Page 1

CREATIVE

GARDEN S K A B E T S PÆ N D E N D E U D E M I L J Ø

Sommerens

smukkeste

farver

Smarte måder

TIL GENBRUG AF PALLER

Sådan gør du - trin for trin


Produkt: Dør- & Vinduesmaling Farvevalg: Mangold

ROSEMARY H1.05.54

(Stolens ramme er malet med Hammerite Smooth Finish, sort) CALM GREEN K0.05.47

ROCK GREY ON.00.33

FIG TREE K9.18.41

ARTICHOKE H6.15.58

WINTER MELON H9.09.69

SLIP

kreativiteten løs! Det er en helt speciel følelse at finde udemøblerne frem til sæsonen! Vi indretter udendørs som aldrig før, og udestedet er virkelig blevet et ekstra hverdagsrum for mange. Det bedste er, at du ikke behøver at være professionel for at skabe et personligt og inspirerende udemiljø. Lidt maling og olie kan gøre underværker på slidte træmøbler og træterrasser.

Instagram og Pinterest. Det er ikke så mærkeligt, for det er et utroligt billigt og robust grundmateriale, som er let at få fat på og som giver masser af muligheder. Med nogle fine farver og styling kan de blive rigtig flotte! Til sommersæsonen 2016 har vi derfor lavet en dybdegående undersøgelse i lastpallernes verden og udviklet et udvalg af pallekonstruktioner, som kan skabe liv og funktion i haven.

Genbrug og ”upcycling” er stærke trends, som vi i Pinotex virkelig synes om. Det betyder også, at det ikke behøver at koste så meget at være kreativ i haven, og desuden er det smart ud fra et miljøperspektiv. Glemte indemøbler som samler støv på loftet, kan med fordel få et nyt liv på din udeplads, og hvis du ser efter i dit pulterkammer finder du måske masser af ting som kan genbruges.

Farvekollektion til dine haveprojekter Vi benytter også lejligheden til at præsentere 12 skønne farver af vores Dør- og Vinduesmaling. Med den kan du i princippet male hvad som helst om og tage det ud i haven. Den er perfekt til paller og udemøbler, meget nem at male med og giver god beskyttelse mod vores forskellige vejrforhold. I denne brochure viser vi dig også hvordan du behandler og maler for at få rigtig lang holdbarhed. Find dit favorit pallemøbel og farve, og sæt lidt kulør på din sommer. Vi ønsker dig en lang og solrig udesæson.

Den alsidige palle En af vores store favoritter, når det drejer sig om genbrug, er pallen. Du har sikkert set flere forskellige slags pallekonstruktioner på fortovscaféer, torve og på billeder i sociale kanaler som

FOUNTAIN ON.00.49

CLAY BROWN F1.04.56

APPLE BLOSSOM ON.00.87

ROSEBUD B6.30.40

ORANGE DAHLIA C6.22.61

Hilsen Pinotex! MANGOLD L1.30.21


Fleksibelt til afslapningsdage Sommertid er ferietid, og så er det ekstra vigtigt at have et skønt sted til afslapning. Vores dobbelt-daybed står på hjul og er nem at flytte rundt i takt med solens stråler. Du kan desuden kombinere de to dele efter behov. Med en sav skaber du små pladser til indbygget opbevaring og det bliver ekstra effektfuldt hvis du maler med to farver. Har du en gammel madras liggende derhjemme? Perfekt – klip den til passende størrelse og betræk den med et matchende stof! Lad et lille stykke være madrasfri, så har du et sted at stille kaffekoppen eller morgenmadstallerkenen på.

Dette behøver du: 4 paller 8 hjul 4 hasper Træskruer

Produkt: Dør- & Vinduesmaling og Terrasseolie Plus Farvevalg daybed: Rosebud og Orange Dahlia Farvevalg træterrasse: Cloud 1196

1. Skru pallerne sammen to og to med undersiderne mod hinanden. Hvis du vil lave opbevaringsplads skal du først save partierne væk som billedet viser. Mal inden næste trin.

2. Fastgør hjulene nedenunder og sæt hasper på de korte sider.


Flyt madlavningen ud Mad smager altid lidt bedre udendørs og om sommeren ligger grillduften tæt over villaområder i hele landet. Temmelig ofte er der dog én person som skal blive i køkkenet for at tilberede tilbehøret, mens alle andre nyder solen. Du løser dette ved at skabe et stabilt udekøkken, som bliver rigtig praktisk når der skal laves salat, skrubbes kartofler og laves sauce.

Dette behøver du: 4 paller 2 træplader med samme mål som en hel palle Træskruer Snor eller reb

1. Tag tre paller. Sav den sidste sektion på den første palle af og gem det stykke som har tre planker. Sav den øverste halvdel af de to andre paller som billedet viser. De to nederste stykker skal blive køkkenets bundsektioner.

2. Tag midterplanken af undersiden af de to bundsektioner. Vend den horisontalt mod de resterende planker og skru fast igen. Denne planke vil holde underhylden på plads, så anbring den i den højde du ønsker.

3. Figursav den første træplade, så at den kan skydes ind som underhylde. (Se montering under punkt 3) Mal alle dele inden montering og sørg for at malingen er helt tør inden du går til næste trin. (Se instruktionssiden sidst i brochuren)

Produkt: Dør- & Vinduesmaling Farvevalg udekøkken: Apple Blossom og Clay Brown Farvevalg stol: Fig Tree

4. Nu er det tid til at montere. Stil først de to halvdele på højkant. Kil den figursavede træplade ind som underhylde. Læg en hel palle på og den anden træplade ovenpå som arbejdsbord. Sektionen med tre planker som du savede til under punkt 1 stiller du som en ryg til køkkenet. Fastgør snoren/rebet på forsiden, hvis du vil have et forhæng foran hylden.


To stole + en palle Mange af os er vokset op med en udendørs hængekøje eller måske en gynge i haven. Vores tolkning er en krydsning mellem de to. En stilren dobbeltgynge med bekvemme ryglæn fra to genbrugte stole. Perfekt at hænge op under et fremspringende tag eller i et stabilt træ i en rolig del af haven. Den flotte træterrasse på billedet er olieret med Pinotex Terrasseolie Plus.

Produkt: Dør- & Vinduesmaling og Terrasseolie errasseolie Plus Farvevalg gyngesæde: Fountain Farvevalg skammel og ryglæn: Rock Grey Farvevalg træterrasse: Sand 1182

Dette behøver du: 1 palle 2 stolerygge 1 kraftigt reb

Træskruer 4 bolte med møtrikker Trælim

2. Tag den gemte planke, lim og skru den fast på pallens bagside. Bor huller i stoleryggene og planken og sæt stoleryggene fast med bolte gennem planken.

1. Sav den sidste sektion af pallen. Løsn og gem en af plankerne på det afsavede stykke. Mal palle og stolerygge inden næste trin. (Se instruktionssiden sidst i brochuren)

3. Bor et hul gennem klodserne i hvert hjørne af pallen. Mal, træk reb som tåler høj belastning igennem og hæng op!


Lidt ekstra opbevaringsplads

Produkt: Produkt Dør- & Vinduesmaling Farvevalg lænestol: lænestol Fig Tree Farvevalg skammel: skammel Winter Melon og Artichoke

Adskil og opbyg igen

En hylde er nok den mest enkle pallekonstruktion man kan lave. I vores version har vi lavet en tredobbeltløsning som er sat sammen med wire for at undgå skruehuller i væggen så meget som muligt. Men man kan lige så godt fastgøre dem en efter en i væggen, og du kan jo naturligvis lave lige så mange hylder som du ønsker. Vi synes at de passer rigtig fint til både grillredskaber og pynteting!

Inden for madlavningskunsten er det populært at dekonstruere madretter og derefter sammensætte dem på en ny måde. Det er lidt af det vi har gjort med denne robuste lille lænestol. Derefter har den fået en smuk grøn nuance med farven Fig tree, som er en af vores favoritfarver i sommeren 2016.

Du kan se konstruktionsskitser på lænestolen og lysekronen på pinotex.dk

Dette behøver du: 2 paller (rækker til 4 hylder) Træskruer Wire Wirelås

1. Fjern hver anden planke på hver palle og gem dem. Sav derefter midtersektionerne på hver palle af.

Når mørket falder på

Produkter: Dør- & Vinduesmaling og Terrasseolie Plus Farvevalg hylde: Calm Green og Rosemary Farvevalg stol: Fig Tree Farvevalg træterrasse: Neutral

Lysekronen er en anden rigtig enkel konstruktion, som kan gøre en stor forskel for din udeplads, loft eller måske i drivhuset. Her har vi valgt at gå ud fra en halvpalle, som har nøjagtig passende størrelse og der behøves ikke en sav. Hæng lyslygter på. De skaber en hyggelig stemning! Hæng en elektrisk lyskæde om hvis du behøver lidt stærkere belysning. 2. Fastgør de gemte planker forneden, så at de danner en bund på hver hylde. Bor huller gennem hylderne, mal dem og træk wiren igennem.

3. Skru dem op på væggen og stabiliser hylderne med wirelås. Brug vaterpas for at få konstruktionen lige.

Produkt: Transparent Plus Farvevalg: Nordic Black & Brown


R

PE

RF

EC T F

O

4

PE

3

OR

1

CT RFE F

PINOTEX SUPERBASE Grundolie som beskytter i dybden mod råd og svamp. Specielt vigtigt på nyt træ, bart træ, udsatte overflader og endetræ.

PINOTEX TRÆGRUNDER V 2

PINOTEX DØR- OG VINDUESMALING Kan tones i mange farver. Tørrer hurtigt, og beskytter længe. Perfekt til havemøbler!

Flot terrasse med Pinotex Terrasseolie Plus 1. Start med en grundig rengøring ved at påføre Pinotex Grundrens/Terrasserens og lad det virke i ca. 10 minutter. Gør træet fugtigt først, hvis du arbejder i kraftigt sollys. Husk at bruge gummihandsker og beskyttelsesbriller. Beskyt metal, glas og flader, du er bekymret for. 2. Rens med en højtryksrenser, eller skrub med en børste, og skyl efter med lidt vand, og lad det tørre. Slib ydersiden let, og børst slibestøvet af.

1

2

PINOTEX TERRASSEOLIE PLUS

3. Behandles 1–2 gange med Pinotex Terrasseolie Plus. Tør overskydende olie af efter 10-25 minutter. Husk at være opmærksom på, at der ikke må forventes regn eller dug inden for de næste 6 timer.

Vandafvisende olie med ekstra UV-beskyttelse. Kan tones i mange nuancer.

4. Sådan, nu har din terrasse fået en pænere farve og er beskyttet i op til 4 år!

PINOTEX TRANSPARENT PLUS

5

PINOTEX GRUNDRENS/ TERRASSERENS Fjerner belægninger, opløser snavs og beskytter mod tilsmudsning.

3

Grundmaling til heldækkende behandling. Holder træet tørt og stabilt, samt maksimerer vedhæftningen og sikrer ensartet glans i det nye toplag.

Transparent træbeskyttelse med lang holdbarhed. Fremhæver træets naturlige udseende og kan tones i mange farver.

HAMMERITE DIRECT TO RUST - SMOOTH FINISH Giver en perfekt blank og glat overflade. Du kan male direkte på rust uden at grunde først. På zink, aluminium og galvaniseret overflader anbefales det at grunde først med Hammerite Special Metals Primer.

4

Sådan behandler du for lang holdbarhed: 1. Fjern eventuelle begroninger med Sadolin Husrens og lad det virke I 3-4 døgn.Vask derefter overfladen med Pinotex Grundrens/Terrasserens. Skyl efter med rent vand. 2. Slib fladen med sandpapir og børst slibestøvet af. Slib ekstra omhyggeligt hvis pallen skal bruges til at sidde på.

På pinotex.dk finder du flere guider og film om hvordan du maler og olierer møbler og træterrasser!

3. Behandl med Pinotex Superbase, så får træet en rigtig god beskyttelse mod fugt. 4. Mal et lag med Pinotex Trægrunder V. Det gør at toplaget fæster endnu bedre. Spring dette trin over hvis du skal behandle med et laserende produkt. 5. Afslut med at male 1–2 lag med vores hurtigtørrende Pinotex Dør- & Vinduesmaling eller Pinotex Transparent Plus, som fremhæver træstrukturen.

Husk, at farverne i denne brochure kan være anderledes end det virkelige resultat. Besøg forhandleren, hvis du vil se de rigtige farveprøver.

7 391306 189098 For flere tips og idéer, synes om Pinotex Danmark på Facebook og følg @pinotexdanmark på Instagram

Akzo Nobel Deco A/S, Amerikavej 15, DK-1756 København V, Tlf: 32 69 80 00 www www.pinotex.dk

SAP: 6197972 DB: 1834900

Pinotex Creative Garden  
Pinotex Creative Garden  
Advertisement