Page 1

#2 / 2013

       

MAGAZINE                            

 

IDENTITET, LIVSSTIL & PASSION

# NORDEUROPAS ATHEN # MODE-INSPIRATION # HVAD KAN VI BRUGE KUNSTEN TIL?

       

                                 


Velkommen

                                            af Jacob  Vigtoft – Konceptansvarlig for PhilsTown.   Endnu en   gang er det lykkes os at få et magasin ud til jer og jeg   tør også godt sige at indholdet, er blevet om ikke bedre, så hvert   godt. fald lige så En ting jeg   måtte forholde til efter den første udgivelse var   Hvad skal dette PhilsTown Magazine gøre godt for, naturligt nok. hvad er meningen og formålet?     Det er klart   at man altid gør sig nogle overvejelser vi viste fx at vi rigtig gerne   ville gøre bruge af kunst og kultur passionerede unge der har haft   deres opvækst i midt og vestjyske og vi viste også at disse folk  skulle repræsentere hvert deres felt. Men derfra slap vi altså tøjlerne.     PhilsTown blev skabt maj sidste år. Vi skabte idéen med den   baggrund, at ville lave en platform, der som udgangspunkt kunne   rumme kreativitet uden undtagelser – altså platformen var for alle   og alle havde mulighed for at påvirke udtrykket.   Hele processen har været meget flyvsk. Men en ting har vi lært,   fantastiske ting kan opstå, med lysten til at skabe og og det er at friheden til   at gøre det. Det er vel i bund og grund den filosofi

HVEM SKABER FORSTÅELSEN?

dette magasin er bygget op omkring.


INDHOLDET:                                                                                          

#05 NORSEUROPAS ATHEN. #09 MODEINSPIRATION SPRING/SUMMER 2013. #26 HVAD KAN VI… BRUGE KUNSTEN TIL? #30 PIN IT.


JONAS GOL Tekstforfatter Jonas Gol, har igennem de sociale medier opnået stor interesse for sin måde at sammensætte ordende og fange de sultne litterære blikke. Hans store   ambition er at skrive en roman med titlen ”Det perfekte   menneske”, en opgave der typisk vil beskrive hans tilgang   til det   at skrive. Jonas ser verdenen, sanser den og udlevere dens udvikling i dystotopiske bider, med glimt af     små solstrejf, så vi kan forholde os og tage stilling.                                          

IDA HOLM

Den eventyrlystende Ida Holm læser på Cph Business Academy og i hendes studier i AP Degree in Hospitality, service and tourism får hun på alle måder beriget sindet. Vi har fået lov til at være i lommen på hende og følge hendes mange eventyr over alt hvor hun sætter fødderne af nye interessante steder.

 


Mark Kühn er den tunge bas i bandet Mont Oliver. Hans   musikalske integritet rummer en stor passion og   ubeskrivelig kærlighed, som er en inspirerende størrelse   der giver en fordybelse i det Mark beskriver for os, fordi den   sande   passion tit er den der for os andre til at åbne øjnene.                         Designer og iværksætter Tanya Louise, har altid haft en   personlig tilgang til påklædning og dets etiske baggrund.   Men hvad det bedste er – hun skænker udtrykket den   dimension der kan skabe måben og inspiration. Hendes     evige skabertrang er hendes varemærke. Hun viser   virkeligheden, fremtiden og det ægte.                   Magasinets kunstformidler Jakob Birk, studere kunst og   design på Dansk Talent Akademi. Hans visuelle sans er i   sær   klasse en gavne. Den benytter han ved konstant at skabe   og observere. Han er instinktiv og meget målrettet som   kunstner, en egenskab der tryllebinder de fleste.      

MARK KÜHN

TANYA LOUISE WIJA NIELSEN

JAKOB BIRK


NORDEUROPAS ATHEN - AF IDA HOLM


Som måske ikke så mange ved, var Edinburgh i de gode gamle dage kendt som Nordeuropas Athen. Nogen videre forklaring på hvorfor, fik jeg aldrig rigtigt. Men vil gætte på at det har noget med alle de gamle bygninger at gøre. Derudover byder byen på Skotske specialiteter så som Whiskie (Som det staves når det kommer fra Skotland), Klit, sækkepiber og ikke mindst Haggis.
Denne gang havde jeg fået skaffet nogle absurd billige billetter fra Ryan Air. 99kr per vej, så kan man jo næsten tage af sted to gange. Dog havde jeg ikke overvejet at en busbillet fra Århus til Billund ville koste 154kr. Hvad er det også for en pris, X busser, kom ind i kampen, turen tager kun en time. Så lidt op i pris kom det da.
Det sjove ved at flyve med Ryan air er, at det er en kamp for alle om at komme først op på flyet, fordi man ikke får et specifikt sæde inden man planter sin bagdel på et inde i flyet. Og selvfølgelig også den del hvor man får målt og vejet sin

håndbagage. Men ellers var det en rigtig fin flyvetur! Vi fløj og vi landede, så forventer jeg ikke mere. 
Fra Lufthavnen hopper man bare lige på Airlink nr. 100, også kører den dig bare direkte ind til byen. De er der hele tiden, og koster kun 3.5£. 
Skotland er som Skotland er. Blæsende, og med en vejrudsigt der siger skiftende. Og sådan så det også da vi kørte på landevejen ind til byen. Faktisk er det ret fascinerende hvor meget det kan blæse derover. 
Selv kommer jeg fra Vestjylland, og synes jeg har taget min del af blæst i årenes løb. Men i Skotland kan hver dag være ligesom en gå tur ved Vesterhavet. Utroligt at alle fårene ikke blæser væk. 
Da jeg havde bestilt billetterne havde jeg måske været en kende hurtig på aftrækkeren. Da jeg ikke lige havde undersøgt priserne på Hotel/Hostel. Edinburgh er en dyr by at sove i, skal jeg hilse og sige. Men det var ikke særligt meget dyrere at bo på hotel, end på hostel, så jeg bookede


os ind på Apex City Hotel midt i den gamle bydel på Grassmarket. Og det var bestemt ikke et dårligt valg. Aldrig har jeg mødt så god en service, alle var så søde og ikke mindst hjælpsomme. Og så var der badekar som man kunne smide sig i efter at være blevet blæst igennem hele dagen.
Vi skulle kun være der i tre dage, så vi besluttede at booke en bus tur til højlandet for at se et destilleri. Vi kom af sted med en dejlig mand ved navn Gary. Han havde mange spændende historier oppe i ærmet. Bl.a. kunne han fortælle at skotterne er ufatteligt glade for broer. De har en kæmpe jernbane bro og ved siden af den en til biler. Den er dog ved at falde sammen (bygget i 1996), så man har valgt at bygge en ny lige ved siden af. Dog er de ikke så kreative med navne da de begge hedder bro fire. Men det er måske også nemmest sådan. Han fortalte også at William Wallace slet ikke var Braveheart, men at det var King Robert the Bruce. Konge af

Skotland. Da han havde et hjerte der selv kunne kravle hjem til Skotland da han døde (noget i den stil). Men der var hvert fald en del i bussen der blev en smule skuffet, da han delte det fact.
Destilleriet var ikke en dyt værd. Det var The Famous Grouse der havde det, men det var ikke der det blev lavet. Man lavede til gengæld en helt masse andet whiskie der, men når man ikke aner noget om whiskie, er der forbløffende svært at følge med. Termer man ikke kender blandet med Skots accent, det kan ikke anbefales. Dog fik jeg set verdens største whiskie flaske, og det må man endelig ikke kimse af.
Men turen til Højlandet var meget smukt, og det er fuldstændig som man ser på billeder. Og så er der får over alt. Ikke så mærkeligt at det er dem der har det klonede får Dolly, som jeg rent faktisk også fik lov til at hilse på, på et museum et sted inde i byen.
Af Gray fik vi af vide at vi skulle tage ind på the Bow Bar om aftenen, og drikke en masse whiskie. 
Det


gjorde vi så efter at have fået vores første omgang Haggis. Haggis er, til dem som ikke ved det, hakket fårelever, fårehjerte og fårelunger. Men en masse løg og krydderier, normalt så lukket inde i en fåremave. Men det fandt vi altså ikke nogen steder. Det smagte faktisk vældig godt, og jeg havde frygtet det MEGET! Men det kan godt anbefales. Ligesom jeg også meget gerne vil anbefale en øl ved navn Stewart! Det er bare fremragende. Men det er de fleste af deres øl nu, de skal bare huske at komme kulsyre i, derfor er deres flaske øl bedst. The Bow Bar var fantastisk, og Britternes pub kultur er jeg mega fan af. Der er proppet på alle pubs mellem 21-23. Hvert fald i weekenderne.
Sidste men ikke mindst skal jeg lige huske at nævne Edinburgh Castle. Der ligger og bryder byen oppe på en vulkanstens top, hvor de hver dag fyrer en kanon af kl. 13. Ligesom i gamle dage, hvor folk ville sætte deres ur efter det.
 Tre tips til hvis du gerne vil besøge Skotlands bakker.
 1. Husk regntøj, og en masse trøjer og uldne underbukser til at holde dig varm med. 
2. Se Braveheart inden du tager af sted, eller griner folk af dig. 
3. Smag nu på det der Haggis det er slet ikke slemt.
Skotland er bestemt et dejligt sted, med smukke gamle bygninger, og de rareste mennesker. Helt sikkert anbefalelsesværdigt, men er sikker på at de bedste måneder at besøge byen på er i sommertiden. Her i april var det ikke specielt godt vejr, det var værre end Danmark, og det siger ikke så lidt. -
 Ida


Modeinspiration Spring/ summer 2013 Af Tanya Louise Wija Nielsen  


Foråret er lige om hjørnet. For mig er forår lig med kærlighed, eventyr, oplevelser og hyggestemning. Jeg har en mission for foråret, og det er at samle venner og familie oftere, og derudover at byde flere farver velkommen i min garderobe. Forår betyder nemlig også shopping, min garderobe skal opdateres, og det bør din også.

                                       

Spring summer 2013 byder på nogle super fede tendenser, som man kan fortolke på sin helt egen måde. Alt er næsten tilladt så længe du holder dig inden for sæsonens 10 stærkeste tendenser Jeg er særligt fan af følgende tendenser: All in white, matching suit og det sporty look. Derudover skal jeg vise maven frem med sæsonens cropped bluser. (så snart jeg er kommet i sommerform med flad mave og vaskebræt hvis det sker hehe). Jeg elsker at sæsonens tøj indeholder humor, farver og mønstrer, og at tendenserne også kan findes som secondhand på det lokale genbrug eller på Trendsales. På den måde er det ihvertfald nemt at finde noget andre ikke har, du sparer penge og får et stykke tøj med en historie. Jeg er måske lidt en atypisk forbruger i forhold til hovedparten. Det lyder måske røvsygt i dine øre men jeg vil ikke støtte op om den nuværende køb og smid væk tendens, jeg gider ikke fejlkøb, og jeg vil absolut ikke støtte de virksomheder som ikke sætter ind på CSR området og som ikke prøver at gøre en forskel via handling og implementering af en bæredygtig tilgang til design, indkøb og produktion. Okay, det var måske relativt nørdet, men sandheden er, at tekstilindustrien er blandt de industrier der belaster miljøet allermest, og det skal vi da gøre noget ved. Det gør ondt i mit hjerte når jeg tænker på de forfærdelige ting der sker ude i verden og herhjemme, og små skridt i den rigtige retning er bedre end at træde i stampe.

   

Jeg er sikker på at 2013 bliver året hvor den økologiske tankegang udvikles endnu mere, der udvikles i retning af en nærmest buddistisk tankegang, hvor man giver tilbage til naturen for at producere nyt. Eco-tendensen er kommet for at blive, og handler i bund og grund om at produktet kan genbruges i naturen og absorberes igen. Når det har været sagt er det hermed min fornemste opgave at guide og inspirere dig igennem forårets og sommerens tendenser, trends og styling. God fornøjelse!

Illustrat


WOMEN N ”mickey mouse” look a like måde. Intet Candy colours – du kommer ikke udenom pastelfarverne denne sæson. Især mintgrøn, babyblå, og milkshake farver. Hvid – Hvid, hvid, hvid… Mere har jeg ikke at sige til det. Metallic – Metaliske farver enten i form af jeans, strikmix eller som fx overfladebehandlinger og effekter mv. gul – Til sommer kan du ikke komme uden om de gule nuancer. Bærfarver – Iklæd dig smukke bærfarver og miks forskellige nuancer i samme farveskala. I denne tendens er der ingen grænser for hvad du kan tillade dig. Det handler om at sammensmelte humor og kreativitet i dit look, og det gerne på en bukser eller et all in one white suit. Tendensen kan også styles feminint med lette kjoler, lag på lag og et look sammensat i forskellige hvide materialer. Du kan sagtens tilføje sorte sko eller støvler eller et par farvede retro sneakers for at give stylingen et twist. Du kan også med fordel bruge støvler til kjoler eller shorts. Se hvordan det kan gøres på streetstyle inspirations siderne. Til denne tendens skal du lade underog overdel matche. Det gælder både hvad enten det er bukser, nederdele eller jakker toppe og skjorter. Vælg gerne et sæt med print fx blomsterprint, geometrisk print, tropisk hawaii print eller paisly print. Eller hold sættet clean i en farve. hvertfald noget tid endnu. Sneakers, caps, retro sport-prints, shorts, sweat osv. sammensætte de helt perfekte sporty look.

er ”too much”. I ”blogmosfæren” er denne tendens særdeles anvendt for tiden. Gør som Elin Kling match en printet cartoon Aneck sweat med en cool læder skater skirt. Anvend popart kjoler, colourblocking, sneakers og geometri – alt er lovligt! Prikker, striber og tern. Særligt Marc Jacobs var bannerførende for den geometriske tendens som er stærkt inspireret af the swinging sixties, Andy Warhol og Edie Sedgwick. Denne tendens handler om at skabe et hvidt look fra top til tå. Du kan både bruge tendensen ved at style et minimalistisk herre look med opknappet skjorte, herre Du kan ikke undgå striberne denne sæson hvad enten de brede eller smalle, tydelig eller diskrete. Vælg striber fra top til tå, eller brug enkelte items. Husk dog at striberne ikke skal bruges ligesom for et par sæsoner tilbage, som et sailor udtryk. Udtrykket skal være geometrisk. En anden grafisk tendens er tern. Det var ikke kun Louis Vuitton der viste tern på catwalken, og der ligges op til fri fortolkning. De behøver absolut ikke være symmetriske – tværtimod. Vi har efterhånden set denne tendens i noget tid, og det lader til at den er kommet for at blive. I Gør som supermodellen Cara Delegvigne som gang på gang formår at


WOMEN

                                                                                       

Street style inspiration N


MEN

Street style inspiration

Han kønnene skal ikke snydes for inspiration. Her gælder suit trenden i særdeleshed, og for alt i verden er herre trenden præget af et all in one well dressed sporty og casual udtryk.


The images are found all over the amazing internet. if I happen to violate any copyrights you might have, please do not hesitate to contact us and we will remove the picture. (info@philstown.dk x tanyawija@gmail.com ) Additionally; My drive is to show and share great inspiration to the readers.


… i v n a ? l k i t d t a s v n H u k e g u r b


Hvad kan vi bruge kunst til?

over det..eller ind i det?

Vi kunne putte det på dåse?

Du kan ødelægge det, det kan du faktisk sagtens.”

Vi kuuu…vi kunne bruge det til, det ved jeg ikke, spille vollyball med? Eller hvad med at bruge det til at hælde fadbamser op med? Vi kunne også bruge det som papirsflyvere? -det kommer helt an på hvilken slags kunst, en bronze skulptur eller lignende, er måske ikke så smart at kaste med eller folde. Vi kunne også bruge det som en lille dørkile, det kunne også være meget fint, der er faktisk rigtig mange statuer som kunne bruges til lige præcis det. – vi kunne også bruge dem som stillads, alle de der gamle antikke nogen, de ville være superfede som stillads, jeg tror det ville se ret nice ud. Sådan nogle kæmpe gamle æstetiske figurer der holder en håndværker oppe. Han ville nok også synes det var meget fornemt, men måske ikke så praktisk…. de er nok tungere end et almindeligt stilads. *sigh*… Ikke stillads så. Men måske vi kunne bruge det som noget til at hænge jakker på eller måske som dartskive så? Vi kunne også bruge det som toiletpapir? -det kommer igen an på materialet. Man kuuu..man kuu. Uhhh ja hvad kunne man ellers…man kunne sikkert lave det om til en lampe? Man kunne også bruge det som tapet….eller tøj, både til de modeglade, de fattige og dem der er ligeglade? I enkelt tilfælde også til mad.. Du ku’ hoppe på det? Du kunne hoppe

Holstebro, en forsøgskommune for kunst? Det hele starter i 1964 med oprettelsen af statens kunstfond og en mand der hedder Peter Rindal. Han var ikke en tilfreds mand, som mente at man ikke kunne bruge nyere kunst til særlig meget. Især ikke hvis det var hans hårdt tjente skattepenge, som blev brugt til at finansiere det - hvilket i sig selv også er ganske forståeligt. Hele opstande startede med at, små 1000 slagterimedarbejdere holdte en protest imod stiftelsen af kunstfonden, hvor efter arbejdere fra Kolding Hørfabrik sluttede til med et åbent brev til politikerne. Manden bag brevet var selvfølgelig Peter Rindal og fra da af blev han opstandens officielle talerør. De kære politikere var ved at gå ud af deres gode skind over den ”pludselige” modstand og døbte fænomenet ”Rindalisme” og med ét åbnede der sig en kæmpe kløft lige midt igennem det ganske land; og kulturkløften var nu en realitet, I hvert fald for politikerne. Der blev nedsat et embedsmandsudvalg som fik til opgave at føre kunsten ud i provinserne for at vise nødvendigheden af samme, men opgaven var ikke ligetil.


Fordi hvordan skulle man fremlægge kunsten uden at skabe en ”oven fra ned” udlevering hvor politikerne ville komme til at fremstå som bedrevidende og dikterende. Kløften var tilstede og man ønskede ikke at lave den større. Efter halvandet år kom den endelig betænkning fra udvalgte og her vil jeg tillade mig at citere Bodil Koch som var daværende formand for udvalget; ” Det er jo ikke kunsten … der alene skaber et folks kultur, dets dybe indvævede sindelagsmønster ... Jeg hører jo selv til dem, der i tide og måske i utide har talt om kunstens nødvendige udfordring, om dens forløsning og glæde. Jeg tror, at den formsprængte kunst, den såkaldt avancerede kunst, er født af en indre nødvendighed i tiden, at den vil lære os noget om nødvendigheden af også at sprænge vor vanehandlen og vor vanetænkning. Men i kulturpolitikken er det nødvendigt at holde sig for øje, at … et folks kultur rummer både statiske og dynamiske kræfter, og et kulturministerium har pligt til at lade begge have ånderum og ikke være med at skabe eller uddybe en kunstig kulturkløft mellem befolkningsgrupper,

der selvfølgelig er forskellige.” I hendes konklusion bliver arven fra den gamle bonde kultur, behovet for forandring og forskelligheden i disse kræfter, de centrale omdrejningspunkter. Fordi hvad er det der retfærdiggøre kunstens ret, sagt på en anden måde; behovet for kunst. Og hvor passer Holstebro så ind i hele denne sammenhæng? I 1965 mens debatten stadig raser, vælger Holstebro kommune og Kunstfonden imellem, som et forsøg på at mindske kløften, at implementere kunsten i byen. Det er et håb at man, ved at lade Holstebro og derigennem Poul vad, bestemme hvad der skal indkøbes, vil mindske opstanden. Det er ikke tilfældet og da købet af den schweiziske frøken ”kvinde på kærre” afsløres lyder der et ramaskrig på den jyske vestkyst. Forsøgte på at skabe en naturlig indførsel af kunsten blev taget som en udefrakommendes ønske og dagsorden som slet ikke tog hensyn til beboerne i Holstebro by. Det er selvfølgelige ved at være over halvtreds år siden nu og hun har da


også i mellemtiden fået det kære tilnavn ”Maren å æ Woun”. Men med det sagt så vil jeg personligt mene, at dette overgreb stadig er til at føle i Holstebro by. En underlæggende fornemmelse af at kunsten for så vidt, er blevet accepteret som værende kommet for at blive, men uden at have nogen større betydning for den enkelte. Det er stadig et fremmed legeme, som har til gode at blive lukket ind i varmen, netop fordi kunsten gik forud for behovet. Jeg er skuffet over at man, ved at lad sig dominere af en frygt for det fremmed og umildbart uforståelige, fra begge parteres side, har ledt en kommune til at have ”dåber af kultur i alt” uden hjertet af beboerne bag sig og en påtvungen kunst identitet, som mest af alt minder om en ”smart vens” bjørnetjeneste. På fald rebet vil jeg gerne slutte af med at understreg at der også er masser af lyspunkter i denne historie, kunsten skabet både vækst og grobund for yderligere kulturelle tiltag, som den dag i dag står tilbage som grundstenene for nutidens Holstebro. Gør dig selv en tjeneste og tag ned på Holstebro Kunstmuseum, helst i en hverdag, så har du det hele for dig selv. Så lover jeg dig, at du vil få en af de bedste oplevelser Holstebro har at byde på. Så hvad kan vi bruge kunst til? – det er op til dig.


PIN IT BY KIM GABA ”Hej igen. Den senere tid har jeg virkelig gået og brygget på idéen om at få nogle tusser. Måske lidt sent eller måske på tide. Jeg har taget en tur rundt på nettet og her er jo masser af inspiration at hente. Noget jeg nu vil dele med jer” – Kim Gaba, Visuel Ansvarlig for PhilsTown.


[DAMN!] TAK FOR DIN OPMÆRKSOMHED VI GLÆDER OS TIL AT SERVERE DIG NYT INDHOLD I JUNI.

PHILSTOWN MAGAZINE 11 APRIL 2013 PHILSTOWN ØSTERGADE 18, 1 SAL 7500 HOLSTEBRO DK - DENMARK SE MERE PÅ WWW.PHILSTOWN.DK

Maj måneds magazine.  

Identitet, livsstil og passion.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you