Page 1


Sistemul scheletic este fundația structurii organismului la toate vertebratele, inclusiv la om. Este format din oase, cartilaje, ligamente și tendoane. Aceste ”biomateriale” deservesc mai multor funcții ale sistemului scheletic, în ansamblu: depozit de minerale, producția de celule sangvine, protecția unor organe, detoxifiere, auz, mișcare și formă. Scheletul uman este o structură dinamică care se remodelează încontinuu de-a lungul vieții. Celule specializate gestionează acest proces permanent de remodelare – osteoblaste care favorizează formarea osului, osteoclaste care ajută de resorbția osoasă și condrocite care mențin structura cartilajelor. Împreună, aceste procese definesc structura scheletului.

Bioreaprovizionarea osoasă este vitală pentru procesele de remodelare – formarea de os, resobția de os și producția de cartilaj – având ca scop păstrarea per ansamblu a integrității sistemului scheletic. Un element esențial pentru bioreaprovizionarea osoasă din cadrul procesului de remodelare este lactoferina îmbogățită cu ribonuclează (RNază) (R-ELF). Biosintetizată în măduva osoasă, R-ELF este componenta bioactivă esențială a lichidului sinovial care joacă un rol important în creșterea și reparația osoasă. Studii recente au arătat că R-ELF ajută la formarea de țesut osos nou prin stimularea osteoblastelor și angiogeneză în sinovială. În același timp, R-ELF ajută și la reglarea activității osteoclastelor și stimulează multiplicarea condrocitelor. (Studiul-1). OsteoDENX® este un produs unic, primul din această clasă, bazat pe decenii de cercetare clinică, susținut prin patru brevete de invenţie cu date publicate în reviste medicale de referință. Într-un studiu clinic aprobat de IRB (Comitetul Independent de Etică), la voluntarii umani cărora li s-a administrat OsteoDENX® pentru 6 luni, s-a înregistrat o creștere semnificativă a formării țesutului osos, optimizarea resorbției osoase și îmbunătățirea stării cartilajelor de la nivelul articulațiilor, măsurate cu ajutorul unor markeri metabolici și de turnover osos (Studiul-1&2).


Cercetările din ultimii 30 de ani ale microbiologului Dr. Narain Naidu confirmă rolul vital al lactoferinei în susţinerea sănătaţii sistemului osteo-articular. Lactoferina îmbogățită cu ribonuclează (R-ELF), elementul cheie al OsteoDENX®, este un complex proteic multifuncțional, verificat clinic și protejat prin brevete de invenție ce aparţin renumitului expert în ingineria proteinelor, Dr. Narain Naidu. Această formulă de bioreaprovizionare osoasă conține un amestec sinergic de R-ELF, colagen hidrolizat, vitamine specific osoase (D3, K1 și acid folic), minerale osoase (Cupru, Mangan și Seleniu), Boswellia și resveratrol ce asigură un suport complex pentru oase și articulații.

Formulă pentru oase și articulații testată clinic Studiu-1: Complexul nostru R-ELF brevetat ajută la îmbunătățirea turnoverului osos. Un studiu clinic randomizat, placebo-controlat, a evaluat efectele suplimentării cu R-ELF asupra turnoverului osos la femei în postmenopauză. Turnoverul osos a fost monitorizat prin evalurea markerilor de resorbție (N-telopeptide serice și peptide DPD croslinkate urinare) și a markerilor serici de formare osoasă (fosfataza alcalină specific osoasă și osteocalcina). Acest studiu indică faptul că suplimentarea cu R-ELF reduce semnificativ resorbția osoasă realizată de osteoclaste, stimulează formarea osoasă de către osteoblaste și restabilește balanța turnoverului osos într-un timp scurt. [STUDIUL 1] Bharadwaj S, Naidu TAG, et al (2009) Milk ribonuclease-enriched lactoferrin induces positive effects on bone turnover markers in postmenopausal women. Osteoporosis International 20:1603-1611.

Studiul-2: Complexul nostru R-ELF brevetat ajută la menținerea homeostaziei osoase. Un studiu clinic pe 6 luni, randomizat, placebo-controlat, a evaluat efectele suplimentării cu R-ELF asupra nivelurilor de citokine circulante și a sănătății scheletului la femeile în postmenopauză. Nivelul seric al mai multor markeri pro- și antioxidanți a fost măsurat. Stresul oxidativ a scăzut semnificativ, în timp ce activitatea antioxidantă a crescut odată cu suplimentarea cu R-ELF. Deasemenea, suplimentarea cu R-ELF a arătat și efecte benefice prin reducrea stresului oxidativ la femeile în postmenopauză. [STUDIUL 2] Bharadwaj S, Naidu TAG, et al (2010) Inflammatory responses improve with milk ribonuclease-enriched lactoferrin supplementation in postmenopausal women. Inflammation Research 59:971-978.

OsteoDENX® este formulat să favorizeze metabolismul propriu al organismului pentru a susține homeostazia osoasă. Sistemul osos realizează asupra propriei structuri, simultan, două funcții cu efecte opuse: I. o continuă extracție (resorbție) a mineralelor din matricea sa osoasă (în special calciu) și II. o depozitare constantă a mineralelor pentru a susține densitatea minerală osoasă. Menținerea unui echilibru (homeostazii) între aceste două procese este esențială pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor în ansamblu. Homeostazia osoasă este dependentă de o aprovizionare neîntreruptă, transport și distribuire țintită (procese denumite comun sub termenul de biodisponibilitate) a nutrienților osos specifici și de abilitatea (înnăscută) a mecanismelor organismului nostru de a prelucra (metaboliza) moleculele bioactive.


Lactoferina îmbogățită cu ribonuclează (R-ELF) – Complex proteic din lapte R-ELF multi-brevetat Lactoferina (LF) și Ribonucleaza (Rnaza) coexistă în lapte și alte fluide biologice ca molecule reglatorii cheie cu funcții specifice în diferite procese fiziologice. Din punct de vedere al metabolismului osos, ambele proteine generează individual efecte potențiale ca agenți anabolici (de formare a osului și a cartilajului) și anti-resorbție în timpul procesului de îmbătrânire, în situații patologice și de reparare. Un efect sinergic al combinației între aceste două molecule bioactive (sub formă de complex R-ELF) pentru îmbunătăţirea sănătăţii osoase a fost descoperit de cercetătorii din laboratoarele noastre.

Cum funcţionează? OsteoDENX® susține turnoverul (metabolismul) osos sănătos: Tehnologia noastră brevetată R-ELF ce stă în spatele formulei susține ambele procese ale turnoverului osos. Favorizează formarea de țesut osos sănătos și în același timp ajută la optimizarea unei resorbții osoase sănătoase (extracții de minerale). OsteoDENX® facilitează biodisponibilitatea nutrienților osos specifici. Complexul R-ELF din formulă conține o combinație sinergică de lactoferină și ribonuclează (RNază) din lapte care susține absorția și transportul nutrienților osoși. Lactoferina este molecula de transport proprie organismului uman cu mai mulți receptori în tractul gastro-intestinal. Anionul bicarbonat este un cofactor esențial care optimizează capacitatea lactoferinei de transport a mineralelor. În aceeași măsură, OsteoDENX® este formulat să susțină transportul elementelor necesare oaselor de-a lungul barierei intestinale. OsteoDENX® protejează țesuturile osos și cartilaginos de deteriorarea oxidativă: Turnoverul osos este un proces metabolic intens energetic care poate genera radicali liberi oxidativi care deteriorează țesutul osos. Formula noastră conține antioxidanți sinergici precum Lf, Rnaze, Resveratrol, Cupru și Seleniu, care împreună protejează țesutul osos de deteriorarea provocată de radicalii liberi (stresul oxidativ).

Formarea și menținerea unui sistem vascular sănătos: capilarele sangvine sunt esențiale pentru transportul nutrienților osos-specifici prin intermediul circulației. Ribonucleazele sunt factori angiogenici proprii organismului nostru, în timp ce Vitamina K și Resveratrolul sunt compuși bioactivi sinergici care ajută la optimizarea sănătății vasculare. OsteoDENX® este formulat să susțină transportul nutrienților osoși pe cale sangvină.

OsteoDENX® ajută la menținerea unor articulații sănătoase: O stare de echilibru în sintezei colagenului (care este o proteină) este esențială pentru articulații și ligamente. Formula OsteoDENX® conține colagen hidrolizat (din pește) și mangan pentru a ajuta la susținerea cartilajelor sănătoase astfel încât acestea să fie lubrifiate corespunzător şi să fie atenuate efectele mișcărilor asupra articulațiilor.


Mod de administrare OsteoDENX®: 1 – 2 capsule zilnic, cu un pahar cu apă. Recomandări: asociaţi cu Lactoferrin Gold 1.8® pentru o absorbţie crescută la nivel intestinal, iar pentru remineralizare osoasă adăugaţi un produs ce conţine minerale specific osoase. Pentru mai multe informaţii şi comenzi, contactaţi Partenerul PHIVITA GLOBAL:

Fişă Referinţă OsteoDENX®  

OsteoDENX® este un produs unic, primul din categoria produselor de bio-reaprovizionare, bazat pe decenii de cercetare clinică, susținut prin...

Fişă Referinţă OsteoDENX®  

OsteoDENX® este un produs unic, primul din categoria produselor de bio-reaprovizionare, bazat pe decenii de cercetare clinică, susținut prin...

Advertisement