{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

TEMA

Medarbejderen som forbruger

MEDARBEJDERE SHOPPER JOB, som de shopper forbrugsvarer. SĂĽ behandl dem, som du behandler dine bedste kunder

Ledelse der motiverer side 38

Effektive arbejdsvaner side 42

3 // 2018


”Rekruttering, onboarding og HRmanagement i én samlet platform” Mere end 800 virksomheder har valgt HR Manager som deres foretrukne leverandør af HR- og rekrutteringssystemer i Norden. HR Manager leverer en samlet HR-platform, som indeholder rekruttering, onboarding og HR-management. Systemerne er brugervenlige, fleksible og innovative - og gør det nemmere at arbejde effektivt og digitalt. Desuden kan alle medarbejdere, ledere og administratorer nemt tilgå det data, du ønsker. Den samlede HR-platform efterlever både kravene i den offentlige og den private sektor med compliance i højsæde.

Bilv klar til den nye EU Persondataforordning

Udvalgte funktioner:

Video CV, masseindkaldelse til interview, digital signatur, onboarding, opbevaring af HR-data, digital MUS, kompetenceudvikling og meget mere…

Kontakt HR Manager for en uforpligtende snak om jeres behov og ønsker +45 72 44 06 44

info@hr-manager.dk www.hr-manager.dk


LEDEREN

|

Undskyld, men

skal jeg bære din taske ud til bilen

?

Kolofon Chairman Kim Staack Nielsen MBA, DBA ksn@danskhr.dk Editor Chief of Staff Mette Nørlem Cand.jur. mn@danskhr.dk Communication Manager Marie Korsgaard MA corp.comm mko@danskhr.dk Sales Manager Anne Platz Kjeldgaard HD (A) apk@danskhr.dk Graphic Designer Dorethe Nielsen Grafiker dn@danskhr.dk Financial Controller Irene Knudsen ik@danskhr.dk Coordinator Marianne Jensen mmj@danskhr.dk Foto: BB Studio

Netværkschef Vivi Bay vb@danskhr.dk Netværkschef Linda Rolsted lr@danskhr.dk Psychologist Hanne Blomstrøm Cand.pæd.psych hb@danskhr.dk

Udgiver DANSK HR Brunbjergvej 10A 8240 Risskov Tlf.: 86 21 61 11 E-mail: info@danskhr.dk www.danskhr.dk Medlemskab Kr. 3820,- plus moms om året. Kan tegnes på tlf.: 86 21 61 11 HR-chefen udkommer seks gange årligt

Vi kender alle det, at vi har været inde i en forretning, hvor vi bagefter går ud med en skøn fornemmelse af at have oplevet en ekstraordinær service. Måske har de hjulpet os med at finde lige de varer, vi var på udkig efter, måske har de byttet en vare et par dage senere end sidste ombytningsdag, eller måske har de rent faktisk tilbudt at bære vores poser helt til døren eller måske endda til bilen. Med et tema om medarbejderen som forbruger kunne man jo godt få den tanke, at chefen nu skal til at stå på pinde for medarbejderen, og at det – som overskriften antyder – skal være hverdag, at chefen tilbyder at bære ens taske til bilen. Og måske skal det det, eller også skal det være noget helt andet. Det har i mange år været kendt, at vi ikke kun går på arbejde for at tjene til livets ophold. Mange af os vil også have indhold, indflydelse, respekt og et godt samarbejde med kolleger og chefer. Men for nutidens – og måske i særdeleshed for fremtidens – medarbejdere stopper det ikke der. Det skal fremover være en oplevelse at gå på arbejde. Og som om det ikke er nok, så bliver det jo også et krav, at vi er klar over, hvad der skaber gode oplevelser for hvilke medarbejdere, for det er jo ikke sikkert, at det er det samme, der giver mig en god oplevelse, som det er for dig. Oplevelser kan umiddelbart lede opmærksomheden hen mod fester, sjov i gaden og slut med kedelige opgaver, men medarbejderoplevelsen skal nok defineres meget bredere. For måske handler den gode oplevelse også om, at min virksomhed er bæredygtig, bidrager til et godt formål, anerkender, at jeg har et liv ved siden af arbejdet, at jeg bliver anerkendt for min indsats og så videre. I nummeret, du sidder med i hånden, giver vi bud på, hvordan vi kan skabe glade medarbejdere – og mon ikke også, at det i de kommende år – med fuld fart på vækst og beskæftigelse – bliver endnu mere afgørende at kunne gøre lidt ekstra for medarbejderne. Til slut ønsker vi jer alle en rigtig dejlig sommer og ferie. God fornøjelse.

Tryk VIBLA Tlf.: 70 26 63 00 ISSN: 2245-9405 Ansvarshavende redaktør: Chairman Kim Staack Nielsen, MBA, BA Redaktør: Mette Nørlem Danish Representative of EAPM (European Association for people Management) www.eapm.org

Chairman Kim Staack Nielsen, MBA, DBA, DANSK HR

DANSK HR støtter

HR chefen l JUNI 2018 l danskhr.dk

3


HR CHEFEN | I NDHOLD

TEMA ARTIKLER

06

WELLBEING-TRÆNING I SCHNEIDER ELECTRIC: KODEORDET ER RUMMELIGHED

Hos Schneider Electric er medarbejderen lige så vigtig som kunden, og med et wellbeing-program, er der nu fuld fokus på trivsel i tæt samarbejde med bundlinjen og performance.

12

SKABER I DEN RIGTIGE MEDARBEJDEROPLEVELSE?

Virksomheder gør meget for at skabe en god kundeoplevelse. Hermed en opfordring til at arbejde lige så seriøst med medarbejderoplevelsen (altså employee experience).

16

FEEDBACK KULTUR MED EMPOWERMENT OG INDIVIDUELLE AFTALER ER VEJEN FREM

Mere empowerment, større anerkendelse og individuelle aftaler er nogle af de HR-værktøjer, som Coor anvender for at imødekomme den stigende forbrugertankegang blandt medarbejderne.

22

27 30

PSYKOLOGIENS INDTOG I HR

Meget tyder på, at medarbejderen bliver fremtidens kunde, og at varen psykologisk velbefindende kommer i høj kurs. Men hvad kræver det så at holde kunderne i butikken? Læs hvordan HR kommer på banen.

I TÆT DIALOG MED MEDARBEJDERNE

I detailbranchen er man udfordret på produkter og medarbejdere. Læs hvordan Retail24 arbejder med udfordringerne.

DET HANDLER OM AT FØLE SIG HJEMME

Når man rekrutterer højtuddannede udenlandske medarbejdere, bør man målrettet investere i integration og trivsel bør, for det er afgørende for, om de og deres familier bliver i landet i længere tid.

ØVRIGT INDHOLD 03 Leder 04 Indhold 34

HR i tal

38

Artikel: 'Giv ordet til professoren' Lotte Bøgh Andersen, AU

41

EAPM: Mangelfulde sprogkompetener skaber konflikter

42 Artikel: Månedens bog 45

EAPM: Stigende brug af mobil og video i rekrutteringen

46

HR-portræt: Tina Jaltved Nordisk HR-chef, FCA

50

HR i branchen

53

Artikel: Say on Pay – Plain Sailing or Choppy Waters?

56

Advokaterne Aktuelt

58

HR nyhedsspot

60

PwC: Skat & HR

62

DANSK HR – Medlemsservice

TEMA

Medarbejderen som forbruger

MEDARBEJDERE SHOPPER JOB, som de shopper forbrugsvarer. Så behandl dem, som du behandler dine bedste kunder

Ledelse der motiverer side 38

Effektive arbejdsvaner side 42

4

HR chefen l JUNI 2018 l danskhr.dk

3 // 2018

3 // 2018


Hvis du primært foretrækker kandidater, der kan starte i morgen, skal du nok ikke annoncere hos os.

Hos Jobindex har vi månedligt 800.000 brugere – 8 ud af 10 af dem er i job i dag. Men derfor kan du godt sikre dig den helt rigtige til dit hold. Det sætter dog krav til din jobannonce, den skal være gennemtænkt, uden floskler og engagerende. Derfor anbefaler vi vores Annonceskrivning, hvor en af vores erfarne tekstforfattere med speciale i employer branding sørger for, at du rammer plet og får en drømmestart på rekrutteringen. Tag fat i din kontaktperson hos Jobindex med det samme eller ring på 38 32 33 55.


TEMA

|

MEDARBEJDEREN SOM FORBRUGER

Hanne Taarup HR-chef Schneider Electric

Wellbeing-træning i Schneider Electric: Kodeordet er rummelighed

6

HR chefen l JUNI 2018 l danskhr.dk

De fleste virksomheder kan skrive under på det velkendte mantra, at kunden altid har ret. Ikke fordi kunden altid har ret, men fordi kunden bør have en oplevelse af at blive hørt og respekteret, da det kan afgøre, om de forbliver kunder og anbefaler virksomheden til andre.


MEDARBEJDEREN SOM FORBRUGER

|

TEMA

Tekst: Pernille Winge

Hos energivirksomheden Schneider Electric gælder ideologien også medarbejderne. For tre år siden kickstartede ledelsen et dedikeret wellbeing-program, som organisationen i dag høster frugterne af. Der er fokus på medarbejdernes trivsel – ikke på bekostning af bundlinje og performance, men fordi de ting hænger uløseligt sammen. ”Vi tror helt fundamentalt på, at vores succes starter hos medarbejderne. Motiverede og engagerede medarbejdere er forudsætningen for, at vi kan servicere og behandle vores kunder bedst muligt. Så for os hænger medarbejdernes velvære direkte sammen med kundernes – og i sidste ende virksomhedens,” siger HR-chef Hanne Taarup.

pludselig blev opmærksomme på, hvordan de havde det. Men det handler netop om at blive bevidst om, hvordan man har det – på godt og ondt. Pointen er, at det er umuligt at udvikle sig, hvis der ikke er en balance mellem at performe og restituere. Det ideelle er at ligge i performance-zonen, men indimellem betyder spidsperioder og skarpe deadlines, at man ryger over i survival-zonen. Det er ikke i sig selv problematisk, så længe man relativt hurtigt formår at komme tilbage i performance-zonen eller i renewalzonen, hvor man lader op igen. Risikoen for burnout opstår, hvis man ligger i survival-zonen for længe. Så det handler om at forebygge ved at være bevidst om sin energi og det faktum, at den ikke er konstant. Og det er energikvadranten en daglig reminder om.

Wellbeing på to do-listen

”Vi havde en ansat, der dyrkede atletik, som blev ved med at træne, men kun blev langsommere og langsommere. Først den dag, det gik op for hende, at hun var nødt til at restituere, blev hendes resultater bedre igen. Det samme gælder på arbejdet. Ingen af os kan løbe i konstant sprint,” siger HR-chef i Schneider Electric, Hanne Taarup.

”Tid er noget fast. Vi har alle 24 timer i døgnet. Men den energi, vi har, er på ingen måde fast. Når vi har et højt energiniveau, er vi mere glade og produktive – og omvendt. Derfor er det vigtigt at have fokus på den enkelte,” siger Hanne Taarup.

Det starter med ærlighed

Med forskellige seminarer og værktøjer bliver der taget højde for medarbejdernes situation fra dag til dag ud fra devisen om, at vi alle er forskellige, og at vores behov løbende ændrer sig. Det handler nemlig om energi – også den menneskelige af slagsen.

I dag er wellbeing-træningen en inkarneret del af kulturen i Schneider Electric, hvor man hjælper medarbejderne med at skabe balance og trivsel i hverdagen. Man arbejder bevidst med forskellige værktøjer og fire former for energi; den fysiske, mentale, sociale og spirituelle. På det mentale plan afholdes der løbende webinarer for medarbejderne med fokus på fx vigtigheden af søvn, og hvad der sker i kroppen, hvis man bliver stresset. På det fysiske plan har man et træningscenter. På det sociale plan arrangeres der adskillige sociale aktiviteter hver måned, mens der spirituelt er træning i meditation og mindfulness samt adgang til pilates-hold og et meditationsrum, hvor medarbejderne kan lade op og vende tilbage med ny energi. For bare at nævne nogle eksempler. Men et af de vigtigste værktøjer, som både ledere og medarbejdere bruger i dagligdagen, er energikvadranten – en firesidet kvadrant udviklet af The Energy Project, hvor hver enkelt løbende tager stilling til, om man ligger i performance, renewal, survival eller burnout-zonen.

Udvikling kræver pauser

Ifølge Hanne Taarup gav energikvadranten faktisk nogle negative udslag til at starte med, fordi folk

Observationen og dialogen starter allerede, hvis man ligger i survival-zonen, så det ikke står på for længe. Og hvis nogen alligevel ryger ned i burnout-zonen, er det et klart signal til lederen om at tage en snak med medarbejderen for at finde ud af, hvad der skal til. Formålet er at skabe en kultur, hvor der er tillid til, at man kan være åben og rummelig om, hvordan det går, for at skabe de bedste betingelser for en høj trivsel og dermed høj performance. ”I sidste uge fortalte en medarbejder på et afdelingsmøde, at nu var det ved at ramle, og han var i survival-zonen. Dét at kunne sige det højt, og at have en terminologi til at beskrive det, betød, at der var en stor integritet og blev taget hånd om det med det samme,” siger HR-chef Hanne Taarup. Mens nogle afdelinger har indlejret energikvadranten i sproget, har andre afdelinger taget skridtet videre og implementeret den som en fysisk tavle. Fx i Customer Experience-teamet, hvor man hver morgen placerer sin personlige magnet med navn og billede i en af de fire kvadranter. Tavlen kom op at hænge for et år siden på afdelingschef Kate Schiølers initiativ.

Du kan ikke halvere mennesker

”I starten havde flere svært ved tanken om at ”blotte” sig. Hvad nu hvis jeg bliver opfattet som svag? Men det er netop pointen, at hvis vi skal kunne forebygge fx stress, så skal vi have en kontinuerlig proces, hvor vi er ærlige omkring, hvor vi er, og hvornår nok er nok. Det er ikke en svaghed at være udbrændt. De fleste, der går ned med stress, har bare været stærke alt for længe,” siger Kate Schiøler. ”For mig er kodeordet rummelighed. Både arbejdsmæssigt og personligt. Ofte er det faktisk private årsager, der gør, at folk HR chefen l JUNI 2018 l danskhr.dk

7


TEMA

|

MEDARBEJDEREN SOM FORBRUGER

er udkørte, men det sjove er jo netop, at du er nødt til at se på folk som hele mennesker og ikke som halve. Vi har allesammen et liv ved siden af arbejdet, og den del skal vi også kunne rumme. Det er her, fleksibilitet kan have stor betydning.”

Ikke en døgnflue

Energikvadranten er dog ikke blot et værktøj til lederne, men også til medarbejderne selv. Hvor lederen har ansvar for at skabe rammerne, har medarbejderne et ansvar for at fylde rammerne ud og være med til at skabe det arbejdsmiljø, de ønsker. ”Når du placerer dig i kvadranten, bliver du jo hele tiden bevidst om, hvordan du har det, og hvis du placerer dig i survivaleller burnout-zonen, så er det jo lige så meget et wake-up-call til dig selv om at overveje, hvad der skal til for, at du kan komme tilbage i performance- eller renewal-zonen,” siger Kate Schiøler.

Kate Schiøler afdelingschef Schneider Electric her ved energikvadranten

8

HR chefen l JUNI 2018 l danskhr.dk

Energikvadranten er et godt eksempel på, at for at skabe gode medarbejderoplevelser i hverdagen, skal der mere til end sociale arrangementer og statussamtaler hver 3. måned. Ifølge HR-chef Hanne Taarup består trivselsopskriften dog ikke af at finde på en masse nye tiltag, men af at forankre tiltagene bedre og bedre. ”Vi smider rigtig mange ressourcer efter vores wellbeing-træning. Det ville vi ikke gøre, hvis ikke vi troede på, at det har en værdi. Og det er super vigtigt, at det ikke bliver årets døgnflue, men at vi rent faktisk bliver ved med at holde fokus. Det er et langt sejt træk, hvor vi løbende finder ud af, hvordan vi får mest muligt ud af den energi, vi har,” afslutter Hanne Taarup.


Jyllands-Posten kan give adgang til 70 % … af alle beslutnings-tagere i den danske digitale befolkning.

Få succes med din jobannoncering med Jyllands-Posten. Vores erfarne jobteam er klar til at hjælpe dig med at komme i kontakt med din næste nøglemedarbejder. Kontakt os på job@jp.dk eller 8738 3535 for at høre mere om dine muligheder.

Kilde: Instar, Kantar Gallup, Marts 2018. Interviews: 25.146. Note: reach-tallet baserer sig på alle sidevisninger på alle sites.


TEMA

|

MEDARBEJDEREN SOM FORBRUGER

Hvad der er godt for mig, er godt for virksomheden Hvis man ikke har styr på sit privatliv, så er man ikke lige så effektiv, når man er på arbejde. Så ligger tankerne et andet sted. Jeg har aldrig mødt et surt ansigt, når jeg har været nødt til at tage en barn syg-dag med min søn på to år – heller ikke, da han var syg halvanden uge i træk. Tværtimod har jeg kun mødt forståelse. Når det brænder på derhjemme, så er der overskud fra arbejdspladsens side, og så giver jeg den til gengæld alt, når jeg er på arbejde. Den frihed under ansvar betyder meget for mig. Det er ikke bare symbolsk, at vi fx har et fitness-lokale. Vi har virkelig gode forhold, og folk bruger faciliteterne. De fleste beslutninger bliver også lagt ud til os medarbejdere, så vi har stor indflydelse på, om der skal købes en ny maskine til fitness-rummet, oprettes et nyt spinninghold og den slags. Det er walk the talk hele vejen igennem, og det synes jeg er superfedt. Jeg er helt indforstået med, at der sikkert ligger nogle økonomiske kalkuler bag de gode medarbejderforhold, som jeg ved både øger arbejdsglæden og sænker sygefraværet. Men det synes jeg kun er fint. Hvad der er godt for mig, er godt for virksomheden – og omvendt. Indholdet af mit arbejde er selvfølgelig det vigtigste, men forholdene på arbejdspladsen er også afgørende, har jeg fundet ud af. Der skal virkelig meget til, hvis jeg en dag skulle lokkes væk herfra. – Michael Johansen Product Application Engineer, 32 år og har arbejdet i Schneider Electric i tre år.

10

HR chefen l JUNI 2018 l danskhr.dk

Vi skal selv huske at få tanket brændstof Indtil 1. februar i år var jeg på orlov i halvandet år, hvor jeg rejste jorden rundt. Jeg føler mig ekstremt privilegeret over, at min arbejdsplads gav mig plads til at realisere en livsdrøm. Schneider Electric skiller sig ud fra andre store virksomheder ved at have en holistisk tilgang til det partnerskab, der bør være mellem arbejdstager og arbejdsgiver. Jeg oplever, at de rent faktisk ser en værdi i den udvikling, jeg har været igennem ved at rejse verden rundt, ligesom de kan se en værdi i, at medarbejdere prioriterer at pleje sig selv, både socialt og fagligt. Det udmønter sig i de mange tilbud, vi får om motion, sundhed og i hele tilgangen til well-being. Vi har fokus på at performe og på at sikre, at vores kunder er tilfredse. Det er en hurtig verden, og vi skal hele tiden følge med. Men vi skal også stoppe op løbende og huske selv at få tanket brændstof på. Det fokus mærker jeg tydeligt i hverdagen og i kommunikationen fra ledelsen. I min afdeling bruger vi energikvadranten meget aktivt. Hvis nogen hænger med næbbet, er der hurtigt en eller flere, der tager hånd om det. Vi forsøger at passe på hinanden. Sådan er kulturen, og det sætter jeg stor pris på. – Sonja Rasmussen Continuous Improvement Manager, 50 år og har arbejdet i Schneider Electric i 14 år.

Profile for DANSK HR

HR-chefen nr. 3 2018 - Medarbejderen som forbruger  

Wellbeing-træning i Schneier Electric: Kodeordet er rummelighed

HR-chefen nr. 3 2018 - Medarbejderen som forbruger  

Wellbeing-træning i Schneier Electric: Kodeordet er rummelighed

Profile for pid.dk