__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 8

KJMV Voorjaarsrit - 2016 Ondergetekende dacht: kom, laat ik eens een ritje meerijden met onze club der klassieke japanners! Op de buienradar leek het beeld op een panterprint dus de kans op een buitje was kleiner dan een droge periode. In het zonnetje de renstaldeur uit en 400 meter verderop onder het viaduct het regenpak aangetrokken!

H

et Rondje Waterland. Op naar de dubbele expresso bij McDonalds! Via een omweg de SR flink opgewarmd en de tank gevuld (anders moet later ‘de hele groep’ wachten bij een tankstation). Ik (op Yamaha SR) was de eerste die aan de koffietafel zat en al spoedig kwam onze goed gedocumenteerde voorrijder Kees (op Honda 750) aanzetten en vervolgens een knetterende Albert (op Yamaha DT 250). Jaja, dit keer de Yamaha’s in de meerderheid! Verder geen klassieke japanner meer te bekennen dus de rit door mijn Waterland kon beginnen! Mooie en educatieve route, zo bleek ook later! Zonder regenpak op weg want het was weer zonnig! Tijdens de rit naar Volendam werden we ingehaald door een regenwolk dus het regenpak toch maar weer aan! Op naar restaurant De Boffert, aan het Zuideinde van de Purmer (ook wel Purmerend genoemd). De voor- en de andere meerijder bonden de strijd aan met enorm dikke broodjes uitsmijter (met wel 3 eieren) en Kees verloor die veldslag, kreeg het niet helemaal weggewerkt! Was ik ff blij dat ik een appelpunt had besteld! Na goed gevuld en open doorgewarmd te zijn op weg (zonder regenpak) naar de motorshow van MC Mozano (onder andere georganiseerd door Ben de Boer)! Onderweg kwamen we nog een grote zwerm prachtige miniauto’s tegen: Isetta’s, Messerschmits, Goggomobiels, enz. Geweldig!

Bij het clubhuis van Mozano (in Koog a/d Zaan) een mooie verzameling brommers (ca. 25 stuks, o.a. twee van mijn oude liefdes, een RD350LC en een FS-1) mogen aanschouwen en dus de rest van m’n rolletje volgeschoten! Kees, Albert en ik hadden inmiddels een voldaan gevoel ontwikkeld na deze enerverende dag en besloten niet terug naar Hoorn te kachelen. Kees moest ook nog naar z’n woonplaats Nieuwegein dus was sowieso blij met dit besluit! Had ik nog ff tijd om naar de verjaardag van m’n zwager te tokkelen in draf. Kees bedankt voor de organisatie (inclusief aangeleverde route op papier) en Albert voor het meerijden! Volgend jaar hopelijk minder binnenzitters!? Groet, Gert Gorter

De enige drie aanwezige clubleden!

8

Profile for Peter van der Zon

KJMV-KONTAKT2-2016  

clubblad van de Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

KJMV-KONTAKT2-2016  

clubblad van de Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded