Page 1

NOVEMBER OKTOBER

THILALA NOVEMBER 2011

THILALA JAARGANG 37 NUMMER 3 AFGIFTEKANTOOR MECHELEN EGIDE WALSCHAERTSTRAAT 1 MAANDELIJKS, JUNI 2011 VERSCHIJNT NIET IN AUGUSTUS


Thila Coloma

A34/29G Geerdegemstraat 80/82 2800 Mechelen www.thilacoloma.be Thilacoloma@scoutsnet.be

2

V.U. Pieter Steyaert, Mechelsesteenweg 329, 2860 SKW


VOORWOORD Dit is op zich een nuttig weetje, maar ook een aanleiding om eens te denken over mensen die het kouder hebben dan wij. Dan bedoel ik niet mensen die op de Zuidpool zitten, maar eerder mensen wat dichterbij. Wat als je geen huis hebt als het koud is? Of geen lucifers kunt kopen, om vuur te maken? Of geen jas, of trui, of muts. Of broek. Ja, dat is erg. Het is ook koud en eigenlijk gewoon stom. Dat is iets om spel van te maken. Met de scouts bijvoorbeeld. “We kunnen toch geen huis gaan bouwen voor alle daklozen,” is misschien jullie reactie. Neen, dat gaat niet natuurlijk. We kunnen wel onze scouts-skills gebruiken om een vuur te maken, waar iedereen kan komen rondstaan, zonder uit te sluiten. Of we kunnen onze oude kleren weggeven. Of we kunnen Sint-Maartensgewijs ons zwaard nemen en onze trui in twee snijden, en de helft weggeven. Dit laatste is misschien een beetje erover (wie heeft er heden ten dage nog een zwaard in huis?), maar het punt is misschien wel duidelijk. Als scout (of jeugdbeweginger in het algemeen) kun je dingen, wil je dingen, sta je achter dingen waar anderen misschien niet zo aan denken. Dan kunnen we dat maar beter gebruiken, niet waar?

NOVEMBER

In november kan het koud zijn

Af en toe eens goed klagen over de dingen, dat kunnen we op de scouts ook. Wel, een uitdrukking voor klagen is “er spel van maken”. Je snapt wel waar ik heen wil. . . Ten slotte nog een weetje over het jaarthema: de zeven monstertjes die opduiken bij het jaarthema, zijn de familie Kabaal. Ze leven al heel lang onder de bedden van de kinderen, waar ze vanalles zien en meemaken. Leuke dingen, maar soms ook droevige en oneerlijke dingen. Zij maken van dit onrecht spel, om het aan iedereen te laten weten. Voor meer informatie: www.maakerspelvan.be

3


MARSEPEIN De maand november is bij Thila Coloma naar goede gewoonte de maand van de MARSEPEIN. Ook dit jaar kan je weer genieten van de overheerlijke pakjes van een halve kilo! Ze zijn voor slechts 5 euro te koop in de fyskehutte.

Sint Maarten Op 11 november gaan we zoals elk jaar liedjes zingen voor Sint-Maarten. Dit is een stevige sponsering voor de groepskas en zelf mag je de restjes van het snoepgoed opeten, dus je hebt geen reden om thuis te blijven! Iedereen (= V, VT en Leiding) wordt om 18u verwacht aan de het zwembad in de Leliestraat (nieuwe locatie!) in uniform. Breng mee: gitaren, uiten, bellen, toeters, rammelaars, mantel, kaarsjes, ‌

DANKU Aan iedereen die voor een koelkast of diepvriezer heeft gezorgd voor op kamp! We hebben ze goed kunnen gebruiken. Bedankt!


BELOFTEWEEKEND De Hoge Rielen roepen ons ! Ze smachten naar de Thilanen die nu alweer een heel jaar lang niet in de bossen, duinen, weiden en paviljoenen gespeeld hebben. Heel hard zullen ze niet moeten roepen, elke scout voelt z’n hart opspringen bij het woord… belofteweekend. Een afwisseling tussen puur amusement en iets serieuzere momenten. Spelletjes en belofte… Hier komen we! Voor KAP-JW-W-SW-TT-JV: Vertrek: maandag 26 december om 9u op de parking van het zwembad van Hofstade. Na de formatie rijden we met auto’s van bereidwillige mama’s en papa’s naar de Hoge Rielen. Plannetjes zullen voorzien zijn. Aankomst: de bus brengt ons terug naar huis op woensdag 28 december. We komen rond 16u30 toe aan het zwembad van Hofstade. Voor V en VT: Vertrek en aankomst: kom met je perfect-in-orde fiets naar de parking van het zwembad van Hofstade om 9u. Ook de terugweg gebeurt per fiets. Inschrijven ten laatste op 30 november in de Fyskehutte of bij Suricata in de bus (Stenenmolenstraat 128, 2800 Mechelen). Het inschrijvingsgeld, €25, stort je, ook ten laatste op 30 november, op het rekeningnummer van Thila Coloma: 979-0878683-62, met vermelding ‘Naam + Tak’. Net zoals op kamp ga je nu ook een heel weekend mee. Voor eventuele uitzonderingen, neem contact op met je leiding. INSCHRIJVINGSSTROOKJE BELOFTEWEEKEND Familienaam : …………………………….. Kind 1: Kind 3: Naam : ………………………… Naam: ………………………….. Tak : ……………………………. Tak: ………………………………. Vegetarisch : ja / nee Vegetarisch: ja / nee Kind 2: Kind 4: Naam: ……………………….. Naam: ……………………....... Tak: …………………………… Tak: ………………………………. Vegetarisch: ja / nee Vegetarisch: ja / nee OPGELET ! Niet ingeschreven = niet mee op weekend !! Betalen ≠ inschrijven !!


IN DE SPOTLIGHT Banner Iedere maand trekt onze reporter Eekhoorn erop uit om iemand in de kijker te zetten. DEZE MAAND: B-COMPLEX, eerste internationale DJ op Thila Boom Boom Op 14 oktober was het weer zover: Thila Boom Boom in Perron M! De fuif waar heel Mechelen en omstreken van gehoord heeft. En dit jaar hadden we iets om mee uit te pakken: DJ B-Complex, speciaal overgevlogen uit Slovakije voor een set van 1,5 uur in dit kleine Mechelen... W A U W!

Wie is B-Complex? Echte naam: Mato Lenicky Leeftijd: 27 Herkomst: Bratislava Hoe lang ben je al met muziek bezig? Vanaf mijn 12-14 jaar begon ik muziek te maken. Pas enkele jaren later kwam er mijn grote doorbraak met ‘Beautiful Lies’. Dat opende de deuren. Wat is je favoriete eigen liedje? Dat is moeilijk te zeggen. Het is zoals kiezen welke van je kinderen je favoriet is. Beschrijf je muziekgenre. Helemaal ‘drum and bass’. Sommige vinden dat ik te soft speel, anderen vinden dat ik te hard speel. In een track zitten ook altijd persoonlijke gevoelens. Bij Beautiful Lies bijvoorbeeld ging het over een meisje. Was je ooit eerder in België geweest? Ja, dit is mijn 4e keer hier. Ik heb onder andere op het Elements festival (Brugge) gedraaid. Wat vond je van het publiek op Thila Boom Boom? Ik ben pas om 3.30u met mijn

set begonnen dus er was niet zo heel veel volk meer, maar het publiek dat er was, heeft alles gegeven! Dat waren de mensen die mijn muziek appreciëren.

‘I didn’t have the intention to become that big, but I always knew that I was good’ Wat is je slechtste ervaring als DJ? Ik moest ooit eens eind december in Duitsland gaan spelen, maar vanwege hevige sneeuwval was mijn vlucht gecanceled. Ik heb toen Kerstmis niet thuis bij familie en vrienden kunnen vieren.

Bedankt voor dit (jammer genoeg korte) interview!


Hé Het IS OKé ……………………………………………………………….

het is oké

Hé,

..................

… om niet de echte naam van je medeleiding te kennen. … om als verkenner nog Sint Maarten te gaan zingen! … om dreadlocks te kweken op kamp. te moeten gaan.

… om te stinken Op de scouts!

… om als knol of pruillip door het leven

… om op de scouts te eten voor twee!

… om als kabouter in de krant te staan!!  Suggesties mailen naar: lena_vs@hotmail.com


SNIP’s SNIPPERS Snip’s snippers

Uit een grootschalig onderzoek bij de lezers van uw geliefde maandblad thilala, bleek dat de recente redactionele aanpassingen (ondermeer de talloze nieuwe rubrieken) in zeer goede aarde vielen, doch dat er nog steeds een hiaat is in de diversiteit van het literaire aanbod van dit magazine. Om hieraan tegemoet te komen heeft de redactie de vrijheid genomen om een beroep te doen op een polyvalente freelance schrijver, die al even kundig met de letteren als onbescheiden is. Concreet zal de geprezen en bekroonde auteur vanaf nu bij elke editie een nieuwe rubriek brengen. Bovendien wil de redactie ook graag meer inspraak van de achterban. Hierdoor zal u als lezer elke maand opnieuw kunnen kiezen uit een hele reeks thema’s, waarvan het meest populaire de daaropvolgende maand aan bod zal komen. Hieronder een overzicht van de verschillende rubrieken in kwestie: - Snip’s snit: een column met stijladvies van uw modewatcher. - Snip’s snelheidsbegrenzer: op roadtrip - verhalen van en voor onderweg. - Schnaps met Snip: over het distilleren van drank en het omgaan met katers. - Snip en de snijboon: fabelachtige avonturen. - Snip’s snor: detectivereeks met in de hoofdrol een besnorde detective. - Sneu voor snip: over malchance en hoe er mee om te gaan. - Snapshots met snip: het stilleven en pittoreske panorama’s. - Snip snappen: een rubriek waarbij u in een gefotografeerde mensenmassa een Wally-achtig persoon moet zien te vinden. - Snip de snoeper: vunzige rijmpjes. - Snip’s snarenspel: het nut van snaarinstrumenten, voor dummy’s. - Sneren met Snip: een rubriek waarin de auteur actuele thema’s kritisch onder de loep neemt. - Snelle Snip: als semiprofessioneel hockeytrainer en –speler geeft de auteur hier een introductie tot deze binnen TC immens populaire sport. - Snip’s snuggere snufjes: gadgetprogramma voor uitvinders. - Snip de snob: een rubriek voor parvenu’s. - Snip bestrijdt snot: over kwaaltjes en kwakzalverij. - Snip’s snuff: de donkere kantjes van uw correspondent.

8

Vergeet dus zeker niet te stemmen. Dit kan bij Snip zelve, via het mailadres info.thilala@gmail.com, en binnenkort ook via facebook.


MERCI! Dessertnamiddag 2011 Ook deze editie van de dessertnamiddag was weer een succes! Graag een grote dankjewel aan iedereen die een weinig of een veel hieraan heeft meegewerkt: Dankjewel leiding voor jullie helpende handen bij de opbouw en afbraak, voor jullie lach en bereidwilligheid. Dankjewel kookploeg voor de pannenkoeken, de wafels, de koffie’s en vriendelijke bediening. Dankjewel ouders voor jullie nieuwsgierigheid en aanwezigheid. Dankjewel dessertenbakkers voor ons uitgebreide dessertenbuffet. Onze eeuwige dankbaarheid raak je nooit meer kwijt! Hilde Martens – Dirk Vandeloo – Filip Denoulet – Emmy Souris – Rudi Hoste Anik Desmet – Lus Decaluwe – Golle Pottiez – Iris Panis – An Dejans Jan Vercauteren – Carina Geens – Oma Van Engeland - Elfi Meel – Inge Hugo - Marjolein Weemaes – Lies De Coster – Marleen van den Ameele Krtistine Everaert – Veronique Wynants – Elke Foubert – Poaka – Alveola Ayla – Emiliea – Condor – Carancho - mama’s en papa’s van Samuel Bikhan Joakim Verdier – Ferre Meuleman – Eva Dirckx – Wout Ferstraet Lotte en Simon van de Perre – Marie en Jasper de Neef - Joran en Jelle Dewolf – Kato en Stan Detroch – Kanarie en Frugilego – Oekari – Haas

DANKJULLIEWEL!


GOENIes RODDELRUBRIEK

nvdr: “haha. haha. ha.”

Het niveau van de hockeyploeg van TC gaat razendsnal omhoog. Zelfs Taccola heeft nu al eens kunnen scoren.

Om zijn kersverse schoonfamilie straffe verhalen te kunnen vertellen, gaat Raccoon tegenwoordig wel heel ver.

Stuur ook uw eigen roddels door naar info.thilala@gmail. Pret verzekerd.


BADEN WIE? Wie is Baden-Powell? Kort gezegd, dit is d´e man. Onze held en idool. Wie niet zo houdt van personenverering, ook goed (niemand is tenslotte perfect). In elk geval, zonder hem zou je dit niet lezen. Het is namelijk de enige echte oprichter van de scouts. Robert Baden-Powell (B.P. voor de vrienden) werd in 1857 geboren in Engeland. Hij ging in het leger, en vocht onder andere in ZuidAfrika, alwaar hij het stadje Mafikeng (Engels: Mafeking) verdedigde. Gebaseerd op zijn ervaringen in het leger bedacht hij een organisatie voor jongens. Je raadt het al, dit worden de scouts. Het begin van scouting wordt gelegd bij een kamp dat Baden-Powell organiseerde in 1907 op Brownsea eiland, waar hij voor het eerste met een groep jongens ging kamperen op z’n scouts. Een jaar later bracht Baden-Powell het boek “Scouting for Boys”, waarin verschillende basisprincipes van scouting worden uitgelegd. In 1909 deden ook de meisjes mee, en een jaar later bestond scouts in Belgi¨e. En nu zitten we hier, met 38 miljoen scouts over de hele wereld. Toch geen slechte verwezenlijking van B.P., denk ik dan! Leave this world a little better than you found it – Baden-Powell


12


13




 

 

   

  





   

          

Hopper winkel Leuven: Diestevest 92 3000 Leuven di-woe-do: 14u-18u vrij-za: 10u-12u30 13u30-18u winkel.leuven@hopper.be

14

Verdeler Hopper winkel: Son Adegemstraat 102 2800 Mechelen ma-woe-do-vrij: 9u30-12u30 13u30-18u30  di-zo: gesloten son@proximedia.be


15


          

      

      





             

 

16




Vellen en - bomen - hagen 

snoeien

van:

Aanleg van terrassen en opritten 

  

 





Aanleg en onderhoud van gazons   Algemene tuinwerken 

17


Kapoenen 1 6 nov: GEEN VERGADERING 13 nov: Vandaag spelen we het grote WO1-spel. Dus vandaag doe je eens niet je scoutsuniform aan maar wel je legeruniform 20 nov: Marsepeinverkoop! We gaan in de straten van Mechelen op stap om marspein te verkopen 27 nov: Het ‘Waar is Wally’ stadspel. We spreken af om 13h45 aan de post en je ouders komen je daar ook weer halen om 16h45

Nyala, Muntjak, Anlami, Kwikstaart, Cavia, Gnoe en Racka

18


Kapoenen 2

6/11: Geen  vergadering.  De  ideale  dag   om  ongestoord  kabouter  lui  te  zijn!  

13/11: Hoe  goed  is  je   speurneus?  Vandaag   zal  je  die  zeker  nodig   hebben.  

20/11: Als  wij  het  al  niet  meer   weten….  

27/11: Oefen  je  glimlach,  want  vandaag   gaan  we  van  deur  tot  deur  om  marsepein   te  verkopen.  Om  kwart  voor  2  komen  we   samen  aan  de  kerk  van  Coloma.  Daar   eindigt  ook  de  vergadering  om  16.45.  

Groeten van jee beestige leiding: Arakanga, Capra, Eekhoorn, Goenia, Gorgon, Pinguïn, Zeehond.

19


Jong Welpen

6/11: Je had het nooit verwacht, maar vandaag is het geen vergadering. 13/11: Vandaag gaan we marsepein verkopen. Haal jullie beste verkooptrucjes maar boven. Iedereen wordt vandaag verwacht om 13:45uur aan de hoofdingang van het Vrijbroekpark. Hier worden jullie om 16:45uur weer opgepikt door de mama en/of de papa. 20/11: Vandaag spelen we het grote novemberspel en gaan we het speelbos eens helemaal uittesten. 27/11: Nog 34 dagen tot het einde van het jaar. Vandaag is het de dag waarop jullie iets extra kunnen verdienen voor ons volgende weekend. Breng je winnermentaliteit mee naar de scouts.

Dikke kus en knuffel van jullie vurig enthousiaste leiding.


Welpen Allercoolste welpen, Ook na ons ongelofelijksupermegabangelijkcool weekend, gaan we weer een knotsgekke maand tegemoet! Zondag 6 november is het geen vergadering en mag je thuis blijven en een lekkere cake voor je leiding bakken! (Je mag natuurlijk ook je huiswerk maken, je slaapkamer opruimen of de auto wassen) Maar de week daarna: 13 november , spelen we het Wafelspel!

DE WELPEN ZIJN DE ALLERCOOLSTE!

20 november wordt heel erg fijn, Want dan verkopen we MARSEPEIN!!! Op 27 november hebben we 2 mysterieuze vriendjes op bezoek! Dikke kussen,

David, Wyoelda, Bonobo, Cuviera, Artamus en Kangoeroe welpen.tc@hotmail.be

21


Senior - Welpen Zalige ventjes en ventinnetjes, Na alweer een prachtige maand zijn we klaar voor de volgende! Even terugblikken: 9 Oktober hebben we onze vetmassa (met toelating en meestal op de kosten van de ouders) kunnen verdubbelen. Op 16 oktober gingen we grappen & grollen in’t stad. Dikke lol met de SW! Niet te vergeten, 23 oktober ondernamen we een loodzware dropping met veel tegenslagen (SW’en die zin hadden in een duik in groen water), enkele blessures (Nyati die echt niet wou verliezen met Dikke Bertha). Maar ook veel voorspoed: een hemelse lunch, zalige spelletjes, een schat en natuurlijk SENIOR WELPEN! Alsof het nog niet genoeg was geweest, schonk de leiding jullie nog even een memorabel weekend tussendoor. Huiveren en bibberen op Halloweenweekend. We hopen dat jullie tegen 13 november bekomen zijn van de schrik want dan is het terug vergadering. We zijn al zo lief om jullie één week respijt te geven om alle jullie nachtmerries aan de kant te schuiven. 13 November: Toffe marsepeinverkoop maar als je zelf wil smullen, zal je 5 euro moeten dokken! 20 November: PLONSEN! Om 14u aan het zwembad van Lier (ZELF GERAKEN) en om 17u mogen jullie terug opgehaald worden. Neem gerust 4 euro mee tenzij je liever 3 uurtjes in de kleedkamers vertoeft. 27 November: Een zéér trieste dag voor de geletterde leiding, op deze dag stierf Guido Gezelle in 1899. “Guido, vergeef ons dat wij op uw sterfdag het leukste spel allertijden zullen spelen met onze Senior Welpen.”

22 Joe de manneuh: Giraffe, Fuut, Frugilego, Shoebill, Nyati & Zwaan


23

23


Tic Tak 2 Er was eens een lid van TC ’s Zondags ontmoette hij telkens al zijn vrienden Die zaten gelukkig ook in Tictak 2. November begon voor hem helaas niet goed, De zesde moest hij thuisblijven, Wat ging het slecht met zijn gemoed. Hij oefende dan maar zijn verkoopspraatjes Want 13 november was het weer tijd voor marsepein, Hij ging van deur tot deur met zijn Tictakmaatjes. Van het ene naar het andere huis, Daar werd hij zelf ook wel wat hongerig van Dus kroop hij op 20 november zelf maar achter het fornuis. November ging voor hem veel te snel Op 27 november was er enkel nog een gesplitste vergadering, Gelukkig speelden ze wel een heel tof spel! Deze Tictakker verwittigde steeds op tijd als hij niet kon Daarbij kwam hij altijd in perfect uniform Wat was hij voor de anderen een inspiratiebron!

Banteng, Korat, Quoura, Nungu, Dimitri, Mongoz & Kaketoe

24

24


Jongverkenners 1 Gegroet jeeveetjes al te gaar! Na een fantastische maand oktober waarin we: -

buit maakten op de erfenis van een 80-jarige vrouw, aan den lijve het gezegde ‘de klok tikt’ ondervonden en drugs fabriceerden al deden we het ons hele leven

gaan we nu op ditzelfde elan door in november, de maand van Sinte Mette. Wat dat betreft, is het tijd voor een stukje onontbeerlijke Mechelse cultuur:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Met deze ongelooflijk nuttige info in het achterhoofd zouden we al voldaan de maand rondkomen, zij het niet dat we hier nog beter in zullen slagen met de subliem leuke activiteiten die wij deze maand weer voor jullie in petto hebben, met name:

- 13/11: het grote “hallo-ik-ben-van-scouts-Thila-Coloma-en-verkoopheerlijke-marsepein-voor-maar-5€”-spel - 20/11: het grotere ik-wist-niet-dat-je-met-technieken-zo’n-subliemleuke-dingen-kon-maken-spel - 27/11: het grootste wie-veel-naar-tv-kijkt-gaat-vandaag-serieus-in-hetvoordeel-zijn-spel Het wordt overduidelijk weer een leuke maand, met leuke mensen en ja, jij bent erbij! JV1 is niet voor niets de nummer 1 van de jv’s! ( “Wajooo, wat die zegt!” ) Stevige linker van jullie leiding, K.F.K.T. (opkomend bij de volgende verkiezingen)

25


Jongverkenners 2

26


27

27


Verkenners 1 Beste V1’ers. Zoals we allen goed weten komen binnenkort de examens er weer aan. En omdat jullie educatief, ongetwijfeld goed presterende leiding , zoveel om jullie geeft, zullen wij ons oude geheim voor jullie onthullen. De weg tot secundair succes, berust op een goede voorbereiding, die wij zowaar met jullie zullen delen. Zondag 6 november: Vandaag kunnen jullie je eens lekker verdiepen in de geschiedenis van onze maatschappij, en van de ons omringende wereld. Aangezien we al lang op deze aardbol ronddwalen zal dit een tijdje in beslag nemen. Bijgevolg gunnen we jullie een da rust om jezelf terug te vinden in de historische kringen. Zondag 13 november: Aangezien dertien november absoluut niet de nationale feestdag van onze franse zuiderburen is, is deze dag uitgelezen om je vocabulaire en grammatica van de lessen van je favoriete docent Frans nog eens door te nemen. Wij op onze beurt zullen jullie dan plezieren van 14 tot 16 uur met het fantastische ik-wou-dat-mijn-lerares-frans-vandaag-plots-hoogzwanger-werd-endringend-moet-bevallen-wanneer-ik-mijn-pen-oppak-om-mijn-examente-starten-spel. Zondag 20 november: vandaag vellen we onze cursus aardrijkskunde met hele bossen tegelijk. Aangezien dit alles in ons toch al overvolle hoofd prenten, geen makkelijke opdracht lijkt, motiveren wij jullie alvast even door te melden dat we in de namiddag het onversaagde ik-heb-er-tijdelijk-genoeg-van-dus-ga-mij-eens4-uur-onvoorwaardelijk-engageren-voor-de-scouts-spel. Zondag 27 november: vandaag op het programma, wiskunde. Ja hoor, zelfs deze hoogste vrees van elke jeugdige snaak, zullen we behandelen. Vandaag komen we om 14 uur samen om samen een nauwgezette activiteit tot uitvoering te brengen, die onze mathematische geest zal openstellen. Om af te sluiten, herinneren we jullie eraan om steeds in PERFECT uniform te komen, met de fiets, en dat de enige garantie van het voorgaande is, dat jullie een geweldige zondagnamiddag zullen beleven. Een stevige linkerkus van jullie leiding: Smient, Galago, Raccoon, Nandoe en Boxer

28


Verkenners 2 Gibbon, Bizon, Sarus, Muriqui -27ste: is de 331 ste dag van het jaar! Tof he ? ( gwoon verg. ) - Twenty novembre wij gehen our verkooptechnieken laten sehen - Dertiende gewoon altijd zoals de vergadering - Gadijrv fle rebmevon tnis netraam negniz - Vergadering geen november zes zondag Poll:

Beste thilala ooit:

bwa ik heb er betere gezien welke debiel heeft dit geschreven? beste ooit !

----------------------

Bedankt om te stemmen V2! Het doet me goed dat jullie deze thilala de beste ooit vinden.


VT’s Kinders, nieuwe garde, helden, VT`s! Wij hebben de eer U weer onder te dompelen in een bad vol onverschrokken verhalen, alles omvattende roddels en nonsens. Dit keer ligt de nuance echter in het onderwerp. Dat velen onder jullie nog niet goed weten hoe het jaar er gaat op uit draaien is volkomen normaal en niets om je zorgen om te maken. We kunnen al vertellen dat het gaat spannen, dat het gaat knallen en we snakken naar de lust en hoogmoed die door deze menig gemotiveerde jongelui wordt aangevat! Ondertussen bekomen van een volledig verwacht overlevingsweekend, zijn jullie al aan het uit kijken zijn naar een traditioneel belofteweekend. Dit, om de gewenste rust en routine geleidelijk aan, maar zeker terug te winnen. Zo zijn wij alvast aan het jaar begonnen, een verhaal dat de ouders niet aan de kinderen vertellen omdat ze bang zijn de kinderen bang te maken. Een verhaal dat pas wordt vertelt als de slagerszoon de volwassen leeftijd van achttien jaar heeft bereikt De Zon duikt achter de wolken als 3 vrienden op een terrasje in het Mechelse net hun hoofdgerecht naar binnen hebben gewerkt. De ober informeert naar het dessert en bijhorende pousse-cafe als plots hevige noodkreten de naakte, ijle lucht inslagen en luid kletterend tegen de beton neerslagen, om via die weg in onze oorschelp te weergalmen. Het bleek Suri te zijn die gedurende haar queeste naar het damestoilet een draak was tegengekomen, geen gewone draak uiteraard maar een omnivoor dat zijn prooi in stukken scheurt om het dan up tempo naar binnen te halen, liefst gegrild in zijn eigen vlammenzee. Haar twee vrienden/helden schieten onmiddellijk te hulp maar de draak is al gevlogen, Suri incluis. Gevlogen, ver weg, naar zijn donker hol, de grot der eenzamen, der verdwaalde zielen, kortom, de bevallige dame in kwestie moest haar billen toeknijpen om het geheel te kunnen aanschouwen. De draak die al vast aan het oefenen was met vuurspuwen, om zo de perfecte cuisson te bereiken, toont op dit moment geen greintje compassie. Het vlammengeblaas laat Suricata echter niet uit haar lood slaan. Ze haalt haar grootste troef naar boven, vertelt de draak dat ze te mager is, vlees over bot, ze zo lief en geweldig is en de draak eigenlijk niet zo lelijk is als ze had verwacht. Jawel, het had effect! De draak draait bij en voor je het zou kunnen beseffen zat ze al op zijn nekje te spelen en hadden ze snoeiharde s‌ . Zo blijkt dus dat jullie leiding de grootste zeveraars en dat als je echt niet weet waarover een thilala te schrijven, je beter niet schrijft. Hou het bij de essentie, geniet van de maand november! 05/06: Marsepein verkopen Grote markt 06/11: Thuis blijven 11/11: Sint maarten zingen 13/11: Spel 20/11: Marsepein 27/11: In leiding Uw steun en toeverlaat in moeilijke tijden, Uw nabije redding als de nood het hoogst is, uw helden, x Wij x


LEIDING

Verjaardagen 7: Tuimelaar 14: Korat 16: Buteo 19: Nyala 25: Dimitri 29: Capra 30: Mangoest

Belangrijke data

5/11: Marsepeinverkoop op de Grote Markt om 10u30 11/11: Sint-Maartenzingen om 18u aan het zwembad in de Leliestraat 18/11: Groepsraad 26/11: Marsepeinverkoop op de Grote Markt om 10u30


AGENDA November = Maand van de marsepein => voor 5 euries te koop in de fyskehutte 5/11 en 26/11: Marsepeinverkoop op de Grote Markt om 10u (voor V, VT en LEI) 11/11: Sint-Maartenzingen om 18u aan het zwembad in de Leliestraat (voor V, VT en LEIding) 26-28/12/2011: Belofteweekend

32

Thilala  

Thilala van Scouts Thila Coloma voor November

Thilala  

Thilala van Scouts Thila Coloma voor November

Advertisement