Page 1

Naam gebied: Filzmoos Zelf bekeken: ja, Lucie en Francien Wanneer bekeken: 27 februari 2010

parkeergelegenheid

Verschillende startmogelijkheden: Startmogelijkheid in het centrum van Filzmoos (4-er SB Grassberg): goed te bereiken, hoewel er geen grote parkeerplaats is (parkeren langs de weg). Vaak ook erg druk. Andere startmogelijkheid bij 2-persoonsstoeltjeslift Mooslehen (vanuit Huttau iets voor het centrum van Filzmoos): grote parkeerplaats, zitters moeten een stukje omhoog geduwd worden. Derde startmogelijkheid is bij de sleeplift Schwaigalmlift, vanaf parkeerplaats Neuberg (vanuit centrum Filzmoos iets verder dan Mooslehen, ligt dus iets dichterbij Huttau). Vierde mogelijkheid is sleeplift Geierberglift (anker); tussen Mooslehen en Neuberg in. Door ons niet uitgeprobeerd; piste die erlangs loopt is rood; lijkt ons minder geschikt als startlift.

Startlift

4-SB Grassberg: goed bereikbaar 2-SB Mooslehen: goed bereikbaar. Ankersleeplift Schwaigalmlift: goed bereikbaar

Gebiedsbeschrijving - Soort pistes - Soort liften en toegankelijkheid van de liften - Grootte van het gebied

Hoogte dorp 1057 m.; max. hoogte berg 1600 m. Een klein gebied, met 2 stoeltjesliften en enkele sleepliften. Rode en blauwe pistes. Op de berg t.o. Filzmoos is een kabinelift met alleen een rode afdaling (hebben wij niet bekeken) Gebruiksmogelijkheden liften: - de stoeltjesliften zijn ook voor zitters goed toegankelijk - de ankersleeplift Schwaigalmlift is lang (1.5 km) en gaat door het bos. Hij is echter gelijkmatig en nergens erg steil. Personeel beneden en boven let goed op (maar kan uiteraard niet de hele lift overzien) - verbindingssleeplift Halsegg (ankerlift) heb je nodig om van Mooslehen naar Grossberg terug te gaan. Loopt door het bos, niet zo lang, wel wat steiler. O.i. wel te doen. Oefenlift in centrum drop: Bograinlift: tellerlift; ĂŠrg vlak terrein!


-

6-persoons-kabinelift Papageno: niet verbonden met de rest van van het skigebied, met alleen een rode piste. Niet bekeken.

Pistes: niet gemarkeerd, maar het gebied is overzichtelijk. Restaurants op/aan de piste - Algemeen veel/weinig

Toiletten - In restaurants - Overig

Prijzen/kortingen

Conclusie - Geschiktheid voor wie

Aanvullende informatie: - accomodatie - bereikbaarheid van het gebied - welke gebieden liggen in directe omgeving

in het hele gebied zijn 4 restaurants: - Kleinbergalm: = boven bij Grossbergbahn: ruim restaurant - Schweigalm: = boven bij Mooslehen/Schwaigalmlift: niet toegankelijk (trap) - restaurant Holzwurm: = beneden bij Mooslehen: toegankelijk. Als dit de startplaats is, kunnen rolstoelen in het restaurant gebracht worden. - langs piste 6 (bij Geigerbergalmlift): niet geweest - bij kassa Grossberg: hoge drempel, niet ruim - in restaurant Holzwurm: niet aangepast, wel ruim. - Schweigalm en Kleinbergalm: niet toegankelijk Afhankelijk van handicap geldt er een korting, tot 100%. Wel een bewijsstuk nodig, b.v. invalidenparkeerkaart of brief revalidatiearts. Begeleider betaalt volwassentarief met kleine korting. Het is een aardig oefengebied, voor ietsgevorderden. Lijkt geen druk gebied. Rustigste startmogelijkheid is Mooslehen. Let op: om van Mooslehen naar Grosberg te gaan moet je de verbindingssleeplift Halsegg nemen! Piste 5 (langs de Schwaigalmlift) lijkt de beste oefenpiste: gelijkmatig, breed, niet te steil (mooi vervolg op skigebied Eben).Nadeel: je moet daarna met de lange sleeplift omhoog. Voor skicart lijkt Schwaigalmlift daardoor juist ideaal. 15 autominuten van (aangepast) hotel Hubertushof in Huttau (tel. +43 (0)64587243; www.hubertus-hof.at). 8 Aangepaste kamers. Huttau is een klein dorpje; met weinig tot geen uitgaansmogelijkheden. In de directe omgeving van: Eben, Flauchau, Zauchensee. Zie omschrijving. Maakt onderdeel uit van Saltzburger Sportwelt, maar je hebt er een aparte skikaart voor nodig. Skipas in Salzburger sportwelt: - Een meerdaagse pas (vanaf 3 dagen) is


1. 2. 3. 4. 5.

wel te verkrijgen voor het hele gebied, echter het is voordeliger om aparte dagkaarten te kopen (salzburger Sportwelt bestaat uit 5 gebieden): Flachau, Wagrain, St Johann/Alpendorf, Zauchensee, Flachauwinkl, kleinarl, Radstadt, Altenmarkt. Filzmoos Eben Goldegg (niet bekeken klein gebied ligt aan de andere kant van het gebied Salzburger Sportwelt) Hahnbaum (niet bekeken klein gebied ligt aan de andere kant van het gebied Salzburger Sportwelt)

Filzmoos (saltzburger sportwelt)  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you