Page 1

FITXA BIBLIOGRÀFICA  Autor/a:​​Antonio Lazano i Álvaro Colomer  Títol: ​ Terror a la Xarxa   Editorial i col·lecció:​​Edebé  Nombre de pàgines:​​208  Data inici de lectura:​​27 de Febrer  Data de finalització:​​5 de Març  Hores necessàries per llegir-lo: ​18 hores 

PERSONATGES Nom del o dels protagonistes i antagonistes:​​Nerea, Derek, Alex, Jonh (l’Ombra),  Liz (tieta)  Els trets físics més rellevants del/la protagonista:​​Derek, te el cabell curt de  color negre i te la pell bastant blanca. Nerea te el cabell llarg, fosc i te pigues al  nas.  Els trets físics més rellevants del antagonista: ​Jonh (l’Ombra) porta guants de  cuir i una jaqueta negra.  Perquè et sembla que es l’antagonista o el personatge negatiu:​​Perqué secresta  a nens i un de ells es el germà.  Quina es la manera de ser del/la protagonista: ​La Nerea es preocupa facilment,  no es tímida. Derek te agrofobia i no volia sortir de la seva habitació i es tímid.  Quina es la manera de ser l’antagonista:​​En una sola paraula. Un psicopata.  Explica la manera de ser, d’actuar o de vestir d’un personatge del llibre que  t’hagi cridat l’antenció: ​Per mi clarament és Derek. No es que sigui un personatge  de deu estrelles però m'encanta la part de relació que te ell i la Nerea. Sóc un 


fanàtic amb aquest tema. I a part com que té la agrofobia i no volia sortir de la seva habitació cap al final del llibre surt i ma transmet una sensació de si et  esforces surt bé o no se és difícil d'explicar. Bé per mi es Derek.

ARGUMENT/ESTRUCTURA/TEMA Argumenta el llibre: ​Comença amb el germà de la Protagonista, Jonathan. Es veu  que es va quedar sol a casa seva mentre els seus pares anaven a sopar, Jonathan  va estar amb l'ordinador i va apcetar una sol·licitud de l'Ombra, després de  apcetarli la sol·licitud en Jonathan va desaparèixer, al cap d'un temps els pares  van arribar a casa i van veure que no estava. Passem amb la protagonista, Nerea i  Àlex són germans orfes que vivia a la casa de la seva tieta Liz i en canvi l'Àlex vivia  en una residencià universitària. Un dia la Nerea va obrir a l'Àlex per Facebook i no  va contestar, la Nerea es va estranyar perquè normalment l'Àlex no fa això i va  decidir buscar-lo en llocs on normalment estava però no va tindre sort. Va agafar  l'ordinador que el seu germà tenia i va mirar amb les últimes persones que es va  connectar, totes les persones agregades no estaven connectades inclosa l'Ombra,  menys Derek. Nerea va entrar en contacte a través d'ell per poder tindre alguna  pista de què hi havia passat, però va dir que no tenia ni idea. Però en Derek va  ocultar un secret de què un dia alguna persona va intentar entrar dins de la seva  habitació i que després de cridar per demanar ajuda, aquella persona es va anar,  per això Derek i Nerea farien un equip, però en Derek estaria amb ella però  enviant missatges o amb una videotrucada, per rescatar al seu germà.  Més endavant Nerea va descobrint coses noves sobre l'Ombra amb ajuda d'un inspector que es deia Harry, que el seu treball era entrevistar a vàries famílies per guanyar alguna pista. Més cap al final Nerea descobreix on està la secta on estarà també l'Ombra, per fer una espècie de sacrifici al Jonathan. Nerea aconsegueix rescatar no només al Jonathan sinó a cinc més, Derek supero la seva por, perquè havia de rescatar a la Nerea del perill, a l'intentar salvar als nens i el seu germà. Van poder fullir d'aquell lloc però sabent que Harry era part d'aquella secta.  Quin és el tema del llibre: ​Que tens que tenir cura amb les persones de les xarxes  socials.  Descripció de sentiments i valors que hi hagin en el llibre i el moment: ​Apareix,  por, ansietat, drama, amistat, amor. En casi tot el llibre apareix la drama.  Descripció d’un paisatge o d’un objecte o d’un ambient: ​En alguna pàgina pel  mig hi havia un ambient de tensió (Amor) entre Derek i Nerea que es miraven a  través d'un mòbil. Rapit sóc un fanàtic d'aquest temes. 


ELEMENTS DE NARRACIÓ Biografía del/la autor: ​Antonio Lozano ​va estudiar Traducció i Interpretació i ha  destacat com una important figura dins de la promoció cultural a les Illes Canàries,  on viu. Lozano és conegut per al gran públic gràcies a les seves novel·les dedicades  al gènere negre, sent guanyador de premis com el Novelpol o el Ciutat de  Carmona, quedant finalista d'altres certàmens tan coneguts com el Brigada 21.  Álvaro Colomer ​escriptor i periodista, ha publicat una trilogia sobre la mort  urbana formada per les novel·les independents.   Personatges de l’obra, descriu un fet que et cridi la antenció:  Principal: ​Quan la Nerea es va interessar amb Derek.  Secundari: ​Dons seria la explosió de neurones quan en Harry es malvat.  Entor on es desembolupa l’obra: ​En la ciutat i en una casa.  Descripció del temps: ​Febrer del 2011. 

  OPINIÓ PERSONAL  Opinió del llibre i si m’ agradat o no. Perque: ​Te els seus punts d'interes, però hi  ha altres avorrits, però podria dir que em va agradar la meitat del llibre. Perquè a  mi m'agrada els llibres que siguin reals i no de fantasia i la drama.  Algun detall del llibre: ​Adverteix de que tens que vigila amb les persones que  parles o agregis a les xarxes socials.  Convèncer a un amic o amiga sense dir el argument i el final: ​Et agrada la  drama, misteri i tot això o podries encontrar llegint el llibre de “Terror a la Xarxa”  Un anunci del llibre:  


Terror a la xarxa  
Terror a la xarxa  
Advertisement