Page 3

Oost, West, Thuis Best Waar dient u rekening mee te houden? Probeer de eerste paar dagen zoveel mogelijk tijd met uw pup te spenderen zodat deze zich zo snel mogelijk thuis voelt.

Voeding

Als u de pup ophaalt bij de fokker vraag dan welke voeding hij krijgt, op welke tijdstippen en wat de hoeveelheden zijn. De fokker en de dierenarts kunnen u goed adviseren welke voeding het meest geschikt is. Geef hem bij voorkeur de eerste paar dagen dezelfde voeding als hij bij de fokker kreeg. Mocht u willen overstappen naar een andere voeding, doe dit dan geleidelijk door de twee soorten voeding te mengen. Dit voorkomt maag/darm problemen.

Eet- en drinkbakken

Zorg voor een eigen eet- en drinkbak waar altijd schoon water in zit. Stenen en metalen bakken zijn aan te raden in verband met de hygiëne. Deze bakken zijn zwaarder en zo wordt het knoeien met water beperkt. Het is verstandig een krant of plastic mat onder de bakken te plaatsen. Puppy’s maken er snel een bende van.

Verzorging

Afhankelijk van wat voor beharing en vacht uw hond heeft kunt u geschikte borstels of kammen aanschaffen. Laat u informeren bij de dierenspeciaalzaak.

Speelgoed

Speelgoed hoeft niet duur te zijn. Zorg wel voor stevige  speeltjes om het gevaar van kapot bijten en inslikken te  voorkomen. Pas op met botten en gedroogde huid producten.

Halsband en riem

Een puppy heeft vanzelfsprekend een, bij voorkeur zachte, halsband nodig en een riem. Hij zal in eerste instantie misschien proberen de halsband af te doen, maar zodra hij merkt dat dit niet lukt, went de pup er vrij snel aan. Zorg dat de halsband strak genoeg zit. Er moeten twee vingers tussen de riem en de hals kunnen worden geplaatst.

? Vragen an uw st a ru e g Stel ze f dierenarts o fokker

3

Mand

Puppy´s hebben een eigen (slaap)plaats nodig. Veel mensen kiezen voor een mand. Puppy’s kauwen vaak hun mand kapot en het is dan ook niet verstandig om al meteen veel geld uit te geven aan een prachtige mand. Het is aan te raden de eerste dagen een kartonnen box of verhuisdoos als mand te gebruiken met oude kranten en een deken erin. U kunt dit gemakkelijk vervangen wanneer hij deze ”mand” kapot maakt en uw puppy groter wordt.

Puppylove  

Informatief A6 boekje voor eigenaren van een nieuwe pup. Deze is door dierenartsen te verkrijgen via de webshop van Petplan.

Puppylove  

Informatief A6 boekje voor eigenaren van een nieuwe pup. Deze is door dierenartsen te verkrijgen via de webshop van Petplan.

Advertisement