Page 1

Bogen om

Hunderupskolen

- skrevet af børn til børn


Kære nye børn og forældre på Hunderupskolen Bogen er lavet for at give nye børn på Hunderupskolen en rundvisning og en viden om den skole, som de skal til at gå på. En rundvisning lavet i børnehøjde med billeder af og tekst om de steder, som børnene synes, var vigtige at vise og fortælle om. Bogen er skrevet af 1.a og tager udgangspunkt i ”opdagende skrivning”, som klassen har arbejdet med siden slutningen af børnehaveklassen. ”Opdagende skrivning” er en indføring i skriftens verden, hvor børnene får lov til at eksperimentere med at skrive ord og sætninger uden at skulle tænke på, om det er stavet rigtigt. ”Opdagende skrivning” består af to typer tekster/skrivning: - børneskrivning, hvor børnene skriver de bogstaver, som de kender eller kan høre i ordene - voksenskrivning, hvor en voksen ”oversætter” teksten til konventionel skrivning Børnenes sammenligning mellem de to tekster lære dem løbende om nye skriftsprogsregler og stavemåder, som de kan benytte i deres fremadrettede skrivning. God læselyst og velkommen til vores skole.

Børnene i 1.a Februar 2012

1


Mads og Sofia

Bålhytten

Vi er i bålhytten man kan lave mad go snite pene. Man kan lave bål. Vi er i bålhytten. Man kan lave mad, og snitte pinde. Man kan lave bål.

2


Sebastian og Anna Katrin

Mudderhullet

Sebastian gravo i mudderhullet. Sebastian gravo et stort h책l. Anna katrin sdo i mudderhullet. Sebastian graver i mudderhullet. Sebastian graver et stort hul. Anna Katrin stod i mudderhullet.

3


Olivia og Johan

Legepladsen

Her leger vi fangeleg. Olivia og Ida marie er den. Amin løber sår huertit. Her leger vi fangeleg. Olivia og Ida Marie er den. Amin løber så hurtigt.

4


Sebastian og Anna Katrtin

Smiley

Små børn må ikke gå lægro in til smileyin Nå man sdelo saj på smileyin betydo der man ikke har noen at laje med. Små børn må ikke gå længere end til smileyen. Når man sætter sig på smileyen, betyder det, at man ikke har nogen at lege med.

5


Isabella og Magnus

Søen

Her er Magnus Han står på en plade i søen Ved søen må mand kun være fra 2 klasse Her er Magnus. Han står på en plade i søen. Ved søen må man kun være fra 2. klasse.

6


August og Karoline

Tandklinikken

Her er tandklinikken. Her kan man få ransed tene ves man her ånd i tene. Her er tandklinikken. Her kan man få renset tænder, hvis man har ondt i tænderne.

7


Carla og Anton E.

Ungeskolen

Her er ungeskolen. Her er skal man g책 n책r man kommer i de store klasser. Der er mage cykler. Her er ungeskolen. Her skal man g책, n책r man kommer i de store klasser. Der er mange cykler.

8


Amin og Ida Marie

Skuret

Der er mane munka i skuret. I skuret er der made lajetej. Der er en pie i skuret Der er mange mooncars i skuret. I skuret er der meget legetøj. Der er en pige i skuret.

9


Isabella og Magnus

Klasseværelse

Her er 0.A Son ser der ud i 0.A Børne seder på gulvet og læser. Her er O.A. Sådan ser der ud i O.A. Børnene sidder på gulvet og læser.

10


Carla og Anton E.

Basen

Her er basen. Basen er sjov. Her kan man spile. I basen skal man krysse sig ud n책r man g책r hjem. Her er basen. Basen er sjov. Her kan man spille. I basen skal man krydse sig ud, n책r man g책r hjem.

11


Tobias og Viktor

Byggerummet

Det er byggerummet. Her bygger man kulebane. Her bygger man lego. Det er byggerummet. Her bygger man kuglebane. Her bygger man Lego.

12


Klara og Abdullahi

Danserummet

I danserummet kan man danse og søge. Og man kan også laje Og taine og man kan lajefglai. I danserummet kan man danse og synge. Og man kan også lege. Og tegne og man kan også lege fangeleg.

13


Christopher og Mathilde

VĂŚrkstedet

Man kan tegne. Man kan lave parler. Man kan magle. Man kan tegne. Man kan lave perler. Man kan male.

14


Tobias og Viktor

Computerrum

Her spile vi computer Der er 8 computer Vi skrever koden Her spiller vi computer. Der er 8 computere. Vi skriver koden.

15


Mathilde og Christopher

Boden

Man kan få jucie og brød. Man kan også få yogguhert. Vi har taget et billid af Vivi som ajbader i boden. Man kan få juice og brød. Man kan også få yoghurt. Vi har taget et billede af Vivi, som arbejder i boden.

16


Carla og Anton E.

Mælkerummet

Her er mælkerummet. Hver klasse har en taske med mælk. Duksene henter mælke tasken. Her er mælkerummet. Hver klasse har en taske med mælk. Duksene henter mælketasken.

17


Maja og Benjamin

Hallen

I hallen har man idrat Noen spiller baske. De er gode til at rame i målet Man kan ogser spille fodbold. I hallen har man idræt. Nogen spiller basket. De er gode til at ramme i målet. Man kan også spille fodbold.

18


Ida Marie og Amin

Billedkunstlokalet

Ida Marie er p책 bile. I biledkonstlokalet lav man majet. Man male i billedkunstlokalet Ida Marie er p책 billedet. I billedkunstlokalet laver man meget. Man maler i billedkunstlokalet.

19


Olivia og Johan

Hjemkundskab

Det her er hjemkunstskap. Der laver man mad. I 4. klasse for man hjemkundtskap. Det her er hjemkundskab. Der laver man mad. I 4. klasse f책r man hjemkundskab.

20


Camille og Anton P.

Musiklokalet

Her er musiklokalet i musiklokalet kan man mange ting i 0. kan man frasembel n책er man g책r i 0. kasse spele musik med janus Her er musiklokalet. I musiklokalet kan man mange ting. I 0. kan man for eksempel, n책r man g책r i 0. klasse spille musik med Janus.

21


Isabella og Magnus

Biblioteket

Her ser i Bibioteket Der er mange bøger Her kan man låne bøger med hjme Her ser I biblioteket. Der er mange bøger på biblioteket. Her kan man låne bøger med hjem.

22


Camille og Anton P.

Skoletorvet

PĂĽ skoletorvet kan man mange tieg man kan frasĂŚmbel teatet ogsĂĽ spise. None gange er der film og movensamlig. Vi syge sange. PĂĽ skoletorvet kan man mange ting. Man kan for eksempel se teater og spise. Nogen gange er der film og morgensamling. Vi synger sange.

23


Tobias og Viktor

Kontoret

Hun ajbjder på kontoret. Hun skrever på computer. Hun jelper dem der ranger. Hun arbejder på kontoret Hun skriver på computer Hun hjælper dem, der ringer.

24


Klara og Abdullahi

Vagns kontor

Hej er Vagns kontor. Vis man skal p책 ferie skal man hen til ham. Vis man kommer der hen for man balser Her er Vagns kontor. Hvis man skal p책 ferie, skal man hen til ham. Hvis man kommer derhen, f책r man bolsjer.

25


August og Karoline

Ralfs værksted

Her er Ralf Ralf er trofast han er også sød han er go til at lave tin. Han er go til at hele orden han her en jælpe han har værktej han rapararer alt mulit med. Her er Ralf. Ralf er trofast. Han er også sød. Han er god til at lave ting. Han er god til at holde orden. Han har en hjælper. Han har værktøj, han reparerer alt muligt med.

26


Mads og Sofia

Klubben

Vi er i klubben. De er sjout da nedet ogs책 hykelit. Man kan spele og spise mad. Vi er i klubben. Det er sjovt dernede og ogs책 hyggeligt. Man kan spille og spise mad

27


Benjamin og Maja

KĂŚlderen

Der var mage stole. Der var kasse. Der var mage bøler. Vi er der nede til hallojin. Der var mange stole. Der var kasser. Der var mange bøjler. Vi er der nede til halloween.

28

Bogen om Hunderupskolen  

JM & 1.A Marts 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you