Facebook: @kirjailijajpkoskinen Twitter: @jpkoskinen Instagram: @juhapekkakoskinen

26


27


28


JUK K A-P EKK A PALVIA INE N, CHR ISTE L RÖN NS

Allu ja outo Uolevi

LOMA ILMAN REISSUA ON KUIN

RIEMUKAS ALLU-SARJA SAA JATKOA!

a) siskonmakkarakeitto ilman siskoa b) mustekala ilman mustetta c) maksalaatikko ilman vadelmahilloa

Seikkailu ei ole seikkailu ilman kunnon väärinkäsitystä!

On syysloma ja kaikki muut paitsi Allun perhe matkustavat jonnekin. Kekseliäs Allu ei jää suremaan, vaan keskittyy kepparien rakentamiseen ja vahtii opettajan hokemia rakastavaa papukaijaa. Loma saa uuden käänteen, kun Allu alkaa selvittää vanhempiensa outoa käytöstä. Äiti ulisee vanhojen valokuvien äärellä, isä puhuu pehmeitä ja kaikki vihjeet johtavat samaan, tuntemattomaan Uoleviin. Tästä Uolevista on otettava selvää! Vaan miten hyvä idea on lähettää drone etsimään kadonnutta papukaijaa.

NELIVÄ RIKUVIT US

84

EAN : 9789510437445 EAN E-KIRJA : 9789510 439449 EAN CD-ÄÄN IKIRJA : 9789510440902 EAN MP3-ÄÄ NIKIRJA

: 9789510439296

© JARI RIIHIMÄKI

Sanavalmis Allu-tyttö on lukijoille tuttu kirjoista Allu ja salaperäinen opettaja (2018) ja Allu ja salainen ihailija (2017), jolle myönnettiin Runeberg Junior -kunniamaininta. Allu-kirjoissa lapsia viehättää arjesta ammentava kekseliäs huumori ja nokkelat sanaleikit.

JULKAIS U : Toukokuu SIVUMÄ ÄRÄ : 96 (kirja, e-kirja, cdIKÄRYH MÄ : 7+ äänikirja, mp3KIRJAST OLUOK KA : äänikirja) L84.2

© PERTTI NISONEN

Allu on topakka ja mielikuvituksekas tyttö, joka löytää arjestakin arvoituksen. Uudessa upeasti kuvitetussa tarinassa Allu ystävineen selvittää, miksi outo Uolevi saa vanhemmat tolaltaan.

Jukka-Pekka Palviainen on julkaissut useita romaaneja lapsille ja aikuisille. Hän on saanut nuortenromaaneistaan Topelius- ja Laivakello-palkinnot. Christel Rönns on rakastettu kuvittaja, jonka kuvakirja Det vidunderliga ägget voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2012. Hänet tunnetaan muun muassa Risto Räppääjä -kirjojen uusista kuvituksista.

29

LASTEN- JA NUORTENKIRJAT

85


JULKAISU 04/2019

Taru Kumara-Moisio

Ihmisversoja Taru Kumara-Moisio (s.1976) on pirkanmaalainen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja sekä kirjailija, jota kiehtovat ihmisyyden rajat.

Kansainvälinen tutkimusasema avaruudessa. Viisi nuorta opiskelemassa perusasioita tekoälystä, maailmankaikkeudesta – ja toisistaan. Yllätyksiä luvassa? Totisesti! Ihmisversoja kertoo uuden oppimisen imusta, ensirakkaudesta sekä elämänsuunnan ja identiteetin etsimisestä. Se kurkottaa tulevaisuuteen tieteeseen ja ihmisyyteen luottaen. Teos herättelee erityisesti teinityttöjä kiinnostumaan tekoälystä ja maailmankaikkeudesta viihdyttävällä tavalla. Romaani on suunnattu yläasteikäisille ja hiukan vanhemmille.

Kustantaja: Atrain&Nord Kustantajan kotisivut: www.nordbooks.net Sivumäärä: n.150 Kirjailijan muita teoksia: Taniwha, Osuuskumma, 2019 Maan vetovoima, Nordbooks, 2014 Kirjailijan kotisivut: www: https://tarukumaramoisio.wordpress.com Twitter: @mannerluokka Instagram: taru.kumara_moisio

30


31


JULKAISU 05/2019

J.S. Meresmaa

Voimanpesä J.S. Meresmaa on tamperelainen kirjailija, joka lumoutuu kaiken kokoisista tarinoista.

Huima seikkailu maisemissa!

Verlan

tehdaskylän

Ursiininuorukainen Jyly on tottunut vauhdikkaisiin käänteisiin ja vaarallisiin tilanteisiin kenttätehtävissä, mutta alati jatkuva paine on alkanut tuntua mielessä ja kehossa. Jyly joutuu suuren päätöksen partaalle, kun Naakkamestarille täytyy löytää uusi sijoituspaikka nopeasti, ja apuun rientää Tuuli, ilmalaivapilotti. Mikä on oikein ja mikä väärin maailmassa, joka on julma ja epätasa-arvoinen?

Kustantaja: Robustos Kustantajan kotisivut: www.robustos.fi Sivumäärä: 170 Sarja: Ursiini #3 Kirjailijan muita teoksia: Hämäränsäteet, Robustos, 2018 Mifongin lunastama, Myllylahti, 2017 Naakkamestari, Robustos, 2016

Voimanpesä on päätös Ursiini-trilogialle, jonka edelliset osat ovat Naakkamestari ja Hämäränsäteet.

Kirjailijat kotisivut: www: jsmeresmaa.com Twitter: @jsmeresmaa Instagram: @jsmeresmaa

32


JULKAISU 02/2019

Harri Veistinen

Kotitekoisen poikabändin vaiheet Harri Veistinen on alun perin televisiokäsikirjoittaja, joka on kirjoittanut kolme omaa tv-sarjaa ja touhunnut muissakin tv-tuotannoissa. Lisäksi hän on tehnyt kuunnelmia ja nyt siis nuortenkirjoja.

Kaupallinen jatko-osa. Ja tällä kertaa se on henkilökohtaista! 15-vuotias Rene johdattaa kotitekoisen poikabändinsä kohti entistä suurempaa keikkaa ja toivottavasti konkreettisempaa tyttöjen huomiota. Samalla Rene yrittää selvittää veljensä salaisuutta toivoen, että se ratkaisisi myös Renen oman salaisuuden.

Kustantaja: Kustantamo S&S Kustantajan kotisivut: http://kustantamo.sets.fi Sivumäärä: n.240 Sarja: Kotitekoinen poikabändi -sarja Kirjailijan muita teoksia: 17 on rakkauden luku, Storytel, 2018, äänikirja Kotitekoisen poikabändin alkeet, Kustantamo S&S, 2016

33


M ARISHA RASI-KOSKINEN

Auringon pimeä puoli ”Suljen silmäni, jotta näkisin sinut vielä.” Yllätystentäyteinen mysteeriromaani nuoren naisen matkasta omaan historiaansa. Ajan rajat ylittävä jännityskertomus eristetystä kaivoskaupungista pitää lukijan otteessaan viimeiselle sivulle saakka. Emilia asuu Kaivoksen kaupungin suljetussa yhteisössä isoisän kanssa. Pihan perällä oleva kesähuone on ollut lukittuna kuusitoista vuotta, siitä päivästä lähtien, kun Emilia syntyi ja hänen äitinsä kuoli. Kun Emilia rikkoo lukon, hän löytää mökistä valokuvantarkan vanhan piirroksen – ja kuvassa on hän itse. Emilia tempaistaan pyörteeseen, joka vie hänet kaivoksen kammottavien salaisuuksien äärelle ja omaan menneisyyteensä. Hänen elämänsä vaihtuu toiseksi, kun hän sukeltaa kaivoksen mustaan veteen. © NEDA RASI-KOSKINEN

Auringon pimeä puoli on ajan ja muistojen mysteeri, joka leikittelee scifillä ja suhteellisuusteorian arvoituksilla. Samaan aikaan se on huikea seikkailu ja jännitystarina.

Marisha Rasi-Koskinen (s. 1975) on kirjailija ja psykologi, joka on saanut kirjoistaan Tiiliskivi-palkinnon, kahdesti Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon sekä ollut Runebergehdokkaana. Auringon pimeä puoli on hänen ensimmäinen nuortenkirjansa.

JULKAISU : Tammikuu (kirja, e-kirja, mp3äänikirja) SIVUMÄÄRÄ : 360 IKÄRYHMÄ : 15+ KIRJASTOLUOKKA: N84.2 / 84.2

94

34

EAN : 9789510432549 EAN E-KIRJA : 9789510438961 EAN MP3-ÄÄNIKIRJA:

9789510440605


Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenkirjailijat 3/2019

Aleksanteri Kovalainen Alexandra Salmela Anna Elina Isoaro Anneli Kanto Anneli Toijala Anni Kytömäki Anni Nupponen Annika Eronen Archie Ahola Artemis Kelosaari Arto Lappi Arto Seppälä Asko Ahonen Asko Jaakonaho Asko Viholainen Ata Hautamäki Aulis Aarnio Britta-Lisa Joutsen Carita Forsgren Christine Thorel Eila Pienimäki Eino Kotola Ella Ojala Enna Airik Erkki (Jammu) Kanerva Erkki Kiviniemi Hannu Paronen Harri István Mäki Harri Veistinen Heidi Mäkinen Helinä Siikala Irma Lehto J.K. Ihalainen J.S. Meresmaa Jaakko Melentjeff Jaakko Syrjä Janica Brander Janne Salminen Jari Kuusi Jari Mäkipää Jarkko Tontti Johanna Hulkko Johanna Sinisalo Johanna Valkama Jonimatti Joutsijärvi

Jorma Kairimo Jorma Kekki Juha Siro Juhani Ahvenjärvi Juhani Syrjä Juha-Pekka Koskinen Jukka-Pekka Palviainen Jussi Niilekselä Jussi Rusko Jyrki Auer Jyrki Vainonen Kalervo Hämäläinen Kalevi Kalemaa Kari Aronpuro Kari Raineranta Kari Välimäki Katariina Leino Katariina Romppainen Katja Kaukonen Katja Krekelä Kirsi Kunnas Kirsti Kuronen Kosti Sironen Kristiina Harjula Kristiina Wallin Laura Manninen Laura Suomela Leena Kellosalo Leena Kulmala Liliana Lento Maire Martikainen Mari Laaksonen Maria Syvälä Marika Laijärvi Marisha Rasi-Koskinen Marja Valkama Marjo Katriina Saarinen Marjo Kirjavainen Markku Soikkeli Markku Toivonen Markku Turunen Marko Annala Marko Karaus Marko Keskinen Matti Leinonen Matti Partanen Mauri Paasilinna Mikko Kamula

Milla Keränen Minna Autio Minttu Hapuli Netta Walldén Niina Hakalahti Niina Oisalo Oili Sainila Olavi Jama Olavi Toivola Olli Jalonen Orvokki Autio Outi Jokinen Panu Rajala Panu Tuomi Paula Hahtola Pekka Kejonen Pekka Kytömäki Pekka Vapaaoksa Pertti Laine Päivi Alasalmi Päivi Junttila Päivi Lukkarila Päivi Perttula Raija Paananen Raimo Puustinen Raisa Jäntti Rauha S. Virtanen Rauni Anita Martikainen Rea Lehtonen Reidar Palmgren Reino Lehväslaiho Riina Paasonen Riitta Jalonen Riitta Kähkölä Risto Ahti Robert Alftan Rosa Meriläinen Saara Henriksson Saara Kesävuori Salla Simukka Sami Hilvo Sari Peltoniemi Sari Weckroth Satu Hassi Satu Lepistö Satu Tamsaari

Sauli Salomaa Sauli Sarkanen Seppo Jokinen Seppo Järvinen Siiri Enoranta Silja Järventausta Silvana Berki Simo Pajunen Sirpa Saarikoski Solina Riekkola Sören G. Lindgren Taissia Djafarova-Viitala Tarmo Yli-rajala Taru Kumara-Moisio Taru Luojola Tellervo Tuominen Teppo Paulasto Teppo Sulonen Terhi Rannela Terhi Vedenkivi Tiina Lehikoinen Tiina Poutanen Timo Jokinen Timo Malmi Tony Laine Torsti Lehtinen Tuija Välipakka Tuula Kallioniemi Tuula Matintupa Tuula Pelttari Tuula Rotko Tuulia Matilainen Unto Katajamäki Uolevi Nojonen Veera Nieminen Vesa Etelämäki Vilja-Tuulia Huotarinen Vuokko Tolonen Yrjö Varpio

Profile for Pirkkalaiskirjailijat

Kirjakatalogi KEVÄT JA KESÄ 2019 - Pirkkalaiskirjailijat ry  

Kirjakatalogi KEVÄT JA KESÄ 2019 - Pirkkalaiskirjailijat ry  

Advertisement