Pieksämäen Urheilulehti 17.02.2020

Page 1

Pieksämäen urheilulehden 66. numero 17 / 02 / 2020

KANOOTTIPOOLOTURNAUS PIEKSÄMÄELLÄ SIVU 6

ARTTU HYNNISELLÄ HOPEAA NUORTEN SM-JUDOSSA SIVU 8

TSEMPIN NAISET PUOLIVÄLIERIIN SIVU 11

PISABAN PELAAJAESITTELYSSÄ: SAKU MARKKANEN SIVU 22


ULTRABIKEMARATON Lauantaina 15.2.2020 klo 9-21 Spinning eli sisäpyöräily soveltuu kaikenlaisille ja kaikenikäisille urheilijoille, kuntotasosta riippumatta. Spinningissä voi treenata juuri oman tason mukaisesti. Spinning polttaa runsaasti rasvaa ja kehittää hapenottokykyä. Se nostaa tehokkaasti hien pintaan, kohottaa kestävyyskuntoa ja vahvistaa jalkojen lihaksistoa, niveliä kuormittamatta. Spinning on monipuolinen ja tehokas laji, jossa voi keskittyä polkemiseen ja polkutekniikan hiomiseen. Kunnonkeskuksen spinning- eli KunnonBike-tunnista riippuen edessäsi on mm. mäkimaastoa ja tasaista rullailua. Tunnin teemaan sovitettu musiikki ja vaihtelevat maisemat tempaisevat taatusti mukaansa! Kunnonkeskuksella on jo vuosien ajan järjestetty normaalien KunnonBiketuntien lisäksi kahden-kolmen tunnin BikeMaratoneja useamman kerran vuodessa. Asiakkaiden kanssa on pitkään ollut puhetta yön yli kestävästä BikeMaratonista. Tänä vuonna päätimme haastaa sekä asiakkaamme että muutkin aiheesta kiinnostuneet pyöräilemään 12 tuntia UltraBikeMaratonissa. UltraBikeMaratonissa oli mahdollista pyöräillä itselle varatulla spinning pyörällä tai joukkeessa jakaen 12 tuntia joukkueen kanssa. Jos sekin tuntui liian pitkältä ajalta, oli myös mahdollista pyöräillä yksittäisiä tunteja. Eli pyöräillä pystyi yhdestä tunnista kahteentoista tuntiin!


Suurin osa pyöristä löysi yllättävän nopeasti ottajansa ja oli hienoa huomata, miten moni oli tapahtumasta kiinnostunut. Kaksitoista pyörää oli varattu koko kahdentoista tunnin pyöräilyyn yksittäisille henkilöille (ei joukkueille) ja kolme pyörää jäi tuntipyöriksi, mitkä oli käytössä 2-4 tuntia/osallistuja. Ohjattuja tunteja oli suunniteltu päivän aikana pidettäväksi yhteensä neljä; klo 10.00, klo 12.00, klo 15.00 ja klo 20.00. Matkan varrella kuitenkin huomasimme, että oli huomattavasti helpompi pyöräillä ohjattuja tunteja kuin virtuaalitunteja tai vain pyöritellä omaan tahtiin, joten päädyimme menemään yhteensä kahdeksan 45 minuutin mittaista ohjattua tuntia. Sen lisäksi, että ohjattujen tuntien myötä pyöräily oli ”helpompaa”, myös aika kului nopeammin. Hyvä musiikki ja tsemppi kannusti jatkamaan. Alusta asti liikkeelle lähdettiin kaveria-ei-jätetä- asenteella. Jokainen huolehtii itsestään, mutta myös toisia pidetään silmällä ja autetaan tarpeen tullen. Elina Partanen oli ennakkoon laatinut ohjeet siitä, kuinka kannattaa syödä ja juoda ennen harjoitusta ja harjoituksen aikana, mitä ravintoaineita tarvitaan ja miten tankkaus kannattaa ajoittaa. Tästä ja myös muiden osallistujien kokemuksista oli todella paljon apua, jotta keho toimi olosuhteisiin nähden parhaalla mahdollisella tavalla koko kahdentoista tunnin ajan.


UltraBikeMaratonin kolme-neljä ensimmäistä tuntia meni todella nopeasti ja pyöräily tuntui melko lailla helpolta vielä kuuden tunnin kohdalla, mutta suurin haaste alkoi selkeästi yhdeksän tunnin jälkeen. Viimeiset kolme tuntia mentiin kuitenkin sitkeästi eteenpäin hyvin lyhyillä tauoilla ja useammalla ohjatulla tunnilla. Yksitoista sitkeää osallistujaa pyöräili koko 12 tuntia välittämättä siitä, miten pahalta tuntui. Yhdessä lähdettiin matkaan ja yhdessä mentiin loppuun saakka! Yhteistyökumppanit olivat omalta osaltaan mukanana UltaBikeMaratonissa. Ukko Bistro&Deli vauhditti pyöräilyä Ukon kuuluisalla alkuvoimajuomalla, jota saatiin nauttia aamupäivällä ensimmäisen ohjatun tunnin jälkeen. Juoma sai paljon kehuja raikkaasta ja hyvästä mausta ja se antoi lisäpuhtia suoritukseen. Liisa Ahtisen kanssa yhteistyötä tekevä Barebells huolehti osaltaan pyöräilijöiden jaksamisesta toimittamalla Barebells-proteiinipatukoita. Team Sportia lahjoitti arvottavaksi 3 x 30 euron lahjakortteja, jotka arvotaan osallistujien kesken. Osallistujien kommentteja UltraBikeMaratonista; ”Hieno tapahtuma ja hyvä tapa päästä kokeilemaan omia rajoja.”


”Tilaisuus oli hyvin järjestetty. Antoi mahdollisuuden haastaa itsensä ihan uudella tavalla. Porukka oli hyvä ja kannustava, vaikka oli uusia mukana kaikki otettiin mukaan. Hyvää huumoria!! Tarjoamiset sponsseilta oli hyvät ja hyvä oli, että mukana oli ihmisiä, joilla oli kokemus ultraurheilusta..saatiin nesteet kohdilleen. Oli todella kivaa!!” ”Aivan loistava tapa viettää lauantai. Tästä tehtävä tapa, vaikka lauantaina klo 20 ei välttämättä siltä tuntunut. Kaikki jaksoi kelata maaliin, sillä uusi maksimi olikin vastukseton pyörä. Hyvä porukka, hyvät jutut (väsyneenä parhaat), hyvä ohjaaja, loistavat tilat, tarjotut eväät ja palvelut. Kiitos Kunnonkeskus!” ”Huippusuoritus kaikilta, hauskaa oli, vaikka 10 h jälkeen satulan kitka rupesi jo vähän vaivaamaan. Iso kiitos Hannalle, että jaksoi vetää 8 ohjattua tuntia. Aika meni paljon nopeammin ohjatuilla kuin virtuaalitunneilla.” Kunnonkeskuksen UltraBikeMaraton saatiin erittäin kunnialla päätökseen lauantai-iltana klo 21.00. Nähtäväksi jää mitä jatkossa seuraa, mutta ihan varmasti tapahtuma tullaan uusimaan tavalla tai toisella. Iso kiitos vielä kaikille yhteistyökumppaneille, kiitos kun olitte mukana. Ennen kaikkea kiitos kuuluu kaikille osallistujille. Kiitos teille kaikille niin mukanaolosta, tuesta kuin avusta. Ilman teitä ei koko tapahtumaa olisi ollut, te teitte Kunnonkeskuksen UltraBikeMaratonista parhaan mahdollisen tapahtuman! Hanna Suhonen


KANOOTTIPOOLOTURNAUS PIEKSÄMÄELLÄ Pieksämäen uimahallissa vesiloiskui ja pelilliset huudot raikuivat, sillä sunnuntaina pelattiin Suomicupin kolmas osaturnaus viisiosaisesta turnaussarjasta. Joukkueita oli saapunut Nummelasta, Lohjalta, Helsingistä, Tampereelta ja Helsingistä. Niin ja tietenkin Pieksämäen kanoottiseura, jolla pelit suijuivat tasoon nähden varsin hyvin. Pieksämäen kanoottiseura sijoittui neljänneksi hävittyään tiukan pronssiipelin Jyväskylän Meloiloajoukkueelle. Kulta ottelussa pelasivat Tampereen Kajak ja Helsingin Merimelojat, jännittävän finaalipelin voitti Merimelojat. Nopeatemppista peliä oli jokaisella joukkueella kuusi kappaletta, erän pituudet olivat alkuerissä 2*7minuuttia ja mitalipeleissä 2*10min. Näin ollen pelejä kertyi päivälle 18kpl ja aikaa kului turnauksen läpiviemiseen huikeat yhdeksän tuntia. Erityisen positiivisen maininnan sai Pieksämäen uimahallin järjestelyt kahvioineen sekä toimiva allas kanoottipooloturnausten läpiviemiseksi. Talvisin Syyskuusta Huhtikuuhun Pieksämäen Uimahallilla harjoitellaan säännöllisesti kanoottipooloa launtaisin 7.30-10.00. Uusia pelaajia ja asiasta kiinnostuneita otetaan ja autetaan mielellään näillä harjoituskerroilla. Talvella tehdään myös koskimelonta reissuja lähikoskiin. Kesäisin Pieksämäen kanoottiseura järjestää melotuksia Hiekanpään rannassa sekä lähijoilla- että järvillä. Terveisin aktiivi koskimeloja Jarkko Hautamäki Kuvia turnauksesta pääset katsomaan klikkaamalla tästä.


POLEENIN TEATTERI ESITTÄÄ:

Liput: 22/17/15€

Kesto 2h, väliaika

Käsikirjoitus & ohjaus: Kaija Pakarinen

ESITYKSET: ENSI-ILTA KE 19.2. klo 18 PE 21.2. klo 18 LA 7.3. klo 13 LA 14.3. klo 18 KE 18.3. klo 18 LA 28.3. klo 13 LA 4.4. klo 13 TO 9.4. klo 18 KE 15.4. klo 18 LA 18.4. klo 18 Savontie 13, Pieksämäki | www.poleeni.fi Poleenin lippupalvelu ma-pe klo 11-17 ja tuntia ennen esitystä. Puh. 0400 855 614 Ryhmämyynti myynti@poleeni.fi 050 511 5201


JUDON NUORTEN SM-KISAT NUMMELASSA 15.2.2020 Tänä vuonna Nummelan judoseuran sai järjestettäväkseen Suomenmestaruuskisat alle 18- ja alle 21-vuotiaille nuorille. Nummelaan kokoontui Suomen parhaimmisto nuorista judokoista. Pikadonia kisoissa edusti Aatu ja Arttu Hynninen. Pojat ovat harrastaneet judoa yhdessä toinen toistaan tsempaten alaluokilta asti. Veljen tuki ja harkkavastus on ollut merkittävä hyvän valmennuksen ohella. Vuosien varrella omassa seurassa valmennusta pojat ovat saaneet useilta judokoilta mm. Lauri Ala on ollut luomassa perustaa ja Konsta Hänninen neuvonut kilpailutekniikoissa. Vinkkejä on saatu myös lähialueen seurojen harjoituksista ja leireiltä. Isä Jari on tukenut harkoissa ja kisamatkoilla. Nytkin kisoihin valmistauduttiin perinteisesti isä Jarin tehdessä lihashuolto-hierontaa loppuviikolla. Aatun U21 -81kg oteltiin tuplabooli järjestelmällä. Alkulohkosta jatkoon ja mitaliotteluihin pääsi 2 parasta. Aatu aloitti ottelut pirteästi ja ensimmäinen matsi Mahammad Majidlia vastaan päättyi jo 11 sekunnin kohdalla ipponin arvoiseen suoritukseen. Aatun sai hyvän otteen ja heitti vastustajaa hienolla o soto gari-heitolla. Toinen matsi oli hallitsevaa SM-mestaria ja suomen maajoukkue judokaa Eetu Ihanamäkeä vastaan. Aatu antoi pirteää ja hyvää vastusta. Eetu kuitenkin vei tiukalla sidonnalla. Kolmas ottelu Lauri Uotilan kanssa oli myös tasainen. Välillä piti paikata varpaaseen tullutta haavaa ja sitten taas jatkettiin. Harmittavasti kaveri sai heitettyä ja Aatu jäi ulos mitaliotteluista.


Tänä vuonna täysi-ikäisyyden saavuttava Arttu ottelee ensimmäistä vuotta alle 21-vuotiaiden sarjassa. Sarja U21 +90kg kutistui kahden ottelijan jäätyä vielä viimehetkillä pois kisoista. Tiedossa oli tiukat ottelut, kun vastustajilla molemmilla oli suomenmestaruuksia aiemmilta vuosilta. Arttu lähti ensimmäiseen otteluun Alexandru Hereaa vastaan hyvällä sykkeellä. Vastustajan lukuun kirjattiin kaksi Wasa-aria, niin pisteet meni Alexandrulle. Kolmen ottelijan kisassa kaikki matsaavat toisiaan vastaan kertaalleen. Seuraavaksi olikin Artun vastustajien keskinäinen ottelu. Sen puolestaan vei yhden pisteen suorituksella Sayd-Arbi Kubaev. Arttu lähtikin hakemaan heti nopeaa ipponia omassa ottelussaan Kubaevia vastaan. Kun matsia oli kulunut 2,5 minuuttia sai Kubaev Artun sidontaan ja kello lähti juoksemaan. Judossa sidonnan kestäessä 10 sekuntia tulee piste ja jos se pysyy 20 sekuntia tulee 10 pistettä, mikä on myös ippon ja ottelu loppuu siihen. Arttu sai purettua sidonnan nopeasti ja heti sen jälkitilanteessa hyvän otteen kiinni ja tehtyä lukon Said-Arbin kyynärniveleen. Vastustajan taputtaessa antautumisen merkiksi Arttu julistettiin voittajaksi. Otteluvoitot sarjassa meni siis tasan ja ristiin. Silloin tatamilla vietetty aika ja pisteet ratkaisevat. Artun sijoitukseksi tuli 2. Eikös se sanontakin ole: ei kahta ilman kolmatta, tämä oli Artun 3. hopea mitali nuorten SM-kisoista! Vielä jäi hampaankoloon ja tavoiteltavaa seuraavaa vuotta ajatellen! Tulokset https://judoshiai.judoliitto.fi/tulokset.php?id=344 Maarit, Judoseura Pikadon


ANNI KALILAINEN PRONSSILLE SALPAUSSELÄLLÄ Sateisella Lahden Salpausselällä käytiin hyvätasoiset perinteisen hiihtokilpailut sunnuntaina 16.2. Reitit mukailivat parin viikon päästä olevien maailmancupin reittejä, jotka on tykitetty kuntoon. Nousumetrejä siis löytyi kiitettävästi ja vaihteleva lumi toi oman lisänsä liisterivoiteluun. Pieksämän Veikoista paikalla olivat Anni ja Jussi Kalilainen. Anni hiihti vuotta vanhempien sarjassa, vaikka oman ikäisillekin oli sarja tarjolla. Pidempi matka kuitenkin houkutteli ja kulku oli sielläkin hyvää. Voitto karkasi 14,8 sek päähän, mutta todella kova hiihto kovassa seurassa ja kovalla reitillä, taakse jäi kymmenen kilpasiskoa. Hyvillä mielin voi todeta hiihdon olleen kauden parasta pertsaa. Jussi hiihti myös vanhempien sarjassa, kun halusi kokea haastavamman radan, joka nousi intiaanikukkulan laelle ja laski alas legendaarisen J-mutkan. Jalka alkoi inkkarikullukan jyrkässä nousussa painaa, mutta teknisesti ehjä hiihtä myös Jussilta. Sijoitus valahti M12- sarjassa häntäpäähän, mutta ero kärkeen on kauden mittaan kaventunut joten oikealla tiellä ollaan! Mikko Kalilainen


TSEMPPI-82 3-0 KOTIVOITOLLA PUOLIVÄLIERIIN Pieksämäen Tsemppi-82 – Turun Isku 3-0 (25-23, 25-17, 25-23) Joukkue, vastustaja ja 175-päinen yleisö tulivat läpi tuulen ja tuiskun Urheilutalolle kokemaan ja todistamaan naisten kakkossarjan neljännesvälieräottelua, jossa panoksena oli paikka auringossa osa 1. Esittely oli mainio ja yleisö mukana heti. Kiitos käsistä, rummusta ja tölkkien kahinasta! Tsemppi-82 vei ottelusta voiton puhtaasti 3-0 antamatta vastustajan johtaa ottelua kertaakaan. Vaikeahkoksi vierailijat voitomme tekivät, sillä silmäillessäsi eräpisteitä ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, huomaat tasaisuuden ja oikean pudotuspeliotteen laskeutuneen Urskin pelikentälle. Huomasit varmasti tiukkojen ja piiitkien pallorallien jälkeiset tuuletukset verkon molemmin puolin. Eron joukkueiden välille toi painavampi aloitussyöttömme – vaikkakin onnistuimme tuulettamaan verkkoa ja kentänrajojen ulkopuolella olleita mainostauluja eri lukuisasti. Voitot ratkaisevat ja tänään oikea ”sisäinen pöpöttäjämme” paineli oikeita ”posinapoja” oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan. Parhaina palkittiin vierailija Iskusta Elina Lahti ja meiltä 11 pistettä tehnyt ja varmasti toimituspallot napsinut Lotta Reunanen. Ensimmäinen erä: Hanaa! Ja sitä tulikin. Joukkueemme paineli vilauksessa 5-1 maisemaan. Vastustaja Isku kiipesi kuitenkin Lahden ja Reetta Koukin onnistumisilla mukaan otttelutapahtumaan lukemin 9-8 Tämä pyrähdys hyytyi Katja Laukkasen ja Aliisa Kauniston aloituksilla ja Jonna Nuutisen hyökkäyksillä


pisteisiin 20-14 Mutta niin vain vierailija Isku ryhdistäytyi ja kampesi lähelle ja lähemmäksi, kunnes heillä moodi kääntyi nurin ja kurin: kaksi viimeistä pistettämme ilmaantui Iskun epäonnistuneilla suorituksilla. Erä kotiin 25-23 Toinen erä: Hanaa part 2! Paalupaikka 5-1 numeroin jälleen ja ottelu alkoi mainiosti osoittaa viisaria meille päin. Hyvät kenttäpuolustukset - otteita kivasti kehittäneen liberomme Tiia Hakosen toimesta – antoivat aikaa kapteenillemme Sini Korhoselle passata. Sinillä oli tilaa jopa laittaa mikasa lattiaan toisesta. Turku onnistui vielä haastamaan Joukkuettamme, kuitenkin vain liki tilanteeseen 13-12, jonka jälkeen vääjäämättömästi lokomotivoimme tasaisesti kohti toista erävoittoa. Erän ja ottelun yksi helmeistä oli juniori Sini-Aino Hautsalon syöttövuoro erän lopussa. Nuori pelaajatar lähetti ilmoitte kovia, läheltä verkkopintaa eteneviä ja suunnattuja syöttöjä, joiden ansiosta erä viisaroitui jälleen meille. Ässä mahtui mukaan Sini-Ainolle syöttövuoroon. Kolmas erä: Tähän erään osui ”karkumatkapyrähdyksiä” useampia Tsemppi-82 toimesta. Näihin Isku vastasi pudotuspelien tavoin jämäkästi ja piti erän tasaisena 13-12 pisteisiin saakka. Tämän jälkeen pisteistämme vastasi kuusi eri pelaajatarta, mukaan lukien libero Tiian näyttävä puolustuspiste, josta pallo löysi väylänsä vastustajan kenttään kolmen metrin sisään. Kuusi pelaajatarta! Erässä tuli myös reippaasti


sisään junioriliberomme Wilhelmiina Nyyssönen, joka hoiti roolinsa kiitettävästi. Jalat on nopiat – sivuhuomautus. Helmi kaksi: Saara Virtasen tuulettelu 21-19 pisteiden muuttuessa 22-19. Helmi kolme: Elina Heiskasen tuulettelu onnistuneen pitkän pallorallin lopettamisessa 24-23 lukemiin kivan paineen alla, olivat ”ei huono” by Jorma Uotinen sound. Viimeinen piste ja puolivälieriin Katjan toimesta. 3-0, on 3-0. Kaksi voittoa, on kaksi voittoa. Turun Iskulle paljolti tunnetta mukaan hyvästä esiintymisestä ja reilusta pelaamisesta. Uusi kausi häämöttää Teille tuolla jossain ajastaan. Joukkueemme on täynnä mahdollisuuksia, joille tulee Matti Nykäsen toteaman mukaan: ”Antaa tsäänssille mahdollisuus.” Tuota mahdollisuutta herkistetään yhä paremmaksi tulevassa puolivälieräsarjassa. Yleisömme – tänään 175-tietävää katsomovalmentajaa ja myötäeläjää – on erinomainen voimavara! Kiitos!! Lopuksi alkuun moneen; mikään asia ei ole merkityksellinen ennenkuin annat sille merkityksen. Tänään-kin Joukkueemme toimi rooliensa mukaan, antaen panoksensa – merkityksen – Joukkueelle roolissaan. Hyvät Joukkueet ovat merkityksellisen innostuneita! HyväMeijänJoukkue! Valmentaja Mika Leinonen


PISABAN C-JUNIOREILLA KOTITURNAUKSEN SAALIINA VOITTO JA TAPPIO VirrVe- Pisaba 1-12 ( 1-4,0-3,0-5) Pisaba-LeBa -96 1-3 ( 0-1,1-2,0-0) Pisaban C-juniorit pääsivät näyttämään pelitaitojaan kotiturnauksessa sunnuntaina. Ensimmäiseen peliin tuli jo tutuksi tullut vastus Leppävirralta. Pisaban ja VirrVen kohtaamiset aiemmin ovat päättyneet Pisaban voittoon ja samaa oli lupa odottaa nytkin. Ensimmäisessä erässä oli jo nähtävissä joukkueiden taidolliset erot. Pisabalaiset pystyivät rakentamaan näyttäviä syöttö kuvioita ja liikuttamaan palloa niin,että vastustajalle ei jäänyt juurikaan mahdollisuuksia haastaa kunnolla kotijoukkuetta. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-4 johtoasemassa. Toisessa erässä Pisabalaisten pelaamisen varmuus jatkui ja johto kasvoi 1-7 lukemiin. Kolmas erä oli Pisaban hallintaa ja lopulta voitto kotiyleisön edessä 1-12 oli ansaittu. Vaikka peli oli maalieroltaan suuri,niin VirrVen pelaajat taistelivat pelin alusta loppuun asti, eivätkä antaneet Pisabalaisten pelin yhtään herpaantua. ”Joukkueelta oli ehjä esitys hyvällä asenteella. Ainoastaan toisessa erässä syyllistyttiin yksin kuskaamiseen, ja sitä myötä erä oli kokonaisuutena heikoin.” totesi valmentaja Timo Natunen pelin jälkeen ja jatkoi: ”Uudistetut ketjut toimivat. Heikin ( Vuohelainen) esiintyminen hyökkääjänä oli ilahduttavaa. Tehot jakautuivat kaikille koostumuksille tasaisesti.” VirrVeä vastaan parhaana pelaajana palkittiin Aapo Hänninen.


Toisen pelin vastus tuli Kontiolahdelta. Sarjan kärkijoukkueen LeBa-96 taidot olivat tiedossa ja tarkkaa peliä lähdettiin hakemaan. Vaikka LeBa on tiukka vastus,niin voittokaan ei olisi ollut mahdoton. Ensimmäisessä erässä kumpikin pelasi tarkasti ja ainoan maalin onnistui tekemään LeBa. Toiseen erään Pisaba lähti hakemaan tasoitusta ja pallo kävi jo ylärimassakin. LeBa oli viimeistelyssä tarkempi ja onnistui menemään 0-3 johtoon. Ennen erän loppua saatiin kavennus 1-3 ja takaa-ajo jatkui kiivaana. Kolmas erä lopulta päättyi yrityksistä huolimatta maalittomana ja Pisaba joutui tyytymään tappioon. ”Olipa mukava päästä haastamaan sarjakärkeä. Ennakkokaavailuissa realistinen tavoite oli voitto. Lähellä se oli, mutta kaveri oli tänään tuon verran parempi. Hyvätasoinen ja fyysisesti kova, mutta reilu peli.” kertasi Timo peliä ja antoi tunnustuksen vastustajan maalivahdille: ”LeBan veskari oli meidän kannalta vähän liiankin hyvä.” ”Iikka (Takkinen) ja Taavi ( Karjalainen) neljällä sekä Heikki, Juhani (Härkönen) , Taavi ( Vehviläinen) ja Valtteri ( Ahonen) kolmella pisteellä olivat terävimmät kärjet tänään. Mutta koko joukkue pelasi todella hyvät pelit. Uskallus on koko joukolla kasvanut ja se poikii paikkoja pelin sisällä laajalla rintamalla. Lisäksi veskareiden varaan uskaltaa laskea paljon, molemmat antaa mahdollisuuksia voittaa pelejä. ” summasi Timo turnaus antia.


”Upeata päästä viimeisessä turnauksessa Lappeenrannassa ratkomaan sijat 2-4 mies miestä vastaan. Menestyminen on täysin omissa käsissä.Toivottavasti sairastumiset on nyt käyty läpi ja viimeiseen turnaukseen päästäisiin täydellä kokoonpanolla.” LeBaa vastaan parhaana pelaajana palkittiin Taavi Vehviläinen. tehot: Iikka Takkinen 3+1 Veeti Vehmala ja Aapo Hänninen 2+0 Taavi Karjalainen 1+3 Taavi Vehviläinen,Juhani Härkönen,Valtteri Ahonen ja Heikki Vuohelainen 1+2 Lauri Jäntti 1+0 Leevi Matilainen 0+1 Maalivahtien torjunnat: Juuso Härkönen 16 VirrVe mv 8 Niko Turunen 14. LeBa-96 mv 14 Anja Kröger


PISABA D-JUNIOREIDEN PIIKKIPAIKKA SÄILYI Pisaba- Apassit 5-8 (1-0,0-5,4-3) Welhot keltainen-Pisaba 4-8 ( 1-2,1-3,2-3) Pisaban D-junioreiden taistelu sarjan kärkitilasta jatkui Kontiolahdella lauantaina. Ensimmäisenä vastaan tuli Nilsiästä Apassit, joka ainoana joukkueena tässä jatko sarjassa on onnistunut voittamaan Pisaban. Pelissä oli siis näytön paikka ja taistelua sarjan johtopaikasta, jota tällä hetkellä kärkkyvät Pisaban lisäksi Apassit ja Varkauden joukkue Varta. Ensimmäisessä erässä pelin tiukkuus tuli jo selväksi.Apassit painoivat päälle,mutta Pisaba onnistui pitämään 1-0 johdon ja peli pysyi hyvin Pisaban hallinnassa. Tosin paine oli enemmän Pisaban päässä ja puolustamisen tärkeys korostui. Toisessa erässä Pisaban peli notkahti ja vastustaja pääsi tasoituksen jälkeen viidessä minuutissa kasvattamaan johdon tylyyn 5-1 lukemaan,joka jäi tulokseksi tauolle siirryttäessä. Kolmannessa erässä Pisaban peliin löytyi ryhtiä valmentajien tauolla käydyn keskustelun jälkeen ja parhaimmillaan päästiin jo kaventamaan 5-7 lukemiin. Lopulta kuitenkin hyvin pelannut Apassit vei pelin 5-8 ja pisteet Nilsiään. ”Pelin alussa haastettiin hyvin kaksinkamppailuihin ja oltiin pelissä hyvin mukana. Toisessa erässä tapahtui jotakin ja liike alkoi loppua, josta vastustaja rankaisi tekemällä useamman maalin muutamassa minuutissa. Siinä vaiheessa kun peli notkahti oli vaikea päästä rytmiin mukaan. ” harmitteli valmentaja Matti Jäntti pelin kulkua ja jatkoi: ” Kolmannessa erässä joukkue löysi luottamuksen itseensä


ja alkoi pelaamaan. Ihan ei kuitenkaan kiri enää riittänyt. Osin syynä joukkueen pelin aaltoiluun vaikutti osalla pelaajista olleet uudet pelipaikat pelaajien poissaolojen vuoksi. Tosin vastustaja liikkui hyvin ja teki saamistaan paikoista maaleja.” Myös toinen valmentaja Janne Kovanen harmitteli Pisabalaisten latautumista peliin: ”Joukkueen päät painuivat vastustajan mentyä maalin johtoon. Toisella erätauolla valmentajat saivat käännettyä pelaajien ajatukset positiivisiksi ja takaisin työn tekemiseen.” ” Leevi Liukkonen ja Totte Neuvonen tekivät töitä hyvällä sykkeellä ja nöyrästi molempiin suuntiin koko pelin ajan. Vastustaja pelasi tänään sarjan parasta peliä tehden kypsiä ratkaisuja ja haluten enemmän voittoa.” totesi Janne pelin jälkeen. Toisessa pelissä vastaan tuli Welhot keltainen Kuopiosta. Pientä painetta Pisaballa oli voittaa peli,sillä pisteitä tasaisessa sarjassa tarvitaan. Ensimmäisessä erässä Welhot vielä antoivat vastusta ja tauolle mentiin Pisaban johtaessa vain maalilla. Toisessa erässä alettiin saamaan jo selkeää eroa ja 2-5 johtoasemassa oli hyvä aloittaa viimeinen erä. Peli päättyi Pisaban voittoon 4-8 joukkueen ollen Welhoja parempi pelillisesti ja motivaatiokin oli kohdallaan. ”Ennen toista peliä käytiin pukuhuoneessa asioita läpi. Painotettiin liikkumista, huolellisuutta ja viisikkopelaamista. Nämä asiat toteutuivat hyvin ja oltiin koko ajan kuskin paikalla halliten kenttätapahtumat näiden painotusten vuoksi. Tässä pelissä oli hienoa se, että kaikki kolme viisikkoa saivat pelin kulkemaan ja kaikki kentälliset saivat


onnistumisia.” iloitsi Matti pelin jälkeen. ” Pelillisesti on tärkeää keskustan puolustaminen, joka toimi hyvin ensimmäisen pelin toista erää lukuunottamatta” lisäsi Janne joukkueen vahvuuksia turnauksessa. ”Tosi tyytyväisiä ollaan kokonaisuuteen, säilytettiin piikkipaikka sarjassa. Nyt on kuukauden tauko, jolloin treenataan erityisesti viisikkopelaamista ja liikkumista kentällä. On ollut hieno seurata tämän joukkueen pelaamista ja kehittymistä tällä kaudella sekä yksilöinä että joukkueena. Joukkueella on hyvä harjoittelu motivaatio ja mielettömän hyvä joukkuehenki. ” iloitsivat valmentajat turnaus päivän jälkeen. Turnauksen tehot: Aapo Hänninen 4+1 Tino Ikonen 4+0 Ville Halonen ja Aarne Kivimäki 1+2 Viljami Heikkinen 1+1 Anssi Kovanen ja Santeri Väisänen 1+0 Joona Peltonen ja Totte Neuvonen 0+1 Maalivahtien torjunnat: Valtteri Kolehmainen 18 Ville Tenhunen 5 Anja Kröger

Apassit mv 6 Welhot mv 16


PISABA OLI TYLY VIERAS IISALMELLA Pisaban osalta 2.divisioonan ottelut jatkuivat vieraspelireissulla Iisalmeen, jossa vastaan asettui FBI. Edellinen kamppailu päättyi Urheilutalolla Pisaban eduksi 10-4 ja täyttä pistepottia Pisaba lähtikin hakemaan. Voitokkaan VehVe ottelun jälkeen Pisaban päävalmentaja Pasi Skön joutui tekemään kokoonpanoon muutoksia, muun muassa harjoituksissa tapahtuneen Roope Turusen loukkaantumisen myötä. Ottelun ensimmäistä maalia jouduttiin odottamaan reilu kahdeksan minuuttia, ennen kuin pallo löysi tiensä verkon perukoille Mika Majavan tarjotessa ja Niko Jalkasen viimeistellessä. FBI pystyi minuutin sisään tämän vielä kuittaamaan, ennen kuin Pisaba aloitti karkumatkansa. Kaksi maalia Risto Ikoselta ja yksi Aatu Jumiskolta reiluun viiteen minuuttiin riitti karistamaan FBI:n kannoilta. FBI onnistui kuitenkin kaventamaan ennen ensimmäisen erän loppua 2-4 ja vielä toisen erän alkuun 3-4, mutta sitä lähemmäs Pisaba ei enää FBI:tä päästänyt. Pisabalta toisessa erässä onnistuivat molemmat Joonat, Pöntinen sekä Juutilainen ja näin ollen tauolle mentiin 6-3 johdossa. Kolmas erä alkoi siitä mihin toinen loppui, eli Pisaban maaliin. Kolmatta erää oli kerennyt kulua vain 45 sekuntia kun Manu Rytkönen purjehtii FBI:n pelaajien läpi ja tarjoaa Jumiskolle paikan, josta hän ei erehdy. FBI:n kannalta lohtua toi Jesper Hakolan ylivoima maali, joka syntyi FBI:n päästyä pyörittämään ylivoimaansa viidellä kolmea vastaan. Risto Ikonen viimeisteli vielä yhden maalin, saaden näin hattutempun kasaan. Loppu numerot 4-9 viimeistelee ylivoimalla lähes keskikentältä Riku Karvonen. Karvosen


maaliin syöttöpisteen kirjautti maalivahti Antti Markkanen. Keskellä viikkoa olevat ottelut ovat aina hieman hankalia pelaajille, sillä kaikilla on työpäivät takana, sekä matkaaminen verottaa oman osansa, mutta ottelun jälkeen Skön oli ilahtunut joukkueensa tekemisestä. ”Olimme parempi joukkue ja pystyimme pitämään pelin hallussamme koko ajan. Poissaoloja meillä oli jonkin verran, mutta eipä se tekemistä näyttänyt haittaavan, jokainen pelasi hienosti joukkueelle. Ottelun käännyttyä selvästi meille nostimme jalkaa kaasulta ja teimme muutaman virheen. Niiden takia jäähyjäkin tuli, mutta joukkueen toimiessa näin hyvin yhteen, ei se onneksi tulostaululla näkynyt” Skön toteaa pelin kulusta. Harjoituksissa käyneen loukkaantumisen takia Roope Turunen on poissa loppukauden. ”Roope on pelannut isoja minuutteja per peli ja yhdessä Marko Nikulaisen kanssa muodostivat vahvan pakkiparin. Toivomme Roopelle pikaista paranemista” Skön vielä kertaa Turusen tilannetta. Seuraavan kerran Pisaba pelaa 21.2. Urskilla, kun vieraaksi saapuu LeBa-96 Akatemia. LeBa-96 Akatemia hakee vielä ensimmäistä voittoaan. Se on hävinnyt kaikki pelinsä ja maalierokin on hyytävästi -146 pakkasenpuolella. Tervetuloa katsomaan minkälaiseen lentoon Pisaba pääsee koti kaukalossaan.


PISABAN PELAAJAESITTELYSSÄ: SAKU MARKKANEN Edustuksen Markkasista nuorin ja hauskin. Tämän kauden tilastoissa nimi löytyy ainoastaan jäähypörssistä. Nimi: Saku Markkanen Ikä: 24 Pelipaikka: Tällä kaudella puolustaja Kaudet Pisabassa: Kymmenes menossa Kuinka kauan harrastanut salibandya: 10 vuotta Parasta salibandyssa: Itsensä haastaminen ja onnistuminen Parasta Pisabassa: Joukkueen kanssa tekeminen sekä perjantai-iltojen huikea kotiyleisö! Uran kohokohta: Timo Natusen valmentamat kaudet Kummiyritys: Lipaprofiili Oy


Aukioloajat ma, ke, to ti pe la – su

klo 12:00 – 19:00 klo 09:00 – 19:00 klo 09:00 – 18:00 klo 12:00 – 17:00

Monipuoliset kahvila- ja uimavälinepalvelut Opintie 3 Pieksämäen Uimahalli Varaukset uimahallin tiloihin: Kimmo Peltonen 044 799 5406 info.uimahalli@pieksamaki.fi


HALUATKO OMAN JUTTUSI PIEKSÄMÄEN URHEILULEHTEEN? Pieksämäen urheilulehden sisältö tulee pääasiassa seuroilta. Valmiin jutun kuvan kera voit lähettää osoitteeseen: pieksamaenurheilulehti@gmail.com

Mainostaja: Mainos on aina koko sivun kokoinen. Mainosten mittasuhde on 9x16 ( 113 mm leveys / 200 mm korkeus ) Mainoksen hinta 100€+ alv 24% Mainosmyynti; Kimmo Kauppinen puh. 040 534 4394 Lisätietoja: Lehti luettavissa: Kimmo Peltonen sport.pieksamaki.fi 050 571 6837 Uimahalli pieksamaenurheilulehti@gmail.com Seutuopisto Pieksämäen uimahalli, Poleenin lukusali Opintie 3 Lehden toteutus: Wilmert OY Y tunnus 2100426-2