Page 1

COSTUME NR. 09/SEPTEMBER 2013

Let`s get physical on the catwalk!

Anniken Horne Isaksen Pia Christine Christiansen


| INNHOLD |

05 10 TREND 02 Get in the mood 04 Les om menneskene bak moteserien ”Let´s get physical on the catwalk” 05 Slik kler du deg Sport Luxe

MOTE 06 Se arbeidsprosessen til stylistene Anniken Horne Isaksen og Pia Christine Christiansen i moteserien ”Let´s get physical on the catwalk” 10 MOTESERIE: ”Let´s get physical on the catwalk”

05

FORSIDEN Maleri BLACK AND WHITE AND RED PAINTED GIRL fra Freefever.com Redigert PIA CHRISTINE CHRISTIANSEN

COSTUME.NO

03


| BIDRAG |

05

VERONICA VON CLEMME, FOTOGRAF Veronica gikk ut av Imageakademiet i 2011 og har siden det fått flere oppdrag. Hun har jobbet for KK, og navnet hennes har blitt kjent i moteindustrien. * Hvem ville du hatt garderoben til? - Emmanuelle Alt. Jeg synes hun har en enkel, chic og fullført stil som jeg synes er veldig kul! * Høstens høydepunkt? - Å dra på jobbreise til Cannes og ta bilder av vårmote. Det blir utrolig gøy og spennende!

* Hva skal du investere i denne sesongen? - En stor veske som også kan fungere som kamerabag. Den skal se fin ut og være funksjonell!

ELLEN M. PETTERSEN MAKEUP-ARTIST Ellen studerer makeup-artist på imageakademiet og har vært interessert i sminke i mange år. * Hvem ville du hatt garderoben til? - Angelica Murderotic! Hun har new-goth stil, og det er veldig fint og godt gjennomført. Som makeup-artist gir hun meg mye inspirasjon! * Høstens høydepunkt? - Begynnelsen på høsten når bladene får litt farger synes jeg er kjempefint! Og halloween, med det mørke og dystiske. Man kan ta litt mer av på høsten i forhold til resten av året. * Hva skal du investere i denne sesongen? - Jeg vil egentlig ha en helt ny garderobe i grunge eller skate-stil. En blanding av det søte med litt rocka.

04

COSTUME.NO

ODA VIKTORIA KINNERØD, MODEL Oda Vikoria studerer markedsføring på BI, har bloggen odaviktoria.blogg.no og har jobbet som modell på miinto.no i 5 år. * Hvem ville du hatt garderoben til? - Mitt store stilikon Erin Wasson. Hun har en avslappet, bohemsk og hipp stil, som jeg digger! * Høstens høydepunkt? - Kosen! Varme kvelder

med te-koppen og ullpleddet enten foran peisen eller en fin film på TV. * Hva skal du investere i denne sesongen? - En god og varm vinterjakke uten ekte pels og lave, sorte ankelboots.


| TREND |

Blazer fra H&M, 599 kr.

Veske fra Gina Tricot, 249 kr.

Sko fra DNA, 799 kr.

Sangeren Rita Ora har frontet neste årets moteserie for DKNY. Her er hun med model Cara Delevingne, begge kledd i DKNY.

SPORT LUXE Sporty med en vri – sesongen byr på en casual look med en avslappet stiluett som er elegant på samme tid.

Sammensetningen av chic, blyantskjørt, høye stilettsko og metalliske elementer er tilbake på catwalken. Takket være samarbeidet mellom mote og sport, kan vi bringe et snev av chic og luksus til gym-antrekket. Designerne har ikke lenger begrenset seg til bare det sporty utseendet, de designer sportsklær med høy ytelse i samarbeid med sportsmerker som Adidas og Puma. Stella McCartney har vært med på å skape Adidas sportsklær for kvinner, over et bredt spekter av disipliner, inkludert løping, gym og yoga. DKNY har også blitt påvirket fra idrettsarenaen. Plagg med rene kutt, striper og farger, som er behagelig å bruke er noe som florerer i deres nye kolleksjon.

Sko fra Pollini for Asos, 4886 kr.

Bukse fra Lindex, 349 kr.

DKNY

MARCUS TONDO

T-Skjorte fra Monki, 150 kr.

Caps fra Urban, 399 kr.

Hent inspirasjon fra 20-tallet. Her et bilde av Susanne Leglen, vinner i Tennis under Olympic Museum Collections, i Antwerp 1920. COSTUME.NO

05


| BACKSTAGE |

Alle klær på plass for første fitting med modellen Oda Viktoria.

FASHIONSTYLING MED ASSESOIRER

17 dager har gått siden porteføljeoppgave nummer tre ble utlevert. Det ligger mye arbeid bak en fashionstyling. Her får dere et lite innblikk i vårt arbeid fra start til siste finish. TEKST og BILDER ANNIKEN ISAKSEN og PIA CHRISTINE CHRISTIANSEN

PO3 24/10

Torsdag GJENNOMGANG AV OPPGAVE Laging av tidsplan, brainstorming, tema og research.

Første inspirasjonsbilde!

06

COSTUME.NO

Tanker: områder vi har vært gjennom: Jobb? Shopping? - på vei til jobb, klassisk dame i sofistikerte klær Beslutning av område/tema etter dag 1: Område: Sport Tema: Klassisk Sporty - Metallic trenden!

Branstorming i femte gir!

Første idè til tema var <<Klassisk Sporty>>.


Fredag VIDERE ARBEID MED MAPPEOPPGAVE Research, moodboard og annet mappearbeid.

PO3 25/10 Til 25/10 -> Lage en skisse av tema, hvordan vi tenker oss hvordan klær, sko og veske skal se ut.

Hår

Sminke og hår etter dag 2: Sleek, stramt bak, vått hår. Naturlig makeup med en svak/sterk farge på leppestiften Dag 2, tanker: Någenlunde planlagt antrekk og poseringer

Makeup

Poseringer Onsdag UT PÅ HANDLETUR På utkikk etter det perfekte antrekket til photoshooten i klesbutikker.

Forslag til klær: Paljettkjole med inspirasjon fra en basketballtrøye.

Forslag til klær: Lekker <<bumberjacket>> som både er klassisk og sporty. COSTUME.NO

07


Onsdag PLANLEGGING AV PHOOTOSHOOT Møte med makeup artisten, planlegging av hår og sminke

PO3 30/10 Viste fram hvordan hår og sminke vi ønsket til MUA. Beslutning: Et naturlig look, med glød i sminken og enkelt løst og hår som er dratt tilbake.

Planlegging av makeup og hår.

Onsdag FITTING MED MODELL OG TILBAKEMELDING FRA CORNELIA BRUNASSO En oversikt over klær og tilbehør - en plan over hvilke klær vi skal bruke på selve shooten.

PO3 31/10 - Vise fram foreløpig moodboard/ inspirasjonsbilder til Cornelia Brunasso - Legge fram klær og tilbehør Beslutning: Bytte av sko og veske - velge en farge som synes bedre.

Klær og inspirasjonsbilder på plass til første fitting. 08

COSTUME.NO

Første valg av sko og veske.


FITTING AV FORSKJELLIGE ANTREKK

Det endelige antrekket vi valgte til photoshooten.

DAGEN FOR PHOTOSHOOT! To hektiske uker har gått og vi har gjennomført en prosess med mye stress, kreativitet, åpenbaringer og ikke minst humor! En oppgave som vi synes har vært utrolig spennende og lærerik. Fredag var det duket for teiping av sko, gjennomgang av poseringer, påkledning av modellen Oda Viktoria og en utrolig fin finish av Ellen M. Pettersen med sminke og hår. Så gikk turen til fotografen hvor hjertepulsen gikk i hundre. Både Ellen, Oda Viktoria, Anniken og Pia var i hundre og klare for en morsom shoot. På plass var fotografen Veronica Von Clemm, stylisten Cornelia Brunasso og veileder Cathrine Aas. Klokken begynte å tikke, og vi var i gang!

COSTUME.NO

09


Po3 costume sport luxe  
Po3 costume sport luxe  
Advertisement