Page 1

WELKOM BIJ

BLOWING MINDS SINCE 1997


Welkom op je eerste dag bij Shakalaka! Welkom in de fabriek. Een hele speciale fabriek, eentje in een kapel... En proficiat ook! Je bent nu een deel van een uniek project. Je gaat werken voor en met wereldsterren, maar ook voor klanten waar je nooit eerder iets over hoorde. Je zult werken met en aan een aantal topmerken uit de entertainmentsector. Bereid je voor op hard werk en weet dat je inspanningen ten zeerste gewaardeerd worden, ook al hoor je dit misschien niet genoeg. En als je ooit terug de fabriek verlaat, dan hopen we dat je er iets hebt kunnen leren en een paar pagina’s bij hebt kunnen schrijven in je eigen levensverhaal.

Welkom


Waarom? Shakalaka! MISSIE EN FILOSOFIE We hebben een speciale missie... kort, maar alles dat we willen uitstralen Ên doen zit erin vervat. Onze missie: We want to blow your mind Time and time again We listen We respect We take a different look We share We give it all we’ve got To create campaigns and events That rock We zetten deze missie elke dag om in realiteit. Met respect, gezond verstand en een positieve ingesteldheid kom je heel ver. Hou je hieraan en je kunt hier ongelofelijk veel mee realiseren.


HET GEHEIM VAN EEN GESLAAGD PROJECT Shakalaka! is geen traditioneel bedrijf. We hebben een sterke, open cultuur waar we trots op zijn. Dit is ĂŠĂŠn van de redenen waarom we fantastisch werk kunnen leveren. Respect is de essentie van alles wat we doen. Je moet een speciale persoon zijn om hier tot volle bloei te kunnen komen. Iemand met de passie, het vertrouwen en de werkethiek om te geloven in zijn of eigen kunnen om elke dag opnieuw van start te gaan en vaak van vooraf aan te herbeginnen, tot een project perfect in de plooi valt.

Care


WAT JE HIER NIET MAG DOEN Met zand gooien. Egoïstisch zijn. Anderen ontmoedigen. Zever verkopen. Verantwoordelijkheid ontlopen. Het altijd te druk hebben. Anderen in de steek laten. Excuses maken. Verdwijnen. Beloftes maken die je niet kunt nakomen. Say it can’t be done.

JOUW DAG KOMT Elk teamlid, elke leverancier (want veel personeel is er niet) heeft hier meer dan genoeg hooi op zijn of haar vork. Al het werk tijdig afkrijgen is meer dan eens een uitdaging. Het is onze ongeschreven wet dat we alles laten vallen als iemand onze hulp nodig heeft. Misschien komt iemand je hulp vragen, misschien zie je gewoon zelf dat het niet vlot en steek je een handje toe. De reden hiervoor is simpel. De persoon die jij vandaag helpt kan dezelfde zijn die jou morgen helpt als jij met een probleem zit.

Thumbs up


WE DO THINGS We vergaderen, mailen, spreken of telefoneren niet over dingen die we niet gaan doen. Briljante gedachten die niet worden uitgevoerd zijn letterlijk waardeloos. Geen enkele presentatie kan de plaats in nemen van niet uitgevoerd werk. Mensen die dingen doen zijn de mensen die de wereld veranderen. Jij bent aan zet hier. Je staat niet aan de zijlijn.

JA, WE VERGADEREN... Elke week organiseren we een teammeeting (met lekkere koffie!), waar alles op tafel mag komen, zonder blad voor de mond. Praktische zaken worden afgesproken op de operations meeting, die ook wekelijks plaats vindt. En verder... spreken we met elkaar, van zodra we dat nodig vinden. Een goede vergadering is een vergadering die je verlaat met een duidelijk beeld van wat beeld van wat je volgende stappen zijn. Soms is dat nog meer werk. Een nieuw mediaplan. Een aangepaste strategie. Meer werk moeten doen is niet falen. Werken is wat we doen.

Lijstje...


WERKEN WE WEL? En toch, werken omschrijft eigenlijk niet goed wat we doen. Als wat je doet je doet denken aan werken, zit je misschien wel in de verkeerde business, of je pakt het verkeerd aan. Spreek met je collega’s. Je tijd bij Shakalaka! moet aanvoelen als een spannend spel, niet als het graven van een gracht.


CASUAL... BUT FOCUSSED We zijn een losse organisatie, zonder een lange lijst huisregels. De val waarin sommigen zouden kunnen lopen is dat ze de gekregen vrijheid verkeerdelijk interpreteren als een toelating om zich voor minder dan 100 % in te zetten. Feit is dat het omgekeerde waar is. Wij geven de voorkeur aan een losse, casual sfeer omdat we hierin beter presteren... And so should you...

GELD IS RELATIEF Er is een tendens in marketing om totaal geen besef te hebben van de waarde van geld. Misschien lag deze wel mee aan de oorzaak van de crisis van 2009... Het is verkeerd te denken dat marketinggeld geen echt geld is, maar een soort Monopolygeld. We moeten onszelf constant herinneren aan de waarde van het geld dat we uitgeven. Met 200.000 euro kun je ook nu nog een mooi huis bouwen. Of een campagne voeren voor een langlopende productie... Verlies het perspectief niet uit het oog. Het is niet zomaar een getal. Het is echt geld.

Focus


LET’S ROCK ‘N’ ROLL ! Laat je niet afschrikken. Durf met je meest gewaagde ideeën voor de dag te komen. En geniet van elke seconde! Het leven is te kort om iets te doen waar je niet achterstaat.

Bronvermelding: Deze presentatie is gebaseerd op het unieke employee handbook van Crispin Porter + Bogusky. Een zeer waardig voorbeeld!

Welkom bij shakalaka!  
Welkom bij shakalaka!  
Advertisement