__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 14

Gerslootweekend-2015 Het was weer een gezellig weekend, met veel regen vrijdag, een prachtige, grotendeels zonnige toerrit door Friesland (uitgezet door gastheer Wytze Brandsma) en een gemengd gezelschap van leden, oud-leden, toekomstige leden én 2 Belgische dames (kampeerde op camping ‘de Vasthi Hoeve’) die achterop bij Hylke Brandsma​en Ben Creusen de rit hebben mogen meemaken.

D

oordat mijn vrouw plotseling een aanval van buikgriep had gekregen midden van de week, leek het mij beter om maar niet vrijdagmiddag af te reizen naar Gersloot en zaterdagmorgen vroeg te gaan. Achteraf bleek dat ook een goede zet, want ik hoorde van Klaas en Geeske dat het bar weer was en daarom hebben zij niet de tent op gezet en uiteindelijk in de trekkershut zijn beland. Dus reed ik richting Afsluitdijk in de regen en op de dijk werd de zon zichtbaar, maar had ik ontzettend veel last van draaiwinden (7bf). Na Zurich kreeg ik de wind in de rug en met een lekker zonnetje reed ik de afslag Tjalleberd af om in Gersloot de reeds aanwezige leden en niet leden (waaronder Meindert LeLoux van de OSSBand die onze clubdagen opluisterden met muziek) te verwelkomen. Wytze had al koffie voor mij klaar gezet. De anderen waren nog aan het ontbijten.

Het weer werd er later niet beter op en toen we bij de gedenksteen voor de Friezen (die de Hollanders verslagen hebben in ) aan de kust aankwamen hebben ik maar een groepsfoto gemaakt, waar ik dus op ontbreekt. Wytze reed verder langs de IJsselmeerkust en we kwamen later in het wonderschone plaatsje Workum (van Jopie Huisman) aan om een drankje te gaan drinken in een lekker zonnetje. Ja... u leest het goed, de zon scheen al was het niet zo lang. Het werd later weer donker, maar veel regen viel er niet.

Wat opviel dat er erg weinig clubleden aanwezig waren van de groep die er voorheen wel bij waren. Jammer voor familie Brandsma!

Met enige vertraging gingen wij met 10 motoren en 1 Suzuki scooter op pad en omdat wij eerst even langs een gereedschapsfirma te Heereveen moesten om straalgrid te halen besloot Wytze om de geplande rit iets in te korten. Niet dat wij dat door hadden, want we reden door prachtige kleine plaatsjes over mooie kronkelende weggetjes naar ik dacht een restaurant aan het Sneekermeer (?), alwaar wij eerst droog, maar later in de regen onze lunch verorberden.

De tocht werd voortgezet richting Bolsward en langs Nijland, Sneek tuften we over de wegen door dit vlakke land terug naar Gesloot. De dorpsgenoot van Wytze die op zijn klompen en met achterop zijn dochter op een Honda zespitter reed dreigde zonder brandstof te geraken en hij ontdekte dit bij een restaurant aan het water van waar ik de aanwezigen op een drankje tracteerde namens de KJMV. Gelukkig bereikten we alsnog een benzinepomp om de CBX al rijdend thuis te laten komen, zodat duwen niet nodig bleek. Aangekomen op camping de Vasthi Hoeve barste de regenbui los. Wat een geluk hadden wij toch.

Ank had gezorgd voor een heerlijk chinees buffet, waar we met veel genot van gesmuld hebben. ‘s Morgens na het ontbijt gingen de aanwezigen weer huiswaard na een fijn weekend gehad te hebben. Bedankt Ank en Wytze voor jullie gastvrijheid! En tot volgend jaar... Peter van der Zon

14

Profile for Peter van der Zon

Kjmv kontakt oktober 2015  

Clubblad Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

Kjmv kontakt oktober 2015  

Clubblad Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded