Page 1

1 Peter GuinĂŠe Praktijk Klassieke Homeopathie Alexander Battalaan 61 6221 CC Maastricht 043-3215671 0640316024 p.guinee@planet.nl www.peterguinee.nl

Mexicaanse griep, varkensgriep ofwel de nieuwe Influenza A griep H1N1 Inleiding Hoe kun je onder de stortvloed van vooral angstberichten een keuze maken hoe om te gaan met de H1N1 varkensgriep. Griep verloopt bijna altijd goedaardig en leidt slechts zelden bij verzwakte mensen tot complicaties, alle vogel- en varkensgriepgevallen hebben tot nu toe relatief weinig slachtoffers gemaakt, het beeld van de ernst wordt erg overtrokken door alle mediaaandacht. Er zijn altijd griepzieken en sterfgevallen. Wel is het zo dat door allerlei invloeden zoals een slechte leef- en voedingsstijl, het overvloedig gebruik van medicijnen en vaccinaties, het afweersysteem bij steeds meer mensen al op jongere leeftijd is verzwakt of juist overmatig reageert wat even slecht is. Fundamentele vragen zoals speelt het varkensgriepvirus Ăźberhaupt een rol, komen er meer en ernstigere griepgevallen voor als anders en wordt het griepvirus niet evenveel aangetroffen bij gezonde mensen als bij griepgevallen, worden niet gesteld. Nog nooit heeft iemand een Mexicaanse griep virus gezien, het bestaan is een volledig theoretische constructie afgeleid uit het aantreffen van stukjes DNA van verschillende griepvirussen bij enkele griep zieken. Dergelijk materiaal is echter ook bij gezonde mensen te vinden en geen bewijs van een oorzakelijk verband. Het geloof dat een enkel virus de oorzaak zou zijn van complicaties en sterfgevallen, is een simplistische opvatting van het functioneren van het afweer systeem, en is niet in overeenstemming met de huidige wetenschappelijke inzichten. Vooral de farmaceutische industrie profiteert enorm van de wereldwijde angst voor deze griep. Doordat de WHO in april stiekum de definitie van pandemie veranderde, n.l. de eis dat een fase 6 pandemie alleen mag worden uitgeroepen als er behalve veel zieken ook veel ernstige complicaties zijn, kon de farmaindustrie nieuwe vaccins ontwikkelen zonder de normale testprocedures. Inmiddels geeft ook het RIVM toe dat deze griep tot nu toe verloopt als een gewone seizoensgriep.

Symptomen De symptomen van deze griep zijn niet anders als bij elke andere griep: verkouden, hoesten, koorts, kourillingen, warm en koud tegelijk, hoofd- en spierpijn, misselijkheid, overgeven, diarree, algehele lusteloosheid en lamlendigheid. Na een weekje is het ergste meestal voorbij. Ook bij wisselende koortsen met ochtends koortsvrij en avonds hoog kan


2

op de griep duiden. De complicatie die de meeste problemen geeft is longontsteking, let dus vooral op pijnlijke uitputtende hoest, pijn aan longen plus hoge koorts e.d.

Risicogroepen 1. Jonge volwassenen 2. Zwangeren vormen de meest kwetsbare groep, bij hen is het wel verstandig om besmetting zoveel mogelijk te vermijden en preventieve maatregelen te nemen. 3. Ouderen met een slechte gezondheid, ouderen hebben echter ook meer antistoffen door eerder contact met soortgelijke griepvirussen. 4. Recent gevaccineerden, door een verlaging van de algemene weerstand, let op tropenvaccinaties

Maatregelen

Een goede algemene gezondheid is de beste bescherming tegen complicaties van elke ziekte. Vooral winters hebben we de neiging minder te bewegen, minder frisse lucht en zon op te nemen en daardoor onze weerstand te verminderen. De meest effectieve bescherming is zo snel mogelijk, juist nu het weer nog goed is, in contact te komen met het virus en vaak ongemerkt of door een lichte verkoudheid immuniteit op te bouwen. Overdreven hygiĂŤne werkt uiteindelijk toch niet om ziekte tegen te houden. Handen goed wassen en andere niet aanhoesten is altijd verstandig. Blijf bij ziekteverschijnselen wel thuis met voldoende rust en goede verzorging.

Behandeling

Neem geen Paracetamol of andere koortsverlagers, deze ondermijnen juist de lichaamseigen afweer via koorts. Homeopathie heeft uitstekende resultaten in het verleden behaald bij preventie en behandeling van griep, al beginnend bij de dodelijke Spaanse griep van 1918. Het middel Gelsemium, C30 of welke andere potentie bij de hand is, werkt meestal heel goed bij griep, maar roep bij ernstige symptomen liever de hulp van een homeopaat in. Verder zijn er vele andere middelen die op een niet onderdrukkende wijze bij griep kunnen helpen: ColloĂŻdaal zilver, Vlierbessen extracten (bv Sambucol), Pau dArco ( niet bij zwangeren), Echinacea. Zie ook verderop bij Preventie.

Homeopathische preventie: Mucococcinum C30 en 200 van UNDA, of de homeopathische bereiding van het varkensgriepvirus H1N1, C30 en 200. (Helios, binnenkort verkrijgbaar) Het doseringsschema dat ik hanteer is 30 en 200 met 1 week ertussen innemen en ditzelfde na 4 weken en na nog eens 8 weken herhalen. Eventueel nogmaals als er heel veel ziektegevallen zijn. Ik geef hieraan de voorkeur boven het homeopathische middel Influenzinum omdat Mucococcinum naast griepvirussen ook longontstekingverwekkers bevat, de meest voorkomende complicatie van griep en ook boven Oscillococcinum van Dolisos daar dit uitsluitend dierlijke orgaanmiddelen bevat. Een andere mogelijkheid is de homeopathische


3

potenties van het H1N1 virus preventief nemen. Dit alles het beste op voorschrift van een homeopaat, deze middelen zijn niet zonder recept verkrijgbaar. Deze preventie kan bij mensen met een reeds verzwakte afweer soms acute ziektes bewerkstelligen die op zich zinvol zijn maar wel homeopathisch moeten worden begeleid. Is men al ziek dan kan men beter het passende middel laten uitzoeken door een homeopaat en anders direct Gelsemium nemen.

Andere Preventie

Naast de homeopathische preventie van griep zijn er vele andere manieren waarop we griep en griepcomplicaties kunnen voorkomen. 1. Vitamine C in voldoende hoge dosering: v.a. 8 jaar min. 1000 mg p.d. van bv.

Bonusan Ascorbaten complex als tablet of als poeder voor de moeilijke slikkers. Tot 8 jaar 100 mg per kilo lichaamsgewicht. Bij ziekte verschijnselen 3x pd 1000mg. 2. Vitamine D in de vorm van levertraan; Bonusan levertraan capsules 2-3 st. pd of

als Vitamine D3 softgels, 2000IE pd 3. Selenium en Zink 4. Vlierbes dit wordt als preparaat op de markt gebracht als Sambucol. 5. Primaril, een combinatie van gember, kaneel, kruidnagel, Ravintsara en Te trea. 6. Een ½ uur lichamelijke beweging buiten beperkt ook het risico op griep. Sauna

bezoek is ook prima, en zorg dat de lichaamswarmte thermostaat blijft werken, kourillingen zijn het eerste teken van ontregeling, warm snel opdoor warm drinken, voetbad etc. 7. Niet roken, alles wat de longen schaadt vermijden. 8. Echinacea preparaten b.v. VSM Echinacea of Springfield Echincell 9. Colloïdaal zilverwater.

10. Geef geen koortsverlagers (Paracetamol) bij griep, dat remt de afweer. Ook niet doorwerken terwijl men met allerlei middelen de symptomen probeert te onderdrukken. 11. Treden er toch flinke griepverschijnselen op, behandel dan homeopathisch. Verder zijn er nog heel veel planten en voedingsmiddelen die een antivirale en immuun versterkend effect hebben, gebruik bv. regelmatig knoflook, verse gemberwortel en kurkuma (geelwortel, ook vers te krijgen in Chinese Toko’s. Een zo constant mogelijke bloedsuiker spiegel is ook belangrijk voor de weerstand, dus weinig zoet gebruiken om te sterke schommelingen te vermijden.

Tamiflu


4

Dit middel heeft slechts enige werkzaamheid indien het tijdens de eerste 48 uur van de ziektesymptomen wordt toegepast, bij vogelgriep en gewone griep is het onwerkzaam en daarnaast heeft het veel bijwerkingen bij meer dan de helft van de gebruikers, vooral bij kinderen.

Vaccinatie Nog nooit is er in zo korte tijd een vaccin ontwikkeld, alle normale procedures en testen worden overboord gezet, testen worden slechts kort op enkele honderden personen gedaan. Om in korte tijd zoveel vaccin te produceren doet men een noodgreep: de toegevoegde stoffen worden sterk verhoogd, immers moderne vaccins worden steeds afhankelijker van de immuunstimulatie door deze stoffen. Dus minder antigeen (het eigenlijke virusbestanddeel) en meer hulpstof, een misleidende naam omdat deze stoffen nu essentieel zijn. Het gevaar hiervan is een overstimulatie van de afweerstoffen waardoor allergieĂŤn, auto-immuunziekten en ook tot een cytokinenstorm(te hoge toename antistoffen) met levensbedreigende symptomen kan leiden. Iets dat overigens ook wel bij de echte ziekte kan optreden. In Nederland zijn 2 vaccins geregistreerd, Pandemerix en Focetria. Deze vaccins zijn volstrekt onvoldoende getest, alleen daarom is het gebruik al af te raden, vooral voor kinderen en zwangeren hieronder geef ik enkele kritiekpunten en citeer daarbij uit de bijsluiters van deze vaccins. 1. Contraindicaties: Pandemerix: overgevoeligheid voor ei/kippeeiwit/ovalbumine/formaldehyde/gentamycinesulfaat/natriumdeoxychelaat die dit vaccin bevat LET OP deze stoffen staan niet vermeldt onder hulpstoffen! Focetria: ei/kippeeiwit/ovalbumine/kanamycine/neomycinesulfaat/CTAB Beide vaccins bevatten dus antibiotica niet vermeldt bij hulpstoffen. 2. Bizonder waarschuwingen. Pandemerix: er is GEEN ervaring bij kinderen onder 3 jaar en bij adolescenten tussen 10-17j en zeer beperkte ervaring bij de groep 3-9 j. Focetria: vermeldt hierover niets. 3. Bijwerkingen. Slechts 1 week na toediening werd geregistreerd. P: Met mockup vaccin met H5N1. Er worden bijw genoemd (zie dossier) alleen bij kinderen van 3-9 jaar, het aantal wordt niet genoemd. F; Mockup vaccin met H5N1 of N2 of N3 477 kinderen van 6m tot 17 j. 145 k. 6m tot 35 m. 96 k. 3j tot 9j. Samenvatting kritiek: 1. Er is niet getest met het eigenlijke H1N1 antigeen. 2. Er werd slechts 1 week geobserveerd. 3. Bij Pandemerix is er geen ervaring met kinderen onder 3 j en 10-17j. en zeer beperkt 3-9j. Het aantal wordt geeneens genoemd.


5 Bij Focetria is het aantal gevolgde kinderen zeer klein nl 145 6-3j en 96 3-9j., volstrekt onvoldoende om de iets minder frekwente bijwerkingen op te merken.

De aan de vaccins toegevoegde stoffen zijn ook een reden om deze vaccins te mijden, Pandemerix bevat een kwikverbinding, reden om het vaccin in Zwitserland te verbieden voor zwangeren en kinderen, en olieachtige stoffen zoals squaleen een stof die ook van nature in het lichaam voorkomt, het eten van deze stof is geen probleem maar injecteren ervan leidt tot een afweer reactie gericht tegen alle squaleen dus ook op vele plekken in het lichaam met mogelijk verwoestende gevolgen. Griepvaccins hebben zeker geen schoon blazoen en de geschiedenis zou tot voorzichtigheid moeten manen, het varkensgriepvaccin in 1976 in Amerika werd een jammerlijk fiasco met veel verlammingen ( 500) en doden (25) als bijwerking. Verder zijn griepvaccins wetenschappelijk slecht onderbouwd zowel wat werkzaamheid als bijwerkingen betreft. Eer zijn meerdere onderzoekers die een beperkte werkzaamheid van rond 60% effectiviteit aangeven en juist bij ouderen nog minder omdat het afweersysteem zwakker reageert. Eigenlijk gaat het hier om een gevaarlijk experiment met de volksgezondheid op een wijze die niet eerder is vertoond, waarvan absoluut niet vast staat of de schade niet veel groter is als het nut, alleen de opbrengst voor de farmaceutische industrie staat vast, hoe slecht het vaccin ook mag zijn. Ook het enten van de risicogroepen blijft gevaarlijk omdat ze juist ook extra kans hebben op bijwerkingen. Nu het beleid is om eerst de gewone griepspuit te geven en daarna nog 2x het H1N1 vaccin wordt het risico op bijwerkingen extra groot. De gewone griepsspuit verzwakt de algemene afweer en vergroot de kans op de H1N1 griep zo wordt al uit Canada gemeld.8 Bovendien stapelen de schadelijke effecten van de herhaalde doses aluminium en ander hulpstoffen.

Wat te doen? Dat blijft een hele persoonlijke keuze, afhankelijk van persoonlijke omstandigheden, gezondheid, angsten enz. Maar we moeten niet per se allerlei preventieve maatregelen te nemen, dus ook homeopathische preventie zou ik alleen overwegen bij risicogroepen. Tot nu toe onderscheid deze griep zich in weinig van een gewone jaarlijkse griep met uitzondering van het wat eerder opgang komen, wat niet ongunstig is en de betrokkenheid van jong volwassenen. Tot nu toe (9 nov.) is 1 kleuter die gezond zou zijn overleden en een 13 jarig meisje dat volgens bronnen echter bekend zou zijn met Anorexia.

Bronnen en verdere informatie Er is een vloed van ook kritische informatie hieronder slechts enkele die meestal verdere verwijzingen bevatten.


6

Bibliografie 1. www.nvkp.nl griepdossier 2. www.despuitblijfteruit.nl met veel verwijzingen. 3. www.i-sis.org.uk/fastTrackSwineFluVaccineUnderFire.php 4. http://www.horizonte-verde.eu/ 5. www. nvic.org 6. http://www.impfkritik.de/ en www.impfreport.de 7. Impfreport 52,53, 54/55, 56/57 zeer grondige fundamentele info. 8. http://www.naturalnews.com/027102_vaccines_H1N1_flu_shot.html 9. Een indrukwekkend verhaal over het effect van hoge doses intraveneus Vitamine C bij een ernstig gecompliceerd geval van Mexicaanse griep: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/09/24/IV-Vitamin-C-Used-toRecover-Terminal-Swine-Flu-Case.aspx 10. http://www.youtube.com/watch?v=A0JqQyl09zQ Hele heldere lezing van Spaanse arts (nu in klooster ingetreden non) met Engelse ondertitels.

.

Grieppreventie  

Grieppreventie

Advertisement