Page 1

HVORDAN KJØPE DE RIKTIGE VINTERDEKKENE


HVORDAN KJØPE DE RIKTIGE VINTERDEKKENE • Vinterdekk er ikke en unødvendig utgift som noen sjåfører har en tendens til å tro. Hvis dette alltid har vært ditt syn på disse dekkene, bør du tenke på at hver kilometer du kjører med dem, er en kilometer mindre på helårs- eller sommerdekkene dine. Du kommer til å ha en mye bedre opplevelse når du kjører på de våte, snødekte, slapsete og isete vinterveiene med et kjøretøy som har dedikerte vinterdekk. Når du begynner å bruke disse dekkene og ser fordelene deres selv, vil du nok si det enig i at de ikke er en unødvendig utgift i det hele tatt.


HVORDAN KJØPE DE RIKTIGE VINTERDEKKENE • Når det gjelder å kjøpe vinterdekk, er det best å kjøpe et sett med fire. Noen kjøretøyseiere tror at de fortsatt kan nyte fordelene som disse dekkene gir ved å kun montere to av dem på forhjulene på kjøretøyer i kombinasjon med to andre helårseller sommerdekk. Den dårlige nyheten er at to vinterdekk ikke vil kunne gi veigrepet som trengs på de utfordrende vinterveiene, slik at du kan kjøre trygt og komfortabelt. Pass på at du kjøper dem i et komplett sett med fire hvis du vil nyte fordelene fullt ut.


HVORDAN KJØPE DE RIKTIGE VINTERDEKKENE • Størrelse er svært viktig å ta hensyn til når du kjøper vinterdekk. Før du begynner å se etter disse dekkene, må du sjekke om du vet hvilken størrelse du trenger til kjøretøyet ditt. Du kan finne størrelsen på sideveggene til de nåværende dekkene eller bilens dørramme eller klistremerke på siden. Dekkstørrelsen vises som en kombinasjon av tall og bokstaver som følger denne rekkefølgen: P225/65R16 eller LT265/70R17. Hvis du kjøper vinterdekk som ikke samsvarer med bilprodusentens spesifikke etikett, kan det hende du ikke får nyte den ultimate ytelsen fra dem under de vinterlige forholdene.


HVORDAN KJØPE DE RIKTIGE VINTERDEKKENE • Når du ser etter de riktige vinterdekkene du vil kjøpe, må du velge mellom piggdekk og piggfrie vinterdekk. Selv om begge typer er laget med den kalde årstiden i tankene, er forholdene der de benyttes under, forskjellige. Vinterdekk med pigger er perfekt til bruk på steder der veiene er dekket med is om vinteren, mens de piggfrie dekkene er perfekte for områder der veiene er dekket av snø.


HVORDAN KJØPE DE RIKTIGE VINTERDEKKENE • For flere tips om hvordan du kjøper vinterdekk, besøk vår hjemmeside på vianor.no idag.


HVORDAN KJØPE DE RIKTIGE VINTERDEKKENE

Hvordan kjøpe de riktige vinterdekkene  

Hvordan kjøpe de riktige vinterdekkene

Hvordan kjøpe de riktige vinterdekkene  

Hvordan kjøpe de riktige vinterdekkene

Advertisement