Page 1

KUNDEMAGASIN // MARS 2010 // NUMMER 1

Sparer stort p책 Phonero H책nd i h책nd med Unicef Alltid tilgjengelig med mobilt bredb책nd

Simone Larsen Tilgjengelighet er alfa og omega i artisthverdagen.


Innhold SIDE 03 DITLEF DE VIBE SIDE 04-05 KUNDESENTER SIDE 06 REGIONSKONTOR SIDE 07 KUNDECASE SIDE 08-09 SIMONE LARSEN SIDE 10 PHONERO FAKTURA SIDE 11 PHONERO FRI BRUK SIDE 12-13 PRODUKTER SIDE 14 KUNDECASE SIDE 15 UNICEF DESIGN & PRODUKSJON SINDRE MARKEN TEKST: PÅL KAALAAS FORSIDEBILDE: MORTEN BENDIKSEN OPPLAG: 6000 TRYKK: STAV KORT OM PHONERO: Phonero AS er en av markedets raskest voksende leverandører av mobil- og telefonitjenester til norske bedrifter og offentlig sektor. Vi leverer «Business Class Telecom», med sterk fokus på kvalitetstjenester, kostnads-reduserende priser og ikke minst en servicegrad og kundesupport som er ledende i markedet. Vi har hovedkontor i Kristiansand og regionskontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen. Selskapets hovedaksjonær er det Sveaas-kontrollerte selskapet Kistefos.

Blikket mot fremtiden nn Det nye året er allerede godt i gang, og vi i Phonero bruker anlednin-

gen til å se oss både framover og bakover. Vi forlater et år som uten tvil har satt Phonero på kartet. Vi har åpnet kontorer i Norges fem største byer, og har et salg som dekker hele landet. Tallenes tale er krystallklar. 2000 nye bedriftkunder har funnet veien til oss, og vi har en omsetningstakt på 100 millioner kroner. Også 2010 kommer til å bli et spennende år for Phonero. Ved utgangen av året vil kundeporteføljen romme 5000 bedrifter, og omsetningstakten forventes å ligge på over 200 millioner. Vi er svært glade for å ha fått en god mottakelse fra bedrifter over hele landet siden vi startet opp høsten 2008. Glade, men ikke overrasket. Phonero har helt fra begynnelsen jobbet fokusert og målrettet mot å sette kunden i fokus. Som kunde skal du kunne merke forskjellen mellom oss og våre konkurrenter når det gjelder kvalitet, kundeservice og pris. Tilbakemeldingene vi får, viser at dette fungerer i praksis. God respons på kunderservicen setter vi umåtelig stor pris på. Det eneste vi setter høyere er konstruktiv kritikk. Ved den siste kundeundersøkelsen var 97 prosent av de spurte tilsvarende eller mer fornøyd med Phonero sett opp mot sin forrige telefonileverandør. Det er et tall vi er stolte av, men i det kommende året vil vi gjøre alt i vår makt for å jakte de siste få prosentene. Det er vår stadig økende popularitet som nå gjør at vi ønsker å gi nåværende og potensielle kunder et eget magasin. I Phoneronytt vil du kunne lese om både smått og stort, både når det gjelder selskapet, kundene våre og teknologiske framskritt. Vel bekomme. Thore Berthelsen administrerende direktør i Phonero


Solid sparringpartner

,,

Ditlef de Vibe er sikker i sin sak. Kistefos gjorde det rette valget da de gikk inn som hovedaksjonær i Phonero. nn - Tradisjonelt har Kistefos investert mye innenfor telecom og IT. Phonero skilte seg ut av nye virksomheter, og deres gode forretningsplan var hovedgrunnen til at vi valgte å gå inn. Vi likte Phoneros fokus mot å sette kundene i senter, sier Ditlef de Vibe, Managing Director i Kistefos Venture Capital.

SPENNENDE INVESTERING. Kistefos er en av landets ledende aktører innen IT og teknologi. De Vibe har gjennom Venture Capital ansvaret for å investere i oppstartsbedrifter, en jobb han beskriver som både morsom og spennende. Som Phoneros største aksjonær ønsker 55-åringen alt annet enn å sitte stille på sidelinjen. - Vi forsøker å være en god sparringpartner for ledelsen. Vår filosofi er å være en aktiv eier, ikke bare bidra med kapital. Kistefos skal kunne gi Phonero både finansiell og operasjonell rådgivning, forklarer De Vibe. LANGSIKTIG EIER. Forventningen er at Phonero skal ha 500 millioner kroner i omsetning innen tre år. I en verden der mang en eier er ute etter kortsiktig gevinst, er Kistefos’ strategi en helt annen. Investeringen er ment langsiktig, og Ditlef de Vibe er ikke den som hopper av på første og beste stopp. - Kistefos er langsiktige eiere, og er med så lenge vi har noe å bidra med i utviklingen av selskapet, konstaterer han. I RUTE. Etter oppstarten av Phonero høsten 2008, har både selskapet og kundegruppen blitt stadig større. Kistefos er godt fornøyd, og har store målsetninger for fremtiden. - Vi nådde første milepæl i fjor. Det var viktig å lykkes i henhold til planene om å bygge opp salgs- og kundeapparatet. Det har vi gjort, og nå er målet å komme med sorte tall, slik at vi kan bli en enda bedre leverandør for en enda bredere kundegruppe, forteller de Vibe. Med bakgrunn fra blant annet IBM og Ericsson, er investoren en fornuftig person å høre på når fremtiden skal analyseres. - Jeg ser veldig lyst på Phoneros fremtid. Skal man lykkes innenfor dette kundesegmentet, er god service til kundene dine, regel nummer én. Det skal være lett og kommunisere med oss. Alt tyder på at vi har lykkes, sier en strålende fornøyd de Vibe.

Kistefos

Sveeas kontrollerte Kistefos VC ble etablert i 1997 og konsentrerer investeringene i tre sektorer, IT & Telekom, fornybar energi og finans. Selskapet ledes av Ditlef De Vibe.

Vi likte Phoneros fokus mot å sette kundene i senter


FOTO: GORDON TØNNESEN

Kunden i fokus De ansatte på Phoneros supportavdeling er håndplukket for å gi kundene best mulig service. nn - Jobber man med support, holder det ikke bare med å ha kunnskapen. Man skal også ha en lidenskap for å gjøre sitt beste for kunden. Det er ikke hvem som helst som får jobbe her, sier Linda Ulvedal Polenz direktør for kundetjenester. DIREKTEKONTAKT. Kundetilfredshet er Phoneros kjerneprodukt, og det kan merkes allerede i det man har slått telefonnummeret for support. Her eksisterer verken kø eller tastealternativer. - Bedriftskunder ønsker ikke å stå i kø. Hos oss kommer man rett igjennom. På de siste 20.000 samtalene våre var svartiden i snitt på 13 sekunder, forteller Ulvedal Polenz.

PENE TALL. Svar på det man måtte lure på, skal selvsagt komme kjapt, men også på en forståelig og enkel måte. Alt tyder på at Phonero lykkes med dette, noe som kommer tydelig fram i bedriftens to årligere kundeundersøkelser. Ved sist undersøkelse ratet 97 prosent av de spurte Phonero som tilsvarende eller bedre enn deres forrige teleleverandør. JAKTER PERFEKSJON. - Supporten vi tilbyr har mye med dette å gjøre. Kundene skal merke smilet og trivselen i avdelingen. Samtidig hører vi også nøye på dem som kommer med konstruktiv kritikk. Vi kan alltid bli bedre. Her er det ingen som legger beina på bordet og klapper seg selv på ryggen, sier Ulvedal Polenz. Både små og store bedrifter får servert et

service-nivå som holder svært høyt nivå, men for storkunder har supportavdelingen også et eget program. - Vi planlegger og gjennomfører leveranse av produkter. Storkundene har også en egen kontaktperson hos oss, slik at de kun trenger å forholde seg til ett menneske, forklarer Ulvedal Polenz. Hun mener at fornøyde kunder er alfa og omega for bedriften. - Fornøyde kunder får man et langt og godt samarbeid med. De er også gode ambassadører for Phonero.


,,

Her er det ingen som legger beina på bordet og klapper seg selv på ryggen

Gir deg full kontroll Phonero gir deg mulighet til å samle alle telefonitjenster på ett sted. nn - Vi ser at stadig flere foretrekker å ha én leverandør. Vårt mål er å gjøre det hele oversiktlig og enkelt for kunden, sier Thore Berthelsen, administrerende direktør i Phonero. Som kunde av Phonero får man alt man trenger på ett sted. Mobil, telefoni, mobilt bredbånd og andre tilhørende produkter. Dette gir naturlig nok både struktur og kontroll, men er langt fra det eneste som gjør Phonero til en fullservice-leverandør. Man får alt på én faktura og har ett kontaktpunkt for kunderservice.

- Vi har også en kundeweb der kundene får en fullstendig oversikt over all informasjon vedrørende tjeneste de har hos oss, informerer Berthelsen. Dette er med på å gi de beste prisene totalt, blant annet når det kommer til intern-ringing innad i bedriften. - Mellom de ansatte i firmaet, har man ubegrenset med frie ringeminutter. Det samme gjelder telefonsamtaler mellom bedriftens kontorer, forteller Berthelsen.


God stemning i oljebyen Regionsjef Britt Hovda tror godt humør og samhold er oppskriften for å levere gode resultater. nn - Selgeryrket er en av de tøffeste jobbene man kan ha. Det viktigste for meg er ikke formell utdannelse, men at personen er en sulten selgertype med glimt i øyet, sier Britt Hovda, Phoneros regionsjef i Stavanger.

SOLID TEAM. Phoneros hovedkontor ligger i Kristiansand, men regionkontorer er opprettet i Bergen, Trondheim, Oslo og Stavanger. Sistnevnte holder til på Åsen, og her jobber Hovda sammen med et team på fem selgere. - Vi er ikke mange, men tre av selgerne mine tilhører klubben for dem som selger mest i landet, Premium Club. Vi har høy aktivitet på kontoret, og gjør det veldig bra. Hver selger har rundt to – tre kundemøter hver eneste dag, forteller Hovda fornøyd. - Hvordan vil du beskrive selgerne på kontoret? - De er godt voksne mennesker, har mye relevant erfaring fra tidligere, og leverer solide resultater. Min jobb som leder er først og fremst å backe dem opp. Hovda mener at de gode resultatene blant annet skyldes den gode stemningen selgerne imellom. - Det er godt stemning, og kjekt å gå på jobb. Miljøet her i Stavanger er utrolig godt. Vi er en gjeng som smitter hverandre med godt humør.

Det er høyt under taket, og fin stemning. Gode resultater skyldes også at vi har tro på produktet vi selger.

BUSINESS-BY. Kundegruppen til Stavanger-kontoret er stor og variert. I den norske hovedstaden for det sorte gull er det selvsagt mange Phonero-kunder med

jobbhverdager langt utenfor Rogaland og Norges grenser. - Dette er en by med mye business. Vi har mange internasjonale kunder som leverer til hele verden. Nå nylig ble Global Maritime kunder av oss. og vi har mange nye, store avtaler på gang. Det er mye som skjer her, og 2010 skal bli et knallår i Stavanger, konstaterer Britt Hovda.

Hjemmesiden i ny drakt Med nytt design satser Phonero på å få en dynamisk og levende hjemmeside. nn - Vi mener at den nye hjemmesiden både er visuell og enkel. Det er en side som lever, sier markedskoordinator i Phonero, Birthe Solheim Olsen. I løpet av februar vil ferske, potensielle og erfarne kunder få en helt ny opplevelse når de entrer Phonero.no. Siden blir proppet med god informasjon, men alt i et ryddig og oversiktlig system. FOR KUNDEN. - Vi har som målsetting å alltid ha kunden i fokus. Det er en rød tråd som vi ønsket å ta videre inn i utviklingen av Phonero.no. Den gamle hjemmesiden vår er bra, men det nye oppsettet blir enda bedre, forteller Solheim Olsen. De fleste av oss vet utmerket godt hvordan net-

tsider kan framstå. Informasjonen man er ute etter, er så å si umulig å finne uten lommelykt og en god porsjon med tålmodighet. Det er dette Phonero ønsker å spare nettsurferne for. ETT KLIKK. Nettsiden blir enkelt fortalt en portal for informasjon, kundeløsninger som kundewebben Phonero Connect, kjøp av mobiltelefoner og utstyr på Phonero Webshop, SMS Outlook og Trådløs Bedrift. - Nettsiden er vårt ansikt utad. Målet er at brukerne skal komme seg dit de ønsker med et klikk eller to. Blant annet er alle login-tjeneste plassert ved siden av hverandre. På forsiden vil man også kunne se kommende kampanjer og referanser fra kunder, forklarer Solheim Olsen.

Som seg hør og bør vil det via nettsiden også være mulighet til å komme med tilbakemeldinger til Phonero på hva som gjøres bra, men viktigst av alt, hva som kan gjøres bedre. - Vi tar i mot både ris og ros. Man kan alltid bli bedre, og derfor er tilbakemeldinger veldig viktig, sier markedskoordinatoren.


Norengros er Norges største og ledende leverandør av forbruksvarer til privat og offentlig sektor. Selskapet er en landsdekkende kjede fordelt på 26 avdelinger.

FOTO: GORDON TØNNESEN

NorEngros

- Phonero har levert

,,

Norengros ba Phonero ta ansvar for deres 350 mobil-abonnementer og 400 fasttelefoner. Resultatet beskriver de som meget vellykket. nn - Norengros har en omfattende infra-

struktur. Kjeden består av 13 forskjellige bedrifter lokalisert med 26 avdelinger fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Vi utfordrer all infrastruktur som finnes i Norge, og er avhengige av høy funksjonalitet, sier Johannes Berger, styreleder og aksjonær i Norengros.

STRENGE KRITERIER. For ett år siden bestemte Norengros seg for å finne en ny leverandør for sine telefoni- og mobiltjenester. Kjeden omsetter for 2,4 milliarder kroner, og er Norges største leverandør av forbruksvarer til privat og offentlig sektor. Da kaster man seg ikke over det første selskapet som dukker opp. Norengros gikk ut med et anbud, og satt opp en rekke vesentlige kriterier. - Infrastruktur og produksjonskvalitet var førsteprioritet. Det var helt uaktuelt å gå på en leverandør som ikke hadde like sterk produksjon i Finnmark som på Majorstua, forteller Berger. Videre ønsket de en enkel prisstruk-

Hadde ikke dette fungert, ville vi hoppet av. Dette er business, og vi er opptatt av å motta det vi betaler for

tur, en fornuftig produktportefølje tilpasset business-segmentet og et godt faktureringsystem.

SERVICESMIL.

- Vi valgte Phonero fordi de var klart best på kriteriene våre. Vi vippet alt over på et ungt selskap, og det var ikke måte på hva de lovet oss å kunne klare. Faktum er at de har levert på alt, slår Johannes Berger fast. Norengros kunne ikke annet enn å trekke på smilebåndet da Phonero ga lovnader om markedets beste kundeservice. - Da humret vi litt. Den har man jo hørt før. Vi lurte på om det betydde 18 minutter i kø,

mot 22 minutter hos de andre leverandørene, men de har virkelig en imponerende svartjeneste. Phonero har knekt en eller annen kode. Norengros motto er «å gjøre arbeidsdagen enklere» for våre kunder og vi liker godt at våre leverandører gjør det samme for oss. Phonero har fungert over all forventning. - Mange vil kanskje si at dette høres litt ukritisk ut? - Det høres ukritisk ut, mer er ikke det. Hadde ikke dette fungert, ville vi hoppet av. Dette er business, og vi er opptatt av å motta det vi betaler for, konkluderer Berger.


FOTO: SIMEN EIDSVÅG


Ny lyd fra D´Sound

Simone Larsen klarer seg verken uten D’Sound eller mobiltelefon.

nn - Mobilen spiller en pinlig stor rolle i min hverdag. Jeg har mareritt om at iPhonen min blir ødelagt eller krasjer. Uten den vet jeg rett og slett ikke hvor jeg skal være. Jeg er tilgjengelig på en måte som ikke var mulig tidligere, og føler meg mer effektiv, sier Simone Larsen (39), vokalist i bandet D’Sound. Phonerokunden holder god kontakt med fansen gjennom sin egen blogg. Hun sitter skjeldent stille, så også her kommer mobilen godt med. - iPhonen min er perfekt når det kommer til bloggpublisering. Jeg er på ingen måte avhengig av en lap top for å oppdatere den. Bilder, video og tekst. Alt fungerer ypperlig, konstaterer Simone. God tilgjengelighet er noe den populære artisten er avhengig av om dagen. Fem år etter deres siste plate slapp D’Sound albumet Starts and Ends i januar, og nå er bandet godt i gang med sin norgesturné.

D’Sound begynte arbeidet med å konstruere Starts and Ends, men platemekking tar tid. En stor forandring ble det også underveis i prosessen. Trommis Kim Ofstad bestemte seg for å forlate bandet. - Det var jo veldig spesielt. Vi har vært sammen i 16 år, og plutselig var det bare meg og Jonny. Heldigvis var det ganske udramatisk, og begge var sikre på at vi ikke var ferdige med D’Sound. Også var jo Kim og Jonny bestevenner. Nå har jeg Jonny helt for meg selv. Vi har nok aldri vært så enige, smiler Simone. Det endelige resultatet ble en pop-plate som har fått fansens velsignelse. - Tilbakemeldingene har vært veldig positive. Jeg har blant annet fått høre at jeg synger bedre enn noen gang. Det tør jo ikke jeg å påstå selv, men stemmen forandrer seg når man blir eldre. Jeg har litt mer power. Det er deilig etter mange år med forsiktig godsynging, ler 39-åringen.

- Vi holdt mange konserter i utlandet etter det forrige albumet, og jeg kjente at det begynte å gå rutine i ting. Jeg hadde ikke helt gnisten, og trengte nok en pause. Da passet det jo greit at jeg ble gravid på samme tidspunkt, forteller Simone. Man skulle kanskje tro at en liten, nyfødt datter ville kunne sette karrieren permanent på hold, men slik ble det ikke.

Nylig var Simone også en av deltagerne i TV2s Korslaget. Her hadde hun ansvaret for å dirigere 20 sangere fra sitt eget hjemsted, Volda. Det hele endte med en fjerdeplass i konkurransen. - Det var en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Tøff og utfordrende jobb, men fantastisk å bli kjent med enkeltpersonene i koret. Solidariteten mellom dem vokste raskt, og det var utrolig å se hvordan de tok seg av hverandre. Jeg ble glad i dem på 20 forskjellige måter, sier Simone.

- I begynnelsen var jeg sikker på at det ikke var mulig å gå ut med dette lille vesenet på 15 år, men etter noen måneder var det datteren min som fikk meg til å si «Wow. Jeg vil drive med musikk». Hun gir meg en barnlig gnist, for å si det litt banalt.

5. mars startet norgesturneen til D’Sound på Volda. Der var koret med på scenen under konserten. -Det var en flott opplevelse å stå på scenen med dem igjen. De er en utrolig gjeng, smiler Simone.


Kontroll på alle fronter Phonero Faktura gir deg full kontroll over bedriftens telefonikostnader. nn -- Kundene våre bestemmer selv hva de ønsker at fakturaen deres skal inneholde, forteller Kenneth Amodei, leder for IT og billing i Phonero. Som kunde i Phonero kan man enkelt og greit glemme unødvendig arbeid med kompliserte kostnadstall på telefonitjenester. Phoneros faktura gir et lett forståelig sammendrag, oversiktlig informasjon per abonnement og mulighet for full samtalespesifikasjon hvis ønskelig. VALGFRITT. - Den kan også sorteres per avdeling, kontor og lignende. Dette gjør arbeidet langt enklere for regnskapsavdelingen. Kunden velger også hvilke fakturadeler de ønsker tilsendt. Uansett hva man går for, er det viktig å få fram at alle tjenester fra oss kommer i én og samme faktura, forklarer Amodei. Man har selvsagt mulighet for å få tilsendt fakturaen gjennom den gode, gamle posttjenesten, men billing-lederen mener mail er et bedre alternativ. PAPIRLØS. - Noen av kundene våre har fakturaer som fort blir på over 200 sider. Da sier det seg selv at man enklere får oversikten på e-post. Et annet viktig poeng er at det også sparer miljøet, sier Kenneth Amodei, og legger til at 80 prosent av Phoneros kunder i dag ønsker papirløs faktura.

FOTO: GORDON TØNNESEN

For de aller fleste er det svært vesentlig å kunne holde kontroll over sine telefoniutgiftene, ikke bare når måneden er over, men daglig. Også dette gjør man enkelt som Phonero-kunde. Gjennom kundeweben har brukeren mulighet til å sjekke forbruket fortløpende døgnet rundt. Amodei forteller også at Phonero Faktura er tilgjengelig på Kundeweben Phonero Connect, hvor den enkelte bedrift har et arkiv over alle deres faktura. I tillegg er forbruket på abonnementene tilgjengelig i et rapportverktøy, hvor kunden kan få forbruksoveriskt etter egne kriterier. Dette, kombinert med en faktura som er oversiktlig, gir kundene full kontroll på telekostnadene i bedriften.


Ta kontoret med deg

,,

Kontorpulten er ikke så viktig som den en gang var. Mobilt Bredbånd Fri Bruk gir deg frihet i arbeidshverdagen.

Det er uvesentlig om man befinner seg på hytta, i parken eller ved kjøkkenbordet.

byte nedlasting i løpet av én måned. Ønsker man å inkludere flere abonnenter i de 10 gigabytene, er dette selvsagt fult mulig gjennom Phonero Mobilt Bredbånd Total. Hele tre abonnenter kan gå inn i pakken. TILGANG. Thore Berthelsen er overbevist om at mobilt bredbånd vil bli mer og mer vanlig i tiden som kommer. - Vi lever i en tid der det blir stadig vanligere at medarbeiderne i en bedrift skal ha laptop og tilgang til mobilt internett, ikke bare sjefen. Antall brukere av Mobilt Bredbånd øker kraftig i Norge, med nesten 30.000 nye abonnenter i siste kvartal i bedriftsmarkedet alene, og gode tilbud på

denne type tjeneste vil fremover være et av hovedbeina som Phonero skal stå på. - Du virker svært sikker i din sak? - Phonero har bedriftsmarkedets mest attraktive abonnement, der markedsledende priser er kombinert med Norges beste dekning og hastighet. En kombinasjon som allerede har gitt stor kundetilgang.

FOTO: GORDON TØNNESEN

nn -- Det hele er ganske enkelt. Mobilt Bredbånd Fri Bruk betyr økt effektivitet og mulighet til å legge ned ekstra innsats i helger og ferier. Alt som trengs er mobildekning, forteller Thore Berthelsen, administrerende direktør i Phonero. MULIGHETER. Et mobilt bredbånd gir en hver ansatt med laptop tilgang til internett. Det er uvesentlig om man befinner seg på hytta, i parken eller ved kjøkkenbordet. Jobben kan gjøres hvor som helst. For bedriften betyr dette at medarbeiderne har mulighet til å jobbe også utenfor kontortid. - Vi benytter oss av Telenors nett, og har derfor best dekning på 3G og Turbo3G med en hastighet opp til 7,2 megabyte i sekundet, sier Berthelsen. Som Phonero-kunde får man et kvalitets USB-modem med innebygget antenne. Plugg den inn i maskinen, og du er klar til å gå rett på internett. For 279 kroner i måneden får man ti gigabyte med datatrafikk inkludert i prisen. - Gjennomsnittskunden har omtrent 0,6 giga-


Phonero Connect

Phonero Connect er en web-portal som er tilgjengelig for alle våre bedriftskunder. nn Connect er en meget effektiv og oversiktelig kundeweb som gir tilgang til informasjon og mulighet for egen administrasjon av de tjenester og abonnement som leveres av Phonero. Med Phonero Connect får du oversikt over alle mobilabonnement, Fast Telefoni og Mobilt Bredbånd. Man kan enkelt aktivere og deaktivere abonnementer og tilleggstjenester, samt se detaljert informasjon om blant annet pin/puk og brukere. Connect viser også fakturaakrivet med fakturakopi og forbruksspesifikasjoner. - Phonero Connect er virkelig et nyttig verktøy for å holde oversikt og kontroll med alle abonnement og forbruk som en bedrift har. Vi ser at Connect i mange tilfeller er den avgjørende faktoren for at en bedrift velger Phonero som leverandør - og på toppen av det hele er det ingen kostnad for bruk av tjenesten, sier produktsjef Jardar Føreland Pedersen i Phonero. Phonero Connect anbefales for alle bedriftskunder som har flere enn 10 mobilabonnement.

Nyheten Mobilt Bredbånd Total Kunne du tenke deg internett-tilgang med mobildekning og inntil 7,2 Mb/s hastighet? Da er Mobilt Bredbånd Total som skapt for deg. nn En fast månedspris på 349 kroner eksklusive merverdiavgift dekker opptil 10 GB per måned på inntil tre simkort. Mobilt Bredbånd gir internett-tilgang der det er mobildekning, og tjenesten vokser kraftig i Norge. Med landets beste dekning på 3G og Turbo 3G kan Phonero virkelig tilby mobilitet og hastighet direkte til deg. - Nå lanserer vi et nytt og meget spennende

fast pris abonnement. For en fast lav pris kan dataforbruket over mobilnettet fra både bærbar pc og mobiltelefonen inngå i samme abonnement sier administrerende direktør Thore Berthelsen. - Det gir fleksibilitet på bruken, samt trygghet på at ikke kostnadene løper løpsk ved surfing og bruk av e-post over mobilnettet, fortsetter Berthelsen. Med markedets beste pris forventer Phonero

fortsatt sterkt vekst av Mobilt Bredbånd gjennom hele 2010. Norske bedrifter bestilte nesten 30.000 mobilt bredbånd-abonnement i siste kvartal, og stadig flere får øynene opp for viktigheten av at flere enn sjefene skal få oppleve nytten og effektiviteten som internett over mobilnettet gir.


Trådløs hverdag

Et sentralbord er ikke lenger hva det en gang var. nn - I dag selges 1/3 av mobilabonnementene våre med Trådløs Bedrift. Enkelt forklart er det en løsning som gjør tradisjonelle hussentraler overflødige, sier Jardar Føreland Pedersen, produktsjef i Phonero. Gjennom Trådløs Bedrift får bedriften kontroll over alle sine telefoner gjennom et lett forståelig web-basert program. Gjennom et vindu på dataskjermen styres alle innringere i riktig retning. Så lenge man har tilgang til internett, kan sentralbordet kontrolleres fra hvor det måtte være. - Tjenesten passer for både små og store firmaer. Man kan velge å la en person svare, for så å sette videre, eller la innringeren velge avdeling eller person gjennom innvalg. Bedriften avgjører selv hvem som skal motta anrop, og hvem samtalen går til først, forteller Føreland Pedersen. Trådløs Bedrift framstår nå også i ny drakt. Med andre ord enda mer forståelig enn tidligere. Uansett om samtalen må settes på vent, en av de ansattes kalender må sjekkes, eller en beskjed gis videre via SMS og e-post, er alt tilgjengelig i det samme vinduet.

Trygg e-postløsning Hva gjør du den dagen bedriftens interne mailserver kollapser? Ingen god tanke, men med Phoneros Hosted Exchange slipper du å bekymre deg nn Du får en fullverdig Outlookløsning på ekstern server, og Phonero tar ansvar for både vedlikehold, samt backup av e-post, kalender, kontakter og oppgaver. Gjennom Hosted Exchange har du selvsagt også tilgang til mailen både fra pc og mobil.

n Full Exchange Server 2007 funksjonalitet, uten installasjon av egen Exchange-server n Outlook lisens inkludert i abonnementet n Sanntids synkronisering mot mobiltelefon og PC n Automatisk backup av kalender, e-post, kontakter og oppgaver


,,

Samarbeidet harvært prikkfritt. Porteringen gikk helt etter forventning.

Lønnsom handel Netthandelen sparer kundene sine for store utgifter. Selv sparer de penger på Phonero nn - For oss er uten tvil prisen den største fordelen med å være Phonero-kunde. I forhold til tidligere sparer vi omtrent 40 prosent av telecombudsjettet vårt. Det dreier seg vel om rundt 100.000 kroner i året, forteller Tommy Rasmussen, teknisk sjef i Netthandelen. NY KUNDE. I januar 2010 ble den kristiansandsbaserte bedriften kunder av Phonero. Netthandelen har 55 ansatte, og er landets største auksjonsside med utgangspunkt i et stort utvalg av forskjellige varer. Alt fra klær og sminke til kjøleskap selger de gjennom internett. - Vi har 2000 auksjoner i døgnet, 600.000 brukere og omsetter for 300 millioner kroner i året. Det er et konsept der alle auksjoner starter på én krone. I teori og praksis kan kundene våre for eksempel få en varmepumpe til den prisen, forklarer Rasmussen.

FOTO: GORDON TØNNESEN

PRIKKFRITT. Netthandelen er en fersk kunde, og godt fornøyd med Phonero så langt. Bedriften bruker telefonitjenester i stor grad når leverandører skal kontaktes, til kommunikasjon internt på huset og ikke minst gjennom mobilt bredbånd. - Samarbeidet har vært prikkfritt. Porteringen gikk helt etter forventning. De små tingene som har dukket opp, har vi fått god hjelp til å løse gjennom kundeservicen, sier Rasmussen. LEVERTE. -Hva var førsteinntrykket deres av Phonero? - Salgsprosessen var veldig ryddig. De leverte en konkurransedyktig pris som vi kunne forholde oss til hele veien. Prisen var gulroten for oss, men det er absolutt viktig å ha et godt kundesenter å ringe til. Hos Phonero får man hjelp med en gang, i stedet for å ringe og maile i hytt og gevær, forklarer Rasmussen.

Netthandelen.no

Netthandelen.no AS er Norges største auksjonsnettsted med omsetning på 300 mill. Selskapet har 250.000 aktive brukere og gjennomfører over 5.000 auksjoner i døgnet.


Livsviktig latter Phonero spilte en viktig rolle da UNICEF og TVNorge samlet Verdensforeldre under Humorkvelden. nn - Det var ikke tvil om at vi ønsket å bidra til UNICEFs arbeid. De gjøre et fantastisk arbeid, sier Birthe Solheim Olsen, markedskoordinator i Phonero.

,,

FAVNE BREDT. 16. november arrangerte UNICEF og TVNorge Humorkveld fra Latter i Oslo. Formålet var å verve så mange

antallet med over 5000 nye Verdensforeldre! Mange forbinder fadderskap med å sende penger til et bestemt barn eller land. UNICEFs Verdensforeldre hjelper de barna som trenger det aller mest, uavhengig av hvor i verden de bor. På denne måten kommer mer av midlene frem til barna, det gagner ikke bare noen få og blir mer rettferdig.

største man kan gjøre er å hjelpe de minste, det er det din gave gjør i år». Birthe Solheim Olsen mener det er viktig at bedrifter tar ansvar. - Samfunnsansvar betyr mye. Det sender signaler til de ansatte i bedriften, og handler om å sette mennesker i fokus. Vi driver business, men fokuserer på å tenke medmenneskelig.

Vi driver business, men fokuserer på å tenke medmenneskelig.

som mulig til UNICEFs fadderordning, Verdensforeldre, og Phonero var med på å gjøre det hele mulig. - Under tv-sendingen satt et kjendispanel klare til å ta i mot telefoner fra personer som ønsket å bli Verdensforeldre. Phonero var leverandør av telefoner og sim-kort, forteller Solheim Olsen. VERDENSFORELDRE. Løsningen fungerte glimrende, og i løpet av kvelden økte fadder-

JULEGAVER. - Samarbeidet med UNICEF gikk utrolig bra, og vi bidrar gjerne igjen i fremtiden. Etter hvert som bedriften blir mer etablert, er denne typen arbeid noe vi tenker mer og mer på, sier markedskoordinatoren. Da Phonero skulle gi julegaver til sine ansatte, valgte man å gi nok et bidrag til UNICEF. I stedet for en tradisjonell gave, ga man heller et UNICEF-kort med følgende tekst: «I år har Phonero valgt å sende din julegave til noen barn som virkelig trenger hjelp. Det

UNICEF

UNICEF (the United Children’s Fund) er FNs eget barnefond og verdens største hjelpeorganisasjon for barn. Unicef arbeider i over 190 land for barns rettigheter.


5B&0ES!?PH7ÂŁN

Telefon: 04044 - E-post: support@phonero.no www.phonero.no

Kristiansand Stadionveien 21 Postboks 1014 4687 Kristiansand

Stavanger AuglendsmyrĂĽ 6 4016 Stavanger

Bergen Nipedalen 37 5164 Bergen

Oslo Sandakerveien 118 Postboks 4648, Nydalen 0405 Oslo

Trondheim Thonning Owesensgt. 35C 7044 Trondheim

Phoneronytt #1  
Phoneronytt #1  

Kundemagasin fra Phonero AS

Advertisement