Page 1

dĂŠ huisdierenverzekering

Huisdierenverzekering voor hond, kat, konijn en papegaai kerd e z r Ve de van org ez best

Ieder huisdier verdient


Wie zijn wij? Petplan is ’s werelds meest ervaren huisdierenverzekeraar en heeft maar liefst 1 miljoen huisdieren verzekerd. Wij zijn gevestigd in de Rijp en sinds 2006 actief in Nederland. Petplan is een initiatief van AUV dierenartsencoöperatie en Unigarant Verzekeringen (onderdeel van ANWB). Bij Petplan staat optimale zorg voor uw huisdier op nummer één. En daarnaast maken wij de financiële en administratieve afhandeling voor u zo makkelijk mogelijk, zodat u zich kunt richten op uw huisdier. Zelf zijn wij ook allemaal dierenbezitters. En veel collega’s hebben op een dierenartsenpraktijk gewerkt. Dus we begrijpen uw zorg. Petplan biedt verschillende pakketten aan die naar wens kunnen worden uitgebreid met aanvullende verzekeringen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste zorg.

Het Petplan Team 1


Diergeneeskunde wordt steeds duurder Als uw huisdier ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeval, wilt u dat uw huisdier de beste medische zorg krijgt.

Epilepsie € 3.361,-

Voetbalknie €1.865,-

Gelukkig biedt de dierenarts steeds betere behandelingen en diensten aan. Dat is natuurlijk een enorme vooruitgang. Onze huisdieren kunnen daardoor langer en gezonder leven. Goede diergeneeskunde betekent echter ook dat de kosten van de dierenarts behoorlijk kunnen oplopen. Een rekening van honderden of zelfs meer dan € 1.000,- is geen uitzondering meer.

Allergie € 3.871,-

U wilt natuurlijk het beste voor uw huisdier, ongeacht de kosten. Petplan vergoedt de rekening van uw dierenarts en maakt de afhandeling makkelijk voor u.

Verkeersongeval € 1.948,-

Gebit € 1.206,-

Een geruststellende gedachte! Blaasgruis € 2.506,-

2

Hartkwaal € 3.377,-

Hernia € 2.737,-


Waarom Petplan? Complete zorg en uitgebreide dekking

Uw dierenarts declareert direct bij Petplan

Met Petplan kiest u voor de meest complete huisdierenverzekering. Ieder huisdier is immers uniek en heeft een passende behandeling nodig. Uw huisdier is verzekerd tegen de kosten van ongeval en ziekte.

Petplan biedt u een unieke declaratieservice. De meeste dierenartsen declareren de rekening direct bij Petplan. U hoeft deze dus niet zelf voor te schieten. Petplan is de enige huisdierenverzekeraar die deze service biedt.

Deskundig samengestelde pakketten Onze pakketten zijn bovendien in samenwerking met de dierenarts samengesteld. En daarom zijn ze ook zo uitgebreid. U kunt zelfs preventieve zorg mee verzekeren.

Optimaal gemak voor uzelf Wij begrijpen dat u genoeg aan uw hoofd heeft als uw huisdier ziek of gewond is. Daarom maken wij de administratieve en financiële afhandeling zo makkelijk mogelijk voor u. Zodat u uw aandacht kunt richten op uw zieke huisdier.

Professioneel advies

Petplan betaalt de rekening van uw dierenarts

Verder kunt u met al uw vragen bij ons terecht:

0900 - 73 87 526 Op onze weblog “Uit de praktijk” vindt u ook veel tips en wetenswaardigheden over de gezondheid van uw huisdier 3


Kies uw pakket op maat

Maximale zekerheid

TOTAAL

Kies een BASIS, PLUS, of TOTAAL Pakket

PLUS

Bij Petplan kiest u het pakket dat bij uw huisdier past. Naast vergoeding voor consult, diagnostiek en meer dan 1.000 behandelingen, worden bovendien bijzondere diensten vergoed, zoals fysio- en gedragstherapie.

BASIS

Kiest u voor een PLUS of TOTAAL Pakket, dan krijgt u ook vergoeding voor preventieve zorg (inentingen, vlooien- en wormmiddelen), gebit (trekken tanden en kiezen), Intensieve Zorg (MRI en CT scan,) en Extra Zorg (dierenambulance, ziektekosten Europa).

Kies uw aanvullende verzekeringen Naast een keuze uit drie zorgpakketten (BASIS, PLUS of TOTAAL) kunt u ook een of meerdere aanvullende verzekeringen afsluiten.

€ 4.000,-

max. vergoeding

€ 5.000,-

max. vergoeding

max. vergoeding

€ 3.000,-

Alle vergoedingen BASIS PAKKET

Alle vergoedingen BASIS PAKKET en PLUS PAKKET

Meest voordelige pakket

Meest gekozen pakket

Meest uitgebreide pakket

Vergoeding voor ongeval en ziekte

Aanvulling op BASIS Pakket

Aanvulling op PLUS Pakket

Voor een uitgebreider overzicht van de verschillende pakketten en vergoedingen zie pagina 5 en 6 van deze brochure.

AANVULLENDE VERZEKERINGEN altijd in combinatie met BASIS, PLUS of TOTAAL Pakket

• Chemo- en Radiotherapie (50%) • Crematie (incl. vervoer) • Doorlopende Reisverzekering Wereld

4


Vergoedingenoverzicht BASIS

PLUS

TOTAAL

€ 3.000,-

€ 4.000,-

€ 5.000,-

Vrije dierenartskeuze

ja

ja

ja

Unieke declaratieservice: niet meer afrekenen bij de dierenarts

ja

ja

ja

Consult

Diagnostiek

Bijzondere behandelingen

Plaatsen identificatiechip

Behandelingen, operaties (inclusief narcose), opname

Medicijnen

Advertentie bij vermissing huisdier

Euthanasie

Preventieve zorg (zoals inentingen, worm- en vlooienmiddelen)

x

max € 40,-

max € 80,-

Medicatie alternatieve zorg

x

Maximale vergoeding per jaar

Gebit (zoals tandsteen verwijderen, trekken tanden en kiezen)

x

Intensieve zorg (zoals MRI en CT scan, second opinion)

x

Extra zorg (zoals dierenambulance, ziektekosten Europa)

x

Deze kosten worden niet vergoed:

• Chirurgische behandelingen heup- en elleboogaandoeningen hond zwaarder dan 15 kg volgroeid gewicht • Revalidatie, gewrichtsprotheses, transplantaties, experimentele geneeskunde • Dieetvoeding en voedingssupplementen (ongeacht de indicatie) • Orthodontie van het gebit • Bestaande aandoeningen en behandelingen die het dier niet baten • Consulten met betrekking tot het voortplantingsproces, anticonceptie, sterilisatie en castratie • Preventieve begeleiding zoals gewichtscontrole, dieetadvies en geriatrisch onderzoek

5

√ Petplan vergoedt 85%; eigen bijdrage is 15% √ Petplan vergoedt 75%; eigen bijdrage is 25% √ Petplan vergoedt 50%; eigen bijdrage is 50%


ALLE pakketten

PLUS en TOTAAL Pakket

Consult

Preventieve zorg

Diagnostiek

Medicatie alternatieve zorg

Bijzondere behandelingen

Gebit

• Consult dierenarts en specialist (ook spoed en weekend) • Consult en behandeling Faculteit Diergeneeskunde (Utrecht)

• Consult, inentingen, worm-, vlooien- en tekenmiddelen • PLUS Pakket € 40,- en TOTAAL Pakket € 80,-

• Bloedonderzoek, echo, röntgenfoto’s, ECG, bloeddrukmeting, weefsel(biopten), artroscopie

• Homeopathische medicijnen: VSM, McSamuel, Heel, Chinese kruiden voorgeschreven door Petplan erkende dierenarts

• Consult/behandeling gedragstherapeut, fysiotherapeut, acupuncturist en homeopaat

Plaatsen identificatiechip

• Professionele gebitsreiniging • Consult, diagnostiek, narcose, tandsteenverwijdering, extracties (trekken van tanden en kiezen) • Wortelkanaalbehandeling, plaatsen vullingen

Behandelingen, operaties en opname

Intensieve Zorg

• Meer dan 1.000 medisch noodzakelijke behandelingen en operaties (inclusief narcose) • (Chirurgische) behandeling heup- en elleboogaandoeningen hond tot 15 kg volgroeid gewicht • Diagnostiek en niet-chirurgische behandeling heup- en elleboogaandoeningen hond zwaarder dan 15 kg volgroeid gewicht • Aandoeningen geslachtsorganen met uitzondering van sterilisatie/castratie (ongeacht indicatie) • Verbandmiddelen • Opname en verpleging in kliniek tot max. 7 dagen per jaar

• Specialistische diagnostiek: MRI/CT, behandeling met isotopen • Hulpmiddelen als braces, verbandmiddelen, insulinepen • Pacemaker, hartkleppen, stents en coils, bloedtransfusies • Second opinion

Extra Zorg

• Verzorging huisdier bij verblijf eigenaar in ziekenhuis • Opname en verpleging in de dierenkliniek langer dan 7 dagen, inclusief dwang- en sondevoeding • Dierenambulance tot € 250,- per jaar • Ziektekosten in Europa tot € 1.000,- per jaar

Medicijnen (ook voor chronische behandelingen) Advertentie bij vermissing huisdier

Voor het plaatsen van de chip en preventieve zorg geldt geen wachttermijn. Deze kosten kunnen direct worden gedeclareerd.

Euthanasie (inclusief achterlaten huisdier) 6


Zij gingen u voor... Steeds meer dierenbezitters kiezen voor Petplan. Uit onderzoek blijkt dat onze klanten met name een verzekering afsluiten omdat ze niet geconfronteerd willen worden met (onverwacht) hoge dierenartsrekeningen. Ook vinden ze het een geruststellende gedachte om geen zorgen te hebben over hun huisdier.

,05ed 6 . 1 go r

ve

Operatief ingrijpen was onvermijdelijk. Daarna volgden 3 maanden intensief herstel met o.a. fysiotherapie. Gelukkig was ik goed verzekerd bij Petplan. Petplan keerde uit € 1.605,-

In de onderstaande tabel vindt u de instappremies voor hond, kat, konijn en papegaai-achtigen. Op petplan.nl berekent u heel eenvoudig in 4 stappen de maandpremie voor uw huisdier.

Maandpremies

Basis

Plus

Totaal

vanaf:*

Pakket

Pakket

Pakket

Hond

€ 13,29

€ 22,12

€ 36,95

Kat

€ 10,61

€ 19,33

€ 27,01

Konijn

€ 5,95

€ 11,26

€ 15,30

Papegaai

€ 8,11

€ 11,36

€ 14,60

* maandpremies zijn exclusief 21% assurantiebelasting

Sipo komt letterlijk uit een goed nest van een erkende Labradorfokker. Nooit gedacht dat ze ook nog ziek kon worden. Tot 4 maanden geleden. Na een wandeling in de duinen bleek Sipo zich lelijk verstapt te hebben. De dierenarts constateerde een afgescheurde kruisband in de linkerknie.

Iris van Wijk, Haarlem

,50ed 7 . 2 go r

ve

De 3 jarige Tim van mevrouw Dekker geniet elke dag nog van de voordelen van goed verzekerd zijn. Tim had last van jeuk en huidirritatie. Vele onderzoeken later bleek hij een ernstige huidallergie te hebben. Gelukkig was Tim verzekerd. Dat was een hele opluchting! Petplan keerde uit € 2.750,- voor de behandeling (o.a. allergietesten, antibiotica, speciale zalf).

Mevrouw Dekker, Loosdrecht 7


Uw aanvraag wordt sneller behandeld bij aanmelding op petplan.nl

Aanvraagformulier M

Roepnaam:

V

Maandelijks via automatische incasso Jaarlijks via automatische incasso (5% korting)

Geboortedatum(dd-mm-jjjj):

Jaarlijks via een factuur (5% korting)

Let op: bij aanvraag van de verzekering dient het huisdier in uw bezit te zijn! Soort huisdier:

dé huisdierenverzekering

Betalingswijze

Gegevens huisdier

Hond

Gecastreerd/Gesteriliseerd :

Kat Ja

Konijn

Papegaai

Bank/gironummer: (Noodzakelijk voor uitkeren declaraties)

Nee

Chipnummer (15 cijfers): (indien bekend) (ringnummer bij papegaai)

Dit nummer staat op naam van: Ik ontvang mijn polis per e-mail en betaal eenmalig € 3,50 poliskosten

] Volgroeid gewicht hond (in kg): (*doorhalen wat niet van toepassing is)

Ras / kruising met*

Ik ontvang mijn polis per post en betaal eenmalig € 11,- poliskosten Donatie

Petplan doneert € 2,- per verzekering aan een fonds dat bestemd is voor het verzekeren van huisdieren van eigenaren die onvoldoende financiële middelen hebben. Wellicht wilt u zelf ook een donatie doen? Ik doneer niet

Ik doneer € 2,-

Ik doneer € 5,-

Ik doneer € 10,-

en machtig Petplan dit bedrag eenmalig van mijn rekening af te schrijven.

Keuze zorgpakket (één keuze mogelijk) Basis Pakket

Plus Pakket

Persoonlijke gegevens Totaal Pakket

Keuze aanvullende verzekeringen (meerdere keuzes mogelijk) Chemo- en Radiotherapie

Reis Werelddekking

Mijn eigen vaste dierenartsenpraktijk is Praktijk(naam): Woonplaats:

Crematie

Voorletters:

Man

Vrouw

Achternaam: Straat en huisnummer: Postcode en plaats: Geboortedatum(dd/mm/jjjj): Telefoon: E-mail: Voor de correspondentie is het belangrijk dat uw mailadres duidelijk leesbaar is (vul ook de achterkant van dit formulier in).


.

Medische vragen 1.Is uw huisdier de afgelopen 12 maanden voor inenting en/of gezondheidscontrole bij de dierenarts geweest? Ja

Nee

2. Geef aan hoe vaak u de afgelopen 12 maanden voor uw huisdier de dierenarts heeft bezocht of geraadpleegd voor gezondheidsklachten. Niet 1x 2x 3x meer dan 3x 3. Geef hierna aan welke klachten/aandoeningen bij de in de vraag 1 en 2 aangegeven bezoek(en) zijn besproken, vastgesteld en/of behandeld. Maand:

Klacht:

Maand:

Klacht:

Maand:

Klacht:

4. Is verdere behandeling of controle door de dierenarts besproken? Nee

Ja, nl.:

5. Is uw huisdier de afgelopen maand nog behandeld met medicijnen? Nee

Ja, nl.:

6. Is uw huisdier op dit moment volledig gezond? Ja Nee, nl.: 7. Heeft u verder nog iets mede te delen wat voor de beoordeling van het te verzekeren risico van belang kan zijn voor de verzekeraar? Nee

Ja, nl.:

Mededelingsplicht Als aanvrager bent u verplicht de vragen in dit aanvraagformulier zo volledig mogelijk te beantwoorden. Bij de beantwoording is niet alleen uw eigen wetenschap bepalend, maar ook die van andere belanghebbenden bij deze verzekering. Vragen waarvan u het antwoord al bij ons bekend veronderstelt, moet u toch zo volledig mogelijk beantwoorden. Zijn er feiten en omstandigheden die vanaf nu tot de polisafgifte bekend worden, dan dient u die alsnog aan ons mede te delen. Indien u niet of niet volledig aan uw mededelingsplicht heeft voldaan, kan dit ertoe leiden dat het recht op uitkering wordt beperkt of zelfs vervalt. Wij hebben het recht de verzekering op te zeggen als wij bij kennis over de ware stand van zaken de verzekering nooit zouden hebben gesloten. Dit recht hebben wij ook bij opzet tot misleiding. Dit is vastgelegd in de artikelen 7:929-931 Burgerlijk Wetboek.

Privacy De op dit formulier ingevulde persoonsgegevens en eventueel nader over te leggen persoonsgegevens gebruiken wij voor het accepteren van de aanvraag, het uitvoeren van de verzekeringsovereenkomst, relatiebeheer en fraudepreventie. Ook kunnen wij deze gegevens gebruiken om u te informeren over voor u relevante producten en diensten.

Slotverklaring en ondertekening U verklaart met de ondertekening van dit formulier dat alle vragen naar beste weten, juist en overeenkomstig de waarheid zijn beantwoord en dat u hiermee de aangevraagde verzekering wilt sluiten.

(Plaats)

(datum)

(handtekening)

Heeft u nog vragen over uw aanvraagformulier, belt u ons dan op 0900 - 73 87 526 ( 0,10 p.m.). Stuur dit volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulier Middenbeemster. op in een gesloten envelop naar Petplan Nederland t.a.v. t.a.v. team administratie, antwoordnummer 1803, 1462 ZX M iddenbeemster. Een postzegel is niet nodig... U ontvangt uw polis, onder voorbehoud van acceptatie, zo snel mogelijk per post of e-mail.


Belangrijk om te weten • •

U kunt uw verzekering afsluiten op petplan.nl of het formulier in deze brochure invullen.

• • •

De verzekering kan worden aangegaan voor huisdieren met de leeftijd vanaf 8 weken.

• •

De wachttermijn geldt niet voor kosten van preventieve zorg en plaatsing van de chip. Deze kosten kunnen direct worden gedeclareerd.

• •

Premiebetaling geschiedt per automatische incasso of jaarlijkse betaling per factuur. U krijgt een korting van 5% bij een jaarbetaling.

• • • • •

Indien uw huisdier overlijdt, eindigt de verzekering en wordt teveel betaalde premie terugbetaald.

• • •

Voor het einde van de looptijd informeren wij u over de verlenging van uw verzekering.

Wanneer uw huisdier bij een andere aanbieder is verzekerd, regelt Petplan gratis voor u de opzegging. Let er wel op dat u in de meeste gevallen een opzegtermijn heeft van een maand. De Petplan huisdierenverzekering gaat direct in na ontvangst en acceptatie van de aanvraag. Petplan hanteert een wachttermijn van 30 dagen. Kosten ten gevolge van een ziekte, aandoening of ongeval ontstaan vóór of binnen de wachttermijn worden niet vergoed. Huisdieren dienen gechipt te zijn op het moment dat de eerste declaratie wordt ingediend. De identificatiechip kan worden ingebracht tijdens de eerste behandeling. Alle zorgpakketten en aanvullende verzekeringen worden afgesloten voor een termijn van 1 jaar. Daarna wordt de verzekering steeds met een jaar verlengd. Petplan is verplicht om 21% assurantiebelasting te rekenen over de verschuldigde premie. Petplan berekent eenmalige poliskosten van € 3,50 bij verzending per email en € 11,- bij verzending per post. Petplan hanteert voor honden en katten vanaf 8 jaar jaarlijks een premietoeslag van 4%. Voor de Shar Pei, de (Old) Engelse en Franse Bulldog, de Cavalier King Charles Spaniel, Mastino en de Fila Brasileiro gelden afwijkende acceptatievoorwaarden. Kijk op petplan.nl bij veelgestelde vragen voor details. Premies kunnen jaarlijks worden geïndexeerd (minimaal 3%) conform de CBS index. De premies in deze brochure zijn geldig t/m 31 december 2014. 8


dé huisdierenverzekering

• Altijd verzekerd tegen ongeval en ziekte • Zorg op maat met uitgebreide vergoedingen • Preventieve zorg mee te verzekeren • Vrije dierenartskeuze • Niet meer afrekenen bij de dierenarts • Deskundige medewerkers met liefde voor dieren

Verzek erd van de beste zorg

Bel ons vandaag nog

0900 73 87 526 petplan.nl

Petplan Nederland is een initiatief van AUV Dierenartsencoöperatie. De pakketten zijn zorgvuldig samengesteld door dierenartsen. Daarom zijn ze uitgebreider dan elders.

Ieder huisdier verdient

Petplan Consumentenbrochure 2014  

Te bestellen door alle dierenartsenpraktijken via AUV Dierenartsencoöperatie onder bestelnummer 1200569 via telefoonnummer 0485 - 33 55 55

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you