__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 13

Ik (Peter) dacht, laat ik ook maar weer eens een rit organiseren. Omdat in Winkel het motormuseum Jan Schreur Klassiekers is gevestigd, leek het mij leuk om een combinatie van een bezoek en een rit te maken. Aldus geschiedde... Onderstaand relaas is van Gerrit Gorter.

D

es morgens wilde ze niet mee, mijn trouwe SR... Maar na 25 kicks zag ze ineens het licht en plofte gewillig de straat uit, richting kop van NH. Baasje was al voor de start in regenkleding gehuld dus na het trappen dreef hij bijna uit het regenpak. Voortaan eerst maar starten dus… Aardig wat regen onderweg (binnendoor) vanaf Purmerend naar Winkel. Aangekomen zat een kleine groep belangstellenden reeds aan de koffietafel! Na wat bijgepraat te hebben werden we rondgeleid, in de bovengelegen showroom, door Ben van Dijk (69, restaurateur, tevens toezichthouder van de verzameling van wijlen Jan Schreur). Aan bijna ieder exemplaar hing wel een leuke anekdote! We hebben meer dan 50 stuks, in sublieme staat verkerende klassieke motoren, mogen aanschouwen: o.a. Lilac, DKW, Gilera, BMW, Adler, Triumph, Kawasaki, Sparta, Victoria, Guzzi, Simson, Zündapp, Kreidler, Jawa, Nimbus, enz. Na deze verwennerij (de thuisblijvers hebben echt wat gemist!) onder droge weersomstandigheden de kop van NH onveilig gemaakt met 5 man, t.w. voorrijder Peter van der Zon (Honda), Emiel van Essem op een heuse Suzuki GT 550, Jules Tebbe met een nette Suzuki GS 750, een nog mooiere Suzuki type RG 250 MK2 met Erik Hobo op de buddy en ondergetekende op de SR 500. Een bonte verzameling! De mooie route was gevarieerd en deze rit is dus zeker voor herhaling vatbaar! (gaat ook gebeuren volgend jaar). De fijne lunch, bij “De Zingende Wielen” gaf ons weer extra energie om uiteindelijk in Lutjewinkel te belanden. Daar mochten we de voorraad projecten en werkplaats van Ben van Dijk bewonderen! Prachtig, zo’n verzameling exotische maar ook “gewone” motoren! De catering was hier ook dik in orde, compleet met koffie en zelfgebakken cake! Bedankt mevrouw van Dijk!

Ben is hier nog wel “even” bezig om de klassieke buitenbeentjes in de loods showroom klaar te maken maar dat gaat fluitend want het is tenslotte z’n lust en z’n leven! Hij besteed gemiddeld halve dagen om de oudjes te verzorgen, toonbaar en zo nodig (nog) beter te maken! Na al deze activiteiten terug naar huis door de regen maar hierdoor kon de pret niet meer gedrukt worden! Dank aan o.a. Ben van Dijk, voorrijder Peter van der Zon en belangstellenden. Groetjes Gert Gorter

De vijf aanwezige clubleden en Ben van Dijk!

Ja

n Schreu r

 las s

e nk

l

K

iekers Wi

Profile for Peter van der Zon

KJMV-KONTAKT2-2016  

clubblad van de Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

KJMV-KONTAKT2-2016  

clubblad van de Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded