Page 1

Peter van Asselt

VI E Z E M U Z I K


INHOUDSOPGAVE MINDMAP BLZ 3 PORTFOLIO’S BLZ 4 PERSONAL BRAND

BLZ 5

TRANSMEDIA BLZ 6 PERSONAL DNA

BLZ 7 / 8

STATEMENT BLZ 9 LOGO BLZ 10


Produceren

Draaien cd’s club optreden Podium Pioneer traktor Jog wheel

Dj

Noten Techno Bass Uitgaan Dansen Instrumenten Speakers Lawaai

Muziek

M I N D M A P

Techno

Viezemuzik Feest

Seqence audio waves samples midi vst.s Afmixen Componeren ableton Faders studio Monitor

Mensen artiesten lokatie vrolijk drank drugs lichtshow


PORTFOLIOS Quintin Tarentino Quintin is een Amerikaanse film regiseur, ik neem hem als voorbeeld omdat ik een groot film fan ben. Ik vind Quintin een van de meest inovatieve regiseurs omdat hij goed gebruik maakt van nieuwe en oude film technieken om een als ware een nieuw eepisch film ervaring te beleven. Je ziet in zijn werk vaak de beste shots uit andere films en hij weet hoe je humor en drama goed kan combineren. Vooral de humor in de edit kan ik waarderen. Je merkt dat hij films maakt naar een ideaal beeld in zijn hoofd en hij houd geen rekening met wat andere vinden maar doet precies zoals hij vind dat het eruit moet zien. http://www.imdb.com/name/nm0000233 Fedde le Grand Fedde is een nederlandse dance dj die in 2007 doorbrak internationaal, Hij heeft een eigen sound die nu wereldwijd gerespecteerd word door grote muziekanten. hij begon als plaatstelijke dj en is vanaf daar omhoog geklomen. Het zou voor mij een droom zijn om te presteren wat hij heeft gedaan en daarrom is hij een grote inspirtie bron voor mij http://www.feddelegrand.com/biography FDG Duncan Stuterheim Duncan is een van de oprichters van ID&T, verantwoordelijk voor feesten zoals Sensation, Thunderdome en dirty dutch. Ik heb toen ik klein was de vooruitgang van sensation op de voet gevolgt tot de multinational dat het nu is. Het is het grootste revolutionairste feest van de wereld en dat is allemaal begonnen in ons eigen kouwe kikkerlandje. http://nl.wikipedia.org/wiki/Duncan_Stutterheim


PERSONAL BRAND Recentie De boer De lezing vond ik leuk om naar te luisteren op de paar technische gebreken van de presentatie na dan. Hij had interessante voorbeelden want het is altijd leuk om even achter de schermen bij grote merken te kijken. Daarbij werd het leuk gepresenteerd, hij betrekt je in zijn verhaal met de voorbeelden van "merk sint" en de uitleg over de achterliggende gedachten van Hema. Ook vond ik het interessant om te horen hoe bedrijven hun merk menselijk maken zodat je echt een gevoel krijgt bij een bepaald merk. en hoe merken tot leven


TRANSMEDIA

Alberthein: De campagne hamsteren van de ah is een periode waarin de ah flinke korting geeft op bepaalde producten. ze benaderen mensen via folders, tv en radio. ook in de winkel is alles in het thema van het "hamsteren" Ook benaderen ze je via social media zoals facebook waar ze je bevorderen om naar de site te gaan en je informeren over wat er gaande is wat betreft deze campagne.

NS De campagne groepsretour van de NS word via de tv, radio en posters die op het station staan benaderd. daarin staat dat je naar


PERSONAL DNA you are a benevolent inventor.

personalDNA about you you are an inventor • Your imagination, self-reliance, openness to new things, and appreciation for utility combine to make you an INVENTOR. • You have the confidence to make your visions into reality, and you are willing to consider many alternatives to get that done. • The full spectrum of possibilities in the world intrigues you—you’re not limited by pre-conceived notions of how things should be. • Problem-solving is a specialty of yours, owing to your persistence, curiosity, and understanding of how things work. • Your vision allows you to identify what’s missing from a given situation, and your creativity allows you to fill in the gaps. • Your awareness of how things function gives you the ability to come up with new uses for common objects. • It is more interesting for you to pursue excitement than it is to get caught up in a routine. • Although understanding details is not difficult for you, you specialize in seeing the bigger picture and don’t get caught up in specifics. • You tend to more proactive than reactive—you don’t just wait for things to come to you. • You tend to do things on the spur of the moment, not sticking to a set schedule. • Never one to be found in chic boutiques or trendy clothing stores, you take an extremely practical approach to getting dressed. If you want to be different: • Try applying your creativity to more artistic arenas, and letting your imagination take less practical forms. how you relate to others you are benevolent • You are a great person to interact with—understanding, giving, and trusting—in a word, BENEVOLENT • You don’t mind being in social situations, as you feel comfortable enough with people to be yourself. • Your caring nature goes beyond a basic concern: you take the time to understand the nuances of people’s situations before passing any sort of judgment.


• You’re a good listener, and even better at offering advice. • You’re concerned with others at both an individual and societal level—you sympathize with the plights of troubled groups, and you can care about people you’ve never met. • Considering many different perspectives is something at which you excel, and you appreciate that quality in others. • Other people’s feelings are important to you, and you’re good at mediating disputes. • Because of your understanding and patience, you tend to bring out the best in people. If you want to be different: • You spend a lot of time taking care of others, but don’t forget to take care of yourself! • Sometimes you can get overcommitted, and when you sacrifice spending time with those close to you, it can make them feel unimportant. Toelichting: Ik ben het eens met de uitslag. Dat de test zegt dat ik mijn creativiteit meer artistiek moet uiten klopt. Ik ben vrij technisch en heb nooit, tot sinds kort, met kunst beziggehouden. Ik ben ook vaak bezig met wat anderen vinden en moeten. Als ik met muziek bezig ben negeer ik nog wel eens mensen die bij mij zijn.

Merk “ik” Ik ben als hobby dj, ik wil dit als uitgangspunt gebruiken. ik zie een geslaagde avond als het publiek is meegesleept in de opbouw van verschillende nummers die ik draai. Ik begin rustig en bouw een swingende sfeer op, dan zal ik de boel omgooien om iedereen uit zijn sleur te halen en dan begint het echte feestje. diepe harde tracks nemen de overhand waar ik werk naar een meer epische sfeer waar grote geluiden zullen domineren. als het publiek er klaar voor is zal ik een industriële rauwe kan aannemen en de boel geheel afsluiten tot een onvergetelijke gezellige en vermoeiende avond. Ik gebruik momenteel soundcloud om mixen en tracks op de zetten die ik heb gemaakt. daar heb ik folowers die zoiezo al op de hoogte gehouden worden van mijn progress. ook op facebook heb ik een pagina waar ik folowers heb. Mijn muziek is ritmisch soms melow soms actief en vooral lekker veel bass. Zelf hou ik van een goed gezellig feest op interesante lokaties met intresante mensen. het hoeft allemaal niet te doorontwikkeld te zijn gewoon informeel en vrij.


STATEMENT Ik hou van simpel en modern misschien zelf een bee tje futuristisch. Ik ben altijd veel bezig met techniek en electronica en al mijn interesses liggen ook in dit gebied. Als ik iets van de daken af wil schreeuwen dan is het: GEEN GEOUWEHOER!

Typografie:

Bitsumishi Locust Optic Blueprint Prometheus

in mijn moodboard heb ik audio waves staan en fijne techniek waar ik mezelf mee associeer


LOGO Ik heb gekozen voor dit logo omdat het simpel uniek en makelijk toepasbaar is op allerlij situaties. Als voorbeeld: ik organiseer binnekort een feest waar ik zal gaan draaien. In deze poster heb ik de skyline van huissen gebruikt op de poster om extra nadruk te geven op het “Huissen gevoel�. ik heb ook op de facebook pagina de skyline gebruikt om mij momenteel te verbinden aan het gevoel.

Ik heb uiteindelijk voor de lettertype prometheus gekozen omdat het er lekker strak uit ziet. ook is het een duidelijk lettertype die goed te lezen is.


R E F L E X I E

Ik ben zelf altijd vrij veel bezig geweest met logo´s zowel zelf maken als hoe ik naar logo´s kijk van anderen dus deze opdracht was erg interessant. In het begin was het wel vrij vaag wat de bedoeling was maar de leraar zij dat dat er allemaal bij hoorde. Later werd het mij dan ook duidelijk dat we een merk aan het maken zijn, en wat dat precies inhield, kwam ik op den duur ook achter. Terug kijkend op het geheel is de opdracht eigenlijk vrij duidelijk geweest. Ik ben een beetje chaotisch te werk gegaan omdat ik in het begin niet echt het idee van de opdracht snapte ben ik meteen aan de slag gegaan met het logo. Naar mate ik erachter kwam dat ik de procedures en werk processen moest doorgaan voor het merk, ben ik die opdrachten achteraf gaan maken. Deze hebben natuurlijk niet zoveel nut gehad op deze manier. Voor de volgende keer ga ik me ook netjes aan de processen houden zodat ik nog meer kan halen uit de ideeën die ik heb. Ik vond de course verder erg leuk genoeg feedback en begeleiding. ik ben niks tekort gekomen.

Werkmap  

opdrachten mmd Peter vanb Asselt

Werkmap  

opdrachten mmd Peter vanb Asselt

Advertisement