Page 1

LIFE SCIENCES

ROMÂNIA

FIȘĂ DE REFERINȚĂ A PRODUSULUI


LACTOFERINA: o moleculă bio-activă multifuncțională Lactoferina (LF) este o glicoproteină care poate lega metale, cu o greutate moleculară de 75-80 kDa care este sintetizată în mod normal de organismul tuturor mamiferelor. Este produsul unei singure gene („bio-reaprozivionare/ bioreplenishment”), fiind esențială pentru viață. Turnoverul normal (rata de reînnoire) al lactoferinei la om este de 60 mg/zi. Concentrația cea mai mare de lactoferină se găsește în lapte/ colostru, dar este prezentă în concentrații mai mici și în alte secreții exocrine de la nivelul diferitelor suprafețe mucoase (ex. lacrimi, salivă, transpirație, lichid cefalo-rahidian, secreții bronșice, secreții gastrice, lichid seminal și secreții vaginale). LF ca moleculă naturală bioactivă joacă un rol multifuncțional în mai multe procese fiziologice precum: •Imunitate: întărirea imunității înnăscute a gazdei •Digestie: susține flora intestinală saprofită și buna funcționare a tractului digestiv •Energie/bio-redox: ajută la reglarea metabolismului celular •Reproducere: stimulează fertilitatea •Creștere/dezvoltare: sprijină dezvoltarea fiziologică

MOLECULA DE LACTOFERINĂ STRUCTURĂ 3D (REPREZENTAREA ÎN PANGLICĂ)

Datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, LF este folosită la scară largă ca ingredient activ în formule pentru sugari (în special în țările din Sud-Estul Asiei), pentru siguranța alimentară, în diagnosticul unor boli, în cosmetică și în suplimente nutritive pentru uz uman sau veterinar. LF este un produs a cărei siguranță este dovedită şi acceptată ca ingredient pentru sănătate de diverse organisme guvernamentale/ de reglementare, printre care Agenția Alimentelor și Medicamentelor din SUA (Food and Drug Administration - FDA), Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (European Food Safety Authority - EFSA), Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Japonia (Japanese Ministry of Health, Labor and Welfare - JMHLW) şi multe altele.

Pentru că cererea de LF crește, necesitatea obținerii unei molecule de LF eficientă și eficace a devenit un factor cheie. LF se obține în mare parte din laptele de vacă; totuși, existenţa diferitelor tehnici de izolare proteică precum și calitatea diferită a materiei prime neprocesate (laptele proaspăt), duce la obținerea unor lactoferine cu activitate biologică diferită, deseori scăzută. Cu toate acestea, producția globală de LF este în prezent estimată la 1000 de tone/an, această cantitate fiind în continuă creștere. Progresele recente în cercetarea LF au elucidat relația structură – funcție, proprietățile antimicrobiene/ antiinflamatorii/ antioxidante/ imunomodulatorii ale LF cât și dezvoltarea unor sisteme cost-eficiente la scară largă de izolare a proteinelor; acestea au deschis oportunități nelimitate pentru ca această „bioreaprovizionare” să fie folosită în industria sănătății. Lactoferina este o proteină izolată din lapte provenit de la vaci sănătoase, hrănite natural.

Animalele îndeplinesc conditii stricte de certificare: SUNT SĂNĂTOASE

NU PRIMESC HORMONI NU LI SE ADMINISTREAZĂ ANTIBIOTICE NU SUNT TRANSGENICE HRĂNITE CU IARBĂ/PORUMB NEMODIFICATE GENETIC LF-G │ 2


Lactoferin Gold 1.8® este singurul produs de pe piață ce conţine lactoferină (LF) bioactivă ultrapurificată. Funcționalitatea LF depinde de înalta conservare a structurii sale proteice, capacitatea de a lega metale și de mediul înconjurător în care acționează. Pentru a păstra LF în forma sa biologică optimă, mai mulți factori printre care originea materiei prime, metodele de colectare şi separare a proteinelor, condițiile de fabricare și depozitare trebuie monitorizate îndeaproape. Doar LF din Lactoferrin Gold 1.8® este supusă unui tratament inovativ necesar procesului de reducere a contaminanților, ce are ca rezultat o LF ultra-purificată, de cea mai înaltă calitate și cu activitate multifuncțională. Pe lângă asigurarea calității, diverse activităţi biologice ale LF din Lactoferrin Gold 1.8® sunt testate în mod regulat pentru a se asigura păstrarea integrității structural-funcţionale a glicoproteinei.

CE ÎL FACE UNIC

Lactoferina - cercetare și dezvoltare Dr. AS Narain Naidu, doctor în medicină, este pionier în domeniul cercetării LF în ultimii 30 de ani. El conduce o echipă internaţională de oameni de știință și specialiști în domeniul medical, echipă preocupată cu identificarea, dezvoltarea și asigurarea accesului public la beneficiile unice pentru sănătate ale LF și ale altor molecule bioactive. Descoperirile sale inovatoare au pus bazele dezvoltării unor noi nutraceutice, produse terapeutice şi tehnologii pentru sănătate ce au la bază LF, toate acestea având un impact pozitiv asupra sistemelor de sănătăte la nivel global. Dr. Naidu este un recunoscut microbiolog/imunolog și unul dintre pionierii medicinei moleculare. El este recunoscut la nivel global în Life Sciences ca autor al “Teoriei bio-reaprovizionării” și al “Principiilor BIOQUAD”. A fost profesor la facultăţi ale universităților din Europa, Asia și Statele Unite. El este membru al numeroaselor asociaţii științifice și de experţi precum şi un consultant în cercetare pentru guverne/ agenții de sănătate publică și întreprinderi multinaționale farmaceutice/medicale din întreaga lume. Este un autor prolific responsabil pentru numeroase lucrări publicate, inclusiv editorul unic a patru volume de referință, scriitor a peste treizeci de capitole din cărți și autor de investigație a peste cincizeci de articole de cercetare revizuite. Cercetarile Dr. Naidu asupra moleculelor naturale bioactive, a sindromului de şoc toxic şi a siguranţei alimentare i-au adus recunoaştere internaţională, iar descoperirile sale sunt baza pentru înfiinţarea a patru companii de biotehnologie de succes. El deține mai multe brevete cu aplicații în domeniul sănătăţii.

LF-G │ 3


Supliment alimentar cu lactoferină, zinc, vitamina C, beta-glucan, inulină și turmeric CARACTERISTICILE & BENEFICIILE PRODUSULUI: Tehnologia TCR brevetată utilizează un sistem de decontaminare în trei etape, fiecare componentă provenind din surse naturale, pentru a elimina microorganismele și endotoxinele din lactoferina provenită din lapte (LF).

Ultra-purificată

LF din Lactoferrin Gold 1.8® este superioară din punct de vedere bio-funcțional în comparație cu alte LF disponibile pe piață, datorită inovatoarei tehnologii TCR de ultra-purificare cât și a modului în care a fost gândită combinarea glicoproteinei cu alte substanţe active. LF depozitată în granulele secundare ale neutrofilelor este eliberată pentru a lupta împotriva agenților patogeni. Lf elimină fierul liber, având activitate antiinflamatorie. LF reduce influxul de endotoxine din lumenul intestinal în sânge. LF alterează permeabilitatea membranei externe a bacteriilor Gram negative, și potențează astfel activitatea antibiotică.

Înalt biofuncțională Întărește imunitatea Antioxidant puternic

Combinația sinergică dintre LF și extractele de plante din Lactoferrin Gold 1.8® produce efecte puternice şi de lungă durată de inhibare a radicalilor liberi.

Sprijină tractul intestinal

LF se leagă de receptorii specifici ai epiteliului intestinal, stimulând regenerarea celulară și reparația tisulară a mucoasei intestinale în condițiile existenței unor afecțiuni inflamatorii.

Prebiotic puternic

Prin reglarea metabolismului fierului, LF oferă un avantaj selectiv pentru multiplicarea probioticelor benefice care nu sunt dependente de fier, în detrimentul bacteriile patogene dependente de fier.

Formulă optimizată

O singură capsulă de Lactoferrin Gold 1.8® furnizează 60 mg LF ultra-purificată, înalt funcțională. Această doză se bazează pe turnoverul fiziologic al lactoferinei, estimat la 60 mg pe zi.

Ideal pentru toți

Produs formulat pentru a fi consumat atât de adulți cât și de copii.

Aprobat pentru sportivit

Fiecare lot de LF-G este testat pentru substanțe interzise în cadrul programului Informed-Sport. Produsele sunt supuse unor teste riguroase la un laborator acreditat ISO17025 pentru a oferi cel mai înalt nivel de garanţie că acestea sunt sigure pentru sportivi.

Cerere mare de lapte

Procesul de fabricație necesită aproximativ trei litri de lapte pentru a produce o singură capsulă de Lactoferin Gold 1.8®.

Ingrediente naturale/ nemodificate genetic Fără lactoză / gluten

LF este izolată din lapte natural, proaspăt, provenit de la vaci sănătoase, cărora nu li se administrează hormoni sau antibiotice, care nu sunt hrănite cu produse modificate genetic și care trăiesc într-o regiune nepoluată. Nu conține lactoză sau gluten. Brevetele US nr. 7125963 și 7326775

Formulă brevetată protejată

Calitate asigurată pentru sportivi. Fiecare lot din acest produs este testat pentru substanţe interzise în conformitate cu Programul Informed-Sport. Produsele sunt supuse unor testări riguroase într-un laborator acreditat ISO 17025 pentru a oferi cel mai înalt grad de siguranță pentru consumul sportivilor.

LACTOFERRIN 30 CAPSULE (17.6 g

60 60 50 50 Extract de turmeric (mg) 45 Zinc (mg) 10 (mg) -Glucan (mg)

† 75 † † † 100

)

DISTRIBUITOR

GOLD 1.8 ®

ROMÂNIA

Ingrediente:

Avertismente: medicamente Depozitare:

conform Regulament 1169/2011

Brevete SUA: 7125963 7326775

NATURAL

Importator

EUROPE B. V.

www.phivitaglobal.com

Fabricat în UE

ROMANIA

PHIVITA GLOBAL SRL-D OAŞULUI 291A, CLUJ-NAPOCA CLUJ – 400645, ROMÂNIA

WWW.BIOQUAD.EU V2 / 11 / 2017

Lactoferrin Gold 1.8® - Prezentare Produs şi Tehnologie  

DE CE LACTOFERRIN GOLD 1.8®? Spre deosebire de multe alte suplimente cu lactoferină extrasă din zer sau colostru, Lactoferrin Gold 1.8® este...

Lactoferrin Gold 1.8® - Prezentare Produs şi Tehnologie  

DE CE LACTOFERRIN GOLD 1.8®? Spre deosebire de multe alte suplimente cu lactoferină extrasă din zer sau colostru, Lactoferrin Gold 1.8® este...

Advertisement