__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 13

Brabantrit-2015 et begon 14 juni wat grijs en miezerig in Rosmalen. Om 10.30 uur lag het dorpsplein er nog wat verlaten bij.Even na 10.30 uur echter arriveerden Erik Hobo en Jules Tebbe op de Driesprong. Erik had een prachtige Suzuki RG250WW meegenomen en Jules was natuurlijk op zijn GS750. Ikzelf had deze keer mijn GSX1100 mee. En zo stonden daar 3 Suzuki’s te pronken. Even later sloten Evert Stuij met zijn Honda Bol d’Or, Sjaak Louws op Yamaha XJ600 en Marinus de Ruiter met zijn Honda 400F, zich bij ons aan.

H

En toen bleef het stil... Ik bedoel er kwamen geen andere deelnemers (waar zijn de andere leden, bestuur). We dronken koffie en we wachtten op mijn dochter, want die wilde ook mee. Maar vlak voor vertrek kwam Ronald Straatman nog aan op zijn Honda CB750F1. Dus om 11.30 uur op weg met 7 motoren. We gingen naar het Zuiden, richting de Kempen. Daar was beter weer voorspelt. En die voorspelling kwam uit. Al snel reden we in de zon door de natuur. Met behulp van stafkaarten had ik een tocht uitgezet over smalle wegen, langs kleine dorpen en buurtschappen.

Na ongeveer anderhalf uur rijden stopten we in Spoordonk voor de lunch. Hier bevindt zich ook een unieke watermolen, waarmee nog altijd gemalen wordt. Na de lunch vertelde de molenaar over de geschiedenis van de molen en de omgeving. De molen mochten we vervolgens op eigen houtje bezichtigen. Om 14.30 uur stapten we weer op en kon iedereen weer ongeveer een uur genieten van nog meer Brabantse schoonheid. Om 15.30 uur waren we weer terug in Rosmalen. Door koop- en verkoop-van-huis-perikelen was ik wat laat met de voorbereidingen begonnen. Maar we hadden een foutloos parcours gereden. De motoren hadden het prima gedaan en alle deelnemers vonden het een mooie tocht. Na een laatste drankje ging iedereen op huis aan. Allemaal bedankt voor de gezellige dag en... ik hoop tot volgend jaar. Bert Alferink

13

Profile for Peter van der Zon

Kjmv kontakt oktober 2015  

Clubblad Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

Kjmv kontakt oktober 2015  

Clubblad Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded