Page 1

LET’S GO

ALL OUT N Y E M U L I G H E D E R F O R AT I N D R E T T E U D E !

Tips & inspiration


SARAH WIDMAN

sætter stilen ude Sarah Widman er kokken, som sadlede om til stewardesse og til sidst havnede som en yderst succesrig stylist, indretningsdesigner og blomsterdekoratør. Hendes smukke, skandinaviske indretningsstil har vakt stor opmærksomhed, og du kan tage del i hendes arbejde både på tv og via indretningsblade samt foredrag. Hos Pinotex er vi store tilhængere af Sarahs miljøer, og vi er glade for at kunne præsentere resultatet af vores samarbejde. Vi gav Sarah et terrassemiljø, der virkelig havde brug for en kærlig hånd, og frie hænder til at live det op med maling og olie. Resultatet blev to forskellige ”rum”, der bygger på samme grundlag. Et dagligstuemiljø, som blev et ekstra dagligrum udenfor, og en spisestue, der indbyder til herlige middage på varme sommeraftener. I forarbejdet fik terrassen nyt liv med en gråpigmenteret olie, og en mørklaseret pergola danner en smuk ramme om begge rum. Trævæggen bagved er også blevet behandlet med en pigmenteret transparent træbeskyttelse, som gør den langt mere vejrbestandig. - Jeg ville gerne skabe to forskellige rum, fordi alle har forskellige ønsker til, hvilken funktion terrassen eller haven skal have. Hvis man har plads nok til at skabe flere rum udenfor, er det selvfølgelig super godt - ellers skal man overveje hvad man mest har behov for, påpeger Sarah. Hun synes, at havemøbler ofte kan være lidt triste og virke lidt tunge.

- Det er lige netop det, der er så godt ved dør- og vinduesmaling fra Pinotex. Du kan i princippet male det du vil, og stille det udenfor. Det var præcist det, der slog mig, da jeg begyndte at overveje, hvordan jeg skulle indrette miljøerne. Der var pludselig ikke de samme begrænsninger for, hvilke møbler jeg skulle vælge, fortæller Sarah.

”Man kan i princippet male alt og sætte det ud i haven.” Hendes anbefaling til, hvordan man skaber en rumfornemmelse udendørs, er netop at forstærke fornemmelsen af gulv, væg eller loft. En stor terrasse kan f.eks. olieres i forskellige farver. Det forlænger levetiden, gør den mere behageligt at gå på, og får den til at se meget smukkere ud også når det regner. Pergolaen bliver et dejligt ”tag”, hvor du kan hænge lamper og dekorere med fletplanter. Hvis placeringen er meget solrig, kan du endda også skabe et levende grønt tag med humle eller måske vindruer? Hvert hjem byder på sine muligheder, og denne brochure giver ganske enkelt en masse tips og inspiration. Tag chancen og skab et helt unikt udemiljø i år. Let’s go all out!

Sarah Widman Stylist, indretningsdesigner og blomsterdekoratør Bor med sin mand og to børn i villa med have. Får sin inspiration fra årstidernes gang og elsker at rejse til forskellige kulturer og storbyer. Holder af at komme til New York for dens arkitektur og til København for dens boblende kreativitet og de spændende trends.

2


Grå: Y4-ON.00.58 Støvet grøn: V12-J0.05.65

Sarah har anvendt: Blomsterkummer: Transparent Plus, Dør- og Vinduesmaling

Grå: Y4-ON.00.58

3


Sarah har anvendt: Trægulv: Terrasseolie Plus Pergola og lænestol: Transparent Plus Trævæg: Transparent Plus Sofabord: Dør- og Vinduesmaling Kommode: Dør- og Vinduesmaling

4

Pergola: 262 Nordic Black & Brown Væg: 254 Silver birch Terrasse: 1182 Sand


Velkommen til Sarahs hyggelige dagligstue, hvor beplantningen breder sig fra gulv til loft. Puder, plaider og et tæppe giver en hjemlig følelse. Får man ikke bare lyst til at smide skoene og strække benene i sofaen? Måske med en god bog og noget iskoldt i glasset. Lad bare sommeren begynde!

”Hvis du kan lide spiselige planter, så benyt dig af muligheden for at lade dem vokse lodret. Hæng ampler op eller hvorfor ikke plante et klatrende æbletræ?”

ET EKSTRA HVERDAGSRUM

i haven

- Vi i Norden har et konstant ønske om at forlænge sommeren, ler Sarah og fortsætter: - Middelhavsfølelelsen er en stærk trend, og man vil gerne kunne opholde sig udendørs så længe som muligt. I min familie elsker vi at være udenfor. Vi sidder udenfor til langt hen på efteråret og griller midt om vinteren. Jeg synes derfor, det er vigtigt og sjovt at indrette ude. Lige netop tekstiler er et af Sarahs bedste tips til, hvordan man kan forstærke den hjemlige følelse, og hun sætter stor pris på, at der er kommet så mange nye tekstiler til udendørsbrug inden for de seneste år. - Et enkelt kludetæppe kan gøre en helt utrolig forskel, og hvis du ikke har et som kan tåle vand, er det faktisk ikke det store besvær at tage det ind og ud efter vejret. Terrassegulvet lysnede jeg med Pinotex Terrasseolie Plus, og alene det gav en fin forandring af gulvet, fortæller Sarah. Som blomsterdekoratør spiller beplantningen altid en stor rolle i de rum, hun indretter, og trenden med grønne planter er fortsat aktuel. - Store grønne træer som figen og oliven forstærker følelsen af en middelhavshave, og det er altid hyggeligt med planter, som rent faktisk kan spises. Et træ er en fantastisk indflyttergave ifølge Sarah. Hun mener, at man helt sikkert skal benytte sig af væggenes muligheder og plante opad ved at hænge ampler op eller lade et æbletræ klatre langs et espalier. - Den her søde kommode er et loppefund, som ikke kostede ret mange penge. Med et par lag maling til beskyttelse mod vejrliget blev den til en levende urtehave, som dufter herligt, ler Sarah.

Basis: M13-N9.10.70 og hvid En skuffe males med: M13-N9.10.70 To skuffer males med: Y4-ON.00.58 Beslag: N9-Q2.49.25

5


DÆKKET BORD

under åben himmel

Hvorfor er vi egentlig så vilde med at spise udenfor? Sneen er knapt smeltet, før vi tager grillen frem og samler venner og familie til middag i forårssolens første stråler. Afsæt lidt ekstra tid til at indrette en dejlig spisestue udenfor, og bland gerne forskellige slags møbler, så dit udemiljø får sin helt egen personlighed. Fornemmelsen for rum får en helt ny dimension med hængende lygter og små blomsterfyldte flasker. Pergolaen fik sin egen stjernehimmel med lyskæder. Her har Sarah valgt at male et massivt træbord om og matchet med stole i forskellige stilarter. - Pastelfarver er altid populære om foråret og sommeren, og hvis du vælger lidt mere afdæmpede kulører, kan du få et trendy udemiljø, som også er langtidsholdbart. Støvet grøn og gråt danner en fin basis, og Sarahs tips er, at du nemt kan matche dem med pynt, planter og tekstiler i stærkere kulører. Har du et par gamle træstole, som bare står og samler støv i kælderen, er det en smart løsning at give dem nyt liv i haven. Den klassiske 7’er stol fandt Sarah billigt på nettet, da den var ridset og 6

”Anvend gerne flere forskellige farver og produkter. Olier og transparent træbeskyttelse er f.eks. meget velegnet når du ønsker at fremhæve træets naturlige struktur og åretegninger.” så relativt kedelig ud. Nu har den fået en fin midnatsblå kulør, og metalbenene er malet hvide med Hammerite metalmaling. - Jeg synes, det bliver mere elegant og levende, hvis man bruger flere kulører sammen. Du behøver ikke male alt. Du kan fint beskytte træet på dine møbler med en transparent behandling eller oliering, hvis du vil understrege træets mønster. Hammerites produkter er også en god måde både at beskytte og give metalflader nyt liv. Man kan godt male direkte på rust og metal, som ikke kan ruste, siger Sarah og siger til afslutning: - Min favorit er nok alligevel Pinotex Dørog Vinduesmaling, eftersom den både dækker godt og tørrer hurtigt. Du kan male om morgenen og invitere til middag om aftenen!


Sarah har anvendt: Trægulv: Terrasseolie Plus Pergola: Transparent Plus Trævæg: Transparent Plus Vitrineskab: Dør- og Vinduesmaling Stole: Dør- og Vinduesmaling, Ædeltræsolie, Hammerite Metalmaling Spisebord: Dør- og Vinduesmaling

Blå stol: N9-Q2.49.25 Terrasse: 1182 Sand

7


ENKLE TRIN

for at det lykkes Det er ingen kunst at male, og du kan selv bestemme, hvor meget arbejde du har lyst til at lægge i det, og hvor meget der er nødvendigt. Det kan f.eks. være nødvendigt at imprægnere helt nye møbler med en grundolie, så de kan at stå ude længe, og grundrens er effektivt mod snavs, som har fået lov til at udvikle sig gennem lang tid. Grundmalingen betyder derefter, at slutmalingen hæfter rigtig godt på underlaget. Vores anbefalinger til, hvordan man imprægnerer, grundmaler og færdigbehandler, gælder især for møbler, der skal kunne holde til

1

3

vejr og vind i flere år. Det kan måske godt lyde underligt at anvende Pinotex Dør- og Vinduesmaling til havemøbler, men rent faktisk er den helt perfekt til formålet. Eftersom den dækker godt, får en hård overflade og ikke klæber, beskytter den møblerne mod vejr og vind i lang tid. Den tørrer desuden på bare to timer. Du kan således male om formiddagen og sidde i møblerne allerede samme aften. God fornøjelse - vær ikke bange for at spørge om råd og vejledning i din butik, hvis der er noget, du er i tvivl om.

4

2

Spændende gulv med Pinotex Terrasseolie Plus 1. Start med grundig rengøring ved at påføre Pinotex Grundrens/Terrasserens og lade det virke i ca. 10 minutter. Gør træet fugtigt først, hvis du arbejder i kraftigt sollys. Husk at bruge gummihandsker og beskyttelsesbriller. Beskyt metal, glas og flader, du er bekymret for. 2. Rens med en højttryksrenser, eller skrub med en børste, og skyl efter med lidt vand, og lad det tørre. Slib ydersiden let, og børst slibestøvet af.

8

3. Behandl 1-2 gange med Pinotex Terrasseolie Plus. Tør overskydende olie af efter 10-25 minutter. Husk at være opmærksom på, at der ikke må forventes regn eller dug inden for de næste 6 timer. 4. Sådan, nu har dit trægulv fået en pænere kulør og er beskyttet i op til 4 år!


1

2

3

4

5 7’er stolen flytter ud 1. Skru stolen fra hinanden, så bliver arbejdet meget nemmere. Slib derefter med sandpapir. 2. Tør slibestøvet af med en let fugtet klud eller svamp. 3. Grund hele stolen med Pinotex Trægrunder V, og lad den tørre i henhold til anvisningerne på spanden. 4. Mal med mindst to lag Pinotex Dør- og Vinduesmaling. Stolens ben har fået ekstra rustbeskyttelse og ny farve med Hammerite Metalmaling. 5. Så - nu er det bare at skrue stolen sammen igen, så er den klar til et nyt liv udendørs.

Gå ind på pinotex.dk for at se, hvordan du kan lave din egen urteduftende kommode!

9


DEN RENE BARNELEG

at bygge selv

Byg en super enkel limonadestand uden søm Du kan nemt med børnenes hjælp bygge sommerens fineste butik. Grundlaget for limonadestand er fire frugtkasser el.lign., to rundstokke, et bræt og ca. 20 strips. Du kan endda lade børnene selv vælge hvilke farver der skal bruges. Kom og køb!

10


1

2

Sådan gør du: 1. Mal alle dele før montage. Sarah har grundmalet og derefter malet med Pinotex Dør- og Vinduesmaling i forskellige farver.

3

2. Placer to trækasser oven på hinanden, så de korte sider mødes, og spænd dem sammen med strips el. lign. Gør det samme med de sidste to kasser.

5

4

3. Placer kasserne på terrassen, og sæt dem sammen. 4. Sæt rundstokkene fast både øverst og nederst på hver side af limonadestand. Bor et hul i toppen af rundstokkene, ca. 5 cm nede.

5. Bor et hul i hver side af brættet. Træk tre strips igennem bræt og rundstokke og spænd dem sammen. Træk i alle stripsene en ekstra gang, så hele limonadestand føles stabil. Det var det!

11


EC T F

PINOTEX TRÆGRUNDER V Grundmaling til heldækkende behandling. Holder træet tørt og stabilt, samt maksimerer vedhæftningen og sikrer ensartet glans i det nye toplag.

PINOTEX DØR- OG VINDUESMALING Kan tones i mange farver. Tørrer hurtigt, og beskytter længe. Perfekt til havemøbler!

PINOTEX TERRASSEOLIE PLUS Vandafvisende olie med ekstra UV-beskyttelse. Kan tones i mange nuancer.

PINOTEX TRANSPARENT PLUS

PINOTEX GRUNDRENS/ TERRASSERENS Fjerner belægninger, opløser snavs og beskytter mod tilsmudsning.

Transparent træbeskyttelse med lang holdbarhed. Fremhæver træets naturlige udseende og kan tones i mange farver.

HAMMERITE DIRECT TO RUST - SMOOTH FINISH Giver en perfekt blank og glat overflade. Du kan male direkte på rust uden at grunde først. På blanke overflader anbefales det at grunde først med Hammerite Special Metals Primer.

Værdi op til

25000 kr

VIND DIT DRØMMEPROJEKT LÆS MERE PÅ PINOTEX.DK

Vil du se alle de farver og produkter, som vi har anvendt til de forskellige detaljer og på møblerne? Gå ind på pinotex.dk

Vind med Pinotex! Drømmer du om en pergola på terrassen, en smuk havepavillon eller måske en skakternet terrasse? Nu har du muligheden for at få bygget og malet dit drømmeprojekt uden at du selv behøver løfte en finger. Konkurrencen løber mellem 1. april og 1. juni 2015. Mere information og komplette konkurrenceregler finder du på vores hjemmeside, pinotex.dk

7 391306 185113 Akzo Nobel Deco A/S, Transformervej 15, 2860 Søborg, Tlf: 3269 8000 www.pinotex.dk

SAP: 6140545

Husk, at farverne i denne brochure kan være anderledes end det virkelige resultat. Besøg forhandleren, hvis du vil se de rigtige farveprøver.

R

Grundolie som beskytter i dybden mod råd og svamp. Specielt vigtigt på nyt træ, bart træ, udsatte overflader og endetræ.

O

PE

RF

OR

PE

PINOTEX SUPERBASE

CT RFE F

Inspirasjonsbrochure Lets go all out  
Inspirasjonsbrochure Lets go all out  
Advertisement