__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Pieksämäen Urheilulehden 124. numero 29/ 3/ 2021

PISABAN KEVÄTKUULUMISET SIVU 2

MATKAILUN SUURLÄHETTILÄS PIEKSÄMÄELTÄ SIVU 7


PISABAN KEVÄTKUULUMISET Pisaba on kauden mittaan tiedottanut kohtuullisen tiheään koronavaikutuksista ja toiminnan muutoksista. Seuran ja joukkueiden toimintoihin vaikuttavat valtakunnalliset sekä alueelliset ohjeet ja määräykset. Salibandyliitto päättää ja tiedottaa sarjojen jatkumisesta, kaupunki tilojen käytöstä ja ikärajoista harrastustoiminnassa. Kaupunki puolestaan toimii Essoten ja Avin ohjeistusten mukaisesti. Olemme koittaneet toimia ohjeja määräysviidakossa parhaamme mukaan ja pyrkineet tiedottamaan jäsenistöämme ja yleisöä riittävän ajoissa, vaikka ainahan se ei onnistu kunnolla. Tämän kevään osalta Salibandyliiton hallitus linjasi, että pitkään koronatilanteen vuoksi keskeytyksissä olleita sarjoja ei käynnistetä kevätkauden ollessa jo tässä näin pitkällä. Näin ollen aikuisten alueellisten sarjojen osalta kausi päättyy Savo-Karjalassa. Lasten ja nuorten tilanne on vähän kinkkisempi, koska alle 12-vuotiaiden (v.2008 syntyneiden) harrastamista ja pelaamista jatketaan mahdollisuuksien mukaan. Liiton linjauksen mukaan Savo-Karjalan alueella yli 12-vuotiaiden osalta sarjoja voidaan jatkaa. Pieksämäellä tilanne on siltä osin haastava, koska Essoten ohjeiden mukaan Pieksämäen kaupungin tiloissa ei voi kokoontua ja harrastaa v. 2007 syntyneet ja sitä vanhemmat. Liikuntatilat ovat suljettu myös pelitoiminnalta, joten kotiturnauksia ei tällä hetkellä voida järjestää.


Tiivistetysti sanottuna Pisaban C- ja D-juniorit jatkavat pelejään, jos olosuhteet niin sallivat. Essotelta ja Pieksämäen kaupungilta saataneen uusia ohjeistuksia tällä viikolla. Aikuisten ja lasten harrastesählyt ovat tauolla toistaiseksi. Lasten sählykerhojen jatkosta tiedotetaan lähiaikoina lisää. Salibandyliiton tavoitteena on, että kesällä (touko-elokuu) pelataan alueelliset tai mahdollisuuksien mukaan valtakunnalliset Kesämestaruusturnaukset, joihin kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Liitto on luvannut näistä tapahtumista lisätietoa myöhemmin. Seura jatkaa ensi kauden suunnittelua ja tiedottaa jatkosta kevään mittaan. Kärsivällisyyttä ja jaksamista! Auri Saloranta, puheenjohtaja


SAVON VOLLEY OTTELURAPORTTI Ratkaisu siirtyi tiistaille VaLePan Aaro Nikulan hurja vire kaatoi Savo Volleyn toisessa finaalissa. Lentopalloilun Suomen mestaruus kaudella 2020-2021 ratkeaa vasta tiistaina maaliskuun toiseksi viimeisenä päivänä Pielaveden liikuntahallissa. Vaikka Savo Volley aloitti toisen finaalin Vexve Areenalla Sastamalassa miltei yhtä räväkästi kuin ensimmäisenkin muutamaa päivää aikaisemmin ja voitti ensimmäisen erän, jyräsi kotijoukkue VaLePa lopulta hakkuri Aaro Nikulan johdolla savolaiset kumoon kolmessa seuraavassa erässä. Lukemat merkittiin aikakirjoihin 3-1 (23-25, 25-17, 25-19, 25-21). Kotijoukkueen ehdoton tähti oli tällä kertaa hakkuri Nikula, jota passari Mikko Esko ruokki peräti 45 passin verran. Se on neljään erään varsin paljon. Kun hakkuri vielä onnistui tappamaan hänelle tarjotut pallot kiitettävällä tehokkuudella, ei ottelun voittajasta ollut lopulta epäselvyyttä. - Kova oli vääntö, arveli Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen. - Emme saaneet tällä kertaa torjunta-puolustuspeliämme kuntoon, ja vastustaja hyökkäsi tehokkaasti. - Tässä nuolemme vähän aikaa haavojamme, ja lähdemme uuteen peliin tiistaina.


Kotijoukkueen valmentaja Janne Kangaskokko kehui hakkuriaan. - Kovaa finaalivääntöä oli. Molemmat taistelivat verenmaku suussa. Me onnistuimme löytämään tänään vastuunkantajan, ja paransimme omaa tekemistämme. Se riitti tänään. Savo Volleyn omat hyökkäyspisteet jakautuivat varsin tasaisesti laitapelaajien ja keskipelaajien kesken. Antti Siltala, Lelu Ojansivu ja Mikko Räsänen jäivät kuitenkin tehoissaan vastustajasta jälkeen. Keskipelaajat Severi Savonsalmi ja Tommi Siirilä pelasivat omalla tasollaan. Siirilä nappasi kolme torjuntapistettä, kokonaispisteiksi hän saalisti 12/+9. Vierasjoukkueen parhaana palkittiin libero Niklas Breilin, joka hoiti päävastuun vastaanotosta ja teki sen 65 prosentin tarkkuudella. - Tiesimme, että täällä Vexvellä peli on ihan eri kuin Pielavedellä, ja totta kai Pielaveden sali sopii meille paremmin, tuumi Breilin. - Emme saaneet puolustuksen jälkeen palloja kuolemaan, emmekä oikein missään vaiheessa saaneet Nikulaa kuriin. - Tiistaina on sitten viimeinen peli, ja sinne jätetään sitten ehdottomasti kaikki. Kolmas ja ratkaiseva finaali pelataan tiistaina Pielavedellä kello 18.30 alkaen.


PISABAN EDUSTUKSEN KAUSI PÄÄTTYI Haasteellinen kausi on aiheuttanut päänvaivaa Pisabassa. Erityisesti aikuisten harrastustoiminnan rajoitukset ovat haitanneet miesten joukkueiden harjoittelua ja pelaamista. Miesten edustusjoukkue ei ole päässyt kentälle viime joulukuun jälkeen. Salibandyliitto ilmoitti keskeyttävänsä sarjat 28.3. asti, mikä herätteli jo orastavaa ajatusta kauden päättämisestä kokonaan. Liitto kyseli joukkueiden halukkuutta jatkaa, jos rajoitukset hellittävät. Pisaban edustusjoukkue oli kuitenkin vielä valmis jatkamaan, jos olosuhteet niin sallisivat. Pisaban korviin kuitenkin kantautui, että usea joukkue 2. divarissa oli ilmoittanut laittavansa pillit pussiin, joten myös Pisaba sopi liiton kanssa lopettamisesta sarjassa. Joukkueen kausi päättyy siis tähän. Seurassa aletaan tekemään uusia suunnitelmia uutta kautta ajatellen. Seuraamme tämän kauden tilannetta vielä junnujen ja miesten II-joukkueen pelien jatkon suhteen. Auri Saloranta


PIEKSÄMÄKELÄINE KUNDT MATKAILUN SUURLÄHETTILÄÄKSI JÄRVI-SUOMEEN Saksalainen Skandinavien.live organisaatio (https://skandinavien.live/) on valinnut ulkoilma- ja kanoottioppaan Cristian Kundtin suurlähettilääkseen Järvi-Suomeen. Cristian edustaa Järvi-Suomen aluetta ulkoilma-ja luontooppaana ja on aloittanut sarjan suoratoistovideoita XStreams-facebooksivulla. Löydät ne täältä: https://www.facebook.com/xstreams.fi/ videos/?ref=page_internal Skandinavien.live-sivusto on valtava yhteisö, joka seuraa heidän sivullaan suoratoistettuja videoita ja tapahtumia. Vedenjakajareitistöt ovat Cristianilla hyvin tiedossa, ja hän on iloinen voidessaan tuoda kauniin alueemme nyt suuremmalle yleisölle. Kahden talvivideon jälkeen hän suunnittelee melontaretkeä keväällä Nellan - perhekoiran kanssa, joka on oppinut istumaan kanootissa Cristianin kanssa kesäretkellä Koloveden kansallispuistossa viime kesänä. Naarajoen hän aikoo myös meloa. Se on Vedenjakajareitistön suosituin joki. Melonta on enemmän kuin harrastus Cristianille, hän todella rakastaa tekemistään ja on lahjakas opas vedessä ja maalla.


Hänen verkkosivullaan www.xstreams.fi on lisätietoja matkoista ja vuokrauspalvelusta. XStreams laajenee nyt myös muille Savon alueille heidän tavoitteenaan on olla Savon paras opas ja vuokrauspalvelu. Cristian sanoi: ”Uskon laatuun määrän yli, vieraat kokevat rakastammeko todella sitä, mitä teemme. Laatu on tärkeää, myös vuokrakalustossamme haluamme näyttää asiakkaillemme, että menemme ylimääräisen mailin antaaksemme asiakkaalle hyvän kokemuksen.” XStreamin yhteistyössä Vedenjakajareitistön kanssa kaupungin keskustassa (Kangaskatu 2) oleva itsepalveluvarasto päivitetään keväällä - saamme vielä kolme SUP-lautaa - joten meillä on keväällä yhteensä 6 ja haluamme tarjota perävaunun, jotta Fat polkupyörien tai kanoottien kuljettaminen olisi helpompaa syrjäisiin paikkoihin Vedenjakajareitistöllä ja sen ulkopuolella. https://vedenjakajareitisto.fi/kauppa/ ”Haluan esitellä alueemme ja Järvi-Suomea niin hyvin kuin pystyn. Matkustan alueella kanootillani, polkupyörälläni tai jalkaisin tutkiakseni yhdessä videokameran kanssa - suorana ja leikkaamattomana. Odotan innolla avointa vettä - jäät sulavat, olkaamme ulkona! ”

Kuvat ja kansikuva: XStreams


LIIKUNTAPAIKKOJEN RAJOITUKSET PYSYVÄT ENNALLAAN Pieksämäen kaupungin liikuntapaikkojen koronarajoitukset pysyvät ennallaan. Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi. Rajoitukset 29.3.2021 alkaen: -Vuonna 2001 ja sitä ennen syntyneiden harrastustoiminta on tauolla sisätiloissa. Myös yläkouluikäisten eli 2007 ja sitä ennen syntyneiden harrastustoiminta on tauolla. Tauko koskee harjoituksia, kilpailuja, pelejä ja turnauksia. -Koulujen liikuntasalit, uimahallin liikuntasalit ja liikuntahallit ovat käytettävissä alakouluikäisten (2008 ja sitä nuorempien) harrastusryhmille. Osallistujamäärä on enintään 20 henkilöä yhdessä tilassa. Liikuntahalli on mahdollista jakaa väliverhoilla erillisiksi tiloiksi, jolloin jokaisessa lohkossa on erillinen 20 henkilön rajoitus. Harjoitusryhmät ja niiden ohjaajat eivät saa sekoittua keskenään. Kilpailujen, pelien ja turnausten järjestäminen ei ole mahdollista. -Uimahalli ja uimahallin kuntosali pysyvät suljettuina. Ainoastaan päiväkotien ja koulujen uinninopetus sekä allaskuntoutus jatkuvat. -Jäähalli pysyy suljettuna eikä sitä avata enää tällä kaudella. -Kontiopuiston liikuntahallin, Jäppilän ja Virtasalmen kuntosalit on suljettu. -Urheiluakatemian toiminta on tauolla. -Perhevuorot jatkuvat. Tarvittaessa vuorojen väliin aikataulutetaan tyhjiä välivuoroja, jotta perheet eivät kohtaa liikuntatiloissa ja ilmanvaihto ehtii vaikuttaa.


-Ulkoliikuntapaikat ovat kaikkien käytettävissä. Toistuvaluonteista harrastustoimintaa, kuten seuratoimintaa ja ryhmäliikuntaa saa järjestää ulkoliikuntapaikoilla enintään 10 hengen ryhmissä. Tällöin tulee huolehtia turvavälien pitämisestä. Muut kokoontumiset ulkoliikuntapaikoilla eivät ole mahdollisia. -Ammatikseen ja maajoukkuetasolla urheilevat sekä sm-kilpailuihin tai lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin kilpailuihin valmistautuvat urheilijat voivat tehdä yksilöharjoittelua sisäliikuntatiloissa. Ryhmämuotoinen toiminta ei ole mahdollista. Liikuntapaikoilla asioivien terveysturvallisuussääntöjä:

tulee

noudattaa

seuraavia

-Sisäliikuntatiloihin vain joukkueen valmentajat ja huoltajat. Ei vanhempia liikuntakiinteistöjen sisätiloihin. -Harjoituksiin saattajien lähikontaktit vältetään. -Valmentajat ja huoltajat käyttävät kasvomaskeja sisätiloissa. -Turvavälit pidetään myös liikuntatilojen piha-alueilla. -Huolehdithan käsi- ja yskimishygieniasta liikuntapaikoilla. Sport Pieksämäki, Liikuntatoimi


TARVITSETKO TARROJA? urheiluseuralle, yhdistykselle, yritykselle, yksityiselle, verkkokauppiaalle Myös kylttejä ja infotauluja OTA YHTEYTTÄ suunnitellaan tarra tarpeidesi mukaan!

Nopea toteutus ja toimitus #ostapieneltä #tuepienyrittäjää


HALUATKO OMAN JUTTUSI PIEKSÄMÄEN URHEILULEHTEEN? Pieksämäen urheilulehden sisältö tulee pääasiassa seuroilta. Valmiin jutun kuvan kera voit lähettää osoitteeseen: pieksamaenurheilulehti@gmail.com

Mainostaja: Mainos on aina koko sivun kokoinen. Mainosten mittasuhde on 9x16 ( 113 mm leveys / 200 mm korkeus ) Mainoksen hinta 100€+ alv 24% Mainosmyynti; Kimmo Kauppinen puh. 040 534 4394 Lisätietoja: Lehti luettavissa: Kimmo Peltonen sport.pieksamaki.fi 050 571 6837 Uimahalli pieksamaenurheilulehti@gmail.com Seutuopisto Pieksämäen uimahalli, Poleenin lukusali Opintie 3 Lehden toteutus: Taittaja: Wilmert OY Jenni Peltonen Y tunnus 2100426-2

Profile for Pieksämäen kaupunki

Pieksämäen Urheilulehti 29.3.2021  

Pieksämäen Urheilulehti 29.3.2021