Page 1

Maart 2012 Editie Een uitgave van: Pika-Nails Sint Janshof 9 5066 AZ Moergestel 013-5119170 www.pika-nails.nl info@pika-nails.nl

Nieuwe producten

Eindelijk zijn ze er! De nieuwe kleuren van Shellac! 6 nieuwe kleuren die een absolute aanvulling zijn op het bestaande assortiment. Deze nieuwe kleuren zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Pika-Nails! Kijk verderop in deze PikaNews voor een speciale aanbieding voor deze nieuwe Shellac kleuren.

Scentsations Spring Edition 2012 Speciaal voor de aankomende lenteperiode heeft CND 3 limited edition geuren van Scentsations uitgebracht. De geuren zijn heel licht en fris en passen uitstekend bij het huidige jaargetijde! Verkrijgbaar in een pompflacon, maar ook in een handige minimeeneemverpakking!

Uitbreiding assortiment met Vanaf heden heeft Pika-Nails Pika haar assortiment uitgebreid met het populaire merk Crystal Nails! Crystal Nails is een Hongaars merk dat al jaren aan de weg timmert. Het merk is geroemd vanwege het zeer uitgebreide assortiment aan kleuren acryl en gel, maar ook vanwege de French producten. Bij diverse nationale en internationale wedstrijden heeft Crystal Nails de finaleprijzen in de wacht gesleept, waaronder diverse onderscheidingen bij de Nailympics Londen en de Wereldtitel in D端sseldorf. Wil jij gratis kennis maken met de producten van Crystal Nails en direct een graantje meepikken van hun (design)technieken? Volg dan de Crystal Nails seminar bij Pika--Nails op 6 mei! Plaatsen zijn beperkt, beperkt dus schrijf je snel in! Ben jij al overtuigd van de Producten van Crystal Nails? Vanaf heden zijn deze producten verkrijgbaar bij Pika-Nails! Komende week (van 19 tot en met 23 maart) maart hebben we een interessante beurs/ introductie actie! Kijk voor meer informatie hierover een stukje verderop in deze eze Pika-News.


Uitslag fotowedstrijd Een aantal weken geleden hebben de nagelstylisten die mee wilden doen aan de Nail Battle gevraagd om foto's van hun salonwerk in te sturen, dat aansloot bij de Battle waar zij aan wilden deelnemen. In ruil daarvoor konden zij kans maken op mooie prijzen en ontvingen ze direct 10% korting op hun inschrijfgeld. Er zijn vele mooie foto's van nagels ingezonden. De winnaars van de prijzen zijn geworden:

De prijzen 1e plaats: Gratis deelname aan de Nail Battle die overeenkomt met de foto + een cadeaubon van Pika-Nails ter waarde van € 50,-! 2e plaats: Een cadeaubon van Pika-Nails ter waarde van € 40,-! 3e plaats: Een cadeaubon van Pika-Nails ter waarde van € 25,-!

Nabehandeling 1e plaats: Marloes Ruyter Divisie 1

2e plaats: Arzu Ergin – Coşkun Divisie 1

3e plaats: Annet van der Scheer Divisie 1

Salon Nail-art 1e plaats: Sylvie Devacht Divisie 2

2e plaats: Ramona Koolwijk Divisie 1

3e plaats: Veerle Vanrossum Divisie 2

Ben jij na het zien van het werk van deze stylisten ook enthousiast geraakt om mee te doen aan de Nail Battle en de stylisten live uit te dagen in een wedstrijd? Schrijf je dan snel in voor de Nail Battle 2012! Toch nog gebruik maken van de 10% korting? Zorg er dan voor dat je inschrijfformulier voor 15 april binnen is bij Pika-Nails en vermeld op je inschrijfformulier de code 'NB 2012'.


Workshop info Speciale workshop afzuiginstallaties

Airbrush workshop!

Heb jij nou altijd al eens willen weten wat de verschillen zijn tussen de afzuiginstallaties die in de nagelmarkt verkrijgbaar zijn? Of ben je je aan het oriĂŤnteren op een afzuiginstallatie en zie je door de bomen het bos niet meer? Dan heeft Pika-Nails de workshop voor jou!

Op zaterdag 21 april geeft onze Airbrush Specialiste An Hoendervangers weer een workshop Airbrush! Je kan je hier nog tot 31 maart voor inschrijven. Wees er dus snel bij als je deze techniek wil leren!

Op 24 mei zal Gert Schuurman, een specialist op het gebied van afzuiginstallaties, je in 2 uur uit de doeken doen hoe het nu precies zit met alle installaties die er momenteel op de markt te verkrijgen zijn. Na het volgen van deze workshop weet je dus precies welk afzuigsysteem er het beste bij jouw salon en werkwijze zal passen. De workshop begint om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren. Deelnemen hieraan? Schrijf je dan snel in!

Shellac Design Van Shellac is natuurlijk bekend dat je er de nagels een gelakt uiterlijk mee kan geven. Maar je kan er ook prachtige designs mee maken. In deze nieuwe rubriek van Pika-News geven we je stap voor stap inspiratie voor het maken van Shellac designs.

Gebruikte producten: Shellac UV Base Coat Shellac Cream Puff Shellac Rubble Shellac Dark Lava Shellac UV Top Coat

Stap 1: Begin de behandeling met het terugduwen van de nagelriemen en het verwijderen van de dode huidcellen van de nagelplaat. Vijl indien gewenst de natuurlijke nagel in vorm. Het oppervlak van de nagelplaat wordt NIET gevijld, enkel uitgedroogd en schoongemaakt met Scrubfresh. Breng de UV Base Coat aan en hard deze 10 seconden uit in de CND UV-Lamp. Stap 2:: Breng met een heel droog kwastje diagonale vegen Cream Puff aan. Hardt de nagel 2 min uit. Stap 3: Herhaal stap 2 met Rubble,, maar bedek niet volledig de Cream Puff vegen. Hardt de nagel 2 min uit. Stap 4: Herhaal stap 2 met Dark Lava, maar bedenk de vorige lagen niet volledig. Hardt de nagel 2 min uit. Stap 5: Seal het design in met UV Top Coat. Hardt de nagel agel 2 min uit. Verwijder de plaklaag met Alcohol.


Nail that Question In deze rubriek behandelen we iedere keer een nagelvraag. Dit keer gaat het over de nagelriem.

Vraag: 'In mijn salon ontvang ik verschillende klanten en ik merk dat bij de ene klant de nagelriem makkelijker naar achteren te duwen is, dan bij de andere klant. Ook de dode huidcellen lijken bij sommige mensen vaster te zitten. Klopt dit en zo ja, kan ik er iets aan doen om de nagelriemen en dode huidcellen los te maken?'

Antwoord: Het klopt dat bij de ene klant de nagelriem steviger is dan bij de andere klant. Dit kan genetisch bepaald zijn door de huidstructuur (over het algemeen geldt: hoe donkerder de kleur van de huid, hoe stugger de nagelriem en hoe vaster de dode huidcellen zitten.). De stugheid van de nagelriem kan echter ook bepaald worden door de werkzaamheden van de klant of de manier waarop de klant de nagelriem behandelt. Zo kan een nagelriem verharden als de klant in de dagelijkse werkzaamwerkzaam heden veel in aanraking komt met irriterende stoffen, zoals schoonmakers. Maar je ziet ook vaak verharding van de nagelriem bij nagelbijters. De verharding ontstaat doordat het lichaam zichzelf wil weren tegen de schadelijke invloeden van buitenaf, een beetje hetzelfde principe als eeltvorming.

Verhardde nagelriem door schoonmaakwerkzaamheden

Bij de nagelbehandeling kan je de nagelriem en dode huidcellen tijdelijk wat weker maken met Cuticle Away van CND zodat je de nagelriemen voorzichtig wat kan terugterug duwen en de dode huidcellen kan verwijderen. Duw de nagelriemen echter nooit te ver of te hard naar achteren. De verharding zit er immers niet voor niets! Nagelriemen knippen is dan ook uit de boze! En je wil niet de verzegeling tussen nagelplaat en nagelnagel riem verbreken, want dat is weer potentieel infectiegevaar. Hoe Cuticle Away te gebruiken: breng een klein druppeltje aan op de nagelriem en verver deel deze over de nagelriem met een cuticle pusher.. Laat het product even inwerken en begin na een minuut met het terugduwen van de nagelriemen met de lepeltjeskant van de cuticle pusher en het verwijderen van de dode huidcellen met de mesjeskant van de cuticle pusher. Maximaal aximaal 5 minuten na het aanbrengen van de Cuticle Away verdun je deze met water. De nagelriem en dode huidcellen blijven nog even week, dus het is geen probleem om de Cuticle Away weg te halen, terwijl je nog nagelriemen moet terugduwen. Het is ook belangrijk om een goed thuisverzorgingstraject te starten. Adviseer de klant om minimaal 2x per dag SolarOil (CND) te smeren, zodat de nagelriem zacht blijft. Als de nagelriem echt flink verhard is, dan kan je ook Cuticle Eraser (CND) adviseren. Dit is een voedend nagelriem product, die tegelijkertijd de nagelriem verzacht en dode huidhuid cellen lichtjes weg haalt. Als de verharding van de nagelriem niet genetisch bepaald is, probeer er dan achter te komen waardoor de verharding ontstaat en probeer de 'uit'uit lokker' zoveel mogelijk te vermijden. Als een thuisverzorgingstraject goed wordt uitgevoerd,, dan zal je zien dat je in de salon ook steeds minder Cuticle Away nodig hebt, dat de nagelriemen er goed en gezond uit gaan zien en dat ze makkelijker te behandelen zijn. Veel succes toegewenst!

Heb jij zelf een vraag voor 'Nail that Question'? '? Stuur je suggestie dan in naar info@pika-nails.nl.


Pre Beurs Sale! Van 19 tot en met 23 maart is het Pre Sale week bij Pika-Nails! Nails! Dat betekent interessant (beurs)voordeel, zonder dat je daarvoor naar de beurs hoeft of daar met zware tassen hoeft te slepen! Een aantal acties zijn immers gelijk aan de acties die je bij onze partners op de beurs zal vinden. Sommige acties zijn alleen geldig bij Pika-Nails (zie de markering). De aanbiedingen:

Spring Scentsations 2012** Bij aankoop van de 3 verschillende nieuwe geuren Scentsations 15% korting.

Nieuwe Shellac kleuren** 6 nieuwe kleuren halen, 5 betalen! Geldt enkel voor de nieuwe kleuren!

Crystal Nails producten Op het volledige assortiment 20% korting!

Geldig op zowel de kleine als grote maat.

SpaRitual Treatments* Alle SpaRitual Treatments van € 8,50 voor € 4,95! Zolang de voorraad strekt!

SpaRitual Naillacquers* Naillacquers van € 6,50 voor € 3,95! Mini SpaRitual Naillacquer* Naillacquer Van € 3,95 voor € 2,50! Bij aankoop van 12 flesjes nog eens 10% extra korting! korting Zolang de voorraad strekt!

Young Nails & SpaRitual* Op alle Young Nails en SpaRitual producten 30% korting! Zolang de voorraad strekt!

20% korting op alle CND webbestellingen die geplaatst zijn op 24, 25 of 26 maart!

*Alleen geldig bij Pika-Nails! Nails! Aanbieding is zowel geldig in de showroom als bij een verzending. ** Alleen geldig bij Pika-Nails in de showroom! Andere genoemde aanbiedingen zijn beursaanbiedingen ngen of landelijk geldende aanbiedingen.


Belangrijke data Altijd de laatste nieuwtjes als eerste ontvangen? Volg ons via de social media!

19 - 23 maart Pre Beurs Sale week bij Pika-Nails 24- 26 maart Beauty Beurs Utrecht. Pika-Nails Nails gesloten. 9 april 14 april 19 april 20 april 21 april 30 april

Pika-Nails gesloten i.v.m. Pasen Pika-Nails examen Teennagel workshop! Perfectietraining door Wendy bij Menataupe Beauty Care Airbrush training door An Hoendervangers Pika-Nails Nails gesloten i.v.m. Koninginnedag

6 mei 10 mei 12 mei 17 mei 24 mei 25 mei 28 mei

Crystal Nails Seminar! Teennagel workshop! Spring Styletto workshop Pika-Nails gesloten i.v.m. Hemelvaart Workshop Afzuiginstallaties Teennagel workshop! Pika-Nails gesloten i.v.m. Pinksteren

10 juni 11 juni

Nail Battle 2012! Pika-Nails gesloten i.v.m. evenement

Heb je naar aanleiding van deze Pika-News vragen of suggesties? Dan vernemen we dat graag van je!

Met vriendelijke groet, Team

Pika-Nails

Sint Janshof 9 5066 AZ Moergestel T: (013) 511 91 70 E: info@pika-nails.nl W: www.pika-nails.nl KVK: 17171928 Klik hier voor de openingstijden van de showroom

Pika-News Maart 2012  

Pika-News Maart 2012!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you