__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 10

KJMV-Clubdag

Tijdens de vorige KJMV-clubdag waren we al bezig om uit te kijken naar het item voor de clubdag van 2016. Ik was in gesprek gegaan met Chris Groeneweg en hij zag er wel wat in. In de aanloop van de ALV in maart 2016 kreeg ik ook te horen dat Chris eind september 80 jaar zou worden. En omdat Mr. Kawasaki, zoals hij genoemd werd, een enorme status van dienst heeft gehad omtrent het merk Kawasaki was het item geboren; alle klassieke Kawasaki’s (2 en 4-takt) zouden de zaal van hotel ‘De Rijper Eilanden’ gaan vullen. Dat is makkelijker gezegd, dan dat in de realiteit bleek...

T

ijdens een van de bestuursvergaderingen kreeg het idee zijn vorm en werd actie ondernomen om een zaal vol met klassieke Kawasaki’s te krijgen door bij deze en gene hier naar te vragen. Uit de KJMV-gelederen werden al een aantal motoren beschikbaar gesteld. Maar ik wilde toch een heleboel verschillende types en modellen laten zien, van 90 cc tot 1300 cc, van 1 cilinder tot 6 cilinders en van 2 en 4-takten. Via Gerrit Butter, Chris Groeneweg zelf, de gebroeders Smit, Frank Lemstra en zijn broer Peter, Ferry Brouwer, Jappie van Veen en Gerard Numeijer. Ook via Facebook kregen we aanbiedingen van plaatsingen. De 2-3 cilinderclub liet van zich horen, niet alleen van het opheffen van de club, maar ook van het aanwezig zijn van deze motoren. Het was een hele organisatie om deze motoren ook daadwerkelijk naar de Rijp te krijgen. Het slechte weer hielp ook niet mee. Lars Holm kwam op de motor, maar wederom kwam ons clublid, de heer Bouwstra, uit Friesland gereden met zijn 250 Avenger. Hij was er al om 10.00 uur. Hulde...!

20 november 2016

De motoren kwamen binnengereden en het toneel was al snel vol met die prachtige machines, waardoor de achterzijde en de zijkant van de zaal ook benut werd voor het plaatsen van de 38 opgegeven motoren. Omdat het erg druk werd met bezoekers werden er een aantal stoelen bijgezet zodat iedereen een plekje had. Om 12.15 uur werd door mij gestart met de opening van de dag, met de mededeling dat Jan Huberts, die 2 jaar geleden hier ook stond, net was overleden. Daarna liet ik het woord aan Johan Ligthart, bestuurslid van de 2-3 cilinder Kawasakiclub. Hij vertelde dat per 1 januari de club officieel ontbonden wordt en dat de aangesloten leden zich als clublid van de KJMV kunnen aanmelden. Hij hoopte ook dat de meesten dit ook gaan doen (hij is de eerste die zich aangemeld heeft) en zo zich als een groep binnen de KJMV kunnen manifesteren. Aan ons zal het niet liggen.

Daarna liet ik het woord aan Chris Groeneweg over, die met zijn vrouw en dochter naar de Rijp waren getogen. Chris deed in geuren en kleuren (bijgestaan door een Powerpoint-presentatie met veel van zijn foto’s) zijn carrière uit den doeken. De planning was om dit in 2 sessies te laten verlopen, waar tussen gelunched kon worden. Daar was iedereen het mee eens en men zat her en der in dit prachtig ingericht (als museum) hotel/restaurant. Er werd al met gretige ogen gekeken naar de aanwezige stalen rossen van Kawasaki.

Profile for Peter van der Zon

KJMV0KONTAKT4-2016  

clubblad Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

KJMV0KONTAKT4-2016  

clubblad Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded