Page 1

7 e JAARGANG | N O 3 JUN I 2 0 1 2 | O P L A G E 2 3 .0 0 0 | R I J N S T R E E K T O TA A L I S E E N U I T G AV E VA N P E T E R S CO M M UN ICATIE B V

EEN MAGAZINE VOOR INWONERS VAN DE GEMEENTEN WAGENINGEN, RENKUM, WOLFHEZE, HEELSUM, DOORWERTH EN OOSTERBEEK

Wat u echt zal inspireren in een keuken van ALNO is de liefde voor het detail waarmee de keuken ontworpen en gerealiseerd werd. Unieke ideeën die altijd weer leiden tot overtuigende oplossingen. Hoogwaardige materialen die uitnodigen tot aanraken en fascineren door hun esthetiek. En de kwaliteit van ALNO die ontstaat uit passie voor de ambachtelijke kunst en de zorgvuldigheid tijdens de verwerking. De eisen die wij steeds aan ons zelf stellen kunt u in al onze keukens ervaren. Omdat het ALNO is.

Een nieuwe keuken voor ‘minder’ geld bij Van der Zandt

ZATERDAG 27 JUNI Workshop Interieurstyling Keukenstyling bij van der Zandt keukeninterieurs. Voor meer info en inschrijving ga naar: www.vdzandtkeukens.nl

AUTOSCHADEBEDRIJF

Nu ook kinderpaintball

Wij openen halverwege juli onze deuren in Veenendaal!

NUDE 19, WAGENINGEN TELEFOON 0317 - 412541 WWW.AUTOSCHADEDENUDE.NL

WWW.PAINTBALLCENTRUMDEUNIT.NL VOOR MEER INFORMATIE KUNT U BELLEN NAAR 06 - 23032225 | EDE

Check voor meer info: WWW.CARWASHCO.NL

PLANTSOEN 5 WAGENINGEN TELEFOON 0317 - 42 36 74 WWW.VDZANDTKEUKENS.NL


Weldadig welzijn voor lichaam en geest WAGENINGEN – Een verkwikkend bezoek aan de sauna, een heerlijke massage in een spabad of liever een intiem moment in een nostalgische tobbe? Wellness Sales in Wageningen maakt het allemaal mogelijk.

H

ier begint namelijk het ultieme genieten. Uit onderzoek blijkt dat vermoeidheid, stress en slapeloosheid de meest voorkomende klachten in Nederland zijn. En wie tobt er niet met spier- en gewrichtspijnen of met afslankperikelen?

genot van een ‘warmwaterbron’ in uw tuin. Alle houtgestookte Cerdic Tobbes hebben een aluminium kachel die het bad supersnel verwarmt. Net zo ontspannend en verkwikkend is een spabad. De kleur, de uitrusting en de ombouw van het bad bepaalt u zelf. Maar wat u ook kiest, u profiteert meteen van de positieve energie die hierin loskomt. Met of zonder klachten, het effect merkt u direct.

Wellness Sales is sinds september gevestigd in Wageningen. Voorheen in Lunteren, waar ook de fabriek van Cerdic stond. De veelzijdige wellness-dealer fungeert als officieel verkooppunt voor Midden-Nederland.

Maatwerk Wellness Sales komt met probate oplossingen. De infrarood sauna’s van Cerdic bieden namelijk tal van therapeutische voordelen. Vervaardigd van eersteklas red cedar hout en volledig maatwerk, dus passend in elke woonsituatie.

■ ■ ■

Wellness Sales Eenpersoons of achtpersoons? Een sauna met kleurentherapie, aromatiseur, audioapparatuur, een houten of glazen deur? Zegt u het maar, de klant is koning.

Nudepark 143a , 6702 DZ Wageningen Telefoon (0317) 42 34 54 E-mail: info@wellness-sales.nl Internet: www.wellness-sales.nl Internet: www.cerdic.nl

Houtgestookt En wat te denken van een heerlijke duik in een traditionele tobbe? Ervaar het heilzame

Openingstijden showroom: zaterdag van 10.30 tot 16.00 uur. Buiten deze tijden op afspraak.

Ouwehands Dierenpark is jarig en trakteert!

Wil je ons zien opgroeien? Nu een abonnement voor maar 7

40,00* i.p.v. 1 49,

00

p.p.

Tegen inlevering van deze bon ontvangt u een jaarabonnement voor 7 40,00* p.p. • Maximaal 4 personen per bon, je betaalt voor max. 4 personen per gezin • Alleen geldig in de maand juni 2012 • Deze actie is niet in combinatie met andere acties/aanbiedingen • Zie voor overige voorwaarden www.ouwehand.nl * aanbieding voor nieuwe abonnees (u bent het afgelopen jaar geen abonnementhouder geweest)

2 PAGINA

J U N I

www.ouwehand.nl 2 0 1 2

|

R I J N S T R E E K

T O T A A L


COLOFON

DOORPLAATSING MOGELIJK NAAR ANDERE UITGAVEN

7 e JAARGANG | N O 3 JUNI 2012

Een nieuwe keuken voor ‘minder’ geld WAGENINGEN – Zit verhuizen er even niet in? Maar u wilt wel graag een frisse nieuwe keuken? Van

Rijnstreek Totaal is een uitgave van:

Peters Communicatie BV De Smalle Zijde 7c 3903 LL Veenendaal Telefoon (0318) 56 51 62 Fax (0318) 65 46 26 E-mail: info@peterscommunicatie.nl Internet: www.peterscommunicatie.nl

Uitgever Wim Peters

Redactie/fotografie Feike Klomp Marco Diepeveen Liesbeth Oskam Jasper van de Bovenkamp Evert Oskam

der Zandt Keuken-Interieurs uit Wageningen maakt van uw oude keuken weer een droomkeuken. En… dat kan binnen ieders budget.

V

an der Zandt Keuken-Interieurs viert dit jaar het dertigjarig bestaan. Een mooie mijlpaal. Stap voor stap heeft Van der Zandt een brede klantenkring opgebouwd. Bij deze speciaalzaak bent u verzekerd van uitstekende materialen, goede service en prima merken. ‘Wij zijn veelzijdig, onderscheidend en vooral ontzorgend’, legt Arnaud van der Zandt uit. Het is duidelijk. Hier gaat het niet om de snelle keukenverkoop, maar juist om tijd en aandacht.

Renoveren

Foto voorpagina

Verspeiding

Sinds enige tijd is de actieve keukenspeciaalzaak aangesloten bij ‘renoveermijnkeuken.nl’. We leven in bijzondere economische tijden en stellen uitgaven soms uit. Toch is het mogelijk om voor minder geld een ‘nieuwe’ keuken te krijgen. Van der Zandt is met een eigen montageteam gespecialiseerd in het leveren van de complete keuken, met alle bijbehorende werkzaamheden, maar verzorgt desgewenst ook de vervanging van keukenfronten, werkbladen en inbouwapparaten in uw bestaande keuken. Hiermee zijn wij de specialist voor de regio, stelt Van der Zandt.

Acquisitie

Duurzaam

Raphaël Drent

Eindredactie Evert Oskam

Coördinatie Liesbeth Oskam

Vormgeving

Grafisch bureau Brust, Nijmegen

Druk

Senefelder Misset, Doetinchem

Kijk voor meer informatie over renoveren op de speciale website van ‘Renoveermijnkeuken’.

PostNL, alle postadressen Ton Snijders Damien van de Scheur Wim Peters

Copyright

Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voor­behouden. HET VERLENEN VAN TOESTEMMING TOT PUBLICATIE IN DIT TIJDSCHRIFT HOUDT IN DAT DE AUTEUR DE UIT­GEVER ONHERROEPELIJK MACHTIGT DE BIJ OF KRACHTENS DE AUTEURSWET DOOR DERDEN VERSCHULDIGDE VERGOEDING VOOR KOPIËREN TE INNEN EN DAT DE AUTEUR ALLE ­OVERIGE RECHTEN OVERDRAAGT AAN DE UITGEVER. NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG W ­ ORDEN OVERGENOMEN, VERMENIGVULDIGD OF GEKOPIEERD ZONDER UITDRUKKELIJKE TOESTEMMING VAN DE UITGEVER.

‘Wij zien dat er op dit moment twee groepen zijn. Er zijn klanten die hun keuken volledig vernieuwen. Anderen passen de keuken op bepaalde punten aan, zodat hun geliefde kook- en leefplek toch flink is opgeknapt’. Welke van de twee u ook kiest, bij Van der Zandt bent u altijd in goede handen. Naast gebruiksgemak is ook duurzaamheid wat telt in deze tijd; denk maar eens hoeveel geld u kan besparen op energieverbruik door op inductie te gaan koken, of door vervanging van uw oude koelkast of vaatwasmachine.

Vragen? Neem gerust contact op. Er is verrassend veel mogelijk. ■ ■ ■

Van der Zandt Keuken-Interieurs BV Plantsoen 5, 6700 AC Wageningen Telefoon (0317) 42 36 74 Fax (0317) 46 02 15 E-mail: info@vdzandtkeukens.nl Internet: www.vdzandtkeukens.nl Internet: www.renoveermijnkeuken.nl Internet: www.mhkkeukenexpert.nl

Specialist voor MKB en particulieren ---- Gecertificeerd RB–Belastingconsulent Verzorging van uw:

www.admin-vanderschouw.nl

• complete financiële administratie • salarisadministratie • jaarrekeningen • belastingaangiften • belastingadvies

-------- wij staan garant voor een persoonlijke benadering ! --------

R I J N S T R E E K

T O T A A L

|

J U N I

2 0 1 2

PAGINA 3


’t Kachelhuus van der Vlist breidt uit! EDE – De tuin is steeds meer het verlengstuk van de woning. Daarom komt ’t Kachelhuus van der Vlist met een spectaculaire uitbreiding van het aanbod: buitenhaarden! Loop binnen en ontdek deze compleet nieuwe lijn aan buitenvarianten van ’t Kachelhuus!

‘M

et onze buitenhaarden begint het voorjaar vroeger en geniet je langer van de avonden. Zelfs in de vroege herfst. Producenten spelen qua prijsklasse en vormgeving goed in op de vraag naar sfeervol buitenvuur. In onze showroom zijn de buitenhaarden van De Jong en Harrie Leenders daar mooie voorbeelden van. Hun aanbod is door technische innovatie zeer eenvoudig in gebruik en een optimale warmtebron in de tuin’, licht Jos van der Vlist toe.

Binnen Natuurlijk heeft ’t Kachelhuus een ongekend aanbod kachels, haarden en schouwen voor wie juist sfeer ìn huis wil brengen. De meest uiteenlopende collecties gas, hout of elektrische kachels. Compleet nieuw te plaatsen warmtebronnen of alternatieven voor de reeds aanwezige open

rantie geldt niet alleen bij levering, plaatsing en installatie. Naast veiligheid is een perfecte afwerking een ambacht op zich. Vakmanschap waarmee ’t Kachelhuus zich de afgelopen vijfendertig jaar een reputatie heeft verworven.

Actie

haard. Naast alle nieuwe collecties, vindt u in de showroom ook nog enkele prettig geprijsde opruimingsmodellen. Daarnaast zijn hier alle specifieke haardbouwmaterialen verkrijgbaar.

Wie het beste voor buiten én binnen wil, kan de komende weken genieten van een spectaculaire actie. Bij aankoop van enkele modellen uit de Jøtul Scan-serie, krijgt u gratis een Jøtul Terrazza buitenhaard cadeau! Ook voor deze actie geldt: loop gewoon eens de showroom binnen. U bent verzekerd van een warm welkom! ■ ■ ■

’t Kachelhuus van der Vlist

Kwaliteitsgarantie

Galvanistraat 20, 6716 AE Ede

Als ’Erkend Installateur Sfeerverwarming’ beschikt ’t Kachelhuus over de meer dan noodzakelijke expertise. Deze kwaliteitsga-

Telefoon (0318) 69 00 89 E-mail: info@kachelhuus.nl Internet: www.kachelhuus.nl

Wij zijn gespecialiseerd in damesmode in de maten 38 t/m 58 Twister Zhenzi Yppig de Luca Gozzip Cincinni

SALE! BIJ ZENTS MANNENMODE Wij verkopen ook accessoires en zelfgemaakte sieraden Hoogstraat 28, 6701 BV Wageningen Telefoon (0317) 41 04 88

4 PAGINA

Hoogstraat 87 Wageningen 0317-412014 Dorpsstraat 60 Renkum 0317-312340 www.zents.nl J U N I

2 0 1 2

|

R I J N S T R E E K

T O T A A L


‘Dorendal College’ bij basisschool de Dorendal DOORWERTH – Turks, Chinees, economie, wiskunde, natuurkunde op een basisschool? Zitten er dan superslimme kids op basisschool de Dorendal? Ongetwjfeld, maar in dit geval zijn het vakken die kinderen van groepen 7 en 8 voorgeschoteld krijgen tijdens de VO week in mei. En… soms is papa of mama de ‘docent’.

O

ok dit jaar was het weer zover. Op maandag 21 mei begon de Voortgezet-Onderwijs-week. De school wordt dan omgebouwd tot een heus ‘Dorendal College’. ‘De bedoeling is dat kinderen uit de groepen 7 en 8 vakken gaan volgen, volgens een echt rooster’, legt unitleider en leerkracht Ron Arends enthousiast uit. ‘We organiseren dit nu alweer voor het zesde jaar en zowel kinderen als mijn collega’s vinden het elke keer weer een feest. Ook wij steken er altijd weer wat van op.’ De opzet van deze week is dat kinderen les krijgen in alle bestaande vakken die ook in het ‘echte’ voortgezet onderwijs voorkomen. ‘Daarom nodigen wij vooraf ouders, opa’s, oma’s maar ook bijvoorbeeld buurmannen/buurvrouwen uit om een les te verzorgen tijdens het Dorendal College.’

Yoga en recht Aan deelnemers geen gebrek. Het aanbod is verrassend gevarieerd. ‘Een vader die bedrijfseconoom is, een buurman die veel van recht weet, een moeder die yoga geeft of een opa die vroeger werkte als advocaat,

er is van alles mogelijk’, legt Ron Arends verder uit. De lessen duren pakweg vijftig minuten. Om chaotisch gehol na de les in de gangen van de school te voorkomen, blijven de

Ron en zijn collega’s zien elk jaar totaal verschillende sprekers de revue passeren. ‘De een vertelt met het grootste gemak zijn of haar verhaal, de ander vindt het toch wel wat spannend.’ kinderen, gewoon de hele dag in de klas zitten. Alleen de docenten wisselen van plek. ‘Dat is het meest praktisch. En omdat er drie groepen 7 en 8 zijn, herhalen de ‘gastdocenten’ voor elke groep dezelfde les.’

Trots Ron en zijn collega’s zien elk jaar totaal verschillende sprekers de revue passeren. ‘De een vertelt met het grootste gemak zijn of haar verhaal, de ander vindt het toch wel wat spannend. Maar tijdens hun les is er

R I J N S T R E E K

T O T A A L

|

J U N I

2 0 1 2

ook een meester of juf van ons aanwezig. En sommige kinderen zijn natuurlijk maar wat trots als hun vader dat boeiende verhaal over topondernemers vertelt. Eigenlijk is het een win-winsituatie voor zowel kinderen, ouders als voor ons. We krijgen er altijd veel positieve reacties over. Het is een aanrader voor collega scholen.’

Betrokkenheid De VO-week heeft ook nog een ander pluspunt: ‘De betrokkenheid van de ouders wordt hiermee versterkt. En het is toch ook gewoon leuk om voor een klas te vertellen over je passie of kunde? Het is veel georganiseer, maar voor ons is het een ontspannen ‘makkieweek’, vertelt Ron lachend. Het is allemaal inspirerend en gezellig voor de school met 320 leerlingen in de twaalf groepen, maar de overgang naar het ‘echte’ Voortgezet Onderwijs is pittig. ‘Dat blijft. Het verschil tussen deze misschien onbezorgde tijd en het VO is groot, weten wij uit ervaring.’ ■ ■ ■ Internet: www.dorendal.nl

PAGINA 5


The New Bride Bruidsmode Langstraat 59b, 3771 BC Barneveld Telefoon 0342 - 418 458 info@thenewbride.nl www.thenewbride.nl

Hoveniersbedrijf Wim Oudijn

Uw behandeling wordt door onze professionele schoonheidsspecialisten vakkundig uitgevoerd.

Uw vakman in de tuin! Ervaring in:

SCHOONHEID & GEZONDHEID

- onderhoud van al uw tuinwerk - snoeien van bomen - aanleg van uw tuin - bestratingen - plaatsen van schuttingen - vijvers - beregening

Bij L’ Esthéticienne bieden wij u: • Professionele schoonheidsbehandelingen • Persoonlijk advies voor uw huidverzorging • Resultaatgerichte behandelingen • Wij werken met 100% natuurlijke producten

Heeft u belang bij een ervaren en degelijke vakman? Bel dan vrijblijvend voor advies. Ik kom graag eens bij u langs.

L’ Esthéticienne Westervoort | Mollevite 7A 6931 KE Westervoort | Tel: 026 - 3121234

www. lestheticienne.nl • m.huenen1@chello.nl

Vogelwikke 30, 6721 RN Bennekom Telefoon (0318) 43 18 41 • Mobiel (06) 20 54 54 31 E-mail: oudijnwim@kliksafe.nl • Internet: www.oudijnhoveniers.nl

BEZOEK DE 1200 M2 BADKAMERTOONZAAL VAN DE MODERNE LOODGIETER Eén aanspreekpunt bij Wiesenekker zorgt dat eigen vakmensen uw wensen realiseren. Dát is pas klantvoordeel.

actiebadkamer 7 3999,-

Geopend van maandag t/m zaterdag Achterbergsestraatweg 128 3911 CX Rhenen Algemeen (0317) 61 90 16 Toonzaal (0317) 61 83 90

B.V.

www.wiesenekker.nl

SPECIALIST IN BADKAMERS, VERWARMING, ENERGIE BESPAREN, LOODGIETERS- & TEGELWERK, 24/7 SERVICE 6 PAGINA

J U N I

2 0 1 2

|

R I J N S T R E E K

T O T A A L


Zilveren jubilea voor Hoefakker in Bennekom BENNEKOM – Niet verwonderlijk dat het schildersbedrijf en de verfwinkel van Hoefakker bekende begrippen in het dorp zijn. Het schildersbedrijf kent een historie van maar liefst 114 jaar, waarvan de laatste 25 jaar aan de Lindelaan te Bennekom.

H

enk en Louke Hoefakker houden het familiebedrijf, opgericht door Barend de Graaff, in ere. Louke: ‘In 1968 nam Henks vader het stokje over van de tweede generatie Heij. Eerst met een vestiging aan de Prins Bernhardlaan, later aan de Lindelaan.’

Jubilarissen In het jaar van de verhuizing kwamen Rein Cuperus en Gert Pol de Hoefakkers versterken. Zij vieren dus hun zilveren jubileum. Twee uitstekende schilders en behangers, met een gerespecteerde staat van dienst. Schildersbedrijf Hoefakker doet voornamelijk onderhoud bij particulieren. ‘Verder zijn we gespecialiseerd in wandafwerking, beglazing en het zetten van decoratieve letters. Behang wordt op bestelling geleverd. Alles is puur en traditioneel ambachtswerk.’

Verfwinkel Het bijzondere is dat de professionele producten van Hoefakker ook te koop zijn in hun verfwinkel. ‘We verkopen duurzame en ambachtelijke kwaliteitsverf die goed dekt en lang zit. En zeker niet duurder dan de meer bekende merken. Trimetal bijvoorbeeld is een merk voor de professionele schilder en weinig verkrijgbaar in verfwinkels. Aquamarijn is op milieuvriendelijke lijnoliebasis.’ Verder verkoopt Hoefakker’s

Verfwinkel Tierrafino - speciale leemverf voor muren - en het merk Justpaint, een prachtige krijtverf. ‘Leem- en krijtverven raken steeds meer in trek, omdat ze beter vocht opnemen en afstaan. De matte uitstraling spreekt veel mensen aan. ‘Van eind november tot eind maart geldt weer de kortingsactie van de Winterschilder. De schilderswinkel is doordeweeks geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur. ■ ■ ■

Verfwinkel Hoefakker Lindelaan 3, 6721 VB Bennekom Telefoon (0318) 41 61 75 E-mail: hhoefakker@hetnet.nl Internet: www.hoefakkerschilder.nl

www.tuinmeubelshop.nl: Spectaculaire Tuinmeubel tiendaagse! VEENENDAAL – Spectaculaire kortingen op de grootste tuinmeubelcollectie van Nederland. Van der Garde Buitenleven organiseert tot en met 30 juni een Tuinmeubel tiendaagse met spectaculaire kortingen. Bezoek de winkel of kijk op www.tuinmeubelshop.nl.

S

maakvol en overzichtelijk. www.tuinmeubelshop.nl geeft een goede indruk van de enorme winkel aan de Veense woonboulevard. Met drieduizend vierkante meter tuinmeubelen, veranda’s, barbecues en accessoires, een echte bezienswaardigheid. Van der Garde Buitenleven is dan ook met recht genomineerd voor ‘Beste Tuinmeubelwinkel 2012.’ Overweldigende collecties vlechtwerk, aluminium, RVS, teakhouten tuinmeubelen, loungesets, parasols, originele barbecues, luxe buitenkeukens en vele andere tuinmeubelaccessoires. Van der Garde Buitenleven is tevens Weber Partner Store. Het creëren van uw persoonlijke, veelzijdige outdoor ambiance is met van der

R I J N S T R E E K

T O T A A L

|

J U N I

Garde heel eenvoudig. Tijdens de Tuinmeubel tiendaagse met nog meer voordeel op de standaard scherpe prijzen.

is helemaal gratis. Ook ’s avonds en op zaterdag! ■ ■ ■

Inspirerend, laagdrempelig en servicegericht. Het resultaat van jarenlange ervaring. Uitgangspunten die de basis vormen voor zowel www.tuinmeubelshop.nl als de eigenlijke winkel. De hele collectie is direct uit voorraad leverbaar. Bezorging aan huis

Van der Garde Buitenleven www.tuinmeubelshop.nl

2 0 1 2

Groeneveldselaan 37a, 3902 HA Veenendaal Telefoon (0318) 55 55 75 - Fax (0318) 55 04 76 E-mail: info@tuinmeubelshop.nl Internet: www.tuinmeubelshop.nl

PAGINA 7


De kantoorspecialist totaalleverancier

voor het complete kantoor

Een nieuwe showroom en installatieshop! • Kantoorartikelen

Facilitaire producten, toners, papier

• Kantoor- en projectinrichting

Zitmeubilair, werkplekken, opbergsystemen

• Kantoorapparatuur

Multifunctionals, kopieermachines, printers, scanners

• Systeem- en netwerkbeheer

Wij zijn naar verhuisd an 97 la is ru Weerk om k in Benne

➧ SANITAIR ➧ VERWARMING ➧ DAKBEDEKKING ➧ DUURZAME ENERGIE

Software, hardware, ICT service en support

De Smalle Zijde 22 • Veenendaal • T 0318-551122 info@kantoorspecialist.nl • www.kantoorspecialist.nl

Carwash & Co opent halverwege juli van dit jaar de langste full-service wasstraat van Veenendaal op de Kernreactorstraat!

- 50 meter lange full service wasstraat - Inclusief 20 gratis overdekte stofzuigplekken - Uitgerust met de nieuwste wasinnovaties

bedrijventerrein Nijverkamp we g-O os t

W ag

rea

gs

ela

cto

rat ors tra

Ke rn

in

at

Ro nd

en

rst

Carwash & Co Kernreactorstraat 2

Ge

ne

raa t

an

Lees alles over onze nieuwe plannen op: www.carwashco.nl 8 PAGINA

Carwash & Co Veenendaal B.V. Kernreactorstraat 2 3903 LG Veenendaal J U N I

2 0 1 2

|

R I J N S T R E E K

T O T A A L


B A D M I N T O N C L U B

O O S T E R B E E K

Ontspannen bewegen met een shuttle OOSTERBEEK – Even een partijtje badminton spelen op de camping in Italië? Herkenbaar? Maar eenmaal terug in Nederland leggen we vaak de rackets terug in de schuur. Niet doen! Blijf in beweging bij Badminton Club Oosterbeek (BCO).

H

et is een willekeurige woensdagavond in mei. De Oosterbeekse Annie Broekhuisen is in sporthal Doorwerth rond 19.30 uur druk bezig om de wekelijkse badmintonavond voor te bereiden. Glimlachend en trots zegt ze: ‘Ik maak deel uit van de technische commissie en ben al lid van BCO sinds 1967.’ Annie (73) pakt om gezondheidsredenen niet meer zelf een racket, maar helpt de vereniging met belangrijke hand-en-spandiensten. ‘Zo houd je binding en ik vind het leuk om te doen.’ Ondertussen betreedt ook scheidend voorzitter Stanny Schapendonk de badmintonarena. ‘Annie doet fantastisch werk. Stel, iemand is een paar weken ziek. Dan zorgt zij voor een attent beterschapskaartje. Dat zijn belangrijke dingen.’ BCO werd in 1960 opgericht door een paar bewoners van de Doctor Breveestraat in Oosterbeek. Stanny: ‘Zij tennisten buiten en in de winter wilden ze ook graag sporten. Ze bedachten een alternatief: badmintonnen in de Concertzaal. Steeds meer mensen werden lid en de Concertzaal werd te klein. Daarom verhuisden zij in 1985 naar deze sporthal. Op dit moment schommelt het ledenaantal tussen de 80 en de 90.’ De Oosterbeekse badmintonners zijn actief. Naast de wekelijkse badmintonavond bewandelen ze allerlei zijwegen. ‘Elk jaar in oktober houden we een toernooi voor recreatieve spelers. Met zo’n 60 andere badmintonliefhebbers uit het he­le land

En zo waren onlangs nog tafeltennissers van de ­nationale selectie te gast. ‘Ze lieten ons tafeltennissen en wij op onze beurt sparden met hen op de badmintonbaan.’ maken we er dan een leuke sportieve dag van.’ En zo waren onlangs nog tafeltennissers van de nationale selectie te gast. ‘Ze lieten ons tafeltennissen en wij op onze beurt sparden met hen op de badmintonbaan.’ En sowieso organiseert BCO voor de leden gezellige uitstapjes. Schapendonk is een actieve bestuurder. Hij speelt niet alleen zelf verdienstelijk badminton. Stanny zwaait namelijk als voorzitter ook al tien jaar de scep-

ter over BCO. ‘Een mooie periode, maar daarom is het ook genoeg. Het is tijd voor een frisse wind. Ik draag begin september het stokje graag over en blijf actief spelend lid.’ Badminton is een beweeglijke sport. Het voordeel: laagdrempelig en bij BCO kun je of relaxed een shuttle slaan, of wat fanatieker je in het zweet werken. ‘Gezelligheid staat voorop en iedereen vanaf zestien jaar is welkom. Als je nieuw binnenkomt word je de hele avond begeleid en speel je minstens tegen tien BCO-ers. Allemaal bedoeld om een goede indruk te krijgen.’ Badminton Club Oosterbeek kan nog nieuwe spelende leden gebruiken. Interesse en wil je ook ontspannen bewegen? Geef je op en doe een avondje mee! ■ ■ ■

Internet: www.badmintoncluboosterbeek.nl Telefoon (026) 32 13 454 (Stanny Schapendonk)

R I J N S T R E E K

T O T A A L

|

J U N I

2 0 1 2

PAGINA 9


Schildersbedrijf

HOEFAKKER Telefoon (0318) 41 61 75

Kapsalon "Le Louvre" Prijslijst: Dames knippen Heren knippen Kinderen knippen tot 12 jaar Studenten dames knippen Studenten heren knippen Tondeuse scheren Model föhnen Verven Highlight Lowlights

€ 16,00 € 15,00 € 13,00 € 15,00 € 14,00 € 11,00 € 15,00 € 23,00 € 15,00 € 15,00

vanaf vanaf vanaf vanaf

Nieuw: keratinebehandeling Heeft u nog vragen, loopt u gewoon even binnen.

Trimetal en Aquamarijn verven Lindelaan 3, Bennekom www.hoefakkerschilder.nl

Openingstijden: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

12:00 tot 18:00 09:00 tot 18:00 09:00 tot 18:00 09:00 tot 18:00 09:00 tot 20:00 09:00 tot 17:00

Ook zonder afspraak!

Stationstraat 13 • 6701 AM Wageningen • Telefoon (0317) 41 12 78 of 06 - 47 46 06 88

PMS 427

FORMAAT 55 X 85 MM

• Hekwerken v.d.

Hekwerken

• Framepoorten • Enkele poorten • Dubbele poorten

W ar dt ck

va n

de

• Sierhekwerken

Di

Lindehof 2 6669 EH Dodewaard Postbus 23 6669 ZG Dodewaard T. 06 - 225 036 71 info@wardthekwerken.nl www.wardthekwerken.nl

• Vrijdragende schuifpoorten

• Sierpoorten L

N N.

VAN DE WARDT IS GESPECIALISEERD IN HET LEVEREN EN MONTEREN VAN ALLE TYPEN HEKWERKEN, INRIJPOORTEN EN AANVERWANTE PRODUCTEN

Kerkstraat 49, 6669 DB Dodewaard | Postbus 23, 6669 ZG Dodewaard Telefoon: 06 - 225 036 71 | info@wardthekwerken.nl | www.wardthekwerken.nl 10 P A G I N A

J U N I

2 0 1 2

R EE

IE AT RM

E

W

EK

H DT

R WA W.

W

W

FO

IN

RM

O VO |

R I J N S T R E E K

E RK

T O T A A L


Prettige garage voor de Rijnstreek HETEREN – Op zoek naar een nieuwe of gebruikte auto? Autobedrijf J.G. de Kruijf spoort graag de auto op die bij u past. Deze ‘garage om de hoek’ is BOVAG- en RDW-gecertificeerd. ‘Daarmee zijn onze klanten verzekerd van een persoonlijke aanpak, kwaliteit en een goede service’, stelt eigenaar Gert Jan de Kruijf. Niet voor niets bedient deze prettige garage veel autobezitters uit de Rijnstreek.

O

p het fraaie ‘occasionplein’ prijken auto’s voor ieders smaak en budget. ‘Mocht het gewenste model er net even niet tussen zitten, dan kunnen klanten bij ons een zoekopdracht plaatsen. Wij speuren dan net zo lang tot we een exemplaar vinden dat aan alle wensen voldoet. Voor ons een mooie uitdaging.’

Scherp Kennis en kwaliteit tegen een redelijke prijs. Dat is waar het bij Autobedrijf De Kruijf om draait. Ook in de werkplaats. Hier verzorgt het Kruijf-vakteam APK-keuringen, schadeherstel, periodiek onderhoud, (glas)reparatie en aircoservice. Middels innovatieve meetapparatuur worden storingen adequaat gediagnosticeerd en opgelost.

Rubenco

Machines & Gereedschappen

Goed gereedschap is het halve werk... Het is al een oud gezegde, maar vandaag de dag gaat deze wijsheid nog steeds op. Als professionele doe-hetzelver wilt u kwaliteitsgereedschap, waar u op kunt vertrouwen. Bij Rubenco bent u aan het juiste adres; goed gereedschap, deskundig advies en persoonlijk service zijn altijd kenmerkend voor onze winkel. In het twee verdieping tellende pand kunnen professionele doe-het-zelvers, schadebedrijven en iedereen die

R I J N S T R E E K

T O T A A L

|

J U N I

dernste faciliteiten. In de vernieuwde werkplaats wordt ook onderhoud, reparatie en APK van bedrijfswagens tot een gewicht van 3500 kg uitgevoerd.

Korte lijnen

Bedrijfswagens Ons serviceniveau houden we constant op een hoog peil. Ook ’s avonds worden problemen opgelost. Hoewel onderhoud uitgevoerd wordt volgens een onderhoudsschema, adviseren wij onze klanten altijd op proactieve wijze. Dat drukt de kosten op termijn.’ De garage in Heteren beschikt over de mo-

werkzaam is in de Automotiveen Metaalindustrie terecht voor alle machines en gereedschappen. Wij hebben een uitgebreid assortiment en zijn een echte machinespecialist. Machines die duurzaamheid, kracht, veiligheid en betrouwbaarheid uitstralen. En als de machine van uw keuze er onverhoopt niet is, dan kan deze direct besteld worden. Gereedschappen binnen een bepaald budget zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Van moer- en dopsleutel tot ratel en tang. Van freesbank tot lasapparaat. Wat u maar wenst!

Het vaste en vertrouwde team kent korte communicatielijnen. ‘We denken mee en zoeken altijd naar een oplossing. Stap hier binnen en we staan meteen voor u klaar.’ Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur, zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur. ’s Avonds open op afspraak. ■ ■ ■

Autobedrijf J.G. de Kruijf Polderstraat 11, 6666 LD Heteren Telefoon (026) 47 22 209 - Fax (026) 47 23 666 E-mail: info@autobedrijfdekruijf.nl Internet: www.autobedrijfdekruijf.nl

EK Actie € 495,-Incl. BTW

Lasapparaat MIG/CO2 Wordt compleet geleverd incl. 10 ltr. cilinder

Bezoek onze showroom in Ede en/of onze webshop www.rubenco.nl voor nog meer scherp geprijsde machines en gereedschappen!

2 0 1 2

Hoorn 94 6713 KR Ede T 0318 625 300 F 0318 625 565 M 06 21 97 51 74 www.rubenco.nl info@rubenco.nl

P A G I N A 11


De Verfshop breidt uit! VEENENDAAL – Het mag dan crisis zijn in Nederland, niet bij De Verfshop. Otto Schouw heeft zijn winkel rigoureus uitgebreid: drie keer de oorspronkelijke grootte ten opzichte van zes jaar geleden. De nieuwe setting biedt ruimte aan de eigen verflijn ‘Primaverf’ en een zeer volledig assortiment hulpmiddelen. Met de verbouwing is de winkel aan de Savorin Lohmanstraat heerlijk ruim en overzichtelijk geworden.

O

tto Schouw benadrukt: ‘We zijn geheel zelfstandig en niet aangesloten bij een inkooporganisatie, daarom kunnen we écht inspelen op de behoefte van onze klanten.’

Kwaliteit ‘Mensen willen professionele verf voor een redelijke prijs. Wij mengen alles direct op kleur. Intussen kan men kwasten en rollers uitzoeken aan de nieuwe Color Expert-wand. Maar liefst tien meter non-paint van degelijke Europese makelij. Onze verkopers weten precies wat onze producten wel en niet kunnen. Advies is snel gegeven. Kijk dat is nu precies wat wij bieden: topkwaliteit voor een redelijke prijs. Voorlopig met 65 vierkante meter extra en waarschijnlijk komt daar nog 85 vierkante meter bij.’

’Bouwmarkten verkopen dure verfproducten met een matige kwaliteit. Die zorgen dus ook voor een matig resultaat. Dat ligt niet zozeer aan de klant, maar aan het product dat ze kopen.’

Primaverf.nl De Verfshop is groot geworden door de verkoop van kwaliteitsproducten. Professionele verf heeft een nieuwe naam: ‘Primaverf’. Via www.primaverf.nl bevoorraadt Otto heel Nederland. ‘A-kwaliteit met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Dat maakt Primaverf geliefd bij schildersbedrijven en particulieren.’

Bouwmarkt? Otto legt het graag nog een keer uit: ’Bouwmarkten verkopen dure verfproducten met een matige kwaliteit. Die zorgen dus ook voor een matig resultaat. Dat ligt niet zozeer aan de klant, maar aan het product dat ze kopen. Verfproducenten verkopen de vakman A-kwaliteit en particulieren B-kwaliteit. Voor die slechtere verf moet meestal ook nog meer betaald worden. Zo werkt het in verfland. Het resultaat van de vakman die wel met goede verf werkt, is dan altijd beter. Wij voorzien de particulier wel van A-kwaliteit verf. Wie wil er nu geen goed eindresultaat?’

Expertise En dat is wat De Verfshop tot een unieke

winkel maakt: de combinatie van goede producten en gedegen kennis. ‘Voor een zere voet ga je niet naar een opticien, maar naar een specialist die verstand heeft van dat specifieke deel van het lichaam. Hier werkt het net zo. Verf is een bijzonder product.’ De nieuwe opzet zorgt voor nog ruimere keus en daarmee kunnen we een gedetailleerder advies geven. De mogelijkheden worden met de twee kleurenwanden nog duidelijker. Onze twee computergestuurde mengmachines zorgen voor maatwerkproducten en ook het assortiment behang is groter geworden. ‘Zo hebben wij nu verschillende soorten vliesbehang vanaf 9,95 per rol.’ U mag het zelf komen bekijken. Het enthousiaste Verfshopteam staat voor u klaar. Crisis? Maak kennis met de uitgebreide Verfshop! ■ ■ ■ >> We hebben boodschappen gedaan bij vijf winkels in Veenendaal. Bij al deze winkels hebben wij producten van vergelijkbare kwaliteit gekocht. Oordeelt u zelf…

Openingstijden maandag t/m vrijdag van 13.00 t

De Savornin Lohmanstraat 2a t/m 2c (Zijstraat Patrimoniumlaan) 3904 AS Veenendaal • Telefoon 03


TOP 6 VOORDELIGSTE! 1. 2. 3. 4. 5. 6.

DE VERFSHOP

De Verfshop Karwei Praxis Gamma Decokay Fixet

F 73,11 F 104,23 F 111,65 F 116,74 F 119,16 F 149,82

Het boodschappenlijstje voor een rondje Veenendaal! 1 professionele kwast (middelmaat) 2 stuks lakviltroller (eigen merk) 1 professionele muurverfroller voor glad resultaat 1 afdekfolie 1 liter terpetine 1 grote verfbak 1 kleine verfbak

1 beugel 18 cm (goedkoopste) 1 beugel 10 cm (goedkoopste) 1 liter goedkoopste mengverf (op oliebasis) 5 liter goedkoopste menglatex op lichte kleur 1 tube allround plamuur voor binnen 50 meter fineline afplakband 1 koker hoogwaardige acrylaatkit

*

*

*

*Afplakband 2 x 25 meter i.p.v 50 meter

KIJK VOOR ONZE VASTE LAGE PRIJZEN OP WWW.VERFSHOP.NL AL ONZE PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF BTW EN GELDIG VOOR 2012. PRIJSWIJZIGINGEN ONDER VOORBEHOUD.

tot 19.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

318 - 51 92 82 • Mobiel 06 - 29 01 07 27 • Internet: www.verfshop.nl • Webshop: www.primaverf.nl


Van woonwens tot werkelijkheid ACHTERBERG – Een nieuwe woning of een ingrijpende renovatie begint met een deugdelijk ontwerp. Bouwkundig Tekenbureau H. van den Brink uit Achterberg tekent graag uw woonwensen op papier. Al schetsend worden plannen en ideeën realiteit.

E

en woondroom vorm en inhoud geven. Daarvoor moeten klanten bij Bouwkundig Tekenbureau H. van den Brink zijn. Henk van den Brink denkt graag met uw mee en vertaalt uw wensen in de praktijk. Op een haalbare én betaalbare wijze.

Goede voorbereiding ‘Ik ben twee jaar voor mezelf bezig, na jarenlang ervaring te hebben opgebouwd bij een aannemersbedrijf, een bouwkundig tekenbureau en een architect. Aannemers in de regio weten mij goed te vinden, voor particulieren lijkt de drempel nog wat aan de hoge kant.’ Daarom wil de bouwkundig tekenaar zich beter onder deze doelgroep profileren. ‘De woningmarkt zit op slot. Veel mensen blijven in hun huis zitten en kiezen daarom

voor een aan- of verbouw. Dat maakt het voor hen interessant om met ons contact op te nemen.’ Een goede voorbereiding is het halve werk. Van den Brink steekt hier veel tijd en energie in. ‘Via een vooronderzoek maken we de (on)mogelijkheden inzichtelijk. Dit in relatie tot de gemeentelijke eisen en het bestemmingsplan. Omdat we thuis zijn bij de gemeente, krijgen we dat snel helder.’

EPC-certificaat Dan volgt een voorlopig ontwerp, dat uiteindelijk culmineert in een definitieve vormgeving van wensen en eisen. Vervolgens de toetsing door welstand en het indienen van de aanvraag omgevingsvergunning. Het Achterbergse tekenbureau verzorgt eveneens de werktekeningen en de bouwbegeleiding.

Henk van den Brink is tevens in staat om een zogenaamde EPC-berekening te maken. EPC staat voor energieprestatiecertificaat en is verplicht bij nieuwbouwwoningen. De gemeente controleert of voldaan wordt aan de - steeds verder aangescherpte - duurzaamheidseisen. Kijk voor verdere informatie en een vrijblijvende offerte op de site. ■ ■ ■

Bouwkundig Tekenbureau H. van den Brink De Horst 1a, 3911 SX Achterberg Mobiel (06) 54 32 52 03 E-mail: info@tekenbureau-hvdbrink.nl Internet: www.tekenbureau-hvdbrink.nl

Tuinaanleg en onderhoud Nijburgsestraat 37 • 6668 AX Randwijk • T: (0488) 49 13 70 I: www.ruinardhoveniers.nl • E: info@ruinardhoveniers.nl

14 P A G I N A

J U N I

2 0 1 2

|

R I J N S T R E E K

T O T A A L


Nóg meer wonen bij Het Thuisgevoel EDE – Het Thuisgevoel kenden we al als smaakvolle cadeauwinkel. De winkel onderging vorig jaar een complete metamorfose. ‘Met de nieuwe indeling is veel duidelijker wat we allemaal te bieden hebben’, verduidelijkt Toos van Dijk. ‘We zijn een complete woonwinkel geworden.’

M

aak kennis met Het Thuisgevoel in de nieuwe opzet, maar met de vertrouwde sfeer. Ook in de nieuwe setting blijft de subtiele combinatie van romantisch, stoer en strak verrassen.

afhankelijk advies geeft. Bij besteding van € 600,00 krijgt elke klant dit advies gratis aangeboden.Tussen de verschillende (eet) kameropstellingen presenteert Het Thuisgevoel vertrouwde labels als SIA en PTMD. Echte eyecatchers zijn de wandcreaties van Sabine Kleiren. Subtiel geïntegreerd vindt u de kunstvoorwerpen van Nelleke Bos. Spraakmakende collecties dus, met nóg meer wonen. Maak kennis met deze vernieuwde sfeerverzamelplaats van accessoires én meubels.

‘Wij wilden ondanks alle toevoegingen onze authentieke sfeer behouden. Dat is gelukt. Met de meubels van onder andere Bocx Interiors laten we zien, wat de impact

Concrete voorbeelden maken de winkel een geweldige inspiratiebron. ‘Loop gewoon eens binnen om ideeën op te doen.’

is van mooie items in combinatie met goed gekozen accessoires.’ Concrete voorbeelden maken de winkel een geweldige inspiratiebron. ‘Loop gewoon eens binnen om ideeën op te doen.’De toenemende vraag naar compleet stijladvies, was de aanleiding voor de verbouwing. Uniek is dat een stijladvies thuis bij de klant plaatsvindt door een binnenhuisarchitect die een on-

Kijk voor een indruk alvast op de vernieuwde website: www.het-thuisgevoel.nl. ■ ■ ■

Het Thuisgevoel Parkweg 73, 6717 HM Ede Telefoon (0318) 43 87 07 E-mail: info@het-thuisgevoel.nl Internet: www.het-thuisgevoel.nl

ZO HELDER ALS GLAS

SAMEN MET U ONTWERPEN WE UW NIEUWE KEUKEN. OPEN EN TRANSPARANT. VOOR DE BESTE PRIJS. WIJ TELLEN NIET EERST GELD BIJ DE PRIJS OP, OM DIT VERVOLGENS ALS KORTING TE KUNNEN WEGGEVEN. REDDY KEUKENS. GOED VOOR ELKAAR.

Muskushouwsestraat 20 6666 MC Heteren tel. 026 474 36 40 fax. 026 474 36 41 info@heteren.reddykeukens.nl www.reddykeukens.nl

R I J N S T R E E K

T O T A A L

|

J U N I

2 0 1 2

P A G I N A 15


Ook feestelijke kleding voor de moeder van de bruid BARNEVELD – The New Bride Bruidsmode heeft een grote collectie bruidskleding en accessoires. Nieuw is de collectie voor de moeder van de bruid. Feestelijke jurken en pakjes voor moeders die er op die speciale dag ook bijzonder uit willen zien.

‘I

n de collectie 2012 hebben we weer nieuwe merken opgenomen, zoals Cosmobella, Mode de Pol, Elianne Moore, Demetrios en La Sposa’, vertelt eigenaresse Marlies ten Hoedt. ‘Wij hebben een grote keuze in jurken van gerenommeerde merken, van ivoor tot zwart en alles wat er tussen zit. Van een stijlvolle prinses Catherine-jurk tot een royale uitbundige japon: voor iedere smaak is er iets te vinden, ook voor de bruid

In de moeder-van-debruid-collectie hebben we feestelijke, chique en trendy jurken en pakjes. Net even anders dan anders. Alles is aan te passen naar wens en smaak.

met een maatje meer. Desgewenst is een trouwjurk aan te passen met bijvoorbeeld lange mouwen of een hooggesloten decolleté. Daarnaast hebben we een uitgebreide schoenencollectie die qua kleur passend te maken is bij een jurk. In de moeder-van-debruid-collectie hebben we feestelijke, chique en trendy jurken en pakjes. Net even anders dan anders. Alles is aan te passen naar wens en smaak. We kunnen stoffen bijbestellen voor een jasje of lange mouwen of andere aanpassingen. De levertijd is ongeveer twee weken.’

Bruidjes en moeders van de bruid zijn altijd welkom om een kijkje te komen nemen. Marlies: ‘Voor het passen werken we het liefst op afspraak, zodat we de tijd kunnen nemen om iemand persoonlijk te helpen. Voor een bruidsjurk is het meest ideale om zes tot negen maanden van te voren te komen kijken en passen. Daarna volgen nog een aantal afspraken om door te passen. Wij hebben een eigen atelier met eigen coupeuses. We maken alles precies op maat en naar de wens van de bruid.’ Bij aankoop van uw bruidsjapon, ontvangt u uw bruidsschoenen t.w.v. maximaal € 150,00 cadeau. ■ ■ ■

The New Bride Bruidsmode Langstraat 59 B, 3771 BC Barneveld Telefoon (0342) 41 84 58 E-mail: info@thenewbride.nl Internet: www.thenewbride.nl

Eerste prijs gewonnen met ‘rietgedekte pand van het jaar’ Voor nieuwbouw, onderhoud, reparatie, mos- en algenbestrijding, levering van dakkapellen en schoorsteenkappen. Aangesloten bij de vakfederatie van rietdekkers en lid van de rietmeesters. SERINGSTRAAT 37 • 6744 WZ EDERVEEN TEL. 0318 - 570792 • FAX 0318 - 576207 info@derietdekker.nl

Voor nieuwbouw, onderhoud, reparatie, mos en algen bestrijding, levering van dakkapellen en schoorsteen kappen, aangesloten bij de vakfederatie van rietdekkers en lid van de rietmeesters.

www.derietdekker.nl

16 P A G I N A

J U N I

2 0 1 2

|

R I J N S T R E E K

T O T A A L


Hulpdienst Voor Elkaar maakt het leefbaar RENKUM – Ze opereren als een soort mantelzorgers, maar dan niet op het zorgend vlak. De Hulpdienst Voor Elkaar voert praktische klussen uit bij ouderen, zieken en gehandicapten met een smalle beurs. Vrijwilligers bedienen de gehele gemeente Renkum.

Z

it u verlegen om vervoer? Heeft u problemen met het invullen van formulieren? Doet uw pc het niet meer? Of moet de tuin nodig worden opgeknapt? In zulke situaties komt Hulpdienst Voor Elkaar in actie. Waar de overheid terugtreedt en de zorgkosten de pan uitrijzen, voorzien deze vrijwilligers in een groeiende behoefte. Leefbaarheid die handen en voeten krijgt.

Verdrievoudiging Corry Dieleman, verantwoordelijk voor de PR: ‘Het zegt wel wat dat na een wervingsactie voor vrijwilligers het aantal aanvragen verdrievoudigde. Kregen we vorig jaar tweehonderd verzoeken binnen, momenteel schommelt de teller rond de zeshonderd.’ Gelukkig zijn er voldoende vrijwilligers actief bij de Renkumse hulpdienst. ‘Diezelfde wervingsactie leverde veel respons op. Vooral veel vutters blijken tijd en competenties in te willen zetten voor de naaste. Met zestig oproepkrachten kunnen we alle aanvragen behandelen. Je bepaalt zelf wat en wanneer je doet voor de ander. Daar maakt het bestuur een juiste match van.’

Subsidies

‘Soms zijn mensen gespannen bij ziekenhuis­bezoek. Wij stellen hen op hun gemak en bieden een luisterend oor. Een taxichauffeur doet dat niet.’ ‘Dankzij een aantal gulle subsidies van onder andere het Oranje Fonds en de gemeente konden we ons aanbod uitbreiden met een boodschappendienst’, vervolgt

In 1981 ontstond Hulpdienst Voor Elkaar in Doorwerth. Toen nog als lokaal initiatief van de plaatselijke kerken en Stichting Humanitas. Tegenwoordig is ze actief in de hele gemeente Renkum en staat het los van de kerk. De hulpaanvragen lopen via het Steunpunt Vrijwilligers in De Poort van Doorwerth, dat bestuurlijk onder welzijnsorganisatie Solidez valt. medebestuurslid Margo Berghuijs. ‘Daar bleek veel behoefte aan te bestaan. Van het geld hebben we nu ook een mobiel aangeschaft, die bij toerbeurt in handen is van een vrijwilliger. Mensen kunnen ons daarop bereiken.’

capten vinden het prettig dat wij hen thuis ophalen op een afgesproken tijdstip. Desgewenst loopt de vrijwilliger mee naar de afspraak of blijft hij wachten, wat erg op prijs wordt gesteld. Soms zijn mensen gespannen bij ziekenhuisbezoek. Wij stellen hen op hun gemak en bieden een luisterend oor. Een taxichauffeur doet dat niet.’ Tot begin dit jaar hielp Hulpdienst Voor Elkaar alleen zelfstandig wonende mensen. Sindsdien worden ook bewoners van verzorgings- en verpleegtehuizen in de gemeente bezocht. Daarbij betreft het vooral het doen van boodschappen. In Het Schild, een zorgcentrum voor blinde en slechtziende ouderen in Wolfheze, komt een voorleeshulp. ■ ■ ■ Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Hulpdienst

Persoonlijke aandacht De vervoersvraag leeft het sterkst bij de doelgroep. ‘Ouderen, zieken en gehandi-

R I J N S T R E E K

T O T A A L

|

J U N I

2 0 1 2

Voor Elkaar is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 11.30 uur op nummer (06) 15 58 73 36. Zie verder www.hulpdienstvoorelkaar.nl.

P A G I N A 17


Willemsen Hout OPHEUSDEN – Hout is de sfeermaker bij uitstek. Deze natuurlijke grondstof laat onvervalst het ambachtelijk vakmanschap zien. ‘Ook in die zin is hout een eerlijk product’, stelt Marten Willemsen.

Z

ijn gelijknamige onderneming Willemsen Hout ontwerpt en bouwt verrassende constructies: schuren, garage’s, constructie gebinten, veranda’s, inrijpoorten, buitenmeubilair etc. ‘Wij gaan creatief aan

de slag met de wensen van onze opdrachtgevers’, licht Marten toe. ‘Goede combinaties zijn sfeerbepalend. Door gebruik te maken van pen-gatverbindingen creëren we de grootst mogelijke authentieke uitstraling. Desgewenst juist strak en modern’.

Bent op zoek naar ander uniek houten maatwerk, bouw- en timmerhout? In de inpandige houthandel zijn de meest gebruikte materialen op voorraad. U bent van harte welkom. Willemsen Hout informeert u graag over de mogelijkheden. ■ ■ ■

Willemsen Hout Tielsestraat 85c, 4043 JR Opheusden Telefoon (0488) 44 12 28 - Fax (0488) 44 13 14

W

E-mail: info@willemsenhout.nl

illemsen

Bloemisterij & Tuincentrum

Hoogsestraat 8, 6675 BJ Valburg • 0488 431 372 • Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08.30 - 18.00 uur, zaterdag 08.30 - 16.30 uur

• Verticaal tuinieren voor iedere tuin • Ruime keus buitenplanten • Iedere week aanbiedingen • Verrassend scherp geprijsd • Leuke trends voor binnen en buiten • Nieuwste decoraties • Iedere dag aparte boeketten

Als het gaat om trendy binnen- en buitenpotten, ruime keus en scherp geprijsde kamerplanten of een groot aanbod vaste planten, heesters, coniferen en bomen…

18 P A G I N A

J U N I

2 0 1 2

|

R I J N S T R E E K

T O T A A L


Goed feest begint bij www.partytotaal.nl

Droomlocaties met toprendement

NIEUW

ANDELST – PARTYTOTAAL Tenten- & Partyverhuur opereert met www.partytotaal.nl. Inmiddels staan ook veel regionale evenementen op zijn naam. Maak kennis met de

E S S E N T IA

kracht van een zeer compleet en veelzijdig dienstverlener.

L

‘W

e willen onze opdrachtgevers zo compleet mogelijk van dienst zijn’, stellen zij. ‘Dat doen we door een zo uitgebreid mogelijk pakket aan te bieden. Ook wie op zoek is naar een minder compleet plaatje vindt bij ons wat hij zoekt. Met specifieke wensen gaan we altijd aan de slag. Er is bij ons heel veel mogelijk.’ Partytotaal.nl verhuurt alles wat u nodig heeft voor een borrel, feest, congres of evenement. Tenten, tafels, stoelen, bestek, servies, parasols, verlichting en nog veel meer. In de webcatalogus vindt u een compleet overzicht van het verhuurprogramma met prijs.

VOOR EEN BASISPRIJS PRINSHEERLIJK SLAPEN

GRATIS

RUGMET IN G VOOR J U IS T E L IG H O U D IN G

SINDS 1956

INDIVIDUEEL SLAAPCOMFORT

COMPLE Via de website zijn alle materialen direct te bestellen, kan een offerte aangevraagd worden of is een prijslijst te printen. Daarnaast vindt u een volledig overzicht van alle samenwerkende partijen. www.partytotaal.nl verzorgt desgewenst het halen en brengen van alle materialen met het eigen wagenpark. Kijk voor het complete aanbod alvast op de website. Een goed feest begint met www.partytotaal.nl.

TE

STUDIO

AURONDE DEELBAAR

MAKKELIJK OPMAKEN EN SCHOONHOUDEN

■ ■ ■

PARTYTOTAAL Tenten- & Partyverhuur Expeditieweg 9, 6673 DV Andelst - Telefoon (0488) 45 17 82 E-mail: info@partytotaal.nl - Internet: www.partytotaal.nl

Wij nemen gratis uw oude bed retour Gelderland 1-3 • 3901 BB Veenendaal • 0318 - 512686 info@turkesteen.nl P Scheepjeshof of Prins Bernhardlaan

W W W. T U R K E S T E E N . N L R I J N S T R E E K

T O T A A L

|

J U N I

2 0 1 2

P A G I N A 19


Wij hebben de volgende merken in ons assortiment

Vanaf

x 15,00 p/m2 De PVC stroken van Ambiant zijn niet voor niets een gewilde keuze van architecten en projectinrichters. Het is namelijk een bijzondere sterke, vlakke en vormvaste vloer die zich uitstekend leent voor intensief belopen ruimtes en makkelijk in het onderJe voelt je prettig in kleding van:

houd is. Geen wonder dat die duurzaamheid én de dankzij moderne scantechnieken verbluffend realistische motieven en structuren ook steeds meer woonconsumenten aanspre-

Brinkstraat 7 - Bennekom - Telefoon 0318 - 41 80 22 ‘s Maandags de gehele dag gesloten - Gratis parkeren voor de deur

Harnjesweg 29a | 6706 AR Wageningen Telefoon (0317) 41 30 68 | www.tapijtschuur.nl

ken. Tevens geschikt voor vloerverwarming.

VOOR ALS HET GOED EN GOEDKOOP MOET ZIJN!

S L E G E T R E O L V N E WA N D TEGELHALVERSCHUURBV

Keuze uit meer dan duizend soorten tegels van bekende merken zoals:

ITALGRES, MARAZZI, IRIS FMG, TAGINA, METROPOL, PASTORELLI, MARCO CORONA, ENZ.

MEULUNTERSEWEG 35 - LUNTEREN TEGELHAL@VERSCHUUR.NL

INFO? BEL: 0318 - 48 27 71

OF KIJK OP WWW.VERSCHUUR.NL

OPEN: MAANDAG 10.00-17.30 UUR - DINSDAG GESLOTEN. WOENSDAG T/M VRIJDAG 10.00-17.30 UUR - ZATERDAG VAN 10.00 - 16.00 UUR 20 P A G I N A

J U N I

2 0 1 2

|

R I J N S T R E E K

T O T A A L


S K V / W A G E N I N G E N

D 1

Meer dan voetbal alléén WAGENINGEN – De D1 van SKV/Wageningen lijkt een normaal voetbalteam D1, zoals er veel zijn in voetballand. Maar voor dit team is er méér. De jonge voetballers en hun leiders Willem Westland, Willem Janssen en Wilda Jochems houden zich niet alleen maar met voetbal bezig. Ze zetten zich namelijk ook met hart en ziel in voor Kika (Kinderen Kankervrij).

H

et begon allemaal aan het begin van het voetbalseizoen 2010/2011. Nadat een jeugdlid aan kanker was overleden, staken de drie leiders de koppen bij elkaar. ‘We beseften als club dat kanker bij kinderen angstig dichtbij was gekomen, daarom wilden we graag op een positieve manier het onderzoek naar kanker ondersteunen’, legt Willem Westland uit. Zo gezegd zo gedaan. De kids van de D1 waren ook direct enthousiast en deden graag mee. En dat heeft de jeugdafdeling van SKV/Wageningen en de directe sportomgeving van Wageningen geweten! Er werden speciale trainingspakken met de bedrukking van Kika erop, aangeschaft. De voetbalresultaten waren in dat seizoen nou niet bepaald toppie, maar het leek wel of de boys dat weinig uitmaakte. Zo’n goed doel naast de normale teamactiviteiten, genereert namelijk ook andere krachten. ‘We organiseerden allerlei activiteiten tussen trainingen en wedstrijden door’, legt Wilda Jochems uit. ‘Het was prachtig om te zien hoe de jongens bezig waren.’ De kinderen (meestal 11/12 jaar) gingen tijdens wedstrijden ‘met de pet rond’, zamelden lege flessen in voor statiegeld en verkochten broodjes knakworst. En Wilda hield zich ook nog eens bezig met een speelgoedbeurs. ‘De opbrengst was natuurlijk voor

Kika.’ Uiteindelijk leverde dat in juni van het vorig jaar een mooie cheque ter waarde van maar liefst € 1.521,- op. Kika-ambassadrice Margreet Slootmans nam de cheque op sportpark De Zoom in ontvangst. Maar de drie leiders plus de D1 van het afgelopen voetbalseizoen bleven actief voor Kika. ‘Aan het begin van het seizoen liet ik nieuwe spelers een informatiefilm van Kika zien. Wij zagen dat de kinderen onder de indruk waren. Echt mooi. Ze waren niet meer te stuiten. Sterker nog, soms moesten we ze even afremmen’, lacht Willem Westland.

Het actieve team trekt in Wageningen steeds meer aandacht. Zo werd het team begin januari uitgeroepen tot sportploeg van het jaar 2011. Ook eigenaar Alexis Konstantinidis van restaurant Alexandros in Wageningen, viel het positieve gedrag van de D1 op. Hij steunt inmiddels dit unieke team. De drie leiders (ook wel de drie W’s genoemd) kijken op een willekeurige winterse maandagavond naar hun pupillen tijdens de training. Tussen de spelers loopt Roel Zeilstra (11). Hij draagt een warme muts met – jawel – Kika, erop. ‘Ik vind het goed dat we kinderen die door kanker een slecht leven hebben, kunnen helpen’, zegt hij onomwonden. Keeper Tom Reugenbrink (12) is het helemaal eens met Roel. ‘Kinderen met kanker moeten we helpen.’ That’s the spirit. Ook voor komend seizoen staan er weer allerlei acties op stapel. De leiders zoeken daarbij wel naar een juiste mix. Het moet wel gewoon leuk blijven. ‘Het voetbal en zo’n actie versterken elkaar. Ze leren ervan. Voetbal is maar voetbal. Gezondheid is zoveel meer waard’, concludeert Westland tot slot. ■ ■ ■ Internet: www.skv-wageningen.nl

R I J N S T R E E K

T O T A A L

|

J U N I

2 0 1 2

P A G I N A 21


Van Oort Truck Rent B.V. lost uw mobiliteitsproblemen op ECK EN WIEL – Daar vindt u de specialist op het gebied van bestel- en vrachtwagenverhuur, van klein tot groot en voor de korte, middellange of lange termijn, Van Oort Truck Rent heeft het in huis. Te alle tijde staat de uitgebreide vloot van honderdveertig auto’s klaar voor ondernemer en particulier. ’Mobiliteitsoplossingen om de hoek.’ Van Oort Truck Rent is makkelijk bereikbaar en slechts een paar kilometer van u verwijderd.

A

l bijna vijfentwintig jaar is van Oort Truck Rent de oplosser van al uw mobiliteitsproblemen. Flexibiliteit en klantgerichtheid lopen als een rode draad door de verhuurservice. Vanuit het moederbedrijf in Eck en Wiel en de nevenvestiging Zaltbommel wordt heel Nederland bediend.

Particulier Wie kent ze niet? De momenten waarop je even een bestelwagen met verhuismateriaal nodig hebt, een avondje uit met een negenpersoonsbus. ‘In die zin weet men de verhuurbedrijven al lang te vinden, maar wij doen het net even anders!’ stelt manager Verhuur Johan van Lienden. Een blik op de website geeft direct inzage in de te huren auto’s.

Zakelijke markt Ook door de verhuur van groot materieel is van Oort Truck Rent B.V. ook in deze regio een pret-

tige capaciteitsoplosser voor veel transporteurs gebleken. Op aanvraag is elk gewenst volume voor iedere gewenste periode te huur. ‘Zo optimaliseren collega-ondernemers hun bezettingsgraad heel eenvoudig.’ En dat is nu net de kracht van deze flexibele verhuurpartner.

Welkom Johan’s ervaren verhuurteam staat voor u klaar: ’Ons eigen dreamteam kent de klappen van de zweep. Proactief en adequaat. In staat om zich voortdurend te verplaatsen in de situatie van onze klanten.’

De uitgebreide website geeft een goed beeld van de mogelijkheden. Liever nog ontvangt het verhuurteam u hoogstpersoonlijk of komt naar u toe. ‘We lichten onze werkzaamheden graag toe. Geïnteresseerden zijn altijd welkom voor een rondleiding op onze vestiging. We leggen u graag uit hoe wij uw mobiliteitsproblemen oplossen.’ ■ ■ ■

Van Oort Truck Rent b.v. Homoetsestraat 72, 4024 HJ Eck en Wiel Telefoon (0344) 69 90 09 - E-mail: jvanlienden@oort.nl Internet: www.oort.nl - www.truckrent.nl

NIEUWE woonmerken bij ansen totaal wonen!

BESTSELLER!

€ 349,-

€ 179,-

Bijzettafeltje “WIRE”

Voor sfeervolle meubels, keukens, slaapkamers, badkamers, woontextiel en accessoires kijk op jansentotaalwonen.nl

Karstraat 95 Huissen, Tel. (026) 326 99 00,, www.jansentotaalwonen.nl, maandagmorgen gesloten - vrijdag koopavond, 22 P A G I N A

J U N I

2 0 1 2

|

@jtwonen

R I J N S T R E E K

T O T A A L


M O B I L I T E I T S C E N T R U M

V A N

D E R

W E R F

Al meer dan 50 jaar sterk in maatwerk! EDE – Vooral de veelzijdigheid is het sterke punt van het bedrijf waar ruim dertig personeelsleden aan het werk zijn. Uiteraard is hier een ruime keuze in auto’s op zowel geel- als grijs kenteken en zelfs voor de Peugeot-fiets ben je hier op het juiste adres. Verder is Van der Werf sinds 1 september 2011 ook Peugeot Burow Mobil importeur geworden.

D

e opkomst van de kampeerauto is aanleiding geweest om ook op deze markt in te spelen. Sinds 2010 is Van der Werf gespecialiseerd in het onderhoud van campers. Hiervoor is een gedeelte van de garage aangepast en voorzien van een goed opgeleide campermonteur. Sinds 1 september 2011 is Van der Werf importeur van Burow kampeerauto’s waarmee een nog uitgebreidere invulling is gegeven aan het begrip mobiliteitscentrum. Tevens biedt Van der Werf de mogelijkheid door middel van verhuur kennis te maken met de kampeerauto.

Burow Mobil: Frans comfort en Duitse kwaliteit Sinds 1983 heeft Claus Burow zich genesteld in de rij van gerenommeerde kampeerautobussen. Met de Peugeot Boxer als basis wordt deze in Mering (Duitsland) omgebouwd tot een luxe kampeerbus met keuze uit diverse afmetingen en indelingen. De korte modellen genaamd Nouvelle Petite, Vip 490 en Vip 540 zijn allen uitgerust met een zitgroep achterin. De Nouvelle Petite is een zeer compacte wagen waarin je met vier personen comfortabel kunt reizen en slapen. Een ruim bed tegen het dak boven de zitgroep is eenvoudig uit te klappen tot een comfortabele slaapplaats voor twee extra personen. De wagens hebben een frisse, moderne uitstraling, mede door de gebruikte houttint Calvados Rosé. Het paradepaardje in deze serie is de Vip 600L. Voorzien van twee eenpersoonsbedden achterin, geplaatst in een creatieve, ruimtebesparende opstelling.

Boxer Liberté VIP 690 Naast de bestaande kampeerautobussen is Peugeot, in samenwerking met de opbouwspecialisten van Burow Mobil verdergegaan met de ontwikkeling. Het resultaat hiervan is de ‘geboorte’ van een comfortabele halfintegraal met een opbouwlengte van 6,90 meter. De Liberté heeft een breed-

spoor chassis en is uitgerust met een 2.2 HDi motor ( koppel 320 Nm) van Peugeot. Deze motor is speciaal ontwikkeld voor de kampeerauto en levert honderddertig pk. Motor en chassis vormen een goede combinatie. De opbouw bestaat uit aluminium sandwich panelen met styropor als isolatiemiddel. Voor de verwarming en het warme water in de camper zorgt de TrumaC 6. Opbergruimte voor bijvoorbeeld het campingmeubilair is onder het bed aanwezig, prima te bereiken via een klep aan de linkerachterzijde.

Wonen Bij binnenkomst word je aangenaam verrast door de ruime zithoek. Met de twee voorstoelen bijgedraaid kan je hier met zes personen menig gezellig uurtje doorbrengen. Voldoende lichtinval komt binnen door de beide zijramen, dakluik en het panoramadakvenster boven de cabine. De warme houttint en lichtspotjes maken het tot een sfeervol geheel.

Koken Achter de dinettebank staat een ruime hoekkeuken. Het aanrecht bestaat uit een driepitsgasstel en royale roestvrijstalen wasbak, dan rest nog voldoende afleg-

ruimte. Het raam boven het aanrecht geeft een gezellig zicht naar buiten, geopend laat het de kookluchtjes snel verdwijnen. Ruime onder- en bovenkasten bieden voldoende plaats voor het keukengerei, de aangebrachte kruidenrekjes maken het tot een fraai geheel. Een ruime koel/vriescombinatie van Thettford staat tegenover het keukenblok.

Met (klein)kinderen of vrienden Aan de rechterachterzijde bevindt zich de functioneel ingerichte toilet/doucheruimte. Een raam verzorgt de frisse lucht. Met maar liefst twee tweepersoonsbedden is deze wagen zeer compleet uitgerust. Rondom bovenkasten en een ruime hangkast maken het mogelijk een flinke garderobe mee te nemen. Zodoende leent deze wagen zich bij uitstek om samen met de (klein)kinderen of vrienden heerlijke reizen te maken.

Resumé Van der Werf zet deze camper voor een intro prijs van € 59.950 op de markt. Neem voor meer informatie contact op met Van der Werf! www.burow-mobil.nl of www.vanderwerf.peugeot.nl. ■ ■ ■

Mobiliteitscentrum Van der Werf

U KUNT BIJ ONS OOK EEN CAMPER HUREN!

R I J N S T R E E K

T O T A A L

|

J U N I

2 0 1 2

Keesomstraat 20, 6716 AB Ede Telefoon (0318) 63 78 78

P A G I N A 23


Nu investeren in zonnepanelen loont! Totaalpakket 1 - 12 m2

Totaalpakket 2 - 17 m2

Het all-in zonnepanelen pakket bestaat uit de volgende onderdelen: • Zonnepanelen 12 m2 • Omvormer • Montagemateriaal • 25 jaar opbrengstgarantie • Montage • Aansluiten in meterkast (door erkende installateur)

Het all-in zonnepanelen pakket bestaat uit de volgende onderdelen: • Zonnepanelen 17 m2 • Omvormer • Montagemateriaal • 25 jaar opbrengstgarantie • Montage • Aansluiten in meterkast (door erkende installateur)

Prijzen en verwachte opbrengst: • Totaalprijs D 3.950,- inclusief 19% BTW • Prijs per Wp D 2,30 inclusief 19% BTW • Verwachte opbrengst 1539 kWh per jaar • Verwachte terugverdientijd +/- 8 jaar* • Totale verdiensten D 18.036,- na 25 jaar*

Prijzen en verwachte opbrengst: • Totaalprijs D 4.940,- inclusief 19% BTW • Prijs per Wp D 2,00 Inclusief 19% BTW • Verwachte opbrengst 2.223 kWh per jaar • Verwachte terugverdientijd +/- 8 jaar* • Totale verdiensten D 25.217,- na 25 jaar*

1.710 Watt/p - J 2,30 per Watt/p

L 3950,-

2.470 Watt/p - J 2,00 per Watt/p

L 4940,-

Totaalpakket 3 - 21 m2

Totaalpakket 4 - 26 m2

Het all-in zonnepanelen pakket bestaat uit de volgende onderdelen: • Zonnepanelen 21 m2 • Omvormer • Montagemateriaal • 25 jaar opbrengstgarantie • Montage • Aansluiten in meterkast (door erkende installateur)

Het all-in zonnepanelen pakket bestaat uit de volgende onderdelen: • Zonnepanelen 26 m2 • Omvormer • Montagemateriaal • 25 jaar opbrengstgarantie • Montage • Aansluiten in meterkast (door erkende installateur)

Prijzen en verwachte opbrengst: • Totaalprijs D 5.928,- inclusief 19% BTW • Prijs per Wp D 1,95 Inclusief 19% BTW • Verwachte opbrengst 2.888 kWh per jaar • Verwachte terugverdientijd +/- 8 jaar* • Totale verdiensten D 31.833,- na 25 jaar*

Prijzen en verwachte opbrengst: • Totaalprijs D 7.220,- inclusief 19% BTW • Prijs per Wp D 1,90 Inclusief 19% BTW • Verwachte opbrengst 3.610 kWh per jaar • Verwachte terugverdientijd +/- 7 jaar* • Totale verdiensten D 39.400,- na 25 jaar*

3.040 Watt/p - J 1,95 per Watt/p

L 5928,-

Totaalpakket 5 - 34 m2

4.940 Watt/p - J 1,85 per Watt/p Het all-in zonnepanelen pakket bestaat uit de volgende onderdelen: • Zonnepanelen 34 m2 • Omvormer • Montagemateriaal • 25 jaar opbrengstgarantie • Montage • Aansluiten in meterkast (door erkende installateur) Prijzen en verwachte opbrengst: • Totaalprijs D 9.139,- Inclusief 19% BTW • Prijs per Wp D 1,85 Inclusief 19% BTW • Verwachte opbrengst 4.693 kWh per jaar • Verwachte terugverdientijd +/- 7 jaar* • Totale verdiensten D 54.724,- na 25 jaar*

3.800 Watt/p - J 1,90 per Watt/p

L 7220,-

*Voor de terugverdientijd en verwachte opbrengst is de huidige stroomprijs van D 0,225 kWh gehanteerd met een gemiddelde prijsstijging van 7% per jaar. Voor de terugverdientijd zijn we uitgegaan van een verwacht rendement van 95%. Voor de totale verwachte opbrengst zijn we uitgegaan van een verwacht rendement van 80%. Het rendement wordt beïnvloed door de locatie en hoe de zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

Bovenstaande prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2012

Kijk voor meer informatie, voorwaarden, offerte of direct bestellen op www.jvbouw.nl

L 9139,-

JV Bouw | Nieuweweg-Noord 259, 3905 LW Veenendaal | Telefoon (0888) 58 26 89 E-mail: info@jvbouw.nl | Internet: www.jvbouw.nl

Rijnstreek Totaal juni 2012  

Rijnstreek Totaal juni 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you