Page 1

HVA ER PIGGDEKK?


HVA ER PIGGDEKK? • Piggdekk er de beste dekkene som kan brukes på kjøretøyet ditt på den tiden av året når det er så kaldt ute at veiene dekkes av is. Siden disse dekkene er laget med den kalde årstiden i tankene, vil de skuffe deg når du havner i ugunstige eller ekstreme værforhold. Det som skiller dem fra vinterdekk som ikke har pigger, er at de har bedre stoppevne på isete vinterveier. De er utstyrt med metallpinner kalt pigger som graver seg inn i isen for å skape friksjon og gi jevnere og sikrere kjøring på disse veiene.


HVA ER PIGGDEKK? • Hvis du noen gang har prøvd å kjøre på slapsete, våte og isete vinterveier med sommerdekk på bilen, vil du nok si deg enig i at det ikke er en lett opplevelse i det hele tatt. Du kan sette livet ditt i stor fare hvis du insisterer på å bruke helårs- eller sommerdekk om vinteren. Når du bruker piggdekk, vil du være mye tryggere på veiene på grunn av de unike egenskapene som disse dekkene har. Du vil kunne svinge, sette opp farten på bilen din og stoppe den mye enklere. Disse dekkene er ment for å gi forbedret ytelse på de utfordrende vinterveiene, inkludert akselerasjon, kjøring i oppoverbakke og svinging.


HVA ER PIGGDEKK? • Forbedret nedslakking og bremsing er to av de mest etterspurte fordelene med piggdekk. På grunn av hvor glatte vinterveiene kan bli, kan det å stoppe være en stor utfordring dersom du bruker vanlige dekk. Du kan enkelt vingle av veien eller kræsje inn i andre biler fordi sommerdekkene og helårsdekkene ikke har funksjonene som trengs for å bedre stoppe på vinterveiene. Piggdekk er utformet på en måte som bruker radial kraft samt vekten av bilen for å øke veigrepet og trekkraften på de isete vinterveiene.


HVA ER PIGGDEKK? • Piggdekk er også forbundet med redusert friksjon mellom optimal glidning og bremsing med låste hjul. Dette betyr simpelthen at piggdekk er designet for å gi forbedret bremsepotensiale for anti-låsebremser. Når du bruker dem på de utfordrende vinterveiene, er det mindre sannsynlig at du feilberegner hvor stor avstand du trenger på å bremse. Når bremsene brukes, vil kjøretøyet ikke kjøre langt før det stopper eller begynner å glide på de isete veiene og sette deg i fare for å treffe andre kjøretøy eller fotgjengere.


HVA ER PIGGDEKK? • For mer informasjon om piggdekk, besøk vår hjemmeside på vianor.no i dag.


HVA ER PIGGDEKK?

Hva er piggdekk  

Hva er piggdekk

Hva er piggdekk  

Hva er piggdekk

Advertisement