Page 1

FLOTTE FARVER I MANGE ÅR!

I denne brochure får du gode råd og vejledning til valg af farver. Vi har fundet frem til forskellige stilsikre paletter, som du kan gå ud fra. I butikken kan du se det brede udvalg og få tonet malingen i lige præcis den nuance, du ønsker!


En heldækkende træbeskyttelse beskytter huset i mange år, og farvemoden udendørs skifter ikke lige så hurtigt som indendørs. De farver, du vælger, betyder dog meget for husets personlighed, og det er derfor vigtigt, at du tager hensyn til dets form og historie.

Facade 236 Nordic Country Style Terrassetag 237 Nordic Classic Black

HELDÆKKENDE

Vindskeder 230 Nordic Light Grey Vindue 230 Nordic Light Grey

Tænk på følgende:

Hvordan passer farven til omgivelserne? Hvordan passer farven til kvarteret/nabohuset? Hvad på huset vil vinde ved at blive understreget med en kontrastfarve? Lad dig inspirere af tilsvarende huse - fotografer, sammenlign, prøvemal og hav ikke for travlt.


Farver opleves stærkere på facaden end på en prøve hos farvehandleren eller i byggemarkedet. Vælg derfor en lidt mørkere og mindre kraftig nuance, end du måske på forhånd havde tænkt dig. Man kan evt. blande lidt sort i de lyse farver, så facaden ikke kommer til at virke blændende. Hvis du vælger at male med gråt eller hvidt, er det bedst med en svagt gullig nuance, da du ellers nemt risikerer at give huset en blålig tone.

Royal Red er en smuk, varm farve, som vækker opmærksomhed. Det blå halvtag bidrager til et stilrent og alligevel dramatisk udtryk.

Sober hvidt er altid godt! Forskellige variationer af grå giver et elegant udtryk, og selvom du gerne vil have et neutralt hus, så har øjet brug for variation, for at det skal være interessant.

Facade 242 Nordic Royal Red

Facade 221 Nordic Light

Terrassetag 243 Nordic Royal Blue

Terrassetag 238 Nordic Deep Grey

Vindskeder 221 Nordic Light

Vindskeder 229 Nordic Cliffside

Vindue 221 Nordic Light

Vindue 229 Nordic Cliffside

Facade 237 Nordic Classic Black

Facade 230 Nordic Light Grey

Terrassetag 234 Nordic Classic Red

Terrassetag 243 Nordic Royal Blue

Vindskeder 230 Nordic Light Grey

Vindskeder 221 Nordic Light

Vindue 230 Nordic Light Grey

Vindue 243 Nordic Royal Blue

Sort og hvidt til byhuset - kan bære en modig rød kontrastfarve på halvtaget, for at skabe et blikfang.

Grå, blå og hvid giver en følelse af afdæmpethed med en moderne og alligevel tidløs fremtoning. Vinduer og halvtag i samme farve binder sammen og rammer ind.


Et hus i nutidig funkisstil eller et andet moderne udtryk gør sig rigtigt godt udelukkende i sort. En transparent træbeskyttelse giver en lettere fornemmelse end en heldækkende.

TRANSPARENT

Facade 261 Nordic Black Terrassetag 261 Nordic Black Vindskeder 237 Nordic Classic Black Vindue 237 Nordic Classic Black

Nordic Graphite Grey gør, at huset får en fin ro over sig, og de hvide vindskeder danner en ramme uden at skabe for stærke kontraster. Facade 253 Nordic Graphite Grey Terrassetag 243 Nordic Royal Blue Vindskeder 221 Nordic Light Vindue 243 Nordic Royal Blue

Farverne er hentet i naturen og er udvalgt, så de giver en smuk blanding af skov og mark. Den røde farve giver et fint blikfang i al sin enkelthed. Facade 254 Nordic Silver Birch Terrassetag 229 Nordic Cliffside Vindskeder 229 Nordic Cliffside Vindue 242 Nordic Royal Red


Ved at bruge en transparent træbeskyttelse på facaden forstærkes træets smukke åretegninger og struktur. Det gør, at huset føles levende og organisk. Man ser derfor sjældent huse, der er malet med transparent træbeskyttelse i kraftige og friske nuancer. Hold dig til en naturnær farveskala. Det giver det smukkeste resultat.

Facade 257 Nordic Meranti Terrassetag 257 Nordic Meranti Vindskeder 221 Nordic Light Vindue 221 Nordic Light

Tænk på følgende:

Træ er et levende materiale. Farven kan derfor skifte alt efter, hvordan træet er savet og høvlet samt dets vækstforhold. Mal først en prøve på en løs planke eller et sted, hvor det ikke vil kunne ses! En mørk transparent facade skal fortsat males med en mørk transparent farve. Hvis du gerne vil male en mørk facade om, så den bliver lysere, skal du bruge en heldækkende maling. Vinskederne har brug for ekstra beskyttelse mod vejr og vind, så her skal der f.eks. bruges en heldækkende træbeskyttelse i stedet.


TRÆTERRASSE Tips:

En træterrasse, der er behandlet, holder længere og skaber en bedre rumfornemmelse udenfor. Resultatet står helt sikkert mål med arbejdsindsatsen.

Vask terrassen med en grundrens, inden du påfører olien. Grundrensen fjerner snavs og andre belægninger og bleger træet, så det får en lysere kulør. Gå ind på pinotex.dk for at se præcist, hvordan det gøres.

Træterrassen på billedet har fået en oliebehandling med Terrasseolie Plus i en lysegrå tone. En farvet olie beskytter terrassen bedre mod UV-strålerne og får den således til at holde endnu længere.


DE RIGTIGE PRODUKTER TIL MØBLERNE Begynder havemøblerne at se lidt triste ud? Vores Dør- og Vinduesmaling er perfekt til havemøblerne, men du kan også skabe forandringer med transparent træbeskyttelse eller Terrasseolie Plus.

Du kan f.eks. gå ind på pinotex.dk, hvor der er masser af inspiration til, hvordan du kan forny terrassen!


Skitse

FÅ SELV FARVERNE TIL AT PASSE! På pinotex.dk kan du teste vores sortiment i et praktisk farvesætningsværktøj og vælge mellem både heldækkende og transparente farver, som er populære her i Norden. Du kan med ganske få klik farvelægge facade, vinduer, vindskeder og terrasse. Prøv bare selv!

Akzo Nobel Deco A/S Transformervej 15, 2860 Søborg, Tlf: 3269 8000 www.pinotex.dk

7 391306 185182 SAP: 6141221

Farvesætningsguide heldækkende  
Farvesætningsguide heldækkende  
Advertisement