Pieksämäen Urheilulehti 03.02.2020

Page 1

Pieksämäen urheilulehden 64. numero 03 / 02 / 2020

10 KYSYMYSTÄ SIVU 2

VANHOJENTANSSIT 2020 KUVAT SIVU 5

JUDOSEURA PIKADON KISAMATKALLA SIVU 11

PISABAN PELAAJAESITTELYSSÄ: JOONA PÖNTINEN SIVU 22


10 KYSYMYSTÄ 1. Pieksämäen Vuoden liikuttajaksi 2019 valittiin Pieksäjäisten taustayhdistys. Se on nimeltään a) Kunnon Kaverit ry b) Kuntokonnat ry c) Kunnon Kumppanit ry? 2. Etelä-Savon parhaaksi urheilijaksi 2019 valittiiin judoka Martti Puumalainen. Hänen seuransa on a) Savonlinnan Shikata b) Mikkelin Judo c) Kangasniemen Katana? 3. Menestyneen pieksämäkeläisen e-urheilijan Juho Janhusen kilpapeli on a) League of Legends b) Dota 2 c) Counter Strike? 4. Tsempin naisten joukkueen passarina pelaa a) Aliisa Kaunisto b) Lotta Reunanen c) Sini Korhonen 5. Frisbeegolfia harrastaa Pieksämäellä a) Pieksämäen Ohiheittäjät b) Pieksämäen Frisbeeseura c) Pieksämäki Disc Golf?


6. Esa-Pekka Lappi sijoittui Monte Carlon rallissa tammikuussa a) neljänneksi b) kuudenneksi c) kahdeksanneksi? 7. Pieksämäen uimahallin 25 metrin altaan syvässä päässä on vettä a) 180 cm b) 210 cm c) 250 cm 8. Urheilutalo valmistui a) 1964 b) 1968 c) 1972? 9. Urheilutalon on suunnitellut a) Osmo Sipari b) Kaj Michael c) Hannele Arantola? 10. Urheilutalon liikuntasalin korkeus on a) 8 b) 10 c) 12 metriä?


VANHOJEN TANSSIT 2020 Pieksämäen Lukion Poloneesi järjestettiin tänäkin Urheilutalolla torstaina 30.1. ja Vanhojentanssit Veturitorilla 31.1. Poloneesi-kuviin pääset klikkaamalla tästä. Vanhojentanssikuviin pääset klikkaamalla tästä.WINTER WAR 2020 SUOMEN KOVIN CROSSFIT-KILPAILU Viikonloppuna kilpailtiin Tampere Areenalla Winter war 2020 eli Suomen CrossFit-skenen pääkilpailu. Kilpailuun oli marrasjoulukuussa neljä eri lajia sisältänyt karsinta, jonka kautta tiensä kisaan selvittivät CrossFit Pieksämäen urheilijoista Vilma Puikkonen ja John Tenhumäki. Kisaan pääsi 32 karsintojen parasta miestä ja naista. Tällä kertaa ensimmäinen laji suoritettiin kisaviikon tiistain ja keskiviikon aikana kotisalilla. Tämä laji oli puolen tunnin amrap (as many rounds as possible) eli tiettyjä liikkeitä niin paljon kuin vain puolessa tunnissa ehti tekemään. Tämä testasi siis urheilijoiden kestävyyttä. Johnin kisaan valmistautuminen meni pieleen, koska hän ei päässyt viikkoihin ennen kisaa treenaamaan kunnolla pitkästä flunssasta ja selkäkivuista johtuen. ”Viimeiseen päivään asti tuli mietittyä, onko järkeä lähteä kisaamaan, mutta päädyin lähtemään, vaikka vain kisakokemusta hakemaan ja kerran oli meidän salilta niin paljon porukkaa katsomassa, niin ei kehdannut jättää tulematta tai jättää kisaa kesken.” Vilmalla valmistautuminen meni putkeen valmentaja Ville Vehviläisen ja ulkomaan kisoihin valmistautuvan Topias Romon tuella.


Tampereella kisa starttasi perjantaina lajilla ”kehonpaino”, jossa tehtiin 13 kierrosta käsilläseisontapunnerruksia, rinta tankoon liikettä (leuanvedon haastavampi versio), yhden jalan kyykkyjä eli pistooleja sekä poljettiin kaloreita assault bikella. Vilma nimeää tämän suosikkilajikseen ja siitä hän ottikin parhaan sijoituksensa ollen 9. Tämä laji oli hyvä myös Johnille - hän oli 11. Perjantain toisena lajina voimailtiin pudotuspelissä. Ensimmäisellä kierroksella kaikki kilpailijat pyrkivät tekemään mahdollisimman nopeasti 10 toistoa kolmea eri voimaliikettä - naisilla tanko painoi 50kg ja miehillä 70kg. Tämän jälkeen puolet jatkoivat toiselle kierrokselle painon noustessa ja toistojen vähentyessä. Viimeiselle kierrokselle pääsi 8 parasta. John voimaili itsensä hienosti 7. sijalle, Vilma jäi harmillisesti muutaman sekunnin päähän toisen kierroksen jatkopaikasta. Lauantai lähti käyntiin ergoilemalla eli pyöräilyn, soudun ja hiihtolaitteen yhdistelmällä. Tämä laji ei etukäteen ajatellen kuulunut kummankaan pieksämäkeläisen vahvuuksiin, mutta molemmat selvisivät siitä kunnialla. Päivän toinen laji meni molemmilla ensimmäistä paremmin, kun mukaan tuli taas voimistelua muscle uppien muodossa. Niiden lisäksi lajissa oli D-pallon (naisilla 50kg, miehillä 80kg) nostelua yoke-telineen yli ja samaisen yoke-telineen (naisilla 110kg ja miehillä 150kg) kantoa.


Seuraavaksi vuorossa oli maksimivoimaa: urheilijoilla oli kolme 12 sekunnin yritystä tempaista mahdollisimman iso paino. Tämä kuuluu ehdottomasti Johnin vahvuuksiin ja hän oli hienosti toinen omaa ennätystään sivuavalla 120kg tempauksella. Lajin voittaja nosti Johnin jälkeen taktisen 121kg. Vilma tempaisi tyylikkäästi 70kg, hän yritti kolmannella yrityksellään uutta ennätystään 73kg, mutta nosto ei ihan onnistunut. Hän oli lajissa 16. Kisalajit 7, 8 ja 9 tehtiin putkeen. Ne kaikki sisälsivät samat liikkeet: kolme köysikiipeilyä lyhyeen köyteen (alkuosa pitää kiivetä pelkillä käsillä), 110/150kg maastavetoja, yoken ylityksiä ja alituksia, kyykkyjä 50/80kg D-palloa olkapäällä pidellen ja lisäksi 45/60cm laatikon yli hyppyjä (jalat eivät saaneet osua laatikkoon). Ensin näitä tehtiin 2min., sitten 3min. ja viimeisenä 5min. Lajien väleissä oli minuutin tauot. Vilma varmisti tällä lajilla paikkansa finaalissa. Johnin lopullinen sijoitus oli 19. ja 16 parasta pääsi finaaliin. Johnin mukaan lajeissa tuli onnistumisia ja epäonnistumisia, mutta ei mitään yllättävää - samat vahvuudet ja heikkoudet kuin aiemminkin. Hänellä kisapäivä onnistui muuten hyvin eli lajien ulkopuoliset asiat sujuivat.


Finaalissa Vilma pääsi näyttämään taitojaan t2b eli varpaat tankoon liikkeessä, kehoa haastavissa devils presseissä sekä käsilläkävelyssä. Hän on harjoitellut käsilläkävelyä reilusti ja se näkyi - Vilma oli finaalin 11. ja kokonaistuloksissa 16. Vilman mukaan kisa meni kokonaisuudessaan hyvin ja omalla tasolla ”ilman mokailuja”. Hän on vasta 19-vuotias eli hän oli kisan nuorimpia osallistujia, joten saa nähdä, mitä tulevaisuus tuokaan tullessaan. Kisan myötä kotimainen urheiluvaatemerkki NoPain signasi hänet talliinsa eli sponsoritkin ovat jo kiinnittäneet häneen huomionsa. Sekä Johnin että Vilman mielestä kisan järjestelyt toimivat oikein hyvin. He olivat myös oikein kiitollisia siitä, että pieksämäkeläisiä oli reilu bussilastillinen paikalla kannustamassa ja kannustushuudot raikuivatkin areenalla melkoisesti. Jenni Junttila


KUULUMISIA JUDO HARRASTUKSEN PARISTA Hei, minua pyydettiin kertomaan viimeisimpiä kuulumisia harrastuksestani. Olen Sara ja ikää minulla on 10 vuotta, Judoa olen harrastanut nyt kolme vuotta, neljäs juuri pyörähti käyntiin. Syksyllä 2019 kävin ensimmäistä kertaa kisoissa Iisalmessa, siellä pääsin kokemaan kisan jännitystä ensikertaa. Kotiin tuomisina Iisalmesta tuli hopeaa . Tänään lauantaina 1.2.20 pääsin kisaamaan Jyväskylässä Hippos-monitoimi hallissa. Oli jännittävää odottaa omaa vuoroa ja päästä tatamille kisaamaan vastustajan kanssa. Päivä oli pitkä ja raskas, eikä pettymyksiltäkään voinut välttyä mutta myös erittäin mukava ja antoisa. Tatamille on jännittävää mennä, kun kisa alkaa mutta ottelu voi olla ohitse hyvinkin nopeasti, tänään minulle kävi niin. Kaikesta jännityksestä huolimatta tällaisista hetkistä saa paljon lisää kokemusta ja tästä on suunta vain ylöspäin. Tänään kotiin tuomisina tuli kaksi pronssi mitalia (Junnu cup ja Shiai). Ps. Minä toivoisin tyttöjä lisää judoharrastuksen pariin. Laji on mukava, saa uusia kavereita, oppii uusia asioita, mukavaa yhdessä tekemistä. Terveisin Sara Toivanen


JUDOSEURA PIKADON KISAMATKALLA Pikadonilaiset lähtivät 1.2.2020 porukalla kisaamaan Jyväskylään. Paikallinen judoseura Jigotai järjesti jälleen perinteikkäät kisat, Väli-Suomen Junnu Cupin ja Jyväskylä Shiai kilpailut. Junnu Cupiin osallistui Pieksämäeltä 7 kilpailijaa. Yhteisen alkulämmittelyn jälkeen kilpailijoille havainnollistettiin käytännössä kisasääntöjä. Junnucup on suunnattu judouran alussa oleville, monelle asiat ovat uusia ja niitä opetellaan ensimmäisiä kertoja. Pikadonin ensikertalaisella Luka Orekhovilla oli jännittävä päivä. Rohkeat ja energiset otteet tatamilla kartuttivat kisakokemusta. Tommy Vepsaläinen, Sara Toivonen, Joona Taavitsainen, Rasmus Taavitsainen, Kyösti ja Karpo Tiilikainen saivat kaikki kotiin tuomisiksi mitalin. Tiilikaisen veljekset ottelivat hyvin. Kyösti saavutti sarjavoiton voittomalla kaikki ottelunsa. Rasmuksella sarjassaan kaksi upeaa voittoa, joista toinen tuli nopealla ipponilla, tuloksena kolmas sija.


Kysyttäessä osa pojista kertoi mietteitään kisoista: Vastauksen vaihtelivat ihan surkeesta farssista ihan kivaan ja ihan JEES- fiiliksiin. Välillä oli tylsää, hyvät kisat kuitenkin ja kiva kun tuli mitaleita pojat tuumasivat yhteistuumin. Einolla mieleen jäi yksittäisistä suorituksista kompinaatio eteen ja taakse, sillä tuli matsista voitto ja hopeaa. Junnujen palkintojen jaon jälkeen alkoivat Jyväskylä Shiai kilpailut. Niihin Pikadonista otti osaa 12 kilpailijaa. Sara ja Karpo jatkoivat hyviä otteita ja mitalitilin kartuttamista. Veikka Wyyryläisen kisat keskeytyi matsissa sattuneeseen pieneen kolhuun. Eino Ala kamppaili sarjassaan hopealle. Kisojen loppupuolella kamppailtiin isojen poikien sarjat. Joona Tahvonen otteli hienosti ja teki mm. yhden päivän nopeimmista ipponin arvoisista suorituksista. Ottelua oli kerennyt kestää vain 5 sek kun vastustaja oli jo tontissa selällään.


Arttu Hynninen haki kisatuntumaa sormivamman jälkeen. Hyvällä fiiliksellä kisoihin lähtenyt Arttu näytti viihtyvän myös tatamilla, yhdistetyn sarjan voitto puhtaalla pelillä. Aatu Hynnisen sarjassa oli tasaista vääntöä. Aatun toimesta tatamilla nähtiin hieno mm. Tomoe nage -heitto, tuloksena hopeaa. Konsta Matilainen otteli kahdessa sarjassa, omasta sarjasta tuomisina hopeaa. Miesten avoimesta kokemusta. Aleksi Kirjavainen ja Kyösti Tiilikainen jäivät Shiaissa ilman sijoitusta, Veijosen Atte toi pronssisen mitalin. Pikadonin valmentaja ja puheenjohtaja Lauri Ala innostui ottelemaan ja omalla esimerkillään näytti mallia seuran junioreille. Tuloksena vetaraani sarjan voitto. Kaikkiaan pikadonilaisilla oli kotiin tuomisina 15 mitalia. Tulokset: https://judoshiai.fi/index.php?sub=showresults.php?id=343 https://judoshiai.fi/index.php?sub=showresults.php?id=342 Jari Judoseura Pikadon


PELITÄLLIT VARKAUDESSA 1.2.2020 Pelikuvioitaan syksystä saakka Lähitapiola-areenalla viritellyt kiekkokoulu G12-juniorit matkustivat Varkauteen Warkiksen vieraaksi lauantaina 1.helmikuuta Petri Kokon ja Ville Leppäsen johdolla. Talvisessa säässä innokkaat kiekkolupaukset matkustivat itseään suurempine varustekasseineen ja perheineen Pelitällit-turnaukseen. Tämän turnauksen 24 minuuttisissa otteluissa ei maaleja laskettu, sen sijaan onnistumiset ja hyvä joukkuehenki paistoi pitkälle harjoitushallin katsomoon, jossa runsaslukuinen yleisö kannusti omiaan. Peten kiekkokoulu joukkueesta muutama pelimiehen alku pelasi kiekkokoulu debyyttinsä jo viime talvena mutta valtaosalle 4-10 vuotiaista pelureista turnaus oli ensimmäinen laatuaan. Kiekkokoululaiset pelasivat kaikki kolme otteluaan peräkkäin 1/4 kentillä ja kotiintuomisina olikin voitto Leppävirran Leki-75stä ja kaksi vain hetkisen kirvellyttä tappiota kotikunnan Warkis sinisestä ja Warkis valkoisesta. G12-juniorit kieputtelivat molemmissa otteluissaan hienosti voittoon puolikkaalla kentällä pelatuissa kahdessa ottelussaan kotikaupungin Warkista ja naapurista Leppävirralta turnaukseen matkannutta LeKi-75 vastaan.


G12 junioreiden miehistössä tänään maalivahtina Eetu Karjalainen sekä kentällä Anni Hynninen, Otto Sutela, Viljami Kokko, Mette Halkonen, Kalle Halkonen ja Valtteri Nikki. Kiekkokoulun kokoonpanossa tänään pelasi maalivahtina Elsa Hynninen ja kentällä Lemmy Halkonen, Eemeli Hämäläinen, Vihtori Koponen, Aatos Manninen, Jesse Nikamaa, Joel Martikainen, Eemil Lipponen sekä Joona Kilkki. Kiekkokoulu toivottaa kaikki kiekkoilusta kiinnostuneet pelimiehen alut tervetulleeksi mukaan tiistaisin 17.30-18.30 Lähitapiolaareenalle. Lisätietoja: Petri Kokko 0400 476 094 Teksti Oona Manninen Kuva Tero Tujunen


TSEMPIN NAISET PELIRAPORTTI Tsempin naiset pelasivat viikonloppuna niin sanotusti koko rahan edestä 10 erää kahdessa ottelussa. Lauantaina Tsemppi matkasi Töölön Kisahalliin Helsinkiin, jossa naiset taistelivat 3-2 voiton peliään tiukentaneelta NaLe:lta. Sunnuntaina nähtiin viisi erää jännittävää naislentopalloa ja pitkiä palloralleja Pieksämäen Urheilutalon ennätysyleisön edessä, mutta pisteet menivät kuitenkin tiukasti Turun Urheiluliiton Tuulettarille 3-2. Viikonlopun saldona siis voitto ja tappio sekä lohkon 2. sija. NaLe-Tsemppi 2-3, Töölön Kisahalli Pelin alkumetrit menivät Kisahallin kentän mittasuhteita ja ympärillä harjoittelevia cheerleader-tyttöjä ihmetellessä. Erän alku oli kuitenkin tasainen: rintarinnan mentiin pisteissä 9-9 ja vielä tilanteessa 22-22, josta NaLe repäisi itsensä kuitenkin tiukkaan erävoittoon 26-24. Vierasottelun toinen erä pysyi koko ajan Tsempin hyppysissä pienoisen johdon turvin. Vain tilanteessa 12-13 NaLe kävi Tsemppiläistä lähellä, mutta ratkaisupalloissa Tsemppi sai itsevarmuutensa kasaan ja repäistyä kaulaa vastustajaan. Erä kirjattiin Tsempille lukemin 18-25. Kolmannessa erässä nähtiin todella tasaista vääntöä, kumpikin joukkue oli napannut itselleen erän ja janosi lisää. Tasapisteissä mentiin lähes koko erän alku tilanteissa 5-5 ja 11-11. Tämän jälkeen NaLe sai Emma Eiran avulla repäistyä eroa muutamilla pisteillä.


Tsemppi yritti kiriä kaveria kiinni, mutta NaLe veti erästä pidemmän korren lukemin 25-20. Tsempin Diesel-veturi oli kuitenkin vihdoin saatu lämpimäksi. Oma peli alkoi näyttämään elonmerkkejään neljännen erän alussa. Tsemppi johti erää lukemin 9-18. Tästäkös NaLe sisuuntui ja kipusi lähelle Tsemppiä. Tilanteessa 17-22 pisteet menivät vuorotellen koti ja vierasjoukkueen välillä. Tsempin johto kuitenkin piti ja erä Tsempille 19-25. Ottelun viides, lyhyempi ratkaisuerä, jatkui siitä mihin edeltäjänsä jäi. Ottelu eteni tasaisena vääntönä. Alkumetrit olivat Tsempin hallinnassa, mutta NaLe kapusi pian kaulaa kiinni. Parhaillaan Tsempin johto oli tilanteessa 5-9, mutta Helsingin Naarasleijonat eivät hellittäneet taisteluaan ja erän päätöspisteistä painittiin toden teolla. Jännitystä ei puuttunut yli kaksituntisen ottelun loppumetreillä, kun 12-12 oltiin jälleen tasatilanteessa. Ottelun viimeiset taistelupallot naulattiin Töölön kisahallin parkettiin Lotta Reunasen kädestä ja loppulukemat kirjattiin Tsempille 13-15 ja koko ottelu lukemin 2-3. Tsemppiläiset tulittivat ottelussa laajalta rintamalta ja pisteentekijöille vastuu jakautui tasaisesti. Lotta, Elina, Saara ja Aliisa tykittivät kaikki 12-15 pistettä.


Tsemppi – TuUl 2-3, Pieksämäen Urheilutalo Tsemppi lähti otteluun kovaa ja itsevarmasti ennätyssuuren, 193 henkisen kotiyleisön kannustuksessa. Naiset hävisivät Tuulettarille Turussa pystyyn 3-0 ja nyt oli aika tasata puntit. Ensimmäiset kaksi erää mentiinkin täysin Tsempin rytmissä, vahvalla, itsevarmalla ja tasokkaalla pelillä. Urskilla nähtiin loistavaa taistelua, puolustuksia, kovia hyökkäyksiä, itsevarmoja ratkaisuja sekä pitkiä palloralleja. Tsemppi vei hurmoksellaan ottelun kaksi ensimmäistä erää lukemin 25-15 ja 25-14. Ottelun kolmaskin erä eteni Tsempin johdossa aina tilanteeseen 1610 asti, jonka jälkeen Tuulettaret veivät seuraavat kuusi perättäistä pistettä. Tilanne oli tasan 16-16. Vielä tilanteessa 20-20 mentiin lähes vuorotahtiin, mutta erän lopun muutaman oman virheen ja vastustajan onnistumisen seurauksena kolmas erä kirjattiin turkulaisille 23-25. Neljäs erä oli turkulaisen juhlaa. Tsempin leuka painui rintaan samaa vauhtia kun Tuulettaret nostivat kierroksia. Tsempin peli suli. Tilanteessa 12-20 näytti jo pahalta, kunnes Tsemppiläinen kasasi itsensä ja aloitti taistelun. Tsemppi syttyi taisteluun ja napsi pisteitä itselleen, mutta erä loppui turhan lyhyeen ja se kirjattiin turkulaisille lukemin 19-25.


Ottelun viides ja viikonlopun kymmenes erä pelattiin taistellen rinta rinnan tilanteeseen 7-7. Tämän jälkeen Tsempin parin oman virheen ja vastustajan parhaanakin palkitun Viivi-Maria Vahalan pisteen siivin Turku nappasi etumatkaa. Tsemppi taisteli itselleen vielä muutaman pisteen mutta viides erä päättyi Turun Urheiluliiton Tuulettarien voittoon lukemin 10-15. Tsempin päivän teemana oli torjunta ja kova aloitussyöttö. Molemmissa pidettiin hyvä oma taso kaksi ja puoli erää. Se ei valitettavasti riitä lentopallo-ottelun voittamiseen. Myös vastaanotto takkuili Tsempin kenttäpuoliskolla kun taas verkon toisella puolella passari käytännössä seisoi lähes paikoillaan kolmen metrin viivan paremmalla puolella koko pelin saaden kaikki pallot kauniisti suoraan hyppysiinsä. Tulivoimaa Tsempiltä ei puuttunut tässäkään ottelussa ja pisteet jakautuivat tasaisesti Aliisan, Elinan, Lotan, Katjan ja Saaran välillä 12-16 pistettä per nenä. Toisaalta, hävitty ottelu tuli juuri sopivaan saumaan, sillä tästä eteenpäin alkavat pudotuspelit, joihin Tsemppi lähtee siis lohkon 2. sijalta ja saa vastaansa toisen turkulaisen joukkueen, Turun Iskun. Tsemppi tiedottaa Facebook-sivuillaan mahdollisimman pian pudotuspelien aikataulua. Jälleen kerran Tsemppiläinen hymysuu kiittää pomminvarmaa kotiyleisöä, kerää itsensä, nostaa leuan rinnastaan ja kääntää katseen kohti tulevaa. Nähdään Urskilla! Saara #2 Jonna #7


PISABA KOHTAA VIIMEKAUDESTA VAHVISTUNEEN VEHVE:N Perjantai-iltana riittää Urheilutalolla jännitettävää, kun Pisaba saa vastaansa miesten 2.divisioona ottelussa VehVe:n. VehVe on sarjassa toisena ottelun vähemmän pelanneena kuin Pisaba, joka on viidentenä sarjassa ja neljä pistettä VehVe:ä perässä. Edellinen kohtaaminen päättyi VehVe:n 8-6 voittoon, joten Pisaballa on nyt mahdollisuus tasoittaa puntit. VehVe on kärsinyt 11 pelinsä aikana vain kolme tappiota, joista suuri numeroisin, on tullut KiPa-90 vastaan sen hävitessä ottelun 111. Muuten VehVe:n meno on ollut vakuuttavaa, kahdeksan voittoa maalierolla 96-73. Pisaba taas nojaa vahvaan puolustuspelaamiseen, jonka viimeisinä lukkoina maalivahdit Sami Timonen ja Antti Markkanen ovat taanneet sen, että Pisaba on päästänyt koko sarjassa vähiten maaleja. Pisaba on näillä näkymin saamassa jälleen parhaimman rosterin käyttöönsä ja jos Pisaba saa maalintekonsa kunnolla käynnistymään, pitäisi perjantaina olla tiedossa kunnon vääntö tärkeistä pisteistä.


Pisaban ja VehVe:n kohtaamisista tekee mielenkiintoisen muutaman VehVe pelurin entinen Pisaba-tausta. Jo muutaman kauden VehVe:ssä pelanneiden ex-Pisabalaisten Topias Tuomaisen ja Aki Ylösen lisäksi täksi kaudeksi VehVe:en siirtyi puolustaja Ari Lintu. ”Tietenkin tällaiset asiat sytyttää joukkuetta, kun on tuttuja entisiä pelikavereita vastassa” Pisaban päävalmentaja Pasi Skön sanoo. ”Topias ja Aki ovat molemmat hyviä hyökkääjiä ja Ari on loistava puolustaja, joka ei pelkää pelata kovaa ja laukoo tarkasti” Skön kuvaa kolmikkoa. Viimekauden päätteeksi VehVe:en siirtyi myös Apasseista Juha Airaksinen, joka johtaa VehVe:n sisäistä pistepörssiä. ”VehVe on todella hyvä joukkue, jolla riittää laatua myös todella vaarallisen ykköskentän lisäksi muissa ketjuissa. Meidän täytyy siis olla hereillä heti pelin alusta alkaen ja pitää ohjat omissa käsissä. Kotona voimme voittaa minkä tahansa joukkueen, eikä VehVe ole siitä poikkeus” Skön kiteyttää. Jere Koskenlaita


PISABAN PELAAJAESITTELYSSÄ: JOONA PÖNTINEN Moi, oon Joona Pöntinen ja asun Jyväskylässä. Liityin tällä kaudella Pisaban edustusjoukkueen riveihin. Ennen salibandyn aloittamista on tullut pelattua jalkapalloa, kaukalopalloa ja jääpalloa. Vapaa-aika kuluu edelleenkin hyvin pitkälti millon mitäkin lajia pelaten riippuen siitä että kenet saa houkuteltua mukaan. Nimi: Joona Pöntinen Ikä: 25 Pelipaikka: Puolustaja Kaudet Pisaba:ssa: 1 Kuinka kauan harrastanut salibandyä: n.10 vuotta voisi olla aika lähellä Aikaisemmat seurat: Huutokoski IF, Varkauden Tarmo. Parasta salibandyssä : Monipuolinen laji jossa helppo haastaa itseään. Parasta Pisaba:ssa: Joukkue, kotipelit Uran kohokohta: Joroisten puulaakin voittaminen ensimmäistä kertaa vuonna 2013 Kummiyritys: Sastek Oy


Aukioloajat ma, ke, to ti pe la – su

klo 12:00 – 19:00 klo 09:00 – 19:00 klo 09:00 – 18:00 klo 12:00 – 17:00

Monipuoliset kahvila- ja uimavälinepalvelut Opintie 3 Pieksämäen Uimahalli Varaukset uimahallin tiloihin: Kimmo Peltonen 044 799 5406 info.uimahalli@pieksamaki.fi


HALUATKO OMAN JUTTUSI PIEKSÄMÄEN URHEILULEHTEEN? Pieksämäen urheilulehden sisältö tulee pääasiassa seuroilta. Valmiin jutun kuvan kera voit lähettää osoitteeseen: pieksamaenurheilulehti@gmail.com

Vastaukset: 1a,2b,3a,4c,5a,6a,7b,8b,9a,10b Mainostaja: Mainos on aina koko sivun kokoinen. Mainosten mittasuhde on 9x16 ( 113 mm leveys / 200 mm korkeus ) Mainoksen hinta 100€+ alv 24% Mainosmyynti; Kimmo Kauppinen puh. 040 534 4394 Lisätietoja: Lehti luettavissa: Kimmo Peltonen sport.pieksamaki.fi 050 571 6837 Uimahalli pieksamaenurheilulehti@gmail.com Seutuopisto Pieksämäen uimahalli, Poleenin lukusali Opintie 3 Lehden toteutus: Wilmert OY Y tunnus 2100426-2