Pieksämäen Urheilulehti 20.12.2021

Page 1

Pieksämäen Urheilulehden 162. numero 20/12/ 2021

GURLINGIN SENIORIEN SM- KILPAILU 2021 SIVU 2

TSEMPIN D-JUNNUT JOENSUUN TURNAUKSESSA SIVU 5


CURLINGIN SENIORIEN SM-KILPAILU 2021 Miesten seniori SM-turnauksessa Ranualla 26- 28.11.2021 oli kymmenen joukkuetta. Joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon, molempiin lohkoihin viisi joukkuetta. Edellisen turnauksen sijoitusten perusteella A-lohkoon oli sijoitettu Uuspaavalniemen/Hyvinkää ja Hakalan/ Lahti joukkueet sekä B-lohkoon Kausteen/Espoo ja Mannisen/Kangasniemi joukkueet. Muut joukkueet on arvottu. Joukkueet pelasivat lohkossaan yksinkertaisen ottelukierroksen. Lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsi välieriin. Välierissä A-lohkon ykkönen kohtasi B-lohkon kakkosen ja B-lohkon ykkönen kohtasi A-lohkon kakkosen. Pieksämäeltä Nissinen/Kangasniemi-joukkueessa pelasivat Pekka Jäntti kapteeni, Mauri Lähteenmäki ja Teuvo Hämäläinen. Joukkue pelasi A-lohkossa. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Uuspaavalniemi/ Hyvinkää. Nissinen voitti sen 6-4. Seitsemännessä päässä Nissinen sai kolme pistettä, joka ratkaisi voiton. Toisessa pelissä vastustaja oli Eivola/Naantali. Eivola voitti 6-3. Kolmas peli. Vastassa oli Hakala/ Lahti. Kahdeksannen pään jälkeen tilanne oli tasan 5-5. Nissisen joukkue voitti jatkopään 1-0 ja koko pelin 6-5. Neljäs peli. Vastassa oli Peisa/Ranua. Nissinen voitti suvereenisesti 14-1. Kuudennen pään jälkeen Ranua luovutti. Välieräottelussa vastaan tuli Sinnemäki/ Rantasalmi. Nissinen voitti 11-8. Finaalin vastustaja oli Kauste/Espoo. Peli eteni tasaisena loppuun asti kummankin joukkueen saadessa pisteen päästään viimeisellä kivellä. Mutta jatkopäässä Nissisen joukkueen viimeinen heitto meni puoli kiven mittaa liian pitkälle. Kauste voitti jatkopään 1-0 ja koko pelin 5-4.Onnittelut Nissisen joukkueelle hopeasijasta!


YÖTURNAUS 20.11 Koronan takia välivuoden pitänyt perinteinen curlingturnaus järjestettiin nyt 16. kerran. Pelaamassa oli kuusi joukkuetta Pieksämäeltä, Kangasniemeltä ja Rantasalmelta. Turnaus pelattiin yksinkertaisena sarjana, eli jokaiselle joukkueelle tuli viisi peliä. Hyvillä jäillä heitettyjen tiukkojen pelien jälkeen voittajaksi selvisi Kangasniemen - Savitaipaleen yhdistelmäjoukkue Saka. Kolme joukkuetta oli lopputuloksissa tasapisteissä, mutta Sakalla oli yksi voitettu pää enemmän kuin toiseksi sijoittuneella pieksämäkeläisellä Curnow joukkueella, kolmanneksi sijoittui BadBoys&Girl, Neljäs oli Lipposen Pojat, viides KUKA ja kuudes KNG. SaKa joukkue pääsi karsintojen kautta pelaamaan kaudelle 2021-2022 kuuden joukkueen mestaruussarjaan. Hienoa, että seutukunnalta on edustus tuolla tasolla!


PIEKSÄMÄEN PAIKALLISSARJA Sarja alkoi 11.10 harjoittelu-/lajiin tutustumisiltana. Sarjaan osallistuu 8 joukkuetta. Ensimmäiset pelit olivat 18.10. Syyskaudella pelattiin yksinkertainen sarja. Joukkueet ovat pelanneet 5-7 peliä. Rästipelit pelataan 10.1.2022 mennessä. KNG60 johtaa sarjaa. Sarja jatkuu maanantaiiltana 10.1.2022 kevätkierroksella. Myös uudet curlingin pelaajat ovat silloin tervetulleita mukaan pelaamaan!

PieksämäkiCurling toivottaa kaikille Hyvää Joulun aikaa ja liikunnallista Uutta Vuotta 2022!


TSEMPIN D-JUNNUT JOENSUUN TURNAUKSESSA Syyskausi päättyi voiton riemuun Tsempin D-junnujen syyskauden viimeinen pelireissu suuntautui lauantaina (18.12.) Joensuuhun, jossa vastassa olivat joukkueet Kuopiosta, Joensuusta ja Liperistä. Tunnelma oli erilainen jo matkaan lähdettäessä, kun pelaajat astelivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kantamatkojen pikkubussiin. Yhteisellä kyydillä matka sujui molempiin suuntiin railakkaan iloisesti Hakuna Matatan aloittaessa tunnelman kohotus rallatukset kaiuttimesta. Pelien ensimmäiset erät olivat tsemppiläisille hankalia, joten ne kääntyivät helpohkosti vastustajille. Toisiin eriin joukkue sisuuntui ja paransi peliään omia virheitäkin vähentäen. Joensuun ja Kuopion joukkueita vastaan toisetkin erät menivät vastustajille, mutta täpärästi. Liperiä vastaan joukkue taisteli ja ylsi hienoihin suorituksiin voittaen toisen erän selvästi. Pelin edettyä kolmanteen erään, joukkue nousi upeasti 4-9 tappiotilanteesta 16-14 erävoittoon ja näin ottelu päättyi Tsempille erin 2-1. Riemu oli pelaajilla suuri pallon pudotessa vastustajan kenttään viimeisen pisteen merkiksi. Turnaukseen mahtui parantuneita aloitussyöttöjä, useampia torjuntoja, iskulyöntejä, yllättäviä pelastuksia ja ovelia toisen kosketuksen ratkaisuja. Joulutauolla joukkue pääasiassa huilailee, mutta toteuttaa pelaajien toiveesta rennon pelipäivän. Joukkueessa olivat turnauksessa mukana Aino Huttunen, Elias Valkonen, Hanna Pentinsaari, Olivia Zidani, Kiira Strid, Oona Narinen, Jenny Pajunen ja Noora Auvinen sekä pelejä seuraamassa Zoya Miettinen. Jamil Zidani


TURNAUSRAPORTTI 18.12 Pisaba P14 -joukkue päätti alkusarjansa kotiturnaukseen. Joukkueen edellisen, voitokkaan Kuopion turnauksen jälkeen käytiin pelaamassa harjoituspelit Kangasniemellä, jossa joukkue alisuoritti pahemman kerran. Kotiturnauksen paine ja huono kenraaliharjoitus alla lähdettiin alkusarjan päätökseen. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Lieksan Into. Ottelu oli alusta saakka hermostunutta ja joukkue ei saanut konetta kunnolla käyntiin. Vastustaja sai rangaistuslaukauksen ensimmäiseen erään joka onneksi päätyi tolppaan. Lieksa sai erän loppuun tehtyä maalin. Toisessa erässä joukkueen hyökkääminen kilpistyi tiivistä puolustuspelaamista pelaavan Innon muuriin. Keskeltä haettiin liian usein ja usein vedot lähtivät kaukaa tai päättyivät vastustajalle. Avausmaali saatiin aikaan, mutta vastustaja meni jälkeen johtoon erän lopulla. Kolmannessa erässä päästiin paremmin peliin mukaan. Tasoitusmaali saatiin viisi minuuttia ennen loppua ja pian siitä saatiin tukeva kahden maalin johto aikaan. Vastustaja kavensi vielä erän lopulla mutta pisteet kotijoukkueelle. Ottelu oli aika väkinäinen esitys joukkueelta. Virheitä sattui paljon ja usein haettiin liian hienoja syöttöjä, jotka päätyivät vastustajalle. Onneksi omaa peliä saatiin vähän kuosiin ja väkisin väännettyä voitto kotiin.


Toisessa pelissä oli vastassa sarjakärki Leba-96. Otteluun lähdettiin olemaan inhottava vastustaja ilman painetta voitosta. Joukkue oli hereillä ottelun alusta saakka. Vastustajaa kyettiin haastamaan tosissaan ja pidettyä poissa maalipaikoilta. Ottelun avausmaali saatiin ja erätauolle 1-0 tilanteesta. Toisessa erässä peli oli myös hyvää tekemistä. Erä oli tasaisempi maalipaikkojen suhteen ja johto saatiin kasvatettua kahteen maaliin. Vastustaja onnistui myös maalipaikassaan. Tämän jälkeen vastustaja otti typerän jäähyn ja Pisaba sai maalin myötä johdon kahteen maaliin jälkeen. Kolmannessa erässä peli painui pitkälti Pisaban päähän. Vastustaja kyllä saatiin pitkälti pidettyä poissa maalipaikoilta, mutta se ei paikan tullen erehtynyt. Peli 3-2 Pisaballe. 40minuutin kohdalla Pisaba sortui kaksi kertaa hankkiutumaan jäähylle eikä vastustaja niistä erehtynyt. Ensin peli tasoihin ja siitä vielä johtoon Lopussa tasoitusta haettiin vielä ilman maalivahtia mutta vastustaja löi tyhjiin. Peli oli joukkueelta selkeä tasonnosto edellisiin peleihin. Joukkue selkeästi pelaa paremmin kovempia joukkueita vastaan, joissa ei ole paine menestyä niin kova. Henkisellä puolella ja usko itseen on vielä paikoin koetuksella ja siihen panostetaan alkuvuodesta. Kaikinpuolin loistava peli ja hyvin pystyimme olemaan ärsyttävä vastustaja Leballe.


Kolmannessa pelissä vastassa oli Nilsiän Apassit. Vastustajana uusi mutta tiedossa oli, että joukkue pelaa kovaa ja on hyvä vastus. Voitto tästä oli tärkeä jatkon kannalta. Alku oli Pisabalta tahmea. Joukkue ei saanut konetta taas käyntiin ja paljon haettiin yksin ratkaisuja. Liikkeellelähtö omalta alueelta oli myös haasteellista. Apassit ei myöskään ollut parhaalla jalalla liikkeellä mutta sai avausmaalin aikaan. Erä nilsiäläisille 1-0. Toinen erä oli jo parempaa tekemistä Pisabalta. Sekä pallo että jalat alkoivat kulkea koko ajan paremmin. Erätauolle tasalukemissa 2-2. Kolmannessa erässä joukkue selkeästi halusi jättää kentälle kaiken. Paine lyötiin selkeästi vastustajan päätyyn kunnes puolustus ei enää kestänyt. Ensin saatiin aikaan 3-2 johto joka hetken päästä lisättiin kahden maalin johdoksi. Heti tämän jälkeen vastustaja rikkoi rangaistuslaukauksen arvoisesti ja lukemat 5-2. Reilu minuutti tästä ja kuudes maali. Vastustaja sai pelin loppuun vielä kavennettua, mutta loppulukemat 6-3 kotijoukkueelle. Turnaus oli joukkueelta erinomainen. Eka peli oli todella hankala, mutta onneksi siitä saatiin voitto raavittua. Toisen pelin tappio toki harmitti mutta siihen lähdettiin haastajaksi. Kolmas peli onneksi ravisteli apinan toistaiseksi pois selästä ja jätti hyvän maun turnauksesta. Kahta pistettä lähdettiin hakemaan ja neljä saatiin joten turnaus oli tuloksellisesti erinomainen. Sarjataulukossa tällä hetkellä kolmas sija mutta monella joukkueella vielä monta peliä pelaamatta. Pelit toki menee sopivasti ristiin joten neljän parhaan joukossa pysyminen ja paikka ylemmässä jatkosarjassa on mahdollista. Eetu Rimpineva Kuvat: Nuutti Kolehmainen


Latukartta ja latutilanne löytyy täältä


OTTELURAPORTTI SAVO VOLLEY - KOKKOLAN TIIKERIT Savo Volley siirtyi joulutauolle voitto taskussa Pitkästä aikaa Kuopiossa pelatussa ottelussa Kokkolan Tiikerit kaatui kolmessa erässä. Savo Volleyn Roadshow rantautui pitkästä aikaa Kuopioon, kun Kuopio-hallissa koko syksyn ollut koronarokotuspiste oli purettu pois ja lentopallokentän pystyi jälleen rakentamaan tutulle paikalleen. Halli oli uusi kokemus myös kotijoukkueelle, sillä hallin valaistus oli uusittu, ja kattoa kohti tähyävien pelaajien piti sopeutua uusista kulmista loistaviin lamppuihin. Pelipaikka tuntui kuitenkin olevan hieman ongelmallisempi vierasjoukkue Tiikereille, sillä heillä meni reilut kaksi erää ennen kuin pääsivät ottelun juonesta kiinni. Kolmas ottelupallo toi kuitenkin ratkaisun, ja kotijoukkue siirtyi jouluvapaalle 3-0 (25-21, 25-18, 29-27) -voitto taskussaan. - Pari erää odottelimme, syttyykö Tiikerit pelaamaan vahvemmin, aprikoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen. - Tiikerit on pelannut viime aikoina erittäin hyvin. Onneksi saimme kuitenkin omalla syötöllämme horjutettua heidän hyökkäystään ja toisaalta meidän oma vastaanottomme toimi hyvin. - Kolmaskin erä oli meillä hallussa kunnes tuli se pieni tivoli. Saimme itsemme kuriin, onneksi. Tolvasen mainitsema tivoli oli kotijoukkueen esittämä tuomareiden arvostelukierros, minkä seurauksena ensin Andrus Raadik otti keltaisen kortin ja heti perään Tolvanen itse punaisen kortin.


Tilanteen seurauksena kotijoukkueen 21-15 -johtoasema kuihtui lopulta tasatilanteeksi – olipa vierailla jopa yksi eräpallokin. - Olimme kaksi erää perässä heti alusta lähtien, mutta erien loput pelasimme sinänsä hyvin, pohti vieraiden valmentaja Mikko Keskisipilä. Joukkueet kohtaavat uudelleen heti joulun jälkeen Kokkolassa. - Meidän täytyy siihen peliin saada Savon vastaanottoa enemmän rikki. Uskon, että kun pääsemme omaan Hollihaan saliimme, siinä onnistummekin. Kotijoukkueen tehopelaaja oli tällä kertaa Miki Jauhiainen, joka kirjautti teholukemat 10/+10. Hyökkäyksiä hän päätti 64 prosentin teholla. Andrus Raadik oli totutusti työn raskaan raataja, hän hyökkäsi kolmeen erään kunnioitettavat 38 kertaa, ja päätti niistä 17 kappaletta pisteeseen. Vastustajallakin parhaimmat tehot löytyivät keskiosastolta: Antti Leppälä saalisti pisteet 11/+5. Ottelun parhaat pelaajat: Miki Jauhiainen, Savo Volley Antti Leppälä, Tiikerit PROLibero: Sho, Savo Volley Tapio Hartikainen


HALUATKO OMAN JUTTUSI PIEKSÄMÄEN URHEILULEHTEEN? Pieksämäen urheilulehden sisältö tulee pääasiassa seuroilta. Valmiin jutun kuvan kera voit lähettää osoitteeseen: pieksamaenurheilulehti@gmail.com

Mainostaja: Mainos on aina koko sivun kokoinen. Mainosten mittasuhde on 9x16 ( 113 mm leveys / 200 mm korkeus ) Mainoksen hinta 100€+ alv 24% Mainosmyynti; Kimmo Kauppinen puh. 040 534 4394 Lisätietoja: Lehti luettavissa: Kimmo Peltonen sport.pieksamaki.fi 050 571 6837 Uimahalli pieksamaenurheilulehti@gmail.com Seutuopisto Pieksämäen uimahalli, Poleenin lukusali Opintie 3 Lehden toteutus: Taittaja: Wilmert OY Tiina Sirviö Y tunnus 2100426-2