Page 11

Waarom “Sterilisatie” of Castratie? Waarom

“Sterilisatie” of Castratie? Bij de reu:

Bij de teef:

Vermindert territoriale urine markering

Voorkomt ongewenste dracht

Vermindert wederzijdse agressie 

Vermindert de kans op prostaatklier  aandoeningen

Voorkomt hormoon gerelateerde gedragsproblemen

Voorkomt een baarmoederontsteking

Voorkomt testikelkanker

Voorkomt testikelkanker

Vermindert rangorde problemen bij meerdere dieren in een huishouden

Vermindert de kans op borstkanker en suikerziekte√ Vermindert dominant seksueel gedrag zoals op benen/kussens rijden √ Vermindert zwerfgedrag als gevolg van paringsdrang met minder kans op ongevallen en verdwaald raken (Dit geldt voor reu en teef!)Sterilisatie/castratie zal niet: X Uw hond veranderen in een karakterloze ”slapjanus” X Helpen tegen problemen als angst bijten, sloopgedrag of socialisatie problemen

Wat gebeurt er? Bij een “sterilisatie” of castratie worden de organen die sperma of eitjes produceren operatief verwijderd. Hierdoor wordt voortplanting voorkomen.

Mannetjes- Vrouwtjes-

11

Bij reuen (castratie) worden de testikels verwijderd. Deze ingreep is kort en niet erg ingrijpend waardoor uw huisdier de dag erna waarschijnlijk weer de oude zal zijn. Bij teven (sterilisatie) worden ofwel enkel de eierstokken of de eierstokken en de baarmoeder verwijderd. Omdat een sterilisatie een operatie via de buikwand betreft, is een wat langere herstelperiode vaak nodig.

Puppylove  

Informatief A6 boekje voor eigenaren van een nieuwe pup. Deze is door dierenartsen te verkrijgen via de webshop van Petplan.

Puppylove  

Informatief A6 boekje voor eigenaren van een nieuwe pup. Deze is door dierenartsen te verkrijgen via de webshop van Petplan.

Advertisement