Page 1

Reagrupament Estrena: Sant Pol de Mar, 16 d’octubre del 2010 Música: L’Empordà (Enric Morera)

D’arran de mar al Pirineu, el seny honrat i el cor ardit, amb veu potent i clara, alcen un crit: Reagrupament! Digueu, companys, per on hi aneu, que som molts que hi volem sumar, obrint camí, ben ferm el peu, per avançar. Salut, salut Reagrupament; salut, alcem les veus al vent: portem al cor ardent una cançó. Pels aires s’alçarà, un clam de llibertat que vol pàtria, treball i dignitat, fort i valent. (bis)

De molts camins venim i ens apleguem tant si del nord, del sud o de ponent. Tots veiem la nostra Pàtria aimada empobrida, vexada i rebaixada. Larà... larà... Catalunya, qui t’ha vist i qui et veu; la Pàtria ens diu: “Fills, cal que m’ajudeu”. La, la-la-la, la-la-la ...


Si tu estàs ja ben fart de les mentides, si no vols que segueixi el tripijoc, si l’estafa del “tut” ja tot t’embafa, si al concert dels diners no hi veus camí. Si no vols que et segueixin enredant, si vols veure un camí clar pels teus fills, si vols veure Catalunya ben lliure, si vols tenir treball i honestedat: Sous d’acord amb la prèvia professió, els mandats hauran de ser limitats; després ens en tornem tots cap a casa deixant pas a una altra generació. Si tu estàs ja ben fart de les mentides, si no vols que segueixi el tripijoc... Aleshores tu has de fer el teu pas: ves a votar amb ull viu i atent, que hi trobaràs un grup honrat de molt patriota gent que vol lliure el país i digne el Parlament: Reagrupament.

________________

Reagrupament. L'Empordà  
Reagrupament. L'Empordà  

Adaptació de la lletra de la sardana l'Emprodà. Josep Maria Vendrell