Page 1

de zorgverzekering voor uw huisdier

Puppyl ve Oost West, Thuis best

Laat uw puppy zich meteen thuisvoelen

Gezondheidscontrole houd uw puppy in topvorm

Puppy benodigdheden verzekering voor uw puppy


Een warm welkom namens Petplan

Van harte gefeliciteerd met uw puppy. Een hond verrijkt uw leven met veel genegenheid en liefde. Als nieuwe eigenaar kan het echter een behoorlijke uitdaging zijn om te achterhalen wat het beste voor uw pup is. Wij willen u graag helpen om ervoor te zorgen dat de pup zich snel op zijn gemak voelt. Zo ontstaat er een goede band tussen u en de pup.

Puppylove geeft u nuttige tips en informatie om u op weg te helpen. Dit boekje wordt u aangeboden door uw dierenarts of uw fokker. Puppylove bevat belangrijke tips voor u als nieuwe eigenaar. Lees Puppylove daarom zorgvuldig door en bewaar het bij uw dierenpaspoort . Met vriendelijke groet, Uw dierenarts / fokker:

[ stempel dierenarts / fokker ]

2


Oost, West, Thuis Best Waar dient u rekening mee te houden? Probeer de eerste paar dagen zoveel mogelijk tijd met uw pup te spenderen zodat deze zich zo snel mogelijk thuis voelt.

Voeding

Als u de pup ophaalt bij de fokker vraag dan welke voeding hij krijgt, op welke tijdstippen en wat de hoeveelheden zijn. De fokker en de dierenarts kunnen u goed adviseren welke voeding het meest geschikt is. Geef hem bij voorkeur de eerste paar dagen dezelfde voeding als hij bij de fokker kreeg. Mocht u willen overstappen naar een andere voeding, doe dit dan geleidelijk door de twee soorten voeding te mengen. Dit voorkomt maag/darm problemen.

Eet- en drinkbakken

Zorg voor een eigen eet- en drinkbak waar altijd schoon water in zit. Stenen en metalen bakken zijn aan te raden in verband met de hygiëne. Deze bakken zijn zwaarder en zo wordt het knoeien met water beperkt. Het is verstandig een krant of plastic mat onder de bakken te plaatsen. Puppy’s maken er snel een bende van.

Verzorging

Afhankelijk van wat voor beharing en vacht uw hond heeft kunt u geschikte borstels of kammen aanschaffen. Laat u informeren bij de dierenspeciaalzaak.

Speelgoed

Speelgoed hoeft niet duur te zijn. Zorg wel voor stevige  speeltjes om het gevaar van kapot bijten en inslikken te  voorkomen. Pas op met botten en gedroogde huid producten.

Halsband en riem

Een puppy heeft vanzelfsprekend een, bij voorkeur zachte, halsband nodig en een riem. Hij zal in eerste instantie misschien proberen de halsband af te doen, maar zodra hij merkt dat dit niet lukt, went de pup er vrij snel aan. Zorg dat de halsband strak genoeg zit. Er moeten twee vingers tussen de riem en de hals kunnen worden geplaatst.

? Vragen an uw st a ru e g Stel ze f dierenarts o fokker

3

Mand

Puppy´s hebben een eigen (slaap)plaats nodig. Veel mensen kiezen voor een mand. Puppy’s kauwen vaak hun mand kapot en het is dan ook niet verstandig om al meteen veel geld uit te geven aan een prachtige mand. Het is aan te raden de eerste dagen een kartonnen box of verhuisdoos als mand te gebruiken met oude kranten en een deken erin. U kunt dit gemakkelijk vervangen wanneer hij deze ”mand” kapot maakt en uw puppy groter wordt.


Wat te doen als uw puppy vermist raakt? Als uw puppy vermist raakt, zoek dan eerst in de buurt van uw woning en waar u met hem wandelt. Als hij aan de wandel raakt, zal hij waarschijnlijk naar een bekende plek lopen. Als u hem alsnog niet kunt vinden, neem dan direct contact op met de stichting Amivedi voor vermiste dieren of de dierenbescherming in uw omgeving. Neem contact op met het politiebureau en informeer dierenartsen bij u in de buurt. Het kan namelijk zijn dat uw puppy betrokken is geraakt bij een ongeval en naar de dierenarts is gebracht. Geef hen een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving van uw puppy met indien mogelijk zijn chipnummer en laat contactgegevens achter. Neem contact op met de chip registratie bank waar uw hond ingeschreven staat en meld uw dier aan als vermist. Bekende databanken zijn de NDG of Petlook. Hang briefjes op bij mensen in de buurt met de omschrijving van uw hond en een foto. Plaats kaartjes bij lokale winkels en supermarkten en vraag of uw lokale krantje of radiozender een ”Gezocht” of ”Vermist” advertentie wil plaatsen voor uw zoekgeraakte hond. Vraag de postbode en de krantenjongen of zij uw hond hebben gezien en om een oogje in het zeil te houden.

En dan...

Naar bed!

Uw puppy heeft een rustige eigen slaapplaats nodig. U kunt eventueel een fles of kruik gevuld met warm water, in een doek gewikkeld, bij hem leggen voor het geval dat hij zijn familie mist. Voordat de pup volledig zindelijk is, is het verstandig de slaapplaats met een krant of vochtopnemende doek te bedekken in verband met nachtelijke ongelukjes.

Routine

Zorg voor een duidelijke routine. Als uzelf naar bed gaat en het licht uitgaat is het tijd om te gaan slapen. Probeer de pup te negeren als hij gaat blaffen of huilen. Als deze eenmaal doorheeft dat herrie maken ervoor zorgt dat u weer terug komt, zal hij niet meer ophouden.

Negatieve aandacht

Ook negatieve aandacht zoals boos worden is nog steeds aandacht! Bij zeer angstige pups is het een idee om een tikkende wekker in een doek te wikkelen. Pups kunnen dit als rustgevend ervaren omdat het moeders hartslag nabootst. In het uiterste geval kunt u uw puppy voor de eerste paar nachten in een box bij u in de slaapkamer zetten. Probeer de verleiding te weerstaan om hem bij u in bed te laten slapen. Dit is erg lastig af te leren wanneer hij een volwassen hond is geworden.

4


Ontmoeting met familie en

Uw puppy moet gewend raken aan allerlei mensen, omgevingen, geluiden en andere ervaringen. Dit wordt socialisatie genoemd. Een goed gesocialiseerde pup zal zich op zijn gemak voelen met mensen en andere dieren, terwijl een slecht gesocialiseerde pup angstig en verlegen is.

vrienden

Gedurende de eerste 3 maanden is uw puppy minder angstig en wil hij graag vrienden maken. Nodig mannen en vrouwen bij u thuis uit van verschillende leeftijden, persoonlijkheden, bijvoorbeeld met baarden, een bril, lang haar, een uniform (bijvoorbeeld de postbode) zodat uw pup deze mensen ontmoet in een vertrouwde omgeving. Het is belangrijk dat elke ontmoeting plezierig is voor uw puppy. Geef de persoon in kwestie iets om aan de pup te geven zoals een speeltje of een gezonde snack. Dwing uw pup nooit als hij angstig wordt of zich oncomfortabel voelt. Bezoek diverse plaatsen voor een optimale socialisatie zonder hem bloot te stellen aan allerlei risico´s inclusief het oplopen van infecties of ziekten. Onthoud dat u uw pup in uw armen neemt wanneer u zich begeeft in een omgeving waar andere honden mogelijkerwijs geweest zijn en hij nog niet alle inentingen heeft gekregen. Als u vrienden heeft met gezonde honden die ingeënt zijn en die goed met puppy´s kunnen omgaan zorg er dan voor dat hij deze honden ontmoet. Dit komt het socialisatie proces met andere honden ten goede. Hoe meer rassen en verschillende honden hij ontmoet des te beter.

Puppies en kinderen

Als u zelf geen kinderen heeft, is het nog meer van belang dat uw puppy in de eerste maanden snel gewend raakt en speelt met verschillende schoolgaande kinderen en tieners. Het is ook belangrijk dat uw puppy kennismaakt met peuters.

5

Als u zelf geen kinderen heeft is het nog meer van belang dat uw puppy in de eerste maanden snel gewend raakt en


De

Routine verzorging Door een regelmatige verzorging van de vacht van uw hond voorkomt u ophoping van klitten, dode haren en viezigheid

Stap voor stap verzorgen

De standaard vachtverzorging is voor iedere pup vrijwel gelijk. Mocht u twijfelen over de specifieke verzorging dan kunt u altijd advies inwinnen bij uw fokker, een hondentrimmer of uw dierenarts.

Tegelijkertijd kunt u Hoe uw hond te verzorgen dan controleren op 1. Zet de puppy in een vrije ruimte met een ruwe ondervlooien en teken. Het grond. Een kleine hond kunt u eventueel ook op een neemt maar enkele mitafel zetten. ( Let op slipgevaar! ) nuten in beslag om uw puppy’s vacht goed te 2. Verwijder grote klitten met uw vingers en een grote kam. verzorgen. 3. Kam de dode haren uit de ondervacht. 4. Borstel zachtjes de hele vacht van kop tot tenen en Hoe eerder de pup vergeet niet de borst, poten en buik. went aan verzorging, des te beter. 5. Kam voorzichtig lange haren aan de buitenkant van Bovendien versterkt zijn oren en verwijder overtollig oorvet uit zijn oren het verzorgingsritueel met een katoenen doek. Steek nooit iets in zijn oren! de band tussen u en de hond. 6. Verwijder viezigheid voorzichtig uit de ooghoeken met een vochtige doek. Gebruik een apart, schoon stukje doek voor ieder oog. 7. Wanneer de nagels te lang zijn, dienen deze geknipt te worden. Dit ter voorkoming van inscheuring en afbreken. Let op dat u niet te kort en in het levende deel van de nagel knipt. Heeft u twijfel of ziet u het knippen van de nagels niet zitten, vraag dan advies aan uw dierenarts. 8. Maak zijn achterwerk schoon. Het kan zijn dat de haren hier ook getrimd moeten worden. Uw dierenarts of de assistente kan u laten zien hoe dit moet.

6


Baddertijd Honden moeten niet onnodig gewassen worden omdat het de beschermlaag van hun huid en vacht aantast. Soms is het echter wel nodig als uw puppy bijvoorbeeld in een smerige sloot is gesprongen. De dierenarts kan ook een medisch bad voorschrijven waarbij de hond met een door de dierenarts voorgeschreven shampoo gewassen moet worden.

Handig uw hond wassen 1. Zet de hond op een plaats met een ruwe ondergrond. Eventueel in de badkuip of wasbak, zorg dan wel voor een anti-slip mat. Maak de hond nat met lauwwarm water uit de douche, tuinslang of een kan met water. Let op dat er geen water in de oren komt, bedek ze eventueel met uw handen. 2. Wrijf een beetje hondenshampoo (geen mensenshampoo!) uit over zijn vacht en zorg ervoor dat hij geen zeep in zijn ogen krijgt. 3. Spoel hem zorgvuldig af met warm water zodat er geen shampoo meer aanwezig is. 4. Wrijf de hond vervolgens met een handdoek goed droog. Pas op, de hond zal u graag een handje willen helpen en uitgebreid gaan schudden.

Spettergevaar dus! 5. Pas als de hond weer volledig is opgedroogd, kunt u hem weer borstelen.

Goede tip!! Verwijder voor het wassen grove klitten voorzichtig met de vingers. Het wassen maakt het veel erger.

7


De jaarlijkse

controle bij de dierenarts Het is verstandig om met uw hond uw dierenarts te bezoeken voor een gezondheidscontrole Meestal wordt deze controle gelijktijdig met het vaccineren uitgevoerd.Voor sommige hondenrassen kan het noodzakelijk zijn om wat vaker de dierenarts te bezoeken. Volg hierin het advies van uw dierenarts. Uw hond zal uitgebreid onderzocht worden. Zijn ogen, oren, mond en tanden, huid en vacht worden bekeken.De ademhaling en hartslag worden ook gecontroleerd. Dierenartsen en assistentes zijn altijd bereid om de gezondheid en de verzorging van de pup met u te bespreken. Zij kunnen u adviseren over voeding, ontwormen, vlooienbehandelingen, opvoeding, gebitsverzorging, socialisatie, gedrag en verzekeren tegen ziektekosten.

n van t koste Pakke delen en s lu P t id e anaf h rm/vlooienm oedt v als wo n verg Petpla eve zorg zo ntingen ti ine preven

de zorgverzekering voor uw huisdier

8


Gezondheidscontrole Wanneer u regelmatig uw pup aan een korte gezondheidscontrole onderwerpt, raakt hij er snel aan gewend om vastgehouden en aangeraakt te worden. Dit kan later veel problemen voorkomen bij de dierenarts. Zorg voor een regelmatige gezondheidscontrole als onderdeel van de totale verzorging van uw pup. Mogelijke problemen worden dan ook sneller gesignaleerd.

Huid

Voel met uw handen over het hele lichaam om eventuele bultjes of knobbels te signaleren. Er dient geen sprake te zijn van overmatige schilfering van de huid en/of jeuk.

Ogen

De ogen dienen schoon te zijn, zonder ophoping van viezigheid in de ooghoeken. Het oog behoort niet rood of ge誰rriteerd te zijn. Daarnaast behoren er geen krassen op de oogbal of overmatige traanvloeiing aanwezig te zijn.

Oren

In de oren kan enige haargroei aanwezig zijn. Hier mag echter geen viezigheid of gras blijven hangen. De oren behoren er onge誰rriteerd en niet rood of gekrast uit te zien. Een beetje oorwas is normaal. Overvloedige was of een sterke geur kan duiden op een ontsteking.

Neus

De neus is meestal koel en een beetje vochtig. Een groot aantal gezonde honden hebben meestal een droge warme neus.

Tanden Puppytanden moeten wit en schoon zijn zonder tandplak

of tandsteen. Het tandvlees behoort roze en niet opgezwollen te zijn.

Vacht

De vacht van een gezonde hond is glanzend. Bij honden met stokhaar is dit echter lastig te bepalen. Bij het kammen kunt u de vacht gemakkelijk controleren op vlooien.

Poten

De zoolkussentjes onder de voeten behoren niet ingescheurd te zijn. Controleer op achtergebleven gras(aren) en steentjes. De nagels van de pup dienen niet te lang of ingescheurd te zijn.

Achterwerk Het achterwerk moet schoon zijn. Let op eventuele wormen

of wormdeeltjes die kunnen achteblijven in de vacht.

9


Sterilisatie en Castratie Als u een teefje heeft en niet van plan bent om op latere leeftijd een nestje te fokken, dan kunt u een castratie (‘’sterilisatie’’) overwegen. Naast voorkoming van dracht vermindert deze ingreep het risico op verschillende terugkomende gezondheidsproblemen. Ook voor de reu kan het advies zijn om het dier op termijn te laten castreren. Dit wordt vooral gedaan om hinderlijke seksuele behoeftes bij de hond weg te nemen en kan helpen om bepaalde gedragsproblemen te voorkomen of op te lossen. Het is aan te raden bij een eventuele sterilisatie of castratie altijd eerst advies in te winnen bij uw dierenarts en/of fokker. Ook uw dierenarts/fokker kan u informeren over specifieke richtlijnen voor het ras.

Wanneer steriliseren of castreren?

De meest gangbare leeftijd om uw hond te laten steriliseren of castreren is rondom de puberteit, meestal tussen de vijf en negen maanden. Echter bij sommige dierenartsen worden andere richtlijnen aangehouden. Castreren

of steriliseren? Vraag meer informatie bij uw dierenarts!

10


Waarom “Sterilisatie” of Castratie? Waarom

“Sterilisatie” of Castratie? Bij de reu:

Bij de teef:

Vermindert territoriale urine markering

Voorkomt ongewenste dracht

Vermindert wederzijdse agressie 

Vermindert de kans op prostaatklier  aandoeningen

Voorkomt hormoon gerelateerde gedragsproblemen

Voorkomt een baarmoederontsteking

Voorkomt testikelkanker

Voorkomt testikelkanker

Vermindert rangorde problemen bij meerdere dieren in een huishouden

Vermindert de kans op borstkanker en suikerziekte√ Vermindert dominant seksueel gedrag zoals op benen/kussens rijden √ Vermindert zwerfgedrag als gevolg van paringsdrang met minder kans op ongevallen en verdwaald raken (Dit geldt voor reu en teef!)Sterilisatie/castratie zal niet: X Uw hond veranderen in een karakterloze ”slapjanus” X Helpen tegen problemen als angst bijten, sloopgedrag of socialisatie problemen

Wat gebeurt er? Bij een “sterilisatie” of castratie worden de organen die sperma of eitjes produceren operatief verwijderd. Hierdoor wordt voortplanting voorkomen.

Mannetjes- Vrouwtjes-

11

Bij reuen (castratie) worden de testikels verwijderd. Deze ingreep is kort en niet erg ingrijpend waardoor uw huisdier de dag erna waarschijnlijk weer de oude zal zijn. Bij teven (sterilisatie) worden ofwel enkel de eierstokken of de eierstokken en de baarmoeder verwijderd. Omdat een sterilisatie een operatie via de buikwand betreft, is een wat langere herstelperiode vaak nodig.


Puppy wetenswaardigen Plezier en spelletjes

Puppy’s houden natuurlijk erg van spelen. Naarmate de hond ouder wordt, zal het speelse gedrag iets afnemen maar een leuk spelletje met de baas is altijd welkom!

Achterna zitten en apporteren

In plaats van dat u de puppy achter uzelf laat aanrennen is het aan te raden om speeltjes weg te gooien waarop de pup deze terughaalt voor u. Dit voorkomt het ongewenst achtervolgen van bijvoorbeeld kinderen op straat.

Geheugenspelletjes

Het is verstandig ook aandacht te besteden aan geheugentraining van uw puppy. Geef hem dan ook speelgoed wat hem aan het denken zet. Probeer sterke rubber speeltjes als een “Kong” waarin u voer kunt verstoppen. Ook het oefenen met opdrachten uitvoeren zoals bijvoorbeeld apporteren zorgt ervoor dat de pup zijn denktank aan het werk zet.

Geboren om te kauwen

Puppy´s zijn dol op kauwen en als u niet uitkijkt kauwt hij op uw slippers, de krant en alles wat maar bij hem in de buurt is. Geef hem dan ook harde kauwspeeltjes als bijvoorbeeld een ‘’Kong’’ of een flostouw zodat hij lekker bezig kan zijn maar van uw bezittingen afblijft.

Wees met oog op verslikkingsgevaar voorzichtig met botten en gedroogde huidproducten.

Geen tanden

Puppy´s die met elkaar spelen,gebruiken vaak op een speelse manier hun tanden om te bijten.Toch kunnen er problemen ontstaan wanneer ze ouder worden en harder gaan bijten. Om dit te voorkomen, is het verstandig altijd een speeltje bij de hand te hebben. Mocht de hond in uw hand beginnen te bijten, trek dan zijn aandacht door met het speeltje te bewegen en houd uw hand stil. Herhaal dat iedere keer als de pup uw hand als bijtring gebruikt en hij zal snel doorhebben dat dit speelgedrag ongewenst is. Wanneer hij dit gegeven onder de knie heeft en hij bijt tijdens het spelen alsnog eens in uw hand, reageer dan alsof u verschrikkelijke pijn heeft en stop direct met spelen. De pup moet leren dat handen en tanden niet samen gaan.

12


Zorgverzekering

voor uw

Verantwoord huisdierbezit brengt ook een goede verzorging voor uw pup met zich mee. Dat is niet alleen voeding, speeltjes of een mooie mand, maar betekent ook dat u voorbereid bent op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen.  Net als uzelf kan ook uw pup betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden. Meestal kan de dierenarts uw puppy dan weer genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen. Het is van belang dat u dan in staat bent deze (onverwacht) hoge kosten te betalen.

Puppy

Petplan biedt diverse zorgpakketten en aanvullende verzekeringen aan en is een betrouwbare maatschappij met heldere voorwaarden. De Petplan Zorgverzekering is ontwikkeld door dierenartsen en Unigarant Verzekeringen keert de schades uit. Preventieve zorg (zoals de vaccinatie, vlooien- en wormmiddelen) en ook de chip wordt vergoed.

Wat kost de verzekering?

Petplan, de zorgverzekering voor uw huisdier

De kosten van een verzekering zijn afhankelijk van het gekozen pakket en het volgroeid gewicht van uw pup Sinds een aantal jaren is het mogelijk (gewicht wanneer het dier volwassen om een zorgverzekering af te sluiten is). Ook de leeftijd van uw hond en de voor uw hond. wijze van betaling is bepalend voor de premie. Op de website van Petplan kunt Vrijwel alle medische kosten ten gevolge u een premie berekenen en vrijblijvend van een aandoening, ziekte of ongeval een offerte aanvragen.  worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Een geruststellende gedachte! Wanneer u niet geconfronteerd wilt worden met (onverwachte) grote financiĂŤle tegenvallers is het verstandig om uw pup te verzekeren. Als dierenkliniek/fokker Ook is het mogelijk direct een verzekeondersteunen wij Petplan. ring af te sluiten zodat u er zeker van bent dat de kosten van de dierenarts vergoed worden. U wordt dan niet geconfronteerd met financiĂŤle tegenvallers wanneer uw pup iets overkomt.

www.petplan.nl

13


Vergoedingen van Petplan Petplan vergoedt tot € 5.000,- per jaar voor o.a. - Kosten volgend op ongeval, ziekte, gebrek of aandoening - Behandelingen en ingrepen van specialist, fysio- en gedragstherapeut - Preventieve zorg zoals inentingen, vlooien- en wormmiddelen - Diergeneesmiddelen en geregistreerde medicatie - Opvang huisdier bij verblijf eigenaar in ziekenhuis - Chemotherapie en radiotherapie - Een advertentie bij vermissing van uw huisdier - Operaties, opvang en verpleging in de kliniek - Noodzakelijke diagnostiek van bloed, urine, ontlasting en weefsel Petplan heeft diverse Zorgpakketten en aanvullende verzekeringen. U heeft de keuze uit het Basis, Plus of Totaal Pakket en een viertal aanvullende verzekeringen. Zodoende kunt u altijd de verzekering samenstellen die het beste bij uw pup past.

Basis Pakket

(vergoeding tot € 3.000,- per jaar)

Het Basis Pakket geeft recht op vergoeding van medische kosten voor onvoorziene en noodzakelijke behandelingen ten gevolge van een ziekte, aandoening of ongeval. Dit pakket vergoedt o.a. het consult, behandeling en operaties door de dierenarts, inclusief het toedienen van medicijnen alsmede opname en verpleging in de kliniek. Ook alle geregistreerde medicijnen en de identificatiechip worden vergoed.

Plus Pakket

(vergoeding tot € 4.000,- per jaar)

Het Plus Pakket vergoedt bovenop het Basis Pakket 50% van de kosten van een aantal specifieke behandelingen. Hieronder vallen o.a. speciale diagnostiek zoals een MRI en CT scan, gebitsaandoeningen, dierenambulance, noodzakelijke diagnostiek van heup- en elleboogafwijkingen en kosten in het buitenland. Ook wordt jaarlijks preventieve zorg gedeeltelijk vergoed.

Totaal Pakket

(vergoeding tot € 5.000,- per jaar)

Het Totaal Pakket omvat het Basis Pakket en volledige vergoeding van alle extra diensten uit het Plus Pakket.

14

Meer informatie over de verschillende pakketten? www.petplan.nl


De Petplan Zorgverzekering via uw dierenarts/fokker Voor uw nieuwe puppy heeft u ongetwijfeld al nagedacht over voeding, een drinkbak, speeltjes, een warme mand, een halsband en een riem. Maar heeft u ook al nagedacht over het afsluiten van een zorgverzekering?

Vanaf die dag is er gedurende 1 maand recht op vergoeding van ziektekosten tot â‚Ź 3.000,-. De MGV loopt na 1 maand automatisch af en is geheel vrijblijvend.

Het mooie is dat u dat ook niet hoeft te doen!

Gelukkig ondersteunen veel fokkers en dierenartsen de Petplan Zorgverzekering. Deze kan al ingaan vanaf de dag waarop u uw puppy ophaalt of wanneer u de dierenarts heeft bezocht. Fokkers die deelnemen aan het Petplan kwaliteitsprogramma en dierenartsen die Petplan Partner zijn, kunnen uw hond direct laten verzekeren. Dit betekent dat wanneer uw puppy onverhoopt ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeval Petplan de rekening van de dierenarts kan vergoeden.

Maand Gratis Verzekering (MGV)  anneer uw fokker deelneemt aan het W Petplan kwaliteitsprogramma of uw dierenarts is Petplan Partner, komt uw pup in aanmerking voor 1 Maand Gratis Verzekering. Dit komt doordat de dierenarts gezondheidswaarborgen heeft afgegeven voor uw pup. De MGV kunt u via email, telefonisch of per post activeren. Na activatie gaat de MGV in op de dag nadat u uw puppy ophaalt bij de fokker of de dag waarop u bij de dierenarts bent geweest.

Verlengen MGV

Gedurende de Maand Gratis Verzekering kunt u besluiten de verzekering te verlengen. U kunt kiezen voor een Basis, Plus of Totaal Pakket en aanvullende verzekeringen afsluiten (www.petplan.nl) Bij de keuze voor een Plus of Totaal Pakket kunt u de kosten van de inenting en worm- of vlooienmiddelen alsnog vergoed krijgen. Nadat u de MGV heeft geactiveerd krijgt u van Petplan een vrijblijvend voorstel om de verzekering te verlengen.

15


- De beste medische zorg voor uw geliefde huisdier - Vrije dierenartskeuze in heel Nederland - Preventieve zorg mee te verzekeren

Waarom Petplan?

- Snelle uitbetaling gegarandeerd door Unigarant - Gespecialiseerd in huisdieren - Aanbevolen door dierenartsen en fokkers

WWW.PETPLAN.NL tel. 0900 - PETPLAN (73 87 526)

de zorgverzekering voor uw huisdier

Puppylove  

Informatief A6 boekje voor eigenaren van een nieuwe pup. Deze is door dierenartsen te verkrijgen via de webshop van Petplan.

Puppylove  

Informatief A6 boekje voor eigenaren van een nieuwe pup. Deze is door dierenartsen te verkrijgen via de webshop van Petplan.

Advertisement