__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 24

Lek & Graafstroomrit-2016 De Lek & Graafstroomrit wordt al jaren door Jan Verheij georganiseerd. Hij weet elke keer weer een mooie route te maken in de omgeving Groot Ammers. Deze zondag, op 18 september jl., hebben wij met 20 motoren, waaronder een dissident n.l. een Guzzi Falcone, met een aantal dames achterop als passagier en mevrouw Karssen op haar eigen motor, een Goldwing gl 1200, een heerlijke motortocht gemaakt door de Alblasserwaard. e gebruikelijke samenkomst is als van outs bij café Sluis 19 te Groot-Ammers waar de welkomstkoffie en de plaatselijke wereldberoemde cake van Café Sluis genuttigd wordt. Deze traktatie wordt ook al jarenlang voor rekening genomen door het bekende Bouwburo Sluis. Jan had ook deze keer weer met het KNMI contact gehad die er voor gezorgd heeft dat het uitstekend motorweer werd. Zoals aangegeven in ons clubblad van juli moest er genoeg brandstof aan boord zijn omdat in de omgeving de “zondags rust” op prijs wordt gesteld, daarom had ik voor de veerpont mijn Suzuki T350 II nog even vol gegooid inclusief een paar druppels lood vervanger voor de oldtimer. Om klokslag 12 uur gaf Jan het startsein om de motoren te starten. Met een “normaal” tempo voor de oldtimers ging Jan de stoet motoren vooraf. Als een hoeder van de groep hield hij alles in de gaten, mocht er toch iemand achterblijven dan was Evert Stuij als laatste die de groep weer bij elkaar bracht. De tocht ging door kleine, voor mij onbekend dorpen en gehuchten, over landelijk wegen en weggetjes. Met het “normale tempo” was het heerlijk genieten van de omgeving.

Na afloop bij het afrekenen waren er problemen bij het pinnen, in dit toch wel stille gebied blijkt dat er geen volledige dekking is in Nederland voor dit soort diensten, dus dan maar contant afrekenen.

D

De tocht ging verder naar Groot-Ammers, daar had Jan een verassing voor ons in petto. Hij had er namelijk voor gezorgd dat wij daar een privé verzameling bromfietsen mochten aanschouwen. Na binnenkomst in de loods zagen wij een gigantisch aantal bromfietsen in top conditie staan, het zouden er ongeveer 265 stuks moeten zijn. Ondanks dat wij liefhebber zijn van Klassieke Japanse Motorfietsen was dit om te smullen. Voor mij was het even terug in de tijd. Er staan een aantal bromfietsen bij waar ik het verleden van droomde maar helaas kon ik deze toen niet betalen. De eigenaar en zijn schoonzoon reviseren en repareren alles zelf. Het spuitwerk wordt uitbesteed aan de plaatselijke autospuiter. Bij het chroomwerk wordt eerst het oude chroomlaag door een galvanisch bedrijf verwijderd waarna zij zelf het schuren en de oneffenheden bijwerken, daarna gaat het weer terug naar het galvanisch bedrijf die er dan een nieuwe chroom laag op aanbrengt.

Na een uurtje rijden kwamen wij aan voor de lunch in mooi dorp Leerbroek bij Pannenkoeken Restaurant “Onder de Pannen”. Jan had vooraf met het restaurant gebeld dat wij langs zouden komen waardoor er 2 lange tafels voor ons gereserveerd klaar stonden. Ook hier kon je dieetwensen kenbaar maken zoals een gluten vrije pannenkoek. Het was gezellig tafelen met zijn allen. Na al dat moois te hebben aanschouwd en de eigenaar en zijn schoonzoon te hebben bedankt werd de tocht verder vervolgd naar het eindpunt van deze tocht. Door een aantal deelnemers werd er nog op het terras van Café Sluis na geborreld (alcoholvrij). Nadat Jan mij nog waarschuwde mij aan de snelheid te houden in Boskoop (vermoedelijk toch een blauwe brief eerdaags) heb ik hem bedankt voor de voor mij zeer geslaagde dag en ben huiswaard gekeerd. Luuk van Assema

24

Profile for Peter van der Zon

KJMV0KONTAKT4-2016  

clubblad Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

KJMV0KONTAKT4-2016  

clubblad Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded