Page 1

November THILALA 2009 JANUARI 2012

NOVEMBER OKTOBER

thilala

THILALA JAARGANG 35 NUMMER 3 THILALA JAARGANG 37 MECHELEN NUMMER 5 AFGIFTEKANTOOR AFGIFTEKANTOOR MECHELEN 1 EGIDE WALSCHAERTSTRAAT EGIDE WALSCHAERTSTRAAT 1 MAANDELIJKS, NOVEMBER 2009 MAANDELIJKS, JANUARI 2012 VERSCHIJNT NIET IN AUGUSTUS VERSCHIJNT NIET IN AUGUSTUS


@ THILA COLOMA, GEERDEGEMSTRAAT 80-82 ONTSTEKING VUUR: 20.30

INKOM: GRATIS

Thila Coloma

A34/29G Geerdegemstraat 80/82 2800 Mechelen www.thilacoloma.be Thilacoloma@scoutsnet.be

2

V.U. Pieter Steyaert, Mechelsesteenweg 329, 2860 SKW


VOORWOORD Januari – janvier – january – januar – enero – janeiro – styczeń – gennaio – ianuarie – Ιανουάριος

Dit jaar schrijf ik mijn nieuwjaarsbrief zelf. Dat wil zeggen, zonder hulp van juf of meester, mama of papa, broer of zus, Google of Wikipedia. Dat betekent ook dat ik zelf moet nadenken. Hoe begin ik hier aan? Aangezien ik een denker ben, door erover na te denken. Als ik nadacht viel het me op dat je in een nieuwjaarsbrief drie kanten uit kunt. Of je blikt terug en komt tot het vervelende besef dat je weinig van je beloftes hebt kunnen realiseren. Of je blikt vooruit en je waagt jezelf aan een nieuwe reeks beloftes in de hoop op een succesvoller jaar, hoop doet leven, toch? Of, derde mogelijkheid, een nieuwjaarsbrief vol nieuwjaarswensen. Wensen voor het nieuwe jaar. Uiteraard is er ook aan deze laatste mogelijkheid een nadeel, de wensen zijn nog niet gespecifieerd. Gespecificeerd, verdorie. Maar wat ik wou zeggen, nieuwjaarswensen zijn niet zonder risico. Wie wens ik wat en wat als ik wie nu vergat? Ik wil best een poging wagen, het risico nemen iemand en iets te vergeten, althans voor deze nieuwjaarsbrief. Wat ik me afvroeg, als ik weet dat het zal gebeuren, is het dan een risico nemen? Toch maar even Wikipedia.. Daar gaat mijn allerlaatste belofte van 2011. In ieder geval leert Wikipedia me dat risico de kans is dat een gebeurtenis plaatsvindt vermenigvuldigd met het gevolg van die gebeurtenis en de kans dat een bepaald scenario waarin de eerder genoemde kans plaatsvindt voorkomt. Risico heeft dus te maken met kans. En voor zover ik weet, hebben kansen ook wat met statistiek te maken, en laat ik nu net van dat laatste geen kaas gegeten hebben. Of pap, maar dat heb ik wel gegeten, graag en veel zelfs. Ik weet het, allerliefste Thilala, we dwalen af. “Maar dus…” zou ik op een takraad zeggen, ik zeg het even tegen mezelf. Risico of niet, wat moet gebeuren, moet gebeuren en dus, allerliefste Thilala, ik wens..

JANUARI

Allerliefste Thilala

Ik wens alle kleine kapoenen zondagen vol leuke spelletjes zodat zij zin hebben om steeds weer hun weg te vinden naar onze terreinen. Ik wens alle welpen, jong en senior ook, veel moed, volharding en dat ze hun best mogen doen opdat zij met hun leiding ook wat grapjes kunnen uithalen zonder dat zij steeds worden beetgenomen. Ik wens alle jongverkenners kennis over kaart en kompas, of ook niet, dat maakt het voor ons grappiger op driedaagse. Ik wens alle verkenners een handvol, en zelfs meer, anekdotes die je je leven lang zal herinneren. Ik wens alle VT’s een onvergetelijk buitenlands kamp. Ik wens alle leiding een geslaagd TBB 2.0 XL en nog heel wat meer, dat komt u nog wel te weten. Ik wens alle ouders een aantal modderige wasmachines en een oor om naar massa’s ongeloofwaardige verhalen van uw zoon- en/of dochterlief te luisteren. Ik wens alle s.o.s.’ers een beetje heimwee en veel dankbaarheid. Ik wens alle kookploegploegers een privé-sessie koken met Jeroen Meus, niet alleen om de Heten Bliksem te finetunen maar vooral omdat alleen zij Jeroen Meus kunnen leren hoe je moet koken voor 400 man! Ik wens alle wortels een eeuwig scoutshart. En verder wens ik iedereen, wat ik mezelf toewens, op een verrassend 2012!

3


ZWWWWWEMMEN! Op zondag 15 januari gaan we met heel Thila Coloma zwemmen in het zwembad van Hofstade! Voor KAP-JW-W-SW-TT-VT: Afspraak om 14u aan het zwembad. Om 17u is de vergadering hier ook gedaan. Voor JV-V: afspraak om 14u aan de scouts MET DE FIETS. De vergadering eindigt ook aan de scouts om 18u. Meebrengen: - Zwemkledij - Handdoek - Eventueel zwembril, bandjes, zwemband, …

WwWWIST JE DAT? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Deze rubriek terug is na lange tijd? Als er nog nooit iemand gestorven was, we nu met meer dan 106 819 599 856 mensen op aarde waren? De meeste mensen een blauwe tandenborstel gebruiken? De film “Titanic” (1998) meer kostte dan het maken van het schip zelf? Appels voor 1/4e uit lucht bestaan? Er per jaar gemiddeld 100 mensen sterven door te stikken in een balpen? Een vulkaan genoeg kracht heeft om 50km hoog te spuwen? 80% van de wereldbevolking een lager IQ heeft dan het gemiddelde? Er voor elke mens op aarde 1.000.000 mieren zijn op aarde? Paarden geen last hebben van jetlag omdat ze geen biologische klok hebben? Het DNA van een banaan met 50% overeenkomt met dat van de mens? Een deel van Bill Gates zijn huis ontworpen werd door een Mac? (RIP Steve Jobs) Stieren helemaal niet woest worden van kleur rood maar enkel door de snelle en irritante, wapperende beweging van een lap stof dat te dicht in hun buurt komt? Je voor elk glas wijn 2-3 keer zoveel water verliest? Dat je rechtervoet gevoeliger is voor kietelen dan je linker? Er bij het bestuderen van meer dan 20.000 struisvogel gedurende de laatste 80 jaar, er geen enkel geval is vastgesteld dat een struisvogel zijn kop in het zand stak? De naam Wendy voor het eerst werd gebruikt in het boek van Peter Pan? Dat 11% van de bevolking linkshandig is? Het geboortepercentage in Augustus het hoogste ligt? Een gemiddelde persoon na 7 minuten in slaap valt?


Willies wortels In deze rubriek geeft Wyoelda u informatie over wortels allerhande.

Deze maand: wortelspelen voor groot en klein.

Spel 1: Wortelkweker ‘Wortelkweker’ is een tikspel. Alle spelers beginnen als konijn, Eén iemand begint als jager. De konijnen lopen over het veld en roepen “knabbel, knabbel, knabbel, …”. De jager roept “pang, pang, pang …”. Als de jager een konijn tikt, verandert het konijn in een wortel. De wortel staat stokstijf met de benen uit elkaar en de handen omhoog gestoken. Als een konijn onder de benen van een wortel kruipt, wordt de wortel weer een konijn. Spel 2: Wortelstoemp De spelers staan geblinddoekt in een kring met de benen open. Zij zijn de wortels op het veld. Eén speler is konijn en staat (niet geblinddoekt) in het midden. Het konijn probeert wortels op te eten door onder iemands benen door te kruipen. De wortels proberen dit te verhinderen. Als ze vermoeden dat het konijn door hun benen probeert te kruipen, gaan ze zitten. Als de wortel op het juiste ogenblik gaat zitten, wordt de wortel het konijn en omgekeerd. Als de wortel gaat zitten zonder dat het konijn er is, moet hij in konijnensprong een rondje rond de kring huppelen.


VT’ 94 presenteert

VUURFEEST

Net zoals vorig jaar organiseren wij op zaterdag 28 Januari 2012 het spetterende vuurfeest om ons buitenlands kamp te sponsoren!

Jullie zijn allemaal uitgenodigd om mee te genieten van allerlei spelletjes, verschillende soorten jenever, soep, leuke acts, warme vuren en nog veel meer! Aarzel niet en kom zeker eens langs op‌ 28 januari 2012 Geerdegemstraat 80- 82 2800 te Mechelen


LEIDING GEVEN IS Leiding geven is.. Als u dacht, dat uw leiding enkel op zondag paraat staat, dan dacht u verkeerd. Als u dacht, dat uw leiding enkel spelletjes kan verzinnen, dan dacht u verkeerd. Als u dacht, dat uw leiding niets zinvol kan realiseren, dan dacht u, wederom, verkeerd. En daarom dachten wij, geen woorden maar beelden. Deze maand: Frieten for life Is het nog mogelijk om aan de campagne van Studio Brussel voorbij te lopen. Ik denk het wel, al wordt het verdomd moeilijk. Wie dacht op de terreinen van TC veilig te zijn, vergist zich, want ook wij, thilanen, en uw leiding in het bijzonder, we do give a shit. We moeten onszelf ook niet heilig verklaren, en geven best toe dat wij het aangename graag aan het nuttige koppelen. Uw leiding gaf het beste van zichzelf op de ‘frieten for life’ en laat u graag watertanden bij het zien van volgende lekkere foto’s.

7


Hé Het IS OKé

8


SNIP’s SNIPPERS Snip’s Snippers

Heimelijkheid troef deze maand, want het publiek heeft gekozen voor een verhaal waarin heimelijkheid, geniepig doen en achterklap centraal staan. Hier komt Sneaky Snip.

De orders waren duidelijk: ik moest te weten zien te komen hoe de vork in de steel zat. Koste wat het kost. Dit hete hangijzer beloofde een werk van lange adem te worden, maar tegelijkertijd waren haast en spoed geboden – moet men het ijzer immers niet smeden als het heet is? Echter niet enkel dit tijdselement maakte dat mijn opdracht geen sinecure zou worden, want opdat ik het kaf van het koren zou kunnen scheiden, zou ik alle registers open moeten trekken. Het onderste zou uit de kan gehaald moeten worden, zonder daarbij het deksel op de neus te krijgen. Hier en daar wat honing om de mond strijken, tenslotte is het voor honing dat de beer danst. Weten jullie trouwens dat je een beer doorgaans kan rieken voordat je hem (of haar) te zien krijgt? En als die beer je dan aanvalt, je je ofwel dood dient te houden, of als je toch begint te lopen, je dit best bergafwaarts doet. Niet op een plat stuk, noch naar boven. In beide gevallen zou de beer je zo inhalen. Als je daarentegen naar beneden loopt kan de beer niet zo goed uit de voeten, begint hij te strompelen, en kan hij dus niet zo veel snelheid maken. Om in berengebied helemaal veilig te zijn vertrouw je wel best niet op je reukorgaan of je snelheid, maar op een berenbel of berenspray. Maar terug naar de echte wereld. Die waarin ik me in mijn rol als dubbelagent zo goed voel als een vis in het water. Waar mijn reputatie als Mefisto en luisterend oor hand in hand gaan. Daar waar ik weet wat ik – een beetje aangedikt en wat sappiger gemaakt – kan doorvertellen, en wat ik juist dien te verzwijgen. Een wereld waarin kennis macht is, roddelen een kunst, en waar men met onnozele weetjes steeds stiltes en lege paginaruimte kan opvullen. Vergeet niet bekend te maken wat jij volgende maand graag zou zien verschijnen in deze rubriek. Ziehier een kleine greep uit het aanbod: Snip’s Snit; Snip’s Snelheidsbegrenzer; Schnaps met Snip; Snip en de Snijboon; Snip’s Snor; Snapshots met Snip; Snip Snappen; Snip’s Snarenspel; Sneren met Snip; Snelle Snip; Snip’s Snuggere Snufjes; Snip de Snob; Snip bestrijdt Snot; Snip’s Snuff; Snip de Snoeper; Snuggling Snip; Snip de Sniper.

9


Vellen en - bomen - hagen 

snoeien

van:

Aanleg van terrassen en opritten 

  

 





Aanleg en onderhoud van gazons   Algemene tuinwerken 


 Hopper winkel Leuven: Diestevest 92 3000 Leuven di-woe-do: 14u-18u vrij-za: 10u-12u30 13u30-18u winkel.leuven@hopper.be

Verdeler Hopper winkel: Son Adegemstraat 102 2800 Mechelen ma-woe-do-vrij: 9u30-12u30 13u30-18u30  di-zo: gesloten son@proximedia.be

11


12




STEFF STEVENS ADVOKAAT SCHUTTERSTRAAT 15 - 17 2800 MECHELEN TEL 015/41.05.17 0475/24.08.87 FAX 015/430300

KONSULTATIES DINSDAG 19 u—21 u DONDERDAG 19 u—21 u ZATERDAG 10 u—12 u EN NA AFSPRAAK 

13


          

      

      





             

 

14




Kapoenen 1             

                              

       

 •

 

      

  

      

      

15


Kapoenen 2                                  

                                                                01/01:     GELUKKIG       Zondag           NIEUWJAAR!     geen  v  ergadering     )     (maar                                                        

                               

                               

         

     

     

     

     

Zondag 08/01:  

             

De eerste  vergadering   van  het  nieuwe  jaar   wordt  er  één  om  nooit   meer  te  vergeten!            

 

   

Zondag   15/01:Zwemmen.Extra   info  zie  elders  in  de  thilala  

   

+ Zaterdag 28/01:  van  18u30  tot  20u30  casino   vs.  Spelletjesavond.   Dress  code:  avondkledij  (geen  uniform  dus)     Ps.  Voor  de  ouders  is  er  de  mogelijkheid  om   daarna  naar  het  vuurfeest  te  gaan.    

16

=

Zaterdag 18/01:  van  18u30  tot  20u30   een  leuke  vergadering  waar  iedereen   zijn  favoriete  zak  snoep  mag   meenemen.    


Jong Welpen Beste Jong-welpen, Jullie hebben je belofte nog niet volledig uitgesproken of het is al weer de eerste vergadering van Januari. We gaan er dit jaar een serieuze lap op geven en dus mag onze eerste maand al wel op en top beginnen hé! Helaas beginnen we een maand steeds in mineur en ook dit jaar kunnen we niet zondigen tegen de heilige bezoek-je-bomma-en-bompa-eerste-weekend-van-de-maand. Gelukkig is het net 1 januari, en dus een feestdag, waardoor deze eerste zondag toch nog fijn wordt, hetzij zonder jullie liefste leiding. De week daarna spreken we (wegens studerende leiding) af op zaterdag 7 januari van 18.30u tot 20.30u om ons geluk te beproeven in het gokcentrum van Mechelen: THILA COLOMA. Dit exclusieve casino staat bekend om zijn strakke dresscode, kom dus eens niet in uniform, maar als echte rijke gokker of gokster! Niets is beter om af te kicken van gokspelen als een weekje op de schoolbanken. Maar omdat al die rekensommetjes en spellingsregels soms best saai kunnen worden, gaan we op ZONDAG 15 januari zwemmen. We spreken daarom af van om 14.00u aan het zwembad van Hofstade, alwaar jullie om 17.00u weer opgehaald zullen worden door de ouders. Op zaterdag 21 januari (18.30u tot 20.30u) is Sneeuwpetrel de spilfiguur. Zij heeft gekke plannen en gaat die op jullie zieltjes uitwerken. Maar geen angst! De andere leiding zal haar in het oog houden en jullie bijstaan waar nodig. We spelen dus het grote Sneeuwpetrel-spel. Wij hebben er al zin in! En omdat januari zo’n mooie maand is, hoort daar een schitterend en spetterend einde bij. En dat zullen we jullie niet schuldig blijven, want op zaterdag 28 januari (18.30u tot 20.30u) spelen wij het enige echte vuurspel! Na de vergadering gaan de VT’s ons na-apen, want zij organiseren dan het vuur-feest, een niet te missen avond vol gezelligheid en ambiance.

Alvast een fijne kerst en een gelukkig Nieuwjaar! Zoenen van jullie leiding Squirrel, Inia, Markhoor, Guereza, Sneeuwpetrel en Stokstaart

17


Welpen

18


SENIOR SeniorWELPEN - Welpen

19


Tic Tak 1 TT1 Januari Zondag 1 januari: Vandaag moeten jullie niet naar de scouts komen maar mogen jullie genieten van de eerste dag van het nieuwe jaar 2012. Zaterdag 7 januari: We doen eens goed zot samen met de TT2 want het is freepodium, probeer een actje voor te bereiden Zondag 15 januari: Vandaag worden we lekker nat want we gaan zwemmen. We spreken om 2u af aan het zwembad van hofstade en daar mogen de ouders jullie om 5u ook terug komen halen. (Je hoeft geen geld mee te nemen dit zat bij het lidgeld) Zaterdag 21 januari: Een gewone maar daarom geen leuke vergadering, integendeel een super-bangelijke-uber-fantischevergadering, komen is de boodschap. Zaterdag 28 januari: Vandaag organiseren de VT’ s een vuurfeest om in thema te blijven zullen wij enkele warme en vurige spelletjes spelen (het vuurfeest begint om 20u30 en de ouders zijn hier ook op uitgenodigd) Zondag vergaderingen telkens van 2 tot 5 en zaterdagavond vergaderingen van 18u30 tot 20u30

Happy 2012!!!! EĂŠn stevige linker, Amazillia, Specht, Bintu, Tuimelaar, Bwindi, Zwaluw en Anoa


Tic Tak 2

1 januari 2012 Een nieuw jaar vol nieuwe, lieve en vrolijke wensen. (geen scouts)

7 Januari Free podium van 18.30-20.30 !!! (Dit is op een zaterdag)

Vergeet niet een mopje of toneeltje, muziekje,.. voor te bereiden!!

15 Januari

Je ziet het al , we gaan... !!zwemmen!!

Meer info zie elders!!

22 Januari Trek je chiqueste kleding maar aan...

...want...

...het is

casino

tijd !!!

29 Januari Ik zeg altijd , hoe perfecter het uniform, hoe blijer de leiding!!

Vandaag spelen we nog eens met de vriendjes van Tic Tac 1


Jongverkenners 1

22

22


Jongverkenners 2


Jongverkenners 3 Kiekeboe

JV3,

1 januari: Het zou te mooi om waar zijn om de eerste dag van het jaar te openen met een bangelijke scoutsvergadering maar helaas, het leven is niet te schatten‌ Toch voor iedereen een gelukkig nieuwjaar! ->

est non Eet GEEN

vergadrium voor je opgeblazen gevoel van gisteren want

anders tornado 2008 op 7 januari (ZATERDAG 18.30u tot 21u) : De vakantie is bijna om, het leven is niet te schatten‌ Maar wederom, een verassende wending van het lot! Raraaa wat zal er gebeuren? -> veni, vidi, vici het raadsel 15 januari: zwemvergadering! LET OP : ZONDAG van 14u tot 18u We meeten elkaar om 14u aan de scouts met de biciclette Voor meer praktische info: http://www.youtube.com/watch?v=IYuSMumlUk4 Na de vergadering : http://www.youtube.com/watch?v=ipY7yonZ1U0&feature=relmfu -> amo Jimmy 21 januari: is de 21ste dag van het jaar in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 344 dagen (345 dagen in een schrikkeljaar) tot het einde van het jaar. (Het is maar da je het weet) (ZATERDAG 18.30u tot 21u) En om deze mooie maand januari af te sluiten gaan we er nog is een goeie lap op geven op 28 januari. (ZATERDAG 18.30u tot 21u) Vuurfeest -> zie elders in thilala Dikke kussen van jullie leiding! Buteo, Jaguar, Mangoest, Beagle, Inca

24


Verkenners 1 EXCLUSIEF: KIM JONG IL Kwam deejaayen op V1’s XMAS Dinner! (maar overleefde dat niet niet)

“I HAVE ALWAYS BEEN A HUGE SCOUTING FAN-BOY”

01/01/12: Nieuwjaar ≠ scouts 07/01/12: Avond vergadering: zaterdag van 18.30-21u. Dees wordt ne knaller. 15/01/12:zwemmen: info zie elders in dezen thilala 22/01/12: Een specialleke: meer info volgt nog. ∆ S ∆ N ∆ G ∆ B ∆ R ∆


Verkenners 2 Liefste verkennertjes, De volledige nieuwjaarsbrief die de leiding voor jullie geschreven heeft, vind je vanaf pagina 165 van deze Thilala bij de ‘N’ van ‘Nieuwjaarsbrief voor V2’.

Voor wie na de examens van december geen zin meer heeft om die lange brief te lezen en de essentie eruit te halen, worden hieronder de belangrijste punten opgesomd en toegelicht. Regel 14: “… en zullen de bloemetjes buitengezet worden…”

Deze regel kan tweeërlei geïnterpreteerd worden. Vooreerst de letterlijke betekenis, wat

inhoud dat we na de winter en biigevolg het begin van de lente de planten terug in de tuin of op de versterbank positioneren omdat de vorst hen niet meer kan schaden. Het andere

luik van de interpretatie behoeft meer creativiteit daar het om een figuurlijke interpretatie gaat. We gaan namelijk een voortreffelijk feestje bouwen op zondag 8 januari, beginnende op de klokslag van 4 uur en eindigend om 8 uur des avonds.

Regel 38: “…in al onze ijver om sportief te blijven, parkeren we zo dicht mogelijk bij het zwembad...”

Dit is een duidelijke verwijzing naar de zwemvergadering van 15 januari en een verdere voortzetting van deze toelichting is hoogstwaarschijnlijk redundant.

Regel 53: “…plezier…” / Regel 111: “…vertier…”

Deze woorden zijn wellicht de belangrijkste uit onze brief. Veelal verwijst dit naar elke zondagnamiddag van het jaar. Onze goede vrienden ‘Plezier’ en ‘Vertier’ hebben al

toegezegd dat ze zondag 22 januari aanwezig zullen zijn op de scouts, dus zeker komen is de boodschap.

Regel 96: “…dierenvriend…”

Explicatie in 3 korte puntjes: -­‐ -­‐ -­‐

26

een verwijzing naar de natuur, de groene jongen in elk van ons we zijn allemaal dieren (of gedragen ons soms toch zo)

3 dieren die we heel tof vinden zijn: beren, orka’s en otters

Op 29 januari krijgen de beren het meeste aandacht omdat ze leiding mogen spelen (patrouillevergadering)

JULLIE LEIDING

1 januari 2012


VT’s Een wijs citaat deed me nadenken. “Niemand heeft ooit iemand bemind op de manier waarop iedereen graag bemind zou worden.” Onmiddellijk sprong er een contradictorisch beeld op in men hoofd. Ik ken namelijk iemand die zou beminnen zoals iedereen zich dat wenste. Het idyllische plaatje rond het zelfstandig naamwoord “liefde” zou werkelijkheid worden. Maar, alsof de wereld idyllisch zou kunnen zijn? Goh, dat is nog maar een vraag. Want er is altijd wel iets dat toelaat dat we nog kunnen dromen. We dromen dan van dingen die we graag hadden kunnen doen, maar zijn tegelijkertijd wel heel blij met wat we wel kunnen doen. Dat maakt dat dromen een realistische fantasie wordt. En maken dromen en fantasie nu net jouw wereld niet fleuriger dan dat je ze ziet? Houden zo zou ik zeggen, want je wilt jezelf niet voorstellen dat de droom rond een stiekem getrokken foto werkelijkheid zou worden. Hoeft ook zeker niet, want elke droom die werkelijkheid wordt is een droom die sterft, en dat zou spijtig zijn niet? Bekeken in het opzicht dat dromen hoop kunnen geven en hoop doet leven, denk ik dat het maar beter is je fantasierijke dromen mee te nemen als een windje in je rug naar het bereiken van wat je wilt, dan als een vangnet van een zucht naar idealisme. Dit gezegd zijnde, pik ik even in op fantasie, afzonderlijk van het dromen, omdat fantasie een belangrijk woord is in de maand Januari. We doen allerhande beloften, we vatten het afgelopen jaar even kort samen en zoeken naar een verbetering voor het komende jaar. We zien in onze fantasie alles wat we willen bereiken en je bent er zeker van, het wordt een prachtig jaar! Een dikke kater is dan ook het beste moment om te beginnen ronddwalen in je fantasiewereld. Dit doen we dan op 1 Januari 2012, allemaal in ons eigen bed of zetel. Met een prachtige fantasiewereld als bagage, goed geluimd en vol goede voornemens komt een feestje zeker niet ongelegen. Op 6 Januari 2012 drinken en eten we zoals de meest waardevolle fantasie “Jezus” het ons voordeed. (Kerstfeestje,Langhestraat, neem eigen bord, beker en bestek mee). Eén van de meest voorkomende voornemens is die overtollige kilo’s kwijtspelen en gezonder en fitter gaan leven. Niets beter dus om hier al onmiddellijk mee te beginnen, want van uitstel komt afstel. Op 8 Januari 2012 vliegen we er in. Verder is een ander voornemen van elk van jullie ongetwijfeld ‘een bangelijk goeie leid(st)er worden’. Daar willen we jullie uiteraard in steunen en organiseren daarom op 11 Januari een open takraad. (uur en plaats wordt nog meegedeeld). Goed, nu terug even met beide voeten op de grond komen en wat afkoeling zoeken. Niets beter dan een goeie duik in koud water nemen om jezelf wakker te schudden en bijgevolg je ‘perfecte’ 2012 al wat bij te stellen. (zoals je weet worden de meeste voornemens wel gemaakt, maar niet uitgevoerd) 15 Januari 2012 Zwemmen. Soit, niet te pessimistisch worden natuurlijk, alhoewel, dat zal moeten blijken. Want op 22 Januari 2012 spelen we het spel dat voortgekomen is uit jullie droom om een bangelijke leid(st)er zijn. Nu nog afwachten of jullie op goede weg zijn. Als slot van een weeral zeer leerrijke en zinvol gevulde bladzijde, kan ik concluderen dat dromen en fantasie echt wel leuk kunnen zijn. En we zijn er ook allemaal goed in. We fantaseren over een zalig Noorwegen waar we de tijd van ons leven gaan beleven. Daarvoor zetten we ons allemaal gezamenlijk in en houden op 28 Januari 2012 een heus vuurfeest dat we 29 Januari 2012 dan moe, maar voldaan weer opruimen. Deze laatste fantasie is een eenmalige droom, eenmalige dromen die werkelijkheid worden zijn geen dromen die sterven, maar herinneringen die een blijvende glimlach toveren. Groetjes, van jullie droomtrio.

27


AGENDA

thilala januari site  

thilala van januari

thilala januari site  

thilala van januari