Page 29

Central Classics te Houten... Op zaterdag 19 en zondag 20 december vorig jaar werd voor de eerste keer een nieuwe oldtimerbeurs in Houten georganiseerd. Er is vooraf veel bekendheid aan gegeven en dat heeft het bestuur doen besluiten om hier ook aan deel te nemen. Later hoorde ik dat er meer aanvragen waren dan beschikbare plaatsen.

G

elukkig kregen wij nog wel een plekje toegewezen, zelfs twee plekjes. Met nadruk op plekjes. Want één plek bood maar ruimte voor twee motoren en daarom waren we toch blij dat we voor vier motoren ruimte kregen met zelfs er nog een tafel bij. Er was wel een voorwaarde gesteld aan de motoren, nee niet hoe ze er uit zagen, maar ze moesten vóór bouwjaar 1980 zijn. Zaterdagochtend vroeg uit de veren en richting Houten om de stand op te bouwen. Al voor zeven uur mocht ik met de auto naar binnen om de spullen uit te laden, toen was het gelukkig nog niet zo druk. Na enige tijd kwam Evert Stuij binnen met zijn Kawasaki H1 500 cc driecilinder uit 1969 en even later Frits Smink met zijn Honda CL450 K3 uit 1970. De volgende was Jan Verheij met de Yamaha DS7 250 cc van 1973 en als laatste Albert Woord met zijn Honda Dream C77 305 cc uit 1960. Hiermee hadden we ruimschoots voldaan aan de leeftijdsgrens en de motoren stonden er als als nieuw bij te wachten op de bezoekers. Nou even na tien uur begon er een lawine van bezoekers binnen te stromen en dat ging door tot rond een uur of twee. Hierna werd het iets rustiger en was het weer te overzien. Er was veel belangstelling voor de prachtige motoren op onze stand en konden we zaterdag al drie nieuwe leden noteren. Later naar aanleiding van een bezoek aan onze stand hebben zich nog een aantal nieuwe leden gemeld. Ook hebben we veel clubleden mogen begroeten.

Zondag was het iets minder druk en kwamen de bezoekers meer over de hele dag verspreidt. Het is voor de KJMV zeker een nuttige beurs geweest, maar ook van andere standhouders en bezoekers waren er veel positieve geluiden te horen. Het bestuur is van mening dat we in de toekomst deze beurs een vaste plek op onze agenda verdiend. Nu wil het geval dat gelijk met onze ALV op 3 april a.s. de volgende beurs in Houten wordt gehouden en dat treft beetje ongelukkig. Maar Frits Smink heeft zich echter opgeroepen om toch dit weekend de stand van de KJMV te bemannen en hij gaat zorgen voor een mooie groep Japanse Klassiekers. Mocht u graag uw klassieker willen showen op deze beurs, neem dan contact met ons op.

Voor december staat de beurs ook weer gepland, maar we weten natuurlijk niet hoe het in de toekomst gaat met deze beurs. We zullen ons er over moeten beraden of we het wel verstandig is om hier twee keer per jaar aan deel te nemen. Tenslotte staan we op meerdere beurzen en die vallen meestal in dezelfde periode. En... we zijn natuurlijk ook afhankelijk van de medewerking van onze leden om een motor beschikbaar te stellen en onze stand te bemannen. Het is een leuke ervaring om met enthousiaste belangstellende motorliefhebbers van gedachten te wisselen over de klassieke (Japanse) motoren. Zelf heb ik twee bijzonder prettige dagen op deze nieuwe oldtimerbeurs in Houten beleefd. Klaas Poutsma

29

Profile for Peter van der Zon

KJMV-KONTAKT1-2016  

clubblad van de Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

KJMV-KONTAKT1-2016  

clubblad van de Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded